Arto Luukkanen

Avoin kirje Johanna Korhoselle

Avoin Kirje Johanna Korhoselle,

Hyvää naistenpäivää Johanna!

Olet varmaan samaa mieltä siitä on hyvä muistaa naisten tärkeää roolia yhteiskunnassa ja maailmassa. Naiset ja äidit kantavat tätä maata omilla hartioillaan ja nostavat uusia sukupolvia eteenpäin.

**

Rohkenen kirjoittaa Sinulle siksi, että näin sinut perjantaina 6 päivä maaliskuuta YLE:n pressiklubilla. Penäsit perussuomalaisilta hyviä tapoja ja sivistystä.

Haluaisin vastata sinulle muutamalla rivillä – ystävällisesti, sivistyneesti ja hyvien tapojen mukaisesti.

**

Ensiksi, millä ihmeen moraalisilla lihaksilla Sinä ja puolustamasi eliitti oikein puhutte?

Oletteko te tavalliselle kansalle jonkinlainen eettinen johtotähti? Asia lienee päinvastoin. Kansa lukee joka päivä uutisia siitä miten eliitin jäsenet sekoittavat omat ja yhteiset edut? Toimittajat ovat tässä mukana pelissä; he syövät yhteiseltä lautaselta ja harmillisen moni heistä palvelee eliittiä kritiikittömyydellä.

Hyvänä esimerkkinä oli taannoinen MOT-ohjelma, jossa juhlittiin ps-puolueeseen tyytymättömien kaunaa. Ohjelmassa ei kerrottu näiden ihmisten taustoja vaan ne jätettiin harkitusti kertomatta. Journalismi myi itsensä.

Median tehtävä ei helppo. Olisi oltava tasapuolinen ja kriittinen mutta se on kivuliasta. Toimittajiin vaikutetaan ja heitä manipuloidaan; heitä lennätetään Lappiin, illallisille, cocktailtilaisuuksiin, teatteriin. He eivät sylje lasiin. Ulospäin näyttää siltä, että media on tottelevainen ja sylikoiramaisen serviili. Kaikki eivät onneksi ole.

Ei ole siten ihme, että kansan mielestä suomalainen media ja eliitti dirigeeraa yhteisessä vapaa-matkustaja luokassa. He matkustavat junassa jota se halveksittu ja tavallinen kansa raahaa perässään. Minusta näyttää, että Sinä Johanna olet siellä paremmalla puolella. Ja nyt sitten penäät kansalta parempia tapoja.

**

Toiseksi, haastan Sinut Johanna arvioimaan argumenttiesi perusteita. Arvostelet Soinia ja perussuomalaisia ts. arvostelet samalla sitä väkeä, joka äänesti heitä.

Kertoisitko hyvä Johanna meille tavallisille tallaajille ja lottokansalle seuraavan asian: millä perusteella eliitti tai toimittajat ovat parempitapaisia tai sivistyneempiä kuin se tavallinen kansa?

Onko esimerkiksi oikein, että joku poliitikko nuoruudessaan tai myöhemmin salpaa sokealta tien ja kiusaa koulukavereitaan, ei kerro työhaastattelussa koko totuutta, pahoinpitelee ihmisiä, ajaa niiden päältä ym.

Olet Johanna varmaan samaa mieltä, että nämä esimerkit ovat huonoja. Niitä ei kannata seurata. Kannattaa seurata vain Suomen lakia, Isoa Kirjaa ja hyvien tapojen opasta.

Näistä kaikista voi löytää sen johtoajatuksen, että toista ei kannata tuomita ja halveksia vain poliittisen alkuperän takia.

Melskaamisesi osoittaa sen, että sinä Johanna itse asiassa halveksit sitä kättä, joka on kasvattanut sinut, ruokkinut sinut ja kouluttanut sinut. Olet saanut sen tavallisen kansan känsäisten kourien kustantaman koulutuksen mutta toimit heitä vastaan.

Onneksi Johanna hyvä – demokratiaa ei voi mollata. Demokratiassa nyt on vain näin, että kansa pääsee äänestämään siinä ja se on nyt päättänyt äänestää ihan tavallisia rosoisia ja arpisia ihmisiä – perussuomalaisia.

Olen pahoillani, jos tavallisen kansan rosoisuus loukkaa Sinua ja olet menettänyt luottamuksesi kansaan.

Olet samassa pulassa kuin aikoinaan Itä-Saksassa oltiin vuonna 1953 kesäkuun 17 pnä. Silloin Itä-Saksan kansannousun aikana kirjailijaliiton sihteeri jakoi lentolehtisiä, joissa kerrottiin kansan menettäneen hallituksen luottamuksen. Propagandalehtisen mukaan ainoa keino oli saada se takaisin tekemällä kaksin verroin työtä. Bertold Brecht kerran totesi: ”…eikö olisi yksinkertaisempaa hajottaa kansa ja valita uusi tilalle?”

Kaipaisitko Sinäkin Johanna uutta kansaa?

Arto Luukkanen

Järvenpää

www.artoluukkanen.com

ps. Kiitos vielä Loviisan ja Myrskylän ps-väki. Oli loistavat toritapahtumat.

Meno on hurjaa: https://

pps. tälle Karrille pitää antaa kiitokset ilmaisesta mainoksesta. Etenkin kun ne Karrin argumentit olivat niin suloiset. Kt. http://karritanninen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189171-arto-luukkasen-itku...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

30Suosittele

30 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kai tähän saa muutkin kommentoida kuin Johanna Korhonen? Kommentoin kuitenkin.:) Millä perusteilla niput kansan ja Perussuomalaiset yhdeksi ja samaksi? PS nauttii nykyään n 15 % kannatusta. Onko 85 % suomalaisista eliittiä ja tai mediaväkeä?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Hyvin käyttäytyvä ihminen (mm. R. Stiller) toimi näin vuonna 2012. Hän antoi luvan ihmiselle olla itsensä näköinen:
http://ri.search.yahoo.com/_ylt=A0LEVxxpUPxUbhUA89...

JA muotitietoisen hipsterin osana oli hihittää omalle fiksuudelleen:
http://per-looks.tumblr.com/

Korhonen on tainnut unohtaa jo leimaavat mauttomuudet?

Reijo Tossavainen

Katselin pressiklubin viimeksi ulostulleen ohjelman. Siinä J. Korhonen esiintyi äärimmäisen ala-arvoisella tavalla. Toki R.Stiller tyylilleen uskollisesti säesti. Yleensä naljailuun taipuvainen P. Ervasti oli tällä kertaa suht´asiallinen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ervasti naljaili vain toimittajien sisäpiiritietona Jussi Niinistöstä, jotta esiintyy jo (taas) puolustusministerinä, ja että kävi jo viime vaalien jälkeen pääesikunnassa:)

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Voisiko blogisti määritellä, ketkä kuuluvat tähän eliittiin tai missä rajanveto eliitin ja "tavallisen kansan" välillä kulkee?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Eliittiin pääsee tätä nykyä automaattisesti, kunhan vain on perussuomalaisen puolueen kanssa eri mieltä jostain asiasta.

Vastaavasti heti, kun on kaikista asioista samaa mieltä perussuomalaisen puolueen kanssa, niin on oitis paikalla tavallisen kansan edustaja.

Esimerkiksi tämä hyväpalkkaisessa akateemisessa työpaikassa toimiva kravattikaulainen myhäilevä dosenttimies tässä edustaa mitä aidointa kansaa ja juurevaa rahvasta, ja ymmärtää kyllä kansanmiehen syvimmät tuntemukset. Sen sijaan esimerkiksi ne metallimiehet, joihin arkisin törmään lounasraflassani, ja jotka tavan takaa haukkuvat Soinin pullistelut ja tyhjänjauhamisen mehevän ruokottomin sanankääntein, ovat vieraantunutta norsunluutornissa asuvaa eliittiä. Näin helppoa se on.

Ai niin, pitää muistaa se, että kun arvostelee Timo Soinia, niin arvostelee koko kansaa. Koska nimenomaan Timo Soini on kansan inkarnaatio ja ylin ruumiillistuma. Soini on kansa, ja joka loukkaa Soinia, loukkaa kansaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Eikös varteenotettava tutkimus juuri osoittanut että kansa nimenomaan on sitä mieltä että puoluepuheenjohtajista Timo Soini on lähes ainoa joka ymmärtää kansaa ja sen oloja.
Ehkä niillä metallimiehillä menee niin hyvin että ajattelevat etteivät kuulu tavalliseen kansaan ,vähän samaan tapaan kuin kokoomusta äänestävät.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #14

Samainen kansa ei kuitenkaan luota Soiniin juurikaan sovittelijana eikä talouden kuntoon laittajanakaan. Molemmat tärkeitä asioita seuraavan neljän vuoden aikana. Eikä kansa oikein tuntunut olemaan halukas näyttämään häntä ulkomaalaisille, joten taitaa olla paras unohtaa se ulkomministerin pestikin.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Tavallisen kansan tunnistaa siitä, että se saa vielä kommentoida Reijo Tossavaisen blogeja. Eliitti on bannattu.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

No mie olen sitte vishinki sitä eliittiä ollu jo toista vuotta. Taiampa sen kunniaksi lämhäyttää euron pizzan. Syön kynttilän valosa hienosti.

Anne Lindell

Hmmm ... kuulun - yllätys, yllätys - siis eliittiin.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

IIlkka! Oletko valmis allekirjoittamaan meidän 1990 luvun poliitikkojen päätöksillään tuhoamien ihmisten adressin, jolla ajamme seuraavaan hallitusohjelmaan pykälää, joka edellyttää että 1990 luvun " Koiviston konklaavin" edustajien, Esko Ahon hallituksen ministerien , poislukien Toimi Kankaanniemi ( on tunnustanut hallituksen törkeät väärät päätökset, mutta jättänyt nihin jo silloin eriävän miielipiteen) sekä Paavo Lipposen hallitusten ministerien päätökset avataan. Heidän päätöstensä seurauksena tapahtuneiden yli 10 000 ihmisen itsemurhat, 50 000 yrityksen tuhoaminen, särkyneiden perheiden kärsimykset, takaajien kotien menetykset, syrjäytyneiden lasten kärsimykset ym korvataan valtion varoista. Tuon ajan " spitaalisiksi syrjäytettyjen" ihmisten ihmisarvo palautetaan ja tuon ajan poliittiset päättäjät laitetaan valtakunnan oikeuteen. Jos kannatat näitä ehdotuksia voit allekirjoittaa adsessimme ja silloin voisin sanoa, että, et kuulu eliittiin. Poliittinen eliitti ei halua, että noita asioita kaivellaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #53

Et sitten vaivautunut vastaamaan minulle.

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Katsoin Pressiklubin ja harvoin näkkee niin ylimielistä ihmistä kuin Johanna Korhonen on. Esimekiski meihin 1990 luvun poliitikkojen veristen käsien tuhoamiin ihmisiin ei Johanna Korhoselta löydy yhtään empatiaa, mutta pienelle marginaaliryhmälle eli sateenkaariväelle hän kerää pää kolmantena jalkana kannatusta. Kumpia lienee ajettu oman käden kautta kuolemaan enemmän ja minkälaisilla perusteilla.Vaikka sukupulivähemmistöille oli jo taattu kaikki riittävät oikeudet ei sekään riittänyt, lisää piti saada, meidät 1990 luvun kymmenettuhannet uhrit Korhosen puoleen silloisten johtajien toimesta aikaansaadut teurastukset koskivat niin perheitä, lapsia kuin kokonaisia sukuja, mutta eipä " sateenkaari Korhosta" asia kiinnosta pätkän vertaa. Jos me kaikki uhrit olisimme olleet homoja tai lesboja niin auta- armias että Korhonen mesoaisi joka tuutissa meille oikeuksia, muta nyt ei hameenhelma, tai housunpuntti, kumpia rouva käyttäneen, heilahda meille tueksi. ei niin pätkän verta,Johanna Korhonen, mielestäni Sinun paikkasi ei ole televisiossa arvostelemassa yhtään ketään. Ainakin minä suljen vastaanottimen kun näen ylimieliset feministiset kasvosi. Ja tämä ei ole yhtään enempä vihapuhetta kuin se mitä esitit Soinille Pressiklubissa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Mitä sinä siihen blogistia tarvitset? Eliitti on itse määritellyt itsensä eliitiksi. Millä perusteilla, se jää sivustakatsojalle, eli meille rahvaalle, hieman epäselväksi. Ei ainakaan suuremman älykkyytensä, syvennän empaatisuutensa, paremman tietotasonsa tai korkeamman moraalinsa pohjalta, se nyt ainakin on käynyt selväksi.

Ehkäpä elliittiin kuulumisen voi määrittää ylimielisyyden ja muiden halveksunnan mittareilla. Missä lukemissa kulkee eliitin raja, sen tietänee vain eliitti itse.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Olisin halunnut kuulla blogistin määritelmän eliitistä, sen kun voi määritellä hyvin monella tavalla. Ei tuosta kai kannata vetaista hernettä nenään.

Pekka Iiskonmaki

Katsoin saman ohjelman ja hämmästelin samaa.

Naisten päivää juhlitaan Johanna Korhosen perheessä tuplana. Onnea molemmille.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Ninhän se on kohtalon sanelema. Kun ei voi kuulua sateenkaarieliittiin, sukupuolineutraaliieliittiin , lesboeliittiin, urheilueliittiin, poliittiseeneliittiin niin on oltava vaan "tavis".

Kari Savinen

Satuin myös katsomaan kyseisen ohjelman, ja olenkin jo odottanut tätä kommentointia.

En myöskään ymmärrä sitä, että millä oikeudella ja milla "lihaksilla" Johanna Korhonen karsinoi perussuomalaiset huonosti käyttäytyviksi ihmisiksi.
Itse en ole perussuomalainen, mutta sen voi sanoa että perussuomalaisilla tuntuisi olevan kaikilla parempi käytös kuin feministi Korhosella.

Kyllä tuonlaatuinen ylimielinen käytös ei kuuluisi missään nimessä televisioon, luulisi Stillerilläkin olevan hiukan selkärankaa.
Suunta tosiaan näyttää olevan se, että mikäli pilkkaat "persuja" keinolla millä hyvänsä, niin saat kyllä äänesi kuuluville.

Timo Soinille annan ohjelmasta täydet pisteet, hänhän oli ainoa henkilö joka pysyi asialinjalla, vaikka ei arvannut Ervastikaan paljoa lähteä naljailemaan, koska hänellä on sen verran poliittista vainua tulevista vaaleista.

YLE:n hallituksessa istuvilta kansanedustajilta olisi nyt vaadittava jokin raja millaista loanheittoa veronmaksajien rahoilla tehdään !

Lopuksi voisi heittää Korhoselle kysymyksen: Luuletko todella, että sinua ja sinun käytöstäsi arvostetaan muualla kuin siinä sakissa jonka etuja ajat ?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kai se nyt peruskohteliaisuuteen ja hyviin käytöstapoihin kuuluu ainakin kutsua henkilöitä oikeilla nimillään.

En juurikaan muista täällä neljään vuoteen yhdenkään perussuomalaisen osanneen kirjoittaa Katainen tai Stubb... Urpilainenkin taisi olla siinä kinttaalla, onnistuuko vai ei.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juho, mustisi taitaa pettää pahemman kerran tai sitten vain haluat yleistystä....

Toimittaja Johanna Korhosen käytös TV:ssä oli ala-arvoista, aivan kuten Arto kirjoittaa. Ymmärrän kyllä että haluat puolustella keskustalaista Korhosta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #28

Millä lailla se oli ala-arvoista? Kaikki tietävät, että mistä huonosta käytöksestä Korhonen puhui, ja on aiheellista kysyä, miksi siihen ei puututa. Kun Pirkko Ruohonen-Lerner vielä paimensi villeimpiä toimijoita, huonosta käytöksestä otettiin vastuu. Nyt ei enää kukaan sitä myönnä.

Ei Timo Soini ole sokerista eikä vauva, ja hänelle voi esittää tiukkojakin kysymyksiä. Se on vissi ja varma.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #33

Kommentoin Juholle. On täysin varmaa että mielipitseesi poikkeaa aina perussuomalaisista keskusteltaessa, joten jätän kommenttisi aina omaan arvoonsa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #39

Tokkopa. Arja Juvonen on hienostunut tyyppi, monta muutakin poliitikkoa ansaitsee kehut. Tässä nyt ei vaan ole mitään epäselvyyksiä, mistä asioista puhuttiin.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja Vastaus kommenttiin #33

Yleisesti ottaen rasistikortin heiluttelu on huonoa käytöstä. Jos siitä pitää alkaa tässä väittelemään, että onko vai ei, niin suosittelen ensin perehtymään asiallisen keskustelun alkeisiin. Suomessa se nyt vain on okei viuhutella rasistikortteja, mutta asiallista se ei ole. Ensin pitäisi määritellä, mitä rasistilla tarkoittaa, mutta sepä se on liian vaikeaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #28

Anteeksi, Sirpa. Sinä käyttäydyt aina tyylikkäästi.

En nähnyt ohjelmaa, joten sinänsä minulla ei ole tarpeen tai edes perusteita puolustaa tai olla puolustamatta. Mutta erittäin suurella todennäköisyydellä puoluevärin tunnistaa, jos tekstissä esiinyy Käteinen tai Stubido.

Ja Luukkanenkin kyllä vetelee aika usein tarkoitushakuisesti puolitotuuksilla. Keskusta kuuluu hänenkin vittuilunsa suosikkikohteisiin, joten tulevaa hallitusyhteistyötä valmistellaan kyllä huolella.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #61

Juho, nyt käsitän kommenttisi kun kerrot ettet ollut katsonut kyseistä ohjelmaa. Hyvin usein todellakin vedetään mutkia suoriksi katsomatta itse ohjelman antia. Juho, olen aina pitänyt kommenttisi asiallisuuksista. Nyt se mielestäni poikkesi aiemmista lukemistani.

Mitä sitten tulee tämän blogin kirjoittajan kirjoitusten tarkoitushakuisuuksiin, niin pitää ottaa huomioon itse kullakin olevat mielipiteet. Ne kun saattavat erota useiden henkilöiden omista mielipiteistä. Joten joku voi siis katsoa esitetyn mielipiteen puolitotuudeksi vastoin kirjoittajan esittämää mielipidettä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #71

Kun kirjoitin 'yhdenkään perussuomalaisen' tein juuri samaa kuin Luukkanen tyypillisesti. Yliampuvalla yleistyksellä tarjottu mielikuvapiikki. Osaan lukea erittäin hyvin tuollaista tekstiä, koska halutessani osaan myös tuottaa sitä.

Toisen henkiön nimen vääntämistä käyttävät esimerkiksi nuoret koulukiusaajat. Se kuuluu keinojen perusvalikoimaan. Samat henkilöt, jotka vääntelevät Käteistä ja Stubidoa, ovat seuraavassa tekstissä ylen huolestuneita koulukiusaamisesta. Sinänsä ihan kiitettävää mutta voi vain leikitellä ajatuksella, kuka on oppilas ja kuka opettaja. Olisihan se noloa, jos vanhemmat olisivat oppineet huonoa käytöstä nuoremmilta...

Asenteen pystyy usein hyvin lukemaan pienistä yksityiskohdista. Varsinkin, jos ne ovat toistuvia.

Pekka Iiskonmaki

#12
Onko sama henkilö, joka sai kenkää päätoimittajan pestistä?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Voisitko Kaimani selittää minulle ja kaltaisilleni, kuulummeko me elittiin, me, jotka haalarit päällä sorvin vieressä olemme seisseet ja monet edelleen seisovat ja joiden joka päivä oli ja on ansaittava palkkansa jos työpaikan halusi säilyttää vai sinunkaltaisi, jonka palkka juoksee tulee tulosta tai ei, mutta et ole elittiä koska olet persu ja me duunarit puoluekannalta jotain muuta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Osa haalarit päällä työskentelevistäkin äänestää kokoomusta tai demareita ihan vaan sen takia että voi tuntea sen ohikiitävän hetken kuuluvansa juuri siihen eliittiin.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Ahaa.....Saako demareita äänestämällä sellaisia fiiliksiä?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #16

Nykyään, nimenomaan niin se on.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Voi kun tietäisi, millä selaimella videoupotus toimii. Ei toimi Firefoxilla eikä Chromella täällä. Luukkasella toimii.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Chromella katsoin ja kuuntelin. Siis pelittää.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kiitos, Sirpa. Tarkoitin millä selaimella videon voi itse upottaa. Minullakin pelittää itse katsominen. En ole onnistunut tekemään upotusta omalla koneellani tälle alustalle, mutta Kammonenhan sanoi, että toiminnossa on jotain häikkää. Ainakin eri selaimilla.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #35

Petra - ohjelmia kannattaa aina päivittää...ei se minullakaan vanhalla toiminut.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #51

Kiitos vinkistä, mutta minulla on aina uusin versio selaimesta. Joten siitäkään ei voi olla kyse.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Lisäksi Zareff vihervastonttu tyyliin Nightwishin Marco bassolirutuksella, hienostuneesti. Tosin vain Marco vakuuttaa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Minä haluaisin tietää kaikilta kokoomuspuolueen edustajilta, että millä ihmeen perusteilla esiinnytte Putinin tukipuolueen "Yhtenäinen Venäjä" veljespuolueena??!

Jos tämä sympioosi on joskus näyttänyt hyödylliseltä, niin eikö herraparatkoon tänä päivänä ole syytä sanoutua tuosta yhteiselosta heti irti?

Herätkää kokoomusta äänestää aikovat!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jospa Pertti Rampanen heräisi ensin: Johanna Korhonen on ollut ainakin viime europarlamenttivaaleissa sitoutumattomana keskustan listalla.

Edit: ja näkyy nyt olevan keskustan eduskuntavaaliehdokkaana

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Sori Seija, sekoitin Korhosen ja Korholan! Muutin tekstini. Tällaisena se menee hieman sivuun asiasta, mutta menköön. Kysymykseeni olisi mukava saada vastaus.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

Pieleen meni sekin, Nykypäivän sivuille korjattiin aikanaan esittämäsi väite - taisi tulla joltain perussuomalaiselta.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #25

En lue Nykypäivää, joten viisaapa missä meni pieleen?
Minä olen kaukana mistään puolueesta, jos minua tarkoitit.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #26

Nykypäivässä oli lyhyt kirjoitus, jossa korjattiin ettei kokoomus ole ilmoittanut olevansa Yhtenäisen Venäjän veljespuolue, vaikka joku niin väittää. Ja löytyi että se joku oli senaattori Tossavainen, jonka kirjoituksissa on toki muutenkin ollut asiavirheitä.

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #30

Tässä linkki, korjataan niin, että puhutaankin sisarpuolueesta:

https://finrosforum.wordpress.com/2010/08/27/kokoo...

On vähän vanha linkki, mutta selvää asiaa. Jos kokoomus on täydellisesti sanoutunut irti tästä "kytköksestä", niin oikein hyvä!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Se oli varmaan niihin aikoihin kun Yhtenäinen Venäjä pyrki länteen ja EPP:n jäsenyyteen.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #36

Niin näytti olevan. Mutta menikö homma tuolloin puihin vai onko jäsenyys toteutunut/toteutumassa?

Mutta kokoomuksesta: Kuinkahan monella suomalaisella on kanssani se luulo, että kokoomuksella ja Yhtenäisellä Venäjällä on joku kytkös? Anteeksi vaan Seija, mutta Sinun kielteinen vakuuttelusi ei asiassa tällaisenaan riitä. Pistä kielteisyyteen selvä linkki, tai joku muu tehköön sen.
Muuten, ei savua jne...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

Kas tässä, sivun oikeassa yläreunassa:

http://www.digipaper.fi/nykypaiva/100418/index.php...

Puihin meni, ja tuskin enää ainakaan pitkiin aikoihin yhteistyöhön lännen kanssa pyrkivätkään.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #44
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #45

Se oli niihin aikoihin kun Venäjän toivottiin länsimaistuvan ja kääntyvän länteen eikä itään, eikä etenkään sisään päin.

Kävihän Urpilainenkin Moskovassa ja Soini neuvottelemassa yhteistyöstä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128833707077...

http://finnish.ruvr.ru/2013_03_06/Timo-Soini-tapas...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #47

Eli kokoomuskin on ollut joskus väärässä, se on uutta.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #45

Yhteistyöpuolueestahan tuossa Seija Nylyndin antamassa linkissä puhutaan.

Eli nimityksillä kikkaillaan. Ei löydy vieläkään selvää vastausta, yhäkö kokoomus "roikkuu" jollain tapaa Yhtenäisen Venäjän kaverina? Eikö ole pistänyt välejä kokonaan poikki? Aikooko sitä tehdäkään? Minkälaisia toimia lisää edellytetään Venäjän johdolta ennen kuin välit kyseiseen puolueeseen katkaistaan?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #50

Jep, selkeää irtisanoutumista Putinin puoluesta emme ole kokoomukselta kuulleet.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kipakkaa keskustelua. Jussihan oli aivan mainio))...

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kipakkaa ja paikoitellen huonotapaista.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Mieluummin kuulun eliittiin kuin "Hönöihin, Tomppeleihin tai Huru-ukkoihin". Aikoinaan venäläinen huippuauto oli Moskvitsh Elite. Kaipa se oli eliitin auto.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Propellipäistä puhumattakaan. Johtuisikohan joidenkin perussuomalaisten kielenkäyttö siitä, että Soini on ilmoittanut johtavansa näyttämällä esimerkkiä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Luukkanen on selvää puheenjohtaja-ainesta. Taisi nuo pikkulinnutkin aamulla siihen suuntaan visertää.

Käyttäjän pirkkomattila kuva
Pirkko Mattila

Ehkä Johanna Korhonen kirkolliskokousedustajana lyö rintaansa ja toteaa: "Onneksi en ole niin kuin nuo perussuomalaiset"

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Täällä olevasta keskustelusta käy hyvin ilmi kuinka Perussuomalaiset voivat/saavat arvostella ja huudella muista puolueista ja muiden puolueiden jäsenistä ihan mitä haluavat.
Mutta kun joku arvostelee Perussuomalaisia, syntyy haloo ja maailmanloppu.
Perussuomalaiset eivät tunnetusti kestä kritiikkiä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Niinpä juuri.

Mahtaako tämä olla nyt sitä naistenpäivän "lustraatiota" mallia "Perussuomalaiset"?

Eräiden kommenttien perusteella Luukkasen "säveltuotannolle" näyttää löytyneen "sopivia soittajia" ...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mika Mäenpää, on ihan eri asia arvostella asiallisesti perustellen puolueiden toimintaa kuin että nimitellään eri nimityksin niin henkilöitä kuin jopa koko puoluetta ja siihen kuuluvia kannattajia. Uskonpa että PS-puolueessakin kestetään asiallinen kritiikki siinä missä muutkin puolueet toisin kuin kommentissasi esität, mutta ne asiattomat nimittelyt näyttävät saavan joskus asiattomia vastakommentteja, jotka eivät kuitenkaan kaikki ole ps:n kannattajilta kuten kommentissasi näytät yleistävän monien muidenkin tapaan.

Muuten itse olen sitä mieltä että nimittely aikuisten ihmisten kesken on hyvinkin verrattavissa koululaisten kiusaamiseen. Saattaa olla jopa niin että kun lukevat näitä aikuisten nimittelynettikirjoituksia, niin on oppia otettu ja ryhdytty toimimaan samalla tavalla.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Sirpa Abdallah, oletko todella sitä mieltä, että ainoastaan Perussuomalaiset arvostelevat asiallisesti perustellen?
Olen kanssasi täysin eri mieltä tuosta ja kritiikin kestämisestä, toki ymmärrän kantasi, kukapa omaan pesäänsä "kusisi".

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #77

Mika, en ymmärrä miksi et voi lukea kommenttiani oikein, sillä en ole väittänyt ps:läisten aina arvostelleen asiallisesti perustellen (.."eivät kuitenkaan kaikki ole ps:n kannattajilta..") vaan kysehän on siitä että näin on puolin ja toisin. Siis muidenkin puolueiden kannattajien taholla toimittu. Olen siis sitä mieltä ettei pidä yleistää koskemaan yksin PS:n taholta tulleita kirjoituksia ja kommentteja. Nimittelyt eivät vain ole tätä päivää. Niistä olisi päästävä eroon. Muuten toimittaja Johanna Korhonen esimerkiksi on keskustan ehdokkaana, joten hänen käyttämänsä epäasiallinen nimittelypuheensa eivät mielestäni ole asiallista käyttäytymistä.

Saat toki olla eri mieltä kanssani tuosta kritiikin kestämisestä. En kuitenkaan nyt lähtisi jälleen kerran nimittelemään kommenttiani omaan pesään "kusemiseen". Tämäkin kommenttisi tuolta osin kertoo jokseenkin paljon suhtautumisesta eri mieltä oleviin. Valitettavasti.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #81

Sirpa, olen samaa mieltä että nimittely on turhaa, kuten varmaan huomasit olen koko ajan puhunut Perussuomalaisista enkä esim. Persuista, toivottavaa olisi että Kokoomuskin olisi Kokoomus eikä mitään muuta, tämä näin esimerkkinä. Sama koskee kaikkia puoluita.
Sallin kyllä, että asioista ollaan eri mieltä, kunhan sekin on sallittua molemmin puolin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #82

Kun puolueen puheenjohtaja puhuu persujen ehtoopuolesta - joka ei näytä kestävän merivettä - niin persu sallittaneen muillekin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #82

Mika, olen samaa mieltä myös puolueiden nimien muuttelemisista nimittelymuotoihin. Samalla joudun kyllä toteamaan että noita nimittelyjä olen ollut havaitsevinani kyllä enemmän muiden kuin perussuomalaisten kirjoittamina. Saattaa olla ja jopa hyvinkin mahdollista, etten toki ole kaikkia kirjoitteluja lukenut.
Itse olen kyllä aina pyrkinyt kirjoittamaan puolueiden nimet oikeaan muotoon.

MItä sitten tulee tuohon lopussa mainitsemaasi erimieltä olemiseen, niin taitaa olla niin että joillekin juuri tuo on ns. kompastuskivi harrastamaan nimittelyä toista osapuolta kohtaan. Asiallisesti esitetty erimielisyys on ja pitää olla hyväksyttyä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Korhonen peräsi käytöstapoja. Kommentoinnin perusteella jälleen aiheesta. Sivuun on jäänyt Korhosen antama kiitos fiksuille perussuomalaisille naisille. Sehän ei tietenkään lämmitä persumiesten mieltä. Kuuroille korville näkyy kaikuneen myös Soinin kritiikki puolueessa esiintyneeseen hörhöilyyn, josta hänet luonnollisesti nostetaan tikun nokkaan. Soini osaa käyttäytyä ja kestää kriitiikkiä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kun lueskelee näiden ämmämäisten miespersujen jatkuvaa parkumista ei ole ihme, että naiset puoluetta karsastavat. Persut ovat tuonut uuden ilmiön politiikkaan, julkisuudessa mahdollisimman näyttävästi heittäytymisestä marttyyriksi ja pyrkimys sääliäänien keruun. Sensijaan oikeisiin, Suomen tulevaisuutta koskeviin asioihin puuttumisella ei niin väliä ole, kunhan ollaan esillä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Blogin lukijat varmaan ymmärtävät silloin tällöin lukaista vanhempia postauksia, esim. "Nemtsovin murha ja Suomen kohtalo", vahvistaakseen käsitystään Universtaalla valtion palkalla pehmustetuissa paikoissa tuotettavan analyysin tasosta. Ministeriainesta, eikä jakkaralla istuskelemaan käytävän puolella.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Heikki ja kaima...teillä meni ihan karriksi tämä juttu))))

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Joskus luulin "työmies" Matti Putkosen lähetetyn kantamaan jakkaroita Dianapuiston väelle, mutta pitänee tarkistaa kantaa luettuani häntä tituleerattavan vakavissaan viisaana ajattelijana jossakin bisnesledessä.

Omista, ei niin vähäisistä kokemuksistani, olen oppinut vierastamaan niitä jotka työntävät kätensä järjestönsä demokraattisesti valittujen edustajien kainalon alta. Usein siihen tarvitaan korkeaa koulutusta. Johanna Korhonen käy hyvänä esimerkkinä heistä, valituista valituimmista: ruotsi, ruotsi, ruotsi, turvallisuudella on vain yksi tehtävä, estää ettei ryssä tule ja vie kieltä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Sinulla oli Rolf hyvä kommentti...äsken. JA oli tuokin äskeinen hyvä)))

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Jännä sinänsä, että kun toimittajat haastoivat eliitin edustajaa eli Soinia, harmitus jälkeenpäin kohdistuu Korhoseen, joka oli kenties läsnäolijoista kiltein. Ruben piti hauskaa Soinin kustannuksella kutsumalla häntä kuuluisaksi hipiksi ja Ervastilla oli todella kriittisiä heittoja. Mutta Ervasti onkin karismaattinen, hetero ja mies.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Persut ovat todella mielensäpahoittajakansaa, jollaista koko Suomen kansa ei suinkaan luojan kiitos ole. Keittiöpsykologi saattaisi puuttua heidän itsetuntonsa ongelmiin, mutta koska en ole sellainen, en puutu.

Ja argumenttina käytetään aina sitä, että arvostellessaan Persuja, halveksii niitä 550000 äänestäjää. Ikään kuin tuo äänestäjäporukka olisi jollain lailla pyhää, ja siksi sitä pitäisi suojella pahalta maailmalta olemalla arvostelematta heidän äänestämäänsä tahoa, vaikka se tekisi mitä ja käyttäytyisi miten.

Muita tahoja äänestäneistä ei ole niin väliä, koska Persut ja heidän äänestäjänsä ovat kuulemma Suomen kansa. Se Pyhä Suomen Kansa.

Ja kaikki muut...?

http://karritanninen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1891...

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Perusnaisena en pahoittanut mieltäni! Vahvan itsetunnon omaavan ihmisen ei pidä ottaa nokkaansa edes Markin kommentoinneista.
Katsoessani ko. ohjelmaa kävi mielessäni ajatusleikki, joka koski Korhosen laitonta erottamista. Mikäli Soini olisi ollut ko. lehden hallituksessa tuntien Soinin luulisin hänen voimakkaasti vastustaneen erottamista.
Soinilla on sitä maassamme harvinaista "sydämem sivistystä". Se merkitsee sitä, että kovan paikan tullen on sen heikomman puolella.

Sivistys ei ole sitä, että on aina täydellinen ja toisten heikkouksia arvosteleva ja lakitupaan lähettelevä!
Korhonen selvästi oli asenteittensa vanki. Se, että hyväksy kristillisen avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi, ei merkitse meidän ihmisten erilaisuuden hyväksymistä. Erilaisuutta on ollut aina ja tulee aina olemaan. Tärkeintä on se, että yhteiskunta hyväksyy meidät kaikki tasavertaisiksi jäsenikseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset