Arto Luukkanen

Kun huutaminen kannatti - Stubb EU-inkvisition renkipoikana?

EU:n 15 heinäkuuta pidetyn Kreikka-huippukokouksen sisällöstä ja keskusteluista tippuu hissukseen lisää järkyttävää tietoa.

Meitä suomalaisiahan hellittiin YLE:n uutistarjonnalla, joka oli kokouksen sisällöstä ja tunnelmista pihalla kuin keväinen lumiukko. Kansalaisille tarjoiltiin twitter-juoruja ja toimittajien omia tulkintoja. Soini kuulemma uhkaili kuulemma erolla ja ilmeisesti myös pian olisi todettu RKP:n pääsevän hallitukseen.

Todellisuus oli näitä Ylen taruja ihmeellisempää. Tosiasiassa 17 tunnin keskeytymätön kokous oli ilmeisesti jonkinlainen sakinhivutus, jossa huudettiin, painostettiin ja melskattiin. Se miksi ruotsalainen MEP arvosteli meidän Alexander Stubbia, johtuu ilmeisesti siitä, että Stubb omaksui kokouksessa jonkinlaisen ”inkvisition renkipojan” roolin ja toimi varsinaisten piiskureiden rinnalla apuläksyttäjänä. Ylimielinen luennointi ja syyllistäminen olivat kuulemma Stubbin tavaramerkkeinä. Olisi kiva kuulla Stubbin oma versio tapahtumista; molempia osapuolia olisi hyvä kuunnella.  

Kokous toimi hienona pelotteena EU:n johtajille. Jos joku pullikoi, niin hänet pannaan rehvakkaasti ruotuun! Epäilen myös, että meidän kiltille Juha Sipilälle tämä kokous oli aikamoinen trauma. En usko, että hän pystyy tämän jälkeen nukkumaan kunnolla.

Lopulta Ranskan johtaja Hollande totesi, että nyt tarvitaan jonkinlaista etujoukon EU-hallitusta, jolla on oma budjetti ja hallitus. EU:n alueelle on syntymässä näin jonkinlainen Saksan ja Ranskan voimakeskittymä, jolla on ympärillään alusmaita.

EU:n tulevaisuus olisi: Saksa ja Ranska sekä näiden dominiot.

Räyhänomainen rinnakkainelo”

Huutaminen ja uhkailu ja sakinhivutus ovat vanhoja vaikutuskeinoja. Niiden yhdistäminen EU:n ”sivistyneeseen” johtamiseen on tietysti järkytys kaikille. EU ei kuitenkaan eroa kovinkaan paljon edeltäjistään: kun raaputat näitä sivistyneitä poskisuudelma-johtajia, niin siellä se vanha toimintakulttuuri näkyy. Peiton alta läpsyvät vanhat imperiumin rakentajien varpaat.

Tämä kokous muistutti kovasti valtakunnan kanslerin Adolf Hitlerin painostusta vuonna 1939 Tšekkoslovakian johtajaa Hachaa vastaan. Siinä jotain samantyyppistä sakinhivutusta kuin mitä Leonid Brežnev ja neuvostojohtajat harjoittivat 1968 Dubcekia vastaan. Monen tunnin painostuksen ja haukkumisen jälkeen tulivat kameramiehet ja näiden katsellessa Leonid Ilijitš suuteli Dubcekia poskelle. Neuvostoliiton sen aikainen iskulause rauhanomaisesta rinnakkainelosta muuttui sosialistisessa leirissä ”räyhänomaiseksi rinnakkaineloksi”.

Mitä Suomi voi tehdä?

Meillä on kaksi mahdollisuutta. On joko tehtävä stubbit ja karjuttava leijonien kanssa. Näin saadaan renginpaikkoja ja luottamusta EU:n ytimissä. Tällä hovimestaripolitiikalla saadaan ehkä jotain kulttuurillisia myönnytyksiä ja pääsilityksiä. Kehityksen lopussa on kuitenkin EU-dominio, joka on Afrikan ja Aasian väestönsiirtojen ja ydinjätteiden loppusijoituspaikka. Meille jää saunaveden kantajien osa.

On ehkä olemassa toinenkin vaihtoehto.

Meidän on kuitenkin hyvä kysellä itseltämme: onko kansallisella itsemääräämisoikeudella merkitystä? Pitääkö sitä puolustaa?  Ja ennen kaikkea: Mitä tehdä?

Arto Luukkanen

Järvenpää

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Voisi tietysti kysellä myös millaista siellä kokouksessa olisi voinut olla jos Soini ei olisi jänistänyt valtiovarainmisterin pestiä;)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sehän on tietysti selvää että Soinin olisi tarvinnut olla sielläkin mutta kun se ei käy että perussuomalaisille asetetaan kaikki ministeriöt niin nyt oli näin että Stubb oli Soinia paikkaamassa. Kommentistasi saa käsityksen että sinäkin olet sitä mieltä että paremminhan se olisi mennyt jos Soini olisi siellä ollut.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuota noin, Soini sai valita ennen Stubbia, ja laisti valtiovarainministeriön, mutta seuraavaksi valintavuorossa ollut Stubb ei Soinin tavoin jänistänyt sitä vaikka olisi voinut valita jonkin muunkin salkun.

Ja mikä ettet voisi saada mieleisesi mukaista käsitystä, sillä meneehän se niinkin että kun itse kysyy ja itse vastaa niin saa mieleisiään vastauksia.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kansallinen itsemääräämisoikeus on täällä nyt "aliarvostettu". Sääli.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arto, taisit nyt tällä bloggauksellasi ampua itseäsi/PS jalkaan :)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minusta näyttää pikemminkin siltä, että Sipilä ja Stubb pelaavat hyvin yhteen. Stubb hoitaa esiintymisen ja Sipilä rakentamisen. Sipilän taustat ovat niin hyvin kunnossa, että hänen ei tarvitse traumaantua teatterista. Tuohon elettyyn yritysmaailmassa on varmaan ehtinyt näkemään kaikki mahdolliset variaatiot neuvottelutaidosta, huutamisesta ja paskan puhumisesta.

Soini sen sijaan voisi olla pihalla kuin lumiukko. Kaikki merkittävät pelintekijät ovat hänen perinteisiä vastustajiaan. Joten onneksi hän valitsi vaarattoman ulkoministerin pestin. Aikuisten oikeastihan vain täysi törppö pystyy tupeksimaan Suomen ulkopolitiikan. Ja eiköhän Niinistö tarvittaessa pistä duudsonit ruotuun.

Käyttäjän ritvalehtonen kuva
Ritva Lehtonen

Kiitos Arto hienosta kirjoituksestasi. Juuri näin, meidän oman kansan itsemääräämisoikeus on hukassa, samoin itsenäisyytemme ja maamme tulevaisuuden rakentamisen mahdollisuudet.
Itse näen, ettei ole vaihtoehtoja, mikäli haluamme pelastaa oman kansamme tuholta, kuin ottaa uusi kurssi ja suunnata kansamme oikeuksien puolustamiseen ja työn ja toimeentulon mahdollistajiksi.
Olemme liian pieni kansa koko maailman nostamiseksi, mutta siihenkin on vapaus kaikilla joilla on siihen rahaa ja mahdollisuus, mutta ei pakolla ja siten, että aina suurinta laskua maksavat heikoimmat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset