Arto Luukkanen

”Jutta, pitäisi seuraavaksi hoitaa näitä tavallisien työläisten asioita”.

Kuuntelenpa tässä töiden lomassa SDP:n puoluekokouksen puheenvuoroja.  Se tulee Yleltä nyt suoraan: http://yle.fi/uutiset/sdpn_uusi_puheenjohtaja_valitaan__yle_uutiset_seur....

Mielenkiintoista. Seinäjoella on koolla monia vilpittömiä kunnon ihmisiä. Se palaute, joka kuitenkin liikutti tuli ihan tavalliselta duunarilta. Se pysäyttävä salama oli se televisiossa näytetty vertavuotava vetoomus Urpilaiselle: ”kuule Jutta, pitäisi seuraavaksi hoitaa näitä tavallisien työläisten asioita”.  

Itse salissa taas puhuvat ja jurnuttavat ne vanhat koneiston miehet ja naiset.  Nekin rehellisiä ääniä mutta todellisuudesta niin vieraantuneita tästä elämästä. Keskustelussa käytetyt argumentit olivat kuitenkin vain koneiston rattaiden kirskuntaa.

Ne eivät kaiu sielun tuskanhuutona – kuten tältä tavalliselta työläiseltä tuli.  Salin puheenvuoroissa ei valitettavasti kuulunut se kentän ääni. Ainoastaan muutaman kerran tuli loistavia heittoja: ”emme kai voi näin jatkaa!”

Ottamatta kantaa näihin ehdokkaihin, on vain näin kylmän viileästi todettava, että tämä vaali tulee jakamaan SDP:n kahtia.  Häviö on niin äärimmäisen katkera, että se toinen puoli tulee välttämättä jatkamaan tätä kiistaa kulissien takana ja se näkyy tulevissa vaaleissa.  Ja ennen kaikkea kiista tuhoaa puolueen uskottavuuden: antautuva defaismi ajaa kentälle ison kasan välinpitämättömyyttä ja piittaamattomuutta.

Suomessa periaatteessa kuitenkin tarvittaisiin demareita. Tai edes jotain siellä vasemmalla.  Nyt sitä ei enää ole.

Näin inhimilliseltä kannalta tämä puolueen apoptoosi; erään puolueen kuoleman dokumentoiva näytelmä tuntuu pahalta. Olisi harmi, jos näin kunnianarvoisa puolue tuhoutuisi näin dramaattisesti. 

Toisaalta, on olemassa myös puolue joka ajaa sen duunarinkin asiaa ja suomalaisen työn asiaa. Ehkä tässä on juuri sitä historian havinaa; yhden puolueen kuolema merkitsee toisen uutta nousua? Se duunarin asia ei jää yksin.

Tästä huolimatta! Onnea voittajalle ja viisautta!

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niinpä, onneksi on Perussuomalaiset!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

On täysin käsittämätöntä että Urpilainen voi yleensä kilpailla demareiden puheenjohtajan paikasta, tai että hän yleensäkään edes toimii vielä politiikassa. Jos kansamme olisi valistunut ja meillä toimittaisiin kuten demokraattisissa oikeusvaltioissa, ei Jutta olisi ollut päivääkään poliitikkona tai missään julkisessa tehtävässä, sen jälkeen kun tuli julki minkälaisen takaussopimuksen allekirjoitti kreikan Venizeloksen kanssa, koko kansan edessä julkisesti hymyillen ja valehdellen koko kansalle.

On täysin käsittämätöntä että tuonlaatuinen poliitikko kilpailee yhden maamme suurimman puolueen puheenjohtajan paikasta. Juttu kertoo suoraan mihin valtapuolueemme ja heidän poliitikkonsa ovat ajautuneet! Sekä missä kunnossa on demokratian ja oikeusvaltion tila tällä hetkellä maassamme! Urpilainenhan kuuluisi oikeuden eteen, vastaamaan kansalaisten rahojen tuhlaamisesta ja kansalaisten huijaamisesta!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Jännittävä kamppailu kuitenkin. Seurataan livenä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Aivan. Tämähän on melekein kuin urheilua...ei edes lounaalle ehdi...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jotain kahtijakoisuutta sdp:ssä on, koska siellä vielä raahataan perässä marxilais-leniniläistä perintöä sen erilaisine tunnusmerkkeineen "tovereineen, orjat sorron öineen, nälkä aina vieraineen ja punaväreineen", joilla on vahva konnotaatio menneisyyteen.

PS:n työväenpuolue "ilman sosialismia" tai "eivät kaikki arvot ole hävinneet" vaikuttavat puhuntana enemmän ajantasaisilta. Pienen ihmisen etujakin voi ajaa, ilman kytkykauppaa sosialismiin ja valvottuun säätelyyn, kyykkyyn, pakotettuun tukiriippuvuuteen ja keskitettyyn holhoushallintoon.

PS osasi napata käyttöönsä po. laulusta tekstin: "Pois jo kansat holhouksen alta!" Ja sitähän moni jo kaipaa: omaa elämää, jossa asianosainen on pääroolissa.

257-243 Rinteelle. Kauan kesti sdp-kenttä kannatusalamäkeä, ennen kuin uskalsi herätä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Seppo, olet ajan hermolla. Tuosta on hyvä jatkaa. ;)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Nyt tulee uudet vaalitkin sitten, kun Rinne voitti. Lipponen piti eilen puheen, jossa toivoi puolueelle yhtenäisyyttä, mutta ehkä sitä ei tule. Tämä voi olla loppupeleissä Jutta Urpilaiselle henkilökohtaisen elämän suurin voitto. Onnea molemmille!

Käyttäjän JaakkoSalomaa kuva
Jaakko Salomaa

On hämärät muistikuvat että se olisi ollut se verkkosukkahousutapaus.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Odotellaan nyt ja katsellaan rauhassa josko uudempi "työväenpuolue" sallii teologien alkaa puhumaan vaihteeksi ihmisluonteen paljastumisesta: Kun rakastaa, saa rakkautta.

Muiden muassa Timo Soinin ja Mikael Pentikäisen tarjoilema "luottamus" tarkoittaa pikemmin rakkautta Helsingin herroja kohtaan.

markku m

Paljostako vetoa että Urpilaisilla vietetään ristiäisiä vuoden sisällä.

Hannu Rainesto

Työväenpuolue ilman sosialismia tarkoittaa työväenpuoluetta ilman päämäärää. Tämä tietysti sopii porvareille ja kapitalisteille vielä paremmin. Lopputulemaksi kuitenkin muodostuu lopulta kansannousu, joka ei käsitä mitä edes haluaa. Kaaos on sen oikea nimi, tilalla olisi kuitenkin voinut olla myös järjen voitto. Ajatus päämäärästä on kuitenkin kapitalismin ajan synnyttämälle, yksilökeskeiselle ihmiselle liian vaikea.

Kansannousu on asia sinänsä, se kiihdyttäisi hienosti kapitalismin romahdusta. Romahdus kuitenkin tulee vaikka istuisimme tuolilla katsomassa tätä porvarin juhlaa työläisen harteilla. Tämän takaa se yksinkertainen syy, joka synnytti aikanaan myös tämän kapitalismin feodalismista eli välttämättömyys!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset