Arto Luukkanen

Kuka hyötyy torasta? Eivät suomalaiset...

 ”Kuka hyötyy” kysymys on dekkareiden ja poliittisten lehmänkauppojen peruskysymys.  Kesän tapahtumien vyöry herättää luonnollista uteliaisuutta siitä miksi maamme sisäpoliittinen tilanne tulehtui näin äkisti. Miten tässä näin kävi? Oliko syy kesän sateiden vai auringonpilkkujen? Onko joku kalastellut hämärissä vesissä ja provosoinut näitä kiistoja?

Näyttää siltä, että joku ilmeisesti haluaa nyt kovasti sisäistä kuohuntaa ja väkivaltaa Suomeen.
Itse tapahtumat alkoivat perin mitättömistä asioista, joita sitten paisuteltiin. Ensin kansanedustaja X:n perjantai-illan facebook-päivityksestä nostetaan iso meteli.  Kesätoimittajat löysivät elämänsä lööpin: kansanedustajan viesti on selvää vihapuhetta ja yllyttää väkivaltaan! Se on jotenkin niin lähellä Norjan joukkomurhaa joten kansanedustajan täytyy olla jonkinlainen preiviik.  Selvää fasismia ja natsismia! Ei kun turpaan vaan näitä ihmiskunnan vihollisia!

Jyväskylän marginaali-huligaanit ja onnistunut provokaatio

Sen jälkeen inspiroidaan joukkokokous, jossa kannatetaan suvaitsevaisuutta siinä määrin, että demonisoidaan erästä suomalaista puoluetta. Ollaan vihan vallassa ja suvaitsevaisuuden puolella. Nostatetaan tunteita ja vaikutetaan yleiseen mielipiteeseen.  Mielenosoittajat haluavat myös hallituksen vaihdosta.

Tämän jälkeen Keski-Suomen rallikaupungissa marssii pieni marginaaliporukka, joka alkaa mukiloida ihmisiä. Mukana on ulkomaiden kansalaisia.  Tämä tapaus toimii selvänä todistuksensa siitä, että edellä mainittu kansanedustaja ja perussuomalainen puolue ovat mukana kaikessa.

Tämä käsittämätön tapahtumavyyhti jatkunee ensi viikon loppuna Turussa puoluekokouksen aikana. Paikalle on tulossa ”Minulla on unelma” vastakokous, joka aikoo ilmeisesti provosoida tilannetta lisää. Mielenosoitus on tietenkin ”rauhanomainen” mutta perussuomalaisten sietämättömän ärsyttävä olemus tulee provosoimaan kunniallisia kansalaisia (huom. lue: ammattihulinoitsijoita ja raggareita) puolustamaan demokratiaa pahoinpitelemällä kaupungilla liikkuvia puoluekokousedustajia.

Suomen laki ja lähimmäisen rakkaus kunniaan!

Ensinnäkin on sanottava suoraan, että meillä ei ole yhtään poliittista puoluetta, joka ei kunnioittaisi lakia ja järjestystä. Se pätee myös perussuomalaiseen puolueeseen.  Siitäkin huolimatta, että puoluetta yritetään nyt kesällä ja syksyllä demonisoida/leimata.

Viisaiden kansalaisten olisi nyt hyvä ottaa vaikka sitä toista kädestä kiinni tahi vaikka halata. Meillä suomalaisilla ei ole syytä ruveta tappelemaan tai vihaamaan toista. Kuten marsalkka Mannerheim totesi muistelmissaan ”sisäinen eripura on vihollisen miekkaa vaarallisempi asia”.  

On tietenkin ymmärrettävää, että kun poliittiseen elämään tulee uusi puolue. Sitä vastaan yritetään taistella. Tätä ennen valta on jaettu 3 puolueen kesken – nyt mukana on uusi tekijä ja se tietenkin harmittaa. Mutta rakkaat & hämärät kalastaja-Eemelit: uskokaa demokratiaan! Älkää keikuttako venettä siksi että hävisitte!

Tärkeintä on nyt huomata, että suomalaisia yritetään nyt inspiroida väkivaltaan. Se kuka tästä torasta eniten hyötyy, seisoo nyt varjoissa ja naureskelee suomalaisten herkkäuskoisuutta. Ei mennä siihen lankaan vaan etsitään se toinen suomalainen ja sen silmässä paistava hyvä.  Kuten savolaiset sanovat: etitään toesessa se immeinen.  

Kaikille huligaaneille, ääliöille ja viha-pettereille on sanottava nyt päättävästi: EI! Toivottavasti poliisi toimii nyt jokaisessa ilkivallan, väkivallan tai vihanlietsonnan tapauksessa puolueettomasti ja tehokkaasti.  Kaikille hämärävesien poliittisille kalastajille toivon myös oikein huonoa saalista.  

Arto Luukkanen
Järvenpää

Ps. Sinne SDP:n suuntaan haluaisin kerrata Väinö Tannerin eduskuntapuhetta vuodelta 1930.
”Siihen aikaan, jolloin minä luin lainoppia – minä tosin kuulun entisiin juristeihin – selitettiin, että laki on olemassa sitä varten, että eri kansalaiset ja eri yhteiskuntapiirit voisivat turvallisina elää toistensa vierellä…”
 

pps. Nähdään Turuus! Puhutaan mukavii - ei olla gärttysii...)))

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Turkulainen tuttava, vanha stalinisti, jonka punaisessa T-paidassa on yhä musta nyrkin kuva rauhan symbolina, kertoi, että Turussa on odotettavissa "spontaani mielenosoitus", johon järjestelykoneisto valmistautuu huolella.
Turun Musiikkijuhlien oheisnumerona, Euroopan 2011-kuttuurikaupungissa seuraa toinen näytös?
:-D

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Oliko syy kesän sateiden vai auringonpilkkujen?" Ei, vaan perussuomalaisen kansanedustajan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Perusuomalaiset olisivat halunneet normaalin kesän hellepäivineen, mutta mukasuvaitseviat viherpunikkikokkarit tekivät siitä tällaisen median tuella. Nyt kaikki kesän sadevesi kaadetaan yhden PS-kansanedustajan niskaan. On se niin väärin!

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Olisin odottanut PS:n tohtorismieheltä rehdimpää ja järeämpää kannanottoa itse asiasta eli rasistisesta puheesta ja jopa toiminnasta. Mutta blogisti tyytyy pelkkään "salaliittoteorioissa" näpertelyyn.

Onko PS:n piirissä demokratia todellakin niin vähissä, että kun itsevaltias puheenjohtaja vaikenee, kukaan muukaan ei uskalla sanoa mitään?

Kuuntelin juuri radiosta, kun eduskunnan entinen puhemies Eero Heinäluoma (Sdp) ja presidentinvaalien hopeamitalisti Pekka Haavisto (Vihr.)tuomitsevat selkeästi ja yksiselitteisesti Immosen ja Suomen Vastarintaliikkeen toimet.

Missä piileskelee nykyinen puhemies, valtakunnan kakkostuolilla istuva Maria Lohela (PS.)? Nyt olisi viimeinen hetki esittää ryhdikäs julistus koko eduskunnan nimissä.

Yritän myös ymmärtää, että SSS-hallituksen ministereillä on kiireitä yhteiskuntasopimusneuvottelujen aloittelussa. Mutta ennen maanantain auringonlaskua heiltä on saatava järeitä kannanottoja. Muuten on pakko tehdä lopulliset johtopäätökset näistä nykyisistä vallanpitäjistä.

Alan vähitellen taipua siihen näkemykseen, että meidän olisi ollut viisasta ottaa tässäkin asiassa oppia Ruotsista, jossa Sverigedemokraterna jätettiin jatkuvaan paitsioon.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suomalaiset ovat pieneksi kansaksi hyvinkin eripuraisia.

Vastakkainasettelu on jatkunut jo hyvinkin koko itsenäisyytemme ajan. Välejä on ratkottu hetkittäin jopa asein.

Vain talvisota on yhdistänyt suomalaiset. Tosin silloinkin äärivasemmistolaiset ja agitaattorit olivat sijoitettuina turvasäilöihin eri puolille Suomea.

On varsinaista kukkahattuilua unohtaa lähihistoriamme ja poliittinen eripuraisuutemme. Valtaa ovat pitäneet vuoroin oikeisto, vasemmisto ja keskusta vallan vaihtuessa vaaleissa aina edellisen hallituksen epäonnistumisen kautta.

Nykysuomalaiset taas on lääkitty rauhallisiksi.

Noin kymmenen prosenttia työikäisestä kansanosasta syö reseptillä tai ilman haltuunsa saamia rauhoittavia tai pään muutoin sekoittavia kemikaaleja ja näin heistä on tehty lähinnä määkimiseen kykenevä lammaslauma.

Loppuosa lääkitsee tuskaansa viinalla. Kuka enemmän, kuka vähemmän.

Tämä lauma nostaa ääntään joka kerta, kun joku rikkoo tai uhkaa rikkoa ihku-ihanan konseksuksen, jossa rahaa tulee seinästä ja kaikilla on kivaa.

Lauman vihan saa niskaansa jokainen, joka muistuttaa siitä, että vaikka keisarilla on vaatteet, ne on velaksi hankittu.

Ollaan siis ihan hiljaa, niin kukaan ei suutu, eikä ketään satu.

Käyttäjän SannaAntikainen kuva
Sanna Antikainen

Nähdään Turussa Arto! Hieno kirjoitus - taas kerran!

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kerran neljässä vuodessa aina mitataan eduskuntavaaleissa se, kuka hyötyy maan kulloisestakin ilmapiiristä.

Viime keväisestä ilmapiiristä hyötyivät ennen kaikkea keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen sekä vihreiden listoilla olleet ehdokkaat.

Niin ikään nykyisestä ilmapiiristä näyttävät hyötyvän ne, joilla on pääomatuloja. Sosiaalisilla tulonsiiroilla ja pienillä eläkkeillä elävät ovat taasen häviäjien puolella. Mutta pääasia on se, että kansantahdo toteutuu, sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, kaiketi olet lukenut (noin muistelen kirjoittaneesi) Jarmo Korhosen kirjan "Väyrysen valtakausi" ja muistat kuinka politiikassa on ollut aina vallalla "selkäänpuukottaminen"? Korhonen kirjoittaa kuinka demarit olivat suunnitelmallisesti ajamassa poliittista ajojahtia silloista SMP-puoluetta kohtaan hallituksessa ja josta sitten johtui ko. puolueen hajoaminen.

Samaa kuvittelen nyt olevan menossa. Nyt vain oppositiosta käsin kaikki vasemmistoon lukeutuvat puolueet näyttävät olevan yhden hallituspuolueen kimpussa. Tarkoituksena lienee hajottaa PS-puolue sen verran "kuulakasta" on ajojahti ollut. Mediat avustavat parhaansa mukaan. Mediat pyytävät lausuntoja haluamiltaan tahoilta, siis sellaisilta kuin lausuntojen haluavat olla. PS-puolueelle luonnollisesti kielteisiä.

Voi aikoja, voi tapoja. Tämä meininki muistuttaa aika pahasti mediakohultaan silloista aikaa kun mediat paukuttivat EU:n ihanuudesta. Niinpä ihmiset menivät retkuun pahimman kerran. Mediaan pitää aina suhtautua kriittisesti jopa negatiivisesti. Myös YLE:een tuohon pakkoverolla ylläpidettävään julkiseen laitokseen. Edessähän on nyt tulossa edellisten hallitusten "syntien" käsittely Kreikan tukipakettien kohdalta. Siis velkaleikkaukset. Onko tarkoituksena saada kansalaisten huomio käännetyksi pois pahoista asioista ja ennen kaikkea Ranskan ja Italian vaatimasta EU-liittovaltion muodostamisesta, jolloin velat muuttuvat yhteisvastuulliseksi? Tästä mediat eivät halunne julkista keskustelua. Onko keskusta ja kokoomus myös tässä mukana?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Mietittäessä ilmapiiriä ja todellisuutta, niin eiköhän tästä linkistä näkyvä todellisuus sitä ilmapiiriä kaikkein parhaiten yleisellä tasolla muokkaa?
http://www.tradingeconomics.com/finland/indicators

Tässäpä erikseen Suomen talouskasvusta:
http://www.tradingeconomics.com/finland/gdp-growth
Ja tässä työttömyydestä:
http://www.tradingeconomics.com/finland/unemployme...
Ja vielä valtionvelan kehityksestä:
http://www.tradingeconomics.com/finland/government...
Ja teollisuustuotannosta:
http://www.tradingeconomics.com/finland/industrial...
Ja valtion budjetin 'tasapainosta':
http://www.tradingeconomics.com/finland/government...

Näistä se ilmapiiri todellisuudessa kehittyy. Ja niiden muokkaukseen hallitusvastuussa osallistui - yllätys, yllätys - nyt oppositiossa oleva viher-vasemmisto (sdp, vas, vihr), joka ei näytä oikein hyväksyvän sitä, että vaaleissa kukin "sai, mitä tilasi". Enemmän ta vähemmän.

Mitä six-packin euroalueen puolustamiseen kynsin hamapin tulee, niin tässä on tuoretta näkökulmaa:
http://www.socialeurope.eu/2015/07/the-euro-like-t...

Kolmen ässän hallitus, Suomen Servi Systems, hoitelee nyt lähinnä iloisten, mutta vastuuttomien juhlien jälkeisiä siivoushommia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Luukkanen kysyi hyötyjän perään. Kysymystä lienee lähestyttävä niin, että mistä me keskustelisimme jos emme kinastelisi Luukkasen puoluetovereiden ja heidän kavereidensa touhuista? Puhuisimmeko yhteiskuntamme ihan oikeista ongelmista, etsisimme niiden juurisyitä ja hakisimme ratkaisuja joilla niitä korjata?

Siitä näkökulmasta hyötyjiä ovat ne jotka haluavat yhteiskuntamme ja taloutemme rakenteiden säilyvän ennallaan. Ne, jotka haluavat, että jatkossakin rikkaat rikastuvat, köyhät köyhtyvät. Sinuhen päivistä vain kadunkulmissa soiva Syyrian rämisevä musiikki on vaihtunut nykyiseen poppirokki-musaciin.

Hyötyjiä ovat siis ylikansalliset pääomapiirit ja paikallisesti talouselämämme kapitaalien omistajat sekä heidän tukijoukkonsa Eteläranta 10:stä ja Yrjönkatu 8-10:een.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset