Arto Luukkanen

Ohukainen ja Paksukainen sivistyksen vihollisina?

Suomen sosiaalidemokraattista puoluetta on pidetty yleensä kansan sivistyksen puolustajana. Kalevi Sorsan aikana hoidettu peruskoulu-uudistus ja alueellisten yliopistojen luominen olivat hienoa kansallisia saavutuksia. Silloin vielä puolue rakensi tulevaisuutta.

Nyt tilanne on muuttunut.

Suomen sosiaalidemokraattinen puolue profiloituu tänään 13. elokuuta lopullisesti sivistystä ja koulutusta vierovaksi puolueeksi. Antti Rinteen budjettiin ujuttamat yliopistojen lisäleikkaukset ovat pysyviä yliopistojen toimintaan kohdistuvia menoja (http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Rinne%20leikkaa%20eniten%20yliopistoilta-24142).

Nämä vähennykset ovat typeriä, ajattelemattomia sekä lyhytnäköisiä. Me saamme maksaa niistä vielä kipeästi.

Merkki SDP:n loppukamppailusta

Mistä entisen työväenpuolueen kulttuurin, sivistyksen ja koulutuksen vastaisuus oikein johtuu?

Miksi SDP ei välitä nuorisosta? Miksi se vihaa sivistystä?

**

Osittain syy on epäilemättä siinä, että SDP on lopullisesti menettänyt tulevien sukupolvien ja nuorten aikuisten kannatuksen ja haluaa nyt seuraavissa vaaleissa kavuta viimeiseen asemaansa – katkeruuden jäälautalle.  

Tämän nuorison vähäisyyden voi havainnoida itse katselemalla SDP:n vaalivalvojaisia: nehän ovat suurta gerontologian juhlaa. Paasivuoren salit ovat kuin hautajaissaattueita; on suloisen hiljaista. Ainoastaan ne vanhat naamat vain kävelevät siellä ympäriinsä lasi kädessä – orpoina ja hissukoina.

Siellä ei hillu nuorisoa eikä haise tulevaisuuden hiki. On vain katkera nykyhetki. Tälle katkeruuden porukalle yliopistot ovat turhia paikkoja jossa opitaan vääriä asenteita, tullaan kokoomuslaisiksi tai vieraannutaan työstä.

**

Kehitys on tietenkin luonnollista. Galluppien selvistysten mukaan SDP on kuoleva puolue.

Olen aikaisemmin käyttänyt SDP:n tilanteesta sanaa ”apoptoosi” – solukuolema. Asia on murheellinen ja Suomelle ikävä. Me tarvitsisimme työnväenpuoluetta mutta nyt se kokee apoptoosin.

Se on tilanne, jossa solu kohtaa luonnollisen loppunsa ja sen ns. itsemurhageenit alkavat toimia. Tässä terminaalivaiheessa solu toimii omaa perimäänsä ja uudentumistaan vastaan – tekee ns. luonnollisen itsemurhan ja hajottaa itsensä.

SDP:n kohdalla apoptoosi huipentui puheenjohtajakamppailussa, jossa puolue halkesi kahtia. Se ei ole siitä vieläkään toipunut.

Kenttäväki ei vielä luota johtajaan ja osa väestä pui nyrkkiä AY-junttaukselle.  Yhtenäisyys on hukassa. Duunarit ovat jättämässä puolueen ja siirtymässä muualle – suomalaiset ovat käytännönläheisiä ihmisiä eivätkä enää välitä puolueesta, joka ei puolusta Suomalaista Työtä.

Jäljellä ovat vain byrokratia, joka yrittää epätoivoisesti löytää ulospääsyä tulevaan katastrofiin.

Ohukainen ja Paksukainen kansakunnan häirikköinä

SDP:n terminaalitila merkitsee myös ongelmia hallitukselle.

Entinen vastuun ja yhteistyön puolue potkii nyt kaikin voimin nilkkaan hallitustovereitaan, osoittaa minimimäärän lojaalisuutta ja rähisee joka paikassa.

Rähinä johtuu siitä, että kun joka puolella on tunne lopun alusta. Silloin ei muiden kunnioittaminen ole enää tärkeää. Jostain on vain löydettävä pelastusköysi, jotain kiinteää jalkojen alle!

Puolueen johto on myös päättävästi profiloitunut tulevaan tuhoon. 

Puoluekoneiston johto näyttää olevan nyt omalaatuisen kaksikon: Bäckmanin ja Rinteen hallussa. Tämän kaksikon toiminnan dynamiikka on samantyyppinen kuin kuolemattomilla koomikoilla: Stan Laurel’illa ja Oliver Hardy’llä (en nyt tarkoita fyysistä puolta vaan näiden koomikoiden huumorin dynamiikkaa).

Näidenhän huumorin juju perustui Ohukaisen keksimiin ideoihin ja siihen, että Paksukainen teki aina jotakin hupsua.

Huumori syntyi tästä epäsuhdasta: Paksukainen sekoili ja Ohukainen selitteli sitä sekä määräsi mitä tehdään.  

Jos olette katsoneet heidän elokuvansa ”Muuttomiehet pulassa” niin ei voi olla muuta kuin ihmettelemättä miten samankaltaista ja samantyyppistä näiden herrojen toilailu on kuin SDP:n johdossa nyt.  

Olen aika varma, että Suomen kansan nuoriso kiittää Ohukaista ja Paksukaista heidän elokuvistaan mutta ei kiitä Backmannin ja Rinteen surullisen kuuluisaa kaksikkoa koulutuksen vastaisesta toiminnasta.

Toivon Suomen nuorison puolesta - toverillisesti ja kunnioittavasti että SDP:n tuskallinen kuolinkamppailu lyhenisi jotenkin – vaikka sillä tavalla, että se rivijäsenet löytäisivät poliittiseksi kodikseen oikean työväenpuolueen.

Sellainen puolue on olemassa.

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Eikö siellä SDP:ssä ollut muutaman sivistynyt henkilö???? MIssä he ovat nyt?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Lipponen (siis Paavo) kirjoittanee muistelmiensa toista osaa Töölössä. Matti Putkonen vaihtoi puoluetta, etkä toisaalta hänestä mitään kysynytkään.

Risto Koivula

On siellä sellaistakin, mitä joutaa leikatakin:

http://ristokoivula1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1737...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/07/turu-ti...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/07/europuo...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/08/kotimai...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/05/liisa-k...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/03/tunnust...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/03/kanniai...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/03/sarah-b...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/01/helsing...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/01/jorma-k...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/11/kansan-...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/11/hannah-...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/11/yhteenv...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/11/olematt...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/10/suomen-...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2012/10/mieslii...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2012/10/innovaa...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/10/merieta...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/10/alykkyy...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/09/skeptis...

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/08/europuo...

Tuossa olisi edustava (joskin alustava) lista touhuista, jotka lakkauttamalla taso nousisi ilman mitään ponnisteluja, ja rahatkin ssäätyisivät. Tosin nuo ovat EU:n ja EN:n rahoittamia pääasiassa...)

Koko Suomen "Akatemia" on lakkautettava nykyisessä muodossaan vilpillisesti ja epätieteellisesti toimivana RAHOITUSLAITOKSENA, jonka tutkimussuunnitelmien "tarkastajiinkin" on kuulunut mm. kansainvälisiä tiederikollisia (Marc Hauser ym.) ja tunnettuja "kreationisteja", ja sen tilalle on joko perustettava aito virkavastuullinen kaikin puolin julkisesti toimiva Tiedeakatemia esimerkiksi Kiinan mallin mukaisesti (jopa Venäjälläkin on esiintynyt viime aikoin ongelmia, olen kuullut sikäläisiltä tutuilta). Tai sitten nykyisen pölhöakatemian kaikki järkevät toiminnot ja RAHAT NIIHIN on hajasijoitettava oleviin tiedeyliopistoihin niiden julkasemien ASIANMUKAISTEN väitöskirjojen suhteessa. Suomen on irrottauduttava EU:n puoskaritieteellisestä Euopean Research Councilista ja lakattava maksamasta sinne mitään (jolloin lakkaa tietysti saamastakin, mutta siitä ei ole mitään haittaa, koska sieltä saa rahaan vain puhtaseen paskaan).

THL, Stakes ja Optula on lakkautettva nykyisessä muodossaan ja niidenkin toiminnot on sijoitettva vastaavalla tavalla oelviin tiedeyliopistoihin.

Ulkopoliittinen Instituutti UPI on tältä seisomalta HETI LAKKAUTETTAVA!

Risto Koivula

" On siellä sellaistakin, mitä joutaa leikatakin:

http://ristokoivula1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1737... "

Rotumurhapeilineurooni-Kirsti Lonka esiintyy Huomenna Kolmosen Aamu-TV:ssä.

Eilen YLE meuhkasi "Ketikangas-Järvisen "tutkimuksesta"...

Esa Suominen

Dosentti varmaankin poistelee kirjoituksensa ja pyytää anteeksi. Rajansa roskan puhumisellakin.

http://esasuominen.wordpress.com/2014/08/13/yliopi...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hyvä Esa. Nythän se keskustelu vasta alkaa...))) Yliopistojen leikkauksia ja kurjutusta on jatkettu niin pitkään. Siinä kunnostautuivat jo aikaisemmat hallitukset. Vielä Esalle: yliopiston arki on nyt huimaa - tervetuloa vaan tutustumaan siihen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

SDP rakensi myös toimillaan automaattiset talousaikapommit Suomeen:

Automaattisen indeksiyhteiskunnan, itseänsä ruokkivan ja alati nälkäisemmän byrokratian, jossa tehoilla ja aidolla laadulla ei ollut väliä. Myös mm. ylimitoitettu kulttuuritalo-, korkeakoulu- ja ammattikorkeakouluverkko oli saman vuosikerraston työtä. Seinät jäivät, toiminta yskii.

Nyt nuo aikapommit poksahtelevat vuoron perään, kun resursseja ja asiakkaita tarpeettomien instituutioiden ja niiden seinien ylläpitoon ei tosiasiassa ole, eikä edes ollut. Purkuhommia on pakko tehdä, kun lukemat kuolleista sieluista ymmärretään.

Jukka Mäkinen

Sivistyneet demarit taitavat olla kaikki jo manan mailla. Jäljellä ovat vain muutama eläköitynyt duunari ja mukasivistyneet feministit. Siskojen eväillä ei pitkälle pötkitä. "No, you couldn't."

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Solukuolema....ja Ohukainen ja Paksukainen.
Arton huippua.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arto, taitavat sentään perääntyä:

Opetusministeri ehdottaa yliopistosäästöjen perumista – erityisavustaja tarkentaa lukuja

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Esa%20Suomi...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Aivan Seija. Niille tuli hätä...määrärahaindeksiä on kuitenkin jo nakerrettu monta vuotta. Ensin luvattiin ja sitten vedettiin lupaukset pois. Nyt on sitten menty säästöliekillä...)) on tämä tällaista!

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Samahan kävi tierahoissa. Ensin leikattiin 100 milj ja sitten annettiin suurta armoa ja tohinaa osoittaen 88 milj takaisin.
Nyt jäi kansalle mileen että tierahoja lisättiin 88 milj, kun tosiasiassa niitä leikattiin 12 milj.

Tämä on sitä temppupolitiikkaa ja sumutusta.
HuSomista , (huopaus ja soutu)

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

"Toivon Suomen nuorison puolesta - toverillisesti ja kunnioittavasti että SDP:n tuskallinen kuolinkamppailu lyhenisi jotenkin – vaikka sillä tavalla, että se rivijäsenet löytäisivät poliittiseksi kodikseen oikean työväenpuolueen.

Sellainen puolue on olemassa."

Blogisti tarkoittanee Itsenäisyyspuoluetta, koska Perussuomalaiset osoittivat Cameronin kanssa liittoutumalla olevansa Kokoomustakin porvarillisempi, ja olevansa työväen puolustamisessa mielikuvatasolla, ellei suorastaan mielikuvitustasolla, jota myös kirjoituksessa mainitut hahmot edustavat:)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Timo. Ei tullut itsenäisyyspuolue mieleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset