Arto Luukkanen

Kielteinen ilmapiiri on hallituksen mielestä ajatusrikos!

Meillä on Suomessa liian kielteinen ilmapiiri, joka vaikuttaa suoriutumiseemme

Meidän hallituksemme päätyi tähän merkittävään ajatukseen mietittyään asioiden nykytilaa Aalto-yliopistossa 13.1.2014.

Ajatus tuotiin kansalaisten tietoon pääministeri Kataisen esittämänä.

Toden totta! Pääministeri Katainen ja hänen hallituksensa pitkällisen mietinnän tulos on aivan oikea.

Meillä on negatiivinen, suorastaan äärikielteinen ilmapiiri!

Ihmiset rutisevat siitä, että perustuslakia rikotaan kuntauudistuksessa, että rahat viedään hulttioherroille Eurooppaan, että työtä ei ole.

Pahimpia ovat tietenkin nämä ammattivalittajat: että on köyhyyttä ja että ihminen elää siksi, että voisi maksaa kallista ruokaa. Ruikuti, ruikuti....

Historiassa on kuitenkin esimerkkejä yhteiskunnista, joissa ei ole ollut ruikutusta tai valitusta. Niissä suoriuduttiin erinomaisen hyvin; kiitos positiivisen ilmapiirin.

Natsi-Saksan positiivisuus

Saksassa oli viime vuosisadalla vielä kovin ikävä ilmapiiri, mutta vuonna 1933 se alkoi muuttua huomattavasti positiivisemmaksi. Valtiopäivien palon jälkeen Valtakunnan kansleri Adolf Hitler esitteli Saksan parlamentille lain ”kansan ja valtakunnan kurjuuden helpottamiseksi” (Gesetz zur Erhebung der Not von Volk und Reich” (24. maaliskuuta 1933).

Kurjuus korjattiin. Tämän jälkeen kitisevää parlamenttia ei sitten enää kovin paljon tarvittukkaan, sillä Hitler sai diktaattorin valtuudet.

Saksan kansa onnellistui kerralla.

Sanomalehdissä ei ollut enää kielteisiä asioita. Natsien uudelleen organisoimassa Saksassa ei edes tavallisen kansankaan keskuudessa vallinnut äärikielteisiä ilmiöitä. Kansa koki onnea ”Kraft durch Freude” (lyhennettynä KdF, suom. Voimaa ilosta) järjestössä tai sitten Saksan uudelleen kouluttautuvassa armeijassa.  

Neuvostoliiton onni

Neuvostoliitossa taas diktaattori Josif Stalin totesi vuonna 1935 että ”elämästä on tullut parempaa, elämästä on tullut iloisempaa”.

Kuten aikalaismuisteloista näkyi, elämä Stalinin 1930-luvulla oli hyvinkin riemukasta. Elokuvissa näytettiin iloisia ja huolettomia ihmisiä; ihmiset harrastivat tanssia ja tennistä sekä lomailivat Mustameren rannikolla.

Yöllä saattoi ehkä hävitä ihmisiä mutta sehän oli niille ihan oikein.  NKVD hoiteli vain negatiivisia ihmisiä ja kansanvihollisia ammuttiin. Lapsia komennettiin sitten huutamaan oikeuspalatsien edessä että ”tappakaa hullut koirat” ja työpaikoilla tuomittiin joidenkin negatiivisten ihmisten sabotaasi.

Muuten elämä oli kovinkin positiivista ja ihmiset suoriutuivat vaikka mistä.

Kielteisyys, arvostelu = ajatusrikoksia?

Tällaisia positiivisia valtakuntia on nykyään kovin harvassa. Pohjois-Koreassa on vielä täysin positiivinen ilmapiiri.

Mutta vakavasti: kansalaisten oikeus arvostella ja kritisoida vallitsevia oloja on demokratian perussäie!  Jos tätä ei ymmärrä, niin sitten pitää lopettaa se hallitseminen.

 'If you can't stand the heat, get out of the kitchen'

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. se Rinne tuntuu olevan perin kielteinen ihminen. Mitenhän on se suorituskyvyn kanssa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Eikö perusteta: "ei arvostella viikkoon/päivään" hallitusta ryhmä tänne USariin??

Pekka Iiskonmaki

Todella hyvä kirjoitus Artolta. Ei olisi maailman konsti nostaa Suomessa suupielet hymyyn.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, arveletko tämän kielteisen ilmapiirin johtavan kirjoituksessa mainittuihin(sarkasti) tekoihin meilläkin? Ay pomolta ainakin on heitetty ensimmäinen kivi vai miten se pitäisi ottaa? Pääministerikö sitten laittoi hyrrän pyörimään? :D

Samuli Mikkola

"Natsi-Saksan positiivisuus"

+++ Kyllä kansallissosialistit nojasivat ihan samanlaiseen kielteiseen uhrimentaliteettiin ja myytteihin "sorretusta enemmistöstä" kuin meidän suurin oppositiopuolueemmekin. Toivottavasti ei käy vuonna 2015 samaa kuin Saksassa 1933 ja tällainen katkeruuteen ja vihaan perustuva liike pääse valtaan. Vaikka muutenkin on vaikeaa niin panen pääni pantiksi, että siitä seuraisi vielä paljon, paljon pahempia asioita. Nykyaikoja muisteltaisiin pian "wanhoina hyvinä aikoina".

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eihän kielteinen ajattelu rikos ole, muttei sillä huippusuorituksiinkaan pääse. Ellei blogin kaltaista turhaa ruikuttamista pidetä kitinän huippusuorituksena.

Pekka Iiskonmaki

#9
Vihreitä suurempia ruikuttajia ei ole koko Suomessa. Niiltä tuhoutuu maailma ympäriltä ja siihen ne huutavat kurkku suorana apuva ja rahaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Olet ymmärtänyt täysin väärin. Pelastamme maailman positiivisella asenteella tekemällä isoja ja pieniä tekoja.

Samuli Mikkola

Mitenköhän olisi käynyt talvisodassa tai olisiko koskaan noustu 90-luvun lamasta jos olisi vain kiukuteltu, että joku vähemmistö sortaa meitä tai kehitelty teorioita kuinka maan hallitus ei halua mitään hyvää kansalle? Varmaan juuri tällaista "negatiivisuutta" Katainen tarkoitti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"jos olisi vain kiukuteltu, että joku vähemmistö sortaa meitä"

Mikä hemmetin vähemmistö olisi sortanut tai sortaa? Kyllä se on omat poliitikot jotka lakeja tekevät tai ovat tekemättä.

Samuli Mikkola

Viimeksi eräs perussuomalainen kirjoitti "röyhkeästi vähemmistöstä" joka kiusaa enemmistö, jota perus-ihmistä hän puolustaa. Vähemmistön suorittamaksi kiusaamiseksi riitti yksittäisen edustajan tekemän kännitörttöily.

Cenita Sajaniemi

Lainaan hieman viisaamman sanoja:
" Sitä jaksaa nousta joka aamu, koska tietää että hallitus vaihtuu 2015."

Samuli Mikkola

Minä mietin kyllä aamuisin jotain ihan muuta kuin Suomen hallitusta. Jokuhan siellä aina istuu hymyilemässä kansalle, mutta mieluummin keskityn omaan elämääni.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Toistaiseksi hallituksen positiivinen ajattelu ja fantasioihin uskominen ei ole tuottanut hyvää tulosta. Positiivissta tulosta on syntynyt työttömyyslukuihin, kansakunnan velkalukuihin ja julkisen sektorin suhteelliseen kokoon yms. Positiivinen tulos ei ole aina hyvä asia.

Kasvu tai postiivinen vire ei ole vielä alkanut, vaikka v. 2008 alkaen hallituksen edustajat siitä odottaneet nurkan takaa nousevan.

Kannattaisi myös tehdä itse oikeita töitä ja päätöksiä asioiden eteen. Muuten muuttuu ajopuuksi ja uppotukiksi.

Suomen suurin ongelma on tehottomuus. Se johtuu mm. tuhlailusta ja puuhastelusta. Ja se jäytää yrittämistä ja työntekoa.

Aki Mönkkönen

Neuvostoliitto oli tehoton juuri siitä syystä, että positiivisuutta pidettiin yllä pakolla. Tästä lähtökohdasta on hyvin loogista päätellä, että pakko(liitokset) tuottavat samansuuntaisen lopputuleman?

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Mainio kirjoitus, Arto! Eräs nimeltä mainitsematon henkilö (en se ollut minä) luki tekstiäsi ja nauroi vedet silmissä. On todella hienoa, että kaikki tämä supernegatiivisuus osataan käntää mielummin vitsiksi kuin vihaksi.

Tuon edelleen sitä esille, että mitenkähän maailmassa kävisi, jos poliittiset päättäjät uskaltaisivat muutamaa juhlapuhetta lukuun ottamatta todella toimia win-win -periaatteen mukaan. Voisi luottamuskin nousta aivan uudelle tasolle. Kysehän on vain uskalluksesta eli rohkeudesta.

Toki siinä vähän ymmärrystäkin tarvitaan. Vastakkain on kaksi asiaa: 1. on monin verroin helpompaa motivoida ihmisiä positiivisilla asioilla kuin negatiivisilla; 2. On muistaakseni 2.5-kertaa helpompaa käyttää negatiivisia perusteluja kuin positiivisia. Tällöin ihmisiä ei motivoida positiivisesti, vaan pelon kautta.

Cenita Sajaniemi (Cenita Sajaniemi 20.1.2014 17:55) ilmeisesti uskoo, että hallitus vaihtuu 2015. Oikea toive, mutta suurin kysymysmerkki on se, millaiseksi se vaihtuu. Muuttuuko lopulta mikään? Tosin nykyistä tasoa on vaikea alittaa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kiitos, Arto! Kerrassaan hieno kirjoitus taas - ja niin positiivinen! Toivo on tulevaisuudessa!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kiitos kommentoijille. Sorry etten voinut vastata aiemmin. Eletään nyt vaan positiivisesti ja hymistään vallanpitäjille - etteivät pahoita mieltään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mika Panzar totesi jotenkin, että kriittisyys on kyllä hyvästä, mutta näköalattomuus ei tuota mitään hyvää vaan ajaa passiivisuuteen. Persut kylvää näköalattomuutta, ei uskota tulevaisuuteen, onneksi kuitenkin suurin osa suomalaisista uskoo, toimii ja jättää persuille sen ruikuttajan osan.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Arto Granlund 21.1.2014 06:14. En käyttäisi noin voimakkaita ilmaisuja. Entä jos näköalattomuudeksi katsomasi asia onkin kriittisyyttä?

Onko se hyvä asia, että suurin osa suomalaisista uskoo ja toimii? Minkä edestä? Mihin uskoo? Poliittisiinko valheisiin? Liturgiaan?

Passiivisuus on huono asia, siitä olemme ihan samaa mieltä. Mutta kaikkein vaarallisimpia ovat erittäin aktiiviset ihmiset, jotka eivät osaa kohdistaa aktiviteettiaan oikein.

Nyt meneillään oleva "toiminta" ei välttämättä tuo hyviä tuloksia. Näyttää siltä, että hallituksemme on ajanut veronmaksajat suuren maksupaketin eteen, jossa leikataan ja silvotaan, kunnes vain "ruumis" jää jäljelle. Nyt ei ole sellaista yrittäjäpolvea, joka voitaisiin likvitoida, kuten 1990-luvun ns. pankkikriisissä oli.

Kannattaa kuunnella kriittiäkin ja huonoa maalaavia näköaloja. Elämän suunta ei näytä liian positiiviselta.

Jari Vuorinen

Kielteisyys ei sovi unionistien Uuteen suureen(suuruudenhulluun) maailmanjärjestykseen.

Vaan se on rikos.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset