Arto Luukkanen

Jättiläinen ja politiikan kääpiöt

Kävin katsomassa hyvän ja pysäyttävän elokuvan.

Jättiläinen kertoi tarinan Talvivaaran kaivoksesta. Sen kärki oli suunnattu suomalaista "maan tapaa" vastaan.

Sitä, että poliitikot, liike-elämä ja virkamiehet syövät samasta kaukalosta. Meillä täällä eivät kirjekuoret vaihda omistajaa vaan liike-elämä pimittää ja vie samalla kun poliitikot hyötyvät, korruptoituvat ja menettävät uskottavuutensa.

Virkamiesten tehtävänä tässä kaikessa on ymmärtää mistä tuuli käy ja toimia "joukkueena". Jos et ole joukkuepelaaja joudat pois. 

Elokuva on musertavaa katsottavaa - etenkin niille, jotka äänestivät elokuvassa esiintyneitä poliitikkoja. Toivon hartaasti, että nämä eivät käy katsomassa tätä elokuvaa.

Miksi?

Siksi, että jos politiikka on vain tätä menettää se arvonsa ja kansalaisten usko siihen häviää.

Sille käy kuin väärälle rahalle tai rantaroleksille.

Kansalaisten ainoa mahdollisuus on vaatia, että kaikki ryvettyneet poliitikot itse ymmärtäisivät lähteä. Median tehtävänä olisi toistaa sitä ja painottaa, että nämä kepulit ovat menettäneet uskottavuutensa ja että "maan tapa" on muuttumassa.

MInä uskon, että kansalaiset ansaitsevat enemmän ja parempaa. Ei Walhe-Suomea vaan oikean Suomen, jossa puhutaan totta. Sellaisen maan, jossa poliitikot ovat luotettavia, virkamiehet toimivat itsenäisesti ja jossa liike-elämässä toimitaan rehdisti. 

Arto Luukkanen

Järvenpää

Ps. Sipilä kertoa paukautti radiossa että ei annakkaan asuntoaan turvapaikanhakijoille. "Ei vaineskaan". On kuulema aivan turvaton juttu. Niinpä niin. Kun lupaus annettiin sai Sipilä valtavasti positiivista mainetta hyväsydämisenä "pohjoisen miehenä". Kävi vain kuin dopingskandaalissa, jossa pohjoisten miesten maine repesi walheeseen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Kun Sipilä tuli syyskuun lopulla käskynjaolta Berliinistä, hän oli Merkelin tavoin jonkinlaisessa monikulttuurisuushurmoksessa. En tiedä, miten tämä psykoottinen tila on saatu aikaan, mutta näyttää siltä, että se alkaa vähitellen väljähtyä niin Saksassa kuin meilläkin. Suomen kannalta on merkittävää, että kun meillä kerrankin on hallituksen johtavilla paikoilla tunnustavia kristittyjä, niin juuri silloin polkaistaan käyntiin prosessi, jonka loppupäässä häämöttää eurooppalaisen kristillisen kulttuurin täystuho. Tutkimattomia ovat Herran tiet, mutta niin ovat herrojenkin.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Soinille kävi samalaiset pari vuotta sitten Obaman rukousaamiaisella. Jotain miestä väkevämpää sielläkin vissiin tarjoillaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jos uskomme miehen sanaan, niin Sipilä, Stubb ja Soini henkilöinä pärjäävät hyvin keskinäisen kanssakäymisen osalta.
Mutta jos uskomme, mitä havaitsemme, saatamme jopa arvella, että hallituksen ns. henkivaltojen kesken käydään vähintään kylmää sotaa.

Jos taas SSS halua oikeasti osoittaa olevansa jotain muuta kuin Katainen-Urpilainen ja Stubb-Rinne -six-pack-katastrofit, aika alkaa valua suurten kysymysten osalta tilaan, jossa ei pian mahdu enää takkiaankaan kääntämään.

Jos siis eurokriisi, bail-out-kriisi, velka-/yhteisvastuukriisi, moral hazardeineen ei yhdessä Schengen/ Dublin -katastrofien kautta herätä tätä Suomea, niin se seuraava Suomi näyttääkin sitten todella onnettomalta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kepu on aina Kepu, mutta mikä on PS?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset