Arto Luukkanen

Ohjelma, jota Yle ei voinut lähettää

Sananvapaus on kallis asia.

Se on niin kallis asia, että viime kuussa yli neljä miljoonaa ranskalaista marssi sen puolesta Pariisin kaduilla. Myös meidän oma pääministerimme Alexander Stubb oli mukana tällä marssilla.

Suomessa asiat ovat toisin. Sananvapaus riippuu ihmisen poliittisesta vakaumuksesta.

Ohjelma, jota piti itsesensuroida

Selitän väitteeni.

Sain viime viikolla YLE:n toimittajalta Kalle Haataselta henkilökohtaisen kutsun hänen radio-ohjelmaansa.

Haatanen on kokenut toimittaja, joka on ohjelmissaan keskustellut poliittisista ja yhteiskunnallisista aiheista. Viime viikolla nauhoitetun ohjelman tarkoituksena oli käsitellä uutta kirjaani: Vapaan pudotuksen Suomi. Tyhjätaskuna karhun kainalossa”. Noin 50 minuutin mittaisen ohjelman tarkkoina aiheina olivat Suomen henkinen tila ja Venäjän tilanne.

Ennen ohjelmaa sovittiin, että ei puhuta puoluepolitiikkaa. Minusta se oli kohtuullinen pyyntö. En siis puhunut perussuomalaisuudesta , vaaleista tai politiikasta. Toimittaja nosti kyllä asian esille.

Ohjelma meni mukavasti ja toimittaja Haatanen piti sitä itse asiassa erittäin onnistuneena. Tunnelma oli rento. Kokonaisuuden piti tulla ulos 7 pnä helmikuuta.

Suomalaisen itsesensuurin kiemurtelut ja anteeksipyynnöt

Sain tänään 2. helmikuuta sähköpostiviestin, jossa toimittaja kertoi minulle että ei aio laittaa juttua eteenpäin. Sen sisältö oli kuulemma ”villi”. Soitin hänelle ja tiedustelin syitä tähän hyllytykseen. Haatanen ei kuulemma ollut saanut ohjeita keneltäkään vaan tehnyt päätöksensä itse. Hän kuitenkin pahoitteli ja pyysi anteeksi…asia oli nolo. Kyseessä oli kuulemma hänen mokastaan.

En oikein usko tähän selitykseen. Toimittajamme oli nauhoituksen jälkeen innoissaan ja sitä mieltä, että tulipa hyvä juttu.

Oma tulkintani asiasta on arkipäiväisempi; Ylen johto näyttää harjoittavan pimitystä ja apartheid-politiikkaa tiettyjä väärin ajattelevia suomalaisia kohtaan. Julkinen toisinajattelu on nykyään rikos. Haatanen sai ilmeisesti neuvon, jota piti noudattaa.

Epäilen, että ohjelmaa ei haluttu julkisuuteen siksi, että olen väärän puolueen ehdokas tulevissa eduskuntavaaleissa.

Rikkeeni oli yksinkertainen: olen perussuomalainen. Ne asiat, joista kirjassa ja ohjelmassa puhuttiin, olivat ehkä liian tulenarkoja ennen vaaleja käsiteltäviksi. Suomen henkinen tila ei sovi YLE:n sananvapauden piiriin. Siitä piti vaieta.

Ymmärrän toimittaja Haatasen ratkaisun sillä hänellä on hyvä ohjelma Ylessä eikä sitä kannata vaarantaa turhaan. Pahoittelen sitä, että toimittaja Haatanen jäi tässä asiassa pahaan välikäteen kun nostin tämän asian nyt esille.

Sananvapaus ja henkinen vapaus ovat kuitenkin niin kalliita asioita, että niistä kannattaa pitää hälyä.

Suomalaisen sananvapauden surkeus

Miksi sitten Yle harjoittaa itsesensuuria?

Vastaus on yksinkertainen. Siksi, koska vuoden 2011 ”vahinko” ei saa tapahtua uudelleen.

Tämän skandaalin seurauksena voi otaksua hyvällä syyllä, että yleisillä varoilla tuettu mediajärjestelmämme perustuu hienovaraiseen mutta ronskiin ohjaukseen sekä Ylen johdon harjoittamaan mielipiteiden muokkaukseen.

Ylen toimittajien edessä on ilmeisen tyly valinta: on joko toteltava tai sitten lähdettävä. Toimittajien alistuminen on nyt kultaa ja sananvapaus on hopeaa.

Vapaus valita on sananvapauden perusta

Olisiko toimittaja Haatasen mahdollista kiertää tämä tilanne lähettämällä ko. ohjelma poliittisesti riippumattomalla ja vapaalle keskusteluradiolle: Radio Ravulle? Kansa voisi sitten itse kuunnella sen ja harkita oliko Ylen mahdollinen runnaus tarpeellista. Ajatus on vapaa – vaikka Yle ei ehkä sitä ole.

Kutsun samalla toimittaja Haatasen ja muutkin kiinnostuneet kirjani julkaisutilaisuuteen 6 helmikuuta 2015 klo 18.00 ravintola Zapataan. Jokainen voi siellä itse tutkia kirjan ja päättää oliko siinä liian tulenarkaa materiaalia Ylen ohjelmaan.

Arto Luukkanen

Järvenpää

www.artoluukkanen.com

ps. Mietiskelin tätä koko juttua eilen illalla enemmän. Jossain vaiheessa näytti, että US antoi minulle bännin ja tulkitsin sen johtuvan tästä jutusta. Kyseessä oli ilmeisesti tekninen vika.

Jokatapauksessa onhan tämä YLE:n insidentti aika kummallinen; ensimmäistä tietääkseni ohjelma perutaan tällä tavalla. Oma tulkintani on - kuten jo aiemmin laitoin tähän - se, että ohjelman sisältö oli poliittisesti liian tulenarkaa. Puhuttiin Kreikasta, maan hallituksen onnistumisesta ja maan henkisestä tilasta. Ehkä joku ei halunnut, että niistä puhutaan. Kuka se joku on?

Toisaalta, tämä tapahtuma antaa perspektiiviä myös suomalaiselle tiedonvälitykselle; se ei usein paljoakaan eroa esim. Venäjän tiedonvälityksestä. Sielläkin kuunnellaan "isännän ääntä".

Näin yleisenä ohjeena YLE:n toimittajalle vain toteaisin, että näillä kolmella ohjeella pärjää:

1) tasapuolisuus ja tasa-arvo kantavat journalistisina arvoina aina - riippumatta poliittista virtauksista

2) toista osapuolta kannattaa aina kuunnella, ilman vihapuhetta tai ennakkoluuloja

3) "toinen toistenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne..."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Zapata on Järvenpäässä...

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

"Haatanen ei kuulemma ollut saanut ohjeita keneltäkään vaan tehnyt päätöksensä itse. Hän kuitenkin pahoitteli ja pyysi anteeksi…asia oli nolo. Kyseessä oli kuulemma hänen mokastaan."

Väität siis Haataista valehtelijaksi koska muussa tapauksessa jutustasi katoaisi täysin uskottavuus. Haatainen on työnsä tehnyt - Haatainen saa mennä.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Mietippä aivan kaikessa rauhassa itseksesi, menetkö itse?
Haatainen puhuu nääs omiaan.

Mika Samuel Kiekkijev

Mielenkiintoista, todella mielenkiintoista. Itselläsi ei kuitenkaan satu olemaan haastattelusta tarkempia muistiinpanoja / vast?

Yllättynyttä en kuitenkaan jaksa esittää, siinä määrin puoluepoliittinen lafka YLE on.

Lähetin kerran Ylelle palautteen, jossa muun ohessa kysyin, onko aivan varma, ettei ainutkaan PerusSuomalainen maksa YLE-veroa?

Mitään vastinetta rahalle ei poliittisesta näkökulmasta saa, kun taasen esim. Juha Sipilä roikkuu ruudussa, vaikkei osaa sanoa mitään sellaista, jota ei ymmärrettäisi väärin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tutkija joka näkee ja vielä uskoo salaliittoteorioihin joka käänteessä on huonompi juttu.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Pääsihän tutkija YLEn Uutisvuotoon. Sinne pääsee varmaan alle yksi prosentti kansanedustajaehdokkaista. Mainosarvoltaan se hakkaa jonkin radio-ohjelman mennen tullen.

Elijas Bijur

Mutta Juha Sipilä ei halua Uutisvuotoon. Näin on julkisesti todennut Jari Tervo.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #10

Kaikki kunnia Sipilälle!

Uutisvuotoon ovat tunkemassa kaikki pienemmätkin poliitikot naureskelemaan Tervonkin navanalusvitseille. Todella mauton ohjelma!

Elijas Bijur Vastaus kommenttiin #22

Juurihan blogisti Luukkanen oli menneen lauantain ohjelmassa mukana. Ihan kivasti hoiti homman. Mikä sitten ei oli televisiossa ja yleensä hömppää tänä täyden hömpän aikana?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #22

En minä Uutisvuotoa nyt menisi mauttomaksi sanomaan. Kyllähän siellä usein on ihan hyviäkin oivalluksia (ja vieraita).

Mutta ei se valtakunnan tärkein vaaliohjelma ole. Usein näiden pakkovieraiden täytyy yrittää olla yhtä hauskoja kuin kapteenit. Ellei sitten ole varsinaisesti nopea samantyylisen irvailun käyttäjä, yrityksestä tulee helposti joko koominen tai väkinäinen.

Sinänsä kunnia Luukkaselle, että hän ei syyllistynyt poliittisiin vitsiyrityksiin. Mutta en ole suinkaan vakuuttunut, että puolueiden puheenjohtajat tulevat loistamaan.

Ei joka kissanristiäisiin ole pakko osallistua. Tervon puheet taas ovat Tervon puheita. Julkisuus on hänenkin elinkeinonsa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #10

Jari Tervon sanomisellahan on jotain merkitystä mihinkään ?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kommentoija, jonka on aina pakko kommentoida, vaikka hänen kommenteissaan ei olisi mitään substanssia on vielä huonompi juttu. Ja sitten vielä kauhugallerian pojat rientävät paikalle suosittelemaan.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Salaliitto on aina olemassa, koska se tarkoittaa kahden tai useamman puhuvan ja sopivan asioista, joista koko kansa ei vielä tiedä.

Startrek on kuuluisin, ja suosituin tarina asian ympärillä, ja ei olla sensuroitu ympäri maailmaa. Siis kaikki saavat palkkansa tarinoiden kertojina, mutta muutamille sitä ei sallita, koska " ei ole salaisuuksia".
Uskokoon ken haluaa. Valtioiden salaisuudet ovat jo kokonaisuudessaan niitä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Conspiracy_%28Star_Tr...

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Normi touhua ylessä ja muissakin medioissa, toi näkyy jo kauas.

Heikki Tala

Kuvitelma tasapuolisesta ja objektiivisesta valtiollisesta tiedonvälityksestä? Ei kannata kuvitella.
Suomen media on tiukasti Ruotsin ja suomenruotsalaisten taskussa. Rkp puolestaan on jo kauan sitten asemoinut perussuomalaiset pahimmaksi uhakseen ja vastustajakseen. Ei kai silloin päästetä persua YLEn näyttämölle?
Perussuomalaiset näytti jo kerran kaapin paikan Rkp:lle ja vaihdatti sen puheenjohtajan ja puolustusministerin. Sitä eivät suomenruotsalaiset unohda. Seppo Heikinheimo puki sen sanoiksi kirjoittaen, että suomenruotsalaisen silkkihansikkaan sisällä on teräsnyrkki.

Kalle Haatainen ei olisi ensimmäinen toimittaja, jonka Rkp on lähettänyt kilometritehtaalle.

PS. Katsoitteko suomenruotsalainen säätiön toimintaperiaatteita YLE1 mot-ohjelmassa. Melkoista menoa! Mutta ei kai se haittaa, kun rahaa on niin paljon, ettei tiedetä, minne sitä voisi sutata vaikkapa 60.000 euron viikkovauhdilla, kunnes Virossa jonkun porukan lompakossa on milli (miljoona euroa) ja säätiön asiamiehen tileillä jossakin muualla toinen milli.
Kukaan ja mikään ei valvo näitä verovapaita miljardisäätiöitä ja kukaan ei koskaan joudu vastuuseen.

Käyttäjän tp83 kuva
Vesa-Matti Saarakkala

Ylellä taitaa olla vakikolumnistit kaikkien muiden puolueiden taustoilla paitsi meidän. Osalla on jopa ihan omia ohjelmia, kuten kepun Husulla. Ja kuunnelkaapa, kun etenkin joku nuorehko nainen vihervasemmalta tulee haastateltavaksi. Ei ainuttakaan tiukkaa kysymystä - ainakaan toimittajalta. Kiitellään kyllä ihan viimeiseen asti, kun on jaksettu lähteä ihan haastateltavaksi studioon asti. Melkeinpä toivotetaan vielä menestystä vaaleihin kaupan päälle. Ja jos sattuu olemaan maahanmuuttajatausta, kiittely ja kumartelu on suorastaan ylitsevuotavaa. Onneksi vielä ei olla ihan Ruotsin meiningeissä kuitenkaan.

Juha Kuittinen

Toisaalta hyvä näin- Suomen kansa näkee kyllä tosiasiat ja se puolestaan näkyy uurnilla..

Anne Lindell

Vesa-Matti ... itse et edes uskalla antaa kenellekään mahdollisuutta kommentoida blogillasi, joten ... pidäpä pienempää ääntä!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Niin. Ei tässä kukaan halua muuta kuin tasapuolisuutta...tasa-arvoa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jos olet vahingossa arvostellut Venäjän agressiivista laajentumispolitiikkaa, joka tuhoaa rauhaa, niin luulisi Suomen Rauhanpuolustajien nousevan yhtenä miehenä/naisena sinua kannattamaan. Heille luulisi radioaikaa aina löytyvän? :D

Niko Sillanpää

Käsiteltiinkö Putinia sitten sillä tavalla, että Tehtaankadulta olisi odotettavissa noottia?

Käyttäjän mikkoahonen kuva
Mikko Ahonen

Yle ei uskalla myöskään lähettää ulkomaisia dokumentaareja, jotka käsittelevät lasten terveysriskejä tai korruptiota mobiilibusineksessä.

Kurkatkaapa, kuinka rehellisiä ohjelmia olisi tarjolla:

http://www.mobilizemovie.com/

https://vimeo.com/ondemand/17755

http://www.youtube.com/watch?v=pg01BZ3ICBk

http://www.nrk.no/fordypning/the-radiation-exposur...

Tässä olisi esimerkiksi MTV:n ja Nelosen paikka avata keskustelua. Myös sun Arto asian osalta, joka minusta koskee ... rauhan puolustamista. Sota kun syttyy tilanteessa, jossa vain yhdestä osapuolesta on systemaattisesti tehty mörkö.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Veikkaan, että kyse ei ole niinkään puolueesta, kuin mitä saa ja ei saa sanoa Venäjästä. Elämmehän uutta uljasta suomettumisen aikakautta.

Niko Sillanpää

Näin veikkaisin, Haatasen vieraana on käynyt melko sekalainen seurakunta ongelmitta lähtien äärivasemmistolaisesta Tina Rosenbergistä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Olisiko toimittaja Haatasen mahdollista kiertää tämä tilanne lähettämällä ko. ohjelma poliittisesti riippumattomalla ja vapaalle keskusteluradiolle: Radio Ravulle? Kansa voisi sitten itse kuunnella sen ja harkita oliko Ylen mahdollinen runnaus tarpeellista. Ajatus on vapaa – vaikka Yle ei ehkä sitä ole."

Tämä olisi vähintä mitä toimittaja Haatainen voi nyt asian korjaamiseksi tehdä on pyörtää pikaisesti "oma päätöksensä". Nyt tätä ohjelmaa ei voi jättää enää tähän - kyllä kansan on saatava tietää mikä on sitä väärää, tai arkaluontoista politiikkaa, josta ei meillä voi puhua.

Ymmärtääkseni Arto Luukkanen on ihan fiksu kaveri, vaikken häntä muuten tunne, kuin mitä lehdistä tai täällä olen hänen blogejaan lukenut. Ainoa vika taitaa hänessä olla vain se, ettei hän vanhoja kuvia ja pelien pelaajia liikaa kumartele - sen katson kyllä vain eduksi:)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Monet mediat ovat menneet rikki. Putinin kannattajia eri puolilla Eurooppaa yhdistää EU:n vastaisuus, kirjoittaa tänään Dagens Nyheter.

Syriza, Le Pen, entä Timo Soini?

http://www.dn.se/nyheter/varlden/europas-populiste...

Niko Sillanpää

Putinin kannattajia on lopulta EU:ssa niukasti, lähinnä Orban, mutta EU:n vastustajia on eri tahoilla varsin paljon. On enemmänkin Putinin intresseissä tukea näitä vastustavia tahoja kuin vastustavien tahojen intresseissä tukea Putinia.

Elijas Bijur

Valitettavasti olet väärässä, Ranskan kansallinen rintama eli FN ja sen puheenjohtaja Marine Le Pen tukevat avoimesti Putinia. Tämä on erä syy miksi Soini hakeutui brittikonservatiivien ryhmään EU-parlamentissa - onneksi!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #26

Sillanpää on sikäli oikeassa, että kaikkea EU- tai edes NATO-vastaisuutta ei pidä niputtaa Putin-mielisyydeksi. Tosin joillakin saattaa joissakin yksittäisissä asioissa löytyä jotain yhteistäkin mutta se on käytännön politiikkaa. Yhteiset viholliset saattavat saada aikaan joskus kummallisiakin liittokuntia mutta vain siksi ajaksi kun niistä koetaan olevan hyötyä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Julkinen toisinajattelu on nykyään rikos"

Siinä se.En pääse suosittelemaan,sen jälkeen kun kirjoitin lastensuojelusta.Viime vaalien alla tulikin lähdöt siitä kirjoittaneille.Salaista on,ja yhä pahenee.Tunkioita ei passaa kaivella.

Lopputili ja linnatuomio.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kokeeko Luukkanen omaavansa jonkin subjektiivisen oikeuden näkyvyyteen tiedotusvälineissä yleensä ja YLEssä erityisesti? Olisiko juuri hänen kuulunut ilman muuta ehdokkaana saada aikaa näin vaalien alla ja ilmaista mainosta uutukaiselle kirjalleen? Tokihan silloin on katala suomettunut salaliitto hänen kimpussaan.

Ehkä rajallinen lähetysaika saadaan YLEssä täyteen ilman Luukkastakin, luulen ma.

Tuskin kuitenkaan Luukkasen sananvapautta on rajoitettu sen enempää kuin valtaosan muidenkaan suomalaisten. Onhan hänellä esimerkiksi käytössään tämäkin plokikanava.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

" Kokeeko Luukkanen omaavansa jonkin subjektiivisen oikeuden näkyvyyteen tiedotusvälineissä yleensä ja YLEssä erityisesti? Olisiko juuri hänen kuulunut ilman muuta ehdokkaana saada aikaa näin vaalien alla ja ilmaista mainosta uutukaiselle kirjalleen? Tokihan silloin on katala suomettunut salaliitto hänen kimpussaan. "

Urpilaiselle vaaliehdokkuudestaan huolimatta annettiin Ylen Pressiklubissa puolituntia mainosaikaa viime perjantaina.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Jorma "Ehkä rajallinen lähetysaika saadaan YLEssä täyteen ilman Luukkastakin, luulen ma."

Ihan näin sivusta sanoen ja asiasta sen enempää tietämättä, niin tuntuu ihmeelliseltä asialta, jos ensin pyydetään ohjelmaan - kehutaan toimittajan taholta, ja sitten kuitenkin hyllytetään. Miksi? Kaikkien aika meni vain hukkaan ihan turhanpäiten..

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kelhu ihmettelee ohjelman esittämättä jättämistä. Minusta ei ole ollenkaan ihmeellistä, että toimittajat tekevät juttujaan ja sitten niistä valitaan esitettäväksi kelpaavat ihan riippumatta esiintyjien tai yksittäisen toimittajan innostuksesta. Olen ymmärtänyt niin tapahtuvan jatkuvasti.

Toisaalta en myöskään ihmettele, että toimittaja on innostunut omasta tekemästään. En myöskään ihmettele jos kaikki muut eivät ihan aina jaa hänen innostustaan. Saattaapa jopa tapahtua, että toimittaja adrenaliinitasonsa laskeuduttua ryhtyy itsekriittiseksi ja toteaa itsekin millaista sisältömainontajööttiä tuli taas tehdyksi.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Joo, teetä ja sympatiaa. Luukkanen sentään pääsee studioon. Yle evää eduskuntaan pyrkiviltä puolueilta lähes kaiken ajan. Erityisen tärkeää olisi päästä samaan aikaan haastamaan mutta tämä on aivan liian hapokasta valtaklikille sillä he tietävät että totuuden sanominen suorassa lähetyksessä riisuu keisarin vaatteet.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jorma on turvallisen hapan...))) Mainiota Jorma; hän ei petä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kiitokset Luukkaselle luottamuksesta. En tosiaankaan jaksa enää näillä kymmenillä innostua kun joku kehuu julkista korvaamattomuuttaan julkisuudessa ja niin mielensä pahoittaa jos sitä ei aina ja heti kaikkialla saa. En vaikka se happamalta Luukkaselle saattaa maistuakin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, onko tässä kyseessä Arto tai joku puolue? Tässä kokonaisuudessa on voimakkaasti myös kyse tavallisen kansan äänen puuttuminen.

Olin aikoinaan tiedottajana eräässä mielenosoituksessa:
- MTV soitti ja kertoi haastattelussta puhelimessa. Kun päästiin asiaan ja kerroin mistä todellisuudessa oli kyse, eli arvostelin mediaa "lillukanvarsitiedottamisesta", niin toimittajalle tuli kiire seuraavaan juttuun, eli Viron viinaralliin.
- Hesari soitti - sain puhua pitkään ja esittää näkemykseni, mutta kun sanoin, että media on 'ohjattua' tuli ihan lyhyt hiljaisuus, kunnes lisäsin, että tämä myönnetään myös sen viikon Journalisti-lehdessä: eli, että Erkko oli ottanut yhteyttä muihin lehtiin, jotta kaikki lehdet puhaltaisivat yhteen hiileen sen puolesta, että Suomi liittyisi EY:hyn. Toimittaja, eihän se hänen vikansa ollut, oli hieman nolo, mutta sitten taas jatkettiin aivan perusasioilla. Asioilla, joita ei koskaan julkaista jne.
Lehteen tuli maininta siitä kuinka paljon olin arvioinnut osaanottajia tulevan mielenosoitukseen.

Molemmissa tapauksissa minun mielipiteeni pihvi oli seuraava: "Jalkautukaa ja haastatelkaa ihan vaan summamutikassa ihmisiä mielenosoituksessa ja saatte varmasti hyvää materiaalia julkaistavaksenne."
Suunnilleen näin, joskaan ei näillä sanoilla.

Kyllähän lehdistö on paikalla => lähettävät valokuvaajia, jotka yrittävät saada dramaattisia kuvia ja sitten jutut rakennetaan kuvien ympärille.

Jokainen ymmärtää, ettei sellainen ole mitään journalismia.

Minun ehdotukseni on, ettei marssita eduskuntatalolle - hehän ovat jo tunnetusti lukutaidottomia [vrt. eduskunnan yksimielinen päätös lapsilisien leikkauksista - kyllä varmaan oppositiota hävetti kun huomasivat äänestäneensä hallituksen esityksen puolesta] o^0
Pitää marssia vaikkapa Pasilaan, YLEn toimitalon eteen. Osoitteita on toki paljon muitakin, mutta olisi hauska nähdä kuinka YLE raportoisi mielenosoituksesta? ;)

Henry

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Mietin sitä, että olisko Artolla oikeus saada itselleen se äänite?

Onhan kyseessä ollu kuitenki kahdenkauppa..

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sydämeltään suomalaisen kristikansan, kuten perussuomalaisten, ongelman ydin on siinä, että ikuista maailmanrauhaa ei voida tavoitella, koska kaikissa olosuhteissa pitää olla valmiina puolustamaan Dragsvikia tavallisia tossunkuluttajia vastaan.

Siinä menee helposti Ylen rikki.

Veikko Nironen

Eiköhän se melko julkinen salaisuus ole, että perussuomalaisten näkyvyyttä/ kuuluvuutta aika monelta taholta yritetään suitsia...

Sitähän ei tietenkään viimeksikään tunnusteta, vaan "yritetään selitellä" ja väittää, että persut ovat vaan herkkänahkaisia eivätkä kestä arvostelua...

Onneksi Suomessa ei sentään olla "vajottu ihan niin alas, kuin Ruotsissa" ruotsidemokraattien "kurmuutuksessa", Vaikka Ruotsissa ollaan niin viimeisen päälle "sivistyneitä"...

No täytyy toivoa, että kansa taas on hereillä ja näkee "sumutuksenkin" läpi, mikä puolue aidosti ja ensisijaisesti ajaa Suomalaisten asioita...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ennemminkin kuin salaisia salaisia tai julkisia salaisia on kyse herkkähipiäisten mutta muista mitä ihmellisempiä juttuja levittelevien PerSuleiden uhriutumisesta.

He, Luukkaista myöten kuvittelevat, että taivaiden pitäisi olla heille auki ja edessä punainen matto ja heillä oikeus potkiskella muita edestään kuin kiviä ja männynkäpyjä.

Oikea reaalinen maailma ei kuitenkaan elä ihan heidän pillinsä mukaan, onneksi.

P.s. Ruotsissa muilla puolueilla on oikeus olla tekemättä yhteistyötä RuotsiDemokraattien kanssa jos niin halauavat. Ihmiset sitten vaaleissa päättävät oliko ratkaisu heitä miellyttävä. Samaten meillä on oikeus olla PerSuleiden kanssa erimieltä, onneksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Yhteydet pätkii ja tuli vahingossa tuplana.

Veikko Nironen

Jorma Myyryläinen: "Ennemminkin kuin salaisia salaisia tai julkisia salaisia on kyse herkkähipiäisten mutta muista mitä ihmellisempiä juttuja levittelevien PerSuleiden uhriutumisesta".

"He, Luukkaista myöten kuvittelevat, että taivaiden pitäisi olla heille auki ja edessä punainen matto ja heillä oikeus potkiskella muita edestään kuin kiviä ja männynkäpyjä".

Edellä oleva vuodatus antaa ainoastaan huonon kuvan kirjoittajastaan, koska perustelemattomat väitteet ovat "juoruämmien / ukkojen tasoa",eikä kerro kuin omista kaunaisista tunteista...

männynkäpyjä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset