Arto Luukkanen

Jutta - Demarien keulakuva

Normaalissa parlamentaarisesti hallitussa maassa olisi nyt kriisi.

Jos Suomi olisi normaali valtio, olisi ministeri Jutta Urpilainen pyytänyt eroa.

Näin ei kuitenkaan ole sillä maamme on parlamentarismin slummi – meillä on tapana että poliittinen vastuu kannetaan vasta tuomioistuimen langettavan päätöksen jälkeen. Anteeksi…ei itse asiassa silloinkaan.  Kansan luottamuksen hedelmiä nautitaan…”ihan muina kaikkosina”.

Ministeri Jutta Urpilaisen symbolisoima ”Kreikkagate” paljastui
lopullisesti kaikessa karmeudessaan 15.4. 2013 kun korkein hallinto-oikeus
päätti että salaiset sopimukset on julkistettava.

Sopimuksen sisältö oli pommi. Jutta oli hyväksynyt suomalaisten puolesta vakuussopimuksen, joka ei ollutkaan vakuussopimus. Kysymyksessä näyttää olevan hämärä krumeluuri; utuinen savuverho. 

Ehkä olen väärässä mutta näyttää siltä, että kyseessä oli teatteriesitys, jossa Suomen kansaa ja mediaa johdettiin tietoisesti harhaan.  Suomalaisille annettiin ymmärtää, että kyseessä on Kreikan valtion ja Suomen välillä tehty juridinen sopimus, jossa meille annettiin vakuudet. Näin ei ollut vaan kyseessä oli 4 pankin kanssa tehty ”konnasmies-diili”.

Joku voisi sanoa, että meille valehdeltiin – avoimesti – päin naamaa. Joku voisi todeta, että suurta yleisöä jujutettiin. Viilattiin linssiin…

Onneksi poliitikot ovat nyt rientäneet selittämään, että näinhän se oli alun perin ja että asia on perin monimutkainen. Että hiljaa vaan siellä alhaalla ja soutakaa kovemmin!


Luottamus – poliittisen järjestelmän ydin

Kaiken kruunasi salailu, joka sai naurettavia muotoja.  Kansanedustajien valtaa rajoitettiin ja
holhottiin kun virkamiehet valvoivat tiedon kulkua.  Turvat oli pantava tukkoon.

Vielä kerran. Normaalissa maassa ministeri Urpilaisen teko olisi ollut anteeksiantamaton teko. Äänestäjiä ei voi eikä saa johtaa harhaan.

Kyseessä näyttää olevan kuitenkin syvällisempi poliittinen petkutus kuin pelkkä Suomen kansan hämäys. Nyt Urpilainen hämäsi äänestäjiään – ihmisiä, jotka luottivat SDP nimiseen puolueeseen.

Muistettakoon tämä: vuoden 2011 vaaleissa SDP oli vaarassa hävitä todella paljon mutta juuri ennen vaaleja Jutta Urpilainen otti äänekkään kriittisen kannan esimerkiksi Kreikan tukemiseen. Oli saatava konkreettisia takuita siitä, että Suomen rahat eivät menisi hukkaan.  Kampanjointi kannatti – SDP ei pudonnutkaan niin syvään kuiluun kuin vaaligallupit lupasivat.  Jutta Urpilaisella näytti olevan selkärankaa.

Keulakuva

Henkilökohtaisesti säälin Juttaa ja tunnen myötähäpeää hänen puolestaan. En siksi, että hän ei toimi normaalien poliittisten vaatimusten mukaisesti vaan siksi, että hän on puoleensa keulakuva.

Hänen puheenjohtajuutensa merkitsi aikoinaan kompromissia, jossa SDP sai itselleen tuntemattoman ja poliittisesti kehityskelpoisen hahmon. Puolue ei valinnut itselleen Erkki ”The Red” Tuomiojaa vaan sopivannäköisen ja tottelevaisen poliitikon.  Puolueen oli
vihdoinkin saatava hiipuva kannatuksensa nousuun – mikä olisi parempi valinta
kuin nainen, joka ymmärsi kuunnella vanhempien miestovereiden neuvoja.  ”Yes we
can!”.

Jutta muistuttaa poliittisessa mielessä purjelaivoihin sijoitettuja puusta tehtyjä figuureja. Nämähän olivat aikoinaan puuveistotaiteen suuria saavutuksia, joiden piti suojella ja symbolisoida laivaa. Yleensä nämä olivat muodokkaita naisia tai satuhahmoja kuten yksisarvisia.  Näissä puisissa ja ikuisesti hymyilevissä naishahmoissa
kuvastuivat sen ajan seksuaalifantasiat; rehevät ja mehevät muodot olivat
näytillä kaikille. Keulakuvan avoin alastomuus rikkoi aikakauden säädyllisten naisten
pukeutumisen sääntöjä. 

Hymyilevä keulakuva oli kaikkea sitä mitä vanhenevat ja hampaattomat merimiehet naiselta halusivat; sen piti olla tukeva, aina hiljaa ja kääntyä kuuliaisesti kun perämies käänsi ruoria.  

Tällaista keulakuvaa ei voi tuomita – ainoastaan sääliä.

Tämä vertaus sopii myös Jutta Urpilaiseen. Säälikää häntä, säälikää!

Ehkä häntä kannattaisi myös tässä tilanteessa henkisesti tukea? Hänhän päättää aivan pian uusista ministereistä? Vai päättääkö?

Arto Luukkanen

Järvenpää

Ps. Kuuntelin tässä radion ykkösaamulähetystä. Meinaisin pyörtyä. Eikö kansanedustajien pitäisi tietää mihin he laittavat nimensä tai painavat nappia??? Onko tosiaan niin, että virkamiehiin pitää vain luottaa? Miksi sitten tarvitaan kansanedustajia? Edustamaan? Juontamaan tanssiohjelmia? Mitä me tehdään näillä turhilla herroilla ja rouvilla?  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

39Suosittele

39 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Rainer Salosensaari

On kyllä paha tilanne jos kansa ei luota johtajiin eivätkä poliittiset johtajat luota kansaan. Ai niin, sehän on toissijaista, tärkeää on että EU luottaa suomalaisiin poliittisiin johtajiin ja johtajat luottavat Euroopan unionin nomenklatuuraan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kansa ei nauti enää johtajiensa luottamusta - hajottakaa kansa!

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Rainer Salosensaari 16.5.2013 09:54. Mutta eikös kuitenkin ole edistytty? Ennen vanhaan piti luottamus osoittaa yli sataprosenttisesti Neuvostoliitolle?

Nyt ei sentään tarvitse enää luottaa yhteen tai paremminkin osoittaa sitä luottamusta yhdelle. Osoitetaan vain Venäjälle ja EU:lle kuinka luotettavia me olemme.

Jo Leninin sanotaan sanoneen: Luottamus on hyvä, valvonta parempi. Joskos tässä virkamiehet valvovat? Kansa se ei kuitenkaan ole, joka olisi hereillä. Arto on aivan oikeassa kirjoituksessaan.

Eihän tuota hallituksen touhua muutenkaan voi kuin ihmetellä. Muualla maailmassa sentään hallitukseen yritetään saada kokeneita ihmisiä kantamaan isoa vastuuta. Suomessa kelpaa kuka tahansa.

Heikki Porkka

Jutta Urpilainen on epäonnistunut täydellisesti sekä puoluejohtajana että ministerinä. Kuinka on mahdollista, että osa demarien kenttäväestä ei ole nähnyt sitä jo aikaa sitten?

Onko jo vedettävissä sellainen johtopäätös, että Urpilainen edustaa demarien parhautta, että heillä ei ole enää ketään, joka kykenisi parempaan, uskottavampaan ja luotettavampaan politiikan tekoon?

Eihän tästä ole kuin muutamia päiviä, kun mediassa todettiin (ainakin Yle), että Urpilaiselle ei ole vakavasti otettavia kilpailijoita. Ei siis vakavasti otettavia kilpailijoita, vaikka puolue on katastrofaalisessa tilassa.

Kulissien takana demareissa riidellään todella reippaasti. Vanhoina kettuina he ovat tähän asti osanneet pitää suut supussa. Aivan viime päivinä on kuitenkin esitetty jo varsin suorasukaista kritiikkiä puolueen ministereitä ja jopa Urpilaista kohtaan. Viimeksi eilen A-studiossa.

Kummallista kyllä, yksikään toimittaja ei ennustele demarien jakautumista kahtia, kuten mediassa tehtiin toistuvasti vielä viime vuoden loppuun asti, kun PS-puoluetta pommitettiin koko toimittaja-arsenaalin voimalla.

Onko niin, että toimittajat ja mediagurut jo vihdoin uskovat, että vikaa täytyy ihan oikeasti lähteä etsimään sieltä, missä se oikeasti on eli noudatetusta politiikasta ja sen tekijöistä? Vai pelkääkö mediaväki, että heiltäkin katoaa lopulta uskottavuus, jos eivät uskalla sohia muita puolueita kuin perussuomalaisia?

Kilpailevien puolueiden kannalta on tietysti hyvä, mitä pidempään Urpilainen jatkaa. Hän on menettänyt luottamuksensa kansalaisten silmissä eikä omaa enää mitään mahdollisuuksia palauttaa sitä takaisin ministerin pallilla istuessaan. Kaikkeen, mitä hän tästä eteenpäin sanoo, suhtaudutaan epäluuloisesti. Samaan suuntaan matkaa tietysti myös Jyrki Kataisen luottoluokitus.

Toivon mukaan ministereiksi pääsevät tulevan kierron seurauksena ainakin "tiedotusguru" Mikael Jungner ja Pia "parodiahorisontti" Viitanen. Onhan se paljon mukavampaa, että saisi edes jotain iloa tämän surun keskelle.
Sekä Jungner että Viitanen kykenevät sadan prosentin takuulla aiheuttamaan monia hauskoja [tai surkuhupaisia] hetkiä suomalaisille avatessaan sanaisen arkkunsa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Niin. Pitäisi ehkä perustaa duunarien puolue - kun tämä rakkaudenpuolue keskittyy aivan muihin asioihin.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Arto Luukkanen, sinä olet kyllä hyvin kiltti mies. Minun täytyy tunnustaa, etten saa puristettua itsestäni edes pientä säälin pisaraa. En pienen pientä. Enkä osaa edes hävetä sitä.

Jutta on täysin tiennyt, mitä on tehnyt. Ja jos ei ole, hänen olisi pitänyt tietää. Eihän hän ikäänkuin vahingossa kompastunut tuohon ministerin pestiinsä. Sinne hän on halunnut, sinne hän on päässyt ja se mitä hän tuossa asemassa on tehnyt, saa kyllä säälimään aivan muita tahoja, kuin Juttaa ja kumppaneita.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kristiina hvyä. Olet aivan oikeassa. Toisaalta Jutta rukkaa on vaikea arvostella normaaleilla kriteereillä. Tulee sellainen "hellanlettas" olo kun katsoo hänen poliittista matalalentoaan. Virkamiesten mielestä hän varmasti aivan yliveto: kritiikitön ja vähän naivi. Kuten ministeriöiden väki sanoo: "sisäsiisti".

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Antakaa heille anteeksi, sillä he eivät ymmärrä, mitä he tekevät" sopii ohjeeksi - etenkin, jos on teologistakin pohjaa ajattelulle...

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi Vastaus kommenttiin #17

Seppo Saari 16.5.2013 10:43. Martin Luther King Jr. Nothing in all the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity. Taisi saman joke historiallisenkin ajan viisas sanoa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Arto hyvä, en minä normaaleilla kriteereillä arvostelekaan. Minä arvostelen "yksi-korkeinpiä-luottamusasemia-Suomessa" kriteereillä. Ja kun tuohon listaan kritiikitön ja vähän naivi on pakko lisätä itsekritiikitön, epärehellinen ja selkärangaton...

Ja nyt minä sentään olen vielä poliittisesti korrekti.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #24

110% samaa mieltä kanssasi Kristiina.

Lauri Korhonen

"sopiva"
"helppo"
"hyväuskoinen"
"lol"

Heikki Porkka

Politiikassa sääli on sairautta. En usko, että Arto Luukkanen säälii Juttaa niin paljon, että antaisi hänelle äänensä vaaleissa.
Kyse taitaa olla vain sellaisesta säälin ilmauksesta, jonka on tarkoitus kertoa, että Juttaa on viety kuin ....

Jossain toisaalla [politiikan ulkopuolella] sääli on jopa suositeltavaa. Esimerkiksi lapsen tai aikuisen kokiessa aiheettomasti epäoikeudenmukaisuutta. Silloinkin säälin jälkeen pitäisi pyrkiä tunnelman kohotukseen sen sijaan, että siirtyy syväsäälin puolelle.

Lapsi ja miksei myös aikuinen, kasvaa inhimilliseksi ihmiseksi vain, jos kokee elämän varrella myös negatiivisia asioita. Ylisuojelu ja "turha" sääliminen sekä hyysäämisellä herkuttelu johtaa tilaan, jossa suomalainen yhteiskunta jo aika pitkälle makaa.

Tasapainoisen yhteiskunnan mahdollistava kehitys vaatii niin kuria ja rajoja kuin halausta ja kauniita sanoja. Välillä jopa rangaistuksia.

Jutan on nyt aika oppia rajoja.
Kansalaisten tietoinen harhaanjohtaminen on todella vakava paikka, kun se tehdään korkealta poliittiselta pallilta. Tästä syystä ihmettelen, kuinka lepsusti esimerkiksi Yleisradio tätä touhua uutisoi.

Vallanhimo ja poliittinen kunnianhimo ovat nähtävästi kuljettaneet Urpilaisen pilvilinnaan, jossa oikeassa olemisen pakko estää totuuden näkemisen.
Alunperin oli pelättävissä, että hän ei selviydy kunnialla valtiovarainministerin tehtävästä. Pelko ei ollut aiheeton, kuten on jo muutamaan otteeseen nähty. Jos tämä viimeinen paukku ei johda selkeisiin seurauksiin, hävinnee lopuiltakin suomalaisilta usko koko hallituksen luotettavuuteen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Katselin tuossa juuri äsken eilisen eduskunnassa käydyn keskustelun Kreikan lainoille myönnettävästä pidennyksestä ja siten myös Suomen aiemmin myöntämien takauksien pidentämisestä 15 vuodella.

"ERVV:n Kreikalle antamien lainojen laina-ajan pidennys 15 vuodella merkitsee, että ERVV:n antamien lainojen keskimääräinen laina-aika nousee 17,5 vuodesta 32,5 vuoteen ja lainojen viimeisin lyhennys tapahtuu vuonna 2058. Portugalin ja Irlannin ERVV:n rahoitustuen laina-aikojen pidentäminen seitsemällä vuodella merkitsee, että Portugalin ja Irlannin keskimääräinen laina-aika nousee nykyisestä enintään 15 vuodesta enintään 22 vuoteen."

Kyllä täytyy todeta että onhan tuo keskustelu eduskunnassa kuin pikkulasten keskinäistä kahnausta. Miten aikuiset ihmiset kehtaavat olla jokseenkin tyhmän oloisia eivätkä voi sisäistää edes aiemmin käytettyjä puheenvuoroja. Ja jos onkin sisäistetty niin niitä käännetään ja väännetään aivan toiseen muotoon kuin mitä joku puhuja on puhunut. Varsinkin hallituspuolueiden kansanedustajilla näyttää olevan vaikeuksia seurata keskustelua tai sitten heillä on pienten tarhaikäisten lasten kujeet.

'Vakuuskeskustelu' oli oma sirkuksensa taas kerran Jutta kehua retosteli taas kuinka hyvä diili oli saada vakuudet ja SDP:n vaatimuksesta (kukapa sen oman 'nokan' nostaa jos ei itse). Ne ovat euroina pankkitilillä. Kehnous vakuuksista ei ole sisäistynyt vielä. Saati koskaan jos sitä ymmärrystä niiden heikkoudesta ei ole.

Jutta perusteli vakuussopimuksen salaamista virkamiesten tulkinnalla julkisuuslaista jotta noin voitiin tehdä kreikkalaisten pyynnöstä. No nyt tiedetään salaamisen olleen lainvastaista. Muuta mahdollisuutta ei demokratiassa pitäisi olla kuin hallituksen eroaminen, sillä koko hallitus on vastuussa tuosta salaamispäätöksestä viime kädessä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Erittäin hyvä kommentti Sirpa!

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Sirpa Abdallah 16.5.2013 10:49. Sie taidat olla optimisti? KIrjoitat "… viimeisin lyhennys tapahtuu 2058". Mie luulen, että lyhennykset loppuvat jo paljon, paljon aikaisemmin, jos kunnolla alkavatkaan. Muistaakseni Kreikka on jättänyt kuusi kertaa aikaisemminkin lainat maksamatta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Veikko Saksi, no ei tässä enää tiedä mitä ajattelee saati mitä kirjoittaa, kun ei tiedä totuutta. Tuo vuosiluku on hallituksen suunnitelmissa tai paremminkin jä päätetty lykätä Kreikan lainojen maksut tuohon saakka. Tällä nykykäytännöllä tulee syksyn korvalla todennäköiseksi jo hair cat, siis ehkä 50 -60 %.n leikkaus. Sitten onkin kiva katsella ja kuunnella ministerien ilmeitä ja heidän puoluetovereitaan.

Onhan se tavalliselle tallaajalle käynyt selväksi ettei Kreikka tule eikä pysty kuuna päivänä velkojaan maksamaan. niiden määrä kun on kaiken aikaa kasvanut ja talous tökkii pahemman kerran. Pitkäpinnaisia ovat kreikkalaiset kunnon rytinän aikaansaamiseksi.

Optimismi jossain tilanteissa on hyvä. Itse en ole tuota vuotta 2058 näkemässä mitä silloin tapahtuu vai onko Suomi nimistä maata olemassakaan. Tätä menoa ei taida olla.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #41

Veikko ja Sirpa. Kreikka on käsittääkseni mennyt jo kolme kertaa valtiona "vararikkoon". Luulen, että ne 900 miljoonaa haihtuvat aikanaan eivätkä tule koskaan Suomeen.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi Vastaus kommenttiin #41

Sirpa Abdallah 16.5.2013 13:49. Totuutta tuskin tietää kukaan. Ajatellaan, miten maailma on muuttumassa. Venäjän federaation ennakoidaan luhistuvan noin kolmessa vuodessa, ainakin merkittävästi pienenevän.

USA on ongelmissa, Kiina porskuttaa eteenpäin. Mutta Kiinakin on ongelmissa. Jos USA joutuu tosi ongelmiin, kiinalaiset ovat enemmän kuin hätää kärsimässä.

Olet varmasti oikeassa, että leikkaus tulee ja aika räväkkä. Ministerit sanovat niin kuin Katainen, että elämme kovia aikoja ja meillä on vaikeuksia edessä. Muistatko, miten hän oli yhtä korvasta korvaan hymyä ennen nimitystään? Kun hänet oli nimitetty pääministeriksi, samana iltana oli framilla vakava mies, joka povasi vaikeita aikoja. No, se unohtu välillä.

Vuoteen 2058 mennessä minäkin olen ruohoa purrut jo pitkään. Ehkäpä onneksi. Vaan kyllä Karjala palautuu, ennen kuin aika minusta jättää.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #60

Veikko Saksi, joo kyllä muistan hänen leveän hymyilynsä. Nyt onkin hymy hyytynyt monesta eri syystä. Kaikki oli ennen fantastista ja nyt on tullut sanavarastoon uusi sana HERKKYYS. Tuota herkkyyttä varmaan tarvitaan kun odotellaan mitä seuraa perustuslakivaliokunnan käsittelyssä niin Himanen *gase' kuin kunta- ja soteuudistuskuviokin. Unohtaa ei kyllä sovi myöskään KHO:n tuomiota julkisuuslain vastaisesta toiminnasta, sillä kyllä koko hallitus on vastuussa 'vakuussopimuksesta'. Jutta Urpilainen tosin vahvemmin.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Jutta Urpilainen, Suomen "James Hacker"...
http://en.wikipedia.org/wiki/Yes_Minister

vaan tavattuaan Isoja Poikia Bilderbergin vapautuneessa ilmapiirissä hän oppi noudattamaan pääoman käskyjä hintana piireihin pääsystä.

Erään toisen Marx´in (Groucho) sääntö olisi ollut paikallaan - "En halua kuulua klubeihin, jotka hyväksyvät kaltaiseni ihmisen jäsenekseen"

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Isot pojat on sellasii...siinä vakaumuskin haihtuu

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Arto Luukkanen, sttts, vähän syrjemmälle, niin voin kuiskata. Ei sinne nyt SuPon miehiä kuitenkaan haluta. Tai tietysti, jos tulevat oikealla asenteella, niin mehän emme syrji ketään...

Raimo Luukkanen

Arvoisa Arto. Minä en lähtisi niinkään Jutta Urpilaista syyttämään, koska hän ei varmaankaan ymmärtänyt koko prosessista mitään. Syypää löytyy virkamiehestä nimeltään Martti Hetemäki, joka toimii täydessä ymmärryksessä( Jutta oli ymmärrystä vailla olevassa tilassa) tietäen mitä sopimus todellisuudessa sisältää.
Jutan esiintymisessä oli kyllä jotain lipposmaisen ylevää " nahkurin orsilla tavataan", joka heittää hänet valtiomies luokkaan.( Anteeksi valtionainen). Toisaalta mitäpä nämä kirjotukset horroksessa oleviin demareihin vaikuttavat, kun jutussa ei esiintynyt verotus-sanaa. "Verotus ja hengiltä verotus käsite" tuo sähköiskun demareiden housunpuntteihin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Raimo Luukkanen, sikäli kun oikein ymmärsin eilisen eduskunta keskustelun ja erikoisesti Jutta Urpilaisen puheenpätkän koskien 'vakuussopimusta', niin hän omien sanojensa mukaan on valmis kertomaan/opettamaan sen sisällöstä Timo Soinia. Hän kuulemma on hyvin perillä sen sisällöstä, siis vakuuden annista. Näin ymmärsin kun kuuntelin aamulla keskusteluja.

http://verkkolahetys.eduskunta.fi/webtv.case#c=193...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hyvä veli. Laitoit pahan argumentin. Virkamiehillä on se kuuluisa virkavastuu mutta kyllähän Urpilainen oli se joka niillä vakuuksilla meuhkasi.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Erikoista on se, että valtiovarainministeri teki täysillä töitä ottaakseen poliittiset pisteet kotiin toimesta, jonka mahdollisesta päättömyydestä hän jälkikäteen syyttelee virkavastuullisia virkamiehiä. Siitä vaan tekemään juridista prosessia virheellisestä/vajaasta valmistelusta, jos housut sen kestävät. Elleivät kestä, niin poliittisen päättäjän pitäisi kantaa sen poliittisen vastuunsa - ja vetää johtopäätöksensä...
Jäämme siis odottamaan, mutta emme pidättele hengistystämme :(

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Aivan. Poliittiset pisteet kyllä kelpasivat mutta sitten kun hommasta tuli susi niin eipä hän vaan nyt enää rehvastele.

Raimo Luukkanen

Arvoisa Sirpa. Olen kanssasi täysin eri mieltä, sillä eihän kukaan täydessä ymmärryksessä oleva tee tuollaista sopimusta. jos se raha maksetaan 30-vuoden päästä, niin minä olen 84-vuotias. Se 40 % vakuus, josta sopimuksessa ei puhuta, niin se koostuu suomalaisesta ylimääräisestä rahasta, jotka suhmuroidaan neljässä vähävaraisessa kreikkalaispankissa. Sanat eivät riitä kertomaan niitä tuntemuksia, mitä tästä ajattelen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Raimo Luukkanen, miten niin olet täysin eri mieltä kanssani? Minä olen ainakin samaa mieltä sinun kanssasi. Tosin vakuuden arvosta olen eri mieltä, sillä itse katson sen olevan max. 20 %. Itse taidan olla jopa hiukan vanhempi jos herra suo.

Vai tarkoititko olevasi eri mieltä siitä että Jutta opettajan ammatin omaavana on oikea henkilö opettamaan Soinia TRS velkakirjavakuuksina? Minusta arvon ministerillä taitaa olla heikommat 'eväät' kuin Soinilla?

Kaiken kaikkiaan tämän hallituksen toiminta on ala-arvoista. Salailun kulttuuriin perustuvaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Taidatte olla pääpiirteittäin Rampen kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän InnaPatrakova kuva
Inna Patrakova
Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kiitos. Arvostan Sinun mielipidettäsi!

Raimo Luukkanen

Arvoisa Sirpa. Sinulla on edes hiukan luottoa Jutan harkintakykyyn. Minä pidän häntä täysin harkintakyvyttömänä. Siinä on meidän erimielisyytemme.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arvoisa Raimo, enpä usko että luottoni hänen harkintakykyynsä on tippaakaan suurempaa kuin sinulla (anteeksi sinuttelu). Saattaa olla jopa vähäisempi. Olen nimittäin kritisoinut Urpilaisen tekemisiä jo pidemmän aikaa kuten myös muidenkin ministerien. Unohtamatta hallituspuolueiden napinpainajia! Kritisoinut nimenomaan siinä mielessä että hän ei ilmeisesti ole oikealla paikalla ja tuota nyt lähemmin yksilöimättä. Varmaan osaat, ainakin toivon, lukea nyt rivien välistä.

Ministeri Urpilaisen ja myös Kataisen puheiden eli vastausten kuunteleminen käynnissä olevassa täysistunnossa on vähintäänkin surullista kuultavaa. Kansalaisten ymmärrystä väheksyvää. Toisaalta voihan olla niinkin, ehkäpä onkin, että heillä ei ole kykyä eikä taitoa noihin virkoihin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kateutta, myönnetään, mutta en kykene säälimään ketään, joka tienaa noin 10 000 eur/kk plus päivärahat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mitä enemmän demarit selittelee virheitään sitä vähemmän uskotaan puolueen kykyyn tehdä muutoksia.

Juha Mattila

Jutta on Paavon opetuslapsi. Näistä kannattamattomista ja pelottavan vaarallisista EU-touhuistammeaamme saamme "kiittää" Paavon aikaisempaa yksinvaltaa ja häneltä opin ottaneen sossuleirin myötäilyjä. Taustalla lymyävä sossujen täysin katteeton EU:n ihannointi johtuu heidän vielä jonkinverran sosialismiväritteisen aatemaailmansa pyrkimyksestä suureen, kauniiseen ja kaikenkattavaan. Ylimaallinen EU on heille jonkinsorttinen sosialismihaikujen korvike tai ainakin parempi ja laajempi väline toteuttaa politiikkaansa.

Sossuveljet ovat EU:ssa lähempänä kuin ennen ja yhteisvastuun periaatetta on helpompi toteuttaa, kun on pulassa olevia veljiä. Tuntee tekevänsä hyvää. Oma kansa ja maa tarkoittaa vain ahkeraa maksajaa sossujen paremmalle maailmalle, nyt EU:n tasolla. Kansan ja valtion kassa on heistä loputon. Sossuille pääasia on, että olemme tasa-arvoisia, vaikka sitten suomimummojen ja tarvitsevien etuja poisleikkaamalla. Täällä suositellaan kaikesta tinkimistä, kun muita täystuetaan kipurajamme yli. Samalla kaiken sosiaalisen kaupallistuminen ja tuottojen valuminen kaikenmaailman mukavuuskassoihin on O.K. Oman pyrkyryyden lomittuminen näihin kiemuroihin on meille jo tuttu juttu. Kun työväki kun luistanut alta pois, niin maisterit mellastavat.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Puhuit Juha kalliita sanoja! Maisterit mellastavat! Työväki unohdettu.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Enpä malta olla toistamatta ennen viime EU parlamenttivaaleja esittämääni ( http://arirusila.wordpress.com/2009/03/17/let%E2%8... )uusien hyvien käytänteiden tuontia vaaleihin ja poliittisiin valintoihin mm seuraavien esimerkkien pohjalta:

Protesting over the inability of their politicians to elect a city mayor more than five months after the last elections, local residents in Mostar – Bosnia-Herzegovina – brought a donkey to demonstrations last week, proposing the animal be the city’s new Mayor.

Deciding about future visions and actions of EU is one key function in EP so one must ask if the decisions made by donkeys are better or worse than human beings. Some years ago in New York a monkey was put to play darts at a target being composed of NY stock list. When stock portfolio was filled by stock with hits of monkey’s darts and compared to portfolios of sc professional brokers the monkey got in many cases better profit. Be it monkey or donkey could this be possible also in EP?

Joka tapauksessa vastuu poliittisista päättäjistä on meidän äänestäjien; jos valitsemme edustajiksemme aaseja, apinoita tai poliittisia broilereita niin omapahan on valintamme. Turha täällä on itkeä kun edustajamme ovat sitä mitä ansaitsemmekin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minä en äänestänyt ketään nykyisistä hallituspuoluelaisista joten katson voivani arvostella. Toisaalta pettihän SDP ja moni muu puolue äänestäjänsä kun suoraan valehteli suhtautumisestaan tukipaketteihin.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Meille yritettiin valehdella. Ken siihen hallituksen pajunköyteen uskoi ja kuka ei. 25.8.2011, siis melkein kaksi vuotta sitten kirjoitin jo ennen kuin mitään papereita oli allekirjoitettu seuraavaa: Näitä vakuuksia ei tulla näkemään, ja tuskin niistä edes keskustellaan.

Juridisesti tilanne oli solmussa ja siksi emme saaneet ihan sitä, mitä yleisölle kerrottiin.

Kirjoittelen muuten ihan siitäkin syystä, ettei suomalaisten tarvitsisi elää tämänkaltaisissa valheissa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hyvä argumentti. Herra Myllyniemi puhuu asiaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset