Arto Luukkanen

Karavaani kulkee...shakaalit ulvoo

Voi tätä riemun päivää! Voi edistyksellistä ja luokkatietoista iloa....voi tätä farisealaista turhan-aikaista riekuntaa! Ylen uutistoimitus herkutteli gallupeilla: "ps lässähti"tai "romahti". Kaikenlaiset kommentaattorit ja skribentit päättelivät lopun tulleen ja ovat hehkuttaneet kansanliikkeen tuholla. Yleläinen missio on nyt täytetty.

Näin ei taida kuitenkaan olla. Seuraaviin vaalehin on 4 vuotta. Hallitus istuu vahvasti paikallaan ja jatkaa työtään. Samoin myös ps puolue. Näitä ennustuksia ja kahvinporo-näkemyksiä on tullut ennen vaaleja ja niiden jälkeen. On hyvä, että näitä kyselyitä tehdään mutta niillä on ainoastaan viihde ja väliaikaisarvo. Kahvinporo-arvo. 

Protesti äänestäjiltä

Perussuomalainen puolue näyttää saaneen takkiinsa. Se näkyi heti kun ikäviä päätöksiä tuli. Minäkin sain osani - oli kuunneltava nöyrästi kritiikkiä.Tämä kaikki on luonnollista: kenttä elää ja protestoi. Se kuuluu kansanvaltaan. 

Mielenkiintoisinta tässä kaikessa on se, että kokoomushallituksissa näyttää käyvän niin, että hallituksen heikoin lenkki sanelee sen toimintaa. Näihän kävi Kataisen-Stubbin hallituksessa, jossa vihreät pääsivät sanelemaan omia ehtojaa. Suurin häviäjä oli SDP, jonka nähtiin vain peesaavan. Nyt sanelijana on nopeasti oppinut kokoomus ja kärsijänä ps.

Isänmaa pelastetaan työllä

Arvon ystävät ja tuttavat. Asia on kuitenkin niin, että tämä isänmaa pitää pelastaa. Se ei onnistu kamaririekunnalla kuten demarit ajattelevat. Se ei onnistu ostamalla kaikille suomalaisille sähköauto kuten vihreät ajattelevat. Se ei onnistu pelkästään leikkaamalla kuten jotkut ajattelevat - se onnistuu vain työllä.

Kyllä tämä tästä vielä tokenee - peräkamarin mylvintä vaikenee kun tästä vielä päästään eteen.

Sitä odotellessa)))

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. Muuten olen sitä mieltä, että ministeri Orvon pitäisi erota.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"ps. Muuten olen sitä mieltä, että ministeri Orvon pitäisi erota."

Juu, Orpoahan likitulkoon kaikki persut hätäpäissään syyttävät vaikka Suomeen saatiin ensimmäinen järjestelykeskus, josta käydään ottamassa ulkomailta saakka mallia, ja vaikka päätökset ovat hallituksen yhteisiä.

Kokoomuslainen kansanedustaja avasi lopulta sanaisen arkkunsa:

"Missä viipyvät perussuomalaisten ministerien teot maahanmuutossa?"

- Milloin palautussopimukset Irakin ja Afganistanin sekä Somalimaan kanssa ovat voimassa, ulkoministeri Timo Soini?

– Milloin nähdään esityksiä turvapaikka-asioiden oikeuskäsittelyn tehostamisesta ja nopeuttamisesta, työ- ja oikeusministeri Jari Lindström?

– Mitä kuuluu turvapaikanhakijoiden rahatukien leikkaamiselle ja asumisperusteisen sosiaaliturvan uudelleenarvioimiselle, sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

oletko kuullut Cato nimisestä henkilöstä? Ihan sivistääkseni sinua Seija vain vähän)))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olen, so what? Ja olet kai kuullut Sancho Panzasta?

Edit:

Karavaani kulkee...

Arto, olet kai kuulut että Bandwagon toimii myös toisin päin?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arto, anteeksi kauhian paljon että en muistanut tekstiäsi sana sanalta, mutta kun luin uudelleen niin:

Karthago olisi hävitettävä?

Rolle Törnroos

Aina niin hyvä ja asiansa tunteva kirjoittaja Arto Luukkanen on nyt sortunut itsepetoksen polulle.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Rolle hyvä. ))) Sinulla on oikeus mielipiteisiisi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto toteaa tilanteen; "Tämä kaikki on luonnollista: kenttä elää ja protestoi."

Tuo laittaa ihmettelemään kuinka vähällä järjellä tai tiedolla, ihan kuinka vain, kansalaiset ovat varustettu. Hallitus on hädin tuskin saanut vielä uusia lakiehdotuksia voimaan niin maahanmuuttoon kuin muihinkään tärkeisiin asioihin, niin jo kaikki tekemätönkin on pantu PS-puolueen syyksi. On tämä hauskaa vai sanoisko savolaisittain haaskaa. ;)

Kenen aloitteesta muuten sisäministeri Orpo oli pakotettu järjestämään tuon järjestelykeskuksen Tornioon? Kauanhan senkin avaaminen kesti. Samaa mieltä että Orpolta voisi odottaa tiukempaa otetta maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä ja niiden ripeämpää hoitoa. Ei kannattaisi "juoksennella" Saksan pillin mukaan vaan ottaa Suomessa omat ohjakset kätösiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kauanhan senkin avaaminen kesti."

Älä muuta virka. Vaikka perustui 20 vuotta sitten tehtyihin suunnitelmiin niin poliisi, rajavartiolaitos ja tulli joutuivat vielä niitä viilaamaan.

Kari Ahveninen

Ja sekö oli sitten nykyhallituksen vika jos se kesti vain 20 vuotta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18
Mohamed Rasal

Olen samaa mieltä, ministeri Orpon pitäisi erota. Jätkästä paistaa heikkous ja heikko tahdonvoima.

Tuommoinen ministeri saa koko Suomen näyttämään heikolta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Siltähän se näyttää että surkean hallituksen typerät päätökset olisi pistetty kokonaan perussuomalaisten piikkiin, mutta täysin saamattomiahan perussuomalaiset ovat olleetkin. Ihan sama vaikka olisi räksyttänyt oppositiossa, nyt ollaan vain hiljaa.

Käyttäjän mikkottaavitsainen kuva
Mikko Taavitsainen

Näin on, karavaani kulkee, ja tämän mielipidekyselyn perusteella luultavasti vähän vakaammin. Suomesta ei löydy sellaista puoluejohtoa, joka lähtisi hallituksesta ulos tietäen aloittavansa vaalikampanjan 7-8 prosentin takamatkalta. Kyllähän nyt kannattaa katsoa kortit loppuun asti.

Politiikan tarkoitus kai on ensisijaisesti saada omia punnittuja tavoitteita läpi. Jos siinä onnistuu vuoden, kahden tai kolmen sisällä, voi katsoa menestyneensä. Tuo on oikea mittari, jonka ensimmäisiä tuloksia näemme joskus ensi vuoden lopulla. Kannatus on lopulta sivuasia sen rinnalla, joskin tärkeää vaalien alla ja aikana.

Raimo Hämäläinen

Aika hyvin kiteytetty Arto. Haluaisin lisätä vielä sen että alku on aina etsikkoaikaa ja kun se on eletty alta pois niin sen jälkeen alkaa syntyä tuloksia, näin uskon ja luotan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ikävin juttu tässä on että perussuomalaisilla kuitenkin on muita puolueita järkevämpi ja realistisempi puolueohjelma. Ei perussuomalaiset ole Suomea nykyiseen lamaan ja jamaan ajaneet, kyllä siitä saa kiitoksen edelliset hallitukset.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Eiköhän se lama johdu pääosin muista syistä kuin Suomen hallituksesta. Edellisten hallitusten mokat ovat pahoja mutta maailmantalouden kehitys ei ole suosinut suomalaisia eikä suomalaiset yritykset ole pystyneet vastaamaan riittävästi haasteisiin. Viime vuosina hallituksen valta on ollut aika suppea varsinkin EU-jäsenyyden hyväksymisen jälkeen. Ei Suomi ole mikään suunnitelmatalous, jossa pääministeri voi johtaa kansakuntaa kuin omaa firmaansa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

"Mielenkiintoisinta tässä kaikessa on se, että kokoomushallituksissa näyttää käyvän niin, että hallituksen heikoin lenkki sanelee sen toimintaa."

Tuota noin, tämän hallituksen heikoin lenkki on ehdottomasti perussuomalaiset, ja puolue ei ole kyllä paljoa sanelemaan päässyt. Tai sitten Luukkanen käyttää ilmaisua "heikoin lenkki" jossain hyvin eksentrisessä merkityksessä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Pitäisikö puhua reilusti soinilaisista?

Mohamed Rasal

Tai poliittisesta psykiatrista? Tietojen mukaan hulluja hoitamaan tarvitaan yhtä hullu.

Onko sinulla mielipidettä asiaan?

Käyttäjän juhaniharjunharja kuva
Juhani Harjunharja

Herra Itä-Euroopan ja Venäjän kaikkitietävällä dosentilla tuntuu olevan vastaavalla tavalla syvä "asiantuntemus" hallussaan myös Suomen ja toki samalla edustamansa puolueen kohtaaman poliittisen mätkähdyksen suhteen: sopiva kritiikin vähättely ja muiden syyttely. Minusta persut ovat tehneet juuri sitä politiikkaa, jota ovat itselleen tilanneetkin. Siitä suuret kiitokset tälle puolueelle, jatkakaa nimen omaan samaan malliin. ;)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suurin ongelma on siinä, että karavaani ei kulje.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Karavaanin kamelit ovat Innasta lainaten alkaneet kaameasti kakkaamaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arabialaisilla muslimeilla kulkee, ehkä Arto viittaa siihen:

an Arab proverb: "The dogs bark, but the caravan moves on."

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Eikä sota Ukrainassa ole leimahtanut täyteen liekkiin, vaikka Universtas lainasi lietsojia Timo Soinin käyttöön!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vain yhdessä kulttuurissa pieni vähemmistö omistaa suuren enemmistön kielen.
Kustannusyhtiöitä, kirjakauppoja, mediataloja ostellaan. Olemassaolon tarkoitukseksi sanotaan omistusarvon kasvattamisen; kukin saa tehdä omistamalleen kuten haluaa.

Demokratiaa, ihmiskunnan kehittyneintä hallintomuotoa väheksytään.
Itä-Ukrainaan mentiin viemään omistajuuden ja pakkokielen kulttuuria. Huonosti siinä kävi.

Kansliapäällikön poika puhuu omaisuusarvojen kasvattamisesta jota enemmistötyrannia uhkaa. Hän on kirjoittanut Otavan julkaiseman kirjan aiheesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Olen iloinen, että Suomessa on persujen myötä tullut todella kiihkeää mielipiteidenvaihtoa, kaikki tämä tekee hyvää politiikalle ja toivottavasti myös äänestysaktiivisuudelle, ilman perssuja koko politiikka oli melko ummehtunutta ja kaikessa haisi 70-lukulainen meininki.

Nyt on vauhtia ja vaarallisia tilanteita, eikä varmasti vielä ole viimeistä näytöstä nähty, tämä pudotus oli varmaan ihan hyvä loppujen lopuksi persuille, nythän on mahdollisuus terästää politiikkaa, vaaleihin on vielä aikaa ja monet kovat koitokset on hallituksella edessä.

Mielenkiintoista on nähdä, mitä tapahtuu, jos gallupit samassa asennossa kauan pysyvät, kenen hermo pettää ensin.

Pitää kuitenkin kaikessa kiihkeydessä muistaa, että kyse on kuitenkin vain politiikasta, ei tämä loppujen lopuksi niin kuolemanvakavaa ole. Ihan sama loppujen lopuksi mitkä puolueet hallituksessa ovat, kunhan toimivat Suomen ja kansalaisten parhaaksi, tapoja on monia ja tulevaisuus näyttää, kuka oli oikeassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aivan. Samaa mieltä Ritalan kanssa. Tämä galluppi tässä vaiheessa (vaaleja ei ylihuomenna) on persuille mahdollisuus. Mutta kun eivät ymmärrä. Latteuksia heittelevät nettiin tuttuun tyyliinsä kuten Luukkanen tässä. Persujen sanankäyttöherkkyys on nollassa. Tuo piirre voi hyvinkin olla ideologiaperäinen. Jos vaan simppeli oikeistopolitiikka on johtotähtenä ja vanhojen äijien kärttyisyys niin eihän se sanaherkkyttä edistä. Tällaisilla bloggauksilla persut vaan tekevät itsensä naurettaviksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Gallupit muuttuvat vielä moneen kertaan, joskaan tällaista kertarysäystä tuskin tulee. Äänestysaktiivisuus tuskin paljon muuttuu ellei jotain merkittävää tapahdu, eihän ole tähänkään mennessä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Perussuomalaisia varmaan kirpaisee erityisesti Vihreiden taakse jääminen - kahden prosentin ero ei enää virhemarginaaliinkaan mahdu. Mutta Vihreisiin pettyneet perussuomalaiset eivät siirry, vaan demareihin - juuri niin kuin aikaisemmin demarit vuoti persuihin. Jytky perustui täsmälleen siihen, että monet duunarit olivat pettyneitä demareihin. Nyt he sitten pettyivät persuihin. Vihreillä ja persuilla ei ole mitään keskinäistä kilpailua äänestäjistä, siksihän Soini niin innokkaasti vihreitä aikoinaan haukkuikin: ei ollut riskiä siitä että kukaan potentiaalinen loikkari loukkaantuisi. Demareita Soini ei koskaan ole pahemmin solvannut.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Ihmisten toive siitä, että yksi puolue - mikä tahansa - voi korjata KAIKKI asiat Suomessa taikasauvan heilautuksella, on loppumaton.

Kun totuus kuitenkin on se, että Suomi tulee kohtuullisempaan kuntoon vain sillä että kaikki tsemppaavat vähäsen.

Tarvitaan kohtuullisuuden arvostamista.

Tarvitaan uusia yrityksiä - niitä TODELLA TARVITAAN. Hallitus ei voi noin vain luoda hirveää kasaa työpaikkoja, tarvitaan yrittäjiä, uuusia visioita, vientiä.

Tarvitaan tervettä maalaisjärkeä.

Tarvitaan työntekoa ryypiskelyn sijaan.

Tarvitaan harkintaa kaiken liikkuvan ampumisen sijaan.

Mika Lehtonen

Soininkin pitäisi tajuta kisälleineen, että perussuomalaisten kannatuksen ykköspilari on maahanmuuton tiukentaminen. Muissa asioissa voidaan antaa periksi, mutta maahanmuuttoasioissa kokoomuksen ja keskustan juoksupojaksi siirtyminen korpeaa kyllä peruskannattajaa paljon.

Harri Immonen

Perussuomalaiset ovat tehneet virheitä... En vaan nyt heti saa niitä mieleeni.
Irakilaisten ja Somalien työllisyysprosentit huitelevat jossain vähän päälle kymmenen prosentin. Kaikki muut vajaa 90%! ovat yhteiskunnan elättejä. 70% nyt tulleista kriisinaikaisista pakolaisista on Irakilaisia. Ville Niinistö haluaisi avata portteja vielä lisää pakolaisille..

Perussuomalaiset ovat päässeet hallitukseen tilanteessa jossa ei ole ollut muuta kuin hävittävää. Kaiken kukkuraksi pakolaisia alkoi tulla kuin Nooan arkista valtoimenaan, mikä sekään ei ole pätkääkään perussuomalaisten vika.
Lehdistöllä on ollut iso vaikutus kansansuosion laskuun. Mustamaalaus on purrut.
Toivottavasti oppositiossa ollaan ylpeitä maamme lehdistöstä ja sen tilasta. Tarkoitus pyhittää keinot? Itse voin pahoin, kun mietin näitä tekohurskaita koulukiusaavia toimittajia. Hyi helvetti.

Uskon silti edelleen tasapuolisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen, ainakin yritän kovasti.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Arvoisat keskustelijat. Hienoja ja sitten ihan muita kommentteja. Niitäkin tarvitaan. Toivotan mitä parasta ja aurinkoista perjantaina kaikille. Hallitus jatkaa - seuraavat miltei 4 vuotta - ja yrittää pelastaa maan - täyttää tehtävän, joka edelliset hallitukset laiminlöivät. Ei se heleppoa oo...mutta eiku positiivista mieltä...Jussille kans)))

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset