Arto Luukkanen

Tiedon viholliset reippaina!

Tiedon viholliset reippaina

Viikonloppuna oli reipasta menoa.

Leikkauksia vastustavat mielenosoittajat (joita oli Ylen mukaan 15 000 ja sitten 10 000 olikin poliisin mukaan 3000 tai vähemmän) töhrivät hallituksenvastaisessa riemussaan yliopiston seinän Unioninkadulla.

En ymmärrä miten iskulause ”valtiovaltaa ja pääomaa vastaan” pelastaa säästöiltä mutta ilmeisesti tässä anarkismi-lauseessa on jokin syvempi viisaus, joka muuttaa kaiken.  

Toivon kovasti, että ne tahot – mahdollisesti veljet ja siskot vasemmalta ja sieltä punavihreältä oksalta - jotka haluaisivat muuttaa vaalitulosta tai päästä hallitukseen, eivät enää inspiroisi näitä iskuja kansakunnan omaisuutta tai kenenkään omaisuutta vastaan. 

Siis pyyntö: kun nyt organisoitte näitä pistelakkoja ja mielenosoituksia niin pidättäytykää vandalismista, vihankiihottamisesta ja huliganismista.

Kehottakaa näitä sieluja, joita te kiihotatte poliittiseen toimintaan käyttämään mahdollisimman vähän väkivaltaa ja töhrimistä.

Muistakaa. Viha vähentää – rakkaus ja myötätunto antaa lisää.

Hallinto kellariin!

Tiedon ja koulutuksen taholla on muutenkin haasteita.

Esimerkiksi maamme suurimman ja parhaimman yliopiston - Helsingin yliopiston on siis säästettävä perusrahasta 5-10 % riippuen yliopiston johdon ja hallituksen toimista. Yliopiston hallitus päättää kokouksessaan 16.9.2015 konkreettisista säästötoimista.

Humanistinen tiedekunta joutuu säästövaatimuksista riippuen leikkaamaan perusrahaa 1,6 – 3,3 miljoonaa € vuositasolla. Meillä eli Maailman kulttuurien laitoksen osalta se tekee 240.000–480.000 €. Säästöt pyritään ensi sijaisesti saavuttamaan tiloista luopumalla ja niitä tiivistämällä, tunti- ja dosenttiopetusta karsimalla, hallinnon organisaatiota uudistamalla, hankkimalla enemmän ulkopuolista rahoitusta ja muilla tarvittavilla toimilla (matkarahojen leikkaaminen, uusien tehtävien entistä tarkempi harkinta jne.).

Samalla myös hallinto muuttaa Metsätalon kellareihin.  Säästösyistä. Opetusta joudutaan karsimaan ja se, joka tästä kaikesta kärsii, on opiskelija.  

Ymmärrän tietysti, että nyt on säästettävä ja että omaishoitajille pitää saada lisää rahaa mutta olen myös vakuuttunut siitä, että näitä säästöjä voisi tehdä muulla tavalla. Tällä alalla on paljon sellaista, josta voisi säästää. Esimerkiksi kaikki AMK:t voisi yhdistää ja ehkä myös monet yliopistotkin. Tänne voisi jättää vain laitoksia ja sen jälkeen maanlaajuisia tiedekuntia.  

Näin lyhyesti sanottuna: ydinasiat pitäisi säästää. Opetuksesta ja tieteestä säästäminen on sama kuin säästettäisiin repimällä versot vihreästä puusta.

”Älytöntä hommaa”

Kävin aikani kuluksi kysymässä seinää putsaavalta työmieheltä miten työ eteni.

Hän katseli minua ja totesi, että ”tämä on älytöntä hommaa, joku mielenosoittaja on käyttänyt tähän seinään imeytyvää tussia”.

Rakennus on 1800-luvun alkupuolelta ja sen seinään kokonaan maalaaminen uudelleen vie varmasti 240 000 euroa.

Yhtä paljon kuin me nyt säästämme.

Että tattista vaan!

Arto Luukkanen

Järvenpää

Olen odottanut, että joku demoista, vassareista tai vihreistä sanoutuisi irti väkivallasta. Ei ole vielä niin tapahtunut. Ovatko he nyt puikkineet tiehensä? Onko vastuu unohdettu?

ps. kyllä siellä karsittavaa riitää. Ehkä AMK:n rehtori ei tarvitse 100 000 euron mersua työkäyttöön? http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1440378475228.html

pps. hämmästyttävän vihamielistä suhtautumista fb:ssä siihen, että sanouduttaisiin irti väkivallasta. Ehkä se väkivalta ei heitä pelotakkaan niin paljon?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tarja))) sitäkin mutta muutakin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jos sinä oli kalkkimaalattua, niin suurempi virhe patahtuu, jos sitä mennään lateksimaalilla töhrimään.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

"Leikkauksia vastustavat mielenosoittajat (joita oli Ylen mukaan 15 000 ja sitten 10 000 olikin poliisin mukaan 3000 tai vähemmän)"

Uskon poliisin 3000 tai vähemmän lukuun.

Mitähän siellä hienon yliopiston tiedotusopin luennoilla kerrotaan rehellisyydestä, sillä siellähän YLE:n tiedottajat ovat oppinsa saaneet, vai ovatko Leningradin suunnassa ?

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Olin paikalla ja kuvasin koko mielenosoituksen. Väkeä oli yli 10 000. Kuvia löytyy fb-seinältäni. Mitään vandalismia en nähnyt. Tunnelma oli rakentava ja riemukas.

Mitä pääomaan tulee, niin se on miljoonien ihmisten työllä luotua ja siten varastettua. Maan rikkaudet kuuluvat meille kaikille.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Irtisanoudun jyrkästi kaikesta väkivallasta, koska olen pasifisti.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ei ole tullut yhtään vihreää, demoa tai vassaria, joka olisi sanoutunut irti väkivallasta ja vandalismista. Odotan heitä!

Kari Ahveninen

Luulen että saat odottaa melko kauan, todennäköistä on ettei kukaan sieltä ota "vastuuta" kannattajiensa tekemisistä tai irtisanoudu tuosta vandalismista.

Ihan asiasta viidenteen mikä tuli mieleen näistä ilkivallan teoista, jostain syystä vandalismista Stubbin kodin tienoilla ja sen tekijöistä on media ollut nyt hiljaa kuin pisi sukkahousussa.
Jotenkin tuli kuitenkin ihan mieleen nuo itsenäisyyspäivän hulinat, ja se että ko. tekijät ovat joko vasemmistolaisia tai anarkisteja.

Sillä jos he olisivat olleet "äärioikeiston" edustajia, niin lehdistö repisi jo ihokkaansa ja kirjoittaisi asiasta kilometrikaupalla.

Oikeastaan vasemmistoanarkistit voisivat ottaa iskulauseekseen "On kapinaa kusta housuihin!" niin tekemisen luonne olisi selvä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jospa ne olivatkin Soiniin kyrpiintyneitä persuja.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #34

No miksi ne olisivat Stupidoa olleet sitten ahdistelemassa? Eihän siitä olisi ollut montaakaan kilometriä Soinin kämpille?
Mielestäni on uskottavampaa että ne olivat vain jatketta näille kiakkovieraille ja pyörätelineiden heittelijöille.

Mutta tosiasia on että jos tuollaiseen ei puututa, niin tulevaisuudessa siitä maksetaan. Kannattaisi siis Raimo E. Laaksosenkin olla sitä mieltä että vandalismi ei ole ollenkaan kiva asia. Eikä takuulla kannatettava, puoluekannasta riippumatta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #43

Kiitän ohjeistuksesta, mitä mieltä minun kannattaisi olla. Toki olen sitä mieltä, että rikokset ovat rangaistavia tekoja. Sen sijaan jonkun tai joidenkin syyttely vailla pohjaa on typerää.

Oscari Wirola

Arto, ovatko anarkistit vasemmistoa, vihervasemmisto, oikeistolaisuutta vai mitä ne ovat, siis noin poliittisella kartalla. Itseään eivät kai anarkistit lue edes järjestäytyneen yhteiskunnan kannattajiksi, eli ei siis mihinkään poliittiseen siipeen.

Hannu Töyri

No tämä tilavuokraasia on juuri niitä ihmeellisempiä, siinä voisi hieman käyttää järkeä. Revitään hirveitä vuokria ja samalla rahoitetaan koko homma.

Kalevi Wahrman

Arto jos vaivaudut surffaamaan niin saat oikean kuvan osallistujamäärästä ja isosta määrästä videopätkiä näet mistä oli kysymys.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kylläpä persukka taas niin pöyristyi ja mielensä pahoitti.

Eikö Luukkaselta nyt löydykään ymmärrystä, tukea ja myötämieltä niinkuin tässä taannoin kilpailevan puolueen puhikselle? Kulkeeko hänen laajan sydämensä reuna eduskuntatalon portailla?

Eikö pahaa oloaan tusseilla purkavat punaviheriäiset änkyrästalinisti-ituhipit saakaan ymmärrystä vaikeuksilleen. Luulisi heikompaa ymmärtävän persukan kuuntelevan n.s. isolla korvalla heidän ongelmiaan ja lohuttavan. Ainiin, pardonez moi, korvathan olikin kokkuleilla eikä ...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jos vastaisin kuten sinä niin aloittaisin että "noi voi mutta jormukka, oli kirjoituksesi kuin tallukka..." mutta en tietenkään niin sitä tee sillä uskon, että kaiken tuon turhan ajatusflatuksen takana on ihan viisas mies, joka ei vain kuitenkaan usko itseensä)))

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minä kun luulin, että pappismieheltä löytyisi teetä ja sympatiaa heikommallekin veljelle ja siskolle. Mutta ymmärrettävästi rajansa se näyttää olevan hänelläkin.

Oma uskominen itseeni lienee ihan eri juttu mutta minulle riittävä. Kyseenähän oli, mitä ja miten paljon Luukkaseen on uskominen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikö Jorma voisi voisi tulla hieman vastaan, ja arvostaa edes sitä, että pappismies pitää häntä viisaana miehenä?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Papin puheet saavat minut epäilemään aiempaa käsitystäni.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Siitä Artolle propsit, että maltoit jortikaksi ylentämisen. Maltti on Donald Trumppia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olen jo aiemmin ollut samaa mieltä muinaisten latinalaisten kanssa: nomen est omen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

20 minuuttia mennyt eikä vieläkään kukaan organisaattoreista ole irtisanoutunut väkivallasta. Nyt piiloudutaan ja lymyillään.

Jarmo Skog

Yritetäänkö tässä nyt sarkastisesti rinnastaa erään puolueen kansanedustajan julkiset ulostulot ja siitä seuranneet vaatimukset mielenosoitukseen, jossa on useampi tuhat ihmistä eikä nimellisesti eritoten minkään puolueen kannattajia?

Vaadi toki irtisanoutumisia jos käy ilmi että joku maalinheittäjä oli esim vihreä poliitikko. Muuten veikkaisin että kyse oli ehkä anarkisteista (tosin en tiedä sitäkään), jotka eivät yleensä vaaleissa äänestä ketään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Arto Luukkanen, a well-connected member of the nationalist Finns Party."

http://www.politico.eu/article/sweden-finland-nato...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Juuri näin, Arto! Voin ymmärtää miksi marssittiin, mutta keinoista ei millään voi olla yhtä mieltä: vandalismi ja paikkojen töhriminen ei vaan kuulu demokratiaan. -Joskus tuntuu, että jotkut näistä vassareista ei ole päässyt kommunismin kaatumisen yli.

Kalevi Wahrman

http://www.kansanaani.net/

Vain vastarinta johtaa tulokseen!
Kansan Äänen kesänumero 3 / 2015 on ilmestynyt.

http://www.kansanaani.net/

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Mitä hyötyä on vastarinnasta kun yleisesti tiedetään, että Suomen valtiontaloudet tulot ovat alle 50 miljardia euroa ja menot ovat noin 55 miljardia euroa? Haluaako Wahrman, että Suomi velkaantuu vielä lisää ja on entistäkin riippuvaisempi kansainvälisistä rahoituslaitoksista?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #25
Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ei väkivaltaa eikä vandalismia! Kalevi. Mikäs lehti tuo on?

Kari Ahveninen

Heh. Se on paikallinen kotikommareiden ja muiden änkyrävasemmiston propaganda-julkaisu. Luotettavuus samaa tasoa kuin aikoinaan Tiedonantajan.

Kalevi Wahrman

Uskallatko käydä lukemassa.

Kari Ahveninen

Juu. Olen lukenut, aivan samoin kuin joskus luin Tiedonantajaakin. Siksi tiedän mihin vertaan, ja luotettavuudesta olen edelleen samaa mieltä.
Onhan se kyllä kieltämättä liikuttavaa miten aate ohjaa mieltä uskomaan ihan mitä vain.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kalevi, minä uskallan käydä lukemassa. Tosin luotan siihen yhtäpaljon, kuin aikoinaan Neuvostoliitto tänään lehden uutiseen, että akateemikko Lyssenko on onnistuneesti risteyttänyt vehnän ja juolavehnän.

Ei ollut kasvustoja Neuvostoliitossakaan, mutta ehkä kylväminen unohtui viisvuotissuunnitelmasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kai Kaijalla ja Artolla on varma tieto, että vandalismi oli juuri "vassarin" tekosia. Nimittäin, voipi töhriä olla myös persujen kaikkien vaalilupausten syömiseen sydänmistynyt persuäänestäjä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Voipi olla, sillä kaikkihan on mahdollista, tuskimpa töhrijällä oli puoleliivit päällä.

Sitä tosin ihmettelen etteivät nämä asialliset marssijat yrittäneetkään estää töhrijää.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

et ole kaima hyvä vielä irtisanoutunut väkivallasta? )))

Käyttäjän villejalovaara kuva
Ville Jalovaara

Tuhansien rauhallisten mielenosoittajien joukossa muutama aiheutti täysin tuomittavaa häiriötä ja ilkivaltaa. Tästä huolimatta hallituspuoluetta edustava blogisti voisi varmaan käyttää suurta vaikutusvaltaansa hallitukseen yliopistosäästöjen perumiseksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ville, vain muutamat harjoittivat, mutta toiset katsoivat hyväksyen päältä eivätkä puuttuneet vandalismiin, miksihän hukkuvaa ei yritettykään pelastaa ?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ihmisillä on tapana välttää sekaantumista tilanteisiin, joissa voi saada turpaansa. Olisiko siinä syy, miksei puututtu?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ville hyvä )))) tässähän sitä yritetään mutta Sanni ei kuuntele nyt järkiääntä))) ehkä se kuuntelisi enemmän demaria??))

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Todella erikoinen kirjoitus, joka osoittaa, miten hankalassa tilanteessa dosentti Luukkanen on. Hän kirjoittaa aivan oikein, että mielenosoituksissa ei saa rähinöidä eikä töhriä seiniä.

Mutta itse asiassa blogisti on samalla puolella kuin mielenosoittajat eli vastustamassa SSS-hallituksen tyhmiä ja epäreiluja leikkauksia.

Miten varsinkaan Suomen suurin työväenpuolue Perussuomalaiset voi jatkaa tällaisessa hallituksessa? Olisi aihetta siirtyä oppositioon rakentamaan Suomen Labour-puolueille yhteistä oppositiolinjaa ja valmistautua vaaliyhteistyöhön vähempiosaisten hyväksi, opetusalan leikkauksia sekä sukupuoli- ja ikärasismia vastaan.

http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200845...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

En ollut mieltä osoittamassa kyseisessä tapahtumassa, mutta objektiivisen observoinnin mukaan vastaavien tapahtumien järjestäjät tai jonkinmoiset edustajat aina yrittävät rajoittaa vahingontekoa ja maalailua. Edellisviikonlopulla mielenosoitukset oli hyviä: Kadunvaltaus lauantaina 15.8., jossa katupunkkareihin eläytymisen takia mätkähdin katuun poliisiauton eteen, mikä ei kuitenkaan estänyt osallistumasta autolla tapetun fillaristin muistoajoon seuraavana päivänä. Kesän mielenosoitusosio koheni paljon. Dosentti ei vaan arvosta mielenosoitusalaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ilari. Odotan vain yhtä - irtisanoutumista väkivallasta.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

En ole sitoutunut väkivaltaan, joten en voi siitä irtisanoutuakaan. Vastavuoroiset irtisanoutumisvaatimukset ruokkii suurharhoja.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

no mutta ps-puoluetta vaadittiin irtisanoutumaan vaikka se ollut sitoutunut laittomuuteen. Organisaattorit eivät ole irtisanoutuneet väkivallasta tai vandalismista...eivätkä näiden takana seisoskelevat tahot.

Jarmo Skog

Arto, viittaatko nyt Olli Immoseen vai Jyväskylän natsihärdelliin?

En muista jälkimmäisestä ainakaan esitetyn minkäänlaisia vaatimuksia, mikä olisikin typerää.

Jos viittaat ensimmäiseen, minusta on loogista, että puoluejohdolta tivataan mielipidettä sen kansanedustajan esittämästä sotaretoriikasta. Rinnastuksesi kansanedustajan ja tuntemattoman mielenosoittajan välillä on kovin ontuvaa, etenkin kun vaatimuksesi on kai kohdistettu koko "vihervasemmistolle".

Jos kaikki vihreistä ja demareista alkaen mukaanlukien anarkistit voidaan kerran niputtaa yhdeksi "vihervasemmistoksi", olisi varmaan loogista puhua "sinimustasta oikeistosta" johon kuuluu kokoomus, persut ja natsit yhtälailla? Toivottavasti et kuitenkaan ajattele näin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Keitähän nämä tahot olivat? Käsittääkseni joukko ihmisiä kutsui suurempaa joukkoa ihmisiä mielenosoitukseen. Osalla kutsujista on taustoja erilaisissa järjestöissä mutta tilaisuutta järjestettiin nimen omaan sutoutumattomana kokoontumisena.

Kukaan järjestäjistä ei kai myöskään ole jäsenenä järjestöissä jotka muodostavat Suomen tämänhetkisen hallituksen, kukaan heistä ei taida edes kuulua eduskunnassa edustettuna oleviin puolueisiin. Vaatimus irtisanoutumisesta on siis melko kaukaa haettua puolustelua Luukkasen oman puolueen johdolle.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

"Osalla kutsujista on taustoja erilaisissa järjestöissä mutta tilaisuutta järjestettiin nimen omaan sutoutumattomana kokoontumisena"

Älä nyt, aikamies, kansalaisia noin tyhminä pidä.
Miten muka muutamat yksityiset kansalaiset voisivat organisoida valtakunnallisen tapahtuman noin vain?
Tapahtuman järjestivät SDP, SAK ja äärivasemmisto. Tilaisuutta käyttivät hyväkseen myös anarkistit, jotka näyttävät olevan median lemmikkejä ja joita virkavaltakaan ei näytä haluavan mitenkään hillitä.

Vihervasemmisto on lähtenyt ulkoparlamenttaalisen toiminnan tielle, valitettavasti. Se, jos mikä, on todellinen väestöryhmien välisen vihan lietsoja ja uhka yhteiskuntarauhalle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #56

Manninen ihmettelee miten yksityishenkilöt voivat organisoida valtakunnallisen tapahtuman. Nykyisinä verkottuneina ja tietotekniikan aikoina se ei ole erityisen vaikeaa. Tarvitaan vain joku tai jotkut koordinoimaan ja mukaan lähtevät ryhmät hoitavat käytännön hommat itse ja ihan omatoimisesti. Koordinaattoreiden pitää vain saada kaikkien tietoon ajat ja paikat.

Tilaisuus oli sitoutumaton ja sen järjesti yksityishenkilöinä joukko erilaissa järjestöissä toimivia ihmisiä. Päävastuulliset lienevät (Facebook-sivustolta):
- Tiina Sandberg (komukoiden (SKP-fraktio) piirisihteeri)
- Suvi Auvinen ("päivystävä anarkisti")
- Terho Laitila (ABB:ltä laittomasti irtisanottu pääluottamusmies)
- Juha Keltti (aseistakieltäytyjien lakimies)
- Raisa Musakka (vassuleiden EU-parlamenttiryhmän kampanjakoordinaattori)

Lisätietoa tilaisuudesta: http://joukkovoima.com/ ja mielarin naamattosivu: https://www.facebook.com/events/372621466266981/.

Toisaalta vasemmistolaisten mukanaolo järjestäjien joukossa kertoo mitä mieltä he ovat nykyisestä vallitsevasta järjestyksestä. Jos mukana ei ole poliittista keskustaa eikä oikeistoa niin se kertoo myös heidän kannoistaan. Minun silmissäni pisteet menevät kaikki tässä tapauksessa noille vasemmistolaisille sillä he ainakin yrittävät. Sen sijaan järjestäjien joukosta puuttuvien puheet muualla paljastuvat ontoksi propagandaksi, niinkuin esimerkiksi puheet persuleista ja kokkuleista työväenpuolueina.

Ulkoparlamentaarista toimintaa on toimittu iän kaiken. Jostakin kumman syystä paheksuttavaa siitä saadaan vain kun jotkut lähtevät kaduille. Sen sijaan esimerkiksi EK:n öykkäröintiä tiedotusvälineissä tai persulikellokkaan kekkulointia vastarintaliikkeen kanssa ei sellaisena pidetä.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen Vastaus kommenttiin #65

"Ulkoparlamentaarista toimintaa on toimittu iän kaiken. Jostakin kumman syystä paheksuttavaa siitä saadaan vain kun jotkut lähtevät kaduille. Sen sijaan esimerkiksi EK:n öykkäröintiä tiedotusvälineissä tai persulikellokkaan kekkulointia vastarintaliikkeen kanssa ei sellaisena pidetä"

Oletko kulkenut viime viikot säkki päässä?
Mistään muustahan ei viime aikoina ole puhuttukaan, kuin "persulikellokkaan kekkuloinnista".

Kansanedustajalla sitä paitsi lienee kuitenkin oikeus ja velvollisuuskin lausua mielipiteitään julkisuudessa. Niistä voi jokainen olla vapaasti eri mieltä, mutta ulkoparlamenttaarista toimintaa mielipiteen ilmaiseminen ei ole.
Olli Immosen mielipidettä monikulttuurisuudesta käsitellään Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä, jossa arvioidaan hänen sopivuutensa ko ryhmään.
Perustuslaki kuitenkin takaa kansanedustajalle mielipidevapauden, joten Immonen voi jatkaa kansanedustajana kaikissa tapauksissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #66

Niinpä, Immonen ei ole kritiikin ulkopuolella. Eivätkä sitä ole anarkistitkaan. Heidän viestiään saa toki, ja pitääkin, arvostella.

Immosen kritiikin ydin kai oli siinä miten hänen viestinsä sopii yhteen Suomen hallituksen viestin kanssa. Onhan hän hallituspuolueen kansanedustaja. Sen lisäksi niitä toki on pidetty yksinkertaisen typerinä (joita ne minustakin ovat).

Niinpä anarkistien viestejä ja niiden esittämistapaa voidaan arvioida Immosen kanssa samoilla mittareilla sitten kun he ovat hallituksessa (joka sinällään taitaa olla anarkismin perusolettamien vastaista, siis valtarakenteisiin mukaan meneminen).

Sitä ennen arviointi on tehtävä mielenosoitusten logiikan ja dynamiikan kautta. Ne ovat avoimia tilaisuuksia ja niihin voi tulla kaikenlaista väkeä. Järjestäjät eivät pysty olemaan kaikesta vastuussa hyvinkään järjestetyssä tilaisuudessa. Esimerkiksi tässäkin tapauksessa järjestyshenkilöt kai yrittivät hillitä noita yksittäisiä töhrijöitä mutta vasta poliisin väkivaltainen väliintulo heidät rauhoitti. Olisiko järjestäjien kovemmat otteet jopa menneet heidän valtuuksiensa ulkopuolelle ja väkivallaksi jota me kaikki niin kammoamme?

Olen samaa mieltä Mannisen kanssa etenemisjärjestyksestä. Persuleiden eduskuntaryhmän on päätettävä sopiiko Immosen viestit puolueen viestiin ja hallituskumppanien olisi päätettävä haluavatko he edelleen jatkaa samassa hallituksessa tapahtuneen ja sen jälkiselvittelyjen jälkeen.

Toki huolimatta poliisin tähänastisesta tutkimattajättämispäätöksestä, eduskunnassa kai voidaan käynnistää selvittäminen jos riittävän moni sitä haluaa. Samaten halukkaat voivat laittaa asian suoraan valtakunnansyyttäjälle harkintaan. Sillä voisi olla seuraamuksia Immosen edustaja-asemaan tai sitten ei.

Onnettominta tässä on, että aikaa on kulunut ja epätietoisuus jatkunut näin kauan. Viesti suomalaisista hallitusnatseista kun on jo lähtenyt maailmalle eikä sitä enää persuleiden eduskuntaryhmä harjaamisineen kiinni saa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jorma. Sen väkivallattomuuden ja hyvän hengen puolesta))) olet sinäkin))) ei kylvetä vihaa vaan sanoudu sinäkin irti väkivallasta

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minä olen sanoutunut monta kertaa kertaa väkivallattomaksi. En siis kannata väkivaltaa missään muodossa enkä kenenkään harjoittamana, en armeijoiden, poliisien enkä kansalaisten. En viitsi sitä tehdä joka kerta kun joku persuli kokee kalikan iskun vielä kuumottavan nilkkaansa.

Toisaalta minun irtisanoutumiseni on yksityisen taatiaisen jorinoita. Kansanedustuslaitoksissa, hallituksissa ja muissa julkisissa tehtävissä, vaikka pappina tai opettajana, olevat ovat ihan eri joukko.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"En ymmärrä miten iskulause ”valtiovaltaa ja pääomaa vastaan” pelastaa säästöiltä mutta ilmeisesti tässä anarkismi-lauseessa on jokin syvempi viisaus, joka muuttaa kaiken"

Ei ole mitään syvällisempää siinä, saati viisautta. Anarkistit tunkevat jokaiseen mielenosoitukseen banderolleineen, eikä heille ole mitään merkitystä sillä, mikä mielenosoituksen alkuperäinen tarkoitus on.

Aika samanlaisia tekstejä niillä oli vähän aikaa sitten Turku Pride -kulkueessa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Säästösyistä samat lakanat, kun eivät saa valtion apurahojakaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Noin viisi vuotta sitten oli Helsingin vasemmiston vappukulkueessa haalistunut kyltti, jossa luki : Jenkit pois Vietnamista !

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suurmielenosoitus kokosi järjestäjiensä mukaan 15000 osanottajaa eli saman määrän ihmisiä, mitä Suomeen saapuu tänä vuonna turvapaikanhakijoina.

Tältä osin suurmielenosoitus täytti tehtävänsä. Konkreettinen näkymä vellovasta ihmismassasta kertoo meille suomalaisille paljon enemmän kuin pelkkä numeerinen ilmoitus lukumäärästä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Ei vasemmistolaisia saa irtisanoutumaan toisenomaisuuden tärvelystä..

Kari Ahveninen

No ei tietenkään, kunhan kyse on jonkun muun kuin vasemmistolaisen omaisuudesta.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Jaoin jotakin mielenosoituksen ilmoitusta niin kauan kun se oli ilmoitettu "rauhanomaiseks", mutta sanouduin irti välittömästi kun sinne oli tulossa "anarkisteja" kasvonaamareineen ja mustine lippuineen..
Ja olihan se ollu räävitöntä ja asiatonta sitten siltä porukalta tai osasta niitä.

Ei vasemmistolaisiin voi luottaa.

Yossi Smed

Vai on tämä Luukkanenkin niitä uskon miehiä, ei ihme! Hallituksessa johdossa Lestadiolainen ja harras katolilainen ja ajavat Suomen Antikristillisintä politiikkaa, ottavat köyhiltä, sairailta, vanhuksilta ja lapsilta. Lapset saattavat töhriä seiniä, mikä on mittakaavassa pientä siihen mitä eduskunnan fariseukset Arkadianmäeltä saavat aikaan. Antikristillistä paskan levitystä.

Käyttäjän MikaPeltokorpi kuva
Mika Peltokorpi

"Kaikki AMK:t voisi yhdistää" -heitto kertoo aika paljon yliopisto väen ymmärtämättömyydestä AMK:ita kohtaan. En minäkään, kolmea AMK-tutkintoa lukenut, ole vaatimassa kaikkia yliopistoja yhtymään.

Käynnissä oleva AMK-reformi, muuten, kuulostaa kovasti paluulta opistoaikaan - ilman nimen muutosta.

Veikko Nironen

Aika ikävää seurattavaavaa, tämä vasemmiston "taapertaminen" mm näiden mielenosoituksienkin touhuissa...

Kun luulisi että kun kannatus laskee, niin pitäis katsoa peiliin ja miettiä mitä on tehty väärin...

Mutta vasemmistossa vaan luotetaan edelleen "mekastus, totuuden muuntelu ja omaisuuksien +m vahingoittamis mentaliteetteihin" (eivät ole selkeästi irtisanoutuneet)...

Eihän se voi jatkuvasti olla "sattumaa" että ns anarkistit ovat mukana ilman sen hyväksymistä ja jopa sopimista...

Eihän järkevät ihmiset kauaa pelkkiä puheita usko, jos teot jatkuvasti osoittavat muuta...

Jyrki Paldán

Eräs jääräpäinen, mutta sympaattinen ja poikkeuksellisen kirkas pasifisti tokaisi aikanaan;

"poverty is the worst form of violence"

Ja siihen on helppo yhtyä. Tussitöherrykset tai ikkunat ovat pientä verrattuna siihen kurjuuteen, jota pähkähullun dystopinen tulonjako aiheuttaa.

Keijo Räävi

Demarit eivät ole vastuussa mielenosoituksesta. Tuskin puolueen kannattajia oli edes paikalla.

Turhaa leimaamista Arto Luukkaselta kun päinvastoin pitäisi löytää ulospääsy ankeista ajoista. Nyt jos koskaan kaivattaisiin yksituumaisuutta kaikilta eduskuntapuolueilta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tuskimpa demareista monikaan marssille osallistui, korkeintaan antoivat myötätuntoa kuten USA Suomelle Talvisodassa.

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Suurin osa mielenosoituksessa olleista lienee ihan tavallisia huolissaan olevia ihmisiä jotka haluavat vastustaa hallituksen tavoitetta romuttaa viimeisetkin turvaverkot. Tehdä kansalaisista pääoman orjia. Jos ihmisiltä on viety tai viemässä edellytykset elää ihmisarvoista elämää niin pyydätkö Luukkanen että kädet ristissä hän kiittää siitä. Sanoisin että olet Luukkanen lapsellinen.

Heikki Tala

On kyllä korkea aika valtion puuttua yliopistojen rahoitukseen. Sinne on laadittu vastinrahasysteemi, josta kaksi ruotsinkielistä nappaa leijonanosan. Åbo akademi ja Hanken saavat lahjoituksia verovapailta ruotsinkielisiltä miljardisäätiöltä (myös Ruotsista!) ja valtio maksaa tuplat päälle. Niinpä nämä kaksi pientä ruotsalaista korkeakoulua saavat kolmanneksen valtion koko vastinrahasta.

Suolarahoja vai? Katsokaapa YLEn uutista: "Vastinraha on merkittävä tuki. Sitä on maksettu yhteensä 733 miljoonaa kun koko valtion yliopistoille maksaman pääomituksen määrä on yhteensä 836 miljoonaa euroa. Vastinrahaa on maksettu yliopistoille vuodesta 2008 lähtien."

Suomen kielipolitiikalla ja ruotsinkielisellä säätiörahalla voidaan vinouttaa koko valtakunnan korkein opetus!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset