Arto Luukkanen

Ei Luuvitonen vaan Neljän Sössi

Arvoisa pääministerimme totesi juuri lehdistölle uudesta hallituskriisistä seuraavaa: ”….nyt ei ole varaa sössiä….”

Toive on kovin hurskas mutta myöhäinen. Tai kuten sanotaan kun vahinko on tullut: se on jo housussa.

Edessä on surkeaa kitkuttelua ja aivan varmasti jossain vaiheessa äänestystappioita tai nöyryytyksiä. Nyt ei hoideta enää maan asioita vaan hallituksen jäsenten omaa sielua. Toisin kuin Stubb toiveikkaasti ajattelee, hallitus on jo sössinyt eikä tätä tilannetta voi muuttaa muu kuin uudet vaalit. Näin kysymys hallituksen tulevasta elinajasta on yhtä teoreettinen kuin ikkunasta heitetyn paistinpannun lentoradan ennustaminen.  Ei lennä pihalle saakka.

Tilanne on isänmaan kannalta pahin mahdollinen. Eliittimme riidellä resuaa maamme tulevasta energiahuollosta. Sillä ei pitäisi leikkiä. Kuten UKK aikoinaan totesi: ”…kansakuntien turvallisuus ei nykyaikana riipu ainoastaan jännityksen lieventämisestä…siihen kuuluu myös esimerkiksi turvattu energiahuolto….”

Toivotan onnea uudelle hallitukselle. Luuvitosesta tuli Neljän Sössi!

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Toivokaa parasta ja rukoilkaa. Kuopion piispa Jari Jolkkonen otti Miilu-lehden mukaan Sonkajärvellä viime sunnuntaina pitämänsä veteraanijuhlan puheensa johdannoksi presidentti Mauno Koiviston vuonna 1944 sotamiehenä kirjoittamat sanat: “Tilanne tuntuu nyt raskaammalta kuin koskaan Suomen historiassa. Toivokaa parasta ja rukoilkaa puolestamme.” -Mikä on tilanne nyt Suomessa, Euroopassa ja maailmassa? jatkoi Jolkkonen. Onko sotamies Mauno Koiviston huokaus 70 vuotta sitten saanut uutta ajankohtaisuutta”
Koska puhemies Heinäluoma oli puhunut samanhenkisesti Lieksassa vastaavassa kansalaisjuhlassa niin eikö olisi parasta, herra Stubb, että kävelisitte salista ulos puhemiehen sammuttaessa viimeisenä valot?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ystävän neuvo Suomelle:
"Euroopan parlamentti hyväksyi torstaina uuden päätöslauselman Ukrainan tilanteesta. Päätöslauselmassa parlamentin jäsenet vaativat kaikkia EU-maita perumaan Venäjän kanssa tehdyt energiasektorin sopimukset."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset