Arto Luukkanen

Yhteistalkoot 1990-luvun laman ja nykylaman uhreille!

Suomalaisessa elämänmuodossa on monia hienoja piirteitä.

Eräs niistä on talkoiden käsite.

Se merkitsee sitä, että avun tarpeessa olevaan naapuria ja ystävää tullaan yhdessä auttamaan – ei hyötymismielessä vaan vilpittömästi ajatellen sen toisen etua.  Se toimii hyvin vaikka kyläyhteisössä tai kaveripiirissä.

Yhteistalkoiden ja yhteisvastuun ideaa on sovellettu myös valtakunnallisissa asioissa. Polttavia yhteiskunnallisia ongelmia on ratkaistu yhteisellä päätöksellä – joskus kovin myöhään mutta kuitenkin. 

Lista on mielenkiintoinen: 1918 kansalaissodan haavoja paikattiin maanlunastuslailla (Lex Kallio) ja talvisodan jälkeen tehtiin pika-asutuslaki, joka varmisti sen, että Karjalan evakot saivat elämänsyrjästä kiinni. Jatkosodan jälkeen varmistettiin myös se, että rintamamiehet saivat maata.

1990-luvun laman uhrit on unohdettu

Tässä mielessä on ollut kummallista, että 1990-luvun laman uhrit on jätetty täysin heitteille.

Heidän asemaansa ei ole mitenkään huomioitu.  Siitä on tullut hyvinvointi-Suomen häpeällinen ja vaiettu salaisuus. 

Siitäkin huolimatta, että se koski niin monia suomalaisia.  Yhteisvastuun sateenvarjoa ei ole ulotettu näihin ilman syytään sosiaaliseen häpeään joutuneiden ihmisten päälle. Heitä on laskettu olevan perheenjäsenet mukaan luettuna satojatuhansia. Asia on vakava: joidenkin laskelmien mukaan lamavuosina olisi tapahtunut tuhansia ylimääräisiä itsemurhia.

Asialla on kiire, sillä tämä nykyinen lama on naksauttamassa suomalaisen keskiluokan niskaa uudelleen poikki.

Me tarvitsemme ennen kaikkea a) keskustelua ja asian avaamista sekä b) lainsäätäjältä erityisen totuus/korjauskomission luomista sekä c) lainsäädännöllisiä toimia sen puolesta, että tuomioistuimet velvoitettaisiin toteamaan aukottomasti velan määrä ja oikeellisuus ennen perintää.

Tarvitaan yhteistä kansanliikettä!

Onneksi jotkut perussuomalaisten puolueen jäsenet ja ehdokkaat ovat alkaneet herätä ja keskustella asiasta. Näyttää siltä, että tämän asian nostamista esimerkiksi seuraavaan hallitusohjelmaan kannattaisi harkita yli puoluerajojen.

Tässä asiassa ei pitäisi nyt etsiä henkilökohtaista kunniaa tai tehdä tästä mitään vaaliasetta. Asia on niin tärkeä, että sen pitäisi yhdistää ihmisiä kaikissa puolueissa.

Vetoankin kaikkiin ehdokkaisiin! Tehdään tämän asian hoitamisesta kunnia-asia. Tässä asiassa ei pitäisi olla puolueita vaan suomalaisia veljiä ja sisaria, kuomia ja kuomattaria, tovereita ja toverittaria jotka haluavat vain oikeutta ja kohtuutta kaikille suomalaisille.

Yhteistalkoisiin! Kaikki mukaan!

Arto Luukkanen

Järvenpää

www.artoluukkanen.com

ps. tänään tulee Radio Ravussa 2 tunnin ohjelma kyseisestä asiasta. Dosentin iltapäivä – klo 15-17. Mukana vieraina Hilkka Laikko ja Hannu Lehto.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Muutama perussuomalainen ehdokas on jo ilmoittautunut.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Erittäin tärkeä huomio Arto.

Mitään emme voita sillä, että pidetään nämä -90 luvun uhrit vieläkin taloudellisessa piinassa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tapani...asia laitetaan pyörimään!!

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Tätä aloitetta ei edes kukaan voi vastustaa.
On liian pitkä piina asetettu, täysin kohtuutonta.

Tähän tarvitaan todellinen kansanliike.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Erkki Liikasen kirjoitetaan antaneen valtiovarainministerinä ollessaan anteeksi eräille julkkiksille heidän jättimäisiä verovelkojaan. Pitäisikö hänelle soittaa pirauttaa Suomen Pankkiin?

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

"c) lainsäädännöllisiä toimia sen puolesta, että tuomioistuimet velvoitettaisiin toteamaan aukottomasti velan määrä ja oikeellisuus ennen perintää"

Tämänkaltaiset toimenpiteet tekevät kärpäsestä härkäsen. Koko oikeuslaitoksen hintalappu näissä prosesseissa on nyt hyvin kevyt, ja se lepää sillä periaatteella että asianosaiset eli lue velallinen toimii aktiivisesti. Mikäli tämänkaltaisia toimenpiteitä halutaa luoda niin kohta koko oikeuslaitoksen toimintaa laitetut muutamat miljoonat eivät riitä mihinkään, kun kerran asianosaisten vastuu omista asioistaan halutaan poistaan.

Oletko siis a) holhousvaltion puolesta b) lisä sääntelynpuolesta c) byrokratian puolella? Mikäli vastasit kaikkiin kyllä voit kannattaa yllä mainittua kohtaa.

Jari Vuorinen

Hienoo Arto oot oikealla asialla ja oikea mies.

Radio Rapu netin kautta eli klo 15-17 "Dosentin iltapäivä". PS ehdokas, Dosentti Arto Luukkanen haastattelee Hannu Tapani Lehtoa ja Hilkka laikkoa.

Voin sanoa, että jokaisen kannattaa kuunnella. Tulee tiukkaa asiaa 2 tuntia taloudesta ja siitä, mihin meidän veromarkat vuotaa - suomalaisten pankkien tukemiseen 90-luvun perusteella.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Ihan oikein ymmärrä miten homma menee yritysten kohdalla, mutta yksityishenkilönä jotain kokemusta asiasta. 90-luvulla oli vielä ulosotossa iso kasa, tänä päivänä nimi puhdas ja velat pois. Suurimpina kärsijöinä perintätoimistot, ehkä vakuutusyhtiöt tjms.
Ilta-Sanomissa esimerkiksi Jussi Lampi kertoo veloistaan ja siitä miten ne vanhenivat. Näin on käynyt itsellenikin. Ihmettelen suuresti miten joillain näitä vielä olisi, jos siis kyse yli 20v tapahtuneista asioista.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Arto !Lämpimät kiitokset että annoit mahdolllisuuden äänemme kuulua. Oletan, että nykypäättäjät vastaavat huutoomme hiljaisuudella. Se on heidän tapansa toimia epämiellyttävissä tilanteissa. Onneksi minulla on mahdollisuus täällä Uudellamaalla antaa äänestysääneni Sinulle Arto, jolloin uskon samalla minunkin ääneni siirtyvän mukansasi eduskuntaan. Yritän mainostaa Sinua parhaan kykyni mukaan! Laitan vielä lukijoille linkin Radio Rapuun

http://www.radiorapu.com

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Arto, käsittelet Suomelle ja suomalaisille tärkeää asiaa. Minusta ei olisi lainkaan huono juttu, että tämä asia otettaisiin vaaliteemaksi – tietenkin mahdollisimman monessa puolueessa. Toimenpiteitten osalta tuon harkittavaksi vähän toisenlaisia muotoja.

Yhteistä kansaliikettä tarvitaan ehdottomasti, koska muutoin ei tapahdu mitään. Poliittiset päättäjät pitää laittaa niin tiukan paikan eteen, että he ”ymmärtävät” sen, minkä sinä olet ymmärtänyt. Tosin ero näyttää olevan se, että sinä ajattelet järjelläsi ja sydämelläsi, toiset jättävät suurelta osalta ajattelematta.

Myös keskustelua tarvitaan. Tämä asia on ns. sotasyyllisyyden, Karjalan palautuksen ja monen muun poliittisesti vaietun asian osalta avattava. Siitä on saatava main stream, muutoin se ei lähde liikenteeseen.

Totuus- tai korjauskomissio on minusta vaarallinen mahdollisuus. Eikös se tarkoita periaatteessa sitä, että väärintekijä tavalla tai toisella tunnustaa ja pyytää anteeksi, ja siinä kaikki?

Luulen, että tässä asiassa uhrin tuomiota jatketaan ja hän pysyy edelleen maksumiehenä. Aina on kaikessa toiminnassa uhri ja voittaja, joka kuvittelee voittaneensa. Ehkä pitemmällä tähtäyksellä häviää.

Lainsäädäntöä tarvitaan, koska summaarinen menettely oli todella törkeä temppu. Myös Koiviston toimet on tutkittava. Ei vain siltä osin, että Tellervo Koivisto haki Manun puolesta 700 euron veteraanitukea (Seiskan mukaan) valtio autolla, kuskin ohjaamana. Koiviston nettotulot ovat yli 190 000 euroa. Siinä näkee tämän maailman palkitsemisen.

Mutta kenestä tehdään maksumies? Tietysti siitä ja niistä tahoista, jotka saivat hyödynkin. Ainakin kolme sellaista tahoa on olemassa. Suurin hyötyjä – todennäköisesti – oli KOP ja SYP eli nykyinen Nordea.

Oli kaksi pankkia, veronmaksajilla maksatettiin poliitikkojen ja pankkien virheet. Luonnollisesti pankkien pitää maksaa nyt ne suuret voittonsa takaisin. Ennen kaikkea niiden pitää ensin tunnustaa, että ne tekivät Suomen taloushistorian suurimmat rikokset.

Tähän pankit eivät koskaan ole olleet valmiita, vaan ne ovat vaienneet ja puhuneet esim. Liikasen suulla silkkaa potaskaa vientituotteesta (miten pankkikriisi hoidettiin). Peiliin katsomalla olisi syyllinen löytynyt.

40-60 000 tahallaan tapettua yritystä ei saada enää henkiin. 14-15 000 itsemurhan tehnyttä ei saada uudelleen hereille. 400 000 – 500 000 muuta kärsimään (esim. työttömänä ja perheenjäsenenä) joutuneen ongelmia ei tehdä tekemättömiksi.

Historian pyörää ei tarvitse kääntää takaisin, eikä sitä voi tehdäkään. Mutta AINA asiat voi korjata. Ja ne täytyy korjata.

Aja, Arto, vauhdilla tätä asiaa. Sen mm. järjettömän sotasyyllisyyden ja Karjalan palautuksen kanssa erittäin tärkeä asia. On aika lopettaa uhrien tekeminen ja panna vastuuseen ne, jotka kuuluvat vastaamaan.

Siinä on Suomelle vientituote. Todellista etiikkaa ja ajattelua, jossa kaveria ei jätetä!

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

Hienoa Arto. Suomessa on vielä oikeudentuntoisia ihmisiä, jotka eivät voi hyväksyä epäoikeudenmukaisuutta. Ihmettelemistä on siitä, ettei edes nykyinen valtiojohto ole mitemkään reagoinut vaikka Häntä on informoitu useasti kiisstattomin ja yksiselitteisin todistein epäoikeudenmukaisista kohteluista, jotka ovat osoin olleet suunnitelmallisia ja tahallisia eli oikeusmurhia.

Toivottavasti seuraavat sukupolvet osaavat olla varovaisiempia luottamuksissaan "hyvinvointioikeusvaltiota" kohtaan;

http://pankkikriisi.blogspot.com/2009_07_01_archiv...

Jos ylläolevan linkin sisältöä olisi noudatettu Suomen lakien, perustuslain ja ihmisoikeussopimuksen mukaisesti niin mitään ongelmaa ei olisi ollut. Suomalainen "järjestelmä" ei kuitenkaan taipunut laillisuuteen vaan laittomuus voitti, vaikka Keskipohjan Aluesäästöpankki/SKOP/Suomen valtio sai edukseen kaiken sen mitä linkin sisältö kukvaa.

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

Kiitos Hannu. Linkki leviää siten, että myös "ulkosuomalaisilla" on oikeus tietää mitä kotimaassaan on tapahtunut ja miten kansalaisten perus- ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan viranomaisten toimesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset