Arto Luukkanen

Pelastakaa Sipilä naiviudelta!

”Meillä se ei onnistuisi! Meillä poliitikkoa epäiltäisiin jo samana iltapäivänä irtopisteiden keräämisestä eikä hänellä olisi tulevaisuutta vakavana poliitikkona. Etenkin jos hän olisi rikas miljonääri kuten tässä tapauksessa ilmeisesti on. Sitä pidettäisiin halpahintaisena äänten ostamisena…”

Sain tällaisen elämää nähneen kommentin keskustellessani viikonloppuna politiikan tutkijoiden, poliitikkojen ja yhteiskunnallisesti aktiivisten ihmisten kanssa Cambridgen Churchill Collegessa. Kyse oli tietenkin Juha Sipilän ilmoituksesta antaa Kempeleen asuntonsa turvapaikan hakijoiden käyttöön.

**
Brittien tyly reaktio yllätti ja huomasin isänmaallisesti puolustelevani Juha Sipilän ilmoitusta.  ”Jos sinulla on kaksi ihokasta…” ja niin edelleen. Tarkemmin mietittyäni tajusin mistä oli kysymys: demokratian kodissa – maassa, joka juhlii Magna Chartan 800-vuotisjuhlaa – analysoidaan poliitikkojen toimintaan aivan toisenlaisilla mittareilla kuin meillä.

Rikkailla poliitikoilla kuten pääministeri Cameronilla olisi mahdollista ostaa asunto joka kuukausi ja antaa se köyhille. Näin ei kuitenkaan tapahdu. Epäily ”jeesustelusta” tekisi naurunalaiseksi.

Meillä poliittinen naivius on kuitenkin käypää valuutta enkä oikein usko, että Juha Sipilä olisi tehnyt tämän ilmoituksen pelkästään saalistaakseen ihmisten hyväuskoisuudella.  Hänellä on fiksu vaimo, joka keksi fiksun idean. Kaikki kunnia myös Juhalle, joka mielestäni toimii vilpittömästi.  

Aivan kuten Dostojevskin ”Idiootti” romaanissa, jossa Rogozin kehuu ruhtinas Myskiniä (jos oikein muistan sitaatin) ”sinähän olet ruhtinas nöyrä ja pehmeäpäinen – sellaisia Jumala rakastaa”.

Jos Juha kursaili, niin Keskustan koneisto tietenkin riensi hehkuttamaan tätä ilmoitusta yhdessä romantiikan nälkäisen median kanssa. Nyt meillä on johtaja – ihaaanaaa!

Media-skandaali, joka vaiettiin ja sensuroitiin

Toinen asia, jolle britit olisivat pöyristyneet, oli Juha Sipilän & MTV 3 seikkailu nuoren herra Fahad Firas Adayn kanssa.

Sipilän ystävällinen ja huolestunut keskustelu tämän henkilön kanssa otettiin MTV:n uutisiin mutta se poistettiin kiireesti pois. Syy on ilmeisesti se, että kyseinen henkilö ei ole sopiva kuvattavaa. Hän ei sovi siihen romanttisen median luomaan kuvaan, jossa onnettomat ja sotaa pakenevat hakevat kurjuuksissaan meiltä apua.

En lue usein MV-lehteä enkä pidä sen tyylistä mutta tässä asiassa se teki ison journalistisen teon. Edellä mainitun nuoren ”17-vuotiaan” FB-sivuilta löytyi uskomattomia asioita (mikäli ne pitävät paikkaansa).

Siellä oli kuvia remakasta luksuselämästä; oli naisia, uima-altaita, kielikursseja Saksassa ja bodaamista. Siellä oli myös väkivaltaa ja uhkailua: kaikkea sitä mitä me emme tänne halua. Kyseistä lehteä ei yleensä pidetä hyvänä lähteenä mutta nyt näyttää siltä, että MV onnistui kuvakaappaamaan todisteita militantista ja railakkaasta nuoresta, jonka elämän asenne on: ”eat, sleep, fuck & repeat”. Tällaisen sankarin kanssa Sipilä kavereerasi.

Nuorison hulivilismi on tietenkin jossain määrin ymmärrettävää, mutta se, että Sipilä huomaavaisesti kuuntelee tällaista kansainvälistä seikkailijaa, kertoo siitä miten syvän ja yksinkertaisen naiveja me olemme.  Sellaisia me olemme. Hyväuskoisia ja naiveja.

Jos tämä olisi tapahtunut jossain toisessa maassa, olisi lehdistö ja media repinyt siitä kaiken irti. Meillä jälkisuomettuneessa ja valtaan uskovassa maassa Suomessa ko. kiusallinen episodi vaiettiin ”wanhan kaawan” mukaan poies.

Keskusta käski ja wanha media ymmärsi vastuunsa. Se kantoi sen hienosti.

MV ei kantanut. Se vain informoi. Siinä rajalla.

Rajavartijoiden shokki Italiassa

Todellisuuden ja naivien uskomusten välinen ristiriita ei meillä Suomessa näytä umpeutuvan. Me pidämme siitä, että voimme elää ”mikä-mikä maassa”.  Walhe on kivaa.

Todellisuus on kuitenkin tyrmäävämpää kuin me haluaisimme uskoa. Tämä ovat kokeneet esimerkiksi italialaiset merivartijat, jotka ovat ”pelastaneet” Välimerestä ihmisiä. Kurjien perheiden sijasta veneissä on tyylikkäitä nuoria miehiä, joilla on tabletit ja älypuhelimet.

Todellisuus näyttää olevan sitä, että suku on lähettänyt nämä pojat Eurooppaan saamaan rahaa ja hankkimaan tukikohta. Ihmissalakuljettajille on maksettu huikeita summia. Se todistaa, että tulijat eivät ole yhteiskunnan kurjimpia ja hädänalaisimpia vaan niitä, joilla on varaa matkustaa. Näiden perheiden tehtävänä on hankkia kotiin rahaa ja lopulta tuoda loput perheestä, ”ottolapsista” ja suvusta tänne.

Tässä piileekin paradoksi.

Tänne ei niinkään paljon tule kurjimpien ja köyhimpien maiden asukkaita vaan rikastuneita ja mahdollisuuden saaneita ihmisiä.

Pakolaisuus statuksen saaminen vaatii rikkautta?

Migraatio vaatii varoja ja rahaa, jota sitten annetaan perheen yhteisenä projektina ihmisorjakauppiaille.  Näiden ihmiskunnan luteiden toiminnassa ei taas ole mitään romantiikkaa eikä loistoa vaan nämä riistävät niitä rikkaampia, joilla on mahdollisuus yrittää parempaa elämää.

He hukuttavat näitä ihmisiä kurjilla veneillään eivätkä jää rannalle ihailemaan tekemiään rikoksia.

On myös luultavaa, että sodan ja kidutuksen vaara ei ole näille paremmille tulijoille niin akuutti vaara. Jossain vaiheessa tulijat vain heittävät dokumenttinsa ja passinsa pois voidakseen harhauttaa tulijamaan ”turvallisuusstatusta” l. kiertää Dublinin sopimusta.

He myös nuorenevat ja kurjistuvat.

Joka tapauksessa Sipilä olisi jossain vaiheessa tulla ”mikä-mikä maailmasta tänne Telluksen pinnalle ja selvittää tämän suuren Migraation todellinen luonne.

Juha hyvä - se pää pitäisi ottaa pois sieltä sokerihattarasta!  Pois kuplasta.

Suomen katkera kalkki vs. terve järki – common sense

Nyt Suomen hallituksen edessä on katkera kalkki.

On tehtävä kumarrus EU:n edessä ja nöyrryttävä ”velvoittavien” vastuiden edessä.  Tässä vaiheessa voi kysyä: mitä järkeä on jatkaa tätä? Eikö asiaa pidä kysyä kansalta – jos se haluaa tänne joka kuntaan tulijoita niin asia on sitten selvä. Sitten voidaan lopettaa nämä turhat pulinat kerralla.

Vielä kerran. Juha on hyvä mies mutta pelkään pahoin, että hän ei suostu pohtimaan asiaa syvästi tai selvästi. Kuten britit aina toteavat: nyt tarvitaan ”common sense” ajattelua.

Poliitikolle ”common sense”  ei tietenkään ole pakollinen mutta valtiomiehelle se on.

Arto Luukkanen
Järvenpää  

ps. Miten pitkään Juha pidät näitä turvapaikanhakijoita kotona - 10 vuotta? 20 vuotta 30 vuotta? 

pps. Tähän liittyen: katsokaapa Alfa-tv/Dosentti tänään21.30. Vieraana Mika Penttilä - poliisi Forssasta. Ajankohtaista asiaa juuri tästä aihepiiristä ennen kuin Sipilä sanoi mitään...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

33Suosittele

33 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (91 kommenttia)

Keijo Räävi

Kannattaako tässä nyt retostella yhden mätämunan vuoksi. Pakolaisten joukossa on ihan tarpeeksi aidosti suojelua kaipaavia, joilla on takuulla puhtaat jauhot pussissa. Kuka nyt Suomeen muutenkaan tulisi kun syksyn pimeys ja sateet ovat alkamassa.

Esa Niemi

Keijo:
"Pakolaisten joukossa on ihan tarpeeksi aidosti suojelua kaipaavia, joilla on takuulla puhtaat jauhot pussissa. Kuka nyt Suomeen muutenkaan tulisi kun syksyn pimeys ja sateet ovat alkamassa."

Niin missä muualla kuin pakolaisleireissä ja kiintiöpakolaisina?

Suomesta vuosien 2000-2013 välillä turvapaikkaa hakeneista suojelusta kieltäytyneistä turvapaikanhakijoista 96% todetiin hakemuksensa perusteella ei-pakolaisiksi. Heillä ei ollut perusteltua vainoa tai uhkaa taustalla, vaikka tarinan ei tarvitse kovin kummoinen olla.

Ei ihme koska YK:n tarjoamasta turvapaikasta kieltäytymiselle ei ole perusteita ja matkan motiivi on muu kuin turvapaikka.

Varallisuuden sijaan suojelun tarve tulee määrittää kuka pääsee minnekin, mutta pakolaisuuden kulmakivi on YK:n pakolaisleirit.

Sipilän vastuuton lausunto lähettää ihmisiä kuolemaan todellisuudesta irrallaan olevan mielikuvan takia. Maailmalla leviää kuva, että Suomessa saa noin vaan upean talon ja notkuvan pöydän. Sipilä syyllistyy muutoinkin hyväntahtoiseen hölmöyteen kun ISIS tienaa lisää rahaa Sipilän luomalla mielikuvalla. ISIS käyttää saamansa rahat väkivaltakierteen levittämiseen ja kiihdyttämiseen.

EU:n politiikka tulisi kieltää ja tarjotusta turvapaikasta kieltäytyneet turvapaikanhakijat palauttaa YK:n pakolaisleireille, niin Välimeren kuolemat loppuisi ja ISIS heikkenisi. EU on uhka maailmanrauhalle ja vakaudelle. Epävakaa Eurooppa on helppo pala Putinille.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Varsinkin jos kaikkien tekopyhyyksien äitienäiti on Merkel, joka uhraa koko mantereen oman kunnianhimon vuoksi
http://villepaavolainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Jouko Markula

Merkelin puheita ei pitäisi suomessa edes kuunnella. Meillä ei tarvitse herättää mitään keskieurooppalaista pakolaispoliittista trendiä, sitäpaitsi, yhtäkkinen kansanlisääntyminen, edes hetkellisesti, luo ongelmia yhteiskunnan turvallisuudelle. Pelkkää ongelmaa koko rumba

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Kannattaako tässä nyt retostella yhden mätämunan vuoksi. "

Toivotaan että kyseinen mätämuna on Oulun poliisin hallussa ja saisi ensinmäisenä turvapaikka hakemuksensa käsittelyyn. Pitäis poistaa sinne mistä aikoinaan on lähtenyt.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"ps. Miten pitkään Juha pidät näitä turvapaikanhakijoita kotona - 10 vuotta? 20 vuotta 30 vuotta?"

Arto, miten pitkään kirjoittelet näitä populistisia persublogeja? - 10 vuotta? 20 vuotta? 30 vuotta?

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"ps. Miten pitkään Juha pidät näitä turvapaikanhakijoita kotona - 10 vuotta? 20 vuotta 30 vuotta?"

Ja Seijan vastaus kysymykseen oli??

Ari Pajukoski

"Populistinen persublogi"? Johan on suvakilta vihapuhetta... Luuletko olevasi jotenkin parempi ihminen tuon kommenttisi jälkeen?

Seija on sitä porukkaa, joka haluaa kieltää vastakkaisten näkökulmien esittämisen ja kun ei perusteltua syytä keksi, niin vetää tämän "populistikortin" hihastaan ymmärtämättä näköjään edes sitä, mitä on populismi.

Se, että kirjoittaa oman mielipiteensä ja se on sama, kuin monella muulla, ei ole populismia...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Seija...niin pitkään on perussuomalaisia kuin on tervettä järkeä ja myötätuntoa Suomessa...ja erityisesti sinuun nyt kohdistan tämän myötätunto aallon))))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arto, myötätuntoa sinua kohtaan minäkin olen tuntenut jo muutaman bloggauksesi verran :)

PS. Aiotko kalifiksi kalifin paikalle?

PS. Vastauskommenttiasi #3 on tähän mennessä suositellut 7 arvatenkin peruspersua, joten populismisi korjaa satoa. Onnittelut vaan siitäkin saavutuksesta.

Teijo Killström

Mites olisi Seija jos kommentoisit itse kirjoitusta ja siinä esitettyjä väitteitä ja jopa faktoja etkä kirjoittajaa ja blogiaan?
Meinaan että katu-uskottavuus on loppujen lopuksi näissäkin jutuissa kuuminta hottia eikä toisen persoonien vähättely.
Eli siitä vain repäisemään ja osoittamaan faktoin että blogisti on väärässä, siitä ei tarvitse edes kenellekkään maksaa !
Eri asia tietenkin on jos sitä katu-uskottavuutta et halua mutta siinä tapauksessahan sinä olisit se populisti...Sitähän et siis ole?
Nyt vain reippaasti vastaväitettä ja faktaa tiskiin, eikös joo !

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

Voinhan sitäkin pyynnöstä kommentoida, vaikka tätä:

"Rikkailla poliitikoilla kuten pääministeri Cameronilla olisi mahdollista ostaa asunto joka kuukausi ja antaa se köyhille."

- Artolla ei taida olla käsitystä asuntojen hinnasta, vai hökkeliäkö köyhälle ajatteli.

Ari Pajukoski Vastaus kommenttiin #37

No todella oleelliseen asiaan tuossa keksitkin puuttua. No siihen on tyydyttävä, koska muuta virhettä ei löytynyt. Cameron pystyy palkallaan (noin 147.000 puntaa)ostamaan vain yhden tai kaksi asuntoa vuodessa... Tosin muita tuloja taitaa sitten olla hieman lisää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #40

Tuollaisella populismillahan kirjoitus on höystetty, kuten myös tällä pakolaisleireille päätyvistä poikkeavana:

"Kurjien perheiden sijasta veneissä on tyylikkäitä nuoria miehiä, joilla on tabletit ja älypuhelimet."

Ari Pajukoski Vastaus kommenttiin #53

No eikö se sitten pidä paikkansa? EIkö Välimereltä pelastetuista veneistä ole tullut pääasiassa nuoria miehiä siisteissä merkkifarkuissa tärkein omaisuus eli älypuhelimet mukana? Katsopa vain kuvia mistä tahansa mediasta, niin valtaosa on nuoria hyväkuntoisia miehiä. Siinä sulle faktaa, jolla ei ole mitään tekemistä populismin kanssa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #55

"No eikö se sitten pidä paikkansa? EIkö Välimereltä pelastetuista veneistä ole tullut pääasiassa nuoria miehiä siisteissä merkkifarkuissa tärkein omaisuus eli älypuhelimet mukana?"

Blogistin asia osoittaa että kirjoittamansa mainitsemastaan yhdistelmästä on faktaa / Rajavartijoiden shokki Italiassa:

"Kurjien perheiden sijasta veneissä on tyylikkäitä nuoria miehiä, joilla on tabletit ja älypuhelimet."

"Tänne ei niinkään paljon tule kurjimpien ja köyhimpien maiden asukkaita vaan rikastuneita ja mahdollisuuden saaneita ihmisiä."

Teijo Killström Vastaus kommenttiin #37

Pienellä googletuksella selviää seuraavaa:
Pääministerin liksa 11875 GBP / kk
http://wageindicator.co.uk/main/pay/vip-celebrity-...

Halvimmat talot Briteissä, Stockton-on-Teesissä on myyty 5000 punnalla, keskihinta on ollut noin 7500 Puntaa.
Kyse ei ole hökkeleistä:
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/11279992/Th...

Ojalan laskuopin avulla voimme jakaa 11875 keskihinnalla 7500 jolloin selviää että Cameronin liksalla keskihintaisia asuntoja tuolta kadulla saisi ostettua 1,583 kpl kuukaudessa.
Mikäli saalistaisi vain halvimpia asuntoja niin niitä saisi 2,375 kpl kuukaudessa.

Toisaalta, Luukkanen viittasi rikkaisiin politiikkoihin, ei pelkästään Cameroniin.
Tarkastellaanpa siis uudestaan muutaman muun osalta (Samalta kadulta ostettavat kämpät):
Boris Johsson (Lontoon pormestari) 32825 puntaa/kk = 4,376 keskimääräistä asuntoa kuukaudessa.
Tony Blair 231836 puntaa/kk = 30,9 keskimääräistä asuntoa kuukaudessa
David Miliband (Puhemies) 24000 puntaa/kk = 3,2 keskimääräistä asuntoa kuukaudessa.

Yhteenveto:
Mikäli pakolaisille ei olisi pakko tai halua ostaa esim.Lontoon sydämmestä taloa niin Luukkasen väite on oikea.

Asiaa voidaan tarkastella myös siten että jos pakko olisi saada Lontoon tai muun ison kaupungin keskustasta talo pakolaiselle koska muutoin rasismia pukkaa niin siinä tapauksessa Oulun lähistöltä kylästä tarjottu Sipilän talo se vasta rasistinen tarjous onkin.
Tämä tulkinta tietenkin herättäisi kysymyksen siitä että kauhu ja sota (Joita pakeneminen on pakoreissun tarkoitus) seuraisivat pakolaista turvamaan syrjäkylille mutta ei isojen kaupunkien keskuksiin?
Toki voidaan asiaa pähkäillä myös ihmisoikeuksien kautta eli olisiko talon ostaminen syrjäseudulta pakolaiselle YK:n ihmisoikeusjulistusten vastainen teko ja pitäisikö siitä rangaista ankarimman mukaan?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #75

" Cameronin liksalla keskihintaisia asuntoja tuolta kadulla saisi ostettua 1,583 kpl kuukaudessa."

Jotta Cameron luopuisi joka kuukausi palkastaan? Taitaa olla perhettäkin, vaimo ja jokunen lapsi.

Eikä Sipiläkään palkastaan luopunut, eikä asuntoja osta, luovutti vain käyttämättömänä olevan talonsa joksikin aikaa turvapaikanhakijoille.

Yhteenveto: Minkähän populistisen heiton Arto seuraavaksi keksii :)

Edit:

Pienellä googletuksella selviää seuraavaa:
Pääministerin liksa 11875 GBP / kk

Ilmeisesti brutto. Mitä siitä jää kun vähennetään verot ja kaiketi briteiltäkin jotain työeläkemaksuja?

Teijo Killström Vastaus kommenttiin #81

Pitäisikö nyt alkaa selvittämään mitä Cameronille jää käteen, paljonko menee lasten vaippohin, mitä bensaan?
Jos minä heitän tähän että jospa eleleekin vaimonsa liksalla koko perhe niin hyvin riittäisi....Todista sinä että näin ei ole.
Kyse oli siis siitä että kykeneekö liksallaan ostamaan ja teoriassa kykenee, ei kait kukaan tosissaan usko tai vaatisi että tämän pitäisi ostaa asunto kerran kuukaudessa?
Ei myöskään ollut kyse siitä että Sipilä vain luovuttaa, ei osta.
Älä sekoita selviin asioihin epämääräisiä ja niihin kuulumattomia asioita ja yritä keittää soppaa jonka reseptistä ei loppujen lopuksi ole enää kukaan selvillä...

Jos teoriassa ostaminen Cameronin kohdalla arveluttaa niin niin käytetään esimerkkinä Blairia koska Luukkanen kirjoitti "Rikkaista poliitikoista (Huomaa monikko).
Voitaisiinko ajetella että Balirin liksasta jäisi 7500 puntaa kuukaudessa asuntoihin laitettavaksi, verojen ja vaippojenkin jälkeen?

Aika mielenkiintoista että mielestäsi brittipolitiikoiden tienistit ja asuntojen hinnat ja niiden suhteuttaminen toisiinsa ovat populistisia heittoja.
Oliko noissa hinnoissa ja palkoissa sekä niiden keskinäisessä suhteessa jotain jolla kosiskellaan totuuden vastaisesti äänestäjiä Suomessa, siis populismia?
Eihän tässä väitteessäsi ole minkään valtakunnan tolkkua.
Mikä muu on mielestäsi populismia?
Kaikki se joka ei ole mieluisaa juuri sinulle?

Juha Kuittinen

Perussuomalaisten tulee heittää pelastusrengas Sipilälle ja vaatia turvapaikanhakijoiden taakanjaossa mitä hallitusohjelmaan on kirjattu- Tuli mitä tuli...

Juha Kuittinen

Ainakin sinisilmäisyyttä Sipilällä näyttäisi riittävän...

"Hyvä lukija, pääministeri on yhtä sinisilmäinen kuin monet muut johtavista päättäjistämme. Toinen vaihtoehto on, että media ja/tai pääministerin kanslia haluavat jakaa muunneltua informaatiota kansalaisille.

Kuvassa näkyvä nuorukainen on Fahad Firas Aday, joka on muun muassa pahoinpidellyt uhrin viideksi kuukaudeksi sairaalahoitoon. Hän on istunut vankilassa ja uhannut tappaa lukuisia ihmisiä. Fahad oli Sveitsissä 18. elokuuta, ja matkasi sieltä kohti Ruotsia, pysähtyi Kööpenhaminassa ja saapui Suomeen 1. syyskuuta. Hän on myös ollut Saksassa, Unkarissa ja on alunperin kotoisin Irakista. Teletiedot selviävät profiilista. Hän on arvostellut Bulgariaa rajusti muun muassa Google+ tilillään osoitteessa https://plus.google.com/104258185600392469022/posts

Fahad esittelee elämäänsä avoimesti Facebook-profiilissaan osoitteessa https://www.facebook.com/fahad.firas.967 ja on kulkenut lukuisten turvallisten maiden ja Schengen-alueen sisärajojen läpi. Sivustolla on myös kuvia vankilasta, joten elämässä on riittänyt haasteita."

Ote on Vilhelm Junnilan Blogista.

http://vilhelmjunnila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201...

Janne Suuronen

Tuo mitä kirjoitit, on ihan totta. Mutta myös vain osatotuus.

Myös tämä dokumentti on ihan yhtä totta. Samaa asiaa, toisella tapaa esitettynä ja hieman toisia faktoja poimittuna.

Mukana myös mainitsemiasi italialaisia rajavartijoita ja nuoria miehiä. Ja dokkarin suomalaisista rajavartijoista saa olla ylpeä.
http://news.vice.com/video/migrant-prisons-of-liby...

Paremman elintason perään haikailevia ? Kyllä. Mutta ei silti muuta kuvaa.

Janne Suuronen

Suomen rajavartiolaitoksen osallistuminen Frontexiin olikin eri sarjasta. Löytyy tästä jaksosta:
http://news.vice.com/video/italys-mediterranean-ma...

Joka tapauksessa sama meri, samat tapahtumat.

On tullut jo sen verran monta näitä katsottua, että jaksot alkavat menemään sekaisin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä Sipilälle tapahtui tämän turvapaikanhakijan kanssa samanlainen moka, kuin Erkki Pulliaiselle elämäntapaintiaanien kanssa.

Janne Suuronen

Sipilälle tai medialle. Eihän pääministeri voi kaikki tapaamiaan ihmisiä etukäteen tarkastuttaa.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki Vastaus kommenttiin #67

Mutta persu voi. Vai mitä? Jos pitää Immosen olla tietoinen kuvaan tulijoista kun on syytä epäillä että sellaisia saattaa lähistöllä liikkua, niin sietää pääministerinkin olla. Eikö niillä SPR:ssä, Supossa, Migrissä, VNK:ssa MTV3:lla etc ole edes fasea käytössä?
Nekö oikeasti eivät ota sormenjälkiä, kirjaavat kertomukset eivätkä tarkasta edes sosiaalisen median profiileja? Eli ovat juuri niin vastuuttomia kuin miltä vaikuttaakin.
Supo, KRP ja mikä se viestikoelaitos nykyisin onkaan, voisivat lähteä siitä että jokainen sunnalainen tulija tuolta suunnalta on terroristi kunnes toisin todistetaan, koska tiedossa on että heitä on tuhansia tullut. Vähintä mitä voi tehdä on tarkastaa viestintävälineet/profiilit(GPS-sijainnit valokuvista etc) ja laittaa mahdollisuuksien mukaan seuraantaan epäilyttävät.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

A.L.> Kyse oli tietenkin Juha Sipilän ilmoituksesta antaa Kempeleen asuntonsa turvapaikan hakijoiden käyttöön.

ooo

Hyvä ystävä, jos tuo toteutuu, muutama ihminen saa katon päänsä päälle.
Pulista saamme tietenkin niin paljon kun pilvipalvelussa tilaa riittää.

Esa Niemi

Jorma:
"Hyvä ystävä, jos tuo toteutuu, muutama ihminen saa katon päänsä päälle."

Ja moni hukkuu kun luulee, että täällä saa ilmaiseksi noin upeita taloja, jotka voittavat savimajat + muut viritelmät.

Jos edes suomalaiset saisivat asua ilmaiseksi tuossa talossa, niin se houkuttelisi halukkaita paikanpäälle.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

MV-lehti dosentin lähteenä. Mainiota.

Janne Suuronen

Täytyy myöntää, että pieni pettymys minullekin.

Esa Niemi

Ja MV-lehden lähde Sipilän tapaaman miehen...anteeksi nuoren facebook sivut.

Mikä siis ongelma?

Janne Suuronen

Esa, Arto olisi voinut viitata mieluummin suoraan nuoren Syyrialaisen gangsterin Facebook sivuille tai vaikka Turun Sanomiin. Kun varmaan sieltä asian kuitenkin itsekin tarkisti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #69

Niin, vaalien alla PS somekoneisto ilmoitti, ettei hyväksy sivuillaan linkityksiä MV-lehdestä ja poistaa kaiken siihen liittyvän materiaalin perusteluin, että käydään ihan rehelliset vaalit. Tämä linja ei ilmeisesti ole tavoittanut ihan kaikkia.

Esa Niemi Vastaus kommenttiin #69

Janne, näin on, mutta ei näillä ole muutakaan lillukanvartta mihin tarttua.

Ari Pajukoski

Fiksut käyttää muitakin tietolähteitä, kuin YLE:n ja Iltalehden...Tuskin dosentti lukee VAIN MV-lehteä..

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tässä huoli nyt kohdistuu siihen, että Luukkanen ylipäänsä pitää MV-lehteä lehtenä tai lähteenä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #46

MV-lehdessä on yleensä jutut linkeillä varustettuja ja lähteinä jokin toinen media,, sitten ulkolais lehdet on suomennettuina..
Vähän niinkuin tämä US.n puheenvuorokin johon tulee kirjoituksia linkkeineen muista lähteistä.

On pirullista että vähätellään suomentajien työtä, itse olen toivonut että joku tekis sitä työtä, sillä muuten mun lukemiset jää google-kääntäjän armoille.

Jos MV-lehdessä on "oma"-juttu, silloin ilmoittavat että "lukijan kirjoitus".

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #47

Se ei noudata mitään journalistisia sääntöjä, ei lainaa tekstejä ammattimaisesti ja varastaa runsain mitoin materiaalia. Mietipä kuinka monta tuhatta kuvaa he ovat varastaneet? Hintalappu niille olisi tähän mennessä jo aika tähtitieteellinen, jos he eivät varastaisi. Mutta varkaudet ovat ilmeisesti Pollarin mielestä hyväksyttäviä.

US Puheenvuorossa on vastaava päätoimittaja. Hänen nimensä on Markku Huusko. Siksi se on oikea verkkojulkaisu. Mainitsemallasi vihasivustolla sellaista ei ole, siksi siellä voi myös valehdella ja panetella niin paljon kuin sielu sietää, ja tätä myötäilee täysin kritiikitön ja nenästä vedettävä lukijakunta.

Ari Pajukoski Vastaus kommenttiin #48

Se, ettei MV noudata mitään sääntöjä, tekee siitä mielenkiintoisen. Se, että tiedon esittää MV, ei tee tiedosta väärää, kun tiedon oikeellisuuden voi jostain tarkastaa. Toki siell on ylilyöntejä, mutta niin on valtamediallakin.

Jostain syystä moni arvostaa kapinallisia, kuten Greenpeacea tai oikeutta eläimille, jotka tekevät laittomuuksia. Silti niiden mielipidettä kuunnellaan ja seurataan. MV on median kapinallinen.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #52

Otetaanpa kuvitteellinen tilanne että MV-lehti kirjoittaisi jutun sinusta, jossa väitettäisiin sinun olevan pedofiili, ja sinun kuvasi ja henkilötietosi julkaistaisiin samassa yhteyssä.

Miten toimisit? Miten kehoittaisit lukijoita tarkistamaan asian oikeellisuuden?
Tai laittaisitko sen ylilyönnin piikkiin?

Ari Pajukoski Vastaus kommenttiin #56

Kuvitteellinen tosiaan...Näytäpä minulle MV:n yksityishenkilöstä tekemä juttu, jossa syytetään ilman perustetta tai taustaa. Suomessa on varmaan pedofiilejä jonkun verran ja jos on tuomio tullut, saa tiedon minun puolestani levittääkin.

Yhden jutun löysin, jossa kerrottiin nimeltä oululainen juristi. MV uutisoi, että syyttäjä on nostanut syytteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja että juristi ei kommentoi...Ikävää syytetyn kannalta, mutta faktatietoa, jonka voi käydä tarvittaessa tarkistamassa oikeudesta. Ja sekin juttu on näköjään alunperin ihan oikeasta lehdestä, eli Kalevasta.

Jos kuvitteellisesti näin kuitenkin kävisi, niin silloin jutun levittäjä menisi oikeuteen ihan samoin kuin lehden päätoimittaja. Ei nuo ihan oikeatkaan lehdet ole ihan oikeaa tietoa aina jakaneet.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #59

"Jos kuvitteellisesti näin kuitenkin kävisi, niin silloin jutun levittäjä menisi oikeuteen ihan samoin kuin lehden päätoimittaja."

Sanotko tarkemmin, kenet sinä haastaisit oikeuteen ja kuka on lehden päätoimittaja?

MV-lehdessä on runsaasti juttuja, joissa täysin syyttömiä ihmisiä yhdistetään rikoksiin ja muuhun hämärätoimiin valheellisesti ja vailla perusteita. Sinä olet siitä ilmeisen tietämätön, koska et voi tarkistella asioita.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #56

Petra, miten suhtaudut kun kirjoitus on esimerkiks Olli Immosesta tai Hirvisaaresta kuvien kera.
Sitten teksti on "rasisti, fasisti ja Uusnatsi"?

Taidat olla suosittelemassa ensinmäisenä ja saatat olla jakamassakin.

Jos mies seisoo rynkyn kans ja toisessa kuvassa nyrkkiraudan kans koiran kuonoa kohti käsi nyrkissä.
Sitten väittää olevansa 17 vuotias,, suoraan valehdellen.
Sitä kyllä puolustat sydämmestäs.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #61

Äläpä keksi juttuja päästäsi, mitä minä "saattaisin" tehdä. Missä minä olen puolustellut jotain tyyppiä? Mielikuvituksessasiko?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #48

Esimerkkinä tarkoitan vaikka Henri Myllyniemeä, joka kirjoittaa mielipiteitänsä.
Mutta myös tekee ainakin minulle hyvää työtä kun löytää linkkejä ulkolaisista lehdistä ja sitten suomentaa meille luettavaks omalla kielellämme.

MV-lehti tekee pitkälti samoin.
Ja jokainen voi arvioida mielessään onko juttu tosi tai ei.

Ei lehti mikään "vihasivusto" ole sen kummemmin kuin esimerkiks teidän viha perussuomalaisia kohtaan.
Sama mitä joku kirjoittaa, ensin katsotte profiilista puoluekannan,, sitten sen mukaan "peukutatta" tai ei.
Ja jos kirjoittaja on perussuomalainen,, sen päälle käy joukko hyenoja,, täydet pirut mielessä,, olkoon juttu sitten aiheeltaan mikä hyvänsä..

Itse kerran kirjoitin suoraan lainataten "tiedonantajasta" jutun, jonka poistin jonkin ajan kuluttua,, testatakseni teoriaani perussuomalaisia kohtaan hyökkäystä.
Yksikään vasemmalla oleva ei "tykänny" kirjoituksesta mutta haisevaa vähättelyä niiltä tuli..
Näkivät nimeni alla sanan "Perussuomalaiset".

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #58

Minä en vihaa perussuomalaisia, olen mm. kirjoittanut enemmän hyvää Arja Juvosesta kuin yksikään muu blogisti tällä alustalla. Minulla on aina täysin selvä kritiikin kohde, ja se ei koskaan ole henkilö vaan ihmisten politiikka ja toimintatavat. Joten voit unohtaa väitteesi ainakin minun kohdallani.

Miten itse toimisit, tuossa esittämässäni skenaariossa?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #60

Olen kyllä suositellu jopa vasemmistolaisten juttuja kuten Harrin.
Samoin Antikaisen Juhonki.
Kokoomuslaisten ja Keskustalaisten.

Mulle riittää jos vain on asiallinen kirjoitus.
Tiedän että jokaisessa puolueessa on myös jalat maassa kirjoittelevia.
Soininvaarakin on muutamia kertaa onnistunut ja oon pitänyt.

Heikki Tala

Nii-in - yhä useampi vanha media sulkee mahdollisuuden kansalaisten mielipiteiden esittämiseen. Silloin on otettava sieltä, mistä vielä saa. Ja MV saattaa tuoda enemmän totuutta kehiin kuin koko vanha media yhteensä. Paradoksi - mutta elämä on.

Käyttäjän optimisti kuva
Juhani Niinipuu

Kullakin on oma totuutensa. Asioita voi katsoa niin monesta eri perspektiivistä. Kun haet päivän "uutisesi" MV:n tapaisesta julkaisusta, sivuutat samalla kriittisen näkökulman Venäjään ja nationalistiseen sekä rasistiseen öyhötykseen. Saat kyllä vahvistusta omille ennakkoluuloille ja voit päästellä höyryjä vapaasti kommenttikentässä - hyvä!?

Vaikka MV-sivustoa pitäisi arvioida vain sisällön perusteella, niin minua häiritsee myös, että sivuston omistaja ja taustahahmo on hyvin kyseenalainen henkilö. Journalistisia ohjeitahan sivusto ei noudata. Silloin saa mahdollisimman suuret kävijämäärät(eli tulot).

Ari Pajukoski

Tuskin kukaan hakee päivittäistä uutisannosta VAIN MV-lehdestä. Enemmän käy sääliksi niitä, jotka hakevat päivittäiset uutiset vain YLE:n annista...

Minua häiritsee se, että verovaroin ylläpidetty YLE on niin yksipuolinen näissä uutisoinneissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen hallituksen pitäisi nostaa esiin Saksan, Ranskan, Englannin ja Espanjan osuus näihin pakolaisiin. Liittouma (Nato) on pommittanut yli 10 vuotta lähi-itää USA:n johdolla ja niistä rauniosta nämä henkiinjääneet pakolaiset ovat lähtöisin. Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

"Brittien tyly reaktio yllätti ja huomasin isänmaallisesti puolustelevani Juha Sipilän ilmoitusta. ”Jos sinulla on kaksi ihokasta…” ja niin edelleen. Tarkemmin mietittyäni tajusin mistä oli kysymys: demokratian kodissa – maassa, joka juhlii Magna Chartan 800-vuotisjuhlaa – analysoidaan poliitikkojen toimintaan aivan toisenlaisilla mittareilla kuin meillä.

Rikkailla poliitikoilla kuten pääministeri Cameronilla olisi mahdollista ostaa asunto joka kuukausi ja antaa se köyhille. Näin ei kuitenkaan tapahdu. Epäily ”jeesustelusta” tekisi naurunalaiseksi"

Mutta mutta, koko smp:een ja persujen historia perustuu "jeesustelulle", siis sille että annetaan turvapaikka "suomalaiselle köyhälle". Missä olemme nyt kun persut ovat hallituksessa? Kansainvaellus jopa Suomeen ja Soini tekee ristinmerkkejä ulkoministerinä.

Tyhjät tynnyrit kumisevat, kunnes ääni lakkaa.

Käyttäjän optimisti kuva
Juhani Niinipuu

Tuntuu käsittämättömältä, että pakolaismäärä on yllättänyt meidät täysin. Eikö kotimaan ja Euroopan päättäjiä ole informoitu mitä Välimeren tuolle puolen tapahtuu?! Common sense olisi sitä, että Euroopan maat olisivat jo hyvissä ajoin satsanneet resursseja humanitäärisen kriisin helpottamiseksi kriisimaissa. Sen lisäksi olisi pitänyt tietenkin varautua tähän pakolaisaaltoon paremmin ja selkein pelisäännöin.

No nyt on myöhäistä voivotella ja elettävä tilanteen mukaan. Se että pakolaisten joukossa on sopimattomia ihmisiä, ei ole peruste yleistää turvapaikanhakijoiden tilannetta tai/ja rinnastaa Fahad Firasiin, jolla näytti olleen oikein mukavaa Keski-Euroopassa. Silti Migri tekee kunkin hakijan kohdalla itsenäisen päätöksen. Nyt on sitten resurssoitava toiminta, niin että kukin pakolainen saa päätöksen mahdollisimman pian ja tarpeeksi vahvoin näytöin.

Mitä tulee Juha Sipilän tekoon, niin minusta hän toimi hienosti! Tässä vaiheessa vaalikautta populismipuheet ovat vähän turhia. Sen sijaan Suomikuvalle uutisointi teki hyvää. Sitäpaitsi minulle ainakin koti on pyhä paikka. Vaikka minulla olisi miljoonia, niin kotiani en luovuttaisi ventovieraille ilman vilpitöntä auttamisenhalua.

Esa Niemi

Pakolaisia ei ole näkynyt, mutta YK:n turvapaikasta kieltäytyneiden turvapaikanhakijoiden määrä kylläkin.

No, Sisäministeriö pyysi kuntia varautumaan jo keväällä laajamittaiseen maahanmuuttoon ja etsimään 80 000 majoituspaikkaa elokuuhun mennessä.

Juha Sipilä toimi vastuuttomasti, vaikka sai oman viiteryhmänsä aplodit. Tosiasiassa tuo uutinen leviää köyhissä maissa väärän toivon antajana ja moni lähtee vaaralliselle matkalle kun luulee, että tänne ilmestymällä saa pääministerien taloja käyttöönsä ja pöydät notkuvat ruokaa. Moni ihminen kuolee tämän takia ja väärän toivon antaminen on vastuutonta ja halveksii ihmishenkiä.

Raimo Hämäläinen

Sivuat Arto kolumnissasi erästä erittäin oleellista asiaa eli median toimintaa tapauksen osalta. "Jos tämä olisi tapahtunut jossain toisessa maassa, olisi lehdistö ja media repinyt siitä kaiken irti. Meillä jälkisuomettuneessa ja valtaan uskovassa maassa Suomessa ko. kiusallinen episodi vaiettiin ”wanhan kaawan” mukaan poies.

Keskusta käski ja wanha media ymmärsi vastuunsa. Se kantoi sen hienosti."

Lainausta kommentoisin siten että meillä on ollut ajanjakso jolloin on toimittu täsmälleen samoin eli vuosien 1939 - 45 aikana ko toimintaa kutsuttiin sensuuriksi. Tästä olenkin enemmän huolissani kuin Herra Sipilän henk kohtaisista hölmöilyistä.
Tällä hetkellä näyttää siltä että koko valtamedia on jo täysin omistajiensa ulkopuolisessa ohjauksessa ja ote kiristyy.

Nyt on syytä pohtia mikä tai kuka tämä taho on ja mitä se siitä hyötyy ja yleensä kun puhutaan hyödystä niin se tuppaa olemaan rahallista sellaista. Poliittinen hyötyjä on nimenomaan vihervasemmisto jonka laariin tämä keskustelun ja dialogin puute sataa mikä on harmi sinänsä sillä se tulee jakamaan ja repimään poliittista kenttää ja aika näyttää miten pahasti.

Juha Mikkola

Erittäin hyvä kirjoitus! Tämä punavihreä naivius ja sinisilmäinen maailman parantaminen tulee vielä kalliiksi! Mutta näillä mennään, muunlaiset mielipiteethän on rasismia tai vähintäänkin populismia. Tämä on harvinaista, vihervasemmiston ja pääoman käden puristus, toinen tahtoo halata kaikkea ja toisella kova halu päästä riistämään "sotalasten" selkänahasta, lihottamaan työttömien armeijaa ja sitä kautta taannuttaa työn hintaa. Kaiken hyvän päälle tällä pakolaisbisneksellä rahoitetaan isiksen toimintaa, sallimalla ja vääränlaisilla viesteillä kiihdyttämällä "hyvin" hinnoiteltua salakuljetustoimintaa entisestään. Herätkää pahvit!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"En lue usein MV-lehteä enkä pidä sen tyylistä mutta tässä asiassa se teki ison journalistisen teon."

Yliopistolehtori sivistysvaltiossa puhuu MV-lehden journalismista. Kyse ei ole lehdestä, koska sillä ei ole vastaavaa päätoimittajaa tai ylipäänsä ketään, joka vastaisi yhtään mistään. Ei rikoksista, materiaalivarkauksista tai mistään.

Mihin meidän sivistysvaltiomme onkaan matkalla?

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Mihin meidän sivistysvaltiomme onkaan matkalla?"

Tämä on helppo: kohti monikulttuurihelvettiä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Hakija Fahad Firas näyttää saavuttavan tavoitteensa, koska nyt hän on noussut samannimisten ykköspaikalle samannimisten Facebook-haussa. Fahad Firas kiittää suomalaisia vihaajia siitä, että he ovat tehneet hänet kuuluisaksi. Tämän lukemiseen ei tarvita mitään MV-lehteä, vaati tosin Facebook-kirjautumisen:

”18 t Fahad Firas lisäsi 5 uutta kuvaa
8,000 likes Thnx for making me famous and this boxer is probably jealous

6. syyskuuta kello 17:40 Fahad Firas lisäsi 5 uutta kuvaa.
Dear finnish haters thnx for making me famous”

https://www.facebook.com/fahad.firas.967?fref=ts

Fahad Firas ei saatavilla olevien tietojen perusteella varmaankaan kuuluu negatiivisimpiin Euroopan alueella oleskeleviin turvapaikanhakijoihin – vaikka ei olekaan 17-vuotias eikä (ennen tätä ole ollut) turvapaikan tarpeessa.

Pikemminkin Firasin tapaus osoittaa identiteettien performatiivisen ja valinnaisen luonteen: yksilö itse valitsee miten hän kulloinkin haluaa itsensä määritellä puheaktilla. Kaikkien turvapaikanhakijoiden puolustajat taas lähtevät olemuksellisista identiteeteistä – jos henkilö on turvapaikanhakija, sitten hän varmaan on suojelun tarpeessa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Valitan ikävää luonnettani, mutta minulla ei ole ollenkaan niin ruusuinen kuva Juha Sipilästä kuin sinulla Arto. Pääministeri Juha Sipila avasi pelin, asettamalla oman suurisydämisyytensä ja humaanisuutensa meidän kaikkien ihailtavaksi ja esikuvaksi. On mielestäni niin muodoin vallan sopivaa, että tarkasteluun otetaan koko kuva, nk. kolikon toinenkin puoli. Johtuneeko sitten siitä, että olen rasisti, fasisti, äärioikeistolainen (ja äärivasemmistolainenkin päälle päätteeksi, jos nyt oikein muistan), että minusta tuolta kolikon takaa piirtyvä kuva ei ole aivan niin miellyttävä.

Meet Mr. Sipilä:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015052719762441_u...

https://www.facebook.com/groups/441052262700806/59...

https://www.suomenuutiset.fi/paaministeri-vaikenee...

http://vasarahammer.blogspot.fi/2015/04/there-is-n...

http://mvlehti.net/2015/08/21/juha-sipilan-yhtion-...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013112817770914_u...

http://www.vaasalaisia.info/keskustelu/index.php?t...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014061318406111_u...

http://uberuutiset.fi/2015/04/21/valtamedia-odotti...

https://www.youtube.com/watch?v=_yK-k2fTgFE

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179156-minne...

Ja niille, jotka eivät jaksa kahlata koko revohkaa läpi, oleellisimmat lyhyemmässä muodossa:
http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184448-kuka-...

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Mitäköhän mahtaa Dostojevski sanoa siitä, ettei uskossaan vahva mistään faktoista viisastu. Väsyttävän ennakoitavaa kommentointia taas jälleen kerran. Kyllä se nyt vaan on sillä tavalla, että hampuusi höynäytti pääministeriä, ja punavihreä media sen päätti sensuroida, koska ei sovi agendaan.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Hyvä analyysi, Arto! Sipilä on joko hyväntahtoinen hölmö, tai sitten kunnianhimon (oman tai vaimon) rasittama peluri, jolle omanvoitonpyynti ja pisteidenkeruu on tärkeintä. Miten on? Oli miten oli, huomaa kyllä, että Sipilä on kokematon politiikassa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Samalla hetkellä loppui tykkituli, ja sen vaiennuttua rikkoi hiljaisuuden vain Määtän ähkiminen ja mielipuolen huuto :

- Irki ! Saatanan laskuvarjomiehet...Hellittäkää... Minä määrään... Kaikki saavat maata ja rahaa... Ja valtaa minä annan kaikille.. mutta hellittäkää saatanat...

( Väinö Linna, Tuntematon sotilas )

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos Perussuomalaiset ovat sitä mieltä, että Sipilä on liian naiivi ja hyväuskoinen pääministeriksi, niin helppohan sieltä hallituksesta on lähteä. Jatko on sitten joko vähemmistöhallitus tai täydennys Vihreistä ja RKP:sta tai uudet vaalit.

Sipilällä on varaa lähteä pääministerin pallilta vaikka tänään. Hänen elämänsä muuttuisi vain helpommaksi. Todella hauskaa seurata, miten perinteiset politiikan seuraajat ovat aina kaksi askelta Sipilää jäljessä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Henkilöä, joka kulkee pää pilvissä, on hankala seurata.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Juho on oikeassa. Paljon huonompia vaihtoehtoja pääministeriksi on eduskunta täynnä. Viimeaikojen haparointi mennee poliittisen kokemattomuuden piikkiin.

Toki joku voi syystä pohtia, johtaako Suomessa valtioneuvostoa Juha Sipilä, vai hänen aviopuolisonsa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Minä kun olen ollut lukevani, että ajatus asunnon luovuttamisesta oli lähtöisin Sipilän vaimolta ei Pääministeriltä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Hyvä Arto, ihan hyvä kun asia pidetään tapetilla.

Pari juttua linkkeineen.
Kurdistan nainen tappoi 5 isis joukkojen miestä.

https://m.facebook.com/902257389828846/photos/a.90...

Mutta missäs nämä naisen puolella olevat miehet ovat, niin nehän onkin paennu puolustamasta naisia, lapsia ja vanhuksia tänne meidän ruokittavaks.. tuttipullot valmiiks näille karvaisille "lapsille", ettei tule äitiä ikävä..

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/miksi-...

2000 muuttajasta on 1800 miehiä jotka jätti omaisensa pärjäänään omillaan,, on siinä isänmaallisuutta kerrakseen..

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/uusille-pa...

Jä näille "lapsille" ei kelpaa koulumajoitus vaan haluuaa luksusta..

En ymmärrä miten tällaista voi joku puolustaa.

Tapio Tanskanen

Näitä tekopyhiä uskonlahkolaisia ei koskaan pitäisi päästää valtaan. Lestadiolaiset voivat olla tosi perkeleitä jos osuvat samaan junaan, ei toki niin kaistoja kuin vaikkapa jehovat, islamisteista nyt puhumattakaan, linnunruokaa.

Wanha kiinalainen kansanviisaus sanoo: "Jos näet papin tavoittelevan valtaa, on aika tarttua miekkaan".

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Melko hyvää keskustelua. Muutama huomautus. Kaikkea pitää lukea ja katsoa onko siinä järkeä tai itua - cum grano salis. Sitten Seija!!! Myötätuntoa ja hyvää mieltä sinulle))) ja kaikille keskustelijoille)))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arto, jäi askarruttamaan miksi tämän vetäisit:

"Rikkailla poliitikoilla kuten pääministeri Cameronilla olisi mahdollista ostaa asunto joka kuukausi ja antaa se köyhille."

Halusitko kenties osoittaa että persut ovat europarlamentissa hienossa brittikonservatiivien seurassa, Cameronillakin kun tiettävästi on omaisuutta yli 4 miljoonan GBP:n verran, ja PS:n puoluekokouksessakin puhui Lordi :))

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Seija. Se ei ollut tarkoitukseni.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #70

Eipä kai sitten. Siitä vaan tuli mieleen että kun ei meidän Timolla kuten Sipilällä niin ainakin Cameronilla :)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jouni...oletko mahdollisesti trolli?=))

Tapio Tanskanen

Täällä oikea blogini, josta minulta vietiin kirjoitusoikeudet eilen, kun olin vastannut Börje Uimosen "rasisti/fasisti" herjaan sanomalla, että inhoan poliittisten pisteiden keräämistä toisten hädällä:

http://hannutanskanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Otin muutaman aivoflatuksen pois ihan intellektuaalisen hygienian takia. Ei trolleja kiitos))))

Käyttäjän TaryaKorhonen kuva
Tarya Korhonen

Uskon, että joukossa on myös oikeasti pakolaisia ja apua tarvitsevia. Nyt on sitten viranomaisten tehtävä näyttää onko heillä tarpeeksi vahvuutta löytää joukosta nämä henkilöt ja perheet? Osaavatko käännyttää sellaiset jotka vain muka apua tarvitsevat pois ja palauttaa lähtömaahansa? Se jää nähtäväksi!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Juu, näin minäkin olen aina ajatellut, jotta kaikki poliitikot, Sipilät, Soinit, jne. ovat psykopaatteja, joita kiinnostaa vain valta ja raha.Poliitikko ei koskaan välitä totuudesta, eikä muiden hyvinvoinnista, vaan kaikki hänen tekonsa ovat manipulaatiota, jonka tarkoituksena on lisätä valtaa ja rahaa hänelle itselleen. Poliitikoilla on aina ketunhäntä kainalossa; poliitikko ei milloinkaan tee mitään kenenkään hyväksi, ellei laskelmoi, että se edistää hänen omaa etuaan. Ei olla naiiveja!

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

No erityisesti ainakin Stubbi jopa erottuu muista poliitikoista ilmeisenä valkokauluspsykopaattina

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Sipilän ystävällinen ja huolestunut keskustelu tämän henkilön kanssa otettiin MTV:n uutisiin mutta se poistettiin kiireesti pois."

Kuka suojelisi Luukkasta naiviudelta? Klippiä ei ole koskaan poistettu, mutta hyvin uppoo täky dosenttiin.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

https://vid.me/vqJS laitappa vastaava linkki MTV:n sivustoilta.

Edit. HEhhe menee jo noloksi tämä valtamedia tekopyhä poliittinen korrektius. Tässä tämä Sipilän frendin osuus L E I K A T T U N A!! http://www.katsomo.fi/#!/ohjelma/33001017/uutislahetykset [02:12]

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kyseinen uutispätkä on omalla paikallaan tässä linkissä, eikä sitä ole kukaan poistanut. Lauantain uutiset, olkaa hyvä: http://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001017/uutislahetykset/507157/seitseman-uutiset

Se ihminen, joka on nauhoittanut tuon sinun pätkäsi, valehtelee linkinpoistosta, kun tietää että ihmiset uskovat ihan mitä tahansa. Menee Luukkanenkin halpaan.

Siksi ei pidä käyttää puijarijulkaisuja lähteenä.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #84

Ja tarkka kohta oli? Kerro toki sekin, niin asia varmistuisi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #85

Teitä kovasti kiihottava miesyksilö esiintyy kohdassa 2.38 alkaen. Se on ollut siellä koko ajan.

Koko juttu sensuurista ja poistoista on keksitty.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #86

Miksi yrität väen vängällä valehdella?
Lopeta valehtelu (tai päivitä selaimesi)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #87

Mitäs minä nyt valehtelen? Täällä isot miehet uskovat höpöjulkaisun kirjoitusta, jossa väitetään että kyseinen uutisklippi on poistettu Maikkarilta sensuurimielessä. Kyseinen uutinen on aivan samanlaisena kun minä sen telkkarista katsoin omalla paikallaan Maikkarin nettisivulla. La 5.9. , seitsemän uutiset.

Mikä ihme vaivaa?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #88

Asia selkes. Antamastasi linkistä aukesi suoraan eilinen Seitsemän uutisten lähetys. Kävin listasta sitten hakemalla hakemassa tuon la 5.9 Seitsem'n uutiset ja haastattelu oli kuin olikin siellä - no, hyvä kun selvisi. Lauantain Kymmenen uusissa olikin sitten enää se leikattu versio [02:12]. Näyttäisi olevan kaikkiin uutislähetyksiin sama linkki, joten yksittäisiä uutislähetyksiä ei edes pysty linkittämään, vaan katsottava uutislähetys on haettava uutislähetysten listasta aina erikseen.. .

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #89
Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Osaako joku kertoa miksi Muncheniin saapuvista enemmistö näyttäisi olevan lapsia, kuten seuraavassa videoklipissä hyvin näkyy:

http://www.katsomo.fi/#!/jakso/516395?toista

Suomessa turvapaikanhakijat näyttäisivät median antaman kuvan perusteella olevan poikkeuksetta iältään 25-40 vuotiaita miehiä?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Eri alueilta tulijoita.
Syyriasta tulee kaiken ikäisiä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Ylekin uskaltautuu uutisoimaan tästä facebook-kaverista. Oulun vastaanottokeskuksen johtaja myöntää tyypin olevan epäluotettava.

http://yle.fi/uutiset/mista_tietaa_onko_sipilaa_ka...

Ilmeisesti tarvitaan mv-lehden kaltainen viritys tonkimaan kolikon kääntöpuolta, kun mm. Hesari ja Turun Sanomat keskittyy kuolaamaan vain persujen facebook-päivityksiä. Virheellisestä uutisoinnista jää nykypäivänä helposti kiinni, oli sitten kyseessä mv tai valtamedia, joten kaikkea kannattaa lukea.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset