Arto Luukkanen

Toivelista Joulupukille

Hyvä Joulupukki!

Esitän nämä toiveet sinulle näin blogimuodossa koskapa Itellassa on ruuhkaa. Ilmeisesti myös Rovaniemen ja Korvatunturin postitontut ovat niin kiireisiä, että tämä on se juoheampi tapa saada toiveet aattoillan lahjakonttiin.

1. Ripottele aattoiltana unohduspulveria Suomen herrojen joulupuuroon sen verran, etteivät ne ylly toteuttamaan suunnittelemiaan kilometriveroja. Suomi on iso maa ja se uusi vero iskisi vain syrjäseutujen tavallisiin ihmisiin.

2. Levitä ihmepölyä valtioneuvoston joulutorttuihin, ettäpä he luopuisivat soteuudistuksesta ja olisivat kohtuullisia kuntien määrän vähentämisessä.

KOLME (tärkeä!): seuraava toivomus koskee sitä, että keski-ikäiset Suomen herrat saisivat "hyväsydänvoidetta" ettäpä he eivät  tekisi "rakennepakettia" puolustuskyvyttömien lasten ja vanhusten selkänahasta.

4. Voisiko Joulupukki myös järjestää virvoituspulveria Suomen poliittiselle vasemmistolle. Isänmaalle ei ole hyvä, että sosdemit kääpiöityisivät ja kokisivat liberaalien kohtalon. Lähetä demarien joukkoon muutama tippa oikeaa hienhajua, että duunarit uskoisivat näiden olevan tosissaan.

5. Kaikenkaikkiaan lahjoita kaikille poliittisille puolueille sitä mitä heiltä sanotaan puuttuvan: kepulle ripaus rehtiyttä, ps-puolueelle yksimielisyyttä, rkp:lle kohtuullisuutta ja kokoomukselle sellainen viesti että sen oikea nimi oli joskus: Kansallinen Kokoomus.

6. Jos mahdollista niin joulupukki voisi vielä antaa koko Suomen kansalle mukavan ja rauhallisen joulun. Maailmalle pitäisi saada rauha, Suomelle muutama olympiamitali ja erityisesti Uuden Suomen lukijoille ja kirjoittajille sovinnollista mieltä.   

Tämän toivomuslistan kirjoittaja toivottaa myös kaikille lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2014! Kiitoksia teille! Kiitoksia myös Uuden Suomen toimittajille!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kyllä siihen voisi vielä liittää toivomuksen joulupukille, että kaikenlainen vihapuhe ja väkivallanlietsonta tyrehtyisi tässä maassa omaan mahdottomuuteensa.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Toive 6 on erityisesti mieleeni: "Jos mahdollista niin joulupukki voisi vielä antaa koko Suomen kansalle mukavan ja rauhallisen joulun. Maailmalle pitäisi saada rauha, Suomelle muutama olympiamitali ja erityisesti Uuden Suomen lukijoille ja kirjoittajille sovinnollista mieltä."

Arto, kiitos kiitoksista ja oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2014 myös sinulle!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Anne. En sanonut siitä ärkoopeeen hallituksesta olosta mitään. Se on kyllä ollut taitavasti kaikissa hallituksissa. Melekonen suoritus.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Sovinnollinen ja hauska blogi. Jouluja sen tekijälle!
Epäilen kuitenkin, että hikisen duunarin piikki paikallisessa saattaa olla jo näinä aikoina pienempi kuin sdp:n johdon meikkitilit Stockmannin alakerran osastolla ;-)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Samoin Sepolla. Näin historioitsijana täytyy aina hämmästellä, että miten tämä maailma muuttuu; meikit voittavat duunarit. "Ihmettelen kauhiast..."

Käyttäjän amgs kuva

Tämä on erinomainen lista. Nelonen nauratti. Kiitos Arto ja muuten, hyvää joulun odotusta!

Pentti Järvi

Naurattaakohan Joulupukkia, sillä Luukkasen toivelista on vaikea toteuttaa. Urheilun puolella toivoisin Pukin antavan Arhinmäelle senverran järkeä, että osaa siellä Sotshissa käyttäytyä paremmin kuin Moskovassa viime kesänä.

btw. Kaisa Mäkäräinen ehkä ainoa mitalitoivomme siellä naisten hiihtoviestin ohella.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kiitos itsellesi. Ana Marialle hyvää joulua!

Filipp Soitu

Arto, jokseenkin hennolla varovaisuudella ,unohduspulverin suhteen,yritän ymmärrykseen päästä.Sillä joulumieltä,en vahingoittaa tahdo.Sillä kilometriveron, oikeana näen.Ison maan suhteen,samaa mieltä kanssasi oon.Syrjäseudun tavallisia ihmisiä,olen myös halukas puolustamaan.Ollillan ryhmän,tarkan analyysin kannalla siis oon.Ruuhkien mukaan ja joukkoliikkeene mahdollisuuksien perusteella,kilometriveroja maksuksi laittakoon.Mahdollinen ajankulun pidennys,turvallisuus,sujuvuus,mahdollisuus jne. huomioon ottakoot.En siis usko,että syrjäseudulla maksu on iso.Joukkoliikenne keskuksissa sen sijaan,VALTAVA.Joten puheenvuoroasi kaipaan,ymmärryksen lisääntyminen toiveena.

Kaarina Piipponen

Erittäin ajankohtainen ja tärkeä toivomuslista Joulupukille. Toivon myös, että se toteutuu ja menee oikeisiin osoitteisiin.

Miten sitten käy, jos noista osoitteista ei löydykään kilttejä lapsia. Mitä he sitten saavat? Jotain tällaistako.

http://ketutar.vuodatus.net/lue/2007/12/ketuttaren...

Vai pitäisikö heidät viedä Joulupukin reellä niin kauas kuin pippuri kasvaa ja siellä risusavottaan.

Ja Artolle ja muille oikein Hyvää Joulua!

http://www.youtube.com/watch?v=ubeVUnGQOIk

Pentti Järvi

Pienenä tehtiin niitä pallukoita voista ja kaurahiutaleista mutta nimenä oli n****erin paska :)

http://vuodatus-media-1.vuodatus.net/g/38473/11246...

Kaarina Piipponen

En ole tuosta ennen kuullutkaan, enkä ole myöskään noista tuhmien englantilaisten tai amerikkalaisten lasten "lahjoista". Kaurahiutaleista ja voistahan saa vaikka mitä.

Hesarissa on aiheeseen sopiva kysely:

http://www.hs.fi/tekniikka/Kysely+Oletko+sin%C3%A4...

Tähän kohtaan sopii Tiernapoikien esitys:

http://www.youtube.com/watch?v=GHzsZKTvZ1A

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kuin myös Arto Sinulle Oikein Hyvää Joulua ja Onnellista Vuotta 2014!

Ps. Toivottavasti joulupukki muistaa hyödyllisillä lahjoilla.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kaarinalle ja Sirpalle hyvää joulua!!

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Toivottavasti kokoomuslaiset muistavat todella koko nimensä: Kansallinen Kokoomus. Nyt Kokoomus on valjastettu Jyrki-Boyn nimitysvankkureiden eteen. Jyrki näyttää tekevän mitä hyvänsä saadakseen jonkun EU-viran. Suomen etu ei silloin ole mielessä.

Oi aika sa entinen. Juha Rihtniemi oli Kokoomuksen puheenjohtaja ja uutta suuntaa etsittiin tarmokkaasti. Puolueelle lanseerattiin uusi termi: "dynaaminen konservatiivisuus". Suomeksi se merkitsi "räjähtävä säilykepurkkiteollisuus". Niinpä termi hävisi pian.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Ensimmäiseen toivomukseen Joulupukki ei voi puuttua, kun liikenneministeri ajaa uutta ajoneuvoverosysteemiä nuoruuden vimmalla ja intensiivisesti.

Petterin nenänpäähän määrätään lailla ja asetuksilla asennettavaksi GPS lähetin/vastaanotin. (Mitä tekemistä Itellalla on lahjojen jakamisen kanssa??). Ei auta vaikka miten selittäisi, että kyseessä on hyötyajoneuvo. Pulkka ja porot eivät täytä asetuksia ja lasketaan avokattoiseksi henkilöautomaiseksi kulkupeliksi.

Kilsoja tulee sen verran, että homma ei kannata. Seuraavana vuonna jää lahjat jakamatta ja pajan paketit myydään ulosottoviranomaisten toimesta konkurssihuutokaupassa.

Muuten hyvää Joulua ja uutta vuotta Sinullekkin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Samoin Sinulle hyvää joulua! Liikenneministeri voi saada myös risuja jos on tuhma tai verottaa liikaa!

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Yhdyn kädet kyynärpäitä myöten ristissä neljänteen toivomukseen.
Kiitos tämän vuoden mielenkiintoisista ja avartavista lukuhetkistä!
Hyvää joulua Arto!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Sammaa, sammaa! Hyvää Joulua Teuvolle!

Pentti Järvi

Bra Jul! :)

(pakkoruotsi ei kovin tehokas)

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Kiitos Arto minultakin hauskasta joululahjalistastasi sekä muistakin kiinnostavista, terävistä ja ajankohtaisista teksteistäsi männä vuonna. Oikein antoisaa ja rauhaisaa joulua ja entistäkin parempaa uutta vuotta toivottaen!!!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kiitos, Arto, erinomaisesta toivomuslistasta. Kyllä se pukki vastaa, kun olemme olleet kilttejä. Yhdyn myös edellisten kirjoittajien kiitoksiin hienoista, oivaltavista ja sydämellisistäkin kirjoituksista- Hyvää Joulua ja onnellista Uutta Vuotta sinulle.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset