Arto Luukkanen

Politiikan "hullut päivät"

Politiikan hullut?

Det är ”Galna Dagar” med Kokoomus ny!

Näyttää siltä, että kykypuolue Kokoomus on hullaantunut kesän lämmöstä. Juhana Vartiainen on esittänyt, että sunnuntailisät poistettaisiin. Samoin ministeri Mykkänen on puhjennut kukkaan selittämällä, että Venäjä-pakotteet poistetaan aivan kohta – lokakuussa.

Se mitä EU päättää ei ole vielä tiedossa mutta varmaa on ainoastaan se, että Mykkänen saa nyt itselleen glooriaa Moskovan silmissä.

Kaiken kaikkiaan kokoomuksen jäsenet ovat nyt tarmokkaasti ruvenneet vaatimaan paikallisen sopimisen toteuttamista – ihan hulluna!

Suuri julkisuus ei ole viitsinyt provosoitua tästä joka kesäisestä ilmiöstä. Tällaista voi sattua kun poliitikot pääsevät kesäjuhliin, jazzeihin ja oopperoihin ilmaislipuillaan. Ja mikäs siinä – voihan poliitikkokin hullaantua joskus. Ei se ole kiellettyä.

On kuitenkin tärkeä huomata, että nämä poliitikot eivät ole tosissaan. En usko, että kokoomus todella tarkoittaa sitä, että sen äänestäjien perusjoukko tekisi sunnuntaina ”ilmaista työtä”. Näyttää vain siltä, että paikallisesta sopimisesta käytetyt puheenvuorot eivät enää noudata tavallisen kesähulluttelun rajoja. Ehkäpä tarkoitus on sama kuin eräällä sirkuksen johtajalla, joka heitti turhia työntekijöitä liikkuvasta junasta ja jätti pariksi kuukaudeksi palkat maksamatta (Vettä elefanteille). Hullua mutta tehokasta.

Ja jos oikein hullutellaan, niin mikseivät kokoomuksen terävimmät aivot uneksi siitä miten voitaisiin auttaa köyhiä eläkeläisiä, jeesata ”heikompaa ainesta”, pelastaa ihmisten luottotietoja, ja armahtaa niitä, jotka käyttävät viimeisen kaksikymppisensä. Todellinen hulluus voisi olla jotain samanlaista valtioviisautta, jota Kokoomuksen viimeinen kaukonäköinen poliitikko Paasikivi harjoitti vaikeissa kriisioloissa.

Ja nyt hieman vakavammin: hulluttelua riittä kun syksyllä Italian lainat kaatuvat EU:n päälle. Kuka voisi hullutella sen niin, että me emme joutuisi hulluina maksamaan toisten hullutuksia?

Nyt olisi mahdollista hullutella! Antaa palaa!

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Näyttää siltä, että Arto hullaantui lukemastaan siinä määrin ettei ole malttanut lukea kaikkea:

Juhana Vartiainen: Sunnuntailisää voisi laskea ja arkipalkkaa nostaa

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/vartiainen_sun...

"Samoin ministeri Mykkänen on puhjennut kukkaan selittämällä, että Venäjä-pakotteet poistetaan aivan kohta – lokakuussa."

Saisikos tuohon linkin - ei kai vaan ole mennyt mutkat suoriksi?

Edit:

Tällaisen lausunnon Mykkäseltä Venäjän kaupasta löysin:

Suomen ja Venäjän välinen kauppa voi Mykkäsen mukaan syksyn aikana vähän toipua talouspakotteiden antamissa raameissa. Se johtuu siitä, että öljyn hinta on yli neljänneksen korkeammalla kuin vuosi sitten ja ruplan arvo on vakiintunut.

http://www.ilkka.fi/uutiset/kotimaa/mykk%C3%A4nen-...!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sunnuntaityön halventaminen lisäisi todennäköisesti työpaikkojen määrää, kun sunnuntait ovat pikkuhiljaa arkistumassa erilaisten lainsäädännöllisten muutosten kautta joka tapauksessa. Ja nimenomaan työpaikkojen lisäämisen pitäisi nyt olla prioriteettijärjestyksessä korkeimmalla sijalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sunnuntaityön halventaminen lisäisi todennäköisesti työpaikkojen määrää"

Voisihan työpaikkoja lisätä poistamalla työnantajien kela-maksut ja laskemalla yhteisöveroa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onneksi emme joudu vertaamaan nykyistä tilannetta sellaiseen, jossa noita toimenpiteitä ei olisi tehty.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #9

Näin on! Tässä tilanteessa tarvitaan todellakin kaikki voitava sen eteen, ettei tilanne olisi huonompi.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #4

Vertailu on helppoa, koska ko. toimenpiteillä ei ole mitään positiivista vaikutusta vientiimme, sen sijaan negatiivinen vaikutus kotimaiseen kulutukseen. Mitkä meidän tärkeimmistä vientituotteistamme, sellu, sahatavara, öljytuotteet, olisivat sellaisia, että niiden vienti riippuu muutaman prosentin palkanalennuksista?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

PK-sektorin vientiteollisuus.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö
Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tänään TV1 täyttää prime time ajan 18.30 - 20.00 yhdellä Tanskasta, toisella Ruotsista ja kolmannella Norjasta ostetulla ohjelmalla.

Reijo Tossavainen erosi Yle:n hallintoneuvostosta protestina liian polittisille ohjelmille. Sitä saa mitä pyytää, näköjään. Eikä tarvii pähkäillä kotimaisen tuotannon perään haudattaessa omaa kulttuuria elävältä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä vihreä Harri Mulari, ainakin suojelee intimiteettiään ja sananvaputta, kun pannut minulle kommentoinnin eston.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Juuri kun Hesarin tulo minulle loppui, pankinjohtaja Stadigh visioi eilisessä lehdessä, kävin selailemassa sitä kirjastossa, omistajuuden pelastavan Suomen jollakin aikajanalla (oliko 100 vuotta?) mutta HY:n kansleri Wilhelmssonin kipparoiman Yle:n ohjelmapolitiikalla skandinaavinen rakkaus on kietonut meidät verkkoihinsa pääsemättömästi alle kymmenessä vuodessa. Eikös sitä sanotakin kansalliseksi ratkaisuksi sosiaalisiin ongelmiin?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tämä ajatus "kansallisesta ratkaisusta sosiaalisiin ongelmiin" on kerännyt Facebookin puolella tykkäyksiä savolaisilta Timo Soinin laidunmailla hullun lailla, onhan siinä yhtäläisyyksiä ns. runoilevaan psykiatriaan, ts. pyrkimykseen käyttää hesekielien ja muiden sanaseppojen nimissä kulkevia täysin toisessa ajassa kirjoitettuja sanansäilähdyksiä vielä tässä ajassa, niin oudolta kuin se kuulostaakin.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Oon vuorotöissä johon kuuluu myös viikonloput olla paikalla.

Katsoin omalta kohdaltani 8 viikon ajalta montako viikonloppua vapaata, niitä on tasan yksi viikonloppu.
Samoin se menee meillä muiden työkavereiden osalta jotka ollaan vuorotyössä, yksi viikonloppu vapaata.

Meillä on aamuvuoroa kohti muutama henkilö vähempi viikonloppuisin töissä, iltavuoro menee samalla miehityksellä.

Olin nyt viikonlopun aamuvuorossa ja perjantaina iski 39 asteen kuume päälle joka alkaa nyt pikkuhiljaa mennä ohi, ainakin tänä aamuna heräsin hikeen.

En hakenut sairaslomaa vaikka olisin saanut varmasti, en vain pystynyt luonteeltani siihen että joku työkavereistani olis menettänyt se ainoan viikonloppuvapaan joutuessaan tulemaan tilalleni.
Viikonloppulisä ei ole se pointti miks jaksoin väkistis töissä vaan se että ihmisillä yleensä on viikonloput vapaita ja meidän firman työläisten kotona se tarkoittaa sitä, että yhteinen perheen vapaat sattuu vain kerran parissa kuukaudessa.

Jos näitä viikonloppulisiä ei olis, tässä touhussa ei elämän kannalta olis mitään järkeä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Galna dagar, verkligen!

Tuossa edellä viime maanantaina kirjoitin "toisinajattelija" Reijo Tossavaisesta, ja sitten toissa päivänä Erkki Tuomioja näkyy arvioineen blogissaan Reijoakin tunnetummasta toisinajattelijasta Vaclav Havelista parisen vuotta sitten julkaistustua kirjaa.

Joskus sitä saa, vaikka ei mitään pyytäisikään, mutta on sinulla, Arto, vaikutusvaltainen julkaisualusta!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Unessa Gülen piirteli projektikaavioita Turkissa usein nähtyjen Ahtisaaren, Tuomiojan ja Antti Pentikäisen kanssa. Turkista tulisi orgaani jonka suonissa sykkisi raha. Maakuntien hallintoon koulutettaisiin partiolaisia joille annettaisiin presidentin ja pormestarin titteleitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset