Arto Luukkanen

Suomalaiset – voittivat pöljyydessä afrikkalaiset?

Suomalaiset – voittivat pöljyydessä afrikkalaiset?

Hurraa! Solidium antaa Talvivaaran kaivokselle satojen miljoonien piristysruiskeen osakeannilla. Toisin sanoen: Talvivaaran kaivoksen toiminta on ollut kuihtua. Sen kassa on tyhjillään. Nyt se saa kuitenkin lisää rahaa. Aivan fantastista!

Telakkayhtiö STX ei saanut nannaa valtiolta, ei veronmaksajien rahaa, ei pääomitusta eikä edes lainaa 50 miljoonaa. Koottujen selitysten mukaan: a) se oli vastoin EU:n sääntöjä, b) valtio ei voi tehdä sellaista – semmoinen on kommunismia, c) valtion rahaa tarvitaan Euroopassa, d) se nyt ei kerta kaikkiaan käy, e) EVVK.  

Eräs mahdollinen ja tietenkin epätodennäköinen syy siihen miksi Talvivaara saa rahaa ja että STX ei saa, on se, että suomalainen eliitti onnistui hankkimaan itselleen aika mukavalla tavalla Talvivaaran osakkeita – aikoinaan. Sen jälkeen kaivos on luvan kanssa ja ilman lupaa voinut rauhassa saastuttaa vesiä ja tonkia mineraaleja & uraania ihan mielensä mukaan. Tämä kuulostaa aivan mahdottomalta ja ei siksi voi tietenkään pitää paikkaansa.

Tämän huonon selityksen mukaan STX:n rahat eivät olisi menneet eliitille. Osa rahasta olisi mennyt palkkoina duunareille. Siksi se ei kiinnostanut.

Talvivaara taas sampoaa rahaa eliitille. Se kiinnostaa ihan eri tavalla.  

Suomelle kultamitali - pöljyydestä

Katselin juuri äsken televisiosta erittäin hyvää dokumenttia maamme anteliaasta kaivospolitiikasta. Ulkomaiset yhtiöt kiittelevät maatamme ja eliittiämme. Se ei ole ihme. Valtio ei verota, kunnat eivät saa verotuloja ja itse asiassa me veronmaksajina makselemme näille ulkomaisille yhtiöille kaikenlaisia tukia.  Miksi näin?

Siksi kun meidän viskaalimme ovat halunneet näin. 

Ruotsi ei aikoinaan hylännyt kaivosteollisuuttaan ja saa nyt muhkeat verovoitot. Afrikassakin osataan edes hiukkasen verottaa ulkomaisia kaivosyhtiöitä. Meillä ei.

Kuten ohjelmassa todettiin: me olemme kehitysmaa ja ilmeisesti myös vielä tyhmempiä (ja hyvällä syyllä) kuin afrikkalaiset. Että olisimme ruotsalaisiakin hölmömpiä – se helppo käsittää. Mutta että me voitamme anteliaisuudessa ja pöljyydessä vielä jonkin muukin maan? (Pöljyys – naivi & hyväntahtoinen tolvanamaisuus, johon liittyy huono omanarvontunto ja ikuinen luottamus rötösteleviin herroihin ))))) Jos emme saa sitä kultamitalia muualta, niin tästä kyllä tuli aivan ylivoimainen voitto.

Meillä verotetaan vain suomalaisia. Pöljiä suomalaisia. Ja aivan verille saakka.

Arvoisat kansanedustajat! Miten te selitätte tämän omille äänestäjillenne…niille pöljille kun pitää selittää jotakin muutaman vuoden kuluttua?

Arto Luukkanen

Järvenpää 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

44Suosittele

44 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen jäljet haisevat pahalta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Mauri voisi antaa kyllä jonkin meriselityksen! Miten tässä kävi näin? Miksei kukaan ajatellut? Vai ajatteliko?

Erkki Penttinen

Ei asiaa voida laittaa yhden miehen piikkiin koska koko kansa on maailman tyhmin kirjoitustaitoinen kansa joka itse valitsee nämä pölkkypäät tuonne Rähinäriiheen .Olet Arto muuten täysin oikeassa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuntuu tuo pöljyys vallitsevan meillä alalla kuin alalla.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Elmokaila .

heh..pvän paras!ei tiedä itkiskö vai nauraisko...

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

Mutta miten on mahdollista että meillä on vain pöljiä päättääjiä?

meneekö ne jonkin pöljyyskoulutusbriiffausmankelin läpi heti vaalien jälkeen missä niistä napautetaan het ekaks luotettavuus, kuristetaan kunniantunto, revitään hyvät ideat, riisutaan järki, pelotellaan sanktioilla ostetaan osingoilla ja osakkeilla ja lopuksi kaupanpäälle lahjotaan tavaralla, eduilla, oikeuksilla ja mukavalla elämällä tekemään mitä kabinetit käskee??

kapinaannnnn?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kesälomat ja joululomat ovat Suomen herroille vaarallisinta aikaa; joutuu ulos Storyville-Mikado-akselin typerryttävästä voimakentästä ja näkee tavallisia kansalaisia. Minusta kansanedustajia ei saa päästää pois Helsingistä vaan jalkaan on laitettava varopanta. Silloin ei altistu terveelle järjelle.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Jalkapanta! Tuija Brax on sellaisia vaatinut jo vuosien ajan. Toimeksi.

Erkki Penttinen

Suomessa kansanedustajaksi ei pääse liian älykäs henkilö eikä hän kenties
sinne haekkaan.Ehdokkaan on oltava nöyrä ja puoluejohtajilleen uskollinen
mutta kuitenkin sellainen joka oppii ulkoa joitakin puolueensa ohjelmakohtia.Kieroimmat menee lukemaan lakia ja tyhmimmät sieltä valmistuneet sitten palkkautuvat oikeuslaitoksen palvelukseen.Kuinka monta älykköä tunnistatte nyky eduskunnassa joilla olisi menestyvä työhistoria.Eero Lehti ja Susa Hipiä tämä keskustan uusi pj.Teukka on kuulemma ollut oikea tuholainen sirkkelin terille jonka vuoksi hän karsiintuu tuosta valiojoukosta.

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

Liittyykö tämä siihen että EU-sopimus on määrännyt ettei Suomen valtio saa omistaa telakoita, kaivoksia teollisuutta tai yleensä mitään tuottavaa?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Mitenkäs dosentti Luukkanen nyt haksahtaa vertailemaan viiden miljoonan (pöljää?) kansakuntaa ja yhtä hirmuisen suurta mannerta tuolla etelässä käsin.

Solidiumiin ja telakkajuttuihin en ota kantaa, mutta nämä mittakaavat pitäisi yliopistomiehen hallita. Myös pöljyysvertailussa.

Australia on sekä valtio että manner. Afrikka ei sitä ole. Kaikki afrikkalaiset eivät ole mustia ja kaikki eivät ole pöljiä.

Tuo Mercatorin karttaprojektio hämää pohjoisen asukasta.

Ja amerikkalaisilta tänne tyrkytetyt valentiinonpäiväkahviterveiset päälle!

Pöljää hommaa, siellä sun täällä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Antti. Totta. Kirjoittaja tietoinen Mercatorin vääristävästä projektiosta ja myös siitä, että Afrikassa elää kaikinlaista väkeä; eivätkä totta vie ole pöljiä. Muutaman sivuajatuksen voi uhrata siihen että miksi me suomalaiset olemme tällaisia? Johtuuko se siitä että olemme geneettisesti tällaisia; että meillä on "pöljä-geeni"? Tai siitä, että me elämme alkukristillisen eetoksen mukaisesti ja annamme ihan tästä syytä kaiken ulkomaalaisille upporikkaille kaivosyhtiöille. Ihan hyvyyttämme.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

""27. toukokuuta 2002 Ilta-Sanomat julkaisi uutisen, jossa kerrottiin kulttuuriministeri Lindénin myöntäneen valtionapua golfkentälle, jossa hän perheineen oli osakkaana. Lindén ilmoitti erostaan yllättäen eduskunnan kyselytunnilla torstaina 30. toukokuuta. ""

Näin joskus, nyt on eri säännöt? Olisi kiva saada selvitys omistuksista.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

kansanedustajilta pitäisi kieltää mahdollisuudet kaikkiin osakkeisiin ja osinkoihin.

Järkyttävää tämä korruption määrä.

Aki Mönkkönen

Niinpä juuri. Australian ja Ranskan kaivosyhtiöt saavat yllättäen ja pyytämättä tukea niin paljon, kuin ilkeävät vastaanottaa. Vastineeksi Oy Suomi Ab saa jätekasat ym onnettomuudet.

STX on pannassa valtion huomionosoituksissa, koska sillä ei ole vastaavaa ansioluetteloa, kuin on Arevalla Nigerissa tai Kongossa; ryöstö. On toki hyvä, että valtiomme näin avokätisesti tukee köyhien maiden kurjistajia maailmalla. Olisihan se ennenkuulumatonta, jos EU:n ytimessä oleva maa tukisi omia työttömiä.

Käyttäjän anjaseitakumpu kuva
Anja Seitakumpu

Minulla ei ole televisiota, joten en tiedä mitä siellä tuosta maamme todella anteliaasta kaivospolitiikasta on puhuttu.

Tuliko esiin esim. kuinka laajalti Jysäskylän ja Tampereen seutu on motitettu?

Pääkaupunkiseudulla heti Kehä III:a alkaen Vihdintien ja Hämeenlinnanväylän välittömässä läheisyydessä on suunnitelmia eikä ole ihan mitätön alue.

Oletko tarkistanut mitä asuin- ja mökkialueesi läheisyydessä tulevaisuudessa mahdollisesti tapahtuu?

Jos vain vilkaisee Ylen sivuilla olevaa karttaa suurentamattta sitä saattaa saada virheellisen kuvan meneillään olevista suunnitelmista.

Kotimaa 4.2.2013 klo 10:17 | päivitetty 4.2.2013 klo 13:26

Tuoko ryntäys kaivoksen naapuriisi? Katso kartalta

Suomikin saa osansa maailmanlaajuisesta kaivosryntäyksestä. Yli kymmenesosa maa-alastamme on varattu tavalla tai toisella kaivosteollisuudelle. Yle Uutisten kartta näyttää Suomen kaivokset ja kaivoshankkeet. Klikkaa karttaa, näet tarkemmat tiedot kohteista. Lue lisää....

http://yle.fi/uutiset/tuoko_ryntays_kaivoksen_naap...

Kaikki varmasti muistaa kuinka tuo Talvivaaran juttu eteni, joten voisi olla itse kullekin hyvä lukaista tuo alla oleva juttu uraani malmista.

http://en.wikipedia.org/wiki/Uranium_ore
.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Anja puhuu asiaa. Kannattaa katsoa keväällä kelluvatko kalat mökkijärven pinnassa selällään. Ja loistaako veden pinta pimeässä hassun romanttisesti; heijastaen Talvivaaran uraanin taikaa.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

On hyvä että täällä nostetaan esille näkökulmia, joista "eliitti" ja eduskuntakeskustelu vaikenee. Suomalaisteollisuuden sekä valtion omistajuuden ja ohjausroolin tapahtumat 10 viime vuodelta ovat melkoinen sarja ihmeellisyyksiä:

Valtio pani Solidiumin ja osin Kelan kautta Outokumpuun noin 300 miljoonaa euroa. Nyt Outokumpu keikkuu niin ja näin, teki rohkean tempun (Thyssen-kaupan), osin ehkä huonoa tuuria (EU:n mestarointi Italian tehtaan kanssa). Tänään HS totesi että jos Kiina lopettaisi teräs-dumppauksen, niin Outokumpu pulpahtaisi pinnalle kuin korkki.

Kemijärven sellutehdas. Jossain oltiin tietävinään että sen purkaminen oli sittenkin virhe, esim. hintasuhdemuutokset. Kemijärveltä Kanadaan viedyt koneet jauhavat ja syövät nyt Enson omia markkinoita.

Entisten Kemiran kaivosten hävittäminen, Yara. Mihin on jäänyt tämän teon jälkipuinti, 'syyllisyyksien' selvittäminen. Eikö asialla ollut kokoomus? Sasi?

Solidiumin perustaminen. Se vietiin läpi sammutetuin lyhdyin, budjettiteknisenä kysymyksenä (kokoomus, Häkämies?). Tänään Solidium on yksi koko maan röyhkeimpiä etujen jakajia johtajilleen, Kari Järvinen, miljoonapalkka ja muuta. Tällainen on Suomen valtio tänään. Täysin ansiottomien etuuksien jakelu omalle eliitille. Kuin Venäjän oligarkia ja varallisuuksien ryöstöt.

Entä Fortum? Ja Talvivaara? "Eliitin" osakeomistukset on kiintoisa näkökulma.

Näistä ihmeellisyyksistä, huonoista tuureista, virhearvioinneista ja hävyttömästä röyhkeydestä pitää koota tietoa, niitä pitää tutkailla eri näkökulmista oppimismielessä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Käytettyjä tehtaitakin siirrellään meiltä toisille mantereille ja samaan aikaan liikenneministeri kertoo VR:n ilmoittaneen hänelle, että suomalainen rautatiekalusto kelpaa vain romuksi (samaan aikaan kun muualla maailmassa kätettyä rautatiekalustoakin siirrretään mantereelta toiselle).

Menettely vaikeuttaa kotimaisten (pien)yrittäjien tuloa rautatieliikenteeseen ja helpottaa ulkomaisten suuryritysten etabloitumismahdollisuuksia. Siksi myös asiakkailta puuttuu mahdollisuus saada kuljetettua rahtia kenties halvemmin hinnoin, mikä saattaisi jopa parantaa tuotteiden kilpailukykyä maailmalla. Henkilöjunaliikenteenkin markkinaosuus on selvästi pienempi kuin kilpailun sallivassa naapurissamme Ruotsissa.

Ja tällainen on sitten päättäjien mielestä Suomen edun mukaista. Kyllä lentelee eduskuntaufo taas korkealla.
http://www.hs.fi/paivanlehti/#mielipide/Kilpailutt...
http://hvkerho.blogspot.fi/2013/02/miihkalilta-tul...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

oletkos sitten kuullut tästä,
http://ec.europa.eu/transport/themes/strategies/20...

EU:n liikennepoliittisesta strategiass.

ja siitä milloin Suomen eduskunta,TEM tai liikenneministeriö alkavat suunnittelemaan kuorma auto liikenteen 50% siirrosta raide ja vesiliikenteen piiriin, sitä mitä on jo vuonna 2011 sovittu EU:ssa,muttei aloitettu tiedottamaan, viemään niitä Suomen tuleviin liikennepoliittisiin selontekoihin saati sitten budjetteihin....tai eduskuntakeskusteluihin toimintatavoista miten homma hoidetaan aikataulutetaan ja mitkä ovat kansalliset siirtobudjetit mitä tarvitaan ottaa huomioon infran ja kaljuston suunnittelussa ja rakentamisissa jne....

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #64

Huonostihan tuo meillä etenee, jos VR saa tehdä mitä haluaa ja uusia tulijoita kampitetaan minkä voidaan. Tälläkin hetkellä VR siirtää mielestään liian huonosti tuottavia tavaravirtoja kiskoilta konsernin kumipyörille.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry Vastaus kommenttiin #64

Helsingin sanomien artikkeliin viitaten, EU komissio haluaa, että
rataverkosto avataan kilpailulle...
Koska se sopii hyvin agenda 21 suunnitelmaan.

Tiet kuuluvat kaikille, vastuu niistä vain suomalaisille....

Juupa juu, jos haluaa yksityistää radat ja tiet, tulee isot pankit
ne ostamaan, sillä eihän niiden kunnossapito heitä koske...
Näinhän se on mennyt muuallakin maailmassa, kansalaisten harmiksi...

Tämä on osa sitä globaalin kontrollin, ja oman maan omistuksesta luopumista
koko maapallom pelastamiseksi. Veroja tietysti kerätään hurjasti,
että teillä ei sitten pienet autot ajelekaan. Miten muuten hallita kaikkea,
tietysti liikenne on tärkeä hallinnan kohde.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #98

Kukaan vakavasti otettava taho ei meillä ole esittänyt rataverkon yksityistämistä. Muidenkin kuin valtiollisen operaattorin salliminen kiskoilla on eri asia.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Juhani. Totta. Kaiken lopputulos on se:
-että herrat antavat esimerkin siitä, että he saavat tehdä mitä vain
-että omia etuja saa ulosmitata niin niin härskisti kuin mahdollista
-että se yhteinen etu merkitsee vain harvojen etua
-että isänmaa on vain harvojen ja valittujen puolella

Miten sitten voi tuomita tavallisia ihmisiä? Miten voi herhistellä sormea tavallisille kansalaisille, jotka vetävät johtopäätökset tästä kaikesta?

Jari Reinikka

Katsoin saman dokkarin. Hävettää. Toivottavasti tämä ei ole yleisemmin tiedossa muissa EU-maissa. Miten meillä voi olla näin paska valtiojohto?
Ja vielä pahempaa, itse olen törmännyt useasti täällä PV:ssä ihmisiin joiden mielestä valtio on toiminut oikein. Miten voi olla oikein, että tänne voi tulla louhimaan malmia 0,15% louhintakorvauksella ja valtio vielä maksaa siitä?
"Kaivakaa maa täyteen kuoppia, niin me maksamme teille siitä" Todella järkevää. Ja tälläisiäkö virkamiehiä meillä on, niin kuin tämä Aaltonen? Ylimielinen idiootti. Täydellisen epäpätevä.

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Miksei tämä saisi olla tiedossa muissa eu-maissa?.
Pitääkö meidän esittää olevamme jotain muuta kuin kärpäsen paska EUVOSTOLIITOn rattaissa?.

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

Ihmettelin tuota että Solidium olisi tukenut ulkomaisia kaivosyhtiöitä yli 500 miljoonalla eurolla ja Tukes, Finnvera, ym noin 200 miljoonalla. Miksi?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

me ollaan niin kivoja ja hömelön ihanii...aivan fantastisia

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suomi-neito on jäänyt oman Perustuslakinsa vangiksi. Vanhaan hyvään aikaan tasavallan presidentti pystyi erottamaan hallituksen ja määräämään uudet vaalit. Presidentti nimitti korkeat virkamiehet avoimella kirjeellä. Tämä oli hyvä käytäntö siltä varalta, että epäpätevä = ”pöljä” korkea virkamies ei päässyt ainakaan pitemmäksi aikaa tekemään ”hallaa” yhteiskunnalle. Presidentti pystyi erottamaan hänet nopeasti. Viimeksi näin tapahtui presidentti Koiviston aikaan ainakin yhdelle maaherralle ja yhdelle professorille näiden saadessa ”kenkää”.

Nykyaikana kaikki on toisin. Tällaisena aikana pitäisi kiireen vilkkaa nimittää virkamieshallitus Italian tapaan hoitamaan maan asioita, mutta se on mahdotonta. Perustuslaki evää sen. On odotettava vuotta 2015 ja uusia vaaleja.

Päivän mantra on ”vienti on saatava nousuun”. Se on mahdotonta nykyisen hallituksen ollessa vallassa. STX- päätös oli konkreettinen esimerkki siitä, miten ”vienti saadaan nousuun”. 50 miljoonan euron pääomapanostuksella olisi saatettu saada jopa noin 2600 miljoonan euron vientitulot neljän risteilijän rakentamisella (900+900+ 2 x 400 miljoonaa euroa).

Mitä Talvivaaraan tulee, niin valtio on osallistumassa osakeantiin ”alkupeleissä” 52 miljoonan euron panostuksella. Se tulee vääjäämättömästi nousemaan siitä entisestään ”loppupeleissä” tulevina vuosina. En pitäisi yli 100 miljoonan euron valtion panostusta Solidiumin kautta mitenkään ylimitoitettuna arviona. Syy on yksinkertainen: Luonto saastuu ja sitä torjumaan tarvitaan veronmaksajien rahoja. Suo on loputon.
Australiassa kokeiltiin muutama vuosi sitten samaa menetelmää kaivostoiminnassa, mitä Talvivaara käyttää. Se todettiin kannattamattomaksi. Prosessista joudutaan käyttämään valtavat määrät vettä ja se on ISO ONGELMA.

Onko Talvivaarasta tulossa ”vesivaara” ja aikaa myöten ”pöljille” kansalaisille myös ”verovaara”?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jukka. Tilanne on sama kuin Titanicissa; päällystö ei usko eikä ole uskoa että jotain on mennyt pieleen. Jos matkustajat sitten mutisevat niin se juuri sitä "vihapuhetta" ja "kaunaa" ja se pitää lopettaa.

Pentti Juhani Järvinen

Tuohon "vanhaan ja hyvään" aikaan esimerkiksi Kekkosen nimitysoikeus merkitsi, että presidentti itse voi käyttää väärin valtaansa, minkä hän teki. Ja teki usein ja systemaattisesti. Ja hankki siitä hyötyä.

Esimerkki oli mm. Tamminiemen lahjoitus, jonka Eduskunta varmisti miehelle, joka oppi metodinsa alkuun mestausryhmän korpraalina, sitten vesi- ja muiden oikeuksien hankkijana voimalaitoksilla, teollisuudelle. Ja joka istui 25 vuotta presidentin pallilla, minkä jälkeen "unohti kaiken." Onhan siinä tosi esikuva!

Hänestähän sanottiin, ettei hän ollut "liian korrupti." Ehkei ollut, jos tuon "liian" sisältö tutkitaan. Mutta hän vakautti politiikan että virkakoneiston systemaattisen väärinkäytön, ml. "maanpetosten" salaamiseksi.

Mitä tulee epäillä niin pitkään, kun asia on tutkittu. mitä siis ei ole tehty ja mikä on sellaisena ns. "yleinen ennakkotapaus." Jos maanpetoksista selviää, niin mitäs pienistä taskujen täytöistä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Minä näin myös ”asioiden läpi” ja sen tähden en äänestänyt häntä koskaan tasavallan presidentiksi valitsijamiesvaaleissa. Se, että hän käytti väärin valtaansa, ei ollut perustuslain, vaan ”perässähiihtäjien” vika. Hän oli monien mielestä ”korvaamaton”.

Suomen vanhan perustuslain ”isä” presidentti K.J. Ståhlberg totesi aikanaan tavatessaan Yhdysvaltain konsuli Haynesin nuoren valtion presidenttinä, että esikuvana Suomen valtiosäännölle on ollut Yhdysvallat (Sakari Virkkunen: Suomen presidentit I sivu 29).

Onneksi meillä oli tämä huippuälykäs mies isolla M-kirjaimella ensimmäisenä presidenttinä. On valitettavaa, että hänen kaukaa viisaat näkemyksensä eivät ole enää voimassa nykyisessä hallitusmuodossamme. Maan joutuessa kriisiin, niitä tultaisiin tarvitsemaan.

Pentti Juhani Järvinen Vastaus kommenttiin #72

Tuo "korvaamattomuus" on tosiaan yksi noista Suomelle tyypillisistä kösitteistä, jotka tulisi tutkia. Sitä nyt ei voi ihan panna lakeihin, mutta Kekkosen kohdalla sitä tosiaan käytettiin. Kun olen vanha, niin ajattelin häntä usein "kokeneena" ja "kansallismielisenä," jotka olivat selityksiä miehelle. Mutta väärin se oli ja on, etenkin nyt, että presidentti ja politiikka ovat Suomessa lain yläpuolella.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

Minkä niminen dokumentti ja miltä kanavalta se tuli? Haluan katsoa sen.

Käyttäjän Rose-MarieFager-PintilWicht kuva
Rose-Marie Wicht

Suurin osa näistä päättäjistä on toiminut juuri niinkuin heidän on haluttu toimivan. He ovat Suomen koulujärjetelmän tähtioppilaat. Sen sijaan nuo ilkeät suuryritykset pahoine visioineen ovat saaneet syödäkseen siitä toisesta puusta. Nyt vaan Suomi, viittaa, jos haluat puheenvuoron.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

lukuunottamatta niitä useita turhia julkkiksia jotka ovat päässeet 'edustamaan kansaa' sen perusteella että ovat olleet mediassa näkyvissä vuosikaudet.

Onko mikää ihme että tilanne on tämä kun kansanedustajalta ei vaadita periaatteessa mitään meriittejä, kelpaa jos osaa uida kovaa tai laulaa lujaa tai hiihtää niin maan perkeleesti.

tv-julkisuuskin riittää validoimaan kansanedustajaksi,päättämään asioista joista kätienen&co on sitä mieltä etää ne 'ovat liian vaikeita tavallisen kansan ymmärrettäväksi'..

sitten näitä julkkispöljiä vie ne muutamat valtiotieteilijät ja yhteiskunta maisterit kuin litran mittaa.

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

Hyvin älykkäitä henkiköitä esim:
Esko Seppänen
Jan Andersson (tuleva mep ?)
Eija-Riitta Korhola

Käyttäjän anjaseitakumpu kuva
Anja Seitakumpu

Ylekin sallii keskustelua.

Suora linja 14.2.2013 klo 18:15 | päivitetty 14.2.2013 klo 18:15

Valtio panostaa Talvivaaraan, mitä mieltä?
Valtio osallistuu sijoitusyhtiö Solidiumin kautta kaivosyhtiö Talvivaaran osakeantiin. Valtion osuus voi nousta jopa 50 miljoonaan euroon. Mitä mieltä olet?

Kommentoi aihetta (88 kommenttia)
http://yle.fi/uutiset/valtio_panostaa_talvivaaraan...

Käyttäjän RistoHarisalo kuva
Risto Harisalo

Jep. maailmalta on alkanut kantautua tietoja, että ns,. crony capitalism, johon Luukkanen viittaa, taitaa olla melkoinen selittäjä talouden asioille kuten tulonjaolle. Ehkä kaikki on ihmeellisempää todellisuudessa kuin teoriassa.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

mitä tuo crony capitalism on?

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

Ei hyvä Jumala, ei tuota pysty katsomaan, niin tekee pahaa.... Jo tuo dokumentti faktoinene todistaa sen että päättäjämme voisi myydä brysseliin pysyvästi , ottaa näiltä luopioilta suomen kansalaisuus pois ja valita täällä jostain kiuvenkolosta oikeasti Suomalaisia ihmisiä pelastamaan maamme.

Häkan PIhl: 'Käytäntö on se ettei ole määritelty tarkkaan kuka omistaa ne malmit jota maasta löytyy .Eli se yhtiö tai taho joka kehittää nämä esiintymät tuottavaksi raakaaineeksi, pystyy niitä sitten hyödyntämään niiden tukien rutvin mitä on myönnetty miisteriöstä.'

Siis kuka tahansa, IHAN kuka maailmassa tahansa.

mm. Kanada tehnyt 600 miljoonaan voittoa 6 vuodessa.
sambiassa 0,6 prosentin vero tästä ja SUOMESSA pyöreä
tasan NOLLA.

verotuksen luvatussa maassa siis työläisen nahasta revitään kaikki kun maamme noin 50 kaivoksesta suurinosa on ulkomaalaisomistuksessa ja he eivät maksa lainkaan veroa maaperämme rikkauksien keräämisestä.....

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kaksi tv-ohjelmaa eilen perätysten. Niistä kävi ilmiselvästi ilmi, että eliitti "kusettaa" meitä tavissuomalaisia. Junailemalla maksamiamme veroeuroja ulos Suomesta ja suomalaisilta. Tai oisko niin ,että joku tai jotkut ulkomaalaiset tahot "kusettavat" eliittiämme?
Ainakin tuntuu siltä.

ulf fallenius

Cenntiäkään en sijoittaisi Talvivaaraan kyllä näyttöt on jo osoittanut että pallo on hukkassa ikuisesti siinä yrityksessä.Sinne meni solidaarisusveron tuottot valtion osalta,näin äkkiä kerätty vero on tuhottu.Luota nyt valtion politiikkaan ja politikkoihin,sen takia kaikki retuperällä Suomen taloudessa.Veroja korotetaan kyllä koko ajan mutta rahankäyttö aina vaan leväperäisempää eikä kansan hyväksi.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Arvoisat kansanedustajat! Miten te selitätte tämän omille äänestäjillenne…...""

En minä oikein jaksa uskoa siihen että eliitin tarvitsisi mitään kenellekään selittää. Koko valtakuvio perustuu ihan muuhun kuin selittämiseen -- tai yleensäkään asioiden selitettävyyteen.

Homma pelaa niin, että kansa jakautuu kahtia, ja suurin osa ihmisistä samaistuu sosiaalisesti ylöspäin. Siksi meillä on eliitti olemassa. Eikä sen asemaa mikään uhkaa, koska eliitti edustaa hyvän elämän statuksia.

Meillä on kokoomuslainen presidentti ja Kokoomus on suurin puolue. Ei kukaan kiinnitä huomiota siihen miten vähällä järjellä maata hallitaan. Ei suurin osa ihmisistä mitenkään voi yhtäkkiä myöntää olleensa ihan väärässä valinnoissaan.

Pääministeri saa oirehtia eduskunnan ja kansakunnan edessä kuin punasteleva neuroottinen koulupoika kun pitäisi asiallisia puhua. Ei sitä tarvitse kenellekään selittää, äänestäjät äänestävät ihan kyselemättä. Vaikka pääministeri on säälittävä, ne äänestävät häntä säälistä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Seppo. Minä uskon kansaan ja siihen, että se on loppujen lopuksi fiksua. Sitä voi hämätä ja huijata vähän aikaa mutta lopulta se tietää ja ymmärtää.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

No, minä menetin uskoni yhteisen kansan fiksuuteen jo silloin kun sinä pyöriskelit vaipoissa. Kyllä suuri enemmistö on kaikki nämä vuosikymmenet ollut täysin hämättyä. Tragedia täydellistyy siinä, että eliitti itse väittää, ja osa jopa oikeasti kuvittelee tekevänsä järkeviä päätöksiä, mutta lopulta kasvoton kaikkivoipa raha korjaa kaikki potit. Lopulta numerot nauravat tileillään, ja kaikilla ihmisillä on vain paha olla.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #54

Seppo hyvä. Se on hyvä että tiedät asiat paremmin. Ihmiskunnan rationaliteettiin on vaikea uskoa mutta pikku hiljaa tämä tästä etenee...nostan hattua sinun "epäuskollesi kansaan". Päivänpaistetta Sepolle!

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

43. -Homma pelaa niin.....-
"Jos mieltäni etoo joidenkuiden eliittitunnelmoinnit, tuo etominen johtuu siitä, että pelkään tulevani poissuljetuksi eliitin piiristä." kirjoittaa opetusneuvos Yrjö Kallinen.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

Lemmenjoen ammattimaiset(suomalaiset) ekokullankaivajat saavat lähtöpassit kansallispuistosta. Heidän maat valtio pakkolunastaa ja niiden arvo on nyt heille nolla.

Samaan aikaan brittiläinen kaivosjätti Anglo Americans suunnittelee maailmanluokan kaivosta natura-alueelle Sodankylässä.

Yhtiön mukaan Viianki-aapa kätkee yhden Euroopan suurimmista malmiesiintymistä.

Naturaa säätelee EU:N lainsäädänto.

Suojelualueille tai niiden tuntumaan on suunnitteilla useita kaivostoimintoja.

Kabinettipöydissä kehitelty uusi kaivoslaki sallii Isojen yhtiöiden toimminan mutta sitten pieni ekokullan kaivajan toiminta on tehty mahdollisimman hankalaksi.

LUonnonvarojen rahallinen arvo mitataan pörsseissä ja raaka-aine kaupassa.

Yksi maailman tärkeimmistä raaka-ainekeskuksista on Sveitsi.Kaduilla ei raaka-aineita kuitenkaan kuljeteta. Jopa neljännes maailman raaka-ainekaupasta tehdään Sveitsin kautta. Kauppaa tehdään vain paperilla ja voitot ovat satumaisia

Painakaa mieleenne Xstrata ja Glencore.

Näistä veroparatiiseihin piilottavista Megajättiyhtiöistä joiden maine ja menneisyys on täynnä kaisvotyöläisten riistoa ja markkinahintojen manipulointia tullaan kuulemaan vielä paljon ja nämä nimet tullaan katkerasti muistamaan.

Muistakaa; nämä yhtiöt tulevat ja vievät mamme varannot, muiden maiden ostaessa niitä muualta ja säästellessä omia, ja meillä tämä kaikki yhtiöiden työntekijöiden kolutusta valtio tukee 3/4 kuluista ja vaatii NOLLA% veroa tuotosta.

Pentti Juhani Järvinen

Tuosta Sodankylän seudusta oli juttu saksalaisessa Der Spiegelissä. Mielenkiintoista oli, että kun referoin siihen SK:ssa, käännös kyseellistettiin heti, vaikka se oli oikea - ja tarkistettavissa. Kuusamo ja mm. Kevitsa siellä ovatkin jääneet vähemmälle huomiolle kuin Talvivaara. Lisäksi tuota "maan myyntiä," josta reaalisesti on kyse, todella puolustetaan. Tosi omituisesti.

Anglo-Americanin kohdalla se on osin ymmärrettävää. Yhtiö muutti Afrikasta Lontooseen, kun Etelä-Afrikka itsenäistyi, ml. rasismistaan. Eli se tuli epävarmaksi sijoituksena, vaikka sen presidentti näytti yhä katsovan oman puolueensa hajoittamisen vaaran kaivosten orjatyösysteemin säilyttämisen arvoiseksi. Siellä on tosin ns. maanalaista louhintaa, jossa tarvitaan käsiä ja miehiä. Suomessa kaivetaan kuopat koneilla. Vain saastat ovat "kiusallisia." Ne kun eivät katoa.

Itse ns. asian ydin lienee siinäkin, että NL:n hajottua sekin kierrätti kaivostoimiaan mm. Kanadan kautta. Anglo-Amerikkalaisella on taas omat vanhat suhteensa Suomeen, ml monella korkealla tasolla. Ne kattavat sekä ns. liberaalit, Rkp:n, Kepun ja Kokoomuksen. Ja eiköhän "kansainvälisiä konsultteja" löydy demareidenkin riveistä. Eli medioiden hiljaisuus on sen kohdalla suuri.

Mikä yhä julkisuudesta puuttuu ovat täsmäluvut siitä, miten paljon Suomi itse saa esimerkiksi tonnista kultaa tai kilosta platinaa, sekä prosentteina että Euroina tai Dollareina. Ja miten paljon niistä maksetaan muualla. Ja yleisemmin ottaen: kannattaisiko odottaa ennen tuon kaiken ylös ottoa ja myyntiä?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Eräs mahdollinen ja tietenkin epätodennäköinen syy siihen miksi Talvivaara saa rahaa ja että STX ei saa, on se, että suomalainen eliitti onnistui hankkimaan itselleen aika mukavalla tavalla Talvivaaran osakkeita – aikoinaan."

Talvivaara - uutisen kuultuani, uskoin kuulossani olevan vikaa ja päässäni alkoi pyöriä ajatuksia, että mistä se meidän valtiomme oikein muodostuu. Mitä se muuta oikeastaan voisi olla, kun rahalla valtaan nostettuja oikeistolaisia toimijoita ja poliitikkoja.

Outoa, että tällaista saa tapahtua itseään demokratiaksi ja sivistysvaltioksi kutsuvassa maassa. Rahaa tehdään koko luonnon, ihmisen terveyden ja elämän kustannuksella. Tuosta vaan.

Pentti Juhani Järvinen

Esimerkiksi Talvivaaran osakkeita omistavat ministerit eivät saisi osallistua päätöksiin, joilla yhtiön ja valtion suhteita esimerkiksi ratkotaan. Jos se on tehty, asia tulee rikostutkia.

Suomessa ns. "jääviysjutut" ovat skandaali, jota on peitelty törkeyksillä, mm. harkituilla valheilla ja mediaa uhkailemalla, jotka ovat rikos. Vakava jos tekijä on ministeri tai virkamies ja omistaa osakkaita.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kommenttiin liittyen kannattaa lukea oheinen artikkeli ja sen sisältämä linkki. Mielenkiintoisia lukuhetkiä.

http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/...

Pentti Juhani Järvinen

Journalistin tarina toistaa, mikä on tuttua skandaaleihin sekaantuneelle vanhalle toimittajalle Suomessa. Omakohtaisesti (Uusi Suomi, Viikkosanomat ja Helsingin Sanomat) muistan hyvin, miten Valtion Tilintarkastajien tekemän tutkimuksen olemassaolo kiellettiin yli puoli vuosisataa sitten, koska se oli julkinen, jos se oli olemassa. Kun väite paljastui valheeksi, se ei estänyt Aarre Simosen menoa Suomen Pankin johtajistoon, sen enempää kuin Invaliidisäätiön varojen kyseelliset käytöt, joista tuo tutkimus oli.

Seuraava asia oli suhteiden loukkaus vieraaseen valtioon, kun kirjoitin suomalaisen halpatyövoiman käytöstä Ruotsissa. Puheilleen kutsunut valtiosihteeri tosin ei halunnutkaa kuulla "tietojani." Apulainen ryntäsi sisään hänen toimistoonsa päällystakkini kanssa, kun - omasta mielestäni vain luennoin - ehkä painokkaasti - valtiosihteerille asioista, jotka hänen tuli tietää. Mutta hän ei halunnut, siis tietää.

Seuraava valtiosihteeri oli PLM:ssä. Viisas, poistui toimistostaan, kun piti vastata muutamaan PE/Tiedustelun hommaan liittyvään kysymykseen. Muutama vuosi myöhemmin PE:n turvallisuus väärensi kaikki paperini - ja sanoi vannovansa ne oikeiksi. Ylennyshän siitä tuli. Saman toisti Supon pomo. Ja sitä se oli tuo Kekkosen aika, kaikilla tasoilla.

Koiviston aika ei tilannetta muuttanut. Kun yritin rikosilmoittaa törkeää ja julkista ja maanpetoksellista kotirauhan rikkomista, missä rikkojina olivat taas valtio plus KGB ja GRU, jonka upseerit olivat kotikaupunkini Lahden kaduilla Puna-Armeijan vormuissa, niin kaikki poliisit asemalla jättivät huoneensa ja tiskinsä. Ketään ei voinut tavata "virallisesti."

Ja tämä oli siis "esikuvallista oveluutta," jolla ansaittiin. Nuo ansainnit olisi ehkä aika katkoa. "Pakkotilannetta" ei voi enää olla, pelkästään korruptiota.

Matias Gerlich

On suorastaan hämmästyttävää että Suomen kansa joka on kyynisyydessään ja epäluuloisuudessaan maailman huipputasoa on saanut poliittisen rälssin joka on suorastaan uskomattoman sinisilmäinen ja typerä. EU-politiikassamme se näkyy ilmiönä jolle on olemassa nimikin: "luokan kiltein (=typerin) oppilas".

Ja ei tämä liity vain poliittiseen johtoomme. Myös yritysjohtajiemme eräs silmiinpistävä piirre eteenkin ulkomailla liittyy hyväuskoisuuteen. Juuri siksi näiden tyyppien firmat kynitäänkin ulkomailla putipuhtaiksi. Mutta älkää nyt taas alkako vierittää syytä luterilaiselle uskollemme. Sillä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa kun muistamme miten epäluuloista todellakin kansan syvät rivit ovat. Ilmeisesti eliitin naiiviudella ja rahvaan kyynisyydellä täytyy olla joku tietty looginen yhteys.

Eero Tillanen

Kiitos kaukaa viisaiden päättäjiemme, olemme kohta Kongon kanssa samassa tilanteessa:

http://www.youtube.com/watch?v=SeEOousciB8

Jari Vuorinen

Hyvä kirjoitus mutta tuo pöljyys sapettaa.

Käyttäjän htoimela kuva
Heikki Toimela

Omistaako valtio korealaista telakkaa? Ei. Entä kaivosta Kainuussa. Kyllä.
Pörssiyhtössä on kaikki omistajat netissä, oikein nimellä. Sieltä niitä osakkeita voi ostaa jos haluaa "herrojen " joukkoon. Telakka ei ole myynnissä. Kaivos on.

Korealaiselle telakalle valtio oli valmis antamaan lähes miljardin takuut Finnveran kautta. Ranskan valtio pystyi antamaan enemmän koska omisti siitä puolet ja voi subventoida telakkaa esim. sotalaivojen hinnalla. Kun omistaja ei halua panna tikkua ristiin vaan kilpailuttaa omia telakoitaan siitä kumpi ottaa suuremman tappion veronmaksajilleen niin paras olla poissa.

Ruotsissa on vielä vanhoja jo 1200-luvulla avattuja kaivosyhtiöitä pystyssä. Ruotsi on aivan eri luokan kaivosvaltio kuin Suomi. Silti siellä on menossa samanlainen kehitys kuin Suomessa.

Och sedan lite på svenska därför att sannisarna borde lära sig det andra nationalspråket.

Flera utländska företag än tidigare är numera aktörer på svensk mineralmarknad. Under åren 2008-10 inkom 4-8 ansökningar per år för nya gruvor eller utvidgning av gamla.

Där kan man hitta samma australienska, kanadienska och amerikanska gruvföretag som agerar också i Finland.

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

"Omistaako valtio korealaista telakkaa? Ei. Entä kaivosta Kainuussa."

Suomen valtio omisti kyseisen telakan, teki miljardin peruskorjauksen ja teki hallitun "konkurssin" vaikka varallisuutta oli miljardeja. Suomen valtio omisti Talvivaaran ja myi sen yhdellä eurolla Pekka Perälle. Jotain mätää on Suomen omistajaohjauksessa kun tappiota tehdään aina, ostetaan tai myydään, mutta jokuhan aina voittaa tai vetää välistä.

Jouni Haimi

Makkonen:

Ei valtio omistanut kuin valmetin telakatt eli suurin osa suomen ttelakoista oli yksityisillä eikä valtiolla ollut mitään omistusosuutta tuossa värsilä meriteolisuudessajoten lopeta mtuo mielikuvitus jttujen kertominen ja takista faktat.

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

Suomen valtiolla oli enemmistöosuus Wärtsilä-Meriteollisuudesta, Valmet oli kokonaan valtion omistama ja perustama.

Käyttäjän htoimela kuva
Heikki Toimela

Kannattaa tarkistaa. Valtio ei ollut mukana muuten kuin Valmetin osaomistuksen (kolmasosa)kautta. Wärtsilä omisti 2/3 osaa kunnes joutui muumään 51% Yhdyspankille Valtio tuli mukaan vasta Masa-Yardsiin. Finveran edeltäjälle eli Valtion takuulaitokselle tuli Suomen historian suurin tappio 1,6 miljardia.

Kuvio oli samanlainen kuin nytkin stx:n kohdalla. Jäljet peloittivat.

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

Olen huomannut kuinka Postipankki pistetiin nollan arvoiseksi ja jonkun tyhjästä perustetun Mandatumin arvoa nostamalla saatiin yksi pankki Suomesta pois. Aivan järjettömältä näyttää hallituksien päätökset valtionomistuksien hävittämisessä ja irvokkaalta kun pääministeri kehuu kuinka hyvin Ruotsi on hoitanut taloutensa. Missä on veronmaksajien rahoilla pelastetut pankit KOP ja SYP ?

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Tuo ohjelma oli kyllä todella karmeata katseltavaa.
Silti kukaan ei koskaan joudu vastaamaan näistä teoista jollei Suomen kansa vedä päätään ulos persereijästä.

Ossi Onni

Ei tuo ole oikeasti "pöljyyttä" vaan tietämättömyyttä. Näillä dokumentin haastateltavilla ei ole perustietojakaan "maanomistuksen" käsitteestä.

Ossi Onni

Eikä Suomi edes tarvitse mitään teollisuutta, se voi vain verottaa pois resurssivuokran. (Vaikka oma teollisuus olisi tietenkin parempi).

Käyttäjän KariKuuppa kuva
Kari Kuuppa

Turhaan, niin turhaa.Ottakaan omankädenoikeus ympäristörikoksissa.Valtio on maasutettu ajamamaa veronmaksajan perseraiskausta karuun loppu dilemaan.

Käyttäjän JaakkoPietilinen kuva
Jaakko Pietiläinen

http://hugin.info/136227/R/1678146/547600.pdf

Finlandia talolle tulee yhtiökous 8.3 2013.

Osakkeenomistajien oltava rekisterissä 26.2 2013 mennessä.

Käyttäjän anjaseitakumpu kuva
Anja Seitakumpu

Kaivosrekisterin karttapalvelu on ollut jumissa ainakin koko aamun miksiköhän?

Ainoastaan tuo Ylen sivuilla oleva kartta on toiminut, mutta sieltä ei saa tarpeeksi tietoa valitettavasti.
http://yle.fi/uutiset/tuoko_ryntays_kaivoksen_naap...

Ja kannattaisi käydä vilkaisemassa tuota alla olevaa sivustoa.

Toimintaohjelma kohti kestävää kaivannais-teollisuutta
http://www.kaivos2030.fi/

Käyttäjän anjaseitakumpu kuva
Anja Seitakumpu

Kullanhuuhdonta, malminetsintä ja kaivokset

Tukes toimii uuden kaivoslain (621/2011) mukaisena lupa- ja valvontaviranomaisena heinäkuun 2011 alusta lähtien. Kaivosasioita hoidetaan Tukesin Helsingin- ja Rovaniemen-toimipisteissä.

Tukes ratkaisee kaivoslain mukaisia oikeuksia ja lupia koskevat hakemukset sekä ylläpitää kaivosrekisteriä. Tukes valvoo toimintaa kaivoslain mukaisen raportoinnin kautta, tietokyselyillä, valvontakäynneillä sekä eri osapuolten tekemien aloitteiden perusteella.

Ennen 1.7.2011 vanhan kaivoslain (503/1965) nojalla työ- ja elinkeinoministeriössä vireille tulleissa asioissa noudatetaan tämän vanhan kaivoslain säännöksiä, ellei uuden kaivoslain (621/2011) siirtymäsäännöksistä toisin johdu.

Kaivosasioista vastaavien henkilöiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Kaivosrekisterin karttapalvelu

Lue lisää...
http://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Kaivokset/

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kiitoksia kaikille keskustelijoille hyvistä, terävistä & kriittisistä ja asiallisista kommenteista (muutama keskusteluhygieeninen poisto).

Valitettavasti lama jatkuu ja syvenee. Jokainen vastuullinen kansalainen seuraa sydän kylmänä eliittimme tekemisiä ja talouden kehitystä; toivoen tietysti samalla sitä, että hallitus kykenisi osoittamaan johtajuutta ja harkintaa. Keväällä meille tulee varmaan lisää vähennyksiä, raippaa, ruoskaa ja epäilemättä Kyprokselta tulee anomus rahan mättämisestä etelään...

Jokaisen sukupolven täytyy tehdä omat virheensä mutta jotenkin sitä toivoo, että ei aina vajottaisi pohjalle...

Heikki Tala

Arto taitaa olla oikeassa, että "uskoo kansaan ja siihen, että se on loppujen lopuksi fiksua. Sitä voi hämätä ja huijata vähän aikaa mutta lopulta se tietää ja ymmärtää." Muuten ei voisi selittää perussuomalaisten valtavia vaalivoittoja; ensin 2011 eduskuntavaaleissa ja sitten 2012 kuntavaaleissa. En yhtään ihmettele, että vanhojen puolueitten edustajat potevat nyt vakavaa persuhalvausta. Yhä useamman kansalaisen mitta on tulossa täyteen ja se voi tuottaa melkoisen yllätyksen 2015.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset