Arto Luukkanen

Fasaania - ei tillilihaa!!

Tulijoiden on saatava fasaania – ei tillilihaa!!!

Suuri migraatio ei ollutkaan niin kiva juttu.

Tänään sain surukseni kuulla, että tulijat ryhtyvät syömälakkoon huonon ruuan takia. Sitä samaa ruokaa annostellaan taviksille suomalaisille; päiväkotilapsille ja vanhuksille.

Ymmärrän tulijoiden pettymyksen ruokaan.

Nämä ihmiset ovat maksaneet ihmissalakuljettajille pitkän pennin. Suvun rahat on koottu ja vahvin poika on lähetetty Länteen, jossa on huhujen mukaan hienoa. On kuulema hyvää ruokaa, saa ilmaiseksi kaikkea ja rahaa tulee työtä tekemättä.

Todellisuus on kuitenkin niin kurja; ilmasto on huono ja väki tympeää. Nyt sitten ruoka onkin sitä samaa mössöä, jota paikalliset syövät. Minäkin masentuisin.

Sisäasianministeriön on ryhdyttävä pikaisesti toimiin, että voisimme parantaa tulijoiden ruokaa.

Annoksen on maksettava enemmän kuin euro. Näiden maiden kulttuurisen perinteen mukaisia fasaani-kananpoika-ruokia on saatava lisää – ja heti.

Toivon sisäministeri Orpolta sitä että me kannamme vastuumme. Suomen kansainvälinen maine on vaarassa. Menetämme ehkä investoinnit...

On tehtävä jotain..muuten tulijat ehtivät nälkiintyä!

Apuuuva! )))

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Tänään sain surukseni kuulla, että Hennalassa tulijat ryhtyvät syömälakkoon huonon ruuan takia."

Hevosmiesten tietotoimistostako?:

Osa Lahden Hennalassa olevista turvapaikanhakijoista aikoo pitää lyhyen syömälakon vastalauseena sille, että irakilaisten ja somalialaisten hakupäätökset jäädytetään.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1305989429615

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Suomalaisen laitosruoan surkeus on suorastaan kansallisen ylpeyden aihe. Mitä kuvottavampaa jöötiä on joutunut nälkäänsä syömään, sitä kovempi jätkä. Ehkä turvapaikanhakijat eivät ole vielä ymmärtäneet, että kyse on miehuuskokeesta, ja siten osa kotoutumisprosessia. Me kanta-astujat olemme tuon saman käyneet läpi peruskoulussa. Voisi laittaa tuonne pari ukonjäärää kertomaan stooreja entisajan tillilihasta, jota ankara opettaja pakotti karttakepin uhalla nielemään.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Olet oikeassa. Suomalaislasten initiaatioriitti (tomaattikeitto, jossa ui nakinpala - nykykulinaristisessa kielessä "surf and turd" -annos - ja puoliksi jäätynyt maitotetra) on tässä keskustelussa sivuutettu.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ymmärrän turvapaikanhakijoita tillilihan suhteen.
Minutkin pantiin koulussa (n.65 vuotta sitten) syömään sitä kaameaa mössöä ja kaiken lisäksi lusikka oli liian iso.
Siksi minusta tuli tällainen epämääräinen hörhöilijä.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

REALISMIA KANSAINVAELLUKSESTA

http://www.tapionajatukset.com/125

Ei mikään ihme ettei mikään kelpaa, kun PAKOLAISET kuvittelevat pääsevänsä TÄYSIHOITOLAAN Suomessa.

Näin Suomea mainostetaan turvapaikan hakijoille kaunotarten kuvilla ja huviloilla, joihin ”pääsevät” asumaan:

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/318498-na...

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Pikku paasto tekee vain hyvää. Ei näytä olevan nälkäänäkeviäkään tuossa joukossa.
Sitten kun sellainen ilmaantuu - löytyiskö yksi kun 100 000 "pakolaista" on otettu sisään - tehtäköön hänelle oikein erikoisateriat moneksi kuukaudeksi.

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Aivan Lahdessa ei protestoida ruuan vuoksi, vaan Oulussa:
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/turvapaikanha...

Lahdessa protestoidaan muun syyn takia. Kunhan näitä keskuksia tulee lisää katsotaan sitten minkä vuoksi sitten protestoidaan. Veikkaisin, että yksi mahdollinen syy voisi olla se, että suomalaiset eivät tervehdi kadulla eivätkä ole ystävällisiä.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Heidän protestinsa suuntautuu Irakia ja Irakin politiikkaa kohtaan.
Se on vähän eri asia kuin se, etteivät suomalaiset tervehdi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ei ilmiö yksin suomalais-uussuomalainen ole. Myös naapurimaassamme Norjassa on eilen ilmoitettu näkyvästi laitosolosuhteita kritisoivan napinan vahvistamisesta syömälakolla. Siellä tosin on päätetty että kiittämätön Anders Breivik voi halutessaan vapaasti olla syömättäkin, eikä valittelu aiheuttane enempiä toimenpiteitä viranomaisten taholta.

Lieneekö muuten ruokamielenosoituksen uutisvideossa lautastaan esitellyt wanna-be-tv-kokki jo saanut työtarjouksia? ;) Kuppilat kuntoon!

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

(Toistan tämän vielä tässä.)

Kyllä nyt jo on jos ei sellainen ruoka maistu pakolaisille, mikä maistuu suomalaisille vanhuksille, monet heistä sentään sotiemme veteraaneja!

Nämä pakolaisethan tulevat kivikaudelle pommitetuista maista ja kivikaudellahan syötiin vaikka pieniä kiviä nälkäänsä!1!

No niin, tällaiset väitteet vaatimuksista fasaanista menevät tietenkin jo epäasiallisiksi. Leireillä on tullut ongelmia muun muassa maitoruokien kanssa, mikä nyt on ongelma useimpien etelästä tulleiden kanssa, jos maassa ei ole maitoruokakulttuuria. On sitten kiva istua vessassa ripulissa, kun ei saa muuta ruokaa. Myös muut ruoat voivat olla aika vieraita. Ei siellä mitään fasaania olla vaadittu.

Mitenköhän nyt vaikka jos suomalaisten pitäisi paeta Vietnamiin ja tuotaisiin eteen paistettuja heinäsirkkoja. Useimmille hyönteiset varmaan kelpaisivat, ruokaahan ne ovat, mutta eiköhän sieltä jotain perussuomalaista löytyisi, joille pitää olla lenkkimakkaraa. "Ovatpa nuo nirsoja, kun nämä kelpaavat hyvin meidän koululaisillekin."

Arabikulttuurissa toki ruoalla on suuri sosiaalinen merkitys, toisin kuin täällä Suomessa. Ruoalla osoitetaan kunnioitusta ja vieraalle on aina tapana tarjota hyvää ruokaa, olosuhteista riippumatta, muu otetaan tarkoituksellisena loukkauksena ja halventamisena, lähes päälle sylkemisenä.

Marko Parkkola

Maahanmuuttajia pitäisi kaikkien mukaan kotouttaa tehokkaasti. Eikö suomalaisen ruoan tarjoaminen ole kotouttamista? Kenenkään ei toki ole pakko syödä suomalaista ruokaa. En minäkään aina koulussa syönyt. Ruoasta voi aina kieltäytyä.

Arabikulttuurissa olkoot mitä on. Me olemme Suomessa. Arabit pitäkööt kulttuurinsa Arabiassa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tässä siis suuri osa ongelmista johtui Lähi-Idässä yleisestä laktoosi-intoleranssista, joka siis on siellä yleistä, mutta ei täällä. Ihmisille tulee ripuli siitä ruoasta, eikä ongelmaa voi korjata totuttelemalla, kuten jokainen laktoosi-intolerantti suomalainen varmasti osaa kertoa. Se ei siis ole kulttuurijuttu.

Huomaathan, että maahantulijat eivät tiedä, että suomalainen ruoka on yleensäkin karmeaa ja että täällä on tapana tarjota hyvillekin vieraille mautonta vankilaruokaa. Tällöin he aivan perustellusti pitävät vankilaruoan tarjoamista tarkoituksellisena halventamisena. Ongelmatilanne siis perustuu heidän tietämättömyyteensä suomalaisesta kulttuurista, joka lienee korjattavissa selittämällä, että: "Ihan oikeasti me kaikki syömme tuota samaa ruokaa, kyllä, ihan tosi, tämä ei ole vitsi."

Haluaisin tosiaan myös nähdä suomalaisten perusjamppojen sopeutumiskyvyn vastaavassa tilanteessa, jos tarjolla olisi heinäsirkkoja, siansorkkia tai koiraa.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #29

Ei muuten tullut. Invaasiojoukot esittelivät riisilautasta poliisiaseman pihalla, ei mitään maitoon tehtyä kalakeittoa, kuten on väitetty. Kalakeitto ja laktoosi-intoleranssi ovat SPR:n keksimiä pikavalheita.

Odotan muuten ensi tiistain silakkapihvipäivää. Itsekään en kyllä sitä söisi. Tosin en lähtisi Sorin poliisiasemalle asiasta huutamaankaan.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #30

Minulle tulee silakkapihveistä yleensä oksennusreaktio. Sitäkin on vaikea korjata sopeutumishalulla kulttuuriin.

Käyttäjän AnttiKarvola kuva
Antti Karvola

Miksi yleistät pari esimerkkiä selvästä ruuanjakelun virheestä koskemaan kaikkea laitosruokaa? Vähän älyllisesti epärehellistä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

- Onko muuten kukaan tullut ajatelleeksi, että jokin Länsi-Eurooppaa ja EU:ta läntisine kumppaneineen vastapelurinaan pitävä taho voisi ehkä vuosisataista tehokasta salaista palveluaan ja komintern-verkostoaan hyväksikäyttäen olla järjestellyt tämänkin pakolaistulvan uusimman piikin ja sen mukana ei niinkään ehkä pelättyjä Isis-soluttautujia, vaan palkattuja mafiarettelöitsijöitä jotka napisevat ruoasta ja tekevät pikkuryöstöjä ja ahdistelevat (varsinkin toisiin uskonto/etnokuntiin kuuluvia) teinityttöjä ja tappelevat keskenään ihan vaan mustamaalatakseen valtaosaa kunnon pakolaisjoukosta samalla aiheuttaakseen talousellista ja poliittista kuormitusta vastaanottajamaissa ja hajoittaakseen EU:n yhtenäistä ulkopolitiikka samalla, kun se on tukenut julkisestikin länsieurooppalaisia fasisminluontoisia ja rasismiintapuvaisia ryhmittymiä Pegidasta ns. vastarintaliikkeisiin, jotka epäilyttävästi saavat lisäkannatausta ruokakapinoistakin? Voisiko kyseessä olla itäinen rauhansuurvaltanaapurimme nerokkaan uusstalinistisen valtakunnanjohtajansa Putinin johdolla?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Savolainen spekuloi mahdollisella länsimaita vastapelurinaan pitävällä taholla. Oikeammin asialla lienee erään läntistä arvoyhteisöä johtavan vapauden airueen ja demokratian lipunkantajan harjoittama tuki n.s. maltillisille hallintokriittisille Syyriassa sekä itse valtaannostamalleen hallinolle Mesopotaniassa eli Kaksoisvirtainmaassa. Se poiki لدولة الإسلامية في العراق والشام‎ -nimisen järjestön (translitteroituna: ad-Dawlah al-Islāmiyah fī 'l-ʿIrāq wa-sh-Shām) joka perustamaa kalifaattia ihmiset pakenevat niin Irakista kuin Syyriastakin.

Marko Parkkola

Pekonia joka päivä aamulla, päivällä ja illalla. Jos ei kelpaa, voivat kansainvaeltaa takaisin paremmin uskoviin maihinsa. Tänne ei ole kenenkään pakko tulla.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tässä seuraavan viikon ruokalista, jotta pääsemme kauhistelemaan ilmaisen ruoan kamaluutta jo etukäteen. Minulle kelpaisi ja varmaan aika monelle muullekin suomalaiselle:

Ma 5.10.
Broilerikastike
Härkäpapukastike
Perunat
Vihersalaatti
Luomu mustikka-vadelmajogurtti

Ti 6.10.
Silakkalaatikko
Quorn-juureskiusaus
Kaalisalaatti
Marjakiisseli

Ke 7.10.
Nakkikeitto
Soijasuikale-kasviskeitto
Lehtisalaatti
Tomaattiviipale
Juustoviipale
Suklaamousse

To 8.10.
Kermaisa liha-perunaviipalelaatikko/ Moussaka
Soijarouhe-perunaviipalelaatikko
Raastekimara
Lappapuuro

Pe 9.10.
Toiveruokapäivä

La 10.10.
Stroganoff
Papustroganoff
Perunat
Vihersalaatti
Jäätelö

Su 11.10.
Mantelikala
Kasvispihvit
Kastike
Perunasose
Vihersalaatti
Punajuuri
Hedelmäsalaatti

Käyttäjän heikkikolehmainen kuva
Heikki Kolehmainen

En söisi kuin ravinnonpuutteessa noista mitään. Muualla maailmassa on ruokakulttuuriksi kutsuttu asia, joka edellyttää, että ravinto maistuu joltakin ja, että sen syöminen tuntuu miellyttävältä.

Marko Parkkola

Oletko käynyt Turkissa? Hyi hitto. Onneksi sieltä löytyi brittiläinen ravintola.

Tsekeissäkin ruoka oli lähes syömäkelvotonta.

Italia on tietysti aina Italia ja siellä ruoka on aina hyvää.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Niin, ruokakulttuurista nauttivat ne joilla on siihen varaa. Ne joilla ei ole, syövät mitä saavat, jos saavat

Kaarina Piipponen

Täälläpäin varikset ja harakat ovat erittäin tyytyväisiä, jos niille vie tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa tai leivanpaloja.

Mutta tämmöistä en ole vielä nähnyt, että ne jollain tavoin kustantaisivat sen aterian. Näissä kijoituksissa kerrotaan, miten varikset ovat palkinneet ruoan tarjoamisen niiden antajille.

http://www.bbc.com/news/magazine-31604026

Tässä jutussa taas eräs mies opettaa variksia maksamaan ruokansa.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-298...

Tämän kommentin tarkoitus ei ole verrata lintuja eikä ihmisiä toisiinsa.

Käyttäjän heikkikolehmainen kuva
Heikki Kolehmainen

Kova nälkä pitää itsellänikin olla, että suostun syömään suomalaista laitosruokaa, joka mauttomuudessaan ja tekstuurin(* puutteessaan täyttää THL:n kriteerit.

Sen sijaan matkustettuani Lähi-idästä Euroopan halki Suomeen tuntuisi oudolta kieltäytyä makuupaikasta siksi, että vääräuskoinen on maannut mukavuudekseni lahjoitetulla patjalla.

*) Tekstuuri tarkoittaa sitä, miltä "ruoka" suussa syödessä tuntuu :)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mitä on lupa odottaa, jos sekä Irak, että Somalia todetaan turvallisiksi ja turvapaikkahakekuset täten aiheettomiksi ?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mitä silloin olisi lupa odottaa? Turvapaikkahakemusten hylkäämisiä? Turvapaikkaa hakeneiden käännyttämisiä? Hakemusten peruutuksia? Mielenilmaisuja?

Olisiko vielä odotettavissa muuta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vanhusten aterioiden tasosta on kirjoitettu lehdissä useampaan kertaan. Pakolaiset sanoivat ruuan olevan koiranrehua. He olivat väärässä. Nimittäin kamelin selän katkaissut ohrapuuro ei kelpaa edes koiran ruuaksi, siinä on liikaa viljaa.

Yleisesti ottaen koulujen ja päiväkotien ruuat ovat kelvottomia. Onneksi koululaisille ja päiväkotilapsille tarjotaan kotona maistuvaa ja laadukkaampaa ruokaa. Suomalaiset vanhukset sen sijaan joutuvat - turvapaikanhakijoiden lisäksi - syömään näitä maistumattomia ja köyhiä laitosruokia kaikilla aterioillaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Nimittäin kamelin selän katkaissut ohrapuuro ei kelpaa edes koiran ruuaksi, siinä on liikaa viljaa."

Mitähän Suomen Kennelliiton entinen pj. J.A.U Yrjölä tuohon sanoisi, ehkä että liian yksipuolista viljaa.

http://www.netikka.net/vlpcommon/layouts/vertical/...

Hannu Töyri

Suomen maine on siis nyt mennyttä maailmalla. Mikä häpeä.

Ei tämä nyt kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, mutta kun ei opita. Ei tästä ole kahta vuottakaan kun mustalaiskerjäläinen raivostui kun täti vei ruokakassin - ja parasta mitä oli rahallaan saanut, rahan sijasta.

Ei kuulkaa, mitä ne nyt maailmala sano, ei tämä näin voi jatkua

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kiitos kommenteista. Meitä kaikkia elähdyttää huoli migraation hyvinvoinnista. Se juoni maidon juottamisesta on kamala. Eihän laktoosi-intoleranssi immeinen voi juoda maitoa. Arvokkuus menee.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arto, laktoosi-intoleranssin asteesta riippuen voi juoda joko Hyla- tai täysin laktoositonta maitoa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Entäs onko liha halal??? Kyllä asiat on huonosti

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Entäs onko liha halal??? Kyllä asiat on huonosti

Maria Salo

Heipä,
Onhan sitä ennenkin pakolaisina oltu1 Amerikkaan meni Euroopasta nälkää ja uskonvainoa pakoon mielinmäärin. Ja jotkut jopa henkensä säilyttääkseen. Ei siellä tietääkseni ollut mitään vastaanottokomiteoita eikä ravintolapalveluita. Sellaista. Luukkasen artikkeli ilmeisesti ironiaa, vaikka olen huono ymmärtämään vitsejä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset