Arto Luukkanen

Suomen hallitus ja Nalle-Puh syndrooma

Suomen hallitus ja Nalle-Puh syndrooma

Nalle-Puh on mitä rakastettavin ja miellyttävin lastenkirjallisuuden hahmo.   Tämän pyöreän ja halattavan hahmon tärkein ominaisuus oli se, että sen blondi-kiharaiseen ja sympaattiseen päähän mahtui vain yksi asia – kerrallaan.

Suomen hallitus näyttää – kaikella kunnioituksella – kärsivän siitä samasta vaivasta kuin edellä mainittu nallekarhu.  

Sen politiikanteon ytimeen näyttää mahtuvan kerrallaan vain yksi asia ts. Suomen hallituksella on Nalle-Puh syndrooma.

”Valtio ei voi…”

Risteilijätilauksen epäonnistumisen yhteydessä tämä ilmaistiin näin: Suomen valtio ei voi ruveta omistamaan telakoita tai harjoittamaan telakkatoimintaa.  Etenkään tappiolla.

Tämä ajatus ilmaistiin absoluuttisena totuutena.

Maailmaa ei kuitenkaan rakennettu eilen eikä toissapäivänä. Väite siitä, että mitä valtio voi tehdä ja mitä se ei voi tehdä, on kuin intialainen mantra, jota on toisteltu niin paljon, että se on muuttunut kumoamattomaksi totuudeksi.  

Siitä on tullut hallituksen suuri Nalle-Puh ajatus.  

Kurittava hallitus?

Tosiasiassa valtio on suvereeni toimija. Se on Suomen lähihistorian aikana tehnyt mitä erilaisimpia asioita: niin hyvässä kuin pahassa.  Lex-Kallio l. vuonna 1922 hyväksytty maanlunastuslaki vapautti torpparit, sodan jälkeen maanhankintalaki  vuodelta 1945 pakkolunasti maita karjalaisille siirtolaisille ja rintamamiehille.

Samoin, valtio kykeni suvereenisti syyttämään ja tuomitsemaan entisen valtion päämiehensä  - Risto Rytin.  Hävityn sodan takia valtio teki tässä asiassa oikeusmurhan.  Kaiken kaikkiaan: valtio on toiminut vaikeissa tilanteissa poliittisen harkinnan pohjalta omien intressiensä puolustamiseksi.

Enää valtiolla ei näytä olevan etuja tai intressejä. Ne ovat ilmeisesti hävinneet.

Edellä mainittu Nalle-Puhin syndrooma kuvastuu myös siinä, että hallitus on yksimielinen, vahva ja päättäväinen vain yhdessä asiassa kerrallaan.

Nyt tämä tärkeä ja merkityksellinen asia on sen omien kansalaisten kurittaminen ja kurjistaminen.

Valtio lapioi sumeilematta veronmaksajien rahaa eteläisten maiden tukiin ja auttaa Iso-Britannian maataloutta tuottamaan enemmän elintarvikkeita.  Rahat eivät kuitenkaan riitä kaikkeen ja siksi suomalaisilta tullaan ensi vuonna nostamaan tiristämään välillisesti tai suoraan noin 0,5-1 miljardin verran lisärahaa.  Edellisten lisäksi. Nalle-Puh logiikan mukaan rahan mättäminen Saksan ja Ranskan pankeille on hallituksen mielestä valtion kannalta oikeaa toimintaa. Omien kansalaisten työllistäminen ei ilmeisesti ole.

Yhden ajatuksen politiikka vallitsee muuallakin.

Esimerkiksi kunta ja sote-uudistuksessa valtio ei enää puhu lempeästi vaan on asettanut pistoolit neuvottelupöydälle. Pääkaupunkiseudulla tämä näyttää kovalta; nälkäinen Helsinki ahmii naapureitaan. Muualla maassa toimintasuunnitelma on sama: suuret ja talousvaikeuksissa painivat kunnat & kaupungit hamuavat taloudellisesti hyvässä kunnossa olevia pienempiä naapurikuntia.  Ennen vaaleja kerrottiin että ”nämähän ovat vain suunnitelmia” mutta vaalien jälkeen ei tarvitse enää kaunistella.

Suomalaiset veronmaksajat ovat pokeritermein saletissa.

Kansan kurittaminen jatkuu tänä vuonna kiihtyvällä tahdilla. Armeijan ja poliisin ensimmäisen vaiheen vähennykset on suoritettu ja nyt odotetaan vain sitä, että niiden kimppuun päästään uudelleen tämän vuoden aikana.  Näin kansalaisten turvallisuutta puolustavien instituutioiden murentaminen etenee yhdessä muiden kansallisten instituutioiden nakertamisen ohella.

Nalle-Puh politiikka jatkuu.  

Risto Reipas esiin!

Rakastettava Nalle-Puh tajusi itsekin omat rajoitteensa. Sillä oli oma mietintäpaikkansa. Se vaelsi sinne kun hätä oli suurin ja siellä karhu aina hoki itselleen: ”mieti, mieti, mieti, mieti”.

Tilanteen pelasti yleensä Risto Reipas, joka osasi ratkaista pulmat ja ujutti rakkaan nallen korvan uusia ajatuksia. Ehkä samanlainen mietintäpaikka  olisi tarpeen myös Suomen hallitukselle. Tai ehkä sen pitäisi kysyä neuvoa Risto Reippaalta: kansalta? Uusien vaalien muodossa? 

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Pps. Eikö muuten vanhoille nallekarhuille vaihdettu sahajauhot säällöllisesti? Kuka tietää vielä?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Reijo Tossavainen

Taitaa olla samat sahajauhot vuodesta toiseen...

Aki Mönkkönen

Suomen nasueliitti juoksentelee sorkat kopisten nyt hinajapurkkikerhon isojen poikien aivoitusten mukaan, mikä tietenkin voi näyttää ulkopuolisesta tarkkailijasta melko järjettömälle säntäilylle, mutta on sillä vissi tarkoitus; hinajan kokoaminen suurelle Pomojen Pomolle, Nalle Puhille. Sen pituinen se.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Akilta tuli nasakka kommentti. Hinajan tiet ovat ihmeelliset...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minusta Nalle Puh on rasittava. Tikru on huippu:

Ihana asia minussa on et ihana olen vain mä
Mun pääni on täytetty kumilla ja häntä vieteriä
Nää pienet pomput, suuret pomput on ne hauskoja
Ihanin asia minussa on et oon mä ainoa

En myöskään pidä nykyisestä hallituksestamme.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Helena! Nalle-Puh on aivan valloittava. Tikru sopisi myös hyvin rakkaalle hallituksellemme esimerkiksi:

"pääni on täytetty kumilla"
"ihanin asian minussa et oon mä ainoa"

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Sekä Nalle-Puhissa että Tikrussa on kaikki yhteiskuntamme elementit inhmillistettyinä ja yksinkertaistettuina.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen Vastaus kommenttiin #8

Sammoopa hyvinnii sammooo.
Minulle hallituksestamme tulee mieleen medusaparvi. Siis sellainen meressä melko huomaamattomasti lilluva joukko järjettömiä limanuljaskoita, jotka polttavat sen, joka sattuu päättömän ajelehtimisen tielle osumaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #9

Helena Eronen. Suomen "medusaparvihallitus" on erikoistunut polttamaan järjettömästi ja päättömästi miljardeja EU:n virtuaalimaailmaan.

Taetavattii olla nekkii limanuljaskoeta hyvinnii limanuljaskoeta nuo retliinisikspäkin piällepäsmärittii? Vae mittee out mielpuolta jallituksesta korjoon hallituksesta? Tulj paenovirhepaholaene vuan eläkeläese tönkkö- sormilla.Hölökynkölökyn vuan!

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kiitos jälleen kerran virkistävästä kirjoituksesta. Toivottavasti ”aikuislapset” ymmärtävät sen.

Timo Soini esitti risteilyalustilaukseen liittyen asiallisen kysymyksen Eduskunnan kyselytunnilla 29.11.2012: ”Miksi ei anneta valtiontakausta STX- telakalle”?

Siihen Katainen ei luonnollisestikaan heti vastannut, vaan tavanomaisen ja perinteisen ”Kreikka-höpinän” jälkeen ”piiloutui” lakien taakse sanomalla: ”Mua sitoo Suomen lait”. Silloin kuultiin tämä ”absoluuttinen totuus”. Sen jälkeen ei ole kuultu miehestä juuri mitään tämän asian ympärillä.

Mitä Nalle-Puhiin tulee, niin tuli aikanaan nuorena miehenä työskenneltyä jäänmurtaja Karhun komentosillalla ja käytettyä laivasta leikillistä nimeä ”Nalle-Puh”.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hyvä kommentti! Ikävä tilanne jos pääministeri piiloutuu juristerian taakse. Osoittaa: a) ei ole tehtäviensä tasalla b) entä jos tulee uudelleen tilanne, jossa ei selvitä lukemalla lakikirjaa?.

Kreml ei ole käräjäsali eikä EU ole luokkakokous.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Soini kyseli typeriä. STX olisi saanut normaalit vintitakuut Finnveralta. Se ei vain riittänyt kun varustamo ja kilpailutti telakkayhtiöitä ja telakkayhtiö tytäryhtiöitään.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Eihän tässä riittänyt normaalit keinot. Ranska pääomitti omistamaansa telakkaa ja nappasi sitten tilauksen itselleen. Meillä oltiin sormi suussa. Entä jos tulee isompi asia ja vakavampi paikk?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #20

Luukkanen kyseli mitä isompien asioiden kanssa tehdään. Suomalainen porvarillinen eliitti työntää toisenkin sormen suuhunsa ja ihmettelee entistä enemmän miksi asiat menee niinkuin menee.

Suomen hallituksella olisi ollut ihan samanlaiset keinot käytössään kuin ranskalaisillakin. Se olisi voinut ostaa siivun STX:ä ja pääomittaa. Se olisi voinut myös Suomen vientiluotto Oy:n kautta lainoittaa. Keinoja olisi ollut jos niitä olisi haluttu käyttää. Mutta kun ei haluttu sillä suomalainen porvaristo on siirtymässä jo finanssikapitalistiseen vaiheeseen jossa rahalla tehdään rahaa eikä duunareita tarvita.

Käyttäjän henrimikkonen kuva
Henri Mikkonen

"Suomalaiset veronmaksajat ovat pokeritermein saletissa."

Jonkun verran pokeria pelanneena tarkentaisin, että termiä saletit käytetään siitä, kun on jollakin ajanhetkellä varmasti paras käsi. Se on siis positiivinen termi.. vastakohta on puolestaan, kun pakassa ei ole yhtään korttia, joilla potin voisi voittaa. Tällöin sanotaan, että pelaaja vetää kuollutta kättä. Voitaisiin sanoa, että tällä hetkellä suomalaiset tuntuvat vetävän kuollutta nykyhallituksensa kanssa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jaa...itse olen sökössä kuullut että se on toisen kannalta saletti ja toisen kannalta p-käsi. Kummalta kannalta sen katsoo. Huomio hyvä!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

No ekaks' Risto Reippaalta meni muisti ja sitten sille tuli polvi kipeäksi ja sen kaveri iski päänsä kukkaruukkuun...

Aki Mönkkönen

Tätähän se on ollut Lippos-Sale emusteluista lähtien.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Arto, sen laivatilauksen osalta olen jäänyt ihmettelemään, kuinka PALJON 12 000 miestyövuoden menettäminen maksaa. Eikä kyse ole vain tästä tilauskesta, kyse voi olla useista kymmenistä tuhansista työvuosista. En jaksa laskea, mutta riittääkö miljardi?

Ihan samalla tavoin: kuinka paljon on MENETETTY, kun yhä ollaa sotiin syyllisiä pitämällä Ryti ja Co tuomittuina perustuslain ja oikeusjärjestyksen vastaisessti. Ei näytä häiritsevän, koska Euroopassakin tehdään perussopimusten vastaista toimintaa.

Entä kuinka paljon on MENETETTY, ettei Karjalaa ja Petsamoa ole palautettu. Se summa on järkyttävä.

Mutta onhan meillä sentään siunaukselliset sotakorvaukset, jotka nykyisen yhteiskunnan rasitteiksi laskettuina olisivat 50 - 60 mrd. euroa (bruttokansantuotteen pohjalta laskettu). Joten jos ne olivat siunauksellisia lahjoituksia, niin kaitpa etelän maille annetut lahjoitukset ovat myös siunauksellisia? Pitäisikön tässäkin siirtyä Nalle Puh ja Tikru -sanastoon?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Veikko. Meitä herrat siunaa näillä lahjoilla säännöllisesti. Kansa maksaa ja tekee työtä. Ittensä kipeeksi saakka...joskus olisi vaan kiva kun joku olisi sen tavallisen väen puolella. Ajattelisi sitä. Tavallisia asioita.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Arto Luukkanen 12.1.2013 14:22. Jeetz. Herrat ja rouvat, ollaan tasapuolisia. Minä tosin olen kuvitellut "lahjan" käsitteen toisenlaiseksi, mutta eikös sitä jo Raamatussa sanota, että sitä Herra kurittaa, jota hän rakastaa?

Minä ihmettelen suuresti tätä hallitusta tai itse asiassa vähän enemmänkin. Kenen puolella se oikein on? Neuvostoaikana oli selvää, kenen puolella johtavat poliitikot olivat - aina Neuvostoliiton. Mutta nyt on ongelma, kun pitää kumartaa etelään ja itään ja länteen - ja olla tietämätön pohjoisen mahdollisuuksista.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #23

soglasen Veikko! Samaa mieltä. Mutta aina se sama kysymys: mitä tehdä?

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi Vastaus kommenttiin #24

Arto Luukkanen 12.1.2013 14:35. Ensinnäkin tarvittaisiin aidon kansallistunteen ja -käsityksen opettaminen näille herroille ja rouville. Miten? Se onkin kysymys, koska heillä mahtuu vain yksi asia kerrallaan snajustiikkaan.

Luulen, ettei todellista muutosta voi tapahtua, ellei kansa nouse kunnolla ärjäisemään mielipidettään. Suomalaiset ovat edelleen pääosin esivaltauskollista, luterilaista kansaa, jota saa kurmottaa, koska sitä Herra rakastaa, … Esivaltauskollisuus on muuttunu liian paljon alistuneisuudeksi.

Alistuneisuutta on myös se, että nähdään ja koetaan ongelmat, mutta ei toimita mitenkään. Luulen, etteivät poliittiset päättäjät välitä kansan tahdosta, ellei se uhkaa heidän uudelleenvalintaansa. Sitä taas ei toistaiseksi uhkaa, koska on äänestäjiä, jotka vuodesta toiseen äänestävät samoja henkilöitä tai samaa puoluetta miettimättä, mitä se tarkoittaa. Tosin yksi ongelma on se, kuka todella ajaa kansan etua.

Mutta lyhyesti: näen ainoaksi mahdollisuudeksi sen, että finski kansa herää unestaan. Herätys kyllä tapahtuu viimeistään sitten, kun joudutaan maksamaan ja paljon. Voi olla, että sitten on jo myöhäistä, mutta suomalaisilla on ollut taipumus herätä viime tipassa juuri ennen lopullista katastrofia. Mikä pakko on siihen saakka odottaa?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #26

Aivan. Kansallisesta perustasta nouseva positiivinen ajattelu ja kansallinen herääminen on ainoa lääke. Jollei tiedä omaa pohjaansa ei voi toimia muuallakaan.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi Vastaus kommenttiin #34

Arto Luukkanen 12.1.2013 16:16. Aidolla kansallistunteella olisi suuri merkitys kansan yhtenäisyyteen ja siihen, että tulevan syvän taantuman yli päästään kohtuullisen kuivin jaloin. Jotain yhteistä pitää löytää, eikä se yhteinen saa olla negatiivista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #34

Sinipunalle Suomi ei enää ole isänmaa, vaan EU. EU:n direktiivit ja sopimukset ovat sille ylivertaisia Suomen perustus-ym.lakeihin ja asetuksiin nähden. Mutta on tietty ristiriita: juridisessa hierarkiassa perustuslaki, muut lait ja asetukset ovat arvoasteikoltaan aina sopimusten yläpuolella. Ei riitä perusteeksi se , että PL. 1 pykälässä on maininta että "Suomi on Euroopan unionin jäsen." Se on vain valtioiden välinen sopimus, mutta ei EU:n perustuslakiin kuuluva normi,jolla luovutetaan Suomen perustuslakiin kirjattua eduskunnan budjettivaltaa EU:lle. Ja se on ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa ja vaatii perustuslain muuttamisen. Se taas vaatii käytännössä kahden eduskunnan päätöksen tai viiden kuudesosan enemmistön.

Eli nyt vain perustuslakia emuttamaan, sanoisi Suomen liittovaltioväki eli federalistit. Muut(ei-EU/eurokiimaiset) ovat sitä vastaan kynsin ja hampain.

Miten ymmärrätte asian? Miten asia pitää tulkita Suomen eduksi?

Ainakin ehdottomasti pitää vaatia kansanäänestystä (vastoin hallituksen tahtoakin) liittovaltioasiassa. Se ei saa olla läpihuutojuttu!

Jukka Palo Vastaus kommenttiin #24

"Mitä tehdä?", kysyi Uljanov kirjoittamassaan kirjassa. No ehkä Unidad Popular.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #23

Saksilla on ainakin pyllistyssuunta aina tiedossa.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi Vastaus kommenttiin #27

Jorma Myyryläinen 12.1.2013 14:51. Ihan totta. Se nyt: etelään, itään, länteen ja pohjoinen tiedottomana. Lisäksi kritiikkiä, ei pyllistystä, nykyistä hallitusta vastaan.

Odottelen tässä, että kerrot yksityiskohtaisemmin ne Suomea kohottavat hienot työt, mitä nykyinen hallitus on tehnyt. Se olisi oikein rakentavaa ja varmasti mieltä ylentävääkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #28

Mistä minä hallituksen kohottavia töitä löydän? Ja miksi minun niitä pitäisi Saksille löytää? Saksi olisi voinut pienelläkin sisälukuharjoituksella havaita viestini sisällön joka oli, että Saksilla itsellään on oma pyllistyssuuntansa tiedossa. En siis kirjoittanut tuohon kommenttiin mitään hallituksesta.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi Vastaus kommenttiin #29

Jorma Myyryläinen 12.1.2013 15:12. No ei sitten, kun sinulla ei ole positiivista kerrottavaa hallituksen toimista. Kirjoituksesi voi kyllä ymmärtää ihan rauhassa monella tavalla.

Mikähän se minun pyllistyssuunta on? En käytännössä sellaista harjoita kuin tuolla tooletin puolella. Ja onko se "pyllistelyä", kun kaikkiin ilmansuuntiin on sama toiminta? Sie näytät edelleen tietävän monin verroin enemmän kuin kukin ihminen itse. Varmasti hieno juttu, en sellaista ole vielä kokenut.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #30

Saksi kyselee pyllistyssuuntaansa. Hän näytti sen tuossa ylemmässä kommentissaankin. Jos hän ei sitä tuosta tunnistanut niin lueskelkoon vaikka oman blokinsa kirjoituksia.

Jukka Palo Vastaus kommenttiin #37

NATO niistää ja Putin pyhkii!

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi Vastaus kommenttiin #37

Jorma Myyryläinen 12.1.2013 16:57. Jopas sinä taas ole kryptinen. Ei kirjoituksestasi saa selvää, mitä tarkoitat. Neljä suuntaa, joista sinä olet valinnut yhden. Eipä olisi lainkaan hassumpaa, kun kertoisit tämän suuren salaisuuden, että minäkin sen tietäisin. Lisäksi en sitä kaunista puoltani osoittele mihinkään suuntaan, mutta kriittinen olen kaikkiin niihin suuntiin nähden, joihin mielestäni on tarvetta olla kriittinen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Professori Jarmo Leppiniemi otti kantaa myös STX:n tilanteeseen valtion kannalta katsottuna. Yleisenä ohjeena hänen mukaansa yleisellä tasolla ei valtion kannata olla omistajana yrityksissä. Taloustilanteen ollessa huono niin hänen mukaan valtion pitäisi tukea työllisyyttä. Se on valtion tehtävä kriisiaikoina.

Onkohan hallitus nyt toiminut STX:n kohdalla työllisyys turvaten oikein? Onhan jokseenkin typerää talouspolitiikkaa kuitenkin rahoittaa esimerkiksi UK:n EU:n jäsenmaksuista osan, mutta ei kuitenkaan voi laittaa oman talouden ja työllisyyden ylläpitämiseen budjettivaroja.

Voin yhtyä hyvin blogistin Dosentti Arto Luukkanen halituksen vertaamiseen Nalle-Puh syndroomaan.

http://areena.yle.fi/tv/1796218

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jorma Myyryläinen. Heitän tässä nyt välissä vain sen, että ei minusta Veikolla ollut mitään "pyllityssuuntaa". Päinvastoin, Venäjän kanssa käytävä kauppa, kulttuuri ja muut toiminta on tärkeää. Oikeaa ystävyyttä.

Hallituksessa vaan ei kertakaikkiaan ole nyt johtajuutta ja siellä vallitsee kuten tämä koko juttu kertoo "virkamiesavuttomuuden" ja ideologisen jänkayksen ilmapiiri.

Urpilaisen katse paljasti kaiken ja kertoi tämän paremmin kuuin tuhat sanaa. Bambisäikähtänyttä ilmettä säesti sitten tämä mantra: "ei valtio voi omistaa". Tässä vaiheessa katsojaa säälitti.

Suomalaiset ovat niin järkeviä että jos he näkevät että joku ei toimi niin se poistetaan ja tehdään uusi. Mitä me tehdään jarruttomalla autolla - ei mitään. Entä avuttomalla ja johtajattomalla hallituksella? Ei mitään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Totta. Urpilaisen katse ja kehonkieli yleensä viime aikoina kertonee paljon sisäisestä taistelusta. Mutta mihin on häipynyt pääministerimme Katainen? Se vähäinen julkisuus mihin hän on suostunut kertoo myös hänen kehonkielestään pahan olon tunnetta. Pääministerinhän pitäisi olla ensimmäisenä aina kertomassa hallituksen toimista, mutta kyllä Katainen on onnistunut piiloutumaan hyvin.

En ole niin hyvin Nalle-Puh touhuilua seurannut, jotta onko tuo nallekin ollut taitava leikkimään piilokuurua. :D

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Saksin pyllistely saattaa jäädä huomaamatta jos itse pyllistelee samaan suuntaan.

Hallituksen politiikan sisältö ja johtajuus sekä johtamisen suunta ovat eriasioita. Analyyttinen suhtautuminen edellyttäisi niiden tarkastalemeista erillisinä.

Hallituksen toimissa on toki ja nimenomaan ideologista dogmaattisuutta. Ne dogmit tulevat Eteläranta 10:stä ja ovat talousliberalismia finanssikapitalismin oloihin.

Urpilaisen kehonkieli paljastaa vain opettajan joka ei osaakaan vastata esitettyihin kysymyksiin kun ei saa kertoa liikaa jotta varsinaiset tavoitteet eivät paljastuisi. Ilmeisesti hänellä on myös hieman huono omatunto kun vaalilupaukset on tullut taas petettyä. Hieman lisää kokemusta niin ei se enää häiritse esiintymistä.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Jorma Myyryläinen 12.1.2013 17:06. Nämä sinun "pissa-kakka -jutut" voidaan jo jättää omaan arvottomuuteensa, kun et osaa edes suuntaa ilmaista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #43

Jos Saksi kuvaannollisesti pyllistää niin häneltäkö heti törähtää ja lörähtää? Jos Saksi ei tunnistanut muuta kuin pissaa ja kakkaa niin kyse on silloin ongelmista ymmärtämisen ja mielikuvituksen kanssa ja siinä en voi Saksia auttaa, valitettavasti.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi Vastaus kommenttiin #49

Jorma Myyryläinen 13.1.2013 13:15. Jorma, mitähän jos poistaisit tällaisen typerän viestin? Suosittelen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #50

Saksi itse toi mukaan pissa- ja kakkajutut kuvaannollisesta pyllistämisestä kirjoitettaessa. Koko pyllistysteemakin on Saksin aloittama. En näe mitään syytä viestin poistamiseen.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi Vastaus kommenttiin #51

Jorma Myyryläinen 13.1.2013 15:39. Noo, sinustahan se kuva syntyy.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #52

Kuvat syntyvät meistä molemmista. Toinen meistä liitti kuvaannolliseen pyllistämiseen p- ja k-jutut ja toinen sitä ihmetteli.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Katainen on ollut suuri pettymys. Varmaan kokoomuksellekin.

Jukka Palo

Katainen on Siilinjärven Kokoomusken erityislahjakkuus kuusipakkaushallituksessa ankeina aikoina, jolloin politiikan pitäisi olla fantastista. Fantastisin ja parhaiten käyttäytyvä kokoomuslainen on Jenni Haukio - sieltä tiedo(s)tuspuolelta.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Arto Luukkanen 12.1.2013 16:27. Kun Kataisesta tuli puheenjohtaja, hän oli suuri lupaus. Minustakin näytti, että kokoomus sai hyvän johtajan, jolla karismakin alkoi kehittyä positiivisesti. Oli todella paljon hyvää.

Kaikki muuttui silloin, kun Katainen alkoi havaita, että hän todella voi saada pääministerin paikan. Sen jälkeen tulos on pääosin ollut negatiivinen.

Se voidaan toki sanoa, että harvalla maalla on niin nuori, energinen ja edustava pääministeri kuin Suomella. Valtiomiesaineista ei hänessä valitettavasti ole ja suomalainen aito kansallisuustunne on kadonnut johonkin. Harmittava juttu.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kyllä Veikko. Erinomainen "hanslankari" josta ei sitten sukeutunut hyvää "mestaria". Harmi. Kaikki edellytykset olivat olemassa mutta ei ole noussut valtiomiesluokkaan. Pitäisi saada vähän rosoa ja historiallista perspektiiviä. Kovassa paikassa epävarma.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Otetaanpa vaikka ne kuuluisat vakuudet esiin. Kynnyskysymys hallitusneuvotteluissa. Vakuudet saatiin vaan kas kummaa ne julistettiin salaisiksi. Urpilaisen ja muidenkin nykykanta on se, että valtio ei voi olla liiketoiminnassa mukana. Kuitenkin vakuudet punakynättiin liikesalaisuuksiin vedoten.

Peruskysymys on siinä missä kulkee raja rahojen käytön salailussa. Periaatteessa sellaista rajaa ei saisi olla edes olemassa. Kyse on kansalaisten varoista, elintasosta, hyvinvoinnista. Liike-elämällä ei saa eikä voi olla veto-oikeutta jemmata tietoa sellaisen varallisuuden käytöstä, joka kuuluu kokonaiselle itsenäiselle kansalle.

Liikesalaisuus ei voi olla vain toisen osapuolen muutaman yrityksen tai yhteisön määräämä juttu kun vastapuolena, varojen todellisena omistajana on yli viisimiljoonainen itsenäinen kansakunta. Olkoonkin, että sen valitsema hallitus härskisti vetoaa liikesalaisuuksiin ja seuraavan ulospuhalluksen mukana vetoaa ettei valtio voi olla mukana liiketoiminnassa.

Ei millään voi välttyä ajatukselta. Mitäs jos kaikki vakuuasiapaperit tai STX-neuvotteluissa tulleet asiat tuotaisiin rehellisesti julkisuuteen. So what. Mitä vastapuoli voisi tehdä, menisikö meiltä maine, hyökkäisikö Korea maahamme? Mököttäisivät ehkä vähän aikaan ja jonkinlaisia uhkauksia leivättömästä pöydästä. Siitä vaan ei mennä.

Karrikoiden voisi ajatella, että mitä pirun tekemistä STX:llä on laivanrakennuksen kanssa maassamme. Turun Pernon telakalla kyllä on ja ja hemmetin paljon enemmän.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Vakuuksissa riittää vielä nauramista. Vaalitaktiikan viime kirissä keksitty kikka. Titanic-puolueen viimeinen pumppausyritys.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Koska hallitus ilmeisesti teeskentelee, että kaikki johonkin tiettyyn yritykseen liittyvä talousdata on liikesalaisuuksien piirissä, ei mitään tiedoteta. Sillä selityksellä perustelee itselleen, ettei mitään tarvitse tehdä.

Kaivoin nyt sitten niitä mystisiä liikesalaisuuksia PRH:n maksullisesta palvelusta. STX Finland teki liikevoittoa vuosina 2005-2006 (taaemmas en mennyt). Vuonna 2011 tilikaudelle tuli voittoa (poistettu mm. rahoituksen kulut) 13 miljoonaa. 2007 tuli 107 miljoonaa liiketappiota, kun sen jälkeen sitä tuli 10-30 miljoonaa vuodessa. 2007 materiaalien osuus liikevaihdosta oli 85%, kun muulloin se liikkui yleensä 70-78% maastossa. Teräksen maailmanmarkkinahinta alkoi nousta vasta vuoden 2007 lopussa ja hurjimmin 2008. Veikkaisin, että sen hinnalla on ollut jotain vaikutusta tuloksentekokykyyn, mutta sitä on hankala arvioida tarkemmin. Voitto ja materiaalien osuus liikevaihdosta korreloivat käänteisesti joka tapauksessa jossain määrin keskenään.

Näyttäisi siis siltä, että jättilaivojen rakentaminen oli ennakoitua hankalampaa ja ehkäpä teräksen hinta vei myös siivun tuloksesta. Harmi menetetystä tilauksesta, kun nyt olisi ollut aiemmista oppineena mahdollisuus tehdä luultavasti tehokkaammin.

Jarmo Makkonen

"Urpilaisen kehonkieli paljastaa vain opettajan joka ei osaakaan vastata esitettyihin kysymyksiin kun ei saa kertoa liikaa jotta varsinaiset tavoitteet eivät paljastuisi."

Niin, tämä "varsinainen tavoite" olisi hyvä tietää jotta voisi ihailla tai halveksia hallituksen sekoilevaa politiikkaa.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

J Makkonen 13.1.2013 17:36. Teot puhuvat.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Erinomaisen mielenkiintoinen keskusteluketju ja erinomainen bloggaus avaajalta. Nalle Puh -vertaus on äkkiseltään ajateltuna suorastaan loistava, mutta... Siinä on eräs asia, joka ei ns. natsaa. Nalle Puhissa kaikki tekeminen ja tarinan hahmojen mielenkiinto kohdistui Puolen Hehtaarin Metsään. Nykymeno vaikuttaa hyvin paljon siltä, että hallitus Jyrki Kataisen johdolla on ulkoistanut hallituksen kotoisesta Puolen Hehtaarin Metsästämme ja siirtynyt palvelemaan suurta ja mahtavaa Neu.. anteeksi eu:ta. Nyt olisi todellankin kansallisen ryhtiliikkeen paikka maamme poliittisella, henkisellä ja taloudellisella johdolla.

Jarmo Makkonen

Siis liittovaltio kansalaisten mielipiteestä välittämättä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Makkonen kyselee varsinaisen tavoitteen perään. Käsittääkseni se on pääomien omistajien asia. Suuremmissa kuvioissa pelastetaan finanssikapitalisteja finanssikapitalismin riskien toteutumiselta eli pankkien omistajat ovat suojeluksessa. Pienemmissä kuvioissa toimitaan EK:n apurina kurjistamassa tavallisia ihmisiä jotta työnantajat ja pääomatulojen suursaajat voisivat hyvin. Oma lukunsa on meidän suomalaisten sitominen maailmanlaajuiseen sotaliittoutumaan. Kaikissa noissa suhteissa hallitus on ollut varsin ahkera ja aikaansaapa.

Jarmo Makkonen

"Makkonen kyselee varsinaisen tavoitteen perään."

Toki liittovaltion tavoitteiden määritteleminen tässä vaiheessa on varsin suurpiirteistä touhua koska asioista ei haluta puhua niiden omilla nimillä, mutta pääomapiirien ja veroparatiisien kasvava nousu on nähtävä yhtenä toteutuneena ilmiönä ja siten hallituksen tavoitteena. Työttömyys on samalla pääomapiirien toive koska siloin saadaan ihmiset tappelemaan työpaikoista eikä palkalla ole niin väliä kunhan toimeen tullaan samalla kun julkisia peruspalveluita vähennetään tai lopetetaan kokonaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #60

Aivan, n.s. suhteellisen liikaväestön käyttöarvo on ollut kapitaalien omistajilla tiedossa jo satoja vuosia. Tähän yhteyteen on sovitettava myös Vartiaisen palkka- ja Niinistön oleilupuheet.

Liikkeelle pistävä voima on sijoitetun pääoman suhteellisen tuoton (porvarillisessa taloustieteessä) eli voiton suhdeluvun (marksilaisessa taloustieteessä) laskeva trendi. Suomeksi sanottuna voittoa syntyy prosentteina laskettuna vähemmän kuin ennen ja jatkossa vielä vähemmän ja tämä on kapitalismiin sisään rakennettu lainalaisuus. Silloin ei riitä vaikka absoluuttisesti voitot kasvaisivat sillä trendiviiva näyttää laskevalta. Ei riitä edes, että pääomatulojen osuus suhteessa palkkatuloihin kasvaa. Mutta kun tehdään rahaa rahalla ja se velaksi niin on helpompaa. Se vain vaatii aika-ajoin veronmaksajien rahat korjaamaan kupruja.

Vesa Rutanen

Historian kirjoista luemme kulloisenkin ajan kansallisista suurmiehistä.Tuleeko kenellekään mieleen,kuka olisi tällä vuosituhannella Suomessa suurmies.Jos ei tule,niin herää kysymys onko nykyisessä vallan huipulle tapahtuvassa valikointisysteemissä jotain mätää.Mikä neuvoksi?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Nalle-Puh jaksaa vielä lauauntai-illasta maanantai-iltaan! Kiitos toimitus! Kiitos keskustelijat! Olet parhaita! Kevyen otannan mukaan kukaan keskustelijoista ei halunnut puolustaa hallitusta ja siksi tämä blogisti toivottaa vaan sille toivotuksen: mieti, mieti, mieti!!

Ossi Onni

Lex Haataja, ei Lex Kallio. Lex Kallio taisi olla vain tyypillinen velkaorjalaki.

Erkki Krogerus

Nykyisen hallituksen logiikka: STX:lle ei annettu rahaa, koska valtion ei pidä ministerin suulla laittaa rahaa kannattomaan liiketoimintaan. Tämän jälkeen valtio on laittanut rahaa Talvivaaraan, joka on myös kannattamaton eikä ole tulevaisuudessakaan kannattava. Outokumpuun laitettiin rahaa, vaikka yhtiön strategia päätökset ovat johtaneet tämän yhtiön konkurssikypsäksi. Valtion rahaa laitettiin eikä valtio ottanut mitään roolia kummassakaan yhtiössä. Johdot saavat suuret bonuksensa ja valtio maksaa.
Suomen hallituksella ei ole teollisuuspoliikkaa, jolla tämä maa saataisiin jaloilleen.
Outokummussahan on Ollila saattamassa tätäkin kruunujalokiveä vieraitten käsiin.
Pöyristyttävää vallan käyttöä eikä sihen pääse kuin olemalla puolueen valitsema ihminen.
Tämän hallituksen olisi erottava ja järjestettävä uudet vaalit. Mutta sehän edellyttäisi, että pääministeri olisi munallinen mies!!!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset