Arto Luukkanen

Maksakoon Gazprom oman propagandansa!

Iltalehteä lukiessa typertyy aina.

Tämän kansanviisauden vahvisti IL:n haastattelu http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014072118507417_uk.shtml”, jossa ALEksanteri-Instituutin johtaja ja puhemies Markku Kivinen esitteli omia mielipiteitään.

Haastattelu oli kummallista luettavaa ja peesasi Venäjän virallisten propagandan mukaista informaatiota.

**

Todettakoon, että minusta Kivisellä on oikeus omiin mielipiteisiinsä. Niihin on jo totuttu. Markun agenda tiedetään.

Suomi on vapaa maa ja täällä saa kuka tahansa vaikka väittää, että maapallo on lättänä tai että Natsi-Saksa teki oikein hyökätessään Puolaan vuonna 1939.... tai että Kuusisen hallitus oli hyvä....tai että Suomi on syyllinen kaikkiin sotiin...tai että 2014 Venäjän Krimin miehitys on ymmärrettävää tai että Itä-Ukrainan sisällissodan lietsominen on ok.

Kivinen perustelee juttujaan tieteellisesti: Putin on niin suosittu ja että ” venäläiset ovat tottuneet siihen, että Ukrainalla kuolee paljon siviilejä” (sic!). ))). Mainittakoon, että olihan Nikolai II:kin suosittu vuonna 1913. Venäläiset sanomalehdet revittelivät sitä asiaa todella paljon juhliessaan Romanovien 300 vuotisjuhlaa.

**

Kysymys kuuluu vain: miksi tätä tehdään tieteen arvovallalla? Minusta se on eettisesti väärin.

Minusta Venäjän pitäisi maksaa omasta propagandastaan itse, miksi suomalaisten veronmaksajien pitää maksaa siitä kustantamalla ko. Instituuttia?

Miksi Suomen veromaksajat pulittavat verorahoja puolitotalitaristisen valtion aggressiivisen ulkopolitiikan ja imperialismin henkiseen tukemiseen? Kysymys on yhtä kiperä kuin se, että miksi venäläisiltä toimittajilta löytyi aseiden lisäksi MTV3 henkilökortit?

**

Naapurisopu on tärkeä mutta pitääkö meidänkin lähteä tähän sotaseikkailupropagandaan mukaan?

Onko meidän nyt ihan pakko fanittaa virallisesti itä-naapuria kun se harjoittaa imperialismia? Venäjä on äveriäs maa – se voi maksaa ja pulittaa näiden henkilöiden palkan ihan itse jos se haluaa. Siellä on Gazpromia ja muita upporikkaita yhtiöitä jotka ovat ottaneet itselleen tavallisten venäläisten kansallisen varallisuuden.

Yliopistolla – johon ko. Instituutti vielä muodollisesti kuuluu on ns. eettinen toimikunta. Eikö tällaisen asian mietiskely liity sen toimenkuvaan?

Siis tälle komitealle hieman kesämietittävää: onko moraalisesti oikein levittää tieteen nimissä vain yhdensuuntaista ja yksisilmäistä sotapropagandaa - ilman kritiikin hiventä. Eikö tieteeseen liity - jopa sosiologiaan - jonkinlainen objektiivisuuden kontrolli ja henkinen hygienia?

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kun pitää selittää asioita parhain päin niin voisihan sitä sanoa että kyseessä oli Kivisen virallinen mätäkuun juttu))) Eli ei hätää!

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Pitäähän kaikkia rahoittaa tasapuolisesti, muuten maailmankuva jää vajaaksi. Miksi suomalaiset veronmaksajat rahoittavat epädemokraattisen ja laajentumishaluisen banksteri-EU-Atlantti-propagandaa, jota Teija Tiilikaisen pulju UPI tuottaa?

Onkohan meillä näin pieneen kansakuntaan liian paljon verorahoitteisia instituutteja, eivätkö yliopistot kelpaa enää mihinkään?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jouni hyvä. Siihen voi sentään vaikuttaa - eduskunnan alainen laitos. Kansanedustajat voivat kysellä näitä tulkintoja.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Toisaalta UPIn venäjäsiipi vetää samaan aikaan putin fanishowta, kukaan ei taida johtaa puljua..

Käyttäjän ErikGullman kuva
Erik Gullman

Kerropa Arto Venäjän aseteollisuuden ja Ukrainan teollisuuden välisistä yhteyksistä. Niissä taitaa olla yksi sodan syy, meillä vaan ei ole siitä tultu puhutuksi

Janne Suuronen

Ehdotinkin jo Aleksanteri-instituutin nimen vaihtamista Putler-instituutiksi: http://jannesuuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1722...

Toisaalta Suomessa vielä on paljon nostalgisesti Kekkosen ja suomettuneisuuden aikakauden perään haikailevia, joten voisin kuvitella Putler-instituutille löytyvän jonkin verran kannnatusta vasemmiston lisäksi myös keskustasta. Kannatusta toiminnalle, jossa tiedekin on alistettu joidenkin valitsemille poliittisille pyrkimyksille. Kannatusta, jossa tiedekin on, vaikkei välttämättä syy-yhteyttä tarkemmin tarkasteltuna ja pidemmällä juoksulla kestävällä pohjalla, alistettu ulkomaankauppaamme.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hyvä ja tarpeellinen blogi, josta toivoisi syntyvän enemmänkin keskustelua myös päättäjien piirissä. Kiitos Arto!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suosittelen tätä avausta mainion linkin tähden. Hanna Laukkasen juttu Iltalehdessä antaa pientä toivoa suomalaiselle journalismille.

minnam ahonen

"Hänen (Kivisen) mukaansa Kasjanovilla on Venäjällä ollut kahden prosentin kannatus ja hänelle lähinnä naureskellaan."

Hän (Kivinen) on mikä?
-Suomalainen sosiologi, politologi.

Kasjanov oli mikä?
-Venäjän entinen valtionvarainministeri, pääministeri.

Kummalla on ihan CV:n pohjalta paremmat mahdollisuudet arvioida, mitä Venäjän taloudelle tapahtuu, kun siihen kohdistetaan pakotteita? Anyone?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Lehdistä puheen ollen HS-Beobachter on tänään julkaissut persujen nuorisopomo Simon Elon ajatuksen muuttaa Suomi yksikieliseksi. Vallankumous!

Meneekö niiltä leipää, jotka uskovat näkymättömän käden pelastaneen suomalaiset ilmestyskirjan pedolta?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luukkanen arvostelee Kivisen kannaottojen esittämistä n.s. tieteen arvovallan nimissä. Käsittääkseni Luukkasen linkittämässä jutussa toimittaja Laukkanen esittelee Kivisen irrallisia kommentteja eikä taustoita niitä eikä liitä niitä mihinkään Kivisen esittämään laajempaan kokonaisuuteen, esimerkiksi tieteelliseen.

Mikä olisi Luukkasen arvio toimittaja Laukkasen tavasta käsitellä Kivisen viestiä?

Ja mitkä olivatkaan Luukkasen tieteellisesti pätevät ja kestävät argumentit kumota Kivisen argumentit?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset