Arto Luukkanen

Kumpaan Yleen pitää uskoa?

Kumpaan Yleen pitää uskoa?

Maamme yhteiskuntarauhaa on järkytetty.

Yle ja HS hämmentävät kansan mielialoja parhaansa mukaan.  On tapahtunut poliittinen rikos ja hallituksen on lopetettava ”uusnatsistisia järjestöjä”.

Kansalaiset ovat hämmentyneitä tämän uuden poliittisen näytelmän takia ja ennen kaikkea siksi, että Ylen tiedotuspolitiikka vaihtelee. Meillä on kaksi Yleä: hapan Yle ja politikoiva Yle. Vai onko?

Hapan Yle?

Syyskuussa tapahtui kaksi henkirikosta. Kaksi inhimillistä olentoa sai surmansa.

Syyskuun 10 päivänä kantasuomalainen uusnatsi potkaisi kantasuomalaista miestä Helsingissä Asema-aukiolla. Samana päivänä uutta kirjaansa rehentelevä ja meuhkaava Jari Tervo arvioi suomalaiset autisteiksi ja autistit rasisteiksi. Hänen mukaansa maahanmuuttoon torjuvasti suhtautuvat ovat paskasakkia ja roskaväkeä.

Seuraavana päivänä Otanmäellä: kaksi Suomeen saapunutta irakilaista turvapaikanhakijaa ryösti kajaanilaismiehen ja kuristi hänet kuoliaaksi.

Turvapaikanhakijoiden kuoliaaksikuristama kajaanilainen Arto sai medialta ja viranomaisilta lyhyehkön kohtelun. Poliisin mukaan kyse oli yksittäistapauksesta ja että poliisin tehtävät turvapaikanhakijoihin nähden ovat erittäin vähäisiä. Ylen mukaan poliisi ”ei odota, että mitään tällaisia henkirikoksia alkaa sattua mitattavissa määrin” (12.9.2016).

Poliisin ja ylen linja oli heti hapan: kyseessä oli yksittäistapaus. Siitä huolimatta, että kyseessä oli mies, joka ei olisi paikkakuntalaisten mukaan tehnyt pahaa kärpäsellekään, ei tämä kajaanilainen saanut pahemmin myötätuntoa ei kehä I takaa. 

Myös edesmenneen muisteleminen oli väärin. Syyskuun puolivälissä Otanmäessä järjestettiin mielenilmaus, jossa surmapaikalle vietiin kynttilöitä. Maan kaupallinen televisio syytti kuollutta muistavia ihmisiä uhoamisesta kun taas aikaansa edellä vaeltavan hipsteri-lehden - Kainuun Sanomien - toimittaja kutsui hiljaista saattojoukkoa valkoiseksi roskaväeksi. Ajat olivat happamat; seuraavana päivänä Nurmijärvellä potkittiin palloa ystävyyden ja rauhan merkiksi. Tämä turvapaikanhakijoiden ystävyysottelu päättyi kuitenkin joukkotappeluun. Sekin oli pikku juttu.

Kiihottava Yle?

Syyskuun 17 pnä Asema-aukiolla viikkoa aikaisemmin pahoinpidelty mies kuoli. Kuolinsyytä ei vielä virallisesti tiedetä. Turun yliopistollisen ylilääkärin Olli Tenovuon mukaan ”jotain hyvin odottamatonta on tapahtunut”.

Tällä kertaa median ja ylen reaktio oli toinen. Hesari nosti päivittäin useista juttuja tästä asiasta ja Yle peesasi perässä. Miksi hallitus ei tee mitään? Miksi kaikkia uusnatseja ei vielä kielletä?? Samalla annettiin ymmärtää, että etenkin perussuomalaiset mutta myös keskusta ja kokoomus paapovat näitä hirmunatseja. Alkoi mediavyörytys, joka ei näytä laantumisen merkkejä.

Tavallista tallaajaa ihmetyttää vain yksi asia: miksi Otamäen ihminen ei ollut niin tärkeä? Eikö jokainen elämä ole tärkeä? Miksi Yle oli sitä mieltä, että Otanmäen tapauksessa kyseessä oli yksittäistapaus ja Helsingin rautatieaseman tapauksessa ei ollut? Kumpaa Yleä minun pitäisi nyt uskoa? Sitä ensimmäistä vai sitä toista? Sitä hapanta vai kiihottavaa?

Nyt rakennetaan unelmahallitusta?

Jos kunnioittaisin Yleä vähemmän, minulle voisi tulla kiusaus uskoa, että Yle haluaakin nyt kiihottaa ilmapiiriä. Ihan tietoisesti. Se on nyt poliittisella kentällä ja sillä on missio. Jos en palvoisi niin paljon tätä veronmaksajien elättämää suurinstituutiota, niin voisi epäillä, että sen tarkoituksena olisi repostella uudet vaalit ja koota ns. ruusunpunainen unelmahallitus, jossa olisivat SDP, vasemmistoliitto ja vihreät. Metodi on yksinkertainen: leimataan muut lailliset puolueet natseiksi, rasisteiksi ja väkivallan ymmärtäjiksi.

Väkivalta on rikos aina

Väkivalta on aina väärin ja tuomittavaa. Parasta olisi tietysti se, että sitä ei tapahtuisi ikinä. Nyt tähän juttuun liittyy kuitenkin ikäviä piirteitä ja ehkä asiallista katsoa historiasta onko tällaista tapahtunut aikaisemmin. Voiko jonkun ihmisen kuolemaa käyttää poliittisen kiihotuksen aiheena?

Ilmeisesti voi.

Vuonna 1967, kesäkuun 2 päivänä länsisaksalainen opiskelijat Benno Ohnesorg kuoli Iranin shaahia vastaan nostatetussa mielenosoituksessa. Hänen ampujansa oli Karl-Heinz Kurras niminen poliisiupseeri, joka vapautettiin myöhemmin kaikista syytteistä. Myöhemmin paljastui että kyseinen poliisi oli Itä-Saksa Stasin salainen agentti. Surman syytä ei vielä tiedetä. Ohnesorgin kuolema mobilisoi ns. kesäkuun 2 päivän liikehdinnän ja opiskelija-aktiivi Rudi Dutschke kiihotti opiskelijoita suoraan toimintaan. Opiskelijaliike radikalisoitui kyseisestä murhasta ja sen tuloksena myöhempi Baader-Meinhof ryhmä sai lisää kannattajia. 

Kysymys kuuluu: käytetäänkö viimeaikaista ja valitettavaa kuolemantapausta ihmisten tunteiden kiihottamiseen? Epäilen sitä kovasti.

Toinen kysymys on: onko tämän Jimi-kampanjan tarkoituksena rajoittaa kansalaisvapauksia ja sananvapautta siten, että eri tavalla ajatteleminen kriminalisoidaan? Kyseessä oli marginaalisen ja hyvin pienen ryhmän yksittäisen henkilön tekemästä väkivallanteosta.  Suomalaisessa yhteiskunnassa on säädelty ääriliikkeiden poliittista esiintymistä; esim. kieltämällä Sinimustat-niminen oikeistojärjestö ja kommunistit.  Molemmissa tapauksissa elettiin 1930-luvun vaarallisia vuosia, jolloin Lapuan liikkeen oikeistoaktivistit tekivät mitä halusivat; pahoinpitelivät ja murhasivat poliittisia vastustajiaan. Suomi oli vielä silloin nuori ja demokratian periaatteet horjuivat.

Pitääkö lapualaiseen muilutukseen suostua?

Suomalaisen yhteiskunnan on kysyttävä itseltään: onko meillä tarvittavat välineet lain kunnioituksen ja järjestyksen ylläpitämiseksi. Minun mielestäni on. Väkivallantekijät on saatu kiinni. Suomen laki toimii ja oikeuslaitoksen pitää toimia viileästi ja puolueettomasti. Mihinkään lapualaiseen henkiseen muilutukseen ei pidä alistua; ei vaikka vaatimukset demokratian vahingoittamisesta tulisivat median edustajilta.

Suomalaiseen demokratiaan ja kansanvaltaa pitää kuulua mahdollisuus sanoa että ei pidä laittomasta ja ylimitoitetusta maahanmuutosta. Siihen kuuluu myös se, että voi sanoa, että rakastaa maahantulijoita. Senkään mielipiteen ilmaiseminen ei ole natsismia eikä rasismia. Kun maamme yhteiskunta ei ole alistunut itäisten trollihyökkäysten edessä niin miksi sen pitäisi kumartaa niitä tahoja, jotka vaativat perustuslakiin kajoamista.

Näyttää siltä, että tätä ikävää tapahtumaa käytetään nyt ennen kaikkea perussuomalaista puoluetta vastaan. Vaikka Timo Soini on sanoutunut tästä irti, mikään ei näytä riittävän. Nyt on jokaisen väärin ajattelevan kaduttava tuhassa ja tomussa.

Lain, ”tolkun” ja keskustelunvapauden puolesta

Tässä on hyvä siteerata erään viimeisen suuren SDP:n johtajan Väinö Tannerin puhetta eduskunnassa.

Kyseinen SDP:n johtaja oli pitkään omalle puolueelleen epähenkilö ja Neuvostoliiton kiroama sotasyyllinen, jota ei vieläkään ole vasemmistossa oikein hyväksytty. Ehkä juuri siksi, että hänen mielipiteensä olivat monissa asioissa varsin ”tolkulliset” ja miltei perussuomalaiset. 

Jokatapauksessa, hänen mukaansa:  ”…siihen aikaan jolloin minä luin lainoppia – minä tosin kuulun entisiin juristeihin – selitettiin, että laki on olemassa sitä varten, että eri kansalaiset ja eri yhteiskuntapiirit voisivat turvallisina elää toistensa vierellä, ja joka lakia rikkoi, se oli ehdottomasti rangaistava. Nyt on kuitenkin, ennen kaikkea Lapuan liikkeen taholta, koetettu saada aikaan uusi lakikirja, jossa on muutamia aivan toiseen suuntaan käyviä määräyksiä. Tärkeimpinä pykälinä lakikirjassa on ensinnäkin se, että lain kirjainta saa rikkoa. Jokainen on oikeutettu panemaan lakiin itse hyväksi harkitsemansa sisällön, jos vain hänen tekonsa vaikuttimet ovat isänmaalliset…” (Väinö Tanner eduskunnassa 19.12.1930).

Perussuomalaiselle liikkeelle on lain merkitys täysin selvä.  Tähän liikkeeseen ei voi kuulua, jos ajatus Suomen lain merkityksestä on epäselvä. Me olemme laillisuuden puolella ja täysin itsestään selvää, että perussuomalaisen liikkeen, ei tarvitse sanoutua irti mistään tai harjoittaa stalinistista itsekritiikkiä. Vanhassa katolisessa messussa – kun lapsi kastetaan – sen kummit sanoutuivat lapsen puolesta irti perkeleestä. Tämä liike ei sitä tee: meidän ei tarvitse joka käänteessä hokea sitä, että me emme puhu vihapuhetta tai rasismia.

Syy on yksinkertainen: meidän puolueessamme ei ole rasisteja eikä vihanpuhujia. Niille ei ole tilaa. Viha, käännetty rasismi ja vaino liittyvät kiinteästi viher-vasemmistolaiseen agendaan ja sen perinteisiin. Meillä tärkeimpänä on taas Suomen laki ja ihmisen kunnioitus. On selvää, että ovet aukeavat ulospäin automaattisesti niille, jotka eivät ymmärrä edellisten merkitystä.

Asioista pitää puhua kuitenkin niiden oikeilla nimillä: suomalaiset ovat poliittisessa mielessä täysi-ikäisiä eikä poliittisen korrektiuden nimissä ole järkevää jättää jotakin pois keskustelusta.  Suomettumisen ja itsesensuurin ajat ovat ohitse. Yritykset kaitsea yhteiskunnallista keskustelua tai tuomita sitä liittyvät menneisyyteen.  Perussuomalainen liike on vapaa ja sen piirissä käydään vapaata keskustelua. 

Perustuslain säätämä sananvapauden sateenvarjoa antaa mahdollisuuden keskustella toinen toistansa kunnioittaen myös vaikeista asioista. Suomen kansanvaltainen demokratia on aina keskustellut – kohteliaasti, hyvillä tavoilla ja terävästi - eikä sille sovi ns. ”poliittisen korrektiuden uskonto”, jossa kielletään vapaa mielipiteenvaihto.

Se johtaisi yhteiskuntaan, jossa itäinen ilmiantokulttuuri kukoistaisi ja poliisin ja oikeuslaitoksen tehtäväksi jäisi määritellä yhteiskunnallisen keskustelun rajat ja tabut. Sanavapaus ja kansalaisten mahdollisuus dialogiin kuihtuisi tässä uuden inkvisition otteessa.

Jos näin käy kansanvalta häviää ja itsesensuuri tunkeutuisi pian poliittisesta keskustelusta myös kaunokirjallisuuteen ja kansalaisten vapaaseen mielipiteenvaihtoon. Lopulta olisi aivan oikeutettua vaatia keskustelevien ja kansanvaltaisten poliittisten liikkeiden kriminalisoimista. Aina kun esitettäisiin väärä mielipide, huudettaisiin: ”apua – poliisi!”

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

34Suosittele

34 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sinäkin Brutukseni! Persu on persu vaikka voissa paistaisi - näköjään.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Itsepuolustuksessaki joutuu käyttämään voimakeinoja, mutta hätävarjelua ei saa liioitella, se on taas arvioinikysymys.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

"1
Juha Kuikka on ollut innokas osallistumaan keskusteluihin kun perussuomalaisia on "lynkatty. Tässä olisi mahdollisuus osallistua keskusteluun Arto Luukkasen asiallisen blogin pohjalta, mutta Juha Kuikka on vaiti. Eipä taida olla eväitä asialliseen mielipiteen vaihtoon.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Tavallista tallaajaa ihmetyttää vain yksi asia: miksi Otamäen ihminen ei ollut niin tärkeä?"

Kaikki eivät tunnu olevan eläessäänkään:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000126536...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Kun maamme yhteiskunta ei ole alistunut itäisten trollihyökkäysten edessä niin miksi sen pitäisi kumartaa niitä tahoja, jotka vaativat perustuslakiin kajoamista."

Kysymyksessä ovat samat tahot. Kun nyt myös oikeusministeri Jari Lindström on antanut periksi populistiselle vouhotukselle perusoikeuksien rajoittamiseksi, en olisi kovin toiveikas.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Koko juttu otettiin heti propaganda-aseeksi, koska ei oikeasti edes olla aidosti kiinnostuneita kyseisten ikävien tapausten estämisestä. Mediassa asian pyörittely on aivan samanlaista, kun oli mediahärdelli Särkänniemen delfiinien ja Brexitin ympärillä. Nyt vain sattui poliittiseen tarkoitukseen sopiva uhri.

Äärijärjestöjen kieltäminen lailla ei saa muuten riittävästi julkisuutta. Tarvitaan raju tapaus, jonka liittyminen varsinaisesti äärijärjestön toimintaan on vielä epäselvä. Se riittää, kunhan tekijä kuuluu järjestöön ja tapaus tapahtuu järjestön järjestämässä tilaisuudessa.

Sinänsä äärijärjestöjen kieltäminen on perusteltua.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Tuosta Otanmäen murhasta.

Poliisi on ollut hyvin vaitonainen on sanottu, että se on yksittäis tapaus. Oliko kysymyksessä vain ryöstö ehkä muutamien eurojen saamiseksi. Netissä on ollut tietoja jonka mukaan nämä irakilaiset miehet olivat saaneet kielteisen turvapaikka päätöksen. Oliko tällä murhalla tarkoitus saada jäädä Suomeeen. Toden näköistä on, että nämä irakilaiset hyvän asianajajan avulla pääsevät hyvin lievällä tuomiolla.

Jos murhan motiivina on todella ollut tämä, niin vaikka se olisi poliisi kuulusteluissa tullut ilmi niin sitä ei uskalleta julkaista. Olen sitä mieltä, että tällainen motiivin mahdollisuus on otettava huomioon. Onpa saatettu jo ottaa , uskalletaanko enää kielteisiä turvapaikka päätöksiä enää tehdä. Jo kielteisen päätöksen saaneille annetaan ymmärtää, että sitä karkotusta ei panna täytäntöön.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Karkotus Irakiin Suomesta on tällä hetkellä about mahdotonta, koska puheistaan huolimatta Soini ei ole saanut palautussopimusta Irakiin... minkäs sille sitten mahtaa. Useimmilla muilla mailla kyllä on (esim. Ruotsillakin muistaakseni), mutta Soinin neuvottelut tökkivät syystä tai toisesta...

Nuoret (ja etenkin mikäli ovat traumatisoituneet tai on jo väkivallasta kokemusta.. itseensä/läheisiinsä/yms. tai toisiin kohdistuvaa... koskee muuten monia nuoria irakilaisia esim. ) miehet tekevät tilastollisesti eniten väkivaltarikoksia. Eli en ihmettele tapahtumia. Ei pidä dramatisoida asioita, mutta on aika loogista että väkivaltarikoksissa sun muissa luulisi prosenttien olevan aika suuria verrattuna kantasuomalaisiin. Muun olettaminenkin olisi järjetöntä.

Entistä tärkeämpää olisi (esim. YK:n välityksellä tai EU-päätöksillä ) tehdä määritykset että kriisialueilta paenneet pidetään mahdollisimman hyvillä pakolaisleireillä naapurimaissa eikä niin että he voivat vaellella joka puolelle. Esim. Suomeen ei kukaan vaeltelesi pitkiä matkoja ellei olisi tiedossa suht ok tuet verrattuna muihin maihin (jopa Ruotsiin). Ne miljardit jotka käytetään nyt EU-maissa, jos ne vain kohdennettaisiin pakolaisleireihin ja auttamaan kaikkein heikoimpia AIDOSTI auttaisivat kaikkein eniten. Nyt suurin osa rahoista menee nuorille pakolaismiehille mikä on todella kaukana tasa-arvosta, jota itse kannatan. Ja koska nuoret mahdollisesti traumaattisia kokemuksia täynnä olevat miehet tilastollisesti (kuten olen todennut) tekevät eniten rikoksia, niin ei ihme että pakolaisten tulo herättää useissa Euroopan maissa vastarintaa... tuskin juuri kukaan olisi vastaan mikäli pakolaiset olisivat pääosin lapsia... vähän epätasa-arvoisesti voisivat olla kai pääosin naisiakin (rikollisuus ei ainakaan nousisi ja sitä kautta eri maiden kansalaiset eivät nostaisi ns. populistisia puolueita valtaan).

Sitä minä vain että jos tällä tavalla jatketaan, niin se kaataa EU-maissa hallituksia (Le Pen Ranskassa, Hollannin tilanne, Saksan tilanne kohta eli Merkelkin tärisee, Itä-Euroopan maista moni jo menossa mukana ja turhankin pitkällä.. ) ja kaataa lopulta koko EU:n ja onko se kaiken hölmöyden arvoista, vaikka kuinka olisi tarkoitusperät joillakin super-kivoja ja auttamishalu pilvissä yksisarvisten kanssa.... tuskin. Kun tällä tavalla ei vain aidosti auteta ihmisiä, vaan lähinnä päin vastoin, mutta minkä sille mahtaa elleivät kaikki ihmiset asiaa tajua ennenkuin korttitalo kaatuu. Venäjän johtajien ei tarvitse kuin vain odottaa etenkin jos Trump tulee valtaan jenkeissä. Sen jälkeen ei puhuta enää pakolaisista, vaan miten alueita jaellaan Euroopassa uudelleen. Just saying..... ei hyvältä näytä.

Jos jatkossa on historiankirjoja joskus 100 vuoden päästä, niin tätä aikaa katsellaan ja pyöritellään päitä miten ihmiset ovatkin olleet hulluja puolin jos toisin. Samoinhan nyt mekin pyörittelemme päitä 1900-luvun alun tapahtumille (ekat 45 vuotta ainakin)... miten tyhmiä ihmiset ovatkaan olleet... peilistä voi vain löytyä yhtä tyhmiä.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#6
Perustuslain tulkinnan mukaan pitää myös laittomasti maassa oleville antaa samanlainen perusturva kuin kantasuomalaisille. Mielestäni perustuslakia voitaisiin tulkita myös siten, että maassa laittomasti oleville annettaisiin ruoka, puhtaus ja välttämättömät terveyspalvelut suljetussa laitoksessa. Varmaan monille tulisi halu lähteä vapaaehtoisesti kotimaahansa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

"...meidän puolueessamme ei ole rasisteja eikä vihanpuhujia..."

Olli Immonen poseerasi natsien kanssa yhteiskuvassa. Juho Eerola antoi heille Jyväskylän kirjastopuukotuksen jälkeen neuvoja miten toimia, kun aikovat seuraavan kerran mennä häiriköimään ja puukottamaan. Siinä pari esimerkkiä perussuomalaisten kansanedustajien ja natsien yhteyksien laadusta.
Juho Eerolan avustaja haki SVLn jäsenyyttä, Terhi Kiemunki se vaan jatkaa sekoilujaan ja avustajanpaikka on ja pysyy. Sitten on se umpi(piip) valtuutettu Jani Salomaa Salosta.
Listaa tällaisista puolueenne touhukkaista aktiiveista voisi jatkaa vielä pitkään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Aivan totta. Se on hassua ettei vain voi sanoa että ok vähän rasisteja oltu ja jotkut avustajatkin suoraan natsijärjestöissä ja sorry siitä. Mutta toisaalta suoraan puhuminen vaatii aika paljon ihmiseltä ja vaikea sanoa kuinka hyvin noissa tilanteissa itse kukakin pärjäisi.....

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Esa Mäkinen, oliko pakenevien pamputtaminen vieteripampulla mielestäsi hyväksyttävä teko ?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mitähän järjetöntä nyt taas...?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #24

Ei nyt, vaan silloin Jyväskylässä, onko sinulla valikoiva muistikin ?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #27

Tietenkin se on selvää, että suhtaudun kielteisesti, kuulunhan siihen kammottavaan aatteelliseen ääripäähän, joka on sitä mieltä, että kaikilla on yhdenvertainen ihmisarvo ja väkivaltaa ei hyväksytä.

Varsin urokefaalista tämä 'niin, niin, mutta kun nekin!' -jankkaus milloin Jyväskylästä, milloin Otanmäestä.
Tuomas Turkkila ja Matti Putkonenko ne antoivat laumalle toimintaohjeet ja käskyn ampua some täyteen tätä sekundäärimölinää natsien murhateon jälkeen?

......
[Tiedän kyllä, Aimo, että sinua he eivät käskytä]

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #29

"Turkkila ja Matti Putkonenko ne antoivat laumalle toimintaohjeet ja käskyn ampua some täyteen tätä sekundäärimölinää natsien murhateon jälkeen?"

Vaalit tuloo ja persuilla näkyy olevan vasta 20 ehdokasta.

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #30

Jännää että on tuollainen palvelu joka ei toimi? Lappeenrannassa yksin on jo enemmän.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #29
Petteri Rautio

Jokainen, joka vielä epäilee liittyykö tapaus tuon äärijärjestön toimintaan, voi edelleen katsoa näiden velikultien itse sopivasti editoimaa videota Helsingin Asema-aukiolta: https://youtu.be/GYjFRztDN54

Onko se todella vain propagandaa ja hysteriaa, jos tällaista väkivaltaa tihkuvaa patsastelua, joka tähtää nykyisen valtiojärjestyksen kaatamiseen, ei haluta enää missään nähdä? Pitäisikö näiden herrojen saada sananvapauden nimissä jököttää lippuineen jälleen jossain ihmisten ilmoilla lähiaikoina?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"joka tähtää nykyisen valtiojärjestyksen kaatamiseen"

Hallitus ja EU itse haluaa kaataa Suomen valtiojärjestyksen liittämällä Suomen Euroopan liittovaltioon, tämä on salaisessa liittymissopimuksessa selväsanaisesti esitetty. Perustuslain lisäys- Suomi on Euroopan unionin jäsen- käytännössä poisti Suomen perustuslain ja itsenäisyyden.

Petteri Rautio

Itse kyllä koen edelleen asuvani itsenäisessä valtiossa, jolla on oma perustuslaki.

Eli siis EU:lle jo mielestäsi menetetty itsenäisyys on peruste antaa SVL:n tomerien poikien jatkaa ihan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Että yksi nyt vähän töytäisi ja joutunee jäähylle, mutta muut ovat tervetulleita taas torille ensi viikonloppuna jokottämään ja antamaan tarvittaessa kurinpalautusta, koska EU?

Jos ymmärsin jotenkin väärin, niin valaise ihmeessä miten EU liittyy natsien puuhastelun kieltämiseen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

"Itse kyllä koen edelleen asuvani itsenäisessä valtiossa, jolla on oma perustuslaki."

Sitten et tiedä Suomen EU-sitoumuksista yhtään mitään. EU:n lainsäädäntö ylittää Suomen lainsäädännön.

Petteri Rautio Vastaus kommenttiin #33

Sitä minäkin – EU:lla ei ollut, eikä ole mitään tekemistä SVL:n toiminnan estämisen kanssa. Oli ilmeisesti vaan jonkunlainen välttämättömyys pullauttaa nuo kaksi kirjainta tuonne väliin. Jos haluat jatkaa Suomen ja EU:n lainsäädännön suhteesta, aiheesta löytyneen osuvampiakin puheenvuoroja minne paasata.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No itse (anonymous, nimettömänä) varoittelin näistä jo 5-7 vuotta sitten vähän joka foorumeilla, mutta loppupeleissä he eivät koskaan nousseet kovin suureen asemaan. Toiset joista varoittelin olivat persut ja ajattelin että mikäli osaavat korttinsa pelata oikein voivat pahimmillaan saada 30% kannatuksenkin. No ilmeni etteivät osanneet pelata kuten moni muu samantyylinen puolue Euroopassa, joten ei heistä sen enempää. Muuttuivat salonkikelpoiseksi about turhispuolueeksi eli tällä kertaa wanha roomalainen viisaus toimi (se meni jotenkin niin että kapinalliset kannattaa ottaa senaattiin/päätöksentekoon mukaan ja suosio häviää sen mukana... ei todellakaan sanatarkasti noin, mutta en jaksa googlettaa).

Vastarintaliike on sen verran pelleryhmä että vaatisi maailman suurimman ihmeen että nousisivat valtaan ns. pohjoismaissa ( tavoittelevat muistaakseni pohjoismaiden yhteistä liittovaltiota jossa itse tietenkin ovat vallassa .. ja jätkät lippujensa kanssa ihan aidosti hengessä mukana... ellei olisi samalla traagista niin nauraisin ).

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kysymyksessä ei ole järjestö, vaan liike.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jos keskeiset mediatalot ottavat omilla uutisoinnin ja kommentoinnin agendoillaan pesäeroa laatujournalismin eettisiin periaatteisiin ja toimittajan ns. huoneentaluun, kyse ei ole enää journalismista vaan propagandasta - silläkin saralla sen surkeimmasta alennustilasta.

Lohtuna voisi olla vain se, että tolkun kansalaiset asettavat ko. toiminnan omaan arvoonsa ja alkavat vaatia po. medialta parasta journalismia, mitä vapaassa maailmassa voi vielä harjoittaa - jos haluaa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kommentoija Saari on totuttuun tapaansa oikeassa.

Tolkun kansalaiset voivat paremman valtajournalismin vaatimisen sijaan myös lopettaa valtajournalisamin seuraamisen (esimerkiski lakkauttamalla tilauksen, kuten eräs tämän päivän US kommentoija ryhdikkäästi päättii tehdä Helsingin Sanomien osalta), ja hakea vaihtoehtoisia kanavia. Se on vaivatonta ja yllättävän voimistuttavaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja lopettaa myös fb:n käytön, sen kauttahan Jimi Karttusen isä sai pojalleen julkisuutta.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #16

En voi kommentoida. En ole käyttäjä.
FB ei yhtä käyttäjää kaipaa. HS:n kanssa voi olla toisin, ainakin siinä vaiheessa, kun toimittajia on enemmän, kuin lukijoita.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Arto kaiman olisi syytä ymmärtää, ettei se tunkio pöyhenemällä paremmalla haise.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Miksi tämä selittely vain jatkuu ja jatkuu.

Miksi turvapaikanhakijoiden rikos olisi merkittävä, kun taas natsijärjestön suorittama rikos ei ole merkittävä?

Varmaan voi sanoa että tyhmyys oli suurin tekijä molemmissa rikoksissa, mutta tässä natsi- rikos tapauksessa tämä tyhmyys, sen mukaan mitä asiasta on julkisuudessa tiedotettu, järjestön ohjelmaan kirjattua tyhmyyttä. Väkivalta siis kuuluu natsiporukan toimintaohjelmaan ja menetelmiin.

Turvapaikanhakijaporukoissa tällaista tyhmyyttä, siis väkivaltaa ei ainakaan ole kirjattu ohjelmaan. Suurta tyhmyyttä se silti on.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Miksi turvapaikanhakijoiden rikos olisi merkittävä, kun taas natsijärjestön suorittama rikos ei ole merkittävä?"

Taidat kääntää asian päälaelleen. Arvioipas, kuinka monta palstamillimetriä kumpikin tapaus on saanut osakseen. Laske sen jälkeen vielä turvapaikanhakijoiden suorittamat rikokset ja niiden saama huomio ja vertaa tämän natsijärjestön suorittamiin rikoksiin ja niiden (sen) saamaan huomioon.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Taidat kääntää asian päälaelleen."

Asiat saadaan tarkasteltua kunnolla vain jos ne välillä käännetään päälaelleen ja lisäksi molemmille kyljelleen, selälleen ja mahalleen. Näin saadaan tasapuolinen näkemys.

"Arvioipas, kuinka monta palstamillimetriä kumpikin tapaus on saanut osakseen. Laske sen jälkeen vielä turvapaikanhakijoiden suorittamat rikokset ja niiden saama huomio ja vertaa tämän natsijärjestön suorittamiin rikoksiin ja niiden (sen) saamaan huomioon."

Puhut eri asiasta kuin mistä minä. Minä en puhunut mediasta kokonaisuutena, puhuin niistä jotka mediassa, lähinnä kai somessa, selittelevät ja puolustelevat natsien väkivaltaa. Blogisti näköjään kuuluu samaan joukkoon.

Tähän perään vielä yksi näkökulma lisää.

Turvapaikan hakijoiden tekemä rikos oli varmaan yhtä paha, kenties pahempi kuin natsien tekemä. Se selviää kun tutkimukset valmistuvat.

Nyt pitää kuitenkin ottaa huomioon se että turvapaikanhakijat eivät muodosta mitään ryhmää tai liittoutumaa. Ne on toisilleen ennestään tuntemattomia ihmisiä, toiset roistoja, toiset viattomia. Heidän suorittamansa rikokset ovat yksittäisiä tekoja. Yhden ihmisen teoista ei voi syyttää muita turvapaikanhakijoita. Tosin on jos järjestäytynyt ideologinen ryhmä määrittelee toimintatavakseen väkivallan ja suorittaa ohjelmansa mukaisesti väkivaltaisia tekoja. Tällaisen ryhmän rikoksista on vastuullisia koko porukka ja porukan puolustelijat.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vihavainen, voisitko luetella maassamme olevat natsijärjestöt, kiitos jo ennakkoon.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mikäs tietokilpailu tämä nyt on?

Minusta riittää kun muistutan että eräs kansanedustaja sai potkut puolueestaan, esitettyään eduskunnassa natsitervehdyksiä katsomossa olleille natsitovereilleen.

Aikalailla tätä natsihenkeä siis on ollut Suomessa ja on edelleen. Muistakaamme vain valtakunnanjohtaja Pekka Siitointa. Hänellä on kyllä seuraajia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_Siitoin

Suomen vastarintaliike on uusin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vastarintaliike

Lisää tietoa löydät googlettamalla jos haluat.
Miksi minä tekisin työt sinun puolestasi?

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Onhan tämä melkoiset mittasuhteet saanut. Näin sivusta seuranneena tuntuu, että perussuomalaiset ovat kaikkien ongelmien äiti. Onkohan se nyt ihan niinkään ?

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Arto Luukkanen, minä vetoan sinuun, koska olen arvostanut puheenvuorojasi. En pidä siitä, että tästä(kin) tapauksesta ollaan noukkimassa poliittisia irtopisteitä tai että meillä on hyvin kaksinaismoralistisia foorumeita, mutta viimeaikaisessa keskustelussa ei olla keskitytty siihen olennaiseen. Suomessa ääriryhmät (tai ääriryhmä ja "aktivistit", ihan sama minulle) ovat voineet toimia melko surutta. Nyt sitten kävi niin, että joku kuoli ilmeisesti pahoinpitelyn seurauksena. Tutkinta on vielä kesken, eikä hengenlähtö ollut tarkoitus, mutta kyseisellä ryhmällä on parikin väkivaltarikosta takanaan, ja nyt jo luulisi kaikille selviävän, että väkivalta voi surkeiden sattumusten sarjan kautta päättyä tragediaan. Niinpä pyydän, että hallituspuolueen jäsenenä yrittäisitte vaikuttaa siihen, että kaikenlaisten rikollisjoukkojen nettisivut suljettaisiin ja niiden tunnukset kiellettäisiin. Se ei ratkaise kaikkia ongelmia, mutta luo ainakin hankalamman toimintaympäristön ja lähettää selvän viestin. Jos vastuullisesti sananvapauttaan käyttäviä yritetään hiljentää syyttämällä heitä mm. rasisteiksi, kommareiksi tai vaikka satanisteiksi, niin lähdetään sitten yhdessä barrikadeille.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Niklas...en yleensä puutu näihin keskusteluihin mutta tässä tapauksessa teen poikkeuksen. Ymmärrän, että olet vilpitön. Suomen laissa on käsittääkseni mahdollisuus siihen, että rikolliset tai rikokseen yllyttävät sivut voidaan sulkea. Samoin, tunnuksetkin on mahdollista kieltää, jos lainsäätäjä näin haluaa. Kysymys on vain siitä, miten määritellään rikollisjoukkiot. Toinen käytännön ongelma on siinä, että näiden ryhmien toiminta jatkuu vaikka ne kiellettäisiin; yleensä niiden toiminta myös kovenee samalla. Mutta: kysyn nyt näin virallisesti: haluaisitko mahdollisesti osallistua tähän asiaan liittyvään tv-keskusteluun? Ota yhteyttä: artoluuk@gmail.com
Asia on suunnitteluvaiheessa.

Yhteiskunnallinen keskustelu - ilman agendaa & kiihotusta - on paras keino taistella väkivaltaa vastaan. Mitä olet mieltä? Luulen, että meillä on sama unelma: parempi ja turvallisempi suomalainen yhteiskunta.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Miksikähän blogistia kiusaa niin paljon Ylen ja HS:n kommentointi? Samanlaisia kommenttejahan on kuulunut mm. Karjalaisen, Savon Sanomien, Kalevan, Keskisuomalaisen, Turun Sanomien ja muidenkin kommenteista ja pääkirjoituksista.

Ainoa jolle SVL:n tapaisten väkivaltajärjestöjen toiminta näyttää olevan ok, ja mitään toimia ei tarvita on Suomen Uutiset, joka on perussuomalaisia kannattava poliittinen lehti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mielipiteenmuokkausta, Tossavaisen jäljillä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Parempaa maailmaa Seija...parempaa maailmaa ))))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #42

Seuraava siirto blogiesi loppuun eroaerkosta-linkki, kuten Tossavaisella?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miksikähän blogistia kiusaa niin paljon Ylen ja HS:n kommentointi? "

Siksi että blogisti hyvin johdonmukaisella tavalla hakee sellaisten ihmisten kannatusta joita kiusaa tietynlaiset lehdistössä esitetyt asiat ja mielipiteet. YLE ja HS ovat nyt vain sijaiskärsijöitä.

Käyttäjän anneliseppala kuva
Anneli Seppala

Ohoh! Vai, että ihan sijaiskärsijöitä ovat yle ja hs! Eivät totisesti ole kärsijöitä, vaan varsinaisia manipuloijia, joiden mielestä vain heidän toimittajiensa sanomiset ovat totta ja oikein. En ole kuunaan kuullut niin vääristeltyä propagandaa, mitä nämä kaksi mätäpaisetta kuuluttavat!

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso

Artolta hyvä ajankohtaisanalyysi ja ei voi kuin hämmästellä maamme median samapäisyyttä, et todella kova on median oma omertan sinetti! Se ei ihan heti murru, vaan vastakkainasettulua haetaan ja tehdään väkisin, kuin "raiskauksia lavastetaan viranomaistaholta konsanaan".. Hyi helvatos ja nyt olen pikkuhiljaa ymmärtänyt, kun eräs edesmennyt kustantaja ja "oppinut" ainoinaan sanoi, et "Suomi ei ole sivistysvaltio".. Siitä on muutos jumankeut jo 15 vuotta aikaa..??

Käyttäjän erkkikalevilaakso kuva
Erkki K. Laakso

Sanottakoon nyt tähän vielä
se, et SE kulttuuripersoona oli Paasilinna ja itse kukin miettiköön "kuka heistä"..

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

"Suomen kansanvaltainen demokratia on aina keskustellut – kohteliaasti, hyvillä tavoilla ja terävästi - eikä sille sovi ns. ”poliittisen korrektiuden uskonto”, jossa kielletään vapaa mielipiteenvaihto."

Pitäisi olla itsestäänselvä asia, mutta Neuvostoliitto on vieläkin liian "lähellä".

- Kiitos, Arto Luukkanen!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Liitätkö uusnatsijärjestöt ja maahanmuuttajat samaan nippuun? Muuten en voi ymmärtää tuota median puolueellisuussyytöstä – ainakaan tässä asiassa. Tottakai kaikki väkivallan uhrit ovat tarpeettomia ja tapaukset traagisia, mutta näissä kahdessa tapauksessa konteksti on täysin erilainen.

Ovatko maahanmuuttajat tai musllimit mielestäsi jonkinlainen järjestö tai liike, jonka tavoitteeksi on asetettu väkivaltainen vallankumous ja totalitaristisen uuden valtion perustaminen?

Jos vertaisit ISIStä ja Vastarintaliikettä, vertaus olisi edes jollain tavalla validi. Mutta varsinkin Perussuomalaisten (ja MV-tyyppisten kaatopaikkojen) kirjoittelun asenne näistä tragedioista viittaa siihen että ISIS ja muslimit tai jopa ISIS ja maahanmuuttajat isketään surutta samaan nippuun.

Niinkö?

Käyttäjän anneliseppala kuva
Anneli Seppala

Ei se tee muslimimurhamiehistä enkeleitä, kuuluivat he johonkin järjestöön tai eivät. Murhaaja on murhaaja, olipa hän valkoinen tai musta tai siltä väliltä. On käsittämätöntä, että toinen kuollut nostetaan kultajakkaralle, laitetaan hänelle marttyyrin viitta harteille ja väitetään koko maan surevan hänen kuolemaansa!

Toinen kuollut sen sijaan haudataan hiljaisuudessa, unohdetaan hiljaisuudessa se, että murhaajat olivat TURVAPAIKANHAKIJOITA, joiden luulisi käyttäyvän vähintäänkin säällisesti ainakin siihen asti, kunnes oleskeluluvan saavat.

Väitätkö siis, Mark Andersson, että tuo pohjoisen mies, jonka turvapaikanhakijat ryöstivät, kuristivat ja potkivat kuoliaaksi, on vähempiarvoinen kuin tuo helsingissä vahingossa päänsä katukiveykseen kaatuessaan vahingoittunut henkilö?

Sitä paitsi kukaahan ei tietääkseni vielä tiedä, mihin tuo hesalainen tyyppi kuoli, vaikka tiedotusvälineet ovat jo kuolinsyynkin omassa unimaailmassaan luoneetkin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Et nähtävästi lukenut kommenttiani ennen kuin ryntäsit vastaamaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"ISIS ja muslimit tai jopa ISIS ja maahanmuuttajat isketään surutta samaan nippuun."

Näin tämä meni avoimien rajojen politiikalla, kukaan ei tiedä ketkä rajan yli tulivat Suomeen ja näitä ketkä yrittäisivät saada järkeä toimintaan rajavalvonnalla kutsutaan rasisteiksi ja fasisteiksi sekä yritetään suitsia heidän sananvapauttaan.

Käyttäjän anneliseppala kuva
Anneli Seppala

"""""Aina kun esitettäisiin väärä mielipide, huudettaisiin: ”apua – poliisi!”......

Ja poliisi rientäisi apuun heti - jos ei aina omasta tahdostaan, niin viherpiipertäjien laatiman lain pakottamana.

Kiitos kirjoituksesta! Siinä sanotaan asiat just niin kuin ne ovat: Jos kansalta viedään mielipidevapaus, viedään siltä oikeus kotiin, uskontoon ja isänmaahan. Eivätkö poliitikot ole lukeneet maamme historiaa vai eivätkö he halua myöntää tosiasioita? Kun kansa tukahdutetaan, ei kansa kauan hengittämättä jaksa, vaan höyryt päästetään irti voimakeinoin ja silloin rytisee. Onhan tuo nähty niin monta kertaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset