Arto Luukkanen

Vassarit eivät irtisanoudu gangsterismista?

Suomen lainkuuliaiset ja rauhalliset kansalaiset toivovat kovasti, että Vasemmistoliitto sanoutuisi irti viime itsenäisyyspäivän anarkistisesta viher-komsomolilaisesta väkivallasta.

Suomessa ei ole ollut tapana harjoittaa väkivaltaa edes poliittisia vastustajia vastaan. Poliittiset murhat ovat jääneet muutamaan sillä meillä on vanhastaan uskottu sanan voimaan ja siihen, että poliittisella vastustajallakin on omat oikeutensa. Sisällissota on tietysti oma lukunsa.

Se, miksi tämä irtisanoutuminen olisi tärkeää, liittyy Vasemmistoliiton historiaan. Sen johtajat ovat osallistuneet ennen tällaiseen itsenäisyyspäivän riehuntaan, eivätkä ole tätä koskaan oikein irtisanoutuneet siitä.

Tavallisille lainkuuliaisille kansalaisille voi jäädä tästä riehunnasta sellainen epäilys, että nämä viime itsenäisyyspäivän viher-komsomoli-gangsterit olisivat jotenkin yhteyksissä Vasemmistoliittoon. Näinhän ei varmaankaan ole.

Se, ettei Vasemmistoliitto tuomitse ja irtisanoudu tästä terrorista voi mahdollisesti antaa aihetta epäillä, että ko. puolue on näiden riehujien ns. ”poliittinen siipi”.

Sana liittyy Pohjois-Irlannin ikävään historiaan. Irlannin tasavaltalaisarmeija jakaantui periaatteessa kahteen osaan (Muitakin jakoja oli. Esim. jako ”väliaikaisen siiven” ja vanhan IRA:n välillä). Ensimmäinen oli sen aseellinen siipi, joka harjoitti terrorismia ja väkivaltaa Pohjois-Irlannissa.

Terroristijärjestön poliittinen siipi oli vuonna 1905 perustettu järjestö nimeltään ”Sinn Féin”. Sinn Féinin poliitikot, kuten puheenjohtaja Gerry Adams, ovat myös IRA:n toimintaan osallistuneita aktivisteja, joko terroriin tai rauhanomaisimmillaan ihmisoikeusmielenosoituksiin osallistuneita. Työnjako oli selvä: kun IRA pommitti ja ampui niin Sinn Fein ojenteli käsiään ja totesi, että näin tässä nyt käy kun ei tehdä kuten he sanovat.

Lainkuuliaisuuden, lain, järjestyksen ja yhteiskuntarauhan nimissä Vasemmistoliiton olisi nyt ryhdistäydyttävä.

Rauhallinen, toista kansalaista ja lakia kunnioittava kansa odottaa Vasemmistoliitolta voimakasta ja selvää irtisanoutumista anarko-viher-komsomolilaisesta terrorista.

Mikäli Vasemmistoliitolla on jotain oikeita poliittisia päämääriä, pitäisi sen uskottavasti irtisanoutua tästä pohjimmiltaan fasistisesta rähjäporukasta.

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Miten itsenäisyyspäivän tapahtumat liittyivät Vasemmistoliittoon?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Vasemmistoliiton kannattaisi todellakin ihan itsensäkin takia irtisanouttua väkivallasta kunnolla. Toki kannattaisi muissakin asioissa muuttaa linjauksiaan. Tosin tuomiota vasemmistoanarkistien väkivallalle ei taida tulla, ainakaan jos vassarit valitsevat Li Anderssonin seuraavaksi puheenjohtajakseen. Hän on aina ollut tuomitsemassa oikeistolaisten toimintaa, mutta ei ole sanonnut mitään aateveljiensä ja -siskojensa väkivaltaisesta toiminnasta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niin, johtunee Lin kohdalla siitä että hänen mukaansa vasemmistolainen väkivalta on parempaa.

https://www.youtube.com/watch?v=cqnB4Q0hOWs

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Täysin samaa mieltä. Komsomol ei kyllä kuulu asiaan; se oli NL:on nuorisojärjestö, eikä mikään terroristi- tai anarkistiporukka.

Valitettavasti anarkisteille näyttää olevan tärkeintä rähinä sinänsä.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Itsekin uskoisin, että riehuminen on monesti vain riehumista riehumisen ilosta. Joillakin on liian tylsää ja sitten mennään jonkun pienen anarkistiryhmän mukana. Sen verran on umpimähkäistä väkivaltaa elollisia ja elottomia asioita kohtaan nähty.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

"Fasistisen rähjäporukan" käsitteestä tulee itselleni mieleen ainakin nykyinen perussuomalaisten puolue: vaaditaan kieltoja, tuomitsemisia, irtisanoutumisia, ihaillaan militarismia, lietsotaan vihaa kokonaisia ihmisryhmiä kohtaan, levitetään propagandaa, valehdellaan kansalle jne.

Luukkasen laadultaan pakkomielteinen russofobia johtaa väistämättä siihen, että hän vetää Venäjän mukaan tavalla tai toisella mihin tahansa juttuun, myös siis niihin millä ei ole tosiasiassa mitään tekemistä Venäjän kanssa. Aikoinaan Yhdysvalloissa McCarthy, joka näki vainoharhoissaan Venäjän agentteja joka kulman takana, harjoitti samanlaista "ajattelua" vaati jatkuvasti myös kaikenlaisia hihasta vedettyjä irtisanoutumisia.

Luukkasen kaltaisille persuille erittäin kiusallista on se, että persut ovat järjestelmällisesti valehdelleet kansalle, pettäneet kaikki antamansa lupaukset ja halventaneet näin demokratiaa. Koska persut eivät kykene käsittelemään näitä omia ongelmiaan ja omien ongelmien kohtaaminen on niin vaikeata, niin siksi syyllisiä aletaan muualta ja muita kohtaan aletaan jaella tyhjänpäiväisiä sekä todellisuudesta vieraantuneita vaatimuksia "irtisanoutumisista" ja "tuomitsemisista".

Oletteko persut muuten jo lopettaneet kansalle valehtelun?

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Muistaakseni ei ole kovin pitkää aikaa siitä kun Arhinmäki vaati pää punaisena Soinilta kaikenlaisia irtisanoutumisia. Jos ette sanoudu irti väkivallasta niin kertokaa sekin tai olkaa sitten aivan hiljaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

siellä ovat nyt kaikki hiljaa. Ei käänny takki, ei sihise katumus. Miten vassarit voivat olla näin hiljaa??

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Andreas. En tiedä oletko trolli mutta kehotan vakavasti sinua vihanhallintaan. Muista: viha johtaa ärtymykseen ja verenpaineen nousuun. Se ei ole terveellistä. Sinulle Andreas/trolli Andreas sanoisin: siunattua adventtia!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Minulta kyseltiin pitäisikö tämä blogi suunnata myös demareille. Minun mielestäni ei; he eivät ole väkivallan puolella.

Käyttäjän RaimoKorhonen kuva
Raimo Korhonen

Eipä liene noista ns. mielenosoittajista kukaan edes kuullut järjestöstä nimeltä Komsomol?

IRA:n ja Vasemistoliiton yhdistäminen on lievästi sanoen yliampuvaa, mutta kyllä: Vasemmistoliiton olisi syytä ottaa etäisyyttä rähjäporukkaan.

Ja jos naamioidutaan ja aseistaudutaan astaloin ja rikotaan paikkoja, ei se mikään mielenosoitus ole.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Anarkisteja selittää parhaiten historiasta tuttu hovinarriperinne. Wikipedia: "Hovinarreja on ollut länsimaissa keskiajalta uudelle ajalle asti. Narri saattoi olla joko oikeasti mielenvikainen (vrt. engl. fool) tai vain näytellä hullua. Narreja ei ollut vain kuninkaan hovissa, vaan useat aateliston edustajat ja jopa kirkonmiehet pitivät itsellään narria. Narri olikin eräänlainen statussymboli siinä missä erikoinen lemmikkikin keskiajan ja uuden ajan alun yhteiskunnassa. Mielenvikaisia henkilöitä oli myös tavallisen kansan parissa ja hekin naurattivat tavallista kansaa omilla tempuillaan ja oudolla logiikallaan. "

Anarkistien järjettömiä puheita ja tekoja siedetään, koska niitä pidetään narrien kaltaisena hullutuksena. Itse anarkistien ideologia on käytännössä mahdoton saada toimimaan yhteiskunnassa. Heidän rähinöintinsäkin on järjenvastaista. Kaikki on oikeasti teatteria. Anarkistit eivät itsekään usko omiin teorioihinsa. Johtava anarksti Suvi Auvinen on töissä teatterikorkeakoulussa. Hänelle anarkismi on samanlainen performanssi kuin Jumalan teatteri oli aikanaan.

Anarkistien lisäksi yhteiskunnassa hyväksymme myös muitakin "hovinarreja", tai "kylähulluja". Annamme erilaisten ihmisryhmien esittää järjettömiä, eli hulluja teorioitaan, ja suhtaudumme niihin suvaitsevaisesti, vaikka järjellä ajatellen tiedämme, että heidä ajatuksensa ovat irti maasta.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

"Come out ye Black and Tans/ come out and fight me like a man/ show your wife how you won medals down in Flanders/ tell her how the IRA/ made you run like hell away/ from the green and lovely lanes of Killashandra..."

Jos kuitenkin hetkeksi vakavoidun, niin minun on hyvin vaikea hahmottaa Vasemmistoliiton ja katuanarkistien välillä samanlaista suhdetta, mikä Sinn Féinillä oli Irlannin tasavaltalaisarmeijaan. Myös neuvostoliittolaisen nuorisojärjestö Komsomolin yhteys katuväkivaltaan jäi minulle epäselväksi. Analogioissaan tämä kirjoitus ei siten osunut ihan maaliin.

Koomikko Steve Coogan teki muuten aikoinaan loistavan televisiosketsin Gerry Adamsista. Coogan sonnustautui surkeaan irtopartaan, imaisi pullosta heliumia ja kimitti suustaan: "Sinn Féin is a legitimate political party!" Kun televisiohaastattelijaa esittänyt näyttelijä kysyi, sanoutuuko Sinn Féin irti väkivallasta, Coogan tiuskaisi takaisin: "Your tone is antagonistic and you're making me very angry!"
Kumma kyllä, Coogan näytti ja kuullosti tuolloin Paavo Arhinmäeltä...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset