Arto Luukkanen

Tervetuloa Lylystaniaan

Tervetuloa Lylystaniaan!!

Ensi perjantaina anarko-syndikalistinen ukkovalta herhistää luisevaa nyrkkiänsä demokratialle ja pyrkii sivuuttamaan eduskunnan vaaleissa kansalta saaman valtakirjan.

**
Siteraan tässä erästä aikansa vaikuttajaa.

Veturimiesten lakko on masentava (samoin virkamiesten lakkouhka) Maan asema on nyt sellainen, että ainoastaan kaikkien yhteisvoimilla voidaan toivoa jollakin tavalla pelastuvamme. Kaikki pitäisi tukea ja avustaa hallitusta, joka ponnistaa voimansa viimeiseen saakka maan viemiseksi nykyisistä äärettömistä vaikeuksista. Ja tällaisella hetkellä ja tällaisissa oloissa veturimiehet (4800) tekevät lakon. Se on sellaista epäisänmaallisuutta ja yhteisen edun huomioon ottamista, jota en olisi odottanut. Se osoittaa tavatonta alkukantaisuutta ja asioiden ymmärtämättömyyttä. Meidän kansamme ei näy olevan vielä kehittynyt demokratiaan…

Kyseinen ote on silloisen pääministerin ja tulevan presidentin Juho-Kusti Paasikiven päiväkirjasta 30.9. 1945.

Tilanne ei ollut paljoakaan parempi kuin nyt.

Ainoana poikkeuksena olivat sodan vammauttamat miehet ja asunnottomat ihmiset.  Silloin asia ratkaistiin erityisellä lailla, joka pakotti väljästi asuvat ottamaan itselleen huoneisiin asujia. Oli pakko sopia ja pakko hoitaa isänmaan asioita niin, että jokainen otti osaa kuluihin. Silloin löytyi yhteistä halua toimia samaan suuntaan.

Rikkaampi maksoi enemmän siksi, että hänellä oli varaa siihen.

Näytetään syksyllä!

Nyt tilanne on samantyylinen: vaikka valtakunta vapisee liitoksistaan niin jotkut puolueet pelailevat nyt pelejä vaikka pitäisi pelastaa maata.

Se, mikä perjantain ”lakossa” on ikävintä, on sen poliittisuus. Näyttää siltä, että nykyistä lakko-aaltoa suunniteltiin jo keväällä.

Keväällä kahviloissa puhutusta suunnitelmasta tuli vihdoin kesän lounaspöydissä selviö: syksyllä piti kaataa hallitus ja kumota vaalien tulos. Tämän takia yhteiskuntasopimus neuvotteluissa jarruteltiin, raavittiin nenää, venkoiltiin ja vetkutettiin. Oli mahdotonta antaa hallitukselle ansiota tämän laman voittamisesta.

Toinen ikävä asia tässä oli myös se herkkyys ja tekopyhyys, millä tämä ”meksiko” on aloitettu. Ay-johtajat tiesivät näistä uudistusvaihtoehdoista jo etukäteen. Mutta, tärkeintä oli luoda a) närkästys b) tyrmistys c) spontaani reaktio, jonka voimalla sitten mentäisiin hulinoimaan Helsinkiin.

Entä se tärinä ja kiima, jolla AKT:n puheenjohtaja ilmoitti siitä miten maa menee seis? Kuin lukiolaispoika joka kertoo menevänsä treffeille eka kertaa. Kyse ei ollut mistään vakavasta työläisten ja duunarien työtaistelusta vaan jonkinlaisesta miehuuskokeesta. Ennen työtaisteluihin mentiin vakavana – nyt se on kuin joku Idols-kisa.  

Symppaan osallistujia

Ymmärrän mielenosoittajia. Täysin.

On mieletöntä ja hidasta parantaa kansantaloutta kajoamalla suuria pyöriä pyörittävien ihmisten pieniin etuihin.

Se ensimmäisen sairaspäivän muutos on hölmö sillä ei kukaan halua olla tieten tahtoen sairaana. Mutta perheissä, joissa on lapsia, on joka syksyinen ”influenssa” kierros tylyä todellisuutta. Myös poliisien palkkojen sunnuntailisien leikkaaminen on typerää sillä ne tietyt päivät ja päivystykset tuovat sitä voita hieman leivän päälle. Mielestäni näitä leikkauksia olisi voinut tehdä paremminkin siellä tulopuolen yläpäässä.

Se, miksi ps myöntyi näihin älyttömiin leikkauksiin oli pelkästään huoli ja hätä isänmaan asiasta. Se oli yhtä kivuliasta kuin oman ranteen leikkaaminen tylsällä sahalla.

Valitettavasti demarien hurlumhei-taloudenpito viimeisten hallitusten aikana tuhosi kaikki mahdollisuudet pehmentää tätä iskua. Hei eivät uskoneet lukuja eivätkä usko niitä vieläkään (kt. aamutelevisiosta Erkki Tuomiojan kommentit).

Kysymyksiä lakkolaisille

Tässä muutamia hyväntahtoisia kysymyksiä perjantaina maamme pääkaupunkiin tulijoita varten.

Onko todella niin, että perjantain anarko-syndikalistinen-vappurieha on paras tapa voittaa lama?

Olisiko mahdollista, että perjantaina lamautetaan maa itseasiassa jonkun wanhan ukkokerhon etujen puolesta valtakuntaa vastaan?

Olisiko ihan varma, että tämä 100-miljoonaa euroa maksava rieha tuo yksimielisyyttä ja yhteisymmärrystä kansankunnan keskuuteen?

Eikö se sopimisen tie olisi meille kaikille paras?

Arto Luukkanen
Järvenpää

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Sairaan lapsen tähden ei rankaista nykypäätökselläkään.

"... joissa on lapsia, on joka syksyinen ”influenssa” kierros tylyä todellisuutta "...

Muuten samaa mieltä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Juu...olen just flunssassa ja se liittyy tähän "takaisin kouluun" kiertoon.

Lauri Wirén

Briteissä ay-liike hakee Corbynin äärivasemmistolaiseksi kääntyneestä Labour-puolueesta selkänojaa lakkohaaveilleen. Aikoo kuulemma panna Cameronin hallituksen selkä seinää vasten ja pakottaa eroamaan. Näyttää siltä, että parlamentaarinen demokratia kelpaa ay-fasisteille vain silloin, kun sitä voi käyttää oman edun tavoitteluun. Kun pallo on toisella joukkueella, ruvetaan rukkaamaan sääntöjä.

Luulisi, että 2000-luvulla tarvitse käyttää yli 100-vuotta vanhoja menetelmiä, mutta taitaa se neuvottelupöytä olla tässä taloudellisessa tilanteessa liian vaikea rasti.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Voisitte aluksi lopettaa uskontojen rahoittamisen. Mitä maksaa teologisten tiedekuntien ylläpito?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ainakin käytännöllisen teologian voisi antaa kirkolle. Muuten humanistiseen laitokseksi

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ruotsissa lopetettiin pappien kouluttaminen yliopistoissa v. 81. Jokainen uskonto kouluttakoon pappinsa omilla varoillaan.

Pekka Pylkkönen

Muuten samaa mieltä mutta olen vähän kyllästynyt tähän jankkaamiseen siitä että ryhmä A (yleensä hoitajat mutta muutkin kansalaisten arvostusta nauttivat käyvät) on aina ja ikuisesti palkkakuopassa. Tässä maassa tehdään hemmetin raskasta työtä paljon pienemmälläkin palkalla.

Suomessa on myös laillinen korjaussarja palkkakuoppaan: PRH/ yrityksen perustamispaketti. Tänään kun ottaa Korjaussarjan niin huomenna voi jo maksaa itselleen niin paljon kuin vain suinkin kehtaa.

Ensin pomon kanssa juttelemaan palkasta, sitten paremman paikan etsintä. Seuraavaksi alan vaihto tai yrityksen perustaminen.

Maassa jossa tällä hetkellä saattaa olla vähemmän työikäisiä- ja kykyisiä kuin muuta väkeä ei vaan ole mahdollista käyttää kaikkia resursseja toisten hoitamiseen tai hippien pamputtamiseen.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Hauskaa miten tätä anarko-syndikalistista ukkovaltaa vastustaa lähinnä vanhat ukot. Toisaalta taas se edustaa aika pitkälti naisvaltaisia aloja siltä osin, kuin kyseessä ei ole myötätuntolakko näille leikkauksille (akt ym.)

Itketään demokratian perään ja heti perään itketään kun joku osoittaa mieltään demokratian pelisääntöjen mukaisesti.

Itkupotku

Anne Lindell

Timo ... ei tässä lakkoilussa ole vähäisintäkään häivää demokratiasta. Ay-pomojen anargiaa ja henkeseitten paukuttelua lopun edellä.

Huvittavinta on, että he kutsuvat Helsingin "riehaan" osallistujia kautta maan, ja he suunnittelevat jo bussikuljetuksia, kun junat seisoo perjantaina Helsingin laiturilla. Eli ... hmm..., entäs bussikuskit? Lakkorikkureitako he aikovat palkata? ... Aaaha ha haa ... Anna mun kaikki kestää!

Ja vieläkin huvittavinta tässä lakkoilussa on se, että kun lakkoillaan esim. palkattominen vapaitten estämiseksi, niin sitä varten otetaan lakkoilua varten palkatonta vapaata. ... Aaahahahaaa! ... Ei nyt mä tukehdun nauruun.

Ja yksi juttu vielä, miksei AY-osapuolet ja oppositio ole lainkaan esittäneet minkäänlaisia omia säästöehdotuksia, vaikka heidät on kutsuttu monta kertaa neuvottelupöytään, jossa kaikilla osapuolilla on yhtäläinen oikeus esittää omia ehdotuksiaan. Vastustetaan vain... ihan kaikkea periaatteesta. 5 %:n säästöjä ei tule, ellei aleta jostain säästämään. ... siis, tajuatteko ... ei päätä eikä häntää SAK:n touhuissa.

Eikä täsä vielä kaikki; sitten huudetaan turuilla ja toreilla, että näillä pienillä säätöehdotuksilla syrjitään sunnutaina ja juhlapyhinä työtötekeviä ja pakotetaan sairaina ihmisä menemään töihin ja ... ja ...mitä kaikkea. Nostetaan kauhea metaskaja (suunniteltu tosin jo keväällä) eikä kansalaisilta ole kysytty lainkaan, että mitä he tykkäävät, kun koko Suomi seisoo perjantaina. Mikä haiskaahtaa teidän mielestänne enemmän laittomalta? .. Ai ette usklla kertoa ... ai että ammattiliitoja ei saa kristisoida tai muuten hukka perii ...

Ooops! Perun kaikki puheeni. Heh ... eihän minä mitään. Lakkoilkaa pois vain ihan miten paljon mieli haljaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Anne. Tiesitkö, että krapulainen Eino Leino teki kerran runon: "Ammattiliitot - auttakaa!"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset