Arto Luukkanen

Venäjän muskelimiehet Pohjanmaalla?

Keskusrikospoliisi on edennyt ns. Ylistaron lapsikaappaus-draamassa siihen pisteeseen, että se on julkisesti tunnustanut Venäjän federaation diplomaattien sekaantuneen maamme sosiaaliviranomaisten toimintaan.

Lapsi kaapattiin Venäjän virallisen edustuston autolla. Lyhyesti: vieras valtio käytti fyysistä voimaa suvereenin ja itsenäisen Suomen maaperällä. Tämä on kiistämätön fakta.

Kysymys on vakavasta asiasta ja tuo mieleen Venäjän entisen lapsiasiamiehen Pavel Astahovin seikkailut maassamme vuonna 2010. Silloinhan poliitikot nostivat kätensä ylös ja työnsivät päänsä pensaaseen. Kun poliitikot jänistivät, jäi Suomen suverenisuuden puolustaminen virkamiesten vastuulle.

GRU miehet Pohjanmaalla?

Ylistaron tapauksen perusteella näyttää siltä, että virallinen Venäjä on valmis käyttämään enemmänkin fyysistä voimaa saadakseen tahtonsa lävitse Suomessa. Joidenkin kertomusten mukaan Seinäjoella olisi Ylistaron kaappauksen aikoihin liikuskellut epämääräistä väkeä – venäjää puhuvia bodattuja miehiä.

Ketä nämä verkkaripukuiset miehet olivat? He eivät väistäneet kaduilla liikkuessaan ketään. Mikä heidän tehtävänsä oli? Millä statuksella he liikkuivat Suomessa? Olivatko he Venäjän sotilastiedustelun miehiä? Mihin muuhun näitä miehiä voidaan käyttää? Paljonko heitä on? Missä he majailevat? Ja ennen kaikkea, mikseivät maamme viranomaiset tiedä heistä mitään?

Ylistarolla liikkuvat huhut ovat vahvistamattomia ja voivat johtua siitä, että paikalliset ovat reagoineet tunteella tapahtumiin. Asia kannattaa kuitenkin selvittää.

Itse tapahtuma kertoo karulla tavalla siitä miten härskisti Venäjä sekaantuu maamme sisäisiin asioihin. Vuonna 2010 Astahov sai pääsi livahtamaan peräti presidentti Halosen vastaanotolle. Asia yritettiin aluksi kiistää mutta presidentin kanslian oli pakko tunnustaa asia myöhemmin. Silloinen hallitus ei ollut rohkeampi. Se pyrki tarmokkaasti välttämään tosiasioiden tunnustamista ja teeskenteli että mitään ei ollut tapahtunut.

Tilanne oli tuttu ensimmäisen Nord-Stream kaasuputken lupamenettelyn ajoilta. Silloinen pääministeri Matti Vanhanen valitsi linjakseen tosiasiapakoisen linjan, jonka mukaan kaasuputken lupiin ei liittynyt mitään poliittista – että kyse oli vain ympäristökysymyksistä. Tämä sama linja näkyi myös venäläisten maanostoista käydyssä keskustelussa 2010-luvulla. Kirjoitin tästä vaarasta jo vuonna 2010 – ”Suomi Venäjän taskussa” kirjassa. Silloin Kepun ja SDP:n ns. ”Venäjä-hyvät” poliitikot kielsivät kovaäänisesti asian.

Todellisuus oli kiellettävä ja televisioon marssitettiin Esko Aho julistamaan että ”meilllä on tapana löytää Venäjältä vain kielteisiä asioita”. Vihdoin vuonna 2016 Suojelupoliisi varoitti asiasta. Tällä kertaa Esko Aho ei ole kommentoinut asiaa.

Presidentti Juho-Kusti Paasikivi omissa päiväkirjoissaan käytti tästä ulkopolitiikan todellisuuspakoisesta itseymmärryksestä omaa suorasukaista termiään. Hänen mukaansa suomalaisen ulkopolitiikan heikkous oli siinä, että sitä ei johdettu päällä vaan takapuolella.

Kun haluttaisiin niin kovasti että Venäjä on kiva!

Syy on teeskentelyyn ja tosiasioiden kieltämiseen on yksinkertainen. Jotkut tutkijat kuin poliitikotkin ovat luoneet oman harhaisen maailmansa, jossa Venäjä ei esiinny sellaisena kuin se on, vaan sellaisena kuin sen haluttaisiin olevan. Meille niin elintärkeään asiaan on sekoitettu omia poliittisia intohimoja ja toiveita.

Kyse on ollut ennen kaikkea historiantuntemuksen ja tutkimuksen pinnallisuudesta: on ollut paljon seksikkäämpää tutkia Venäjän kansalaisyhteiskunnan (sic??) kasvua kuin esimerkiksi historiaa. Poliitikoille ja median edustajille ”toivioretki Venäjä” on ollut paljon mieluisampi lähtökohta kuin ”realiteettien Venäjä”.

Venäjän ”uusien kasvojen” ilmestyminen tapahtui jo vuonna 2000 kun uusi ”sekurokratia” ts. turvallisuuskoneiston miesten valta ilmestyi demokraattisen Venäjän tuhkasta. Todellisuuden kieltäminen oli silloinkin päivä sana.

Esimerkiksi Helsingin Sanomien päätoimittaja Erkki Pennanen uhrasi peräti kaksi pääkirjoitusta tuomitakseen silloiset huomioni Venäjän poliittisesta muutoksesta. Silloin Putin vaikutti olevan vielä suuri mahdollisuus ja poliittisesti sukkelat median jäsenet olivat hurmaantuneita uudesta johtajasta. Hesari toivoi kovasti mahdollisuutta päästä Venäjän lehtimarkkinoille. Rahaa oli tiedossa ja silloin tosiasiat saivat kyytiä. Hurmio kuitenkin laantui ja jo vuonna 2008 Georgian sodan yhteydessä pelästyttiin pahasti. Vuonna 2014 Ukrainan kriisin takia oltiin jo paniikissa. Vuonna 2016 todellisuus tuntuu olevan ”ihan hirveetä”.

Kuten Juho-Kusti Paasikivi totesi omissa päiväkirjoissaan asiasta seuraavaa: ”Suomen ulkopolitiikka on ollut koko itsenäisyyden ajan meidän heikoin kohtamme. Ja ulkoministereinä on ollut jotenkin koko ajan ruotsinkielisiä. Suomen kansa, puhui se suomea tai ruotsia, ei näytä olevan mikään lahjakas kansa…

Suomalaisten poliitikkojen lasten ristiretki Tämä ”toivioretkeläisyys” ei ole pelkästään joidenkin ”tutkijoiden” ongelma. Esimerkiksi maamme ministeri Stubb ilmoitti huhtikuussa 2016, että maamme ei kestä (Venäjän) painostusta ja että siksi Suomen olisi suunnattava Natoon yhdessä Ruotsin kanssa.

Toisaalta, meillä on epämääräinen joukko poliitikkoja, jotka ovat valmis myöntyilemään Venäjälle, jopa niin paljon, että tosiasiatkin on pakko uhrata. Venäjällä tämä on selvä merkki ns. defaismista ts. tappiomielialasta. Miten ihmeessä EU voisi meitä auttaa sotilaallisesti kun se ei kykene edes yhteiseen poliittiseen toimintaan? Missä maailmassa nämä meidän poliitikkomme elävät?

JKP:n tuomio tämän laatuisesta poliittisesta toivioretkeilystä oli selvä: ”jag fattar icke just så snart men det är så underbart hur efterråd blir allting mig så klart…” ”En oivalla niin sukkelaan, vaan on se kyllä ihanaa, kun jälkikäteen tajuaa…” (kirj. suom.)

Todellisuudesta pois! - eskapismi vallitsee

Ukrainan kriisi alleviivasi sitä toivottomuutta ja neuvottomuutta, joka vallitsee joidenkin poliitikkojen keskuudessa. Toisaalta, meille on syntynyt Naton perään haikailevien joukkue, joka uskoo, että kun siihen liitytään ovat kaikki huolemme kuin poispyyhkäistyt. Sitten se taivas aukeaa ja Venäjä pelkää meitä. Jihuu! Lähdetään äkkiä sinne Nato-Jerusalemiin!

Toisaalta, Venäjän disinformaatiosota on sikiöittänyt tänne omia partisaanejaan, jotka kiihottavat kansaa Natoa vastaan. Suomen kansaa uhataan ydinsodalla ja sukupuutolla mikäli haikailemme Natoon. Tätä sanomaa toistellaan runoissa, blogeissa, uhkauksissa, ns. ”romaaneissa” ja haastatteluissa.

Venäjä taas itse pallottelee uhkausten ja mairitteluiden välillä; Supo harjoittaa kuulemma russofobiaa. Ja mikä ettei! Suomessa venäläisten trollien on hyvä meuhkata. Poliitikkojen vapina ja tärinä Venäjän röyhkeän toiminnan edessä taas ikään kuin houkuttelee Venäjää testaamaan lisää maamme poliittisen eliitin heikkoutta. Kuten Lenin kerran totesi asiasta: vihollista pitää tunnustella pistimillä!

Tavallinen kansa on tästä voimattomuudesta ja älyllisestä hoipertelusta ihmeissään. Mihin uskoa kun poliitikot lepertelevät itsestäänselvyyksiä, kiertelevät tosiasioita ja paasaavat omia toiveuniaan?

Kun ihana tapahtuu?

Mitä hyvää kohtalo on varannut suomalaisille poliitikoille Samaan aikaan itse kohtalo varanneen tärkeille poliitikoille uuden ilmiintymisen paikan. Entinen pääministeri on kokenut mystisen parantumisen polvileikkauksessa. Myös hänen muistinsa on kokenut oudon nuortumisen. Entinen Matti Vanhanen, jolla ei ollut ”selvää muistikuvaa” on uudistanut nuoruutensa. Nyt hän muistaa kaiken. Matti on nyt niin hyvässä kunnossa, että haluaa ehdottomasti tulla presidentiksi…ja ymmärtää Venäjää. Toisaalta, entinen tasavallan presidentti taas käy uudelleenkoulutuksessa ns. Valdai-klubissa ja istuskelee rattoisasti Venäjän presidentin kanssa. Mitä ihanaa meidän isänmaamme tulekaan kokemaan?

Kuten usein ennenkin: ainoa toivo on Suomen kansassa. Avoimet kysymykset kuitenkin jäävät:

*miten on mahdollista, että Venäjän federaation diplomaatti-autot harjoittavat täällä suoraa toimintaa?

*Liikuskeleeko Suomessa puolisotilaallisia joukkoja Venäjän asioilla? Muitakin kuin veteraanipainijoita?

*mikseivät viranomaiset tiedä näistä mitään?

*onko Venäjä aktivoinut omat suorat ja epäsuorat asiamiehensä toimimaan täällä?

*Ketkä poliitikot harrastavat tätä asioimista? Pitäisikö Supon kiinnittää näihin henkilöihin enemmän huomiota? Pitäisikö viranomaiset lustroida ts. perata tällaiset henkilöt? Olisiko heidän aikansa siirtyä syrjään?

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

No Dostojevskikin, jolla oli suomenruotsalainen vaimo, totesi, jotta suomalaiset eivät ole valtiota muodostavaa kansaa. Heitä on kohdeltava isällisesti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Anton Salosen tapauksessa vajaat kymmenen vuotta sitten poika kaapattiin Suomesta FSB:n avustuksella Venäjälle, mutta Suomen diplomaattikunta järjesti hänelle paluun Suomeen auton takakontissa. Kaappauksia voi siis tehdä suutaan jos toiseen. ;)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

1930-luvun kyyditykset ennakoivat maailmanpaloa.

Historialla on tapana toistaa itseään.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Lähteitä ja tapahtuma-ajankohtaa ei ole esitetty.

Kyse lienee syyskuun 2016 tapauksesta, jossa lapset lehtitietojen mukaan myöhemmin palautuivat Suomen viranomaisten hoiviin. Muuan Verkkolehti ylisti tuoreeltaan Venäjän uuden lapsiasianvaltuutetun, "suvakkien kauhu" Anna joku, tarmokasta toimintaa.

Jos Venäjä kuvatuilla tavoin toimii, se on jälleen peruste liittyä Natoon, jossa Venäjän vihreät tai verkkarimiehet eivät pitemmälle pääse.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Toisaalta, meille on syntynyt Naton perään haikailevien joukkue, joka uskoo, että kun siihen liitytään ovat kaikki huolemme kuin poispyyhkäistyt. Sitten se taivas aukeaa ja Venäjä pelkää meitä. Jihuu! Lähdetään äkkiä sinne Nato-Jerusalemiin!"

Ketkä henkilöt ovat julkisuudessa esittäneet näkemyksiä, joiden mukaan kaikki huolemme ovat poispyyhkäistyt liittyessämme Natoon? Kuka on julkisuudessa kertonut, että Natoon liittymisen motiivina on saada Venäjä pelkäämään Suomen valtiota? Julkisuudessa on kyllä mainittu Natoon liittymisen motiiviksi se, että Venäjä kunnioittaa vain voimaa. Se kertoo kylläkin enemmän Venäjästä kuin Suomen väitetystä halusta pelotteluun.

Olisi älyllisesti rehellisempää kysyä suoraan esim. Martti Ahtisaarelta tai Lasse Lehtiseltä: "Onko Natoon liittymisen puolesta puhumisesi taustamotiivina, että haluat saada Venäjän pelkäämään Suomea?" Heidän antamistaan vastauksista konkreettiseen kysymykseen voisi sitten vetää johtopäätöksiä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Voi olla pienoinen pettymys Venäjälle ettei näistä tuttiritarien toimivaltaan kuuluvista Venäjän touhuista saa täällä Suomessa revittyä otsikoita. Venäjän tulee siis siirtyä astetta järeämpiin keinoihin, jos se haluaa saada mediahuomiota aikaan.

Onkin ajan kysymys, milloin Venäjä tekee Viron-mallin mukaisen näyttävän kaappauksen Suomessa. Siinä vaiheessa olisi ainakin joidenkin poliitikkojen pakko ottaa kantaa asiaan, vaikka kuinka pelottaisi. Jos olisin Putin, määräisin muutaman panssarivaunun käymään tankkaamassa Lappeenrannan keskustassa. Veikkaan, että saisi edes pientä liikettä valtiojohtoon. No, Sipilä ilmoittaisi tosin, että mikään ei uhkaa meitä. Nehän maksoi ostokset ja poistuivat saman tien.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suomen kieli tuntee sanan itsesuojeluvaisto. Ehkä sanavarastoon on hyvä lisätä myös itsenäisyydensuojeluvaisto. Krimin kaappaus ja sota Itä-Ukrainassa ovat herättäneet yhden jos toisenkin pikku hiljaa ”Ruususen unesta”. Osa on ollut kyllä valveilla koko ajan. Tähän uneen kuului osana jalkaväkimiinojen kieltäminen 110 kansanedustajan voimin Eduskunnassa marraskuussa 2011. Mahtoi siinä olla Moskovassa ihmettelemistä.

Toivottavasti itsenäisyydensuojeluvaisto tulee saamaan entistä enemmän jalansijaa ihmisten mielissä. Tähän kuuluu liittyminen Natoon. Nato on puolustusliito, ei hyökkäysliitto. On naurettavaa kuvitella, että Nato tekisi hyökkäyksen ydinasevalta Venäjän kimppuun. Ydinsota ja siitä syntyvä ”ydintalvi” olisivat ihmiskunnan loppu. Hyökkäys ydinaseettoman maan kimppuun onkin toinen juttu, josta Ukraina on nyt esimerkkinä. Sieltähän poistettiin ydinaseet Budapestin sopimuksella vuonna 1994. Samassa yhteydessä Yhdysvallat ja Venäjä sitoutuivat puolustamaan Ukrainan rajoja. Krimin kaappaus ja sota Itä-Ukrainassa ovat itänaapurilta rajojen ”puolustamista”!

Venäjä on jälleen imperialismin tiellä ja tähän on valjastettu myös historiaa. Kiovan Venäjän hallitsijan Vladimir Sviatoslavich Suuren uusi komea patsas Kremlin kupeessa on siitä yksi esimerkki. Vladimir Suuren juuret juontuvat kylläkin Novgorodin ja Kiovan suuriruhtinas Rurikiin, ei Moskovaan.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

On naivia puhua NATO:sta ettei se ole mihinkään hyökkäämässä, kun täällä USA:ssa Hillary on suoraan sanonut että Syyriaan lentokieltoalue ja USA:n armeijan esikuntapäällikkö on sanonut Senaatille että se tarkoittaa sodan aloittamista Syyrian ja Venäjän kanssa.

Sota Venäjän kanssa liittyy meihin erittäin paljon, olemmehan luvanneet siihen USA:n käyttöön maamme, meremme, ilmamme ja armeijamme. Perheenisät o luvattu taistelemaan USA:n puolesta Venäjää vastaan.

Krimiä ei kaapattu, vaan sen asukkaat toistivat vuoden 1992 itsenäisyysjulistuksen. Tällä kertaa se onnistui.

USA:n oma aineisto todistaa että tämä oli Krimin asukkaiden tahto, mutta USA valehtelee asiasta törkeästi, koska tämä satu palvelee sen tarkoituksia samoin kuin Irakin joukkotuhoaseet.

Tuosta voi jokainen todeta asian itse:

https://www.bbg.gov/wp-content/media/2014/06/Ukrai...

Käyttäjän AnteroHelasvuo kuva
Antero Helasvuo

Täyttä asiaa, Arto, mutta kerro se oman puolueesi puheenjohtajalle, joka sattuu olemaan ulkoministerinä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Eikös meillä ole koulutettu nopean toiminnan joukkoja jo 2000-luvun alusta... missä he olivat?

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Lapsikaappaus oli helppo toteuttaa, koska asialla oli diplomaattisen koskemattomuuden turvin toiminutta Venäjän suurlähetystön henkilökuntaa. Lapset olivat viranomaisten ulottumattomissa heti, kun heidät oli saatu lähetystön diplomaattiautoon, eikä poliisilla tainnut olla mahdollisuuksia puuttua tilanteeseen.

Muuten kirjoitus osuu täydellisesti nappiin. Tässä on mainiosti kiteytettynä Suomen poliittisen johdon selkärangattomuus ja maan henkinen tila: "Tavallinen kansa on tästä voimattomuudesta ja älyllisestä hoipertelusta ihmeissään. Mihin uskoa kun poliitikot lepertelevät itsestäänselvyyksiä, kiertelevät tosiasioita ja paasaavat omia toiveuniaan?"

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Seinäjoen lapsikiistassa päätös oli kaikkien kannalta onnellinen. Lapset palautettiin vanhemmilleen ja matkustivat myöhemmin Venäjälle.

Russofobit ja Nato-kiihkoilijat ajavat Suomen diplomaattiseen kriisiin Venäjän kanssa. Se on Supon lausunnon väärentämisen jälkeen jo ovella.

Olli Kankaanpää

Tulisiko Venäjän päättää mitä me Suomessa saamme ajatella?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei, kyllä Lintusen päätelmät riittävät.

Käyttäjän JussiHietala1 kuva
Jussi Hietala

Muuten hyvää ja tärkeää asiaa, mutta en ymmärrä Nato-jäsenyyden vähättelyä . Eihän se tietenkään omaa maanpuolustusta korvaa, vaan täydentää. Miten olisi tällaiset pointit Venäjä-suhteisiin (tärkeysjärjestyksessä)
1. Oma puolustus kuntoon ja hölmöilyt seis (maan myynti, kaasuputki, ydinvoimala)
2. Nato-jäsenyys pikapikaa
3. Kaupankäyntiä lissää (eihän ne talouspakotteet mitään auta), ja yleensähän kauppa rakentaa rauhaa eikä sotaa

Tosin, kohta 2 voi olla tiistaina jo historiaa mikäli uusi Molotov-Ribbentrop sopimus astuu silloin voimaan.

Käyttäjän KariKaunismaa kuva
Kari Kaunismaa

Hyvä veli.
Kirjoitat ihan asiaa. Kun en enää kuulu mihinkään puolueeseen enkä uskontokuntaan, kysyn vain, miksi edustat perussuomalaisia. Ei tämä helppoa ole täällä Berliinissäkään, mutta turkkilaiset ovat integroituneet oikein hyvin tähän yhteiskuntaan. Vsego dobrogo!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hyvä veli...kun kysyit. Ajattelin että sitä parempaa maailmaa tekisin yhdessä muiden kanssa. Ja sen pienen ihmisen puolella. Historioitsijana tiedät, että älymystö tanssii piiritanssia eliitin ja mahtavien kanssa. Siinä ei mielestäni ole mitään kunnioitettavaa. Mutta jos voisi auttaa niitä pienimpiä...parasta päivää sinne Berliiniin!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Harjoitin hieman henkistä hygieniaa ja poistin trollin. ))

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinun puolueesi runsaskätisesti hyysäämä hommaforum on Suomeen trollauksen kaikkine tekniikoineen tuonut. Homma laittoi Suomen henkisesti Venäjän eteen tarjottimelle. Puolueesi muutenkin vetää ja on vetänyt yhtäköyttä Venäjän kanssa liittoutuneen eurooppalaisen äärioikeiston kanssa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Sini hyvä. En tiedä tällaisesta mitään. ))) sorry

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

No no, hyvin tiedät trollauskoulu hommaforumin ja sen rehevästä mullasta Espanjaan siirretyn plantun. Älä teeskentele.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #26

Eikös siellä hommaforumilla törkyjuttuja kirjoita eräs Sini toisella nimellä ja sitten kirjoittaa omista kirjoituksistaan kauhisteluja täällä?

Tällaista olen antanut itseni lukea, pitääkö paikkansa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Ei aavistustakaan. En seuraa hommaa vaan kommentoin sitä ruskeaoikeiston trollikouluna, mikä se oli silloin kun aloittivat zombiejoukkojen luomisen Putinin iloksi ja hyödyksi.

Käyttäjän ArjaPaananen kuva
Arja Paananen

Seinäjoella oli samaan aikaan (23.9, kun lasten haun kerrotaan tapahtuneen) myös veteraanien painikisat... http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/veteraanien-m...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

niin))) ehkäpä siinä ne olivat

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos Arja Paananen tästä huomiosta. Tämä kansainvälinen painikisa saattaa hyvinkin olla vastaus Arto Luukkasen kysymykseen: "Ketä nämä verkkaripukuiset miehet olivat?" ja sitä seuranneisiin jatkokysymyksiin.

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Kun mediamme oikein levittää juttuja vihreistä miehistä, käy kuin lapsille kun pauhataan pedofiileista, niitä aletaan nähdä joka paikassa.

Onko tämä lietsonta todella tarkoitus? Kuka haluaa sen sodan johon tällä kansaa viedään. On turha selittää ettei tämä olisi tarkoitus, koska jokainen historiaa tutkinut voi sanoa että tässä ei ole enää mistään moittimisesta kyse, vaan nyt valmistetaan kansaamme hyväksymään sota Venäjän kanssa.

Jos toimittajat eivät ole tajunneet asiaa, niin historian kirja käteen.

Tai ei siihen tarvita edes sitä, vaan katsokaa omat uutisenne Irakista, Libyasta ja Syyriasta. Irakin osalta ei Chilcottiin raportin jälkeen tarvitse enää keskustalla, mustamaalaaminen ja sota Irakin kanssa perustui täysin valheisiin.

Nyt sotaa ollaan Irakin sijaan aloittamassa Venäjän kanssa. Käännetäänkö suuntaa, vai haluatteko rintamalle? Jos tässä vaiheessa ei mitään tehdä, on turha voivotella myöhemmin miten taas "ajopuuna" on jouduttu mukaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Blogisti on liittynyt Serlachiuksen Mäntästä tulleen Matti Putkosen ideoimaan työväenpuolueeseen ilman sosialismia, tilalla nationalismia. Vanha tarina näkymättömästä kädestä joka perusti kirkkoja, kouluja ja lääkäriasemia teollisuuspaikkakunnille rahan kasautuessa viisaisiin käsiin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kokoomuksen johtajavaihdoksesta alkanut keskustaan ja sdp:hen vyörynyt puolue-elinten aikuistuminen näyttää vihdoin saavuttaneen myös perussuomalaiset, sillä Halla-aholaisten huhutaan haastavan Timo Soinin aseman "virallisena blogistina", joskaan moni ei universtaan ulkopuolella kaipaa virallista näkökulmaa, eikä nimiä Georg Henrik von Wright, Esa Saarinen, Ilkka Niiniluoto, Pekka Himanen.

Kansan sivistystasoa sanotaan voitavan mitata sillä miten tavallisten ihmisten silmissä ihmisarvo toteutuu vastuunkantajien kohdalla. Tietääkö kukaan mitä Pekka Himaselle nykyisin kuuluu? Mies sai miljoonatuen pääministeri Jyrki Kataiselta ja kulttuuriministeri Stefan Wallinilta, mutta sitten hylättiin kuin märkä rätti. Enpä haluaisi olla hänen housuissaan.

No, nyttemmin on uutisoitu Himasen saapuvan puhumaan yksilön oikeudesta arvokkaaseen elämään "Lumisohjo"- festivaaleilla (engl. Slush) yhdessä Norjan prinssi Haakonin kanssa Helsingissä 31.11.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Petri Rissanen: ei hävetä. On vain onnellinen ja hyvä olo kun voi vähentää disinformaatiota maailmasta)))

Käyttäjän JarmoLius kuva
Jarmo Lius

Jotenkin surullista lukea miten vaikeaa maailmanpolitiikan ymmärtäminen on puhujan vajotessa katatoniaan. Syyttely ja sormella osoittelu on lapsellista. Voiman käyttö taisi kuitenkin ensin kohdistua venäläisiin lapsiin? ja voiman käyttäjänä mielivaltaan taipuvat suomalaiset lastensuojeluviranomaiset heiltä puuttuvan kontrollin tähden.

Moni eroisä voi hetkessä todistaa lastenvalvonnasta vastaavien viranomaisten mielivallan. Suomalaisilla isillä vain ei ole voimavaroja korjata ongelmia vaan vain alistua. Epäilemättä viranomaiset yllättyvät kun venäläiset eivät alistu maksamaan tarvittavia sosiaalisen pääoman lahjuksia lastensuojeluun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset