Arto Luukkanen

Mikään orkesteri ei kestä solistia, joka ryntää aina eturiviin

Ensiksi, todistan nyt tässä tämän seurakunnan läsnäollessa, että Sepi on lahjakas, sivistynyt, sanavalmis ja älykäs kaveri. 

Toiseksi, vaikka nämä kaikki hyvät ominaisuudet yhdistyvät Sebastian Tynkkysessä ei se merkitse sitä, että hän olisi voinut temmata puolueen johtamisen itselleen.

Solistin pitää oppia ensin soittamaan myös ryhmässä.

**

Kaikki aatteelliset yhdistykset koostuvat ihmisistä, jotka haluavat vaikuttaa asioihin. Yhdessä se onnistuu parhaiten.

Tämä on demokratian perussanoma.

Siihen liittyy kuitenkin myös tiimityötä ja ajatus: minä en ole kaikki vaan me olemme me yhdessä. Henkilökohtaiset ambitiot on siivottava ja jalostettava sellaiseksi, että niiden lopullisena päämääränä on yhteinen onni.

Siksi irtiotot, puolueen uhkailut tai BB-talon "ajoittaiset liittoutumiset" ja kähminnät eivät käy. Keskustelua tarvitaan mutta ei "pistooli" kädessä.

Toivon, että Sepi tässä koettelemuksessa kasvaa ja oppii asioita. En myöskään usko, että puolueen ovi on häneltä lopullisesti suljettu. Uskon myös että tämä prosessi on kasvattava myös puolueen kannalta siksi, että erottamisen syy ei ole aivan kestävä.

Olisi ollut parempi ehkä antaa varoitus "puoluetta vahingoittavasta" toiminnasta. Ehkä. Toisaalta, Sepi ei ole kuten savolaiset sanovat: toennut l. ymmärtänyt sitä, että politiikka ei ole pelkkää solistin hurmaa vaan kovaa työntekoa ja toisten kanssa soittamista.

Media tietenkin riekkuu nyt valtoimenaan ja monet lähtevät puolueesta. On syyllistytty NKP - demokratiaan - muka.

Totuus on kuitenkin aivan toisenlainen: minusta tämä näyttää siltä, että meille on Suomeen kasvamassa iso puolue, jolla on nyt kasvukipuja. PS:n särö on kuitenkin aina paikallaan ja sitä tarvitaan: wanhojen ja wäsyneiden puolueiden vastapainona.

Uskon ja toivon, että Sepikin sinne tulee PS:ään takaisin - pienen omakohtaisen ajattelun ja nöyrtymisen kautta. Silloin läksy on opittu: politiikka ei ole minäteismiä. Se ei ole minä-minä-minä ja sitten muut vaan päinvastoin.

Kuten sanottu: nuori puolue kuohuu, kasvaa ja rehottaa. Sen kannattajat antavat sille palautetta ja väkeä tulee ja menee. Ovet ovat koko ajan auki ja sinne on helppo tulla sillä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa - jos välittää Suomesta.

Tämä nykyinen pikkuinen skandalissimus on elämän normaalia kulkua ja olen melko vakuuttunut, että sen tuloksena seuraa järki keskustelu, rehti dialogi ja tolokun synteesi, jossa opitaan asioita. Myös kansalaisten palaute on tärkeä.

Ja sinulle Sepi sama neuvo, jonka Nalle Puh aina kertaa: mieti, mieti, mieti.

kunnioituksella

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. kun usva on laskeutunut niin kutsun sinut Sepi "Dosenttiin" haastatteluun))) kuhan tämä turha rutina loppuu

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (72 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Huonostipa toimii sellainen orkesterikin, joka erottaa jäseniään laittomasti.
http://www.hs.fi/politiikka/a1445828103661

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Tapani Raita

Paavi Soini on vuosia hurskastellut, ettei kaikki saa olla hänen persunsa alla, vaan muiden on otettava vastuuta ja laajasti hoidettava oma osuutensa puolueessa.
Tässä nähdään totuus korupuheiden piilossa.
http://brutaalirationalistinero.puheenvuoro.uusisu...

Arto kutsut heti varapuheenjohtajamme mainioille Dosentin vastaanotolle jotta pääset myrkyttämään puolueen latvalahoa.
Sotapuoskarinna Jantusen harjauksesi kelpo työtä.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Arto Luukkanen puhuu pop-musiikista. Siinä saattaa joku pelle varastaakin huomion muilta.
Taidemusiikissa niin ei tapahdu.

Muuten kirjoitus on mukavan maltillinen, siitä puuttuu muiden syyttely.

Tomi Koivisto

Niin, toiset soittaa päin persettä ja ei nuottien mukaan niin kai siinä hermostuu maltillisinkin soittaja. edit: pidin luukkasta järkiukkona mutta sekin taitaa olla vässykkä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Kasvulla tuskin viittaat PS:iin. Puolueen jytkystä on saatu aikaiseksi tussahdus, joka sekin näillä nuoteilla jatkettaessa tulee häipymään kuin pieru Saharaan. Jäljelle tulee jäämään Soini, Vistbacka ja säätiön rahat.

Hetkinen, tässä oon jotain tuttua...hmmm...mitähän..aivan , tosiaan: SMP, sen tuho ja jäljelle jäivät, niin, kas vain: Soini, Vistbacka ja säätiön rahat.

Ystävällinen neuvo: ennenkuin upotat itsesi korviasi myöden Soinin despoottisen ja laittomuuksiin sortuvan puoluejohtajuuden puolusteluihin, kannattaa himmata vähän. Usko minua, ei mene kauaa, kun joudut noita puolusteluita häpeämään.

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Hyvä kiteytys aiheesta. Ja aiheesta kuullaan viikolla lisää. Monelta kantilta tarkisteltuna.

Toivon kuitenkin, että monet perussuomalaisten esille tuomat epäkohdat yhteiskunnassamme nousevat viimeinkin julkiseen keskusteluun. Tässä niistä kohteliaimmin yksi.

← Korporatismi jatkamassa?
Kanarialinnut →
Vakuutusmafia vallitsee Suomessa
Julkaistu lokakuu 12, 2015
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

Artikkelin ”Vakuutusmafia vallitsee Suomessa” – nimi on napattu; 2011-2015 eduskunnan varapuhemiehenä toimineen, perussuomalaisten kansanedustajan Anssi Joutsenlahden blogista. Ja koska suomalainen ei usko ennen kuin näkee, niin tässä vielä kuvakaappaus.

- - -

Edustamani ”toimialan” kannalta ratkaisevaa on se, että kääntävätkö myös perussuomalaiset selkänsä ja kanninkkansa ”Vakuutusmafia vallitsee Suomessa” – asiakokonaisuuden suhteen?

Vuosien 2011 – 2015 eduskunnassa annettujen näyttöjen suhteen vakuutusmafia – tietoa perussuomalaisilla kyllä on. Ja sitä on valtavasti. Turuilta ja toreilta sitä on tullut valtavasti. Tosin hallitusohjelma on vakuutusmafiaa koskevien asioiden suhteen tyhjää. Eikä työmarkkinajärjestöjä, joiden vallassa asiakokonaisuus pitkälle on ollut, vakuutusmafia tunnu kiinnostavan pätkääkään!

Mafia sanaa olen pyrkinyt pitkään välttämään. Vaan pakkohan se on alkaa uskomaan.

Lue lisää vakuutusmafia aiheesta osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2015/10/12/vakuutu...

Ja jos tuntuu siltä, ettei kuulu tähän yhteyteen, niin tämän voi vapaasti poistaa.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Kuka on antanut Perussuomalaisten puoluehallitukselle vallan kävellä Suomen lain ja puoluekokouksen tahdon ylitse? Tynkkynen toi esiin sen, että puolueen johtajat toimivat oman etunsa ja tahtonsa mukaan, eivätkä puolueen ja äänestäjien tahdon.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eetu, et ilmeisesti nyt ole sisäistänyt sitä tosiasiaa että puoluehallituksella on oikeus erottaa jäsen puolueesta. Toisaalta puoluehallitus ei voi erottaa puoluekokouksen valitsemaa puheenjohtajaa, eikä varapuheenjohtajaa (3). Erottaminen tulee käsitellä ylimääräisessä puoluekokouksessa. Tämä onkin se ongelmallinen kohta Tynkkysen erottamisesta puolueen jäsenyydestä.

IS; "Tynkkysen erottaminen on ongelmallista, sillä perussuomalaisten sääntöjen mukaan puoluehallituksen jäsenen on oltava myös puolueen jäsen. Puoluehallituksen jäsenen voi puolestaan erottaa vain puoluekokous."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144583178727...

Eiköhän Eetu PS-puolue osaa hoitaa asian ilman demareiden ohjeistustakin? ;)
Näin uskon itse tapahtuvan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Puolue siis kutsuu kokoon ylimääräisen puoluekokouksen?! Eli Tynkkysen tavoite josta koko jupakka syntyi toteutuu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

Jaahas, ymmärät siis tapahtuneen olleen Tynkkysen haluama eli hän halusi pois PS:n puoluehallituksen jäsenyydestä? Kovin outo ajatelma mielestäni.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #24

Tynkkynen halusi puoluekokouksen koolle. Jos sitä nyt kutsutaan koolle voihan hän laittaa puolueen hallituksen jäsenenä esityslistalle myös alkuperäisen esityksensä ps:ten eroaminen maan hallituksesta.
Puolueesta erottaminen tuli hänelle yllätyksenä, hän oli aidosti hyvin järkyttynyt.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Niin joko puoluehallitus erotti Tynkkysen puolueesta ja puoluehallituksen varapuheenjohtajuudesta, mikä on laitonta.

Tai sitten puoluehallitus erotti Tynkkysen puolueesta mutta ei puoluehallituksen varapuheenjohtajuudesta, mikä taas on Perussuomalaisten sääntöjen vastaista, koska vpj:n on oltava puolueen jäsen.

Ja ei, ilmeisesti ei osaa hoitaa normaalia yhdistyslain mukaista asiaa ilman apua. :D

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Täällä on väärää infoa persujen säännöistä.

Netissä persujen säännöissä sanotaan, että puoluehallituksen valitsee puoluevaltuusto (jonka puoluekokous valitsee), mutta ao. pykälässä ei sanota suoraan että puoluehallituksen jäsenen olisi oltava puolueen jäsen:

”10§ PUOLUEHALLITUS

Puoluehallitukseen kuuluu jäseninä puolueen puheenjohtaja, puolueen varapuheenjohtajat, puoluesihteeri, puoluevaltuuston valitsema puolueen eduskuntaryhmään kuuluva jäsen sekä seitsemän (7) puoluevaltuuston valitsemaa muuta jäsentä.

Puolueen Euroopan parlamenttiryhmän edustajilla, Perussuomalaiset Naiset ry:n puheenjohtajalla ja Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtajalla on puoluehallituksen kokouksessa läsnäolo-, puhe- ja esitysoikeus.

Puoluehallituksen puheenjohtajana on puolueen puheenjohtaja, varapuheenjohtajina puolueen varapuheenjohtajat sekä asioiden esittelijänä puoluesihteeri.

Puoluehallitus on yhdistyslain mukainen puolueen hallitus.

Puoluehallitus päättää puolueen omaisuuden ostamisesta, myynnistä, vaihtamisesta ja kiinnittämisestä sekä muista lain tai puolueen sääntöjen mukaan puoluehallituksen päätettävistä asioista.

Puoluehallitus ottaa tarvittavat vakituiset puolueen toimihenkilöt.”

Persujen säännöt, https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/peru...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mutta tässä sanotaan:

13§ PUOLUEEN HALLINTOELINTEN PÄÄTÖSVALTAISUUS JA NIIDEN JÄSENTEN KELPOISUUS

Puolueen puheenjohtajan, varapuheenjohtajien, puoluesihteerin, puoluevaltuuston jäsenten, puoluehallituksen jäsenten ja puolueneuvoston jäsenten on oltava puolueen jäseniä ja Suomen kansalaisia, jotka eivät saa olla vajaavaltaisia, konkurssissa tai liiketoimintakiellossa.

https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/peru...

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Mutta kun varapuheenjohtajan, joka on äänivaltainen puoluehallituksen jäsen, valitseekin puoluekokous.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Eetu...ei puoluetta voi pelotella tai sooloilla...se ei ole PP talo)))

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Olkoon vaikka Herran temppeli, niin tuolla metodilla ei voi varapuheenjohtajaa erottaa. Kutsukaa puoluekokous koolle ja kattokaa jäsenistön kanta.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Ainoa mikä puolueessa rehottaa, on johdon ylimielisyys. Vähättelet tapausta sanomalla, että erottamisen peruste ei ole "aivan kestävä." Se ei ole lainkaan kestävä, vaan tuulesta temmattu.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Näinpä, Soini liikuskelee "Soinin puolueen" pj:na tässä paljon lähempänä diktatuuria kuin demokratiaa, mielestäni. Siihen kuuluu olennaisesti hänen (=kapellimestarin) valta-aseman jatkumisen varmistaminen ja häneen kohdistuvan kritiikin, ja toimintatapojen, vastustamisen voimakeinoin tukahduttaminen . Keinoina on perinteinen, ja mm. työelämästä monelle kovin tuttu, valtaa pitävän tahon (eliitin) käyttämä toimintamalli 1. yritys tehdä henkilöstä naurunalainen ts. viedä uskottavuus -> 2. voimakas uhkailu -> 3. Erottaminen väen väkisin ja usein väkinäisesti kyhätyin perustein.

Käyttäjän amgs kuva

Jussi Halla-aho sanoo selvästi olevansa jotenkin eri mieltä ratkaisun suhteen. Jussi Halla-ahon mukaan Sebastianin potkun syy on eri mieltä oleminen eikä siis sääntöjen rikkomista, kuten Soini kertoi radiohaastattelussa!

Halla-ahon Facebookin päivitys:

"Ottamatta nyt sen enempää kantaa näytelmän osapuoliin muistelen puoluejohtajamme eri yhteyksissä teroittaneen, että sillä on väliä, miltä asiat NÄYTTÄVÄT.

Nyt NÄYTTÄÄ siltä, että puolueen kolmas varapuheenjohtaja on potkittu mäkeen siksi, että hän on arvostellut puolueen toimintaa hallituksessa.

Kritiikkiä esittävien erottaminen puolueesta (olemattomiin lakipykäliin vetoamalla) on itsessään ongelmallista, ainakin jos puolueessa on "katto korkealla ja seinät leveällä", mutta erityisen ongelmallista se on, jos huomattavan suuri osa puolueen kannattajista ja toimijoista katsoo kritiikin itsessään olevan perusteltua ja perustuvan puolueen keskeisiin ohjelmakohtiin ja arvoihin.

Eipä mulla muuta tällä kertaa."

Harri Immonen

Heh, Ana Maria siteeraa Jussi Halla-ahoa. Nyt on tullut kaikki veneenkeikutus tavat nähtyä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Uskon myös että tämä prosessi on kasvattava myös puolueen kannalta siksi, että erottamisen syy ei ole aivan kestävä."

Ensin hutkitaan ja vasta sitten tutkitaan:

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio kummeksuu tapaa, jolla perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen erotettiin puolueesta. Aarnion mukaan hyvään hallintotapaan kuuluu asioiden tutkiminen ennen erottamista.

Konferenssissa olleen Aarnion mukaan tutkintapäätös Tynkkysen toiminnasta tehdään aikaisintaan perjantaina, ellei joku listalla olleista oma-aloitteisesti vaadi asian tutkimista.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tietos...

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Niin..hyvään hallintotapaan,mutta mistäs lähtien persuilla on ollut hyvää hallintotapaa..ei kai yhden miehen diktatuuri sellaista ole..vaan on meillä nyt sellaista tosielämän bigbrotheria ,että..:)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Otsikosta "Mikään orkesteri ei kestä solistia, joka ryntää aina eturiviin" saikin sen käsityksen että kirjoitus käsittelisi Soinia.

Timo Tuovinen

Siis populaarimusiikissa juuri on vain solisti joka on parrasvaloissa ja itse orkesteri, säveltäjät, sovittajat jäävät vähemmälle huomiolle, roudariakaan ei muisteta. Yksin tuo solisti ei kyllä ole yhtikäs mitään, mutta vain hänet nähdään!!!

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jep, orkesterivertaus ei oikein toimi muutenkaan.

Kyllä jokaisen nimenomaan pitää ensin osata soittaa, ennen kuin voi esiintyä orkesterin osana. Soolona munaa vain itsensä, orkesterissa koko porukan.

Timo Tuovinen

No nyt solistina on itse Soini. Ja siinä orkesterissa aina ollut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, tämän Tynkkysen "geissin" ympärillä vellova nettikeskustelu, jos sitä nyt edes keskusteluksi kaikilta osin voidaan sanoa, on jollain tapaa mielestäni jopa huvittava, sillä enimmäkseen kommentoijia näyttää olevan muiden puolueiden kannattajissa. Täytyy vain todeta että kyllä PS-puolue on kiinnostusta herättävä ja tulkinnat tapahtuneesta mitä moninaisempia. Taitaa olla niin etten minä ja muut sivulliset edes tiedä kaikkea asian ympärillä tapahtunutta, joten hyvin vaikea on sanoa mitään muuta kuin mitä on medioissa on kerrottu puolueen edustajien haastatteluista.

Luulenpa että Sebastian osaa itse ratkoa ja käsitellä omaa asiaansa ilman suurempaa julkisuutta. Vai haluaako hän nimenomaan sitä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Luulenpa että Sebastian osaa itse ratkoa ja käsitellä omaa asiaansa ilman suurempaa julkisuutta. Vai haluaako hän nimenomaan sitä?"

Halusi tai ei niin haastattelupyyntöjä on varmaan jonoksi asti, jossain oli maininta siitäkin että STT ei ole tavoittanut Tynkkystä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

#36

"Parempi olisi ollut siirtää hänet muutamien kuukausien tauolle jäähtymään ja kasvamaan..."

Tai jotain sen suuntaista. Mahdollisimman vähälle huomiolle jättäminen olisi käsittääkseni ollut paras ratkaisu, nythän vain ärsytettiin lisää ennestäänkin eripuraista PS:n kenttää.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #38

Seija, olitpa nopea vastaamaan... Siirsin oman kommenttini heti loppupäähän, kun huomasin että oli tullut jo monia muitakin kommentteja joihin vastaukseni sopi kuin naula päähän.

Käyttäjän amgs kuva

Monia huvittaa koko tapaus. "tämän Tynkkysen "geissin" ympärillä vellova nettikeskustelu, jos sitä nyt edes keskusteluksi kaikilta osin voidaan sanoa, on jollain tapaa mielestäni jopa huvittava, sillä enimmäkseen kommentoijia näyttää olevan muiden puolueiden kannattajissa."

Mitä huvittava on sananvapaudessa? -Että sitä voi käyttää kaikkien puolueiden suhteen ja myös perussuomalaisiin.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Luulenpa,että S osaa itse ratkoa jne..nii-in Sebastianhan on ollut tähänkin saakka visusti julkisuutta kaihtava..voi pyhä yksinkertaisuus Sirpa..ja puolueen edustajahan se kolmas varapuheenjohtajakin on ollut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mitä haluat kommentillasi sanoa minulle? Eikö sinulle ole vielä selvinnyt että Sebastian on edelleen puoluekokouksen valitsema 3. varapuheenjohtaja. Ainoa omgelma onkin siinä ettei ole enää puolueen jäsen, jota puoluehallituksen jäsenyys taas puolueen omien sääntöjen mukaan edellyttää

Eikös tämä ole hyvä jättää puolueen itsensä ja Tynkkysen ratkaistavaksi asiaksi? Vai onko sinulla esimerkiksi tarve ratkaisuun?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

"Ainoa omgelma onkin siinä ettei ole enää puolueen jäsen, jota puoluehallituksen jäsenyys taas puolueen omien sääntöjen mukaan edellyttää"

Siinä onkin ongelmaa kerrakseen, persuille kävi kuten harakalle vasta tervatulla katolla: kun pyrstö irtoo niin nokka tarttuu.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #27

Eikö sinulle ole Sirpa vielä selvinnyt,että on peräti outoa ja kummallista täysin epäloogista,että puolueen jäsenyydestä erotettu henkilö pysyy edelleenkin puolueen varapuheenjohtajana ja puoluehallituksen jäsenenä,vaikka molemmat edellyttävät puolueen jäsenyyttä???
No olipas taas niin persunäppärää,että..keskenäänhän ne sen ratkaiseekin,mutta kuten tavallista,julkistahan te teette kaikesta siitä mikä etenkin on mahdollisimman pisupäistä..ja kukaan muu,etenkään me puolueen miljoonarahoituksen maksavat kansalaiset,veronmaksajat,emme saisi ottaa kantaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ilmeisesti Perussuomalaiset on peloteltu hiljaiseksi. J-P Teurajärvikin kommentoi omassa blogissaan uskaltautuvansa kirjoittamaan Tynkkysen erottamisesta.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Uskoisin että jokainen ei-perussuomalainen joka on seurannut tilannetta ymmärtää, että S. Tynkkysen toiminta oli vaaraksi puolueen yhtenäisyydelle, etenkin kun se on nyt hallituksessa. Toisaalta, varsin moni perussuomalainekin ymmärtää, että puoluehallituksen toteuttama likvidointiyritys tehtiin tökerön taitamattomasti: kohteen sijaan ammuttiin omaan polveen, rikollisuusperusteluja roiskutellen. Puolue ei suinkaan eheytynyt, vaan on nyt akuutissa vaarassa hajota kahteen. Vahinkoa tästä on puolueen äänestäjille. Mikään suuri järkytys koko Suomen tilannetta ajatellen tämä ei ole. Maassa on tilausta äärioikeistolaiselle puolueelle. Valitettavasti, sanon, mutta fasismi ja rasismi eivät ole tässä maassa kriminalisoituja julkisena ideologiana, joten kenttä tästä selkenisi. Samalla perussuomalaisten vennamolaiset pääsisivät eroon puolueen äärioikeistorasitteesta. Äänestäjiä menee, ehkä jopa puolet, mutta säätiöraha säilyy, ja sillä pääsee taas uuteen nousukiitoon.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Perussuomalaiset on muutenkin avoimesti ja myös organisatorisesti erilainen puolue kuin muut.

Persuilla on suorajäsenyys, ja käsittääkseni kuka tahansa jäsen saa tulla puoluekokoukseen ja myös äänestää. Tämän avoimuuden ja kansanliikkeenomaisuuden vastapainona täytyy olla puoluehallituksen (tms. elimen) mahdollisuus tarvittaessa erottaa kuka tahansa puolueen jäsen.

Persuissa demokratia toteutuu suoran vaikuttamisen suhteen paremmin kuin muissa puolueissa, mutta erottamismenettelyjä koskevan byrokratian ja oikeusturvan kannalta ehkä huonommin kuin muissa puolueissa. Kokonaisuus on kuitenkin ehkä tasapainoinen, varsinkin kun säännöt ovat olleet kaikkien puolueeseen liittyvien tiedossa etukäteen.

(Historiallisesti tarkasteltuna persut toistavat tietämättään erilaisia ajallisesti etäisiä, 1970-luvun Christiania-tyyppisiä demokratiakokeiluja. Toistaiseksi seuraukset eivät ole olleet vielä lähelläkään yhtä huonoja.)

Helsingin Kirjamessuilla Arto Luukkanen kuului energiatasoltaan esiintyjien ehdottomaan eturiviin.

Käyttäjän KaiAuvinen kuva
Kai Auvinen

Ehkäpä näin on. Mutta onhan asiassa myöskin se puoli jonka olen oppinut elämäni aikana. Ja nähnyt käytännössäkin.

Ennen maaseudulla vanhat isännät pitivät vallastaan ja toiminnastaan kiinni. Valtaa ja maita ei haluttu antaa kellekkään toiselle. Ei edes omille lapsille. Vaikka sydän löi jo viimeisiään, ja järki oli päästä kadonnut. Mutta kun se oli minun raivaamaani peltoa jota nuori sukupolvi ei osaa hoitaa. Ja lapset lähtivät pois kotoaan. Saadakseen hieman itsenäisyyttä ja saadakseen käytää omaa järkeään.

Niin että jos ei se orkesteri kestä solistiksi pyrkivää, ei se kestä talokaan diktaattorimaisesti käyttäytyvää isäntää.

Molemmissa tapauksissa toiminta loppuu.

Harri Immonen

Odotettavissa on paljon venettä keikuttavia kolumneja ihmisiltä joita sinänsä perussuomalaisuus ei kiinnosta yhtään ja tämä ei tietenkään koske sinua Arto.

Seuraava kulho popcornia..

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Harri niin...eiku sipsejä toinen kulho!!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olen itse täysin puoluepolitiikan kuvioista ulkona, mutta mielipide on silti melkein joka asiaa:) Kunhan tässä nyt putkiremontin keskellä mietteittäni vähän kirjoitan..

Tämä Sebastianin ulostulo oli mielestäni täysi virhe siinä mielessä, että jos persut eivät nyt olisi jatkaneet hallituksessa, niin mikä meteli siitä olisikaan syntynyt. Persut eivät uskalla ottaa mitään vastuuta, kun pitää tehdä kipeitä leikkauksia.. Viime kerralla jo tuli vastuuttomuudesta lunta tupaan.

Hallituksella on juuri nyt edessään kaikkein vaikeimmat ajat ja asiat, joiden toteutus näyttää olevan lähes mahdoton tehtävä, kaikkinaisine säästöineen. Jokainen hallituspuolue ottaa nyt suuren riskin, että tulee vaaleissa kärsimään rökäletappiot, jos Sipilän ehdottamat säästötoimet ym. elvytykset eivät toimisikaan. Olen ymmärtänyt niin, että persut ovat jo hallitukseen mennessään niihin sitoutuneet ja sopineet Sipilän kanssa näistä yhteistyökuvioista? Eikö se ole vastuun ottamista?

Nyt tämä nuori ja liiankin tyhmän innokas heittää haasteen puolueen puheenjohtajalle ja vielä julkisesti, että pitäisi miettiä hanskojen tiskiin heittämisestä jo näin varhaisessa vaiheessa. Minusta se oli näin henkilöitä mitenkään tuntematta ihan väärä tapa, koska säästöjen ja päätösten lopputulos voi olla "köyhälle kansalle" loppujen lopuksi vain siunaukseksi. Aika näyttää senkin.

Säästöjen myötä Suomi saa edelleen velkaa pienellä korolla, ja myöskin ehkä kansainvälisten sijoittajien mielestä koko Suomi on vankemmalla pohjalla nyt, kuin mitä se olisi vihreiden, vasemmiston ja sossujen ehdotusten mukaan - eli lisää vain velkaa ja palkkamaltti olisi nollassa? Nähdäkseni kaikki talousasiantuntijat ovat myös oikeasti sitä mieltä, ettei Suomi selviä ilman näitä kovia säästöjä ja rakenteellisia muutoksia.

Sebastian sotki pahasti nyt niiden persujen kuvioita, joilla ei ole uskoa Suomen nousuun näillä eväillä ja he siirtyivät ehkä jo muualle muihin puolueisiin. Ken tietää?

Nuoruuden innokkuudella oli turhan iso vaikutus koko puolueeseen ja se lienee myös syy Soinin, minun mielestäni väärään kiukkuiseen reaktioon, kun hän erotti tämän nuoren herran.
Parempi olisi ollut siirtää hänet muutamien kuukausien tauolle jäähtymään ja kasvamaan... Uskon kuitenkin, että hänen poliittinen uransa on kuitenkin tämän jälkeen aika heikoilla kantimilla, koska yksittäiset sooloilut eivät sovi ryhmätyöskentelyä arvostavaan Suomeen. Oletan, vaan en tiedä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Entä jos oikeusviranomaiset puuttuvat asiaan ja tuomitsevat erottamispäätöksen lainvastaiseksi? Ja jos sen erottamispäätöksen teossa on ollut mukana oikeusministeri? Nalle Puhin sanoin: "Mietitään, mietitään, mietitään mitä sitten."
Näytelmä jatkuu..............ehkä joihinkin osiin vaihdetaan näyttelijät?
Ehkä, PS-teatteri kannattajakuntineen supistuu nukketeatteriksi?
Katsomossa ainakin riittää porukkaa. Media pitää siitä huolen.
Jotensakin näyttää siltä, että vähintäänkin neljän vuoden kuluttua (ellei sitten ennemmin) Suomen on taas opeteltava tulemaan toimeen ilman Perussuomalaiset puolueen ministereitä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ainakin 3,5 vuotta näin. Ja uskon, että fokus saadaan oikeisiin asioihin.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Tämähän oli lottovoitto Tynkkyselle!Hänhän voi nyt täysin vapaasti vaatia puolueen kolmantena varapuheenjohtajana ylimääräisen puoluekokouksen koollekutsumista sekä toimia sen eteen täysin palkein ilman että perussuomalaisten jäsenyys olisi sitä estämässä. Puolueen jäsenistössähän on näkyvillä paikoilla runsaasti tunnettuja poliitikkoja, jotka ovat voimakkaasti ajaneet sananvapauden asiaa julkisuudessa kuten esimerkiksi Immonen, Saarakkala ja Halla-aho.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Entäs ne vanhanaikaiset "kääkät" jotka uskovat, että puolue ei voi olla "minäprojekti"?

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Tässä näyttää olevan kyse laajemmasta mielipiteestä kuin Tynkkysen oma mielipide. Henkilö, joka taistelee vallanpitäjiä vastaan on toisille vapaustaistelija ja toisille petturi. Kuten varsin hyvin tiedät historioitsijana.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Lottovoitto? Enpä luule, sillä näin isossa kysymyksessä kuin mitä on hallituksessa pysyminen vain vajaan puolen vuoden jälkeen, olisi puolue minun mielestäni tehnyt ison virheen lähtemällä ja jättämällä isot koko Suomea koskevat ratkaisut tekemättä..

Ainoa paikka missä voi vaikuttaa on juuri hallituksessa - vain oppositiossa tyhjään huutelulla ei vaikuteta mitään mihinkään asiaan. Olisiko persujen asioita edes yritetty viedä eteenpäin, jos hallituksessa olisi ollut vihreät ja RKP? Nyt sentään on mahdollisuus edes johonkin vähän vaikuttaa, vaikka Sipilä kuitenkin johtaa orkesteria.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Puoluehallituksen jäsenillekö? Laittakaa kädet kyynärpäitä myöten ristiin ja toivokaa että jotain löytyy ettei naureta ihan pihalle:

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio on päättänyt selvittää väitteet Sebastian Tynkkysen keräämän ja verkossa julkaiseman nimilistan mahdollisesta laittomuudesta.

http://yle.fi/uutiset/tietosuojavaltuutettu_tynkky...

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Arto osaa nuoleskelun taidon. Tälläisiä tovereita puolue suorastaan halajaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Äläs nyt Hemmo, Arto kai vaan huomasi että Seppo Leskiseltä jäi tyhjä paikka.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Valta sokaisee, ja ehdoton valta varmasti. Soinille on käynyt näin ja pahinta on, että jotkut sille sokeudelle suo vielä ymmärryksen.

Käyttäjän AnteroHelasvuo kuva
Antero Helasvuo

Persujen touhut on silkkaa puskateatteria.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Älkää ny maailmanloppua povatko :) Tää on ollu paras ja hauskin uutispäivä pitkään aikaan.

Vielä joskus kaiholla muistellaan aikoja, kun Soini ja Tynkkynen ottivat yhteen ja Suomi seisahtui.

Elämä ilman persuja olisi todella tylsää ja harmaata mitätöntä politiikkaa.

Kirsi Rosengrén

Tynkkynen itseasiassa yritti pelastaa tilannetta mutta potkujen myötä kaikki kaatuu entistä rumempana. Jos olisi reilusti heti pidetty kokousta kannattaako hallityksessa olla, niin ei se olisi ollut vakavaa. Siinä olisi äänestäjät nähnyt, että demokratia toimii ja lähtöä voidaan edes miettiä. Puolueen johdolla olisi ollut mahtava tilaisuus selvittää miksi he haluavat pysyä hallituksessa vaikka hyöty näyttää jäävän aina vaan heikommaksi.

Nyt huomaamme että persut tekee mitä ei tilattu, eikä puolueessa ole demokratiaa eikä seinät leveällä eikä katto korkealla. Kritiikkiä ja erilaisia mielipiteitä ei hyväksytä eikä suvaita. Omia puukotetaan selkään heti tilaisuuden tullen jne.

Kaikenkaikkiaan on kyllä rumaa menoa. Slunga-Poutsaloonkin olen tosi pettynyt. Toivottavasti Tynkkynen haastaa sen oikeuteen. Soinista nyt ikinä kovin korkeita odotuksia ole ollutkaan mutta meno menee aina vaan huonommaksi silläkin. Ainoat järkevät on hiljennetty mykiksi.

Minun mielestäni persujen hallitustouhu on ollut aikamoinen pettymys. Persujen mahdollisuus oli ja meni. Se hukattiin menemällä kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen tekeen kokoomuksen kansaa ja yhteiskuntaa kurjistavaa politiikkaa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Hyvä blogi, Arto. Minustakin Sebu tarvitsi näpäytyksen siitä tavasta, millä hän yritti saada oikeana pitämänsä asian läpi. Oliko rangaistus liian suuri, sitä en tiedä. Mutta Sebu on lahjakas ja rohkea nuori mies, jonka paikka on kyllä politiikassa.

Raimo Hämäläinen

Tää tuli nyt vaan pahimpaan mahdolliseen aikaan, gallupeissa näkyy raju kannatuksen pudotus ja monilla on ollut myös samaan aikaan epäilys siitä että PS olisi pelkästään Kokoomuksen ja Kepun apupuolue. Oma henk koht näkemys on että asia olisi pitänyt hoitaa varoituksella, ei erottamisella!

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Siviilioikeuden proffa: Soini joutuu perumaan Tynkkysen erottamisen

– Henkilöjäsen Tynkkysen puoluehallitus voisi kyllä erottaa puolueesta jo pelkän puoluetta vahingoittavan toiminnan takia - ellei hän olisi samaan aikaan puoluehallituksen jäsen. Se on selvää. Sääntöjen 7 § sallii sen.

– Puoluehallitus on kuitenkin kävellyt sudenkuoppaan – ja se kuoppa on puolueen sääntöjen 13 §. Sen mukaan puolueen keskeisissä luottamuselimissä – kuten puoluehallituksessa – olevien on oltava puolueen jäseniä.

– Toisin sanoen: Kun puoluehallitus erotti Tynkkysen puolueen rivijäsenyydestä, se samalla tosiasiassa erotti hänet myös puoluehallituksesta. Siltä osin päätös on yksiselitteisesti laiton.

Puoluehallituksen jäsenet eivät voi erottaa tosiaan. Erottamispäätös on tehtävä samalla tasolla kuin valintapäätöskin eli Tynkkysen osalta puoluekokouksessa.

http://yle.fi/uutiset/yhdistyslakiprofessori_halil...

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Juuripa näin ja uskon, että puoluesääntöjä tullaan muuttamaan tältä osin.....joskus!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kyllä perussuomalaisten kannattaa hallituksessa pysyä, mutta siellä pitäisi myös vaikuttaa niiden periaatteiden vuoksi joita äänestäjät pitivät tärkeinä. Soini on ollut harvinaisen hiljainen ministeri.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei kai nyt minkään klassista musiikkia esittävän orkesterin kapellimestari hyväksy kolmosviulistin paikalle hanuristia.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Mutta nythän onkin kyse hanuriorkesterista.: :)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kapellimestareista kaikkein suurin, vaikka onkin näkymätön mutta kaikessa läsnä ihmisluonteen piirteenä, auttoi UPM:n työttömäksi potkiman laborantin oikeusministeriksi, ja koska ihmisten maailmassa elämme, ministeri muistaa kyllä auttajaansa. Näin vallankäytöstä tulee läpinäkyvämpää. Matkalla joutuu ryömimään ja konttaamaan, eihän sama lakki sovi melonille ja omenalle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Soini myös vei Lindströmiä kuin litran mittaa ensimmäiseen kunnon mokaansa:

Ministeri Lindströmin toiminta joutui outoon valoon – ”Näyttää heikolta”

Uuden Suomen tietojen mukaan oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) oli paikalla perjantaisessa perussuomalaisten puoluehallituksen kokouksessa, jossa päätettiin puolueen 3. varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen erottamisesta perussuomalaisista.

Perussuomalaisten verkkolehti Suomen Uutiset kertoo, että puoluehallituksen päätös oli yksimielinen.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/131213-ministeri-l...

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Pudottikohan kapellimestari puikkonsa ja ensimmäinen juoksi sitä nostamaan ja sai "monoa"?

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Kirjoitus on epäilemättä tarkoitettu rakentavaksi ja kiitos Luukkaselle siitä.

Kuitenkin tämän nimenomaisen kappaleen lopputahdit ovat sujuneet orkesterilta vähän epävireisesti. Ajoittain on käytetty häiritsevällä tavalla jopa forte fortissimoa.

Soittajilla varmaankin huono päivä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Putinfoobikot lukevat Venäjän historiaa kuin piru raamattua. Siinä roskatynnyrissä riittää penkomista.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Unessa Timo Soini konttasi Senaatintorilla turbaani päässä. Kysyin mitä ihmettä? Hän vastasi kiertäneensä toria puolisen tuntia epätietoisena ennen kuin soitti porttikäytävästä asiantuntijalle joka neuvoi ryhtymään imaamiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset