Arto Luukkanen

Presidentti on perussuomalainen?

Niin!

Vaikka sitä nyt miten käänteleisi tai väänteleisi mutta se täytyy vain nyt huokaista: Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön eilinen puhe oli todella hyvä.

Se oli erinomainen - jos ottaa huomioon sen mitä hän totesi pakolaiskriisistä.

Presidentin puheenvuoro oli niin painava kuin tässä vaiheessa voi olla.

Bravo Sauli! Näyttääpä olevan niin, että hän paljasti puheessaan kansalaisten valtaosan huolen ja toiveen.

Ilmoitan täten tässä juhlallisesti, että presidentti ei kirjoittanut edellistä blogiani "http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209067-ajattelen-olen-rasisti" mutta että hän olisi ehkä voinut allekirjoittaa sen...))))) ainakin jos se sisältöä ajattelee. )))

Orpo vs. Niinistö

Vielä kerran - puhe oli hyvä.

Presidentti ja hallitus (ainakin sen enemmistö) toimivat nyt yhdessä.

Tosiasiat ovat valjenneet tai ainakin valkenemassa. Ministeri Orpo ja hänen "hinnalla millä hyvänsä" linja on nyt unohdettu. Samoin Orpo varmaan haluaa unohtaa kesäisen HS:n lausuntonsa siitä, että jokainen joka edes arvuuttelee tulijoiden motiivia - on rasisti. 

Ajatelkaa myös hyvät kansalaiset mitä se olisi merkinnyt, jos hallituksessa istuisivat nyt SDP tai vihiriät. Maa olisi kaaoksessa.

Eli hyvät perussuomalaisia äänestäneet - vielä kerran suuri kiitos Teille!

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. jokainen voi miettiä näin hyvän puheen jälkeen - onko presidentti perussuomalainen vai kokoomuslainen???))))

pps. Huomasin, että siuntiolainen Mika on ansiokkaasti kommentoinut tätä blogia. Ymmärtämättä siitä oikeastaan yhtään mitään. Joskus rationaliteetti karttaa keskustelua kuin piru vihkivettä tai kuin Neuvostoliitto uudistuksia. ))))'

ppps. Kokoomus-siuntiolainen Mika ei sitten halunnut keskustellaakkaan omista ajatuksistaan. Harmi.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (97 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Artolta asiaa heti alku aamusta. Kiitos!

Oikein Hyvää Uutta Vuotta! Toivotaan presidentin puheen menneen perille kaikkien edustajien mieliin eduskunnassa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kiitos Sirpa! Hyvää uutta vuotta myös Sinulle!!!

Pekka Heliste

Heh, Niinistö vahvisti linjan, jota tähänkin saakka on noudatettu.

Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista on tähänkin saakka hyväksytty alle puolet

Esim 2014 hakijoita oli 3600 ja oleskeluluvan sai 1350 eli runsas 30 %

Nyt on mielenkiintoista nähdä moniko noista 30000 saa oleskeleuluvan

Pitäisi jäädä johonkin 5000 tietämille jos puheet elintasopakolaisita pitää edes suuntaa-antavasti paikkansa?

Käyttäjän IlpoHaalisto kuva
Ilpo Haalisto

Meidän presidenttimme Sauli Niinistö on maahanmuuttorealistinen - olemme olleet naiveja Ruotsin päämisteri Löfvenin sanoin. - Avoimmuutta virkamiehet.

Maa on minuun ja minä maahan tyytyväinen - Ich war mit dem Land und das Land mit mir sehr zurieden, Per Brahen sanoin historia toistaa itseään.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tarkkailkaa eläimiä, kuten tsunamin tapauksessa tapahtui usean lajin kohdalla, pako ylemmille alueille. Löytyyköhän googletranslatorista tälle viestille muunnosta:
https://www.youtube.com/embed/Vogp-n1-JPA.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Itse olisin jättänyt puheesta pois Oscar Taipaleen, joka marjanpoiminnastaan ei maksa lainkaan veroja tiukassa taloustilanteessa olevalle Suomelle.

Mieleen nousevat vääjäämättä ulkomaiset veroparatiisit, joiden kotimaisia käyttäjiä on toisaalta paheksuttu, koska valtion verotulot näin pienenevät.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Ymmärrän sinällään Pekan kommentin, mutta toisaalta muistan elävästi miten useina vuosina (erityisesti viime kesänä) netin erilaisilla palstoilla kitistiin massoittain siitä, miten suomalaiset työttömät ja muuten vain toimettomana olevat ihmiset eivät edes marjaan vaivaudu lähteä - siinä missä jopa tuhannet ulkomaalaiset tulevat Suomeen poimimaan marjoja - ja siten itselleen pientä ylimääräistä tiliä tee.

Itse aktivoiduin marjanpoimintaan viime kesänä työttömän ominaisuudessa ja koin verovapaiden rahojen tulleen todella tarpeeseen, sillä kyllähän ruokarahalla lapsiperheessä on aina käyttöä.

Suhtautumista marjanpoimintaan on siis moneen lähtöön. Joku kokee että marjanpoiminnan verovapaus pitäisi poistaa, joku on ehdottomasti thaimaalaisia marjanpoimijoita vastaan, siinä missä taas kolmas haluaisi pakottomalla pakottaa suomalaiset työttömät metsiin poimimaan vastineeksi työttömyyskorvauksesta jne.

Presidentin puheeseen nostettu Oscar Taipaleen maininta oli mainio veto, hatunnosto sille että jos nuori ei kerta kaikkiaan saa kesätyötä normi konstein, niin sitten työllistää itse itsensä edes poimimalla marjoja. Kyseessä on kuitenkin täysin laillinen, yleisesti hyväksytty tapa tienata rahaa (verovapaasti).

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Media esitteli useita näitä kesätöitä itselleen järjestäneitä nuoria. Etenkin erilaisia tuotteita kauppaavia kioskeja oli perustettu runsaasti.

Heidän joukostaan olisi varmasti löytynyt mallikelpoinen, veroja maksava ja Suomea nousuun auttava nuori ja neuvokas "yksityisyrittäjä".

Pekka Heliste

Oscarikin osasi ajatella ja myi marjat 10-kertaisella hinnalla kuluttajille ei siis välittäjälle pilkkahintaan

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pres. Niinistö on varmaan yhtä innoissaan tästä Luukkasen rykäisystä, kuin oli Mauno Koivisto, kun Veikko Vennamo ilmottautui hänen tukijakseen -82 presidentivaalissa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hyvä puhe, joskin olen lukenut vain otsikon "Maassa maan tavalla" Itse täsmentäisin että maakunnassa maakunnan tavalla, esim. Sveitsi jota pidetään kehittyneen demokratian esikuvana. Siellä yksilö voi valita minkä kielisessä kanttonissa haluaa asua. Mitä kevyemmät ideologiset hallintorakenteet ihmisillä on yläpuolellaan, sitä tyytyväisempiä he ovat elämäänsä. Tavallinen sveitsiläinen ei edes välitä tietää minkäniminen tyyppi kulloinkin istuu liittovaltion presidentinhuoneessa.

Vain Suomessa toisen kyttäys on niin verissä, esim. UKK supolaisena, että "matrjoskan" ulkouori on sinivalkoinen, mutta sisäkerros sinikeltainen. Ei tarvitse jemmata mikrofoneja seiniin tai lampunvarjostimiin, koska on omistajankieli.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

"Matrjoska" vertaus selittäisi miksi jotkut venäläiset nuoret pitävät suomalaisia tyttöjä nukkeina.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hesarille on kaivettu syksyn arkistoista esiin Matti Vanhasen kehut Aleksis Kivelle modernin ajattelun isänä.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Mikähän siinä lienee, että kun katsoo TV-uutisia niin ankkuri näyttää kertovan juttujaan suoraan minulle, mutta kun tasavallan presidentti puhuu televisiossa, niin hän puhuu oikealla puolella olkapäälläni roikkuvalle häpeäolennolleni?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tarkoitatko tosiaankin,että erilaisella hallituskokoonpanolla turvapaikanhakijoiden vastaanotto ei olisi osattu järjesttä,
Vastuussa olevat viranomaisethan sen ovat järjestäneet hallituksesta riippumatta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kaikkea se persupropaganda teettää, kokoomuksen puheenjohtaja 1994–2001 on kääntynyt persuksi :)

Juha Kuittinen

Kokkareesta perussuomalaiseksi- ei paha?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Menikö ohitse kohta, jossa tasavallan presidentti varsin selväsanaisesti tuomitsi esim. Satakunnasta ponnistaneen persuvaikuttajan Facebookissa diggailemat polttopulloiskut? Nimitti niitä juristioppinsa mukaan murhapoltoiksi. Ei siis ole Perussuomalainen. Ei hyväksy tuollaista Niinistö.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Antti hyvä. Väännän rautalangasta että sinänkin ymmärrät: Perussuomalaiset eivät heittele polttopulloja eivätkä diggaa sellaista! Ei ole meidän juttu. Suomen laki on kunniassa. Muusta ei sinun Antti hyvä tarvitse tietää)))) Vai oletko trolli - käytät käänteistä sanajärjestystä?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Eivät diggaa mitä nyt muuten ylistävät Jumalaa

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Viittasin tietenkin Facebookin tykkää napin käyttämiseen polttopulloiskuja ylistävän postauksen yhteydessä. Valitettavasti kännissä, vitsillä ja vahingossa selitykset eivät ainakaan minulle enää mene läpi. Varsinkin kun vahinko tuntuu aina käyvän samoille ihmisille.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Oletteko muuten kokeneet, kuinka aamuyön tunteina, jolloin tämäkin blogi on kirjoitettu, väsymys ym. tekijät yhteisvaikutuksena saattavat aiheuttaa kuvitelmien, haaveiden ja todellisuuden sekoittumista epämääräiseksi vyyhdiksi?
Niinä hetkinä tuo otsikko saattaa kirjoittajastaan tuntua täysin mahdolliselta, jopa todelta.

Käyttäjän MarkkuJrvinen1 kuva
Markku Järvinen

Ei tule Niinistöstä persua vain sen vuoksi,että lausuu totuuksia. Kuten V-P Sainio totesi, Oscarin maininta oli hyvä ja toivottavasti nuoria kannustava asia.
Pekka Toivoselle:kannatatko todella 4,7 €:n päiväpalkan verottamista?
Oscarin keskim. ansiot päivässä ovat: 1700€/365vrk = 4,66 €/vrk.

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Ymmärtääkseni presidentti tuomitsi maahanmuuttajien demonisoinnin ja murhapoltot? Taitaa hajurako persuihin olla ääretön?

Käyttäjän POOL kuva
Olli Porra

Maahanmuutosta presidentti totesi asioita, jotka kaikki jo tiesivät. Invaasion keskeisiä kysymyksiä on elintasopakolaisten ja rikollisiksi todettujen maasta poistaminen. Ei sanaakaan tästä. Ei kai vain päättäjien naiivius edelleenkin jatku?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Taitaa persuissa olla yleisenäkin piirteenä se että kovasti kaivattaisiin tukea ja tunnustusta niistä jotka oikeasti ovat kovasti persuvastaisia, kuten tasavallan presidentti Niinistö.

Muistaakseni jossain vaiheessa persut hehkuttivat Angela Merkkelinkin tulleen maahanmuuttopolitiikassaan persulinjoille. Ei se nyt ihan tainnut pitää paikkaansa, ei ainakaan Angelan viimeisten puheiden valossa.

Persut ovat näissä rasistisissa kuvitelmissaan ja siihen perustuvassa politiikassaan lähellä 1930- ja 1940- lukujen nationalistisia liikkeitä ja heidän politiikkansa on sen mukaista.

Ne jotka sillä tavalla ajattelevat, myös äänestivät persuja, niin myös seuraavissa vaaleissa, sillä juuri niissä mielipiteissä, ovat persujen potentiaaliset äänet, siihen heidän kansansuosionsa perustuu.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Hauska blogi. Sai aikaan ajatusherätteen, että Luukkanen ja aatekamunsa Tossavainen lentelevät matkailuautolla Muka-Muka maassa ja saavat siellä mukakeijujen ja mukamerirosmojen seassa sähkömagneettisia ärsykkeitä, joita sitten pukevat blogeiksi.

Käyttäjän HannuTaskinen kuva
Hannu Taskinen

Arto Luukkasen otsikossa on kysymysmerkki, ei väite.
Presidentti antoi tukensa hallitukselle, jossa perussuomalaiset ovat mukana.
Se on tosiasia, eikä se muuksi muutu lähentämällä tai loitontamalla, tai yrittämällä muuten vesittää tosiasiaa.
Presidentin ja Perussuomalaisen perusarvot ovat samat. Se nähtiin jo presidentin vaalien viimeisellä kierroksella Perussuomalaisten tukena Niinistölle.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

No sitten Perussuomalaisten ja Kokoomuksenkin perusarvot ovat samat. Ilmankos se apupuolueena toimiminen käyttääkin niin sutjakasti.

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Myös Timo Vihavainen tykkäsi enimmäkseen presidentti Niinistön puheesta, vaikka kaikki eivät ole naiiveja olleetkaan:

"Tasavallan presidentti on sellaisessa asemassa, ettei hänen sovi käyttää samanlaista kieltä kuin esimerkiksi Jussi Halla-ahon, joka muuten ei ole ollut naiivi minun muistini aikaan.

Joka tapauksessa presidentin puheenvuoro on minusta merkittävä todiste siitä, ettei tyhmyyttä enää kritiikittömästi kumarreta korkealla poliittisella tasolla.

Voi tietenkin kysyä, millä Halla-ahoa, Immosta ja Hirvisaarta nyt sitten demonisoidaan, kun tunnustetaan, että he ovat aivan oikeassa. Ja mille nyt paheksuvasti nauretaan, kun Hakkaraisen kauhuskenaario on soittautunut täysin reaaliseksi uhaksi? Toivoa tietenkin täytyy, että myös itseään parempina ihmisinä pitävät voisivat aivan rehellisesti ryhtyä toimimaan isänmaamme tulevaisuuden puolesta sen sijaan, että pyrkisivät noukkimaan irtopisteitä sabotoimalla sitä."

Väestönkasvu tulee Vihavaisen mukaan olemaan uhka tulevaisuudelle, vaikkei esim. YK sitä uhkaksi tunnustakaan:

"Meidän kannattaa jo vihdoinkin ottaa vakavasti se, että Afrikan väestönkasvu uhkaa tehdä maanosasta valtavan liikaväestökeskittymän. Neljä miljardia ihmistä vuonna 2100 eli yhden ihmisiän kuluessa tarkoittaa neljää tuhatta miljoonaa ihmistä, sanon varmuuden vuoksi. Siis nykyinen Kiinan, Intian, Euroopan ja Yhdysvaltojen yhteenlaskettu väkimäärä.

Tätä joukkoa emme voi ”pelastaa” ottamalla se asumaan kotiimme eikä kukaan muukaan voi sitä tehdä. Vaikka sen kulutus pysyisi minimaalisena, mullistaisi se maailman luonnonvarojen käytön ja mitä todennäköisintä on, ettei nykyisin säädyllisenä pidetyn elintason hankkiminen sille olisi millään keinoin mahdollista. Tekeillä on siis valtava inhimillinen katastrofi, jonka estäminen olisi mahdollista ehkäpä vain Kiinan mallin mukaisen diktatuurin oloissa. Missään tapauksessa se ei onnistu demokratian vallitessa.

Mikäli maailman ekologisille ongelmille halutaan todella tehdä jotakin, on vaikutettava väestönkasvuun ns. kehitysmaissa eli takapajuisissa maissa. Euroopan itsemurhasta ei maapallomme ekologia hyötyisi mitään, sillä menetyksiä korvaamaan riittää aivan varmasti miljardeja afrikkalaisia, jotka eivät ole kiinnostuneita enempää kulutuksensa kuin syntyvyytensä rajoittamisesta. Jos maapallomme tulevaisuudelle olisi nimettävä yksi suurin uhka, lienee kiistatonta, että se tulee juuri sieltä.

Eurooppalainen keskivertokansalainen, joka lentää pari kertaa vuodessa etelään lomailemaan, syö kovia juustoja ja naudanlihaa, on lopultakin varsin vaaraton otus. Hän ei muodosta uhkaa tulevaisuudelle, vaan pystyy pysähtyneessä taloudessaan ja negatiivisen väestönkasvun vallitessa hyvinkin pitämään hiilipäästöt tasapainossa. Pitkällä tähtäimellä hän saa ne helposti hallintaan, mikäli tarve vaatii. Se on paljon helpompaa kuin väestönkasvun käynnistäminen uudelleen.

Sen sijaan afrikkalainen, joka syytää maailmaan yhä uusia jälkeläisiä ja pyrkii saamaan niille eurooppalaisen elintason joko lähettämällä niitä suoraan Eurooppaan tai turvautuen niin sanottuun kehitysapuun tuottamansa liikaväestön elättämiseksi, on maapallomme todellinen ongelma."

http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2016/01/olemme-...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hah! hauska blogi, ja näemmä osus ja uppos!

Vakiopersufoobikot iski heti takaisin, ettei nyt vaan olisi kolahtanut pahemminkin tämä leikki.

Niin minä mieleni pahoitin, kun vakavalla asialla leikitään.

Lopetetaan tämä Presidentin sanoin: Maassa maan tavalla ja olemme olleet naiveja. :)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ah, blogi olikin vain leikkiä. Persujen mietteistä ja aatteista ei aina ole varmuutta, ovatko ne satiiria, komediaa, draamaa, farssia vai mitä milloinkin. Siitä seuraakin useimmiten se, että niitä sitten oiotaan ja selitellään parhain päin viikkotolkulla. Ja lopuksi aina uhriudutaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No sitten kannattaa joskus katsoa peiliin, jollei blogin otsikko jo aika paljon kerro, tietysti huumori on vaikea laji, ja toisille kaikki on totta ja toisille sama huumoria.

Kyllähän tuosta puheesta saa ihan jokainen kaivettua itselleen sopivan kohdan, niinkuin täälläkin edellä näkyy Börjen poiminta polttopulloiskuista, mutta toisaalta sitten taas ei huomattu tuota maassa maan tavalla ja olemme olleet naiveja kohtia, ne kohdat ottaa joittenkin sydämeen kovasti, kun taas toiset kohdat iskee toisaalle.

Hyvä puhe, kun saa paljon ajatuksia ihmisiltä liikkeelle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Varsinais-suomalaisena totean pres. Niinistön jatkavan pres. Koiviston tapaa miten täällä suunnalla asiat ilmaistaan, monimielisesti.

Pekka Heliste

Kyllä suomalaiset marjoja poimivat.

Asiaa on tutkittukin ja tutkimuksen perusteella liki 70 % suomalaisista kerä marjoja ja sieniä.Maaseudulla jopa 90 % kerää marjoja

Kaikista kerätyistä marjoista ulkomaaliset keräävät n 20 %

Ero onkin jatkossa: Suomalaisista harva myy keräämiään marjojaan tai sieniään

Olisihan sikahullua myydä marjat eurolla välittäjälle ja sitten ostaa takaisin10 eurolla kaupasta.

Oscarikin on tavallinen suomalainen eikä myynyt marjoja välittäjälle eikä elättänyt suurta väliporrasta vaan myi kuluttajille suoraan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jaaha. Täällä on nyt näemmä hivenen ilkeähköjä kommentteja ja "ad-hominum" juttuja. Eipä se mitään. Ne jotka haluavat ehdottomasti olla kannassaan voivat olla sitä. Itse prefereeraisin kuitenkin kommentteja, joissa on argumentti ja jokin peruste. Eli nostamme tämän keskustelun nyt tästä suosta ylös ja mietimme yhdessä: eikö ollut presidentillä hyvä puhe! joka on myös linjassa ps ajattelun ja kansanvallan kanssa)))) järjen käyttö ja ajattelu on suotavaa - myös vuonna 2016

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"eikö ollut presidentillä hyvä puhe! joka on myös linjassa ps ajattelun ja kansanvallan kanssa)))) järjen käyttö ja ajattelu on suotavaa - myös vuonna 2016"

Olihan se, ja Niinistö vaikuttaisi olevan melkein koko kansalle mieluinen, persuillekin.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ettei vaan ollut työmies Putkosen kirjoittama?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olihan se, ja Niinistö vaikuttaisi olevan melkein koko kansalle mieluinen, persuillekin."

En minä vain siinä puheessa mitään vihapuheen merkkejä havainnut.
Mutta kai siinä sitten oli sellaista, jos se kerran persuja niin miellytti.

Pitää varmaan tarkemmin tutkia näitä Niinistön puheita.
Jospa ne olisivat kaksimielisiä, tai monimielisiä.

Onneksi ei tarvitse lakata kannattamasta Niinistöä.
kun en ole koskaan kannattanutkaan.

Minä olisin äänestänyt Pöö- Lipposta,
jos se olisi päässyt välieristä finaaliin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

" Itse prefereeraisin kuitenkin kommentteja, joissa on argumentti ja jokin peruste."

Hieno periaate, ja koska arvon tohtorismies todennäköisesti osaa olla sanansa mittainen, hän varmaan jos ei tätä kommentoiden, niin ehkä seuraavassa blogikirjoituksessaan selventää tätä perustelematonta argumenttiaan:

"jos hallituksessa istuisivat nyt SDP tai vihiriät. Maa olisi kaaoksessa."

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Presidentti saa sanoa "maassa maan tavalla". Ei ole pitkä aika siitä, kun tuollaisia puhuvat leimattiin rasisteiksi. Ja voi olla, että tavallinen tallaaja leimattaisiin vieläkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Presidentti saa sanoa "maassa maan tavalla"."

Joo, viideltä saunaan ja kuudelta putkaan.
Näin Suomessa.

Entäs ulkomailla sitten.

Ruotsissa: En finne igen.
niinkuin porot Tallinnassa
ja sushnat Pietarissa

Maassa maan tavalla ei taida koskea suomalaisia poroja ja sushnia.

PERRRRRRRRKELE!!!!!

Suomalaisuudesta kannattaa olla ylypee.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Pääministerinä piipahtanut Mari Kiviniemi sanoi "demarien flirttailevan rasismilla", kun mm. Heinäluona ja Urpilainen käyttivät sanontaa. R-diagnoosiksi riitti se, että Halla-aho oli ilmeisesti sitä käyttänyt aiemmin...
Presidentti Niinistö ei flirttaile, vaan puhuu asioista niiden oikeilla nimillä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pääministerinä piipahtanut Mari Kiviniemi sanoi "demarien flirttailevan rasismilla""

Kiviniemi oli oikeassa, jytkystä säikähtänyt Urpiaisen demaripuolue flirttaili hetken rasisteja, mutta mielestäni Kiviniemen keskusta flirttaili sitäkin enemmän.

Onneksi kummatkin puolueet saivat sittemmin uudet puheenjohtajat ja ne flirttailut taisi loppua siihen.

Presidentin flirttailut ei siten ole mikään ihan uusi juttu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vaikuttaa siltä, että presidentti on halunnut hiukan flirttailla myös, jotta hänen katsottaisiin olevan "koko kansan presidentti".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #90

Näin minäkin arvelen,
mutta blokistin johtopäätökset ovat hurjan yliampuvia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuo fraasi "maassa maan tavalla" on aikansa elänyt. Suomessa eletään nykyisi niin monin eri tavoin, ettei mitään "maan tapaa" ole olemassakaan. Suomessa pitää elää lain, astusten ja hyvien tapojen mukaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tuo fraasi "maassa maan tavalla" on aikansa elänyt. Suomessa eletään nykyisi niin monin eri tavoin, ettei mitään "maan tapaa" ole olemassakaan. Suomessa pitää elää lain, astusten ja hyvien tapojen mukaan."

Niin, kukin elää omalla tavallaan, myös perussuomalaiset.
Viideltä saunaan ja kuudelta putkaan.
Suomen lain ja asetusten mukaisesti.

Jos presidentti tarkoittaa että jotkin suomalaisten perustottumukset, kuten kinkunsyönti jouluna, koskevat myös minua, niin presidentti erehtyy.

Minä syön mitä itse haluan, joulunakin
ja ryhdyn vaikka muslimiksi, jos itse niin haluan.
Tässä on ne arvot joita minä kunnioitan.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Näin Niinistö,sanoi:

"Viittaan vielä vanhaan sanontaan, joka ei ole menettänyt ajankohtaisuuttaan, nimittäin – maassa maan tavalla. Maahanmuutto ei koskaan voi tarkoittaa sitä, että keskeiset arvomme, demokratia, tasa-arvo ja ihmisoikeudet, kyseenalaistetaan."

tulkitsen niin, että kunnioitetaan ja noudatetaan länsimaisia arvoja ja lakeja. Ei tuoda vaikkapa sharia-lakia suomalaiseen yhteiskuntaan. Kyllä minä olen tästä Niinistön kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

"Kyllä minä olen tästä Niinistön kanssa samaa mieltä."

Minun arvojeni mukaan saat olla samaa mieltä presidentin kanssa, se sopii,
mutta saa myös olla ihan eri mieltä kuin presidentti, sekin sopii.

Sharia-laki ei tietenkään päde Suomessa, ellei eduskunta toisin päätä,
mutta jokainen voi muuten olla sharia-laista mitä mieltä itse haluaa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Presidentti selitti, mitä ko. sanonta tarkoittaa. Se on käypä ohje edelleen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Presidentin ei kannattaisi käyttää perussuomalaista retoriikkaa, sillä siihen retoriikkaan on jo ladattu merkitykset valmiiksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #53

Onhan se mielikuvitus hyvä olla, mutta kun omiaan alkaa keksiä, sitä voi kutsua myös harhaiseksi ajatteluksi. Voi taivahan vallat tätä yleistämistä!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Presidentti sanoi:

"Viittaan vielä vanhaan sanontaan, joka ei ole menettänyt ajankohtaisuuttaan, nimittäin – maassa maan tavalla. Maahanmuutto ei koskaan voi tarkoittaa sitä, että keskeiset arvomme, demokratia, tasa-arvo ja ihmisoikeudet, kyseenalaistetaan."

Eivät perussuomalaiset voi tätä omia itselleen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Poistin erään henkilön yhden kommentin "intellektuaaliseen hygieeniaan" vedoten. )))

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Viesti ilmeisesti tuli perille.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Eräs US-blogisti, joka aikoo presidentiksi, näkee suomalaisten keskinäisen inhon lähiaikojen kovaksi keskusteluteemaksi.

Hyvä teema, jos inholla tarkoitetaan läntisen ihmisen kääntymistä vanhakielellä sanottuna lampaaksi, nykykielellä elukaksi.

Persulaiset lienee ohjattu huomaamattaan Dianapuiston vihreitten niittyjen äärelle. Yllättävä yhteys Sauli Niinistölle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niinistön puheessa oli mielestäni liian reilu käden ojennus mamuvastaisille voimille. Ei ole soveliasta käyttää sanontaa "olemme olleet naiiveja", kun on selvää, että tietyt piirit saavat tuollaisesta vain lisää pökköä pesäänsä. Ja lisäksi hänen katsantokantansa edusti perisuomalaista arvokonservatismia logiikassa, jonka mukaan maahanmuuttajat muodostavat lähinnä vain kustannuserän. Kyllä ne elintasopakolaiset ja varsinkin heikäläiset voivat maatamme hyödyttää monin tavoin, kun katsoo ikäpyramidin rapautumista.

Toinen asia, joka kiinnitti huomioni, oli vasemmistolaissävyinen tulkinta "kilpailukyvystä" ja "voitonjaosta". Eihän kyse ole siitä, että kilpailukykyä hyödynnetttäisiin omistajien voitonjakoon, vaan siitä, että suomalaisten firmojen tulee pärjätä maailmanmarkkinoilla ja saada menekkiä tuotteilleeen. Se lisää automaattisesti työn ja sen tekijöiden tarvetta. Ei firmoja voida "yhteiskuntavastuun" nimissä puskea tekemään oman etunsa vastaisia päätöksiä. Sellainen ei ole Suomen etujen mukaista.
Liian sosialistista viestintää tällä kertaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Elintasopakolaiset käyttävät rikollisen väärin turvapaikanhakuprosessia. Jokainen väärinkäyttäjä vie turvapaikan oikeasti sitä tarvitsevalta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niinistö ei tuossa yhteydessä kuitenkaan korostanut "turvapaikanhakua", vaan totesi kategorisesti, ettei Suomi voi ottaa vastaan kuin vainon kohteeksi joutuneita. En ole samaa mieltä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Toinen asia, joka kiinnitti huomioni, oli vasemmistolaissävyinen tulkinta "kilpailukyvystä" ja "voitonjaosta"."

Tämä oli se kohta joka eniten pisti silmääm. Tässä kohdassa presidentti nuoleskelee vasemmistolaisesti ajatteleviä vielä pahemmin kuin muualla persumyönteisesti ajattelevia.

Minusta presidentin ajattelutapa tuossa ei ollut oikein realimaailmasta.

Presidentti toivoi ettei pääomaa Suomeen sijoittaneet nostaisi liikaa voittoa vaan kiinittäisivät rahaa ihmisten työpaikkoihin.

Ei se niin mene. Sijoittajien pitää saada sijoituksilleen voittoa. Kyllä ne sitten sijoittavat sen voittonsa takaisin sinne mistä voittoa on eniten saatavissa, siis Suomeen. Eivät sijoittajat ajattele miten he työllistävät, eivätkä sijoita rahojaan sillä perusteella.

Presidentin ajatus oli pelkkää hurskastelua, minkä presidentti varmaan itsekin hyvin tiesi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"... minkä presidentti varmaan itsekin hyvin tiesi."

Toivotaan niin!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kuikka, samaa mieltä, tuosta kädenojennuksesta. Tuosta Niinistön puheesta, joka oli hänelle tyypillinen, hyvin kamreerimainen, jopa kylmä ja siitä puuttui inhimillinen ja humanistinen näkökulma kokonaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Jokainen maailmalla oleva työtön voi hakea työlupaa Suomeen ja tulla tänne töihin, tervetuloa! Eli teistä on Ok, että lennetään (tai tullaan millä tullaan) Suomeen ja kokeillaan onnea, jos olisikin hädänalainen, täh?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ymmärtääkseni turvapaikanhakijoiden kohdalla vain neljänneksen hakemus on hyväksytty. Ei tunnu siltä, että perusteettomia lupapäätöksiä olisi kovinkaan pilvin pimein tehty.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No tämä lienee kertoo sitä tosiasiaa, ettei turvapaikkaan ole tarvetta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Presidentin ajatukset olivat tuossakin tapauksessa hurskastelevia ja nuoleskelevia.

Suomeen sopii sellaisia mamuja jotka sijoittuvat heti työelämään lähes rajaton määrä. Kaikki sellaiset ovat tarpeen, tervetuloa.

Hädänalaisia turvapaikanhakijoita ei sen sijaan voida ottaa määräänsä enempää, koska on oletettavissa että näille ihmisille on odotettavissa keskimäärin useamman vuoden sopeuttamisaika, ennenkuin heistä on työelämään. Sitä mukaa kuin entiset turvapaikanhakinjat työllistyvät, voidaan sitten uusia ottaa tilalle.

Mutta jotta työtä täällä Suomessa löytyisi, mamuille tai aboriginaaleille, tarvittaisiin ne kannatavuusloikat, josita tärkein olisi tämä yhteiskuntasopimus.

Hallitus ei valitettavasti saa aikaan mitään muuta kun laittomia yliastuttuja hyppyjä, joista ei tule muuta kuin maitohappoja lihaksiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ymmärtääkseni turvapaikanhakijoiden kohdalla vain neljänneksen hakemus on hyväksytty."

Ongelma on että jäävät Suomeen koska ei voi palauttaa mihinkään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pidät tuota ongelmana, vaikka melko yksimielisesti Suomeen toivotaan lisää syntyvyyttä ikäpyramidin tasapainottamiseksi. Syntyvät lapset astuvat työelämään kuitenkin vasta vuosikymmenten kuluttua. Nämä maahanmuuttajat ovat työvoimaa heti.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kielitaidottomana työvoimaa mihin? Valmiita, heti. Älä viitsi!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #72

Viitsinpäs!

Suomestakin meni 60-70 -luvuilla sankoin joukoin työvoimaa Ruotsiin ja valtaosa siitä oli kielitaidotonta. Hyvin pärjäsivät. Nyt Suomeen rahdataan sairaaanhoitajia aina Filippiinejä myöten ja hyvin pärjäävät.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #72

"Kielitaidottomana työvoimaa mihin? Valmiita, heti. Älä viitsi!"

Ainakin TV- raporttien perusteella monilla niistä näyttää olevan hyvä kielitaito, nimittäin englannin kielen taito, mikä kielitaito taitaa kokolailla puuttua monilta perus- persuilta.

Lisäksi näyttää olevan lukutaitoa, ainakin medialukutaitoa, minkä voi päätellä hyvän näköisistä älykännyköistä.

Yhteistä kulttuuritaustaakin näyttäisi siis olevan, ainakin niiden suomalaisten kanssa jotka näitä älykännyköitä harrastelevat.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #76

Okei ja taas... Ei oo persuilla kielitaitoa.... Voi hyvänen aika! Mihis töihin laitat porukan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #81

Kaitpa he johonkin hanslankarihommiin joskus voivat kelvata, mutta ongelmahan se on.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #81

"Okei ja taas... Ei oo persuilla kielitaitoa.... Voi hyvänen aika! Mihis töihin laitat porukan?"

Minä en työllistä ketään, paitsi ehkä lähihoitajan joskus tulevaisuudessa.

Työllistyminen riippuu niistä hallituksen lupaamista loikista.

Jos niitä loikkia saadaan tehtyä, yritysten kilpailukyky paranee ja pikkuhiljaa alkaa suomalaista tavaraa mennä kaupaksi. Se merkitsee sitä että tarvitaan lisää työvoimaa erilaisiin tehtäviin. Työnantajat sitten valkkaavat työntekijänsä niistä joita on markkinoilla saatavissa. Englanninkielen taitoisille lienee kysyntää, sillä kielellä pärjää jo Suomessakin monessa paikassa.

Minä en lähde työnantajia neuvomaan, he tietävät itse millaisiin töihin he tervitsee väkeä ja millaista väkeä.

Liikevaihdon kasviua ei kuitenkaan pääse tulemaan, vaikka hallitus saisi askelmerkkinsä onnistumaan ja loikkansa loikittua, ellei työnantajilla ole työvoiman suhteen varaa valita.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #81

Sairaaloihin ja terveyskeskuksiin hoitajiksi, laitoshuoltajiksi, siistijöiksi, vartijoiksi. Kauppoihin kassoiksi, siistijöiksi, hyllyntäyttäjiksi. Kampaamoihin. Kahviloihin. Takseihin. Busseihin. Rekkoihin. Puutarhoihin. Kasvihuoneille. Broilerinkasvattamoille. Elintarviketeollisuuteen.

Näissä ainakin tällä hetkellä on myös työtä tarjolla, varsinkin kun aukioloajat pitenivät.

Ja kaikissa noissa tehtävissä ja aloilla alkaa tällä hetkellä olla aika suuri kirjo eri kansallisuuksia. Kielitaitoa toki kaikkialla tarvitaan. Ainakin englantia olisi hyvä osata.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"vaikka melko yksimielisesti Suomeen toivotaan lisää syntyvyyttä"

Kuka, ketkä tuota ovat toivoneet ja mitä ovat tehneet tämän edellyttämiseksi??

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pitäisikö luetella nimeltä kaiki ihmiset, jotka ovat ilmaisseet tuota toivomansa?

Listasta tulisi liian pitkä, mutta silmäätekevistä tulee mieleen Matti Vanhanen, Jyrki Katainen, Sauli Niinistö, Sixten Korkman, Juha Sipilä ...

Enkä tiedä juuri ketään, sinua lukuunottamatta, joka ilmaisisi vastustavansa syntyvyyden lisäämistä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Pitäisikö luetella nimeltä kaiki ihmiset, jotka ovat ilmaisseet tuota toivomansa?"

Varmaan voit esittää linkkiä julistukseen mitä esittämäsi nimet ovat tehneet suomalaisten syntyvyyden edistämiseksi? Kirjoitat niin paljon suoraa bullshittiä etten liiemmälti arvosta tyyliäsi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #78

Joitakin nimiä tuossa jo toin julki, mutta eikös esimerkiksi lapsilisien maksaminen ole osoitus yleisestä yhteiskunnan tahtotilasta? Bullshittiin en ota kantaa, mutta kerropa sitten joku merkittävä taho, joka sinun laillasi suhtautusi kielteisesti syntyvyyden kasvuun. Itse tiedän vain fundamentalistivihreän Pentti Linkolan, joka on sitä mieltä, että Suomen väkiluvun pitäisi alentua jonnekin puolen miljoonan tienoille.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #78

"mitä esittämäsi nimet ovat tehneet suomalaisten syntyvyyden edistämiseksi?"

Ehdit salakavalasti muokata kommenttiasi sillä aikaa, kun ensimmäiseen versioon olin kirjoittamassa vastausta.

Mutta eihän kyse ole siitä, että mainitsemani henkilöt henkilökohtaisesti olisivat jotain voineet tehdä syntyvyyden lisäämiseksi, liikaa potenssia kai heiltä vaadittaisiin moiseen, lukuunottaamatta ehkä Sipilää ...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #80

"Ehdit salakavalasti muokata kommenttiasi"

Olen salakavala, mutta vastauksesi ovat älyttömiä. Mikäli yhteiskunta (valtio/hallitus) haluaisi syntyvyyden lisäämistä niin mahdollistaisi kotiäitiyden perheen elintason romahtamatta ja jopa tukisi tätä.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Tuota kysymystä ei tarvitsisi esittää jos edes kerran vilkaisee Suomen ikärakennetta ja ymmärtää huoltosuhteen merkityksen Suomen taloudelle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalainen kun kirjoittaa ja vielä hiukan provosoi, niin kylläpä saa sutinaa ja säpinää mielipiteisiin. Se on ain varma tapa tämä pieni nipistys ja vielä persun kirjoittamana.

Tuohon puheeseen vielä, niin kyllä se oli mielestäni täysin tasapuolinen ja ihan jokaisen hyväksyttävissä, väkivaltaa ja vainoa ei kukaan toivo turvapaikanhakijoille, ja toisaalta jokainen kai ymmärtää, että läheskään kaikki eivät täällä oikeista syistä ole.

30000 turvapaikanhakijoita mahtuu aina niitäkin, jotka ovat rikolliset ajatukset mielessä, mutta sama osuus on kyllä ihan kantasuomalaisissakin.

Siinä naiviuden lausunnossa oli osuvaa se, että kyllähän monet olivat sitä mieltä, että kaikki ovat kärsimystä ja sotaa paossa, se nyt on todistetusti osoittautunut täysin vääräksi tiedoksi. Ei kukaan enää Saksankaan asemilla ole halaamassa ja toivottamassa kaikkia tervetulleeksi.

Suomessa on mielestäni kaikki hoidettu hyvin, kun vielä tarpeettomat hakemukset ja ihmiset saadaan poistettua, niin homma varmaan rauhoittuu, ja toivottavasti nuo polttopullohörhötkin saadaan kiinni.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Juu-uu...nyt mie kielitaidoton, polttopullonviskelijä, natsipersu aion keskittyä hyvin nationalistiseen ja patrioottiseen harrastukseen, jääkiekkoon. Hyvää illanjatkoa ;)

Mika Lehtonen

Oikeastaan rupeaa väsyttämään koko nyky puheenvuoro. Kun kirjoittaja on persu, ilmestyy aina sama porukka jankuttamaan ohi aiheen ja peukuttanaan toisiaan. Toimitus hymistelee hyväksyvästi taustalla, saivat persut taas nenilleen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Toimitus hymistelee hyväksyvästi taustalla, saivat persut taas nenilleen."

Kuuluuko tuo hymistely korviisi asti ilman, että toimitukselta olisi tullut yhtään kommenttia? Vai meinaatko, että kaikki oman mielipiteesi vastaiset kommmentit olisi pitänyt välittömästi poistaa?

Mika Lehtonen

Taisi kalikka kalahtaa. Molemmat kysymyksetkin ovat ärsyttävällä tyylillä kirjoitettuja ettei kiinnosta niihin vastata, joten jatkahan loputonta spämmäämistäsi keskenäsi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #94

Ei se kalikka kalahtanut, koska en kuulu US:n tomitukseen.

Mutta on ymmärrettävää, että joudut epätoivoisesti etsimään pakotien olla vastaamatta kahteen kysymykseeni, koska et niihin pysty vastaamaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nämä on mielestän ihan hyviä keskusteluavauksia, aina saa hyvää juttua aikaiseksi. Kyllä usein tällaiset provokatiiviset otsikot saavat kommentoijat liikkeelle.

Persuja pitää arvostella tietysti, samaa höpötystä näiltä tulee kuin demareilta ja vihreiltä niiden kannattajien tai puolueen jäsenten blogeissa. Samanlaista maailmanparannusta kaikki nämä tarjoavat, ja aina joku niin ottaa itseensä näistä kirjoituksista. Sitten on ihan erikseen vielä muutama persufoobikko, jotka saavat sähköiskun heti, kun sanoo sanan persu. :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Aika vähän täällä on peukutuksia, ja enemmistö taitaa olla persuilta persuille.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Aivan Petteri. Tärkeintä on laittaa aivosolut liikkeelle ja kyseenalaistaa; kritisoida ja fundeerata. Kirjoitettu sana on siinä mielessä kansanvallan henki ja elämä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vuoden 1995 lainmuutos sai aikaan sen muutoksen, että murhapolttaja, jonka sytyttämässä rakennuksessa ei yksikään ihminen ollut kuollut, sai uudeksi tittelikseen tuhopolttaja, vaikka hänen sytyttämässään rakennuksessa joku kuolisikin.

On erikoista , että Suomen tasavallan presidentti, joka itse on juristi, kertoo edelleenkin kutsuvansa murhapolttajaksi kansalaista, joka ei koskaan ole tappanut ketään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olen Kuikan kanssa samoilla linjoilla. Poikani johti lähes kahden vuoden ajan suomalaisen suuyrityksen hankintaosastoa Kiinassa, alaisia n.70, valtaosa englanninkielen taidottomia, mutta homma toimi. Jälkikasvu ihmetteli, Suomeen palatessan nyt syksyllä, että mikä oikein mättää, ettei turvapaikanhakijoita voisi mm. rakennuksilla työllistää, kunhan työehto-ja turvallisuutta noudatetaan vaan heitä, parhaassa työiässä pidetään toimettona kalliiksi tulevalla toimettemuudella. Mielummin rahat turvapaikanhakijoille työn kautta kuin Balttiaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta presidentti puhui hyvin. Tasapainoili oikein hienosti välimaastossa ja tarttui pahimpiin epäkohtiin jämäkästi.

Niinistö tuki puheessaan hallitusta, joka on lopulta saanut jonkinlaisen otteen maahanmuuttoon.

Tuottavuusloikasta Niinistö vaikeni. Pakkolait niin ikään jäivät kommentoimatta. Asiat ovat menneet niin, ettei tärkeitä asioita ole saatu edistettyä. Onko aika käytetty oikein?

On hyvä, että hallituksen molemmille puolille on kasautumassa tyytymättömyyttä. Arkkipiispan joulunaluspuheet ovat osoitus siitä, että hallituksen linjauksissa nähdään myös kohtuuttomuutta.

Presidentin puolueesta: Oletko koskaan Luukkanen kuullut, että presidentit tapaavat luovuttaa puolueiden jäsenkirjat tultuaan valituiksi? Ei Niinistö ole enää kokoomuslainen. Hän on Presidentti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset