Arto Luukkanen

Terrori ja kysymykset joita ei kysytä?

Nyt se sitten tapahtui.

Matalamielinen terrorismi hyökkäsi demokratiaa, moniarvoisuutta ja vapautta vastaan. Se tapahtui nyt Pariisissa mutta se on mahdollista myös Suomessa.

Missä faktat? Suomalaisen median ”reporadiomainen” pakkopaita

Mielenkiintoisinta tässä kaikessa on media ja vallan kummallinen toiminta.

Aamun television erikoislähetyksen ensimmäinen vieras oli entinen sosiaalidemokraattinen ulkoministeri – Erkki Tuomioja.  Jo ennen kuin kansalaiset saivat selkeää tietoa, faktaa siitä mitä oli tapahtunut, kansalaisparoille esiteltiin jonkinlainen tulkintakehys tapahtuneista asioista.

Miksei Yle tee kuten BBC tekee?

Se esitteli heti faktoja ja otti selvää mitä on tapahtunut eikä sitä miten tämä pitäisi ymmärtää.  BBC, jota mekin onneksemme saamme seurata verkosta, esittelee mitä tapahtumista tiedetään.

Toisaalta, YLE:n Pariisin kirjeenvaihtaja seisoi kameran edessä tumput suorina ja kertoi miten joku paikallinen yöllä toivoi aamulla voivansa rauhassa nauttia kahvia ja kroisantteja sen sijaan että haastattelisi Ranskan viranomaisia.

Näyttää siltä, että rahvaan informoiminen on ollut Suomessa enemmän tai vähemmän suoraviivaista toimintaa. Sananvapaus tai tasapuolinen tiedonvälitys eivät ole olleet vallanpitäjien suosiossa eikä niitä ole pidetty itseisarvoina.  Meiltä puuttuu Isossa-Britanniassa keskeisen tärkeänä pidetty tiedonvälityksen ja faktojen julkituomisen traditio.

Päinvastoin, Suomessa media on toiminut enemmänkin vallanpitäjien ideoiden ja konsensuksen varjelijana. Ylhäältä alaspäin tapahtunut informoiminen on ollut tavoitteellista kasvatustoimintaa, jossa valtiovalta tai joku poliittinen taho on ohjannut itsepäistä kansaa haluttuun suuntaan.

Tässäkin tapauksessa näyttää siltä, että tässä Pariisin terrorihyökkäyksessä ei haluta tunnustaa tapahtuneita tosiasioita. Uskaltaako media keskustella oikeasta uhasta? Aprikoida sitä, että meille on saapunut kesällä ja syksyllä suuri joukko ihmisiä, joita ei ole tunnistettu tai rekisteröity?

Kun tätä uutisvirtaa tutkii niin voi vain todeta: ei pysty.

Nyt eletään tulkinnan juhlaa. Tosiasiat ovat nyt vieraita.

Kenen poliittinen vastuu?

Toivottavasti Suomi säästyy Pariisin kaltaisilta terroriteoilta. Toivon sitä hartaasti.

Nyt pitäisi kuitenkin esittää oikeita kysymyksiä. 

Mitä Ranskassa tapahtui ja onko se mahdollista Suomessa. Onko meillä tapahtunut jotain sellaista joka olisi nostanut terrorin mahdollisuutta myös meillä? Ja jos jotain tapahtuu, niin kuka kantaa poliittisen vastuun?  

Onko mahdollista, että sisäministeri Orpo olisi mahdollisesti vastuussa tulevasta? Aikoinaan syksyllä tämä reipas ministeri ilmoitti, että Suomi on valmistautunut 30 000 tulokkaaseen. Orpo ikään kuin heilutti ”hei me ollaan täällä” lippua ja epäsuorasti rohkaisi Dublinin yleissopimuksen rikkomiseen ja rohkaisi myös Saksaa, Tanskaa ja ennen kaikkea Ruotsia kannustamaan tulijoiden tulvaa.

Onko mahdollista että ministeri, jonka perustehtävänä on pitää yllä ja valvoa maassa vallitsevaa turvallisuutta ja lain kunnioitusta – olisi rohkaisssut Dublinin sopimuksen romuttamiseen? Onko mahdollista, että Suomen turvallisuustilanne on huonontunut siksi, että Orpo ei ole sulkenut rajoja tai edes toiminut niin, että tänne tulijat olisi rekisteröity.

Tästäkin asiasta pitäisi olla valmis puhumaan. Mikäli ja jos jotain tapahtuu, niin ottaako Orpo vastuun? Eikö hänen pitäisi vetää johtopäätöksensä?

Arto Luukkanen
Järvenpää

Katselen tässä uudelleen myötähäpeällä Ylen uutistoimittajaa Pariisissa. Hänen mukaansa kyseessä on ”mediatapahtuma”. Voi voi…

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Pitäisihän dosentin tietää mikä on perimmäinen syy sille, että pommidiplomatia jyllää ympäri maailmaa tätä nykyä. http://anttiolavisalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Demokratiaa voi pelotella. Se ei taivu. Stadionilta pois kävelleet lauloivat Marseljeesia. Hyvä Ranska!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Onko mahdollista, että Suomen turvallisuustilanne on huonontunut siksi, että Orpo ei ole sulkenut rajoja tai edes toiminut niin, että tänne tulijat olisi rekisteröity."

Ensinnäkin Suomi otti ensimmäisenä käyttöön järjestelykeskuksen, ja toiseksi rajojen sulkemisesta päättäisi koko hallitus, Soini ja muut PS:n ministerit mukaan luettuina.

Sitä paitsi Sipilä on väläyttänyt suurempia lukuja, Brysselissä ja Saksan matkallaankin.

Sipilä: Suomeen voi tulla tänä vuonna 50 000 turvapaikanhakijaa

http://www.hs.fi/politiikka/a1442983039532

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Seuraamme nähtävästi eri mediaa samassa maassa.

Radiosta tulee parhaillaan asiallinen ylimääräinen lähetys, jossa haasteltiin Timo Soinia ja Päivi Nergiä.

Raimo Hämäläinen

Artoa lainaten "Se tapahtui nyt Pariisissa mutta se on mahdollista myös Suomessa." Minä taas totean ettei se ole pelkästään mahdollista vaan se tapahtuu 100% varmuudella lähitulevaisuudessa.

Valtiojohdon tulisi myös luopua Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotosta sillä se jos mikä on otollinen kohde terrorismille, ministerit, parlamentti, korkein poliisi ja sotilasjohto saman katon alla samaan aikaan on hulluutta sillä tilanne on terroristeille parhain namupala.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Häpeällinen ehdotus. Mene sängyn alle piiloon.

Raimo Hämäläinen

Et sitten a**ok*****ö ymmärtänyt viestini sisältöä alkuunkaan eli on hulluutta koota koko valtiojohto saman katon alle jos on pieninkin riski että terroristit käyttäisivät tilaisuutta hyväkseen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #21

"...jos on pieninkin riski..."
**********************************************************

Aina on pieni riski lähes mihin tahansa. Aletaanko eduskunnan tilaisuudetkin pitää niin että jaetaan kansanedustajat viiden ryhmiin, jotka siroitellaan ympäri Suomea... pieni riskihän sieltäkin löytyy.

Turvatoimia toki voi tiukentaa (eiköhän alan asiantuntijoita löydy ilman meidän neuvomisia), mutta koskaan ei tietenkään saada täydellistä turvallisuutta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Niin kauan kuin Sauli Niinistö ja Timo Soini eivät lähetä Horneteja pommittamaan ISIS:n asemia, voimme toivoa olevamme turvassa, päinvastoin kuin ranskalaiset ja venäläiset.

CNN:n 24h uutiskanavalla eritellään ISIS:n syntyyn syyllisiksi Georg W Bush ja Barack Obama. Katkera viha länttä kohtaan sai sytykettä Saddam Husseinin hallinnon kömpelöstä tuhoamisesta. Sitä länsi saa, mitä tilasi, ml. valtavan kansanvaelluksen pakoon ISIS:n puukkomiehiä.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Meidän on vain luotettava poliittisiin johtajiimme,
Mitään todellista turvallisuusuhkaa ei ole olemassa!
On vain maahanmuuton vastaista epärealistista pelon lietsontaa?

Parantaakseen turvallisuustilannettamme ovat johtajamme päättäneet vähentää poliisista 880 henkilötyövuotta vuoteen 20218 mennessä,
se on vain runsas 10 % poliisimme henkilöresursseista!

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Kukas se onkaan ulkoministeri ja mistä puolueesta?

Raimo Hämäläinen

No onneksi vuoteen 20218 on vielä aikaa (yli 18000 vu0tta) joten paljon ehtii virrata vvettä Vantaassa ennen sitä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ei ihme, ettet kehtaa naamaasikaan näyttää.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Heti nimityksensä jälkeen hallituksen olisi pitänyt ymmärtää, että Italian Lambedusaan ja Kreikkaan jo talvella alkanut laittomien siirtolaisten tsunami tulee johtamaan. Sisäministerin olisi pitänyt valvoa, että poliisi ja rajavartiolaitos olisivat käynnistäneet tehostetun ulkomaalaisvalvonnan, Suomi olisi vaatinut
1) muita sopijavaltioita pitäytymään Dublinin sopimuksessa,
2) ilmoittanut irtautuvansa väliaikaisesti Schengenin sopimuksesta ja käynnistänyt oman kansallisen rajavalvonnan sisärajoilla sekä
3) vaatinut Pohjoismaisen passivapaussopimuksen noudattamista mm. Tanskalta ja Ruotsilta.
Ulkomaalaisvalvonta käynnistettiin vasta syyskuussa ja Tulli, jonka tehtävänä on tavaraliikenteen valvonta, suorittaa Poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen yhteistoiminnasta annetun lain perusteella jonkinlaista valvontaa.
Tornion 3 raja-asemaa sekä Ylitornio, Pello, Kolari, Muonio ja Karessuvanto vuotavat edelleen.
Jotenkin tulee edelleen näistä valvontatoimenpiteistä mieleen lumetoimet.

Käyttäjän AskoGabrielTuurna kuva
Asko Tuurna

Luukkanen on parhaimmillaan kirjoittaessaan esim lustraatiosta. Mutta miksi suomalaiset eivät vaadi Tuomiojan päätä vadille, vaikka pakoilaisvirta Syyrista EU:n alueelle on pitkälti hänen syytää. Elokuussa 2013 maailma odotti lännen interventiota, kun Syyrian hallituksen joukot olivat jääneet kiinni kemiallisten aseiden käytöstä, jotka olivat olleet Obamalle se punainen viiva ja oikeutus puuttua tapahtumiin. Siinä vaiheessa Tuomioja sai yhdessä pohjoismaisten ulkoministerian kanssa kuningasidean; Syyrian kemiallisten aseiden tuhoamisesta valvotusti, jotta väliintulolta vältyttäisiin, ja näin Assad sai jatkaa vallassa omien kansalaistensa tappamista...

Wikipediassa on muuten mielenkiintoinen artikkeli siitä, miten paljon kemiallisia aseita on käytetty Syyriassa tuon episodin jälkeen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Use_of_chemical_weap...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Taijanpa viiä kukkakimpun Ranskan suurlähetystön etteen...ihan muina immeisinä ja joutessain

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arto, teepä niin, onkin tässä bloggauksessasi käyttökelpoisin ajatus.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Seija. Vein kukat. En jäänyt tänne mäkättämään ja arvostelemaan ihmisiä. Mitä sinä Seija olet tehnyt tänään?? )))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

Arto, huomaavaisesti tehty. Sisäministeri ei mielestäsi ole ihminen? )))

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomalaisen median ”reporadiomaisen” pakkopaidan vallan kummallinen toiminta näkyy tänään myös Hesarissa. Se vaikenee Etelä-Afrikan ylioppilaiden kuohunnan todellisista syistä.

BBC kertoi viimeksi eilen elitistisen Stellenboschin yliopiston opiskelijoiden vaativan afrikaansin kielen korvaamista englannilla. HS:n kirjeenvaihtaja Sami Sillanpään raportissa ei asiaa mainita tänään lainkaan.

Afrikaansilla, so. buurien vuosisataisella kielellä, on yhteiskunnassa yhä ns. älymystön ja talouselämän johdossa eräänlainen kuskin asema, huolimatta Mandelan demokratiauudistuksista.

Masa Veneoja

Kysyt tuossa kirjoituksessasi onko jo tapahtunut jotain joka mahdollistaa terrorismin ja nostaa sen uhkaa suomessa?? no kyllä minä näkisin että on ja näkisin myös että edustamasi puolue ei ole pystynyt tai halunnut millään tavoin estämään islamin uskon ja sen mukanaan tuomien lieve ilmiöiden invaasiota suomeen suurista puheista huolimatta. Te sensijaan olette mahdollistaneet terrorismin, raiskaukset ja lapsiavioliitot suomessa. Immonen, Halla-Aho, hakkarainen sekä muutama rohkea nainen ovat ainoat jotka ovat edes uskaltaneet puhua vaalilupaustensa mukaisesti, Tynkkysen savustatte ulos puolueestanne. Takinkääntöä takinkäännön jälkeen. ehdotankin että viet sen kukkapuskan vaikkapa lähimmälle sankarihaudalle tai mannerheimin patsaalle varustettuna tekstillä: anteeksi 2015 T: perus suomalaiset

Matti Toivola

Parempi on sanoa; Nyt se sitten tapahtui jälleen. Eihän tässä mitään uutta ole edes Pariisissa. Jos ei tutki tekijöiden maailmankuvaa,, ihmiskuvaa ja jumalakuvaa niin ei voi koskaan ymmärtää logiikkaa joka tekojen takana on. Lännessä yleensäkin erehdytään luulemaan, toivomaan ja kuvittelemaan että lännen arvot ja käsitys ns. totuudesta ja oikeasta ovat samanlaisia eri uskonnoissa ja kulttuureissa. Niin kauan kuin tämä harha ohjaa politiikkaa ei koskaan päästä kiinni siihen mistä nämä teot kumpuavat. Juuri Soini totesi Iranin olevan oikealla tiellä koska se on tuominnut Pariisin terroriteot ja tehnyt ydinasesopimuksen. Tämäkin on sitä harhaa jota lännessä kylvetään ja joka ei ole totuus vaan harhautus. Iran on selkeästi teogratia jolla on Islamin mukainen pappisvalta joka valitsee poliitikot ja heidän tulee olla oikeita muslimeita eli mistään demokratiasta ei voi islamissa puhua ja paremmin tämän ymmärtää jos kuviteltaisiin että Suomessa piispainkokous päättäisi ehdokasasettelusta valtiollisissa vaaleissa ja kirkkoherrat kunnallisvaaleissa. Iran on tunnetusti ja todistetusti suuri terrorismin rahoittaja ja sen todellinen johtaja tänään on imaami Khamenei joka uhoaa tuhoa niin USA.lle kuin Israelille.. käytännössä koko kristitylle maailmalle. Mitä syvemmälle muslimi menee islamin oppiin niin sitä selkeämmäksi hänelle tulee se että muslimit ovat keskenään Rauhantalossa ja muut ovat Sodantalossa. Sotasaaliin suuraa toteuttava Isis on looginen opin kanssa joka Koraanista löytyy Sotasaaliin suurasta 8:12. Muista, kuinka Herrasi julisti enkeleille: »Olen kanssanne; tukekaa siis niitä, jotka uskovat. Täytän pian uskottomien sydämet pelolla; silloin hakatkaa poikki heidän kaulansa ja heidän kaikki sormensa.»

13. Ja tämä siksi, että he niskoittelevat Jumalaa ja Hänen lähettilästään vastaan, sillä jos joku niskoittelee Jumalaa ja Hänen lähettilästään vastaan, on Jumala totisesti ankara rangaistessaan.

14. Tässä on rangaistus teille; maistakaa sitä siis! Uskottomia varten on tulen tuska.

15. Te, jotka uskotte. kun kohtaatte uskottomia taistelutantereella, älkää kääntäkö heille selkäänne.

16. Sillä se, joka sinä päivänä kääntää heille selkänsä, paitsi sotaliikkeen yhteydessä tai yhtyessään omiensa ryhmään, vetää totisesti päällensä Jumalan vihan; hänen olinpaikakseen tulee helvetti, ja kurjaa on joutua sinne.

17. Ette te (muslimit) surmanneet heitä, vaan Jumala heidät surmasi; etkä sinä (Muhammed) ampunut, kun joustasi käytit, vaan Jumala ampui, sillä hän halusi koetella oikeauskoisia suosiollaan. Jumala on totisesti kuuleva, tietävä.

18. Niin on laita; Jumala uskottomien juonet herpaisee. // Sama riemu mikä oli nähtävissä ääri-islamilaisessa maailmassa Torni-iskujen jälkeen on nähtävissä kohta Youtypessa islamistien omilla videoilla. Häpeää he eivät tästä tunne koska kaikki on mennyt heidän mielestään oikein ja oikeutetusti ja heidän maailmankuvansa ja jumalakuvansa mukaisesti.

Aki Haapanen

Eiköhän poliittinen vastuu ole niillä jotka ovat hallituksessa ja muutenkin maamme asioista päättää. Toivoa aina voi, se ei vain aina riitä vaan pitäisi uskaltaa puhua ja puuttua selviin epäkohtiin heti alkuvaiheessa. Usko yhteiseen hiileen puhaltamisesta on sammunut useimmilta ja nykymenolla vielä lisääntyy. Eikö puolueesi pääjehu, ulkoministeri Soini voi mitenkään vaikuttaa näihin kirjoittamiisi epäkohtiin?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kyllä se Arton kirjoituksesta siltä vaikuttaa, että vain Orpon pitäisi ottaa hallituksessa kaikesta vastuu. Soini kyllä lupasi neuvotella palautussopimuksestakin Irakin kanssa, mutta siitä ei tainnut tulla mittään. Orpo tosin lupasi tarvittaessa lähteä sinne neuvottelemaan.

Heli Hämäläinen

Kohtuutonta on leimata turvapaikanhakijoita ryhmänä ikään kuin he olisivat vastuussa terrorismista. Eivät ole. Sen sijaan Suomella ei ole varaa olla satsaamatta terrorisminvastaiseen toimintaan.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Nykyinen hallitus kyllä vastaa kaikesta siitä mitä on sen nimityksen jälkeen jätetty tekemättä!

Pekka Heliste

Nythän persut ovat vallassa ja Ylen hallintoneuvoston pj kin on persu

Ja persuilla ja hallituskavereilla on enemmistö kaikissa Ylen portaissa

Persut ovat vallassa ja ylimpiä vallan käyttäjiä mutta Yleä syytetään siitä että se on jonkun toisen hallituksen käsikassara . Eikö se olekaan persujen käsikassara ? Venäjän hallituksenko ?

Mutta mitä tekevät persut ? Eivät mitään muuta kuin itkevät, surkimuksia koko porukka

Ei se itkemällä ja muita syyttelemällä maailma muutu.

Karjalalaiset Itkijänaiset haluaisivat uutta verta yhdistykseen, persut ovat varsin potentiaalisia

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset