Arto Luukkanen

Suomi rikosten paratiisi – 20 vuoden kuluttua?

Eilinen televisiossa esitetty dokumentti järjestäytyneestä rikollisuudesta herätti ajattelemaan. Minkälainen on lastemme Suomi? Minkälainen on kallis isämaamme kun lapsemme saavat sen itselleen 20 vuoden kuluttua? Onko Suomi silloin eurooppalaisen roistokapitalismin kynsissä vai vallitseeko täällä korven laki?

Pahimmillaan se voisi olla tällainen:

…Suomi ei ole enää turvallinen maa. Maaseudulla kiertävät rosvokoplat tyhjentävät kesämökkejä ja huonosti vartioituja taloja niiden omaisuudesta. Kun uudistettu ja ”järkiperäistetty” poliisi ei enää ehdi kaikkialle, niin muualta tulleet kiertävät konnakaartit terrorisoivat syrjäisiä kyliä. Tämä on johtanut myös siihen, että kukaan ei uskalla pysähtyä yksinäisillä maanteillä sillä kiertelevät rosvot ovat sielläkin vaarana.  Maaseudun ihmiset ovat alkaneet aseistautua ja kierrellä pitämässä järjestystä. Korven laki vallitsee…

…Kaupungeissa tilanne ei ole sen parempi. Ulkomailta johdetut ja rikollisjärjestöjen organisoimat kerjäläislaumat pysäyttävät autoja ja ohikulkijoita samalla kun tavalliset kansalaiset eivät enää tunne itseään turvatuksi pimeällä tai ns. ”huonoissa kaupunginosissa”.  Kukaan ei puutu väkivaltaan. Yleinen turvattomuus ja anarkia hallitsevat kaupunkikuvaa, sillä työttömät ja osattomat eivät enää tyydy alkoholisoitumaan kotonaan vaan terrorisoivat niitä kansalaisia, joilla on vielä jotain...

...Yhteiskunnan julkiset hankinnat ovat joutuneet rikollisjärjestöjen ja liivijengien haltuun. Seurauksena on se, että niiden kustannukset ovat karanneet käsistä. Tuloksena on moottoriteitä, jotka eivät enää kestä kulutusta ja sairaaloita, jotka luhistuvat....

...Infrastruktuuri on rappeutumassa siksi koska valtiolla ei ole enää varaa pitää sitä pystyssä. Julkisen vallan on keskityttävä vain olennaiseen; 23 vuotta sitten toteutettu l. vuonna 2011 aloitettu säästöohjelma on alkanut vihdoin purra... 

...Sen seurauksena suomalaiset eivät halua enää maksaa veroja vaan yritystoiminta on ulkoistettu virolaisiin ns. ”mukavuusyhtiöihin..."

...Työ on muuttunut perinnölliseksi tai sitten siitä on tullut puoli-orjuutta. Tavalliset työpaikat ovat hävinneet, sillä kenelläkään työnantajalla ei ole varaa 8 tuntiseen työpäivään: nyt tehdään työtä 24 tuntia vuorokaudessa miinus nukkuma-aika. Ajatuksena on se, että työläisen on tehtävä kahta tai kolmea työtä voidakseen saada säännöllistä palkkaa.  Tähän orjuuteen joudutaan, jos ei pysty maksamaan 1000% vippikorkoja. Koronkiskonnasta on tullut kunniallinen ammatti ja Helsingin keskustassa näkee kesäaikana riemastuttavan hassuja velkariksoja – ihmisiä, jotka kiskovat velkojiaan kärryillä kesäisellä Esplanaadilla....

...Uusien reformien poliittiset seuraukset olivat mielenkiintoiset. SDP - Suomen Sosiaalidemokraattinen Puolue lakkautettiin 10 vuotta sitten kun siinä ei ollut enää yhtään jäsentä.  Samoin myös muut poliittiset on lakkautettu tarpeettomina: konservatiivinen Kokoomus oli liiaksi kansallinen, Suomen Keskusta oli liian paikallinen, Vasemmistoliitto oli liian radikaali, Perussuomalaiset lakkautettiin siksi että se oli liian isänmaallinen, RKP oli liian marginaalinen, ymv....

...Koulutus on maksullista 10 ikävuoden jälkeen. Syy on yksinkertainen: valtiolla ei ole varaa siihen kun verotulot ovat romahtaneet. Rikkaat saavat hyvää koulutusta ja köyhät eivät enää kouluta lapsiaan...

...Poliittinen valta on paikallistasolla keskittynyt perinnöllisille virkamiehille. Kuntademokratiaa tai edes kuntia tai kaupunkeja ei enää ole olemassa sillä rahat ja päätösvalta ovat uusilla mammuttiyhtymillä (vuoden 2014 MAMMUTTI-uudistus), jotka ovat korvanneet kaupungit ja kunnat.  Niitä on Suomessa 10...

...Kansallinen valta on muodollisesti vielä eduskunnalla ja hallituksella mutta kansallinen itsehallinto pätee vain paikallisissa asioissa. Ns. valtakunnallinen - eurooppalainen hallinto hoitaa tärkeimmät päätökset....

Miten näin kävi?

Siirtyminen järkiperäiseen kunnalliseen (tarkoittaa entistä Suomen tasavaltaa) ja yhdennettyyn hallintoon (JÄRKY-uudistus vuodelta 2015) eli ns. reformi kohti eurooppalaista hallintoa tapahtui vähitellen kun ulkomainen eliitti alkoi kummeksua sitä, että sen oli alistuttava Suomessa kansalliseen lainsäädäntöön. Merkilliseltä mahtoi eurooppalaisella matkailijalla tuntua se, että tässä valtakunnan osassa oli vaikea löytää henkilöä, joka puhuisi hänen äidinkieltään.  Eurooppalaisista oli nöyryyttävää joutua kommelluksiin suomen kielen ja kulttuurin kanssa. 

Asia kerrottiin vuonna 2012 Saariselän suksibaarissa paikalliselle suomalaiselle hallinnolle (entiseltä nimeltään Valtioneuvosto) ja sen jälkeen asia korjattiin. Tämä ns. Fantastinen ja Tsupakka Reformi (FANTSU-reformi) järkiperäisti lopullisesti maamme hallintoa ja poliittista elämää kerralla parempaan suuntaan.  Loppui kerralla se läpätys suomalaisuudesta ja köyhien ongelmista.  

….

Ylläoleva kauhufantasia ei ole toivottavasti ikinä todellisuutta.

Tarvittaisiin tervettä järkeä ja maan yleisen edun ajamista, että se ei ikinä toteutuisi. 

Suomen II maailmansodan aikainen pääministeri Edwin Linkomies totesi muistelmissaan ”Vaikea aika” seuraavan mielenkiintoisen lauseen. ”…terveeseen konservatismiin sisältyi minun mielestäni ehdoton riippumattomuus yksityisten etupiirien intresseistä ja varaukseton asettuminen maan yleisen edun kannalle”. Linkomies oli Kokoomuspuolueen jäsen, piinkova konservatiivi ja eräs II maailmasodan ajan poliitikoista, joista myöhemmin leivottiin ns. ”sotasyyllisiä”.

Hänen suurin syntinsä oli kansallisen vastuun kantaminen.

Se ei ollut silloin eikä nyt huono asia. Sitä tarvittaisiin taas.

Arto Luukkanen

Järvenpää

Ps. Lain kannalta on arveluttavaa, että meillä puhutaan ”rikollisista moottoripyöräjengeistä” ja että niitä vielä siedetään. Lain kannalta meillä on joko rikollisia, jotka ovat linnassa tai joita otetaan kiinni. Muita ei voi olla. Tai sitten meillä on rehellisiä kansalaisyhteiskunnan osasia, joilla on vain tunnusmerkki nahkaliivissä.  Nykymeno kyseenalaistaa vakavasti valtion asemaa ja lain kunnioitusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Lasse Laaksonen

Muistutan, mitä on pankkiryöstö pankin perustamiseen verrattuna?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Aikoinaan pankin perustaminen oli rehellinen liiketoimi...milteipä filantropiaa...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

"Anna miehelle ase, hän saattaa ryöstää pankin - Anna miehelle pankki, hän saattaa ryöstää maailman."

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Se vapaa liikkuvuus EU:ssa saa kaikkea hyvää aikaan. Niinhän sitä toitotetaan. Tämä on kyllä sitä perua ja pahemmaksi käy kun poliisivirkoja lakkautetaan. Nauttikaa suomalaiset EU.n ihanuudesta. Sitähän aikanaan enemmistö halusi. Minä en.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Sirpa...aivan. Onhan se liikkuvuus tietysti tavalliselle kunnon ihmiselle ihmiselle hyvä. Toisaalta, rikolliset ovat toteuttaneet jo haaveensa yhdistyneestä "rikoksen Euroopasta". Meidän turvamme on vain se, että olemme niin pieni alue ja marginaalinen poppoo. JA että on vielä jotain laillisuuden hiventä tässä yhteiskunnassa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Poliisin voimavarojen vähentäminen oli älyvapaa teko - asia, jolle taputtivat vain rikolliset. En ymmärrä miten näin pieni säästö oli tärkeä???? JA näin tärkeässä asiassa.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Sitä kauhuskenaariota voisi täydentää hieman.

Kun eläkejärjestelmä on huononnettu niin ettei tavallinen työssä käynyt enää elä sillä eläkkeellä, jonka saa, on kehitys edennyt siihen että vankeinhoitolaitoksesta on kehittynyt vaihtoehtoinen eläkejärjestelmä. Vankilat ovat täynnä eläkeläisiä, jonka rikos on se että he ovat suunnittelleet rikosta.
Tämän on mahdollistanut vuonna 2014 voimaan astunut lakimuutos, jossa rikoksen suunnittelu kriminalisoitiin.
Katto pään päällä, päivittäinen ruoka, ja ainakin toistaiseksi jonkinlainen terveydenhoitokin, vankeinhoitolaitoksen piikkiin. Eikä vankilassa tarvitse niinkään pelätä kierteleviä rosvo-joukkoja. Järjestelmään pääsee, kun tekee riittävän hyvän suunnitelman rikoksesta. Varsinaista rikosta ei tarvitse välttämättä tehdä. Suunnitelma riittää. Jos tehty suunnitelma ei vakuta viranomaisia, voihan aina tehdä toisen suunnitelman, tai toteuttaa suunniteltu rikos.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Niin Ingmar...pitäisikö rehellisten ihmisten linnoittautua vankilaan voidakseen elää normaalia elämää???

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Parin päivän ajan katselin Rooman Foorumin antiikinaikaisia jäänteitä, pylväiden pätkiä, luhistuneita kellarikoloja, colosseumin kammottavia seiniä, Trajanuksen sodista kertovaa pylvästä, luin juttuja miten kilpailevat keisaripyrkyrit liittoutuivat ensin keskenään yhteistä vastustajaa vastaan ja kohta vahvempi surmasi kumppaninsa, näin kerta toisensa jälkeen. Mietin rinnastusta tähän päivään. Onko meidän ajallamme (Eurooppa, EU, Suomi) ja Rooman rappeutuvalla hengellä suurtakaan eroa. Tuskin.

Euroopassa ja Suomessa tarvitaan uudenlaisen hengen löytämistä. Poliitikkojen ylistävät puheet (viimeksi Sipilä, pari viikkoa sitten Katainen) nykyisen arvopohjan hyvyydestä ja lisäkurin tarpeesta eivät ole oikeita. On oltava perspektiiviä menneeseen, tulevaisuuden kuvittelukykyä (esim. Luukkanen yllä) ja mielikuvitusta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Taitaa olla melkoista antiikin Rooman pilkkaamista verrata sitä EU:n. EU on melko luokaton viritys rauhanprojektiksi ja antiikin Rooman rinnalla näyttää lähinnä päiväkerholta.

Rooman tuho oli pari tuhatta vuotta vanhan kulttuurin tragedia, EU:n tulee olemaan pari kymmentä vuotta vanhan purkkavirityksen luonnollista poistumaa, josta tuskin jää jälkipolville ihmeteltävää tuhansien vuosien päähän.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Arto Luukkanen, miten niin 20 vuoden päästä. Rikollisethan täällä tekevät jo nyt mitä haluavat. He vain tekevät sen salonkikelpoisemmalla tavalla kuin nuo kauhuskenariosi roistot. Ja koska heillä on sekä mediaan, että oikeuslaitokseen hyvä niskaote, emme edes tiedä heitä rikollisiksi, saati, että he joutuisivat vastaamaan teoistaan. Salonkikelpoisuus tuskin kuitenkaan tarkoittaa, että he olisivat vähemmän pelottavia tai harmittomampia. Päinvastoin.

Hemmo Koskimies käsitteli osaltaan tätä asiaa tämän aamuisessa blogikirjoituksessaan. Käykää lukemassa, ellette ole vielä ehtineet.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Apuva! Korson poliisi ja palokunta apuun!

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Arto Luukkanen, jos vähäkään edes epäiet, että niistä voisi olla apua, niin soita niille heti. Uskaltaisin kyllä vähän epäillä, mutta sinähän meistä oppineempi olet.

Minä kyllä ennemmin kunnioittaisin ranskalaisia sukujuutiani, nousisin barrikadeille ja polttaisin pari autoa. Ei sillä, että se mitään auttaisi, mutta olisihan sentään paljon hauskempaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Luin Hemmon jutun. Ihan hyvä. Keskustelua tarvitaan.

Raimo Luukkanen

Suomi 20 vuoden kuluttua? Jippii! Enää ei tarvitse odottaa kuin kymmenen vuotta, kun saamme urpilaisen junaileman lainan Kreikalta takaisin. Tai jos ne ei maksa, niin me saamme sen 40% vakuuden, jonka Suomi suhmuroi omalla rahalla rahamarkkinoilla( Vaaleatukkaisen naisen neronleimaus). Ai niin, Niihin ongelmiin? Tietysti enemmän sosiaalidemokratiaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Veli hyvä...sosdemia meillä on ollunna jo 25 vuotta....se yskänlääke on vanhaa eikä köyhyys ole vähentynyt...

Raimo Luukkanen

Arvoisa Arto. Kirjoituksessasi väität, että Sos. dem. lakkautettiin v.2023. Eikö silloin pitäisi olla enemmän sosiaalidemokratiaa ettei kesken lopu. Kerro enemmän Fantsu -ohjelmasta, kun se kuullostaa niin oikeiston makealle.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hyvä Veli...kauhuskenaario oli tietysti väärä ja poliittisesti harhaoppinen. Eihän kukaan halua tai voi uskoa, että SUOMEN SOSIAALIDEMOKRAATTINEN puolue häviäisi tarpeettomana. Ajatus on rivo ja ilkeä; siihen sisältyy oikeistolainen väärä-ajatus siitä, että demarit olisivat tarpeettomia. Että demarit olisivat turhia duunarien rahojen kuluttajia. Onneksi näin ei ole ja voimme kaikki huokaista helpotuksesta.

Käyttäjän MarkoHaavisto kuva
Marko Haavisto

Todennäköisempi tulevaisuus on se että Vesi, puhtaana esiintyessään hyvin kallis resurssi, yksityistetään ja luovutetaan (niin kuin muutkin luonnon varat)ylikansallisille, ulkomaalaisille yhtiöille. Sitten siirryttäneen kuutio hinnoittelusta, litra hinnoitteluun.

Raimo Luukkanen

Arvoisa Arto. En minäkään usko sosiaalidemokraattien katoamiseen. Mutta voisiko puolue uudistua niin, että vaatisi Tiitisen listan avaamista ja tällä tavalla tehdä tiliä lähihistorian kanssa? Voisiko demarit myöntää, että perintövero on oikeastaan kateusvero, josta on verot maksettu jo seitsemän kertaa, jolloin perintövero poistetaan? Voisiko demarit katkaista suhteen SAK:n kanssa, niin ettei se sanele mitä on tehtävä hallituksessa? Voisiko työmies omistaa jotakin, jonka on omalla työllä hankkinut niin, ettei valkokaulusverottajademari vie työn tuloksia?
Voisiko uudistunut sos. dem laulaa muutakin laulua vaalien alla kuin sitä "Jos ette äänestä meitä, niin sosiaaliturva romahtaa ja kuolette nälkään"? Odotan uutta sosiaalidemokratiaa!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hyvä veli...vaikea on uskoo että kuolleesta puusta tulisi mittään...

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Arto Luukkanen, laittaisitko vähän konkretiaa peliin (sitä Korso vaihtoehtoa kun en nyt oikein kelpuuta), mistä tulisi jotain. Mikä olisi keino estää tulevaisuutta näyttämästä juuri siltä minkälaiseksi sen maalailit? Ja puhuit kansallisen vastuun kantamisesta. Miten olisit itse valmis sitä kantamaan? Niin siis, olisitko?

Täällä me keskustelemme ja listaamme epäkohtia. Hyvä niinkin. Mutta riittääkö se muuttamaan mitään.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Viime kesänä näin, kun muuan taskuvaras nappasi 83-vuotiaan ladyn kukkaron torikatoksen alla. Sain miehen heti kiinni ja hän pudotti [viattoman näköisenä] kukkaron, jonka poimin. Sillä välin mies häypyi kavereineen torilta, mutta kukaan ihminen ei tehnyt mitään, vaikka huusin "ottakaa kiinni taskuvaras".

Hetken kuluttua näin poliisiauton, jonne kerroin rosmon tuntomerkit. "Harvoin nämä selviää", totesi poliisi. Kukkaron vein torivalvojalle, koska lady oli kadonnut ruuhkaan. Tunnin kuluttua hän nouti (kun saimme soitetuksi hänelle) börsinsä tyytyväisenä.

Ikävä tilanne. Poliisia ei näy ruuhkaisella kesätorilla ja ihmiset eivät halua puuttua ongelmiin. Tuntuu joskus siltä, että pöytä on katettu tälle uudelle vierasperäiselle kulttuurille. Pohjalainen sanoisi, "notta pistää niin vihaksi".

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kristiina. Pistit kiperän. 1) Hallituksen olisi katsottava pitäisikö sen pyytää uutta valtakirjaa. 2) Maan etu vaatii kriittistä omien kansallisten intressien uudelleenarviointia - missä menemme? Toiminnan priorisointia.

Kristiina - tietysti jokaisen kansalaisen mobilisoimisen pitää alkaa jokaisessa itsessään. Muutos on mahdollinen ja kansanvalta edellyttää sitä että keskustellaan ja sen mukaan ojennutaan. Kysymys on siitä osataanko muuttuviin olosuhteisiin reagoida ennen - vai jälkeen. Minusta pitäisi ennen.

Onko Sinulle Kristiina ohjelmaa?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

On tietysti. Enhän minä muuten olisi uskaltanut kysyäkään. Palautuspallon tulo oli arvattavissa.

Minä (ja nyt jo jokunen muukin) kerään joukkoa keskustelemaan siitä muutoksesta.Et haluaisi tulla mukaan? (Hämeessä kaikki ilmaistaan mahdollisuuksien mukaan negaation kautta.) Koska muuttuviin olosuhteisiin pitäisi minunkin mielestäni reagoida ennen. Jälkeenpäin voi olla sen verran kiirettä pinnalla pysymisessä, että muuhun reagointiin ei riitä juuri aikaa eikä energiaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kristiina. Tietysti kiinnostaa. Laita email: arto.luukkanen@helsinki.fi ja esittele tarkemmin. Kaikki uusi poliittinen kiinnostaa uteliaisuudesta...

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Olisi todella tarvetta käynnistää asioita ihan ruohonjuuritasolta jo syystä että korkeammalla lauletaan jo sellaisia lauluja kenen leipää syödään. Huoli näyttäytyy konkreettisesti vain täällä arkielämässä ja suuren väestön laidoilla. Keskellä ja päällä olevat eivät huomaa mitään.

Aktiiviselle muutostyölle on huutava tarve, koska liian nopeat etenkin negatiiviset käänteet tuppaavat ajamaan ihmisiä toistensa kimppuun.

Nukkuvien puolue ei lepää vaan pyörii hyvin rauhattomasti pedissään.

Aki Mönkkönen

Olen tullut siihen johtopäätökseen jo aikoja sitten, että "ovet kiinni ja osto lämmin". Eli näin; Ovet kiinni EU:n (Schengenit yms. peräpyyhesopimukset) ovet kiinni eurolle, ovet kiinni venäläisille maanostajille, ovet kiinni muillekin rahanpesureille ja viimeksi ovet kiinni kaikilta tappo- ja huumekerhoilta, jotka peitteenään käyttävät "MC" tunnuksia. Totaalikielto. Muu ei tehoa. Lainsäätäjistä nämä ovat alkunsa saaneet ja he myös saavat virheensä korjata. Jos ei onnistu, uudet sijaan ja entiset työttömyyspäivärahoille. Olen jyrkkänä, kyrsii koko pellelauma.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Aki, hyvin kannattamisen arvoinen ohjelma noin alkupaloiksi. Siitä olisi hyvä jatkaa. Mielellään vielä ylimääräiset turvalukitukset oviin. Ja sitten voitaisiin rauhassa siivota tuvan nurkat.

Tuula Saskia

Minulle tämä maanmyynti venäläisille on täysin käsittämätön paikka.

Valtion ei olisi tullut sitä sallia.

Typerin mahdollinen lupa.

Muutama vuosi sitten media parkui, kun saksalaiset saivat ostaa kesämökkitontteja. Asialla olivat kai lähinnä saksalais-suomalaiset avioparit. Vaimo kaipasi kotimaan kesää.

Eipä tullut maakatoa Saksaan.

Siitä on vaiettu, koska ilmeisesti kyse oli kotiseuturakkaudesta.

Nyt näyttää siltä, että venäläisille saa myydä myydä kaikki hienoimmat Saimaan rannat.

Mikä meitä suomalaisia vaivaa?

Yksityiset maanomistajat haluavat tietysti rahastaa.

Mutta milloin päättäjät toimivat? Maakauppa on lopetettava.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

EU:ssa on käsittääkseni mahdollista rajoittaa maanostoa. Suomi vaan veti kaikki portit auki...reteetä eikö.

anita frisk

Suomalaiset moottoripyöräporukat luokitellaan kaikki helposti kansalaisten taholta rikollisjärjestöiksi, vaikka suuri osa niistä ei mitään laitonta ole tehnytkään, kunhan ajelevat kaveriporukassa. Poliisilla tuskin on vaikeuksia erottaa näitä toisistaan. Se kuitenkin ihmetyttää, että Suomessa on jo nyt tuhansien jatkuvasti lisääntyvä laittomien ryhmä, johon ei puututa eli laittomat maassaolijat. Koska kyse on ulkomaalaisista, sana laiton on unohdettu ja heitä kutsutaan häveliäästi "paperittomiksi". Heillä ei ole mahdollisuutta saada sosiaaliturvaa eikä elättää itseään laillisin tavoin. Millä he elävät? Rikoksillako?

Kerjäläislaumat aiheuttavat jo nyt pääkaupunkiseudulla yhä tuntuvampaa turvattomuutta, röyhkeys kasvaa. Poliisin mukaan mm. taskuvarkaudet ovat lisääntyneet 100 %lla viimevuotisesta, ja nyt ollaan vasta keväässä. Saas nähdä, paljonko vappu tuotti tilastopiikkiä. Tietyt ryhmät tosin varmaankin puhuvat taas tilastoharhasta ja yksittäistapauksista.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Anita. Aivan. Lain edessä on siis joko rikollinen, joilloin on reagoitava tai sitten ei ole. Mutta jos ei ole niin silloin ei saa leimata. Nyt leimataan ja sitten ei kuitenkaan hajoteta tai kriminalisoida. Se on epäjohdonmukaista.

anita frisk

Suomessa on nykyään vallalla kamala sanojen sekamelska, niitä kutsutaan fiinisti eufeismeiksi, rahvaaksi ihan vaan kiertoilmaus. Kaukana ne simosalmisajat jolloin ruma sana sanotaan niinkuin se on. Tämä on aivan tietoista kansalaisten harhauttamista. Rikollinen on ihminen joka tekee rikoksia, laiton on ihminen joka toimii laittomasti. Paperiton on ihan tavalliseksi suomeksi ihminen jolla ei ole paperia.

Tämä alkoi kai aikoinaan juuri tästä leimauksesta, keksittiin sana rajoitteinen kun spugea ei saanut leimata spugeksi eikä köyhää köyhäksi (vrt. talousrajoitteinen). Näiden eufeismien keksimisestä on tosin nykyään tullut kansanhuvia, päättäjät eivät vaan valitettavasti tajua että heillehän tässä nauretaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset