Arto Luukkanen

Paljastus: Stubbin "syvän etelän" opintie

Stubb sanatorioon leppäilemään!))

Keskustelu siitä, valehteliko ministeri Stubb vai oliko hän vain erehtyväinen, on jatkunut kiivaana. Aivan turhaan.

Jos oletetaan, että ministeri ei valehdellut (jos olisi siis valehdellut niin silloin hänen pitäisi erota automaattisesti ja heti) niin itseasiassa päädytään vielä pahempaan lopputulokseen.

Nimittäin siihen, että Stubbilla ei ole intellektuaalisia edellytyksiä jatkaa virassaan. Se, että meillä on ministeri, joka ei tiedä 90% ja 10% eroa on vaarallista. Tai se, että ko. henkilö kekkailee tai fabuloi faktoja. 

Isänmaan kannalta ei ole aivan sama, että meillä on valtiovarainministeri, joka uskoo, että Suomella on 100 miljardia saatavia – ei velkaa. Tai että niistä Suomen veloista olisi 90% saatavia.

Kunnon kristittyinä ja kansalaisina on meidän kaikkien nyt vedottava Stubbiin, että hän menisi sanatorioon lepäämään ja sen jälkeen matematiikan tunneille. Toisaalta, ehkä Stubbin vilkas mielikuvitus johtuu siitä, että hän ei ole päivääkään opiskellut missään kilpaillussa yliopistossa vaan on ”solahtanut” niihin isolla rahalla ja suosituksilla.

Stubbin opinahjo: syvän etelän opisto - ”for Christ and learning”

Siteeraan tässä nyt erästä Uuden Suomen blogia (http://apatia.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206591-miksi-kurjistaa-suomalaista-yliopistoamme).

Stubbin opintien faktat ovat masentavat.

”Stubb suoritti high school -diplomin Mainland High Schoolissa Daytona Beachissä. Ylioppilaaksi hän kirjoitti Gymansiet Lärkanista Helsingistä 1988. Valtio-opin kandintutkinnon (Bachelor of Arts) hän suoritti Furman yliopistossa, jonka motto näyttää olevan ”For Christ and Learning”, Etelä-Carolinassa 1993. Furman ei kuulu maailman sadan parhaaksi arvioidun yliopiston listalle, toisin kuin Helsingin yliopisto kuuluu. Se on yksityinen ”liberal arts” college eikä se ole yliopisto sanan eurooppalaisessa mielessä.”

Meillä sanottaisiin: kansanopisto.

”Furman on netin tietojen mukaan opiskelijamäärältään (n. 2800 opiskelijaa) hieman isompi kuin Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta – tosin sillä merkittävällä erotuksella, että hyväksymisprosentti collegeen on hyvin korkea (2015 68,7 %, 2012 77,5 %). Toisin kuin Helsingin teologisessa tiedekunnassa, Furmanissa ei voi harjoittaa tieteellisiä jatko-opintoja, väitellä tohtoriksi eikä siellä ole post-doc ohjelmia muualla kuin ”post master´s degree in educational leadership”. Furmanin collegessa ei ole pääsykokeita, vaan opiskelijapaikka myönnetään opiskelijahaastattelun perusteella.”

”Maisteriksi Stubb valmistui Bruggen College of Europesta 1995. Koulun maisterinohjelma on vuoden mittainen. Suomessa maisteriopiskelija sen sijaan joutuu puurtamaan kaksi vuotta maisterin tutkinnon suorittamiseksi. Financial Times kuvaa koulun tehtäväksi tuottaa vuosi toisensa jälkeen Euroopan integraatiosta innostuneita maistereita. Economistin kuvauksen mukaan koulu antaa eliittisilauksen eurobyrokraatin uraa tavoitteleville. Filosofian tohtorin tutkinnon Stubb suoritti EU-politiikasta Lontoon School of Economicsista 1999.”

Avoimia kysymyksiä on paljon. Bruggeen ei mennä muuten kuin ulkoministeriöiden suosituksella. Kuka ja mikä Suomen ulkoministeriöstä suositteli Stubbia Bruggen Collegeen of Europeen? Nyt olisi hyvä kertoa se medialle.

Entä kuka maksoi kalliit lukukausimaksut? Suomen ulkoministeriökö? Entä millä eväin Stubb meni LSE:hen? Taaskin suosituksilla – ei kilpailulla?

Oli miten oli Stubbin opintie ei ole ollut kilpailtu eikä ilmeisesti siihen ole liittynyt paljoakaan intellektuaalisia aspiraatioita vaan enemmänkin suosituksia, haastatteluja, innostusta ja pyrkyä.

Ihan hyvä sekin.  

Valitettavasti tässä kriisitilanteessa tarvittaisiin enempi sellaista osaajaa valtiovarainministerinä. Ei keksijää tai...

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tietysti jokaisessa organisaatiossa pitää olla "kylähullu" tai "riiviö". siis ehkä Stubbia tarvitaan))))

Pekka Iiskonmaki

#1
Minun luottamukseni useita kertoja Kokoomusta äänestäneenä rupesi murenemaan Silakka Holkerin aikoina.

Kataisen pöytäkirjat taas vahvistivat käsitystäni. Lisäksi pääministeri Katainen karkasi omasta hallituksestaan.

Nyt sitten karkulaisen tilalle tullut expääministeri sekoilee. Ei käy Sipilää kateeksi.

Suomen taloudellisen tilanteen huomioiden, se vaatisi matemaattisia kykyjä edes cum lauden verran.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

edes lubenter oli hyvä--- hymähdellen hyväksytty

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Pekka, ex.pääministerien matikka ei oikein ollut laadukasta, mutta nyt on sitten sellainen mies remmissä, jolla on matikka hallussa. Nimittäin pääministeri Sipilän ylioppilastodistuksessa on matikan (llaja) arvosana L. Toivoa on ilmassa enemmän tuosta näkökulmasta katsottuna.
Niin ja onhan Soinillakin arvosana C laajasta matikasta. Yleisarvosana niin Sipilällä kuin Soinilla näyttää olevan L. Lahjakkaita miehiä. Stubbin yleisarvosana on puolestaan M.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128856868358...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #10

No miksiköhän Soini laisti sillä pitkän matikan cumullaan valtiovarainministerin pestin ja valitsi itselleen mieluisamman?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #23

Kun kerran kiinnostaa, niin kysyhän Soinilta itseltään suoraan. Älä minulta, kun ei ole lähiyhteyksiä häneen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

Tuskin joutaisi minulle vastaamaan, mutta Artolle todennäköisesti vastaisi, ja syyttävä sormi olisi syytä osoittaa sinne.

Edit:

Soinin matikka taisi laajeta, MTV: Matematiikka, lyhyt C

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tallai...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #26

Kumman uutiskirjoitus lienee oikea, sillä IS:ssa kirjoitettu "Matematiikka (laaja) C". Kommentistasi voi saada sellaisen kuvan että minä olisin tuota matikan arvosanaa laajentanut. Kun nälvit, niin jospa kuitenkin oikeita kohteita!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #28

Uskoisimmeko Soinia:

Kyllä minullakin lyhyt matematiikka (8) oli…

http://timosoini.fi/2013/02/hallitus-antautui-maks...

Edit:

"Kommentistasi voi saada sellaisen kuvan että minä olisin tuota matikan arvosanaa laajentanut."

? Onhan siinä linkki Ilta-Sanomiin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #23

Soini pirautti Senaatintorin porttikongista neuvonantajalle joka kehotti valitsemaan kutsumusammatin jossa voisi ajatella ihmiselämän pyhyyttä.

Oikeastaan kysymys on ihmisluonteen paljastumisesta, tarkemmin ottaen naisen luonteesta. Soini on sanonut soittaneensa porttikongista nimenomaan vaimolleen ryhtyisikö valtiovarain- vai ulkoministeriksi.

Eiköhän juuri nainen toivo jälkikasvulleen kaikkea hyvää mitä esim. EU voi virkoina tarjota. Nainen puhuu mielellään ylisukupolvisista arvoista vältellen turhia riskejä. Siksi kirkkohallituksen entinen tiedottaja Annika Saarikko johtaa keskustan puolueohjelman uudistustyötä.

Uskontohenkinen nainen löytyy niin Dianapuistoon toimistonsa muuttaneen Soinin kuin sipoolaistuneen Sipilän takaa, viimemainitun kaksikin, vaimo ja Riina Nevamäki, joka ilmoitti blogissaan (silloin kun se oli vielä netissä luettavissa) kaksikielisyyden missiokseen politiikassa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tällaistako siellä etelän EU/EMU-kabinetissa on opetettu?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, miten mahtaa olla tässä kirjoituksessa;"Jos oletetaan, että ministeri ei valehdellut (jolloin hänen pitäisi erota automaattisesti ja heti) niin itseasiassa päädytään vielä pahempaan lopputulokseen." ajatuksen juoksun kanssa?

Siis jos ei valehdellut, niin pitäisi erota. Vai kuinka ajattelet? Itse katsoisin, ei eroaisi kun ei valehdellut. Menipäs vaikeaksi tämä selittely. ;)

Stubbin ylioppilas todistuksessa (laaja) matematiikan arvosana on A, joten ei kovin kehuja ansaitseva. Hatusta heitetyt prosenttiarviot voitanee laittaa samaan piikkiin. ;)

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128856868358...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Sirpa. Aivan...laitoin siihen täsmennyksen. )))

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Moi Arto,
älä lyö lyötyä.
Stubb on edustavin ja kielitaitoisin poliitikko, jota on nähty pitkiin aikoihin.

Anna miehelle aikaa. Hänestä kasvaa vielä arvokas henkilö ulkopolitiikkaan.

Oliko avustajien vaihtamisen paikka ?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Pertti. Enhän minä lyö vaan tuen. Nyt on kriisi ja Suomi ei kerkiä odottamaan....

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Arto menee pohjamutia myöten. Hirvimäki se vaan lukee tekstiTV:tä -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2075...

***

Stubb on mun mielestä parhaita ulkopolitiikan osaajia... mutta tämä peli ei saa vedellä, vaikka kuinka oltaisiin Suomessa.

Ei missään puolueessa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eipä ole sen paremmin DI Sipilalläkään luvut hallussa, kun paasaa kansalle, että velkaannumme miljoonan tunnissa, kun tosiasiallinen velkaantuminen on lahes puolet pienempi "Valehtelijoiden klubiksi" toimittaja Tommi Parkkonen tätä hallitusta tämänpäiväisessä IL nimittää ja syystä.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Komiaa, sittehän ei tarvitse rakenteita mitenkään muuttaa, mennään samoilla kuin tähänkin asti.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Alexander Stubbin väitöskirja on saatavissa verkosta: http://etheses.lse.ac.uk/1054/

Helsingin yliopiston dosenttina Arto Luukkanen osannee arvioida sen pätevyyttä paremmin kuin minä, joka luin siitä vain alun metodiosuuden.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kuinkahan paljon ministerimme ovatkaan laskeneet luikuria? Ettei vaan viimeisin rahaministerimme "ynnälaskumoka" olisi vasta "jäävuoren huippu"?
Tunnen turvattomuutta, kun ei voi luottaa korkeimpiinkaan päättäjiimme.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kuten jokainen, on myös Alexander Stubb filosofi, ja sellaisenaan erehtyväinen. Ei siinä sen kummempaa pyhyyttä.

Sitra, Suomen Gosplan, käynnisti taannoin projektin innovoimaan maaseudun maisemien kaupallistamista sen jälkeen kun kaikki irti saatava on sieltä tuotteistettu. Eräs nuorimies on malliksi videoinut kumpareita, lahdenpohjukoita sekä muita kansallismaisemia useamman kuukauden ajan kierrellen.

Väestöennusteen mukaan 2030 mennessä Ahvenanmaan väkiluku kasvaa 19% Kainuun seutukuntien vastaavasti supistuessa.

Arlan tuotteita saa nykyisin myös syrjäseutujen marketeista, vaikka sähkäkottikärryillä. Sipoo rules.

Wikipedia: "Gosplan (ven. Госплан) eli Neuvostoliiton valtiollinen suunnittelukomitea (ven. Государственный комитет по планированию, Gosudarstvennyi komitet po planirovaniju) oli vastuussa taloussuunnittelusta.

Organisaatio perustettiin 1921 Sovnarkomin asetuksella. Sillä oli aluksi neuvoa-antava rooli. Suunnitelmatalouden ja viisivuotissuunnitelmien käyttöönoton myötä Gosplanista tuli keskeinen elin, joka otti käskynsä ministereiltä (kansankomissaareilta) ja toimi ministeriöiden kautta."

Siellä saattoi käydä niin että oikeusministeriksi noussut laborantti paukutti kengällään parlamentin poytää, vai missä se tapahtui?

Pasi Sillanpää kiittelee mainiosti Sipilän hallitusta kansan silmien avaamisesta:

http://pasisillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kaytta...

Pekka Iiskonmaki

#15
Keskusta on saanut uuden Januksen, mutta puolueen linja pitää.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Lempinimi "Stupido" ei ole siis kovin kaukaa haettu...:)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kun luin ensimmäisen kerran uutisjutun hatusta heitetyistä prosenteista, niin jäin ihmettelemään suuruusluokkien ja prosenttien ymmärrystä, kun Stubb rupesi selittelemään asiaa parhain päin.

Suomalainen tohtorintutkinto tietääkseeni edellyttää jonkinlaista ymmärrystä prosenttiluvuista ja suuruusluokista. Stubbin tutkinnosta en tiedä.
Stubbilla oli lyhyt matematiikka lukiossa. Siihenkin oppimäärään kuuluu prosenttilukukäsite ja jonkin verran tilastomatematiikkaa.

Prosenttilukujen ymmärtäminen ei nyt kovin ihmeellisiä taitoja vaadi.

Tätä taustaa vasten herää epäilys siitä politiikassa niin tyypillisestä ilmiöstä, kun ollaan jäämässä kiinni jostakin. Heittäydytään suorastaan autettavaksi. Muisti näyttää heikentyneen äkillisesti ja pahasti ja muut kognitiiviset taidot ovat "hakusessa".

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomessa yleensä ministeri joutuu eroamaan vasta, kun omien luottamus katoaa. Saa tehdä aika isojakin munauksia, mutta jos omien luottamus säilyy, niin pääministeri ei lähde sellaista ministeriä noin vain erottamaan, se vaarantaisi koko hallituksen. Tästä seuraa se miten niin tasoltaan vaihtelevin perustein ministereitä lentää pihalle hallituksista.

Käyttäjän PaavoLambropoulos kuva
Paavo Lambropoulos

Koko hallintarekisterilaki on niin monimutkainen, ettei sitä suuri osa suomalaisista edes ymmärrä. Tässä ei ole nyt kyse ollenkaan itse laista vaan luottamuksesta. Uskotaanko nyt siihen, että lakiuudistusta ajetaan sen takia, että palveluja saataisiin edullisemmin ja monopoli purettaisiin, vaan onko laki "välttämätön verosuunnittelun" työkalu elinkeinoelämälle.

On selvää, että tahot joilla on paljon omaisuutta ja pääomatuloja; siis ainakin osa tahoista ei halua maksaa veroja. No, näinhän on asian laita myös palkansaajien kohdalla. Jos tarjotaan täysin lainmukainen menettely omaisuusjärjestelyille niin, että lopputuloksena veronkeruu ei onnistu, syntyy yhteiskuntaan moraalivaje, joka on paljon suurempi kuin valtion talouteen fiskaalisesti syntyvä kuoppa, kun osa rikkaista ihmisistä, ja organisaatioista ei maksa kaikkia pääomatulojen verojaan.

Edelleenkin olen sitä mieltä, että Stubb tekee vääriä hommia. Nämä valtionvarainministerin duunit pitää jättää matematiikasta jotain tajuavalle ja asioihin perehtyvälle hieman kyynisemmälle ihmiselle. Stubb on persoonallisuudeltaan sellainen, että hänen hommiin sopii parhaiten erilaiset PR -jutut, joilla luodaan positiivista mielikuvaa suomalaisuudesta ilman, että samalla aiheutetaan taustalla tuhoa... tai moraalivajetta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Niin kuin ei muutenkin riittäisi nauramista, on tuossa oikean laidan palkissa klikattavissa juttu "Iisakki Suomesta aloittaa seuraavan vallankumouksen" jossa Sitran Jukka Vahti piirtelee tulevaisuuden elukkaa, vaikka kutsuukin häntä ihmiseksi.

Sitran hallituksen pj:nä toimii valtiovarainministeriön pomo Martti Hetemäki monivuotisen edeltäjänsä Raimo Sailaksen tavoin.

Toinen eduskunnan "alainen", eduskuntatutkimuksen keskus on perustettu valvomaan kansanedustajia ettei median tarvitse vaivautua. Myös ulkopoliittinen instituutti toimii eduskunnan "valvonnassa".

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kuka ja mikä Suomen ulkoministeriöstä suositteli Stubbia Bruggen Collegeen of Europeen?"

Se onkin mielenkiintoinen kysymys kun CV:n mukaan Stubb on opiskellut putkeen ja ollut Suomessa työssä vasta Bruggen jälkeen, sekä liittyi kokoomukseenkin vasta 2004 europarlamenttivaalien alla:

1995 Master of Arts (MA) valtio-opissa, College of Europe, Brugge
1994 Dîplome de Langue et Civilisation Française (DL), Sorbonnen yliopisto, Pariisi
1993 Bachelor of Arts (BA) valtio-opissa, Furman University, Etelä-Carolina, USA

- Arto, kilauta Stubbille)))

http://www.alexstubb.com/?page_id=45

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

On ehkä hyvä muistuttaa yleisellä tasolla siitä, että nuo "syvän etelän" yliopistot eivät ole aina edes suomalaisten ammattikorkeakoulujen tasolla. Yhdysvaltain valtionyliopistot sen sijaan vastaavat suomalaisia ammattikorkeakouluja. (Vitsikästä onkin, että Suomessa ammattikorkeakoulut käyttävät itsestään englanninkielistä nimitystä "university of applied sciences", vaikka kyseisillä oppilaitoksilla ei ole mitään tekemistä soveltavien tieteiden, esimerkiksi soveltavan matematiikan tai soveltavan filosofian kanssa, jotka ovatkin hyvin teoreettisia tieteitä - puhdasta harhaanjohtamista siis.)

Oikeita yliopistoja Yhdysvalloissa ovat yksityiset yliopistot ja eräät kehittyneimpien osavaltioiden valtionyliopistot. Tosin niissäkään opiskelijoiden taso ei ole kovin korkea. Yksityisiin yliopistoihin pääsee rahalla, ja siksi niissä opiskelee kaikenlaisia Persian prinssejä. Niihin myös ostetaan opettajiksi eskoahoja ja tarjahalosia sekä Yhdysvaltain presidentin entisiä neuvonantajia. Professorit edustavat yleensä älymystöä, sillä palkkalistoille ostetaan nobelisteja kuin ravihevosia, mutta välimatka opiskelijoihin on kanssakäymisen kannalta pitkä, ja sen vuoksi opiskelijat pelaavat pihalla koripalloa. Myös väitöskirjat vastaavat kiitettävää suomalaista gradua.

London School of Economics on kyllä laadukas yliopisto, mutta sielläkin väitöskirjojen taso vastaa suomalaista entistä lisensiaattityötä. Bolognan prosessiin liittyvän tutkintojen harmonisoimisen myötä myös Suomessa ovat väitöskirjat muuttuneet 2000-luvulla lisensiaattitöiden tasoisiksi, kun artikkeliväitöskirjoista on tehty tutkimusten muotoihanne ja arvolauseistakin ollaan luopumassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset