Arto Luukkanen

Tuomarit voittivat ja kansa äänesti väärin?

Eilisen jääkiekkofinaalin tärkein opetus lienee kai se, että totalitaristisissa diktatuureissa ei joukkue pelaa ainoastaan toista joukkuetta vastaan vaan myös tuomareita vastaan.

Venäjä oli minusta hyvä joukkue mutta olisi suonut sen, että tuomarit olisivat tarjonneet tasapuolisen kohtelun myös Suomelle.

Suomen Leijonien ei kannata olla kuitenkaan murheissaan; tuomaripeli ei ollut reilu mutta Te väänsitte hienon turnauksen!  Hyvä Suomi!!!

Pitäisikö eliitin luottamuksen menettänyt kansa hajottaa?

Entäs ne vaalit?

EU-vaalien suurin ongelma oli Euroopassa se, että kansa äänesti monessa paikassa aivan väärin. Ranskassa ja Englannissa EU-kriitikot voittivat ja kansa on näin menettänyt eliittinsä luottamuksen. Myös media on närkästynyt näin törkeästä tottelemattomuudesta; luvassa on keppiä populisteille.  

Meillä Suomessa PS kaksinkertaisti paikkansa vaikka äänestysaktiivisuus oli niin heikkoa. Tuplat tuli!

Ehkä suomalaisten enemmistö tulkitsee näissä vaaleissa äänestämisen tueksi federalismia ja EU-Babylonia kohtaan eikä kerta kaikkiaan halua äänestää.

**

Muuten vaalien tulokset olivat paljastavia:

*valtakunnallinen julkisuus on tärkein

*kokoomus saa aina väkensä liikkeelle ja siksi hallitsee tätä maata

*demarien hajoamis- & mätänemisprosessi jatkuu odotetusti; vasurit saivat siitä ääniä ja kuvittelevat olevansa myötätuulessa; syksyvaalit tulossa?

*RKP ”äänesti henkensä edestä” ja voitti

*D'Hondtja nukkuvat voittivat näissä vaaleissa; Sari Essayah sai 60 000 ääntä eikä päässyt lävitse, Torvalds sai noin 10 000 ja pääsi

Todellinen voittaja on kansa

Viikonlopun todellinen ja aito voittaja – tuomareista ja äänestyspassiivisuudesta  huolimatta  -  oli kansa.

Oli hupaista katsella vierestä (vaalikojulta) ja tarkkailla miten eliitti ja maan kerma joutuivat niska punaisena kumartamaan kansan suvereniteetin edessä.  Herrojen nöyrryttävä ja osattava (tai ainakin yritettävä) olla kiinnostunut ihmisistä. Toivottavasti muistavat sen mitä ihmiset hädissään heille kertoivat.

Tärkeintä oli se, että väki saapui toreille ja turuille puhumaan ja selittämään asiaansa. Tärkeintä oli juuri se ihmisen kohtaaminen. Järvenpään poliittiset puolueet yrittivät parhaansa: onnittelut kaikille. Tootte hyviä!  

Sokerina pohjalla: Järvenpään PS repäisi näyttävästi ja rupattelu oli sävähdyttävää kaikkien kahville tulijoiden kanssa.  Meillä on myös erinomaisen sypäkkä porukka.

Jokainen juttuhetki pysähdytti ja kuriositeettiana mainittakoon: Jamppa rules for ever! Seuraavaksi me lauletaan enemmän!  Tämä oli hyvä harjoitus.

Hyvä Suomi!!!

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Eilen illalla kävi ainakin selväksi, että katsomoon ajettu Venäjän valmentaja Znarok ilmiselvästi kommunikoi radiolaitteella joukkueen kanssa kuten hän oli jo ennen ottelua kertonut tekevänsä!

https://twitter.com/TV4Sport/status/47064184262809...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kisat oli kai IIHF:n järjestämät ja niissä oli kai tarkoitus noudattaa sen sääntöjä. Pitäisikö venäläisiä varten keksiä uusia sellaisia kieltoja jotka eivät perustu kisajärjestäjän sääntöihin jotta voitaisi tyydyttää joidenkin haluja venäläisten häviämisestä?

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Arton helmi: -"Tärkeintä oli se, että väki saapui toreille ja turuille puhumaan ja selittämään asiaansa. Tärkeintä oli juuri se ihmisen kohtaaminen"
Herrat pysyivät omissa loosheissaan.

....Ja jääkiekosta vielä. Siinä näkyi vertauskuvallisesti miten saksalaistuomari kumartaa idän karhua Putinia.
Että siinä mallia Saksan ja EU:n turvatakuista Suomelle.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Babylon see we den babylon dem gone.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Media oli varmasti yksi tärkeä vaalitulokseen vaikuttanut tekijä täällä. Ja sitten tietysti se, että Perussuomalaiset eivät saaneet kannattajiaan vaaliuurnille. Joku kirjoitti täällä Usarissa pari päivää sitten, että perussuomalaiset voisivat helposti triplata äänensä, jos saisivat joukot vain liikkeelle. Se saattaisi hyvinkin olla totta.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Arto asialinjalla!

"demarien hajoamis- & mätänemisprosessi jatkuu odotetusti"

Minäkin tuosta laitoin oman mielipiteeni:

http://wiljoantero.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168996...

"Sari Essayah sai 60 000 ääntä eikä päässyt lävitse, Torvalds sai noin 10 000 ja pääsi"

Tuntuu epäoikeudenmukaiselta, semminkin, kun oma ehdokas ei päässyt läpi, mutta minkäs teet, kun vaalijärjestelmämme on sellainen.
Toisaalta järjestelmää on turha muutella, koska aina löytyy syy ja keinot, joilla suomenruotsalainen on päätöksentekoelimissä mukana, niin kauan, kuin Suomessa on yksikin ruotsinkielinen ja jos yhtäkään ei löydy, sellainen keksitään vaikka kiven silmästä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luukkanen kirjoitti: "Eilisen jääkiekkofinaalin tärkein opetus lienee kai se, että totalitaristisissa diktatuureissa ei joukkue pelaa ainoastaan toista joukkuetta vastaan vaan myös tuomareita vastaan."

Tarkoittaako Luukkanen kansainvälisen jääkiekkoliiton totalitarismia?

Luukkanen kirjoitti: "Ranskassa ja Englannissa EU-kriitikot voittivat ja kansa on näin menettänyt eliittinsä luottamuksen. "

UKIP:n ja kansallisen rintaman menestyksestä huolimatta niillä ei ollut kuin reilusti alle kolmanneksen kannatus. Suurin osa kummastakaan kansasta ei heitä äänestänyt Äänestusprosentti ja äänestämättä jättäneiden määrä huomioon ottaen on suorastaan valehtelemista väittää niiden edustavan koko kansaa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kun teologia puhuu, vastuu siirtyy kuulijalle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olen ymmärtänyt monien teologien, etenkin uskovien sellaisten siirtävän vastuun puheistaan yleensä yliluonnollisille henkiolennoille.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kun teologia puhuu, vastuu siirtyy kuulijalle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset