Arto Luukkanen

Terveisiä teboililta!

Terveisiä teboililta!

Joskus kannattaa vain kuunnella. 

Minulla on ollut tässä mahdollisuus keväällä kiertää Suomea ja kuunnella ihmisiä. Laitan tässä muutamia huomioita erilaisista keskusteluista, joita sain kuunnella. Ihmiset purkavat sydäntään teboileilla tai kahviloissa. Olen yrittänyt kuunnella. Kaikkea ei voi, eikä pysty kirjoittamaan ylös. Sori siitä.

Terve ydin vaarassa

Ensiksi, näyttää siltä, että suomalaisen maaseudun niska on rusahtamassa poikki.  Olen ehkä väärässä mutta näyttää siltä, että maatalousyrittäjät ovat nyt toden edessä. Rahat eivät riitä, tuet ovat myöhässä.

Pahinta on kuitenkin nykyaikainen linnaleiri, jossa raakojen huovien tilalla rikeeraavat kylmät EU-valvokraatit. Näiden määrä kasvaa ja näyttää siltä, että heitä on pian yksi jokaista tilaa kohti. Toiseksi, leikkaukset, lomautukset ja irtisanomiset uhkaavat yhteiskunnan tervettä ydintä. Eri paikkakuntien pylväät – vakaat yrittäjät – vähentävät, lomauttavat ja heittävät väkeä pois. Ilmapiiri on apea ja väki on joissain paikoin jo luovuttanut. Yrittäjät harkitsevat lopettamista  tosimielessä. Ehkä eläkkeellä on helpompaa?

Yleinen ilmapiiri ei ole kuitenkaan lamassa. Ehkä se johtuu siitä, että suomalainen toivoo ja uskoo viimeiseen saakka selviävänsä jotenkin aina huomiseen. Nyt purraan hammasta ja puidaan nyrkkiä. Salassa.

Toiveikkuus näkyy siinä, että hyviä ajatuksia leijuu ilmassa ja niistä puhutaan. Eräs suosituimpia on idea siitä, että yrittäjä voisi käyttää arvonlisäveron työllistämiseen. Suoraan. Se mitä enemmän saisi liikevaihtoa, sitä varmemmin voisi palkata jonkun tällä omalla verokertymällään.

Poliitikkojen louskuttaminen kyllästyttää ja raivostuttaa

Tämä voi tuntua kummalliselta mutta näyttää siltä, että tavalliset ihmiset eivät välitä siitä miten poliitikot haukkuvat toisiaan tai solvaavat toisiaan.

Se ei enää kiinnosta – se kyllästyttää.

Helsingin ”taikakolmiossa” eli eduskunnan kahvion, Mikadon (onkohan sellaista enää? ) ja Storyvillen välisessä mitättömyyden ytimessä tapahtuvat hovikeikaukset eivät enää kiinnosta.

Erityisesti opposition populistimälkätys ärsyttää. Nyt arvostettaisiin ihmisiä, joilla on hyviä ideoita ja todellinen halua ratkaista ongelmia. Valitettavasti jäljellä on vain kuuluva ääni ja päivittäinen poliitikkohumppa, jossa tapahtuu jotakin lumetärkeätä.

Televisiossa näkyvät laihdutuskuurit, kokkiohjelmat tai opposition rähinät eivät yksinkertaisesti enää kiinnosta. Ihmiset ovat perinjuurin kyllästyneet siihen, ettei löydetä yhteistä asiaa. Etenkin kun taloudellinen lysytila näyttää jatkuvan vielä 10 vuotta eivätkä ihmiset näe valoa tunnelin päässä. Epäoikeudenmukaisuuden ja sattumanvaraisuuden tunne vahvistuu myös siitä, että tänne tuleville ”uusille suomalaisille” näyttää löytyvän rahaa kuin taika-iskusta.

Mitä sitten?

Kaiken muutoksen edellytys on ihmisten kuunteleminen.  

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Eero Mattila

Koska saadaan Teboilin väelle oma tv-ohjelma ja palstatilaa lehtiin? Kaiken maailman marginaaliryhmille löytyy ymmärrystä ja mediatilaa, mutta ei tavalliselle suomalaiselle. Eikö tavallisia suomalaisia ole äänienemmistö Suomessa? Vai eikö tavallisen työssäkäyvän tai töitä etsivän suomalaisen ääntä lasketa?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Onhan meille tavallisille suomalaisille sentään Järviradio.
http://www.jarviradio.fi/

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Tässä on hyvä idea! "Tavis-Tv", "Terveisiä Teppoililta", ..

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Oikeassa olet, alkaa kyllästyttämään tämä oppositiosta haukkuminen ilman vaihtoehtoja..
Samaten tämä AY leikki, veikkaan että ihmiset olisivat valmiita leikkamaan omastansa paaljon enemmän kuin mediassa annetaan ymmärtää.

PerusSuomalaisetkin haukkuivat viime hallituksen aikaan, mutta annoitte vaohtoehtoja, tosin ette päässeet isoimmaksi puolueeksi joten vaikeata se niitä ajaa läpi kun kaksi puoluetta blokkaa..

Niin helppo olisi saada Suomi kuntoon tai ainakin sinne päin jos oikeita ratkaisuja tehtäisiin ja leikattaisiin sieltä mistä pystyy..

PS. Tälläiset uutiset eivät ainakaan omaa mieltäni nosta http://www.hs.fi/kotimaa/a1460610521264

Yksi syy miksi äänestin Persuja ja ehkä joudun myös tulevaisuudessa tekemään, jotta tälläistä ei tapahtuisi..

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Oppositio on koko ajan tarjonnut vaihtoehtoja, mutta jos niitä ei halua nähdä, kuulla eikä lukea niin eihän ne perille mene. Ja todellisuudessa opposition ehdotukset ovat olleet paljon fiksumpia kuin ne mitä perussuomalaiset tarjoilivat oppositioaikanaan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ai? pistä linkkiä, nii miekin voin ne lukea.. Tietäisin mitä ne tarjoaa?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #21

Vihreät: https://www.vihreat.fi/vaihtoehtobudjetti2016

Vasemmistoliitto: http://www.vasemmisto.fi/kansanedustajat/vasemmist...

SDP: http://sdp.fi/fi/reilumpi-vaihtoehto/

RKP: http://www.sfp.fi/sites/default/files/Dokument/Sku...

Vaikka noista vaihtoehdoista on puhuttu eduskunnassa, on kirjoitettu lehdissä yms ei edes hallituspuolueiden kansanedustajat tunnu tietävän niiden olemassaoloa. Tai kenties eivät "voi" tutustua niihin kun tulevat väärien tahojen suunnalta. Käytännössä hallituspuolueiden jäsenten valitukset vaihtoehtojen puutteesta joutuu aika outoon valoon jos vähääkään viitsii tarkistaa sitä mitä oppositio ehdottelee.

Seppo Korppoo Vastaus kommenttiin #22

Katsoin läpi Vihreiden ja SDPn ehdotukset pk-yritysten toiminta-olosuhteitten parantamiseksi.
Päätulokset:
1) Vihreät ehdottavat osinkoveron kiristämistä pk-puolella, jotta vähemmän verotettua pääomatuloa olisi vaikeampaa käyttää ansiotulon vaihtoehtona.
2) SDP ehdottaa ensimmäisen työntekijän max 20 000 vähennystä ja Finnveran juniori-lainan käyttöönottoa

Kaikille täysjärkisille pitää olla selvää, että nämä ehdotukset ovat täysin olemattomia, populistista silmän lumetta.

Kumpikaan puolue ei näytä tajuavan, että vain pk-sektori voi pelastaa Suomen huvinvointi-yhteiskunnan. Tämä johtuu siitä, että muuta vaihtoehtoa ei ole: suuryritykset ovat jo hylänneet Suomen ja vähentävät täällä väkeä, ja julkinen sektori on ylisuuri....

Miten sitten kohtelemme pk-sektoriamme? Vastaus: erittäin julmasti. Se tupla-verotettaan kuralle samaan aikaan kun sen koti-markkinoille hyökkäävät veroparatiiseista globaalit kilpailijat, meillä on mailman jäykimmät työmarkkinat ja käsittämätön pykäläviidakko.

Seppo Korppoo
Toimitusjohtaja, 40+ vuotta vientipalvelua
Rate International Oy

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #28

Kunhan huomioit, että tuo ovat vaihtoehtoisia budjetteja. Esimerkiksi vihreät ajavat ensimmäisen työntekijän palkkaamiskulujen alentamista ja yrittäjien sosiaaliturvan parantamista, mutta ne eivät varsinaisesti ole budjettiasioita.

Vihreiden yrittäjyyslinjaus löytyy täältä:
https://www.vihreat.fi/vihreat-yrittajyys

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Hieno otsikko, Arto! Oheistan tässä, tiukasti aiheeseen liittyvän kirjoituksen: huoltoasemien parlamentit - miesten varpusparvet:

http://ilmari.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/1...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sehän tässä minua ihmetyttääkin, kun Iltalehden uutisessa kerrotaan Soinin sanoneen, että EU:sa voitaisiin harkita tukien leikkaamista vastahakoisille mailla.

Iltalehti: FT: EU kaavailee sakkoja jäsenmille!

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Oma käsitykseni Teboilin keskustuluissa on yhtenä tärkeimpänä aiheena persujen takinkääntö, koska he ovat persujen äänestäjiä suurimmaksi osaksi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

enempi siellä surraan nykyistä tilannetta....jokainen ymmärtää että jonkun piti kantaa vastuu...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Jokainen ymmärtää että..."

Ja sitten takaisiin ihan normitodellisuuteen, jossa joka toinen perussuomalaisia äänestänyt ei enää (ainakaan gallupeissa) kannata puoluetta... vai oliko jo yli joka toinen. Suree tässä toki nykyistä tilannetta monikin ja monista eri syistä.

Itselläni ollut selvästi erilaisia kokemuksia niistä, jotka vielä vuosi sitten perussuomalaisia kehuivat eikä "ymmärrys" ole ollut ihan ensimmäinen millä nykyään puoluetta kuvailevat saati vastuun kanto... vähän sellaista negatiivisempaa sävyä on ollut ilmassa syystä jos toisesta.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #15

Suomessa yhteiskunnan pitää jakaa rahaa, näinhän se on aina ollut (ainakin 60 vuotiaille ja nuoremmille).

Harri Immonen

Saan pyytämättä erään demarikansanedustajan viikkokirjeen sähköpostiini joka viikko. En ole viime kuukausina enää jaksanut lukea sitä muutamaa avausvirkettä pidemmälle. Sen sijaan olen miettinyt, tulisiko minun ilmoittaa hänet vaalipäällikköineen Guinessin ennätyskirjaan louskuttamisen häikäisevästä maailmanennätyksestä. Se louskuttaminen on näet kosmiset mitat saavuttanutta tuotosta. Se louskuttaminen on naurettavaa, mutta ilmeisesti siihen joku seurakunnastaan uskoo.

Vaalitappio perussuomalaisille on ottanut demarileirissä järkyttävän koville. Valitettavasti en näe asioiden muuttuvan juurikaan parempaan suuntaan tänäkään vuonna, koska ay-liikkeen, eli sosiaalidemokraattien, kannattaa edelleenkin pitää Suomea panttivankinaan puoluepoliittisen edun vuoksi. Se tuo ääniä. Ihmisten muisti on lyhyt ja entistä lyhyemmäksi se muljahtaa kun on oma etu kyseessä. Demareilla ei oikeasti ole mitään kunnollisia eväitä Suomen nostamiseksi, seireenilaulun huonomuistiselle kansalle, lisäksi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Pitihän se arvata, jotta Venäjä rahoittaa persujen kokouksia. Saatte tietysti ilmaiset kahvit Lukoililta?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Petska hyvä....ensimmäistä kertaa minua eppäillään venäläisten asialla häärimisestä))))) mainiota. Sait miut ihan hämmästymään

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Petska hyvä....ensimmäistä kertaa minua eppäillään venäläisten asialla häärimisestä))))) mainiota. Sait miut ihan hämmästymään

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Taisi olla tuo Deboil vain sellainen yleisnimitys kansanparlamenttipaikoille. Voitolla lienee maalaisliiton oma ossuusaapinen ellei sitten kesoil.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ai Teboililla jutellaan tuollaisia. Itse en siellä asioi koska sen omistaa Lukoil ja se tuo bensansa Venäjältä. Periaate, oikeus valita jne.

Mielestäni yhteiskunnallemme on koitunut liiallista riippuvutta sen ilmansuunnan bisneksistä vaikka toisaalla väitetään että idänkauppa olisi muka EU:n taholta tyystin kielletty.
Aina siihen on kuitenkin veronmaksajien rahoja löytynyt kuin taikaiskusta.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Teboililla kuulee aina parhaat jutut.:)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

"Erityisesti opposition populistimälkätys ärsyttää." Juuri kun saitte suureen ääneen uskoteltua, että populismi on kansan äänen kuuntelemista ja sitä oikeaa politiikkaa. No kun kaikessa muussakin olette muuttaneet mielenne, niin miksi ei tässäkin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Marko hyvä ...suomenkielen merkitysten avaaminen on eräs suosikkiharrastukseni. Nyt hyvä neuvo....lue teksti niin että ymmärrät))

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kommenttini koski enemmänkin puolueenne laajempaa suhtautumisen muutosta populismiin, vaikka kyllähän muutaman jäljelle jääneen äänestäjänne kanta heijastaa tätä muutosta. Ylipäätään on miltei hirteisen hauskaa, että kuinka takki populismin suhteen on kääntynyt niin puolueenne kansanedustajien kuin kannattajakuntanne joukossa. Tosin vähän näyttäisi siltä, että samalla populismin määrittely on vähän muuttunut.

Käyttäjän timoharju kuva
Timo Harju

Merkitysten avaamisen voisi aloittaa vaikka kirjoittamalla ilmaisu suomen kieli erikseen. Se ei ole yhdyssana.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Marko hyvä ...suomenkielen merkitysten avaaminen on eräs suosikkiharrastukseni. Nyt hyvä neuvo....lue teksti niin että ymmärrät))

Käyttäjän KalleParonen kuva
Kalle Paronen

Tuun ihan alakulmasta, mut ärsyttää kun "keskustelu" täällä näinkin hyvästä ajankuvasta, on pelkkää vakkareitten puoluelätinää... huoh

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Olisikohan riskienhallinnan opit pelastaneet useita maatalousyrittäjiä?

Olen ihmetellyt maatalouden investointien järjettömyyttä. Velkarahalla suurempia tiloja, isompia traktoreita ja puimureita. Alalla, jonka tulot maksetaan tukina. Varmaan joillakin maatalousyrittäjillä tuli toiselle olkapäälle jonkinlainen mielikuvitushahmo kolkuttelemaan ja varoittelemaan, että ehkä toi ei nyt pidemmän päälle noin toimikkaan. Nyt ne on lirissä!

Kaiken lisäksi vielä tietojärjestelmäsotku tohon päälle. Sotku, joka hoidettiin Kela-tyyppisellä byrokratialla. Eli siis, kun ei järjestelmä toimi, niin ei makseta mitään. Siinä on järjestelmä otettu käyttöön, samalla metodilla, kun aikanaan erääseen suureen lihajalostusyritykseen otettiin SAP-toiminnanohjausjärjestelmä. Aamulla sitten kaikki odottivat lähtevätkö ne rekat pihasta kuljettamaan lihaa kauppoihin. :-D

EI NÄIN!!!!!!

Vaan näin. Toinen järjestelmä kokoajan rinnalla, jos toisen kanssa ei tukien maksatus toimi, tehdään toisella.

Miten sitten nyt tapahtuneessa "katastrofissa" olisin toiminut toisin, kun oli jo ns löysät housuissa? Ainakin viimekädessä olisi voitu maksaa tuet vaikka edellisen vuoden perusteella. Todennäköisesti ei olisi ollut iso heitto tukien maksussa.

Maatalousyrittäjät joutuivat nyt kokemaan sen mitä käy tukien varassa eläville. Niin kuin monelle Kelan tukia saaneellekin on käynyt. Joku älytön byrokraattinen juttu ja olet useita kuukausia täysin ilman rahaa. Eikä se ketään oikeasti edes kiinnosta, miten joku pärjää ja tulee toimeen.

Olen kuullut sellaisenkin näkemyksen maatalosuyrittäjistä, että hehän ovat yrittäjiä, heillä on yrittäjän vastuukin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tällä kertaa tekee mieli vähän ymmärtää maataloisyrittäjiä. He toimivat siinä ympäristössä, jonka pääosin EU ja pieneltä osin meidän omat poliitikkomme ovat määritelleet. Ja vähän pelkistetysti sanottuna se tarjoaa kaksi vaihtoehtoa. Investoi riskillä tai kuihdu pois. Ja ilmeisesti niitä riskienhallinnan oppejakin ovat ainakin muutamat ymmärtäneet, koska meillä vielä niitä maatalousyrittäjikin on.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ihmettelen miten kärsivällisiä he ovat....siis nämä yrittäjät. Fyrkat on lopussa ja nyt myydään viimoista metsää & perintöä syömärahaksi. Sähkökatkot ja luottorikkeet tavallisia. Ainakin näiden juttujen mukaan.

Eero Mattila

Näihin maatalouden rahoitusongelmiin olisi pari yksinkertaista ratkaisua. Seuraavan kerran kun joku maanviljelijä joutuu velkasaneeraukseen tai menee konkurssiin pitäisi myös kannattavuuslaskelman tehneet ProArgian neuvoja asettaa maksumieheksi. He kyllä tyrkyttävät investointeja ja ottavat konsulttirahat, mutta eivät kanna mitään vastuuta..

Maatalousviraston voisi laittaa palkanmaksusulkuun siihen saakka, että ATK alkaa toimia. Jos rahaliikenne ei toimi niin mitä varten virastoa pidetään yllä? Nyt Orpo antoi lisämäärärahans siitä hyvästä, että virasto ei hoida tehtäväänsä.

Risto Laine

Eikös nämä itseään täynnä olevat ihmiset ole luoneet käsityksen, että juntti kansa mutisee esson baarissa juoden kaljaa ja kotona hakkaa naistaan. Ei kait sillä mitään väliä istuuko teboilin, abc, tai nesteen kuppilassa. Heidän mielestään näissä kuppiloissa istuu suomen alempiarvoinen kansa.

Käyttäjän MikaPeltokorpi kuva
Mika Peltokorpi

Nokialla siellä istuu kaupunginhallitus/valtuutettuja - Esson, nyk. St1:n baarissa. Onhan toi ny tasa-arvosempaa, kuin saunan lauteilla.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

AL: "Pahinta on kuitenkin nykyaikainen linnaleiri, jossa raakojen huovien tilalla rikeeraavat kylmät EU-valvokraatit. Näiden määrä kasvaa ja näyttää siltä, että heitä on pian yksi jokaista tilaa kohti."

Veikkaisin valvojia olevan enemmän kuin yksi per tila.

Keskustelin kerran maaseudun ympäristötuista niistä tietävien kanssa ja ilmeni että viljelijän suurin vaivoin hakeman 500 euron tuen hallintokustannukset Suomessa ovat 2000 euroa ja lisäksi EU:n oman valvonnan kulut.

Kansainvälisissä projektihommissa puolestaan opin EU:ssa tärkeää olevan asioiden hoito oikein sen sijaan että tehtäisiin oikeita asioita eli sisällöstä viis kunhan raportti on muodollisesti hyvä. Itse asiassa EU:ssa riittää valvojia enemmän kuin mitään sisällön/palvelujen/lisäarvon tuottajia ja siitä sekä näiden elättien korkeista palkoista huolimatta EU:lta huijataan jopa miljardiluokkaa olevia summia vuodessa.

Käyttäjän MikaPeltokorpi kuva
Mika Peltokorpi

Vieläkö siellä Lukoililla joku käy?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

soon monesti ainua huoltamo pienellä paikkakunnalla...

Petri Hämäläinen

Pääministeri Sipilä vaati onnistuneesti viime vuoden toukokuussa että vatulointi loppuu nyt. Kansa oli Teboililla mielissään kun huomasi että nyt on isäntä talossa.

Sen jälkeen hallitus ei ole saanut mitään aikaan. Kansa ei ole Teboililla mielissään.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Näillä kulmilla ainoa asema joka porskuttaa on Kauniaisten Teboil ja tietenkin ABC, Niittykummussa ei meinaa mahtua ovesta Teboiliin. Muuralan Nesteellä maahanmuuttajat ruksaavat lottokupnkeja.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tarkentamatta mitä huoltoalustoja tarkoittaa, sekä kulttuuri- että puolustusministerinä toiminut Stefan Wallin pelkää Verkkouutisten blogissaan NATO-kansanäänestystä, koska kansa olisi siinä lavetilla "kaula paljaana" Venäjän propagandan kohteena.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset