Arto Luukkanen

Media - Neuvostoliitto?

Neuvostoliitossa media ei koskaan uutisoinut asioista sellaisenaan. Totuutta oli annosteltava ja hallittava hallittavien parhaaksi.

Totuutta säännösteli NKP:n keskuskomitea, jonka lehdistö- ja agit-prop osaston määrätyt työntekijät yhdessä erityisten sensorien kanssa tarkastivat lehtien sisällön ja uutiset. Sen jälkeen asiat vietiin päällikkötasolle, joka teki tarvittavat esitykset Keskuskomitealle. Marxilais-leninistisen oikeaoppisuuden viimeisenä vartijana toimi yleensä joku Politbyroon jäsenistä, joka valvoi edellä mainitun sensuurikoneiston toimintaa.

Keskuskomitean sihteeristö laati taas poliittiset ohjeet ja antoi ne puolueen auktoriteetilla lehdille. Kirjallisuutta säädeltiin taas erityisestä Glavlit-organisaatiosta, joka valvoi kirjojen, runojen, teatteriesitysten ja novellien puhdasoppisuutta. Erityisesti elokuvien sensuuri vei aikaa ja oli työlästä, sillä ohjaajat sisällyttivät yleensä jotain salattuja merkityksiä ja viestejä omiin tuotoksiinsa. Sellaisia, joita hyvin informoidut neuvostokatsojat ymmärsivät.

Ikävissä asioissa NL:n media valehteli avoimesti ja salasi härskisti.

Ihmiset eivät saaneet tietään tukahdutetuista lakkoliikkeistä, pieleen menneistä avaruuslennoista, järjettömistä luontokatastrofeista tai ydinkokeiden vaarallisista laskeumista. Kaikki tämä pimitys huipentui aikoinaan Tšernobylin onnettomuuden salailuun. Ihmisten evakuointia ei sallittu sillä se olisi käynnistänyt joukkohysterian – ainoastaan johtavien tovereiden lapset vietiin turvaan säteilyltä.  

Uutiset pakolaiskriisistä – Neuvostoliitto?

Näyttää siltä, että me Euroopassa elämme uudessa Neuvostoliitossa.

Viimeisimpänä pimityksenä on ollut Saksassa ja Euroopassa käytävä keskustelu median roolista. Kaikkien skandaalien äitinä toimi Köln ja sen uudenvuoden tapahtumat. Viranomaiset ja media pitivät yllä 4 päivää täydellistä pimitystä ja mediasensuuria – poliittisen korrektiuden nimissä.

Nyt kansa on raivoissaan. Euroopassa.

Media on joutunut pyytämään anteeksi sekä katumaan tomussa & tuhassa sitä, että se ei hoitanut perustehtäväänsä eli tiedonvälitystä. Valehtelu, johdattelu ja pimittäminen eivät kuulu medialle.

Tämän kaiken taustalla on se sama ideologinen harha kuin Neuvostoliitossa.
Aivan kuten sielläkin, niin täälläkin, todellisuuden pitää taipua omien indoktrinääristen toiveiden mukaisesti.

Maailman on oltava sellainen kuin me haluamme ja jos näin ei ole, niin sen pahempi tosiasioille.  

Media on Euroopassa tekemässä omaa kivuliasta korjausliikettään kohti oikeaa ja totuudenmukaista tiedonvälitystä. Se vie aikaa ja sillä matkalle tulee olemaan takaiskuja.

Näyttää valitettavasti vain siltä, että meillä tämä prosessi tapahtuu jälkijunassa ja käynnistyy vasta noin 20 vuoden kuluttua.

Miksi näin?

Epäilen, että normaalin suomalainen intellektuaalisen jähmän sulaminen vie pitkään.  Noin 20 vuotta. Suomalainen media on vain niin hidas ja kankea kone, että se ei hevillä muutu.

Ikävä juttu – vai mitä?

Arto Luukkanen
Järvenpää
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Matkaamme kohti Eurostoliittoa. Linnake-eurooppaa jossa eräänä päivänä laskusillat nousevat ylös. Silloin myös ratkeaa pakolaisongelma.
Tänne ei tulla. Mutta tilalle tulee jotain vielä kauheampaa.
Täältä ei myöskään lähdetä.
Täällä on turvallista sen määritelmän mukaan mitä "valtio" määrittelee ja kenelle. Se on uusi, ankara malli ja järjestelmä. Kuopion ja Hesan toreilla kaikuu saksalaisten poliisien rautakorkoisten saappaiden kopse. On yksi kansa ja yksi totuus.
On syntynyt uusi uljas Eurostoliitto.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Jännä juttu, että toimittajat ovat samaan aikaan niin ammattiylpeitä riippumattomuudestaan. Kieltävät kaiken. Nouseeko indoktrinaatio jo koulutuksesta vai onko se vain tällainen tavallinen laumailmiö, missä toimittaja yrittää pitää kiinni työpaikastaan ja elannostaan sulautumalla olettamaansa ainoaan oikeaan doktriiniin. Ja perustelee sen sitten jotenkin itselleen.

Ikävää kun oma maa korruptoituu näin perusteellisesti. Siitä ei hyvä seuraa.

Tapani Lahnakoski

"Ikävää kun oma maa korruptoituu näin perusteellisesti. Siitä ei hyvä seuraa."

Valitettavasti näin on päässyt käymään. Toimittajakoulusta pukkaa uutta tavaraa vanhoilla opeilla ja ylpeänä suuresta kutsumuksestaan valmistuvat. Pitäisikö sanoa, että onneksi suuri osa työttömiksi, kun liikaa kouluttaan.

Olisiko tässä oivallinen leikkauskohde, kun koulutuksestakin leikataan?

Tuulimyllymafian tukiaiset on kyllä vielä tärkeämpi leikkauskohde.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Voisitko, Anne, hieman avata, minkä kaiken toimittajat kieltävät ja ketkä toimittajat?

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Viittasin tähän Arton blogin sanomaan. Olettaisin, että kieltävät olevansa osa tällaista neuvostoliittomaista mediaa. En minä nimiä viitsi mainita. Yhten tutun toimittajan kanssa tuli muutama sana vaihdettua. Toisaalta tarkemmin ajatellen yksi toinen toimittajatuttu varmaan tämän Arton blogin allekirjoittaisikin. Kumpikaan ei tosin ole minkään ison median mediatunnettu henkilö.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Saksassa media on käsitellyt Kölnin ja Hampurin uudenvuoden taharrushtamista avoimesti, laajasti ja (turvapaikanhakija)kriittisesti 5.1.2016 alkaen.

Kyseessä ei ole neljän päivän uutispimento ja sensuuri, vaan se että tuota ennen kenelläkään ei ollut tietoa seksuaalisen hyökkäilyn laajuudesta.

Hamburger Abendblattin St. Pauli Blogissa (verkkolehti) kirjoitetaan 1.1.2016 uudenvuoden sujuneen rauhallisesti, koska hälytystehtäviä ja tulipaloja oli vähän vähemmän kuin edellisenä vuonna. Seksuaalisia hyökkäyksiä koskevien ilmoitusten drastisesta kasvusta puhutaan vasta 5.1.

Tämä ei ole mitään peittelyä, ainakaan median osalta. Aiemmin ei tiedetty ilmiön laajuutta: Rikosilmoituksia on tehty muista syistä vasta myöhemmin ja eri paikkakunnilla jätettyjä rikosilmoituksia on yhdistetty samaan paikkaan ja aikaan vasta tämän jälkeen. Se voi tietysti olla, että klubien ovimiehet, jotka tosiasiassa pelastivat ahdistelun kohteeksi joutuneita naisia, eivät ole raportoineet asioista koska heillä on lakisääteinen vaitiolovelvollisuus.

Ilmiön laajuuden paljastuttua alueelliset ja valtakunnalliset poliittiset päätöksentekijät, niin kristillisdemokraatit kuin sosiaalidemokraatit, ovat puhuneet ongelmista avoimesti ja etnisen/ uskonnollisen taustan mainitsemista kaihtamatta.

Saksalaiset eivät ole erityisen raivoissaan medialle. Arabimaista ja Pohjois-Afrikasta tulevien turvapaikanhakijoiden ja muiden käytös tietysti aiheuttaa kriittisyyttä. Tapauksia tulee koko ajan lisää ja valtamedia kertoo niistä, kuten Die Welt äsken Hanpurissa bussissa tapahtuneesta naisen joukkoahdistelusta.

Suomessa valtamedian poliittinen korrektius rakoilee. Taharrush Gameakin meni läpi valtamediassa (se oli Suomessa ensimmäisenä minun kommenteissa tässä lehdessä). Saksassa Multikultista luopuminen ei ole mikään uusi tai iso juttu, kun sitä ideologista mallia kukaan muutenkaan kannata. Suomessa Multikultin poistaminen kaikista laeista, ohjelmista ja opintokokonaisuuksista tietysti saattaa olla fanaatikoille kova paikka.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Medioissa ja keskusteluissa on eroja. Ilmeisesti Suomen kohtalonkysymys on natsien katupartiot ...

Saksassa ihan filosofitasolla (Wolfram Eilenberger, der Spiegel) todetaan, että muutosta olisi tapahduttava ja pississä ollaan. Turvapaikanhakijan lorvailu ei hyödytä ketään, pitäisi laittaa oitis hommiin ja opettelemaan saksaa ja jos ei miellytä pitää lähettää heti takaisin sinne mistä on tullut. Toisaalta ei Saksa silti unohda vaikka kurdien ahdinkoa , eu:n täytyy nuoleskella Turkkia pakolaiskriisin takia vaikka kurdialueilla on menossa kaupunkisota , ja tänään meille kerrotaan , että osissa Syyriaa pelätään jopa nälkäkuolemia (Uno zu Madaja in Syrien: Hunderten Menschen droht der Hungertod).

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Arto on pitkälti oikeassa blogin väitteissään, valitettavasti. Hyvä esimerkki median johdattelusta oli eilinen "uusittu" A-studio, jonka otsikko oli "uskaltaako vielä liikkua kadulla?" ja jossa toimittaja Johanna Vesikallio oli kutsunut poliisin lisäksi Naisasialiitto Unioni ry:n puheenjohtaja Katju Aron.. Aron tehtävänä oli todistaa, että "seksuaalinen häirintä on ollut aina hirveän yleinen ilmiö Suomessa" kun vuorostaan poliisijohtaja Seppo Kolehmainen painotti, että nimenomaan joukolla tehtävä seksuaalinen ahdistelu on uusi ilmiö. Kuten se onkin, Suomessa.

Samanlaista typerää vertailua on nähty täällä blogistanissakin ja toivoisin, viimeistään Kölnin jälkeen, ettei Suomen/Euroopan perinteisiä runkkareita, itsensä paljastajia ja yksinäisiä raukiksiä enää ikinä verrattaisi moiseen joukkohäirintään, joka on yhtä alhaista kuin skinien joukkotappelut. Yksin eivät uskalla, mutta joukossa ollaan niin machoja, niin machoja..

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Blogisti ojentakoon vierailleen Sotakommunismin liikelahjan: "matrjoskan", jonka uloimpana kerroksena hymyilee opetusministeri ja sisempänä myhäilee nalle-ukkeli, "kaveria ei jätetä, en gång kamrat alltid kamrat".

Eräs suomalainen elokuvaohjaaja, jonka nimeä en nyt saa mieleeni, sanoi pari päivää sitten iltapäivälehdessä kaiken elokuvatuotannon Suomessa olevan valtion kulttuuripolitiikkaa. Mitään muuta ei ole

Sotakommunismissa rahvaan ääniä kalastelevan puolueen yhtenä pääideologina esiintyy valtion palkkaa yliopistolla nauttiva dosentti ja puolustusministerinä aseellisen maanpuolustushengen kotonaan professoriperheessä omaksunut sotatieteilijä.

Sotakommunismin tehtävä on ylläpitää 900 000 reserviläisen terrakotta-armeijaa. VAin sen lisärahoituksesta oli sovittu ennen hallitusneuvotteluja. Opetuksesta karsitaan kovalla kädellä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Paras apu toimituksille ja selektiiviselle uutisoinnille on jaloillaan äänestäminen. Se helpottaa kovasti juttujen tekemistä, kun niitä luetaan.

Niko Sillanpää

"Nyt kansa on raivoissaan. Euroopassa."

Oikeutetusti, koska meille on valehdeltu ja karkeasti etujemme vastaista politiikkaa tungetaan kurkusta alas ideologiaan/moralismiin vedoten.

Mutta kansan tai kenenkään muunkaan on turha olla raivoissaan kansainvaeltajille, koska heidät on de facto kutsuttu.

On syytä olla raivoissaan #unelmalle, joka nämä kansainvaeltajat kutsui ja valehtelee ja moralisoi joka käänteessä yrittäessään pitää uppoamassa olevaa politiikkaansa pinnalla mahdollisimman pitkään.

Ja vielä paljon tärkeämpää tehdä tarvittava, jotta politiikka muuttuu etujemme mukaiseksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tuo on ihan totta. Mielenkiintoista muuten on poliitikon oman asemavaltuutuksen käyttö. Voiko esimerkiksi pääministeri lähettää hallitsemattoman viestin maailman medioille ilman mitään sanktioita ? Kyllä voi. Huolimatta siitä, että viestin negatiiviset kerrannaisvaikutukset ovat koko kansalle nähtävästi erittäin suuret.

Reijo Tossavainen

Nikolle: Kirjoitat hyvin ja järkevästi. Siksi pyydän, että kirjoittaisit ahkerasti myös omia blogeja kommentoinnin ohella!

Niko Sillanpää

Reijo,

Kiitos palautteesta. Totuus on kuitenkin, että tästä aihepiiristä kaikki on jo sanottu niin moneen kertaan, että jos loogisesti substanssista lähtien perustelemalla olisi jotain saavutettavissa, se olisi jo tapahtunut. Tässäkin osakokonaisuudessa on menossa jo ties kuinka mones kierros.

Kaikki tietävät tähän liittyvät asiat. Ja valitsevat sitten, vaikuttaako tietäminen, tieto ja todellisuus näkemykseensä millään tavalla. Vai onko emotionaalinen/moraalinen kokeminen se tärkein, luovuttamaton.

Eli hienommin sanottuna, tämä diskurssi on valitettavasti niitä harvoja poliittisia kysymyksiä, joka on käytännössä immuuni järjelle ja siten ilmeisesti ratkeaa vain konfliktissa eli jomman kumman position sanelemana.

Jäljelle jää enää vain puolensa päättämättömien opastaminen. Ja se tapahtuu parhaiten heidän omaan etuunsa perustellen (numeroilla) vetoamalla, ei demagogialla tai propagandalla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #21

"Kansa tuntee, että sitä on viilattu linssiin".
Kertauksen vuoksi tässä painekattilan kuvaus á la tutkija Markku Jokisipilä suoraan Petteri Orpon kotikaupungista:
http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634705/Kansa...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #21

Täältä toinen kiitos kommentoinnillesi, Niko.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #21

Komppaan Reijoa. Kirjoita Niko sinäkin. Osaat ja tiedät.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Näinhän se on. On haukuttava oikeaa puuta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

HS:n toimittaja Jaakko Lyytinen muuttaa politiikkaa etujemme mukaiseksi tänään ylistämällä savolaisen naisen Ylen ohjelmassa kehaisemaa ruotsalaista kosketusta vauvan iholla. Sen pitäisi kasvattaa vahvoja suomalaisia jääkiekkoilijoita.

Lyytinen, yksi legendaarisista savolaisuuteen lempeän ironisesti suhtautuvista Punatähdistä, unohtaa että Eurooppa on ja pysyy paikalliskulttuurien ja kielten eloisana maanosana. Suomea on täällä puhuttu tuhansia vuosia ja puhutaan edelleenkin, koska kielen elinvoima syntyy vauvan kehdon äärellä ja ruokapöydässä leperrellessä. Sitten se siirtyy teinien flirttaillessa toisilleen suomeksi, eikä englanniksi tai ruotsiksi. Niin kauan kuin tuo side siirtyy sukupolvelta toiselle ei suomalaisillakaan ole todellista uhkaa, puhuivatpa kirjanoppineet vaikka seireenien kielillä.

Paikoillaan pysyvä voi vaihtaa jopa uskontoa kuin takkia, luterilaisesta roomalaiskatoliseksi, mutta ei äidinkieltään. Maassa maan tavalla. Italiassa italiaksi, Ranskassa ranskaksi, jne.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Nyt olisi tosiaan tärkeä, että meillä edes referoitaisiin Saksan keskustelua. Se olisi jopa hyödyllistä - ihmiset saisivat tehdä siitä johtopäätöksensä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jotain huomioita nopeasti kun on tullut saksalaislehtiä viime päivät tavattua.

1)Saksassa on todella löysät lait. Vain yli(?) kolmen vuoden tuomion saaneen turvapaikanhakijan voidaan karkoittaa. (tasku)Varkaudet on maassa iso ongelma ja niistä ei sielläkään seuraa mitään. Raiskauksen määritelmä on vanhanaikainen.

Kaikkiin kolmeen suunnitellaan muutosta, helpompi karkoittaa, varkaus'kulttuuriin' tulisi saatava stoppi ja raiskauksen rikosmääritelmä muuttunee jo tämän vuoden puolella (ns. ahdistelusta voi saada raiskaustuomion)

2)Käsittelyprosessia koitetaan nopeuttaa. Työvelvoite, saksan oppiminen jne. Tämä keskustelu aika samanlainen kuin Suomessa.

3)Rahasta puhuminen yhä haastavaa, koska liittokanslerin linja oli Obaman "wir macht das, we can do it" ja kaikki maahan vaan maksoi mitä maksoi. Nyt varoitellaan , että tätä menoa on parissa vuodessa miljoona työtöntä turvapaikanhakijaa joka ei ole ihan halpaa. Muutenkin rahamäärät ovat käsittämättömiä.

4)Tässä keskustelussa puoluekanta ei merkitse eli demareilta tulee yhtä kriittistä tekstiä kuin CDU:ltakin.

5)Pitäisiskö Saksan ajatella vain itseään, jopa demokratian ihannemaa Ruotsi tekee rajatarkastuksia, pitääkö odottaa Merkelin eu-tason aikaansaannoksia joiden lopputulema kestää ja on epävarma?

6)Tämä on alku, miljoonia lisää on tulossa

7)Itä - länsi -erottelu, eritt. Unkaria ja Puolaa hutkitaan, jotka eivät edes pääsisi nykyään eu:hun, jossa on vallassa populistinen vastuutapakoileva (taakanjako) oikeisto & äärioikeisto - yhdistelmä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tänään otsikoissa rajatarkastukset, kontrolli, sulkeminen. Jos ei muuallakaan mikään toimi täytyy ajatella itseään.

"In einem Rechtsgutachten für für die CSU plädiert der ehemalige Verfassungsrichter Udo di Fabio für die Einführung von Kontrollen an der deutschen Grenze. „Der Bund ist verpflichtet, wirksame Kontrollen der Bundesgrenzen wieder aufzunehmen, wenn das gemeinsame europäische Grenzsicherungs- und Einwanderungssystem vorübergehend oder dauerhaft gestört ist“, zitiert die „Bild“-Zeitung aus dem Gutachten." (Faz.net)

Paikkallisessa iltäpäivälehdessä Bild:ssä raflaava etusivun otsikko jne.

http://www.bild.de/bild-plus/politik/inland/horst-...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #17

Ja kyse ei ole vain Kölnistä vaan koko maasta. Tällä hetkellä pelätään pedigan äärioikeistolaisia porukoita jotka pyörivät näköjään ympäri maata. Netissä
lietsotaan kaiketi vihaa ja sitten lähdetään porukalla kadulle (vähän lisätulta
Suomen katupartiokeskusteluun) iltalenkille, "Abendspaziergangs" (Potsdam)

Tässä Leipzig :

http://www.sueddeutsche.de/politik/legida-rechtsex...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Alustaja heittää yleistyksiä koko suomalaisesta mediasta katsomatta ilmeisesti edes Ylen ja MTV:n pääuutisia. Miten muuten voi selittää konditionaalin: "Nyt olisi tosiaan tärkeä..."

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tämän aamun Yleä; MONET Kölnissä uudenvuodenyönä kourineet olivat taustaltaan ulkomaalaisia... Mietin , mitä onkaan seuraavassa yhtälössä KAIKKI-MONET=? Monet, ulkomaalainen taidemaalari Saksassa, liekö vielä hengissä, parisataavuotias kähmijä? Ratkaisu yhtälöön lienee se se., että MONET ja ? vaihtavat paikkaa yhtälössä, ? tarkoittaa mamuja ja MONET on vaikkapa saksalainen kotouttaja, väärässä paikassa väärään aikaan duunaamassa mission impossiblea. Varsin "homogeeninen" joukko, tuskin amerikkalaiset jourlalistitkaan kirjoittavat tekstin Monet ristin polttaneet olivat lakanapukeisia klaanilaisia...
Täysin neuvostoliittolaista uutisvälitystä, samaa kuin YLE-leaksin Agit prop-paska, harmi Hissu Hietalahdenkin kohtalo joutua moiseen sontaläjään. Hieno koomikko muuten.
ps Suosittelen hannu Rautkallion uutta kirjaa Idässä kiinni, Länteen kallellaan. Varsinainen tietopläjäys USA.n arkistojen osalta suomettumisesta ja myytistä Paasikivi-Kekkonen-linjasta.

Reijo Tossavainen

Istuin koneen ääreen ja ajattelin kirjoittaa blogin. Ei tarvitse, sillä Arto kirjoitti sen minkä minä aioin. Kiitos!

Arton kirjoitus on täyttä asiaa, kuten aina!

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Saksan keskustelun referointia tilataan! Dosentin mukaan siis ei ole aiemmin riittävässä laajuudessa referoitu Saksan keskusteluja Puheenvuorossa.

Pitää paikkansa se, että tässä asiassa yksi merkityksellinen media, Hamburger Abendblattin St. Pauli Blog (se on toimitettu verkkolehti eikä blogi) aluksi perjantaina 1.1.2016 julkaisi jutun, jossa uudenvuoden vieton kerrottiin sujuneen kylässä suhteellisen rauhallisesti (juttua ja lähdettä ei enää löydy).

Vasta tiistaina 5.1. St. Pauli Blog julkaisi jutun seksuaalisista hyökkäyksistä, sexuelle Übergriffe, kertovan jutun, jossa kerrottiin rikosilmoitusten määrän kasvavan drastisesti. Niitä oli tuolloin jo 27.

Alkuperäisessä jutussa Davidwachen komissaarinna sanoo, että ilmiö on heille uusi: ”Chefin der Davidwache: „Dieses Phänomen ist neu“”. Tämä osuus on sittemmin poistettu.

Jutussa kerrotaan tekijöiden olleen etelämaalaisia tai arabeja: „Bei den Tätern handelte es sich den Geschädigten zufolge um „Südländer bzw. Araber“ im Alter zwischen 20 und 40 Jahren, die in Kleingruppen auf dem Kiez unterwegs gewesen sein sollen."

Hamburger Abendblatt ST. Pauli Blog BLAULICHT / DIENSTAG, 05.01.2016 „Zahl der Anzeigen steigt drastisch“, http://st.pauli-news.de/blaulicht/silvesternacht-u...

Tästä aikaviiveestä dosentti Luukkanen päättelee, että kyseessä olisi tahallinen uutispimento ja sensuuri. Kuitenkin kuluneet päivät olivat uudenvuoden päivä, lauantai ja sunnuntai. On varsin todennäköistä, että jotkut juhlijat ovat tulleet St. Pauliin muualta viettämään uutta vuotta, tulleet ahdistelluiksi ja ehkä ryöstetyiksi, selvinneet kotiin ja elpyneet ja vasta seuraavana arkipäivänä alkaneet hoitaa asioitaan ja tehdä ilmoituksia. Eri poliisiasemilla tehtyjen ilmoitusten yhdistäminen kestää aikansa. Todennäköisesti 5.1. ilmoituksia oli St. Paulin poliisin tiedossa vasta nuo 27.

Tämä jälkeen seksuaalisia hyökkäyksiä on käsitelty St. Pauli Blogissa kattavasti ja päivittäin:

6.1. kysytään, onko seksuaalisia hyökkäyksiä tapahtunut jo marraskuusta lähtien:

Hamburger Abendblatt ST. Pauli Blog BLAULICHT / MITTWOCH, 06.01.2016 „Sexuelle Übergriffe bereits seit November?“, http://st.pauli-news.de/blaulicht/clubbetreiber-ae...

7.1. Yrittäjät pelkäävät imagovahinkoja St. Paulille:

Hamburger Abendblatt ST. Pauli Blog SCHLAGLICHT / DONNERSTAG, 07.01.2016 „Betreiber befürchten Imageschaden für St. Pauli“, http://st.pauli-news.de/schlaglicht/betreiber-befu...

8.1. Video Großen Freiheitilta uudenvuoden yön kaaoksesta:

Hamburger Abendblatt ST. Pauli Blog BLAULICHT / FREITAG, 08.01.2016 - „Video der Silvesternacht auf St. Pauli“, http://st.pauli-news.de/blaulicht/video-der-silves...

8.1. Naisnäkökulmaa ja asukkaiden vinkkejä naisille:

Hamburger Abendblatt ST. Pauli Blog SCHLAGLICHT / FREITAG, 08.01.2016 – „Übergriffe: Jetzt bloß keine Angst, Mädels!“, http://st.pauli-news.de/schlaglicht/uebergriffe-je...

9.1. Poliisi vahvistaa läsnäoloaan kylässä:

Hamburger Abendblatt ST. Pauli Blog BLAULICHT / SAMSTAG, 09.01.2016 – „Polizei zeigt verstärkte Präsenz auf dem Kiez“, http://st.pauli-news.de/blaulicht/polizei-zeigt-ve...

10.1. Osavaltion sosiaalidemokraattinen sisäministeri ja poliisipäällikkö vierailevat Reeperbahnin yössä tapaamassa ratsupolliseja:

Hamburger Abendblatt ST. Pauli Blog BLAULICHT / SONNTAG, 10.01.2016 - „Innensenator und Polizeichef auf Kiezvisite“, http://st.pauli-news.de/blaulicht/innensenator-mic...

11.01. Bileviikonloppu poliisin suojeluksessa:
Hamburger Abendblatt ST. Pauli Blog BLAULICHT / MONTAG, 11.01.2016 – „Party-Wochenende unter Polizeischutz“, http://st.pauli-news.de/blaulicht/party-wochenende...

Toisaalta sosiaalisessa mediassa, Facebookissa esimerkiksi muuan klubinomistaja, afrotaustainen saksalainen rasismin vastainen oikeustaistelija, kirjoitti 6.1. ulkomaalaisten naisia vastaan tekemistä hyökkäyksistä ja esitti, että poliisi olisi viimeisten kuukausien ajan kirjannut mahdollisimman vähän pakolaisten rötöksiä koskevia ilmoituksia kaunistellakseen tilastoja:

”Schuld hat die Polizei - diesmal nicht …
Nachdem der Innenminister, Herr De Maiziere, die Schuld für die Übergriffe von ausländischen Mitbürgern auf Frauen in der Silvesternacht, auf die Polizei schiebt (wegen angeblich mangelnder Umsicht), bin ich mal gespannt, wie die Reaktion der Polizeibeamten auf ihren obersten Dienstherren ist.
In den vergangenen Monaten war die Polizei ja angehalten möglichst wenig Vergehen von Flüchtlingen zur Anzeige zu bringen, damit die Statistik g…“ (kaunistella), 6. tammikuuta kello 12:08

Tämän päivityksen kommenteissa muuan saksalainen kommentoija ihmetteli sitä, että hyökkäyksiä tapahtuu samanaikaisesti Saksan ja vain Saksan kaupungeissa - ”die Gleichzeitigkeit in vielen - und offenbar - nur deutschen Städten“…

Tuohon sitten tämä kommentoija vastasi, että on niitä yritetty Helsingissäkin, Helsingin poliisin mukaan. Tässä tavoiteltiin konjuktiivi ykköstä epäsuorassa esitetyksessä:

„„die Gleichzeitigkeit in vielen - und offenbar - nur deutschen Städten“ … Nach der Polizei in Helsinki Stadt sei auch in Helsinki, Finnland, in der Silvesternacht ähnliche Übergriffe gegen Frauen wie in Köln geplant gewesen, aber die Polizei sei die Übergriffe verhindert habe. Später informiert die Zentral Kripo Finnlands dass die Umfang der geplanten Übergriffe nicht mit Köln ähnlich wäre“ (7. tammikuuta kello 19:35, https://www.facebook.com/kalle.schwensen.1?fref=nf...).

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Savolainen Kanarialla tekisi hyvin jos menisi ulos katselemaan omiin aisteihin luottaen miten maahanmuuttajat ovat vanhaan sivistykseen sopeutuneet eikä tyytyisi huutelemaan hätäänsä isänmaan kohtalosta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Savolainen Kanarialla tekisi hyvin jos menisi ulos katselemaan omiin aisteihin luottaen miten maahanmuuttajat ovat vanhaan sivistykseen sopeutuneet eikä tyytyisi huutelemaan hätäänsä isänmaan kohtalosta.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Katsokaa sosiaalidemokratian sanomaa (video): Ken ei sopeudu, sen ei tarvitse purkaa matkalaukkuaan.

Ex-Bürgermeister des Berliner Bezirks Neukölln Heinz Buschkowsky (SPD):
"Wer sich nicht anpasst, muss den Koffer nicht auspacken"

http://www.welt.de/politik/article150898400/Wer-si...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kauankohan tuon matkalaukun pitää olla purkamatta? Toisin sanoen missä ajassa Saksa katsoo tulevan todistetuksi maahan sopeutuminen? Taitaa olla sosiaalidemokratian tavanomaisesta ympäripyöreästä lausumasta. ;)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tässä esim. puheenvuoro jota ei tule Jaakko Hämeen-Anttilan suusta.

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/afrika/...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Lisää Saksan keskustelun reaaliaikaista referointia:

Aiemmin mainittu St. Paulin rasismin vastainen ravintolayrittäjä kirjoittaa Facebook-päivityksessään 4 t. sitten aiheesta uudenvuoden yö ja sen syyt – ”Silvester-Nacht und ihre Ursachen!”

Syyllisiä ovat kirjoittajan mukaan ne miespersoonat, jotka hyökkäyksiä tekivät, SEKÄ ne poliitikot, jotka ovat kyseisiä persoonia rajattomasti maahan haalineet miettimättä loogisia seurauksia. (Ei siis pelkästään poliitikot, kuten täällä jotkut esittävät.) Saksalaisessa kulttuurissa naiset juhlii iloisesti ja vapautuneesti. Se kuuluu kulttuuriin. Ei käy /näy se, että saksalaisten naisten pitäisi muuttaa käyttäytymistään ja saati sopeutua vieraisiin kulttuureihin, kuten jotkut poliitikot ovat vaatineet. Poliitikkojen pitää huolehtia siitä, että maahan tulevilla turvapaikanhakijoilla on mahdollisuus tutustua/ sopeutua MEIDÄN kulttuuripiiriimme. Tämä onnistuu ainoastaan, jos turvapaikanhakijoiden lukumäärä on hallittavissa oleva:

„Die Schuld liegt bei den männlichen Personen, die die Attacken verübt haben UND bei den Politikern, die diese Personen unbegrenzt ins Land holten, ohne die logischen Folgen zu bedenken!---

Diese weiblichen deutsche Personen, machen sich zu Recht keine Gedanken, wenn sie zu Silvester, Fasching, öffentlichen Happenings, etc., gut gelaunt und aus Freude fremde Menschen umarmen.
Das ist so üblich in unserem Kulturkreis!

Für Männer aus völlig anderen Kulturkreisen, wie z.B. Syrien, Irak, Afghanistan, Nordafrika, wird ein solches Verhalten aber ganz anders eingestuft. --

Es ist nicht einsehbar, dass sich deutsche Frauen in ihrem Verhalten ändern oder gar fremden Kulturkreisen anpassen sollen (wie es ja tatsächlich von einigen Politikern gefordert wurde).
Die Deutschen Politiker haben dafür zu sorgen, dass die Asylanten, die in Deutschland aufgenommen werden, die Möglichkeit bekommen, sich mit UNSEREM Kulturkreis vertraut zu machen.
Und das geht nur, wenn die Anzahl der Asylanten überschaubar ist“

https://www.facebook.com/kalle.schwensen.1/posts/1...

Päivityksen kommenttiosastossa lukee:

„Sehr gut geschrieben, und gilt auch für Finnland - „Die Schuld liegt bei den männlichen Personen, die die Attacken verübt haben UND bei den Politikern…“
Ich bin nicht einer der so genannte „Wahre Finnen“, aber die „Wahren Finnen“ lesen auch Ihre wahre Worte.“ 1 min

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Suomeksi sanottaisiin , että oikeusvaltion tulee huolehtia kansalaistensa turvallisuudesta (Saksan lehdissä vilisee sana der Rechtstaat). Se on
suorastaan sen päätehtävä ja valtio-opillinen määritelmä. Usko tähän
on nyt järkkynyt.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ettei vaan täydellisen oikeuvaltion haikailijoilla vilahtele mielessä otsikon Neuvostoliitto? Kaikkien aikojen kansalaistensa turvasatama. Putin sanoo turvaavansa venäläisten etuja myös rajojen takana, Suomen puolustusvoimien viestintäpäällikkö murahti ettei kukaan pääse suomalaisuutta pakoon vastauksena eräälle popparille joka naurahti pakenevansa Kanarialle reserviläiskirjettä

Käyttäjän tfhyvarinen kuva
Toivo F. Hyvärinen

Katsokaapa Sipilän ja Orpon pärstän ilmeitä TV-haastatteluissa. Ministerit ovat hämmentyneitä ja neuvottomia. Aina ensimmäiseksi muistutetaan, että suomalaisten pitää pysyä aisoissa eli vastarintaan ei saa ryhtyä.

Se on tullut täysin selväksi kuuntelijoille, että katupartiot on jätetty Sipilän ja Orpon ajatuksissa maahantulijoiden monopoliksi. Kotimaiset katupartiot pysykööt kokonaan poissa häiritsemästä arvovieraidemme erilaisia kähmintöjä.

Käyttäjän tfhyvarinen kuva
Toivo F. Hyvärinen

Paljon parjatussa ja haukutussa MV-lehdessä on tänään 14.1.2016 mielenkiintoinen juttu:

"Tanskalainen psykologi Nicolai Sennels: Syvälle käyvät muutokset kokonaisen maanosan demografiassa ovat äärimmäisen vaarallisia.
Ihmisten kutsuminen täysin erilaisesta kulttuurista asumaan meidän maissamme on suurin sosiologinen koe ihmiskunnan historiassa ja on selvää että se päättyy huonosti.

Jos saisit päättää, mikä olisi tärkein muutos jonka tekisit tavassa käsitellä muslimimaahanmuuttajia?

Ihmisten kutsuminen täysin erilaisesta kulttuurista asumaan meidän maissamme on suurin sosiologinen koe ihmiskunnan historiassa ja on selvää että se päättyy huonosti. Syvälle käyvät muutokset kokonaisen maanosan demografiassa ovat äärimmäisen vaarallisia. Maahanmuuttajat joilla ei ole halua assimiloitua – siis omaksua kulttuurimme ja tulla länsimaalaisiksi – eivät kuulu tänne. Meidän pitäisi löytää planeetaltamme jokin paikka jossa sellaiset ihmiset voisivat elää ilman painetta sopeutua ja jossa heidän yhteiskunnalle haitallinen käytöksensä, uskonnollinen fanatisminsa ja taloudellinen taakkansa ei vahingoittaisi heidän ympäristöään."

Mitenkäs se Sarasvuo sanoikaan - saa olla erimieltä.

Ruotsissa taitaa olla jo yli miljoona muslimia. Juutalaiset bolshevikit ottivat vallan Venäjällä pienemmällä prosentuaalisella numerolla kuin mitä muslimit nyt edustavat Ruotsissa.

Kun muslimit ottavat lopullisen vallan Ruotsissa tulevat he lahtaamaan länsimaalaiset ruotsalaiset hengiltä hieman samaan tapaan kuin mitä tapahtui armenialaisille noin sata vuotta sitten. Tuolloin muslimit tuhosivat noin miljoona armenialaista armenialaisten kansanmurhassa.

Ehkä tällä kertaa kaikki on sittenkin toisin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset