Arto Luukkanen

Pahat ja rumat perussuomalaiset?

Pahat ja rumat perussuomalaiset!?

”…hetkinen... Timo Soini, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, entinen MEP ja Suomen suurimpiin kuuluvan puolueen puheenjohtaja on niitä "tallaajia, jotka tämän kaiken tiluliin maksaa", mutta esimerkiksi allekirjoittanut on Ylellä työtä tehdessään "parempaa väkeä"? Minusta tuo rajaus on nyt vähintäänkin mielivaltainen. Eikö sinusta?...”

**

Viimeinen blogini ”Avoin kirje Johanna Korhoselle” 8. maaliskuuta sai parahultaisesti palautetta ja julkisuutta (http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189136-avoin-kirje-johanna-korhoselle). Sainpa ihan tunteenomaistakin palautetta. Tosin todettakoon, että sanan ”itkupotkuraivarin” käyttö on kokenut inflaation.

Vastaan tässä joihinkin keskustelussa esitettyihin väitteisiin ja erityisesti tähän alun toimittajan vuodatukseen. Laitoin viestisi tähän anonyymisti vaikka uskon, että kestät esiintyä omalla nimelläsi.

**

Ensiksi todettakoon, että perussuomalaisen puolueen esiinmarssi houkutteli 2011 median ”julkisuuspapistosta” kauhistusta ja pelkoa. Reaktio muistutti mielenkiintoisella tavalla sitä tunnekauhua, jota vuosien 1904-1907 eduskuntauudistus herätti.

Väistyvät yhteiskuntaluokat ja säädyt halveksivat erityisesti naisia ja sosiaalidemokraatteja. Näiden sivistymättömyyttä ja primitiivisyyttä naureskeltiin silloisissa pilalehdissä. Miten mökin akat osaisivat päättää ketä äänestää?

Sosiaalidemokraattien kohdalla oli mukana myös atavistista pelkoa; ehkäpä nämä kansan syviä rivejä edustavat ihmiset turvautuisivat väkivaltaan? Veisivät meidän etuoikeutetun asemamme?

Vuonna 2015 on kyse samasta kauhusta. Perussuomalainen puolue edustaa SDP:n unohtamia duunareita ja niitä, jotka ovat kärsineet tässä suhdannekatastrofissa eniten. He uskovat demokratiaan ja kiistävät eliitin oikeuden määrätä tässä maassa. Se pelottaa.  

**

Julkisuuspapistolle tilanne on vaikea. Esimerkki tästä ristiriidasta näkyi kun puoluetta taannoin demonisoitiin ruotsalaisissa lehdissä oikein olan takaa. Ilmeisesti ruotsalaiset toimittajat saivat meiltä kattavaa materiaalia, jonka perusteella ps. edustajien naamakuvilla juhlittiin ruotsalaisissa iltapäivälehdissä.

Kaiken takana irvisti vanha kunnon ruotsalainen roturasismi a la Axel Olof Freudenthal ja stereotypiat ”suomi-mongoleista”.  Suomalaiset olivat toimittaneet materiaalia ja nyt sitten entisessä emämaassa rieumuittiin: pahat ja rumat perussuomalaiset!

Suomen media ei valitettavasti mitenkään puuttunut tähän epäreiluun rasistiseen kampanjaan vaan naureskeli mukana. Häpesin silloin suomalaisen median puolesta.

Persua mä metsästän!

Vaalien läheisyys näkyy myös nyt.

Odotettavissa on ilmeisesti samantyyppistä kampanjointia, jossa serviili mediapapistomme etsii tästä puolueesta vikoja, virheitä, rikoksia ja skandaaleita. Niistä tehdään lööppejä ja revitään mahdollisimman paljon negatiivista mediajulkisuutta.

Tämä kaikki on kestettävä ja enemmänkin. Eikä se pelota.

Vuoden 2015 vaalien jälkeen eliitin on taas kestettävä se, että eduskuntaan tulee myös sen tavallisen kansan edustajia. Mediapapiston jäsenet eivät tietenkään helposti anna periksi mutta uskon siihen, että ajan kanssa sitä ”hien hajua” tullaan vielä sietämään sielläkin suunnalla.

**

Nyt sitten arvoisa toimittaja X. Väitän kunnioittavasti, että Sinä olet – vaikkakin YLE:n palveluksessa – paljon enemmän vaikutusvaltaisempi kuin tiedätkään. Ihmisille tuli vain sellainen tunne, että Sinä olit epäreilu. Että et pilkannut ainoastaan Soinia vaan hänen äänestäjiään.

Lyön vaikka ”kökkötraktorista” vetoa, että tässä ohjelmassa Sinä et toiminut tasapuolisen journalismin mukaan.

Arvostan Sinua suunnattomasti mutta ymmärrän tietenkin, että mahdollisuus naureskella oli liian suuri.

Esitän lopuksi Sinulle ja kaikille toimittajille sen nöyrän toiveen, että tulevaisuudessa suhtautuisitte kaikkiin poliittisiin puolueisiin tasapuolisesti.

Toivon, että jättäisitte sen erityisen persumetsästyksen vähemmälle ja suuntautuisitte kriittisesti myös vallan edustajiin ettekä heiluttaisi niin mieluusti häntäänne heille.

Kunnioittavasti ja demokratian puolesta.

Arto Luukkanen

Järvenpää

www.artoluukkanen.com

Ylen galleria!

http://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/uusimaa/ehdokkaat/4539?emp=r...

 

http://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaalit2015/vaaligalleria?emer[pn]=Arto+Luukkanen&emer[pd]=2&emer[pp]=&emer[pg]=M&emer[par]=18_90&emer[pk]=a&emp=po-.pk-a.pg-M.pp-.pd-2.pn-&emer[po]=#4539

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"Toivon, että jättäisitte sen erityisen persumetsästyksen vähemmälle ja suuntautuisitte kriittisesti myös vallan edustajiin ettekä heiluttaisi niin mieluusti häntäänne heille."
Mitä soopaa. Persut on valtaa pahimmillaan. He käyttävät parlamentaarisen vallan lisäksi valehtelun ja yksinkertaistamisen valtaa. Esim uhriutuvat ihan pokkana kaikesta sellaisesta käytöksestä mitä itse käyttävät ja minkä itse ovat ujuttaneet poliittiseen keskusteluun.
Kokoomuslaiset olivat hiljaa kun persut opettivat kansalle että Kataista kuuluu julkisesti ja korkeilta tahoilta (kansanedustaja) julkisesti nimitellä ja haukkua niinkuin pahimmat katujätkät haukkuu.
Moraalisesti kokoomus on voittanut persut ja pitkällä tähtäimellä se nähdään.
Demarit näyttivät että puoluekulttuuri on vakaumusasia. Puolueen sisällä ratkaistaan vaikeatkin linjajaot ja sen jälkeen ei julkisriidellä eikä kirjoiteta korkealta taholta jäsenistöä vastaan kuten Soini teki. Demarit ovat rakentava luotettava voima yhteiskunnassa koska näyttivät miten hienosti puolueen sisällä toimitaan.
Varsinainen valta eli sen valta joka huutaa rumimmin ja härskeimmin on aina olemassa. Koko länsimainen demokraattinen perinne tähtää siihen että sitä kovuuden viidakon lakia suitsitaan. Siksi kokoomus ja demarit ovat rakentavampi länsimainen aitokonservatiivinen voima. Aitokonservatiivi ei ole arvokonservatiivi. Arvokonservatiivinen kansallismielisyys on naisia ja naisten tasavertaisuutta vastaan juuri samalla tavalla kuin joku Saudi-Arabia.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Sini. Ps on naisten puolella! Hyvä suomalaiset naiset!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No näyttäisit esimerkkiä ja kommentoisit siihen mitä nainen kirjoitaa sen sijaan että vedät mainoslauseen ja löyt sillä naamaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arto, eikös politiikassa ole tärkeintä, että puhutaan. Alkuun ei puhuttu yhtään mitään.
Missään lehdessä ei edes uutisoitu, kun Esko Sikkilä (SDP)ja Martti Eskola
(Kepu)muodostivat Perussuomalaisten valtuustoryhmän Siikajoella.

Anne Lindell

Hammm ... Arto, muistelepa vain, miten minulle kävi vähän aikaa sitten Ps-facebook-ryhmän sivulla?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Persubashing on Suomen sivistyneistön lempiurheilu jossa kaikki osallistujat palkitaan. On siis ymmärrettävää, että jokainen suoritus lähetetään suorana.
Yksi pyyntö silti olisi: Jättäkää meille muita lajeja seuraaville ja harrastaville edes yksi suomenkielinen radio- ja tv-kanava ja yksi sanomalehti.

Keijo Räävi

YLE:n vaalikoneessa herätti huomiota perussuomalaisten puolueen linjasta poikkeavat vastaukset.

Muiden puolueiden kohdalla vastaavaa hajontaa ei näyttänyt löytyvän.

Mistä moinen johtuu?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aloittatteko sisällisodan jos häviätte vaalit, kuten sosiaalidemkraatit vajaat sata vuotta sitten? Pitäisikö tämä uhkaus ilmoittaa Supolle?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Voisiko Arto linkata yhdenkin Ruotsista kantautuneen uutisoinnin, joissa irvaillaan perussuomalaisten rumuudelle tai alempirotuisuudelle/mongoliudelle, tai yhdenkin viittauksen siihen, että Ruotsissa kenelläkään olisi hajuakaan, kuka oli Freudenthal. Tai millä tavalla poliitikon kasvokuvan julkaiseminen lehdessä on rasismia?

Kiitos ja hyvää vaalimenestystä uhriutumisen kovalla ja kivisellä polulla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Perussuomalaisista ei nykyään kirjoiteta Ruotsin lehdissä juuri mitään, joten todennäköisesti on tarvinnut kaivaa esiin 2½ vuotta vanha uutinen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15573713.ab

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kiitos Seija. Ei tarvinnut vastata. Sinä sen teit. Pyydän Petraa tutustumaan tämän ruotsinkielisen herran rotuteorioihin. Wikipediastakin löytyy. Se on murheellista historiaa ja sitä tukee Ruotsissa käytetty mongoli-puhunta Suomesta. Asiaa ei liene tarpeellista valottaa enempää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19

Arto, kiittelet turhan aikaisin: leipätekstissä lukee "ruotsalaisissa lehdissä" ja löytyi vain Aftonbladetista. Missä muissa?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #19

Itse asiassa, Arto, tuo juttu uutisoi Suomessa tapahtuneesta poliittisesta herjasta ja Putkonen kertoo siinä miten se on koettu loukkaavana. Tämän voi katsoa perussuomalaisten eduksi.

Kiitos, ei tarvitse neuvoa tutustumaan Freudenthaliin koska tiedän häiskästä keskivertokirjoittajia enemmän ja edelleenkään en näe yhtäkään todistetta sille, että Ruotsissa olisi

a) kukaan väittänyt perussuomalaisten olevan rumia

b) perussuomalaisten olevan mongoleja - siellä ei ylipäänsä tule varmaan kenellekään mieleen, että perususuomalaiset edustaisivat suomalaisia vaan pelkkää puoluetta. Ylipäänsä mediasta ei löydy tukea väitteelle, että suomalaisia pidettäisiin Ruotsin lehdistössä mongoleina.

c) Mediasta ei löydy viitettä, että ruotsalaiset tietäisivät, kuka oli suomalainen Freudenthal tai miten hän olisi esillä ruotsalaisessa lehdistössä.

Eli Arto Luukkanen on lähtöruudussa, ellei jotain muuta löydy.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä kunnallisvaalien aikaan ainakin meillä linkitettiin ehdokkaiden kuvia rumuudesta, valitettavasti minä en päässyt galleriaan.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Joo se "itkupotkuraivariblogi" oli aika hulvaton. Karriko se oli?

Näiden vekkuleiden ongelma on liian läpinäkyvä. Vihollinen lienee motiivi moisille. Täytyy tuhota... Vaikea kuvitella muuta. Ahdas näkemys ja pelko jos ne pirulaiset pääsevät hallitukseen.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Homma näyttää olevan niin.

Mitä enemmän perussuomalaisia mollataan eräiden puolueiden ja tiedotusvälineiden kautta, sitä enemmän ääniä tule satamaan perussuomalaiten laariin.

Suomalaiset eivä hyväksy jatkuvaa ohjattua panettelu.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

No ymmärrän otsikon! Jos ei nyt ruma ja paha perussuomalainen niin yksinkertainen, tyhmä, joka ei luota viisaampien sanaan ja tiedä paikkaansa. Pitää olla siellä omiensa joukossa ja antaa viisaamien ja kaikkiteitävien ( miljonäärien) päättää asioista.

Sini puhui SDP:n puoluekulttuurista, sanon mieluummin puoluekuri. On aivan sama asia jos se kaikki tieto ja viisaus on omasta mielestä vahvojen omaisuutta vaikka aate olisi millainen tahansa. Maamme kahtiajakautuminen on asennekysymys. Lapset saavat jo alkuvaiheessa kokea olevansa avunsaajia ei oman elämänsä sankareita.
SDP on ajautunut kauaksi alkuperäisistä juuristaan. Syntyy asenne omasta paremmuudestaan. Sama, jota Korhonen poti MOT ohjelmassa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olisi mukavaa joskus lukea Luukkaselta blogia jossa hän esittäisi näkemyksiään mitkä olisivat hänen lääkkeensä jotta Suomi saataisin takaisin kasvuralle, mutta taitaa olla turha toive. Luukkanen taitaa jatkaa valitsemallaan persujen tiellä, tiellä jossa tunnuksenomaista on jatkuva parkuminen, ei ihme, että naiset karttavat "ämmämäistä" puoluetta.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Arto nyt kommentoi aina perussuomalaisia mollaten ja Tanninen ei ehkä sisäistänyt kommenttiani omassa blogissaan.
Perusnaisena juuri kaksi kovaa kokenutta naista 1911 ja 1920 syntyneet saivat minut mukaan SMP jatkumona Perussuomaiseen politiikkaan. SDP ei näitä itsenäisiä omilla vahvuuksillaan sodan ja rauhan aikana toimineita naisia puolustanut!
Heidän viitoittamallaan tiellä aion pysyä ja tukeutua myös perussuomalaisiin sydämellään ajatteleviin miehiin.
Nimimerkki. Duunarin vaimo

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

En ole kummankaan äänestäjä, en Perussuomalaisten enkä Vihreiden. Minua kuitenkin kiukuttaa tämä uudelleen toistuva, jo viime eduskuntavaaleissa nähty vastakkainasettelu eli "pahat persut (+ muutoslaiset)" vs. "hyvät muut puolueet (ennenkaikkea punavihreät)". Sori vaan, mutta mun mielestä tuohon dikotomiaan uskovat vain syvempän ajatteluun kykenemättömät tai siihen viitsimättömät ihmiset. Sama koskee myös itsensä näihin "pahoihin" samaistavat, jotka liian usein keskittyvät omassa uhripositiossa piehtarointiin ja pelkkään provosointiin, sen sijaan että aidosti pyrkisivät tekemään Suomesta paremman paikan elää. Ongelmien ratkaisemisen sijasta keräännytään aidan äärelle huutelemaan puolelta toiselle. Katson, että puoluekannasta riippumatta tuollaiseen dikotomiaan uskominen on typeryyttä. Muuten sillä ei olisi juurikaan väliä, mutta ikävä kyllä tämä ilmiö haittaa ihan oikeiden, suomalaista yhteiskuntaa koskettavien ongelmien ratkaisua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset