Arto Luukkanen

Pitkäperjantain suomalaisuus: rohkeus voittaa viistorännän

Pitkäperjantain viistoräntä sopii suomalaiselle.

Kärsivässä Jeesuksessa on jotain sellaista, joka sopii tähän sielunmaisemaan. Kärsivä ja kurja Jeesus on kuin Aleksis Kiven 7 Veljeksen Männistön Kyösti, joka ”ei ikinä nauranut tai valehdellut”. Toinen vertauskuva voisi olla Mielensäpahoittaja – rehellinen ihminen, joka halusi, että asiat olisivat sillä vanhalla mallilla.

Suomalaisen pitkäperjantain sielunmaiseman takana piilee syvä ja rehellinen havainto siitä, että elämän aurinkoiset päivät eivät yleensä kuumota kaikille. Kyse ei ole kuitenkaan synkistelystä tai murheen palvomisesta vaan siitä, että tosiasiat tunnustetaan.

Me ymmärrämme vaistomaisesti, että Ihmisen Pojan kärsimyksen toisella puolella on Hänen valtakuntansa, jossa Hän on kuningas. Siellä asiat ovat toisin – sillä oikealla tavalla; siellä ei ole rikasta tai köyhää. On vain armahdettuja syntisiä.

Siellä hallitsee aina oikeus – täällä vain joskus ja ainoastaan jos sen puolesta tehdään työtä.

Tämä pitkäperjantain sanoma lohduttaa mieltä kaiken loskan keskellä.

**

Pääsiäisessä on myös toinen; repäisevä puoli: naisten rohkeus.

Kun miehet istuivat riitelemässä ja piileksivät niin naiset toimivat. Ylösnousseen ensimmäinen todistaja oli rohkea nainen, jolla oli ollut aikoinaan kyseenalainen maine. Kun miehet juoksivat karkuun ja kielsivät, niin topevat naiset puhuttelivat Häntä.

Naisten rohkeudessa on jotain suuremoista, joka kääntää maailmaa. Aivan kuin helmi-maaliskuussa aikoihin 1917 Pietarissa. Silloin suuren muutoksen aloittivat naiset, jotka kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi uskalsivat mielenosoituksissa huutaa: ”leipää…”

Uskaliaat naiset muuttuvat ja muuttavat tätä maailmaa!

**

Sielualohduttavaa ja rohkeaa pääsiäistä kaikille!

Arto Luukkanen

Järvenpää

Kaikille ehdokkaille voimia ja jaksamista - puoluekantaan katsomatta. Kyllä se siitä...)))

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän HannuLehto1 kuva
Hannu Lehto

Siunattua Pääsiäistä Arto! Loppurutistus alkaa pääsiäisen jälkeen!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Samoin Hannu....Sinulle myös siunattua Pääsiäistä!

Käyttäjän KariSynberg kuva
Kari Synberg

Hyvää pääsiäistä sinulle Arto täältä Kangasniemeltä. Koita jaksaa loppurutistus, pidän peikkuja sinulle!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kiitos Kari! Kangasniemi rules!

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Hyvää Pääsiäistä Arto! Upea kirjoitus ja vertaus jälleen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Terveisiä itäsuomalaiselta pohjalta Roomasta, minun toisesta kotikaupungistani, sinne maailman parhaiten koulutettuja idiootteja tuottavan peruskoulun maahan, kuten Espoon ex-piispan poika Tapani Heikka kutsui USA:sta käsin Suomea mainiossa kolumnissaan Hesarissa!

Täällä ei enää laajemmin harrasteta ennustamista jonkin pilviveikkosen tarpeiden laskemisten perusteella, vaan luotetaan enemmän omien aistien välittämiin havaintoihin. Asialliset hommat hoidetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat, alkukristillisessä hengessä.

Sdp:lle on muuten koulutettu uusi tohtoristason näkijä Pilvi-nimeltään, haastanee ennustajana keskustan häkäpönttömiehen joka tosin on vaihtanut sähköautoon, ettei paljastuisi vaalien alla löydöksi osoittamaan, että uskonto ei ole Suomessa suinkaan oopiumia pelkästään rahvaalle.

Mutta Vatikaani on erilainen paikka Roomassa. Siellä Timo Soini kävi haukkaamassa pinaattia konservatiivikardinaalien kanssa, ja eduskuntaan palattuaan väänsi "kangen" sijoiltaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset