Arto Luukkanen

SDP ilakoi petkupopulismilla?

Neuvostoliitto oli huumorin luvattu maa. Tässä esimerkki:

Neuvostoliittolaiset taloustieteilijät Gosplanissa kiikuttivat NKP:n johdolle maan talouden tilaa kuvaavat tilastot. Pitkän pohdinnan jälkeen talousviisaat olivat muotoilleet kaksi vaihtoehtoa reaalisosialismin kurjuuden voittamiseksi.

Ensimmäisen mukaan neuvostokansalaisten pitäisi ryhtyä tekemään työtä, lintsaamaan vähemmän ja hillitsemään työpaikkajuopottelua. Toisen vaihtoehdon mukaan Punatähdistöstä tulevat ufot antaisivat NL:lle ruplia ja ruokaa. Toteuttamiskelpoisin oli – se jälkimmäinen.”

Edellinen anekdootti tuli mieleen kun tarkastelin uteliaasti SDP:n vaihtoehtobudjetista tulleita tietoja. Sanomalehdet tarjosivat päivän hyvän hetken. Kiitos siitä! Lounaan jälkeen on joskus halju ja raukea olo. Se pakeni heti kun tutkin tätä ehdotusta käsitteleviä kirjoituksia.  

Ensin mielen täytti hämmästys, sitten epäusko ja sitten vatsanpohjaa täristävä nauru. Tämä ehdotus oli niin suloisen epärealistinen että se sai vedet silmiin – hyvästä mielestä. Antin esittelemä vaihtoehto huokui kiherryttävää henkistä toivioretkeläisyyttä. Kiitos Antti!

Lyhyesti: Antin uudet tulokertymät perustuivat uusien verotuskohteiden keksailuun ja entisten verojen kasvattamiseen. Hyväntahtoisten ufojen invaasio olisi paljon todennäköisempää kuin Antin paprun toteutuminen. Demarien argumentointi oli todella mielenkiintoista:  ”se on niin hyvä koska se on hyvä”. Kaikki muu on kylmää oikeistolaisuutta.  

Miksi tällaista hihuliheitä tehdään?

Naurun jälkeen oli aika vakavoitua.

Oliko tämä tosiaan Väinö Tannerin puolue? Miksi näin epärealistisia juttuja tehdään? Halveksitaanko kansaa? Eikö tämä ole jonkinlaista petku-populismia, jossa kansaa oikeasti viilataan linssiin? Miksi näin kunnianarvoisa ja hienon historian omaava puolue turvautuu tällaiseen petku-populismiin? Vai oliko tässä havaittavissa pelkkää ideologia-pulan ja realismin-pulan tuomaan halua jujuttaa kansalaisia – oliko entisestä suuresta puolueesta tullut petku-populismin pesä?

Antin ehdotusta tutkivan ihmisen mielessä on koko ajan mielessään vuoden 2011 Jutta Urpilaisen toteamus siitä, että he eivät usko, että talouden tila on niin huono. Silloin uhrattiin kansa, että voitiin säästää unelmat.

Tarvittavat uudistustoimet jäivät tekemättä, 4 vuotta hukattiin ja pää laitettiin pensaaseen.  Se, miksi me piehtaroimme tässä kurjuudessa, johtuu suurelta osalta silloin harjoitetusta ”hihulihei – me ei välitetä ulkomaailmasta” – politiikasta.

On surullista, että SDP:n oppositiotie on tällaista ”brännvinsadvokatyr” ilakointia. Entinen vastuupuolue kieriskelee keksityissä luvuissa ja lupaa kosolti uusia veroja. Tämä yhdessä lakkoiluun innostamisen ja vastuuttoman kiihotuksen kanssa ei lupaa hyvää.

Miksi Antti, miksi? Eikö sen isänmaan asian pitäisi huuhtoa tällaiset kummalliset petku-populismin hökötykset tiehensä?

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JussiHietala1 kuva
Jussi Hietala

Minusta on hassua, että juuri sdp niin vannoutuneesti vaatii eurossa pysyttelemistä ja samaan aikaan esittää kaikenlaisia mielikuvitusfantasioita siitä, miten Suomessa voitaisiin tehdä kaikkea kivaa, tuttua ja turvallista ihan välittämättä siitä, mitä muualla maailmassa tapahtuu. Juuri eurohan nimenomaan estää alkuunsa noiden fantasioiden toteuttamisen. Joskaan ei ne muutenkaan niin toteuttamiskelpoisia olisi.

Eero Mattila

Antti ajaa ainakin kaksilla rattailla. Samaan aikaan lakkokeisarina, ohjailee verottomia osinkoja VVOsta puolueen kassaan, vaalitappion jälkeen puoluetoimisto myytiin VVO:lle, jonka pitäisi rakentaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ja eduskunnassa esitellään vaihtoehtobudjettia jolla saadaan Suomi kasvuun.
- Antissa tekopyhyys tiivistyy.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jussi ja Eero. Ehkä Antti elää kahdessa maailmassa? Mikä-mikä ja sitten tällä telluksella?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Eikö kaikki kansanedustajat elä kahdessa maailmassa, joissa on aivan eri lainalaisuudet, hallituksessa ja oppositiossa?

Käyttäjän RaimoKorhonen kuva
Raimo Korhonen

Tämäntyyppiseet arviot (ja myös ne, jotka eduskunnassa esitettiin) vahvistavat sitä, että SDP taitaa sittenkin olla oikeilla jäljillä.

Kaikkein absurdein oli toki Timo Kalli, joka uhkaili EU:n komission holhouksella, mutta eivät Stubb ja Soini siitä paljon jääneet - eikä nyt arv. dosentti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"vuoden 2011 Jutta Urpilaisen toteamus"

Tuo toteamus oli itse asiassa: "Eipäs nyt hötkyillä!"
(Se liittyi säästösuunnitelmien toteuttamiseen).

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Sdp:n vaihtoehtobudjetin kokonaisveroasteen muutos on 0,0 prosenttia. Tämä kävi myös eduskuntakeskustelussa läpi. Jotkut verot ja maksut siis nousevat ja toiset laskevat.

Ehkä blogisti Luukkainen ei ole lukenut vaihtoehtobudjettia siis läpi?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Anti Koselan postaus on täynnä virheitä enkä viitsi nyt niitä listata. Aina nimistä lähtien.))) ortografiaa hyvä ystävä ortografiaa!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kuten jokainen, on myös Stubb filosofi, ja sellaisenaan erehtyväinen. Ei siinä sen kummempaa pyhyyttä.

Pian näemme laboranttiministerin paukuttavan kengällä parlamentin pöytää, ellei Soini ehdi ensin hallintarekisteriä puolustamaan kutsumukseltaan olla pelastamassa ihmiselämää kaikissa muodoissaan. Joku voisi luulla, että eletään 30-luvulla, mutta ehkä sentään ei.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset