Arto Luukkanen

Ilmatilaloukkaus ja Valhe-Suomi

Politiikassa ”valehtelu” sanaa ei käytetä mielellään.

Totuutta venytetään ja tulkintoja väännellään kun ollaan matkalla kompromissiin.  Elämän kovat rattaat opettavat meille jokaiselle harmaan kaikki sävyt.

*

Jotain moraalintynkää on kuitenkin olemassa: erityisesti valehtelua kansalle pidetään arkkisyntinä.

Normaaleissa parlamentaarisesti hallituissa ja vakiintuneissa demokratioissa valehteluun syyllistyvän poliitikon tai virkamiehen on erottava. Aina ja armotta.

Meillä näin ei tapahdu, sillä Suomi on parlamentarismin slummi ja kepuli jatkaa loppuun saakka.

**

Kiperät kysymykset?

Ilmatilaloukkaukset 20 toukokuuta ovat paljastaneet, että kansalle ja myös monille päättäjälle on syötetty ristiriitaisia tietoja (http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288695758250.html).

*Pääministeri kertoi, että Suomen koneet olivat paikalla ”alta aikayksikön” (http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288691933204.html) Savon Sanomat paljasti ikävän totuuden: koneet olivat siellä 4 tuntia tapahtuneesta.  Mihin aikayksikköön pääministerimme viittaa?

Kun vale alkaa paljastua herää uusia kiusallisia kysymyksiä:

*Miksi tiedotusvälineissä on levitetty harhaanjohtavaa tietoa (konetyypit ja ajat sekä Suomen reaktiot)?

*Onko mediassa palveltu jotain puoluetta tai poliitikkoa? Tekivätkö toimittajat ystävänpalveluksia? Onko Savon Sanomat se lehti, joka pelasti journalismin maineen tässä maassa? Miksi PVlK:n jäsenet lukevat näitä tietoja vain lehdistä?

*miten on ylipäätään mahdollista, että Suomen ilmavoimat eivät kyenneet torjumaan näitä ilmatilaloukkauksia?

*Onko todella niin, että Suomea puolustetaan vain klo 8-17?

*Johtuuko tämä alentunut tunnistuskyky siitä, että ilmavoimien koneet siirrettiin Rissalaan? (pääministerin omalle kotikentälle ja äänestysalueelle) eivätkä säilyneet Pirkkalassa, josta olisi lyhyt matka varjelemaan pääkaupunkiseutua? Ei kai se oma etu tullut kansakunnan etua ennen?

*Miten se rajavartiolaitoksen selvitys voi olla niin älytön? (http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/rajavartiolaitos-pitaa-inhim...)?

*Ettäkö asiaa ei voi viedä eteenpäin kun emme tiedä Venäjän lentokoneiden pilottien nimiä???  Miksi rajavartiolaitos keksii outoja selityksiä venäläisten puolesta: ukkosrintamia? Minkä maan rajavartiosto meillä on on? Hölmölän?

*Onko puolustusvoimien uudistus (lue: alasajo) hävittänyt meidän ilmavoimiemme kyvyn edes jonkinlaiseen ilmavalvontaan?

*Aikooko Jäämeri ennemmin tutkia sitä ”kuka petti porukan” kuin sitä miten tämä on mahdollista?

**

Jos vastaukset ovat yhtä ikäviä kuin kysymykset, niin normaalissa demokratiassa tapahtuisi seuraavaa: 

*yleisellä tasolla tämä häpeällinen farssi johtaisi vaatimuksiin eroamisista…

*maamme kriisitiedottamisessa on puutteita; kuka on vastuussa vääristä tiedoista?  

*skandaali johtaisi rajavartiostosta vastaavan ministerin: Päivin Räsäsen omaehtoiseen eroamiseen sekä Haglundin luonnollisiin johtopäätöksiin…

*se johtaisi myös Ilmavoimien toiminnan uudelleen arviointiin, armeijan lisärahoitukseen sekä Jäämeren matkaan kohti reserviä ja evp. statusta…

 **

Valehtelu kansalle on myrkkyä

Meillä näin ei tapahdu. Vanha meno jatkuu ja kansan luottamus poliitikkoihin, mediaan ja virkamiehiin laskee.   

Demokratiamme on vaarassa sillä kansalle valehtelu on myrkkyä. Se on kuin syöpä, joka halvaannuttaa koko järjestelmän. 

Pahinta olisi tilanne, jossa ihmiset kokisivat elävänsä Valhe-Suomessa, jossa huijaaminen heilahtaa yhtä sipakasti kuin viuhahtava nyrkki nakkikioskin jonossa?

Eipä sellaisessa Suomessa viitsi oikein edes äänestää  (ja sehän kävisi joillekkin oikein sopivasti).

**

Se Kysymysten Kysymys liittyy juuri tähän.

Haluammeko me elää Valhe-Suomessa, jossa totuudella ei olisi merkitystä vaan kaikki olisi tarkennusta, fantsuu ja ihquu? Haluammeko antaa lapsillemme maan, jossa ei puhuta totta – maan, jossa lamasta on otettu reipas niskalenkki – jo monta vuotta sitten?

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Kyllä tämä "valvontaprosessi" paljasti rutkasi, miten poliittista johtoa kus....aan", mediaa samoin, mutta kansalaisia etunenässä. Ymmärrän sen hyvin, että on salaisia toimintatapoja. Onko vieraiden valtojen lennot rekisteröity tutkaseurannassa niin, että tiedetään etukäteen "koukkaukset"- epäilen.
Ei tämä poikennut Ruotsin tapauksesta mitenkään ja, siinähän ruotsalaisille naurettiin kippurassa.

Pentti Järvi

Piäminister: "Hornetit olivat siivellä"

Sitten katosivat maisemista niin piäminister kuin puollustusministerkin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Taisi kadota joku muukin ;)

Ehkä suurinta hämmennystä kaikista ristiriitaisista lausunnoista on aiheuttanut pääministeri Jyrki Kataisen (kok) sekä puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön myöhemmin oletuksiksi paljastuneet puheet siitä, että Suomen Hornet-hävittäjät olisivat olleet tunnistamassa ilmatilaa loukanneita venäläiskoneita kiireellä ja välittömästi. Kataisen mukaan suomalaishävittäjät olivat paikalla "alta aikayksikön" ja Niinistö arveli niiden lentäneen paikalle noin 5-10 minuutissa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128869575825...

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen Vastaus kommenttiin #19

"Kataisen mukaan suomalaishävittäjät olivat paikalla "alta aikayksikön" ja Niinistö arveli niiden lentäneen paikalle noin 5-10 minuutissa."

Aikayksikkö käyttämässämme SI-järjestelmässä on sekunti (1s), joten Kataisen mukaan reagointinopeus olisi ollut todella fantastinen. Niinistön mukaan koneet olisivat körötelleet tunnistuspaikalle 5...10 minuuttia eli keskimäärin olisi aikaa tärveltynyt 7,5 x 60 s = 450 s. Jos oletetaan tunnistettavien koneiden lentäneen äänennopeudella eli 343 m/s elikkä 450 sekunnin aikana noin 150 km, olisi mielenkiintoista tietää, missä se Niinistön tunnistuspaikka oikein on?

Juhani Virtanen

Venäjällä on täysi oikeus lentää kansainvälisessä ilmatilassa rajamme tuntumassa, ja niin he tekevät päivittäin kymmeniä tai satoja kertoja. Siitä voi sitten lipsahtaa Suomen puolelle muutamassa sekunnissa joko vahingossa tai tahallaan. Tämän aukoton hävittäjävalvonta ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella.

Aukoton Hornet-valmius Venäjän varalta nimittäin tarkoittaisi sitä, että Suomessa olisi KOKO AJAN ainakin kolme aseistettua Hornet-paria eli kuusi konetta TAIVAALLA. Siis yksi pari esim. Helsingin yllä, toinen Kajaanin kieppeillä ja kolmas Lapissa. Lisäksi kun em. koneet palaisivat valvontatehtävästä, tuli uusien parien olla jo nousukiidossa. Ja kolmansien heti perään. Sillä aikaa muita koneita huollettaisiin ja ne pääsisivät taas vuorollaan taivaalle.

Edes välitön lähtövalmius maassa ei riitä. Jos Hornet-kuskit päivystävät ohjaamoissaan Kuopiossa (Pirkkalan Hornet-tukikohta on lakkautettu), niin lähtökäskystä aluevesirajalle esim. Porvoon edustalle menee n. 15 min. Siinä ajassa alueloukkaaja on jo hävinnyt horisontin taakse.

Pääosa hävittäjälentäjien ajasta menee harjoituksiin ja koko ajan iso osa koneista on huollossa. Tyypillisellä ajan hetkellä ilmassa ei ole yhtään Hornetia. Luultavasti Suomessa ei ole riittävästi Horneteja, jotta kuusi niistä voisi olla koko ajan ilmassa ja 12 valmiina vaihtoon rauhan aikana vuodesta toiseen. Sodassa on sitten eri juttu. Jenkkien lentotukialuksetkaan, joissa jokaisella on koneita enemmän kuin Suomen ilmavomilla, eivät pysty jatkuvasti pitämään kuutta hävittäjää ilmassa jos odotettavissa ei ole hyökkäystä.

Joten poliitikot: osoittakaa muutama sata miljoonaa lisää määrärahoja ilmavoimille, niin jatkuva ja koko Suomen kattava päivystys voisi olla mahdollinen. Ihan eri asia sitten on, olisiko moisessa mitään järkeä. Mutta jos niin halutaan, aloitetaan tuplamäärästä koneita ja lentäjiä. Sitä odotellessa pitää vain tyytyä siihen, että pääosan ajasta koneet ovat harjoituksissa tai maassa ja reagoivat vain niihin tapauksiin, jotka arvoidaan tärkeiksi. Loput hoidetaan tutkavalvonnalla.

Nythän kävi niin, että ilmavoimat päätti kahden ensimmäisen ilmatilaloukkauksen kohdalla olla lähettämättä tunnistuskoneita ilmaan, koska Venäjän koneet oli jo tunnistettu transpondereiden avulla. Kuopiosta ei tosin ehtisikään aluevesirajalle Porvoon edustalle kuin n. 15 minuutissa, jolloin pari minuuttia ilmatilaa loukkaava kone on jo kaukana. Edes Helsinki-Vantaalta ei olisi ehditty paikalle sillä sekunnilla kun ilmatilaloukkaus tapahtui. Ainoa ratkaisu Venäjän vastaisen rajan aukottomaan valvontaan on esille nostamani jatkuva kolmen parin eli kuuden koneen päivystys. Kun kolmas venäläinen kone lähestyi 4 h kuluttua ensimmöisistä loukkauksista, ilmavoimissa päätettiin lähteä paikan päälle katsomaan (etteivät ota tavaksi).

Tämä on vähän sama juttu kuin naapurien kanssa. Jos tontin rajalla oleva liiketutka hälyttää naapurin ylittäneen tontin rajan, et ehdi sitä todistamaan jos olet olohuoneessasi ilman kenkiä. Naapuriltahan kestää vain pari sekuntia loikata takaisin omalle puolelleen. Itse kukin voi arvioida kannattaako olla vuorotellen vaimon ja lasten kanssa pihalla - joka naapurin rajalla - kytiksellä, jotta pääsee todistamaan rajaloukkaukset omin silmin.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Mistä onnittelet PS:a ? Artolla oli hyvä juttu, mutta se ei ratkaissut kus....sta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Lainasin vain erään perussuomalaisen käyttämää sanontaa :)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Palataan asiaan seuraavien vaalien jälkeen, kun hallituskauden puolusutusmäärähoista päätetään, koska silloinhan puolustusvoimien uskottavuus todella punnitaan.

Siihen asti saakoon puolustusvoimat paikata pienen lommon saanutta uskottavuuttaan.

Persujen on tästä turha aukoa päätään. Olihan myös Jussi Niinistökin pihalla kuin lumiukko, ja eikös myös se Jussi Niinistökin jankkaa siitä olemattomasta Nato-optiosta?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"*Johtuuko tämä alentunut tunnistuskyky siitä, että ilmavoimien koneet siirrettiin Rissalaan? (pääministerin omalle kotikentälle ja äänestysalueelle) eivätkä säilyneet Pirkkalassa, josta olisi lyhyt matka varjelemaan pääkaupunkiseutua? Ei kai se oma etu tullut kansakunnan etua ennen?"

Kyllä, eräs olennaisista syistä on juurit tuo. Katainen, (kok) Rissalan lentokonemekaanikon poika Siilinjärveltä mitä ilmeisimmin vain fantasioi sarjakuvalehden tavoin... Pikkupojan tavoin.

Tuo tukikohtapäätös tulisi perua. Rissala vieläpä on noin 20 km Kuopion pohjoispuolella ja matkaa Porvooseen yli 300 km. Pirkkalasta Porvooseen puolet tuosta.

Järkyttävä aluepoliittinen päätös ja vieläpä sotilaspolitiikassa.
Edes Drasvikin säilyttäminen verrattuna itärajan Kontiorantaan ei ollut noin hölmö, vaikka hölmö olikin.

Eivätkä Hornetit uusimpien tietojen perusteella olleet 4 tuntiä myöhässä paikalla. ne eivät nousseet lainkaan.

Jopa se on mahdollista, että äänivallin rikkonut kone oli venäläinen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"ne eivät nousseet lainkaan."

Ylen tämän aamun uutisen tiedon mukaan:

Hornetit lähetettiin ilmaan vasta kolmannen koneen lähestyessä Suomea. Puolustusvoimien viestintäjohtaja Mika Kalliomaa sanoi eilen, että Puolustusvoimat on toiminut tapauksessa normaalien toimintamallien mukaisesti.

http://yle.fi/uutiset/puolustusvoimat_selvittaa_ho...

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Minulla on sellainen kuva, mutta ei tietoa, että valvontakoneet sijaitsevat sellaisissa paikoissa, mitä emme tiedä. Joka tapauksessa Tampereella on tukikohta, onko se myös Utissa, onko se myös Hki-Vantaalla ? Se tieto salataan.

Pentti Järvi

Joo, mutta kun kuskeja ei ole niihin konneisiin.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen Vastaus kommenttiin #18

Tuskin on niin, että kuskit ovat kaukana. Sensijaan hävittäjälentäjien osoitteet pyritään pitämään salaisina.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Arto, tähän mainitsemiisi epäkohtiin (valehtelut väärinkäytökset ym) ja niiden "vakiinnuttamisiin" juuri pyritäänkin.
Nyt kun vaaleihin osallistuminen oli alhaista tasoa niin eliitin samppapullot poksahtelivat. Sen ääni ei kuitenkaan kuulunut kansan syveihin riveihin saakka.
Eikä ollut tarkoitettukaan.
Nyt on saatu aikaan se "lamaantuminen" joka tämän myrkkykäärmeen katseesta ensin lähtee ennen iskua.
Kansa on jo sisäistänyt sen ettei kannata äänestää, kun ei kuitenkaan mitään tapahdu.
Siis myös kun sanotaan että kuinka huolestuneita ollaan äänestysvilkkaudesta, on pelkkää elitistivalhetta.
Tämä ja moni muukin seikka on tuotava esille suurelle yleisölle ja monella eri foorumilla.
Rehellisen kansan ja sitä edustavien ryhmien ongelmana on se että tulevaisuuteen ja sumuverhon taakse selkeästi näkeviä strategeja ei ole. Ja jos on, heitä ei vallan menmettämisen pelon vuoksi palkata. Siis tekemään sitä samaa työtä jota valtaelitistinen ryhmittymä on teetättänyt omia tarkoitusperiään ajatellen.

Epäkohtien esiin tuominen jää siis usein huutavan ääneksi erämaassa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Reijo kirjoitti naulan kantaan...

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Uskon, että tässäkin tapauksessa "musta on valkoista ja valkoinen on mustaa"... totuuden tapauksesta tietävät onneksi he joiden se pitääkin tietää. Se mitä kerrotaan kansalle on aina jollekin se oikea tieto koska totuuden uskominen riippuu kuulijan omista käsityksistä ja mielipiteistä.

Pentti Järvi

Och samma på svenska. Hur säger man på svenska "alta aikayksikön" ?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Enpä osaa kääntää, mutta se Jussi Niinistön noin 5-10 minuutissa käännettäneen ca. inom 5-10 minuter.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Epäkohtien esiin tuominen ei riitä vaan epäkohdat (viat) tulisi korjata.
Vai onko niin, että vikojen havaitsijat ovat eri porukkaa kuin niiden korjaajat? Jos Soinista tulisi ministeri, niin hänen tulisi kuulua korjaajien joukkoon. Hänhän ja hänen joukkonsa ovat kilvan suoltaneet näkemyksiä epäkohdista, jotka kaipaisivat remonttia valtiolaivassamme. Onko hänestä siihen vai sulautuuko joukkoineen "vanhaksipuolueeksi" vanhoine vikoineen?

Pentti Järvi

Moka mikä moka, mitä tuota asiaa enää tutkimmaan.

Pääministerikin meni lankaan. Olisi vaan pitänyt suunsa kiinni.

Kalevi Wahrman

Luukkanen pukkina kaalimaassa?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kyllä ihan tutkijana vaan...Kalevi hyvä

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Millaista tutkijan asennetta osoittaa se, että jätetään mainitsematta oman puoluetoverin aivan yhtä pielessä olevat lausunnot?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #38

Millaisenko tutkijan? Ehkä papiksi vihityn teologin?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Arto Hyvä! Olet tärkeällä asialla. Puutut maan tapaan.

Suomessahan tavallinen tallaaja saa potkut, jos puhuu totta tai paljastaa valheen. Ja oikeuslaitos saattaa vielä siunata kaiken ja julistaa tuomion "salaiseksi".
Nimim. "Kokemusta on"

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Eletäänkö siellä Järvenpäässä kriisitunnelmissa? Vain onko kriisi jo päällä ja sotakynnyksellä? Täällä Porvoossa on rauhallista. Linnut laulavat ja kukat kukkivat. Ainut haitta on päivittäin pörräävät armeijan helikopterit ja Nato-maa Viron ilmatilaa valvovat Hornetit.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Pääasia lienee, että ovat oman maan koneita?

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Kiitos Arto hyvästä kirjoituksesta - taas kerran:) Tämä hässäkkä on klassinen esimerkki ammattitaidottomasta ja/tai välinpitämättömästä ja/tai ylimielisestä tiedotuskultturista ja sen seurauksena huonosta tiedonkulusta. Kyse on asiasta, joka olisi voitu hoitaa pois päiväjärjestyksestä napakan asiallisella tiedottamisella, mutta nyt siitä tulikin elämää suurempi ongelma. Nyt ilmavoimat joutuvat selvittämään tilannetta paljon laajemmin ja julkisemmin kuin kenties lienee puolustuksellisesti järkevää.

Minusta tämä osoittaa myös sen, miten pihalla ministerit itse asiassa ovat. He kun ovat vain puhuvia päitä ja puolueensa etäispäätteitä eivätkä pystyisi tekemään päätöksen päätöstä ilman virkamiehiä. Siksi on aika irvokasta, että he ovat yleensä niitä, jotka antavat lausuntoja haastatteluissa. Oli jotenkin säälittävää katsella Haglundin kertovan Hornet -insidentistä, kun tietää hänen vain toistavan papukaijamaisesti ilmavoimien virallista kantaa. Ja missä on nyt muutoin niin puhelias ja kantaaottava sisäministerimme? Ai niin, tästähän ei saa poliittisia pluspisteitä, joten paras pysyä hiljaa.

Reino Jalas

Modernin hävittäjän lentotuntihinta vaihtelee noin 15.000-30.000 dollaria/tunti. Tämän lisäksi koneen huoltoa vaaditaan noin 20-35 tuntia jokaista lentotuntia kohti.

Mikäli meillä vakiona kahdella Hornetilla lähdetään Suomenlahdenkin alueella tunnistustehtävään, tulee jokaiselle tunnistuslennolla hintaa noin 120.000€ luokkaa. Mikäli tunnistustehtäviä olisi vaikkapa 2 kpl joka viikko, läpi vuoden, puhutaan 12..15 milj € vuosittaisesta rahanmenosta.

Hinta-arvio asettuu hyvin samoihin raameihin kuin Islannin NATO-alueen partioinnille ilmoitettu hinta.

“Suomen ilmavoimien arvion mukaan osallistuminen Islannin ilmatilan partiointiin
neljällä Hornet-hävittäjällä muutaman viikon ajan alkuvuodesta 2014 maksaisi alle
miljoona euroa.”
http://www.hs.fi/politiikka/a1305606413473

Vuoden kestävä, NATO-standardin mukainen ilmapartiointi 4 Hornetilla Suomessa hoidettuna maksaisi noin 25 milj. €. Kahdella koneella kustannus olisi ehkä puolet tuosta.

Tuolla rahalla Suomi siis pystyisi niitä “Venäjän rahtikoneita” käymään morjenstamassa ja paimentamassa, läpi vuoden. Rahana se on noin 0.5% verran 2.7 Mrd € puolustusbujetistamme.

Onhan tässä aika paljonkin selvittämisen arvoista asiaa Puolustusministeriön ja Puolustusvoimien suunnalta. Savon Sanomien uutinen täysistä ylityötunneista tuskin on täysin ilmasta keksittyä.

Ymmärsin aikanaan että parin vuoden takaisilla joukko-osastojen sulkemisilla haettiin säästöjä, jotta voidaan taata mm. Suomen nykyaikaisen sotakaluston ja etenkin ilmasotakaluston lentotunnit. Lentokaluston ja sen puolustuskyvyn pitäminen uskottavana piti olla korkealla prioriteetilla.

---
Koko jupakkaa ei ehkä olisi syntynyt lainkaan, ilman tuota Kataisen pikkupoikamaisesti möläyttämää tunnistuskoneiden olematonta lentoa. Kataisen tiedossa olleet tunnistuslentojen käytännöt saattoivat olla Draken-koneiden ajoilta, olivat ajantasaiset joskus 90-luvun alussa, vanhan Neuvostoliiton aikoihin.

Puolustusvoimat ei ole oikein onnistuneesti ja ajantasaisesti briiffannut edes pääministeriä. Puolustusvaliokunnan jäsenistä puhumattakaan.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

8520 "Tämän lisäksi koneen huoltoa vaaditaan noin 20-35 tuntia jokaista lentotuntia kohti."

Kallista varmaankin on, mutta tuo lainattu osa ei pidä paikkansa.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Taitaa tuo sinun laskelmasi tulla Otaniemen Insinööreiltä tai joltakin joka on oppinut laskemaan juuri äsken... NATO:ssa, Venäjällä kuten myös kaikissa suurmaissa on lentäjä-ässiä, joiden hihasta löytyy merkittynä jopa 30000 lentotuntia. Antamillasi luvuilla kyseinen lentäjä kuluttaisi yhteiskunnan varoja 450 MUSD... 900 MUSD ! Voisin ehkä sanoa kuten eräässä mainoksessa: aika kallista ! Oliko laskennassasi käytetyt kokonaiskulu jaettu 1000:lla vai 2000:lla lentotunnilla?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Artolla kommentaattoreineen on paljon hyvää ajatusta.

Lehti ei olekaan Pravda, vaan Beobachter, Kansan Tähystäjä.

Tomppeliaatu syytti juutalaisia, mutta täällä tiedetään paremmin, kaiken pahan alku on enemmistötyrannia, kuten investointipankkipiireissä sanotaan. Enemmistötyrannian torjunta vaatii kaiken päätöksenteon keskittämistä, ja politiikan vaikutusvallan väheksymistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset