Arto Luukkanen

Li hyvä - opeta tapoja jooko?

Li hyvä: opeta ehdokkaasi käyttäytymään!

Tämä on avoin kirje kansanedustaja Li Anderssonille.

Hyvä Li,

Äimistyinpä kun näin sosiaalisessa mediassa vaalimainoksen, jossa Suldaan eli Musta Leijona kertoo miten ”äänestämättä jättäminen voi olla ääni natsille tai persulle”. Hän on ilmeisesti teidän kunnallisvaaliehdokkaanne.

Meillä Suomessa on tapana, että poliittista vastustajaa ei demonisoida tai parjata. Ketään ei kutsuta natsiksi tai edes kommunistiksi – jollei hän sitä ole. Suomella on katkera historia niin ruskeasta kuin punaisesta totalitarismista. Näitä ei haluta tänne. Tämä oppi on ostettu kovilla kokemuksilla aina kansalaissodasta saakka.

Vasemmistoliitto noudatti tätä poliittista traditiota niin kauan kuin siellä oli ihmisiä SKDL:stä tai kommunisteista. Porvaria ravisteltiin ja sätittiin mutta ketään ei rinnastettu natsiin. Nyt komento on ilmeisesti toinen: vasemmistolaisen väkivallan ja vihan lietsonta näyttää olevan ihan jees.  

Toivon Li että tämä ei johdu sinusta vaan siitä, että et ole päässyt opastamaan ja neuvomaan näitä uusia ehdokkaita.

Vihan saarnaaminen on ymmärrettävää ainoastaan silloin kun liikkeen aatteellinen sisältö on kuollut. Kun ideologia on hävinnyt. Silloin kelpaa myös viha.

Olen vakuuttunut siitä, että tämä mainos ei tarkoita sitä, että vasemmistoliitto ei enää usko ihmisten vaikutusmahdollisuuksiin poliittisesti. Uskon myös sen, että sinä et halua tämän kaltaista vihanlietsontaa tai Sultaanin mainoksen pahimmanlaatuista demagogiaa. Olen myös ihan varma siitä, että et aikuisten-oikeasti tarkoittanut sitä kun puhuit televisiossa ”vasemmistolaista väkivallasta” parempana.

Li hyvä!

TIedän, että puolueessanne on ihmisiä, jotka mielellään opettavat tänne tulijoille suomalaisen poliittisen järjestelmän perusteita. Ottakaa vaikka Teivo Teivainen tai Heikki Patomäki luennoimaan näille ihmisille siitä miten täällä toimintaan. Ne ovat viisaita ja ymmärtäväisiä miehiä, joilla on rohkeutta toimia vihapuhetta vastaan. Tiedän sen. He kertovat myös mielellään siitä, että vanhojen maiden viha-traditiota ei kannata salakuljettaa Suomeen.

Ja ennen kaikkea: nyt voisi olla hyvä aika että teidän ehdokkaanne allekirjoittaisivat vihapuheen, vihan, vihademagogian ja vasemmistolaisen väkivallan tuomitseva adressin.

Tämän Suuren Vaalirauha-adressin teksti voisi olla seuraava: ”Minä XXX lupaan, että en demonisoi ketään, en levitä vihapuhetta, en natseile tai rasisteile, enkä herjaa toista. Kunnioitan poliittista vastustajaa – olipa hän kuka tahansa”.

Uskon, että Li ajattelet ja toimit joka hetki laiillisuuden puolesta - enkä suostu uskomaan niitä, jotka väittävät toisin.

Kunniottavasti ja vaalirauhan puolesta

Arto Luukkanen, Järvenpää

ps. Ovatpas Li Andersson, Heikki ja Teivo ihan hipihiljaa. Harmi. Vastuun kantaminen on miehekästä.

pps. Ihan ovat hisskunkissun....tätä kutsutaan mediapimennoksi. ))

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Nyt on tämäkin nähty. Perussuomalainen opettaa hyviä tapoja.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kyllä Raimo hyvä se opetus voidaan antaa Teivolle ja Heikille. He kyllä tietävät hyvistä tavoista jotain))

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Joskus olen huomannut persujen käyttävän esimerkiksi termejä "punavihermädättäjä", "viherstalinisti" ja "kulttuurimarxilainen". "Suvakki" ei ole myöskään ihan vieras ilmaus sieltä "tolkun" ihmisten leiristä huudettuna, jopa kansanedustajien suusta.

Olisiko ilmaisun: "perus tai natsi" sijaan pitänyt käyttää "persu ja natsi", jos tuo persujen ja natsien erottelu eri vaihtoehdoiksi tuntuu loukkaavalta? Saako asioista puhua niiden oikeilla nimillä?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Li Andersson ei edelleenkään puhunut vasemmistolaisesta väkivallasta parempana väkivaltana.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Totta, hän puhui siitä erilaisena väkivaltana. Sellaisena, joka kohdistuu rakenteisiin, ei ihmisiin.

On tietysti mahdollista, että tässä diskurssissa poliisit ja eriävän mielipiteen edustajat eivät ole ihmisiä.

Arto Jääskeläinen

Tämä on varmaan sitä rakenteisiin kohdistuvaa parempaa väkivaltaa:

http://artojaaskelainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Vai onko tämä nyt punavihreätä, tekijän tukka tuolla videolla näyttää punaiselta... ;)

Kommenttiketjussa Vihreiden kunnallisvaaliehdokas Esa Mäkinen Sipoosta on ilahtunut tihutyöstä ja kannustaa muita: "Loistavaa kansalaisaktivismia."

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

"Meillä Suomessa on tapana, että poliittista vastustajaa ei demonisoida tai parjata. Ketään ei kutsuta natsiksi tai edes kommunistiksi – jollei hän sitä ole."

Luukkasen oman puolueen puheenjohtaja on kutsunut ihmisiä, jotka eivät ole kommunisteja, kommunisteiksi lukuisia kertoja. Jopa Jaakko Teppoa!

https://demokraatti.fi/soini-kommentoi-arhinmaen-l...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016051821583590_u...
http://www.savonsanomat.fi/kulttuuri/Jaakko-Teppo-...

Nämä noin niin kuin esimerkkeinä. Miksi Luukkanen ei ole tuominnut puolueensa puheenjohtajaa?

Haluaako Luukkanen osoittaa tarkan kohdan, jossa Li Andersson viittaa johonkin väkivaltaan parempana väkivaltana? Ainakaan tämä ei tee sitä siinä klipissä, joka on otsikoitu kyseisellä tavalla, vaan päin vastoin kolme kertaa sanoo, että kaikki väkivalta on tuomittavaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko Perussuomalaisilla ollut kauankin tuo linja, ettei poliittista vastustajaa parjata? Useita minuutteja? Musta leijona on ihan yhtä Suomessa kuin sinäkin.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Hyvä Arto, opettele lukemaan. Siellä on TAI-sana. Jos kirjoitan esimerkiksi, jotta tilaisuuteen edustamaan tulee minä TAI vaimoni, niin en koe itseäni nykyistä feminiinimmäksi. Arton logiikalla kuulun nyt varmaan hameväkeen.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Tästä eteenpäin persuja ei sitten kuulla haukuttavan natseiksi. Hyvä juttu.
Persujen ja natsien välissä on TAI-sana, joka on eksklusiivinen. Persu ei voi olla natsi, eikä natsi persu.

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Ja taas persu keksii ongelman omasta päästään ja sitten uhriutuu. Siinä lukee "natsille tai persulle”. Siis TAI. Vielä kerran: TAI.
Jos Suldaan väittäisi, että persut ovat natseja, siinä lukisi jotain aivan muuta; esim. "eli".

Mutta tulkin mieleeni: vieläkös te sillä persuissa lämpimästi kannatatte - kuten ainakin vuosi sitten - niitä natsien järjestämiä katupartioita?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kyllä siellä lukee natsille ja persulle. Käypä lukemassa mustan leijonan face-sivuilta!

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Luukkanen on kirjoittanut tekstiinsä kuvassa lukevan natsille tai persulle. Hänellä on ilmeisesti ollut kiire saada blogi julkaistua.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Joo, ei toi Luukkanen ollut osannut siteerata oikein edes noin lyhyttä lausetta :D

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Panu Raatikainen, minä en ole löytänyt natseja muualta, kuin Neuvostorobakandasta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kun omat voimat, älykkyys tai keskustelutaidot eivät riitä, täytyy turvautua kyseenalaisiin keinoihin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Eipä siinä mitään. Pointti tuli todistettua kommenttisi myötä, oikein hyvää yötä!

Jussi Mikkelsson

V. Ylitalo; saako asioista puhua niiden oikeilla nimillä.. Ei saa, viimeisen vuoden sisään on useampi poliitikko tuomittu sellaisesta toiminnasta..
Ei voi olla ainoastaan vasemman laidan oikeus mustamaalata vastapuolta ilman seuraamuksia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Paljon melua tyhjästä.

Li Andersson on vaaraton puhumattakaan jostain Mustasta Leijonasta.

P.S. Suomessa Kaarina Suonperä hoitaa tapakasvatuksen.

Käyttäjän HannuTaipale kuva
Hannu Taipale

Suldaan rinnastaa natsit ja persut. He ovat verrattomasti kauempana toisiaan kuin esim. vasemmistoliiton 'siittäneet' kommunistit ja natsit. Tavallisen kansan ja kansalaisen kannalta vallassa olevat kommunistit ovat yhtä ikävää porukkaa kuin natsit pahimmillaan. "Sama paska, vaikka eri paketissa", niin kuin lapsuuteni pienviljelijänaapuri asian koruttomasti ilmaisi. Siksi olisikin kommunistisen reaalisosialismin yhteydessä puhuttava neuvostonatsismista, punafasismista. Sitähän se oli myös Kiinassa, Kuubassa, Vietnamissa, Kambodzassa jne. vivahde-eroin, ja on edelleen pahimmillaan Pohjois-Koreassa. Jos neuvostonatsismi olisi voimissaan, niin hyvin todennäköisesti voisimme kutsua useimpia vasemmistoliittolaisia ja vihreitä hyvällä syyllä neuvostonatseiksi ja punafasisteiksi. Joten ääni vasemmistoliittolaiselle on ääni potentiaaliselle natsille/fasistille.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Tule pois sieltä 70-luvulta. Ääni kommunistille on ääni kommunistille, heillä on ihan omat puolueensa, joihin Vasemmistoliitto ei lukeudu.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Suurin osa nykyajan natseista on tänne myöhemmin tulleita Anas Hajjarin tapaisia uskonnollisia natsiaatteen tunnustajia, eli muslimiveljeskunnan kannattajia.

Vasemmistoliiton kannattajilla on se dilemma, että ateismia kannattavana puolueena ovat ottaneet puolueeseen ääri-islamia kannattavia... Jotenkin tämä kuvio luo uskottavuus ongelman

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kivaa keskustelua. On kai selvä että herra Sulttaani halusi rinnastaa nämä kaksi asiaa toisiinsa. Vähemmän vihaa - enemmän asiaa arvon rouvat ja herrat))) ja vähän sitä argumentin tynkääkin)))

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto hyvä, tämä kommenttiketjuhan todistaa sen kuinka vasemmistolaiset pitävät itseään oikeutettuina nimittelemään ja vähättelemään muita, esim. perussuomalaisia. Ei mitenkään uutta somekeskusteluissa. MOT

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Selvää tuo rinnastus tuntuu olevan vain mielensä pahoittaneille perussuomalaisille.

Kukaan ei täällä ole rinnastanut perussuomalaisia natseihin, mutta moni on vetänyt surutta yhtäläisyysmerkit Vasemmistoliiton ja kommunistien välille.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Nuori Li on vielä melkoinen raakile poliitikoksi. Muistan haikeasti sitä toista Anderssonia...

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Näyttää siellä lukevan natsille ja persulle. Lisäksi käytössä on termit rasisti ja monikulttuurisuus.

Jos ko. herra haluaa ärsyttää niin tällä tavalla se kyllä onnistuu.

Parempi olisi ottaa sanat natsi, persu, rasisti ja monikulttuurisuus pois. Monikulttuurisuuden voisi korvata sanalla moniarvoisuus.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala

Tää on sarkastisuudessaan suorastaan helmi! Kiitos aamun nauruista!

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Näyttää siltä että kyseinen herra on mukana ulkomaalaisrahoitteisessa Suurmoskeija-hankkeessa. Sitä edistävät myös Helsingin Diakonissalaitos, Suomen musliminaiset, Suomen muslimiliitto, FOKUS, Pia Jardi ja Ilari Rantakari.

Minulta meni luottamus näihin hankkeisiin katsottuani Ulkolinjan dokumentin Sharia-lakia Tanskassa. Löytyy Yle Areenasta.

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Perussuomalaisten monet yhteydet uusnatseihin ja äärioikeistoon on niin moneen kertaan osoitettu, että niiden kieltäminen on silkkaa tekopyhää hurskastelua ja valehtelua; ks. esim.:

http://panuraatikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20...

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

Mä luulen, että tälle Suldaan Leijonalle voi pilkka käydä omaan nilkkaan. Eräällä palstalla on eräs Suldaanin henkilökohtaisesti tunteva maahanmuuttaja kommentoinut Suldaania ja hänen lähipiiriään.

Kuulemma julkiset ja yksityiset mielipiteet eivät käy yhteen.

En ihmettelisi, jos tässä kävisi kuten Ruotsissa, jossa vihreän puolueen jopa ministeripaikalle kivunnut kaveri jouduttiin lopulta erottamaan, koska julkinen mielipide ja yksityinen eivät oikein kohdanneet.

Taustalla on tämä salafismin ja natsismin liitto, jolla on vanhat perinteet. Se alkoi jo ennen toista maailmansotaa. Aika tunnettua on, että sodan aikana Arafafatin lähisukulainen ja suurmufti oli pitkään Hitlerin vieras Berliinissä ja hän yhdessä Himmlerin kanssa perusti Balkanille muslimeista SS-divisioonan.

Vähemmän tunnettua on, että sodan jälkeen arabinationalistit liittoutuivat vanhojen natsien kanssa ja ostivat vanhoilta natseilta mm. asekauppaan (aseostot Tsekkoslovakiasta) ja aivan erityisesti propagandapalveluita juutalaisia vastaan.

Nyt tämä yhteistyö kukkii myös YK-järjestöissä (UNRWA) ja Kirkko ja Kaupunki lehdessä on hiljan paljastunut, että meidän UM:kin rahoittaa natseja ihailevia salafisteja niiden kamppaillessa Israelia vastaan.

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/toimittajalta-en...

Tässä keskusteluketjussa on paljastunut, että Leijona on suurmoskeijaa ajamassa Suomeen, mikä viittaa salafismiyhteyksiin vahvasti.

Tällä hetkellä molemmin puolin Atlanttia monet vasemmistoryhmittymät ovat vaarallisesti ajautuneet ensin flirttailuun ja sittemmin syvempään yhteistyöhön salafistien kanssa. Olen tästä ja vihreiden natsien yhteisistä aatoksista kirjoittanut uusimmassa kirjassani ja sen jälkeen usarin blogeiissa:

http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199673...

http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200524...

http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220951...

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Kirjoita vain salafisti sanan tilalle "muslimiveljeskunta", se on totuudenmukaisempi luonehdinta.

Käyttäjän MikkoPaunio kuva
Mikko Paunio

No jaa. Se taas syntyi kait Egyptissä kun salafismi nyt ääripäässään ISIS:n ominaisuudessa on kait lännessä olevien nuorten muslimien eniten kannatusta saanut enemmän Saudien wahhabismista vaikutteita ottanut katukingeys.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Joo kävin tsekkaamassa kaverin Facebook sivuilla. Natsille ja Persulle se ääni voi mennä jos jättää äänestämättä. Voi olla, että ymmärrykseni ei riitä sisäistämään sanoman syvällisyyttä tai viisautta....pakkohan siinä on jotain em. oltava.

Ei aukea.....muu kuin se, että PerusSuomalaisten kannattajia verrataan natseihin ja se pistää kyllä miettimään. Oma vankka mielipiteeni on, että meillä on demokraattinen monipuoluejärjestelmä. Kyllä Vasemmistoliitto siihen kartalle sopii, enkä pidä ko. puoluetta vihollisena. Sillä on oma kannattajakuntansa aivan kuten muillakin laillisilla puolueilla.

"Musta jellona" ei tätä mitä ilmeisimmin ymmärrä. Pitäisin asiaa melkeinpä huvittavana lipsahduksena ellei taustalta paistaisi se, että kaverihan on tosissaan. Viha, ennakkoluulo ehkä ripaus narsismia ainakin tuo jellona viittaa siihen.

Siinä on kyllä ajattelemisen aihetta ja ennenkaikkea Vasemmistoliitolle haastetta, mikäli puolue ei ota minkaanlaista kantaa tämän veijarin ulostuloille...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Arto, koska perussuomalaiset käyvät noudattamaan näitä suomalaisia tapoja? Tai mikä vielä parempaa, voisit itse luennoida kanssaehdokkaillesi näistä hyvistä tavoista.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala
Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Arto hyvä, opeta tapoja jooko? Niin yksinkertaista kuin se olisikin: Usko, toivo ja rakkaus. Suurin niistä on rakkaus. Mutta kun ei, vaan Li hyvä, opeta meille tapoja.

Nyt Timo Soini pääsee irti überinhimillisestä taakan vetämisestä, tavisten haluista Li-ihmisten tunnelman keveyteen pois ihmisten halujen säätelijän roolista kataisen jalanjäljille Dianapuiston seteliselkärankaisena.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Missä Li, Teivo, Heikki ja muut?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jokunen kesä sitten HS:n Marko Junkkari hekumoi Timo Soinin keksimästä Rongan sonnista sattumalta VM: n hakiessa Suomen edustajaa Maailmanpankin johtokuntaan. Odoteltiin yllätyshakijaa jota ministeri Urpilainen haastattelisi ministeriön pimennettyjen ikkunoiden takana.

Rongan sonni for President?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Luettuaan ensin Paavo Väyrysen kirjallisen tuotannon läpi Marko Junkkari haastatteli noin vuosi sitten HSTV:ssä oman puolueen perustanutta "Aristoteles-Väyrystä", joka sai Hesarissa niin paljon huomiota että Markku Huusko luuli hänen olevan pyrkimässä USA:n presidentiksi.

Kesäkuussa 2015 julkaisemassani kirjassa Rooma opettaa kirjoitan mm:

"On vahvistunut epäilys, että kaikkien totalitarismien slogan "tarkoitus pyhittää keinot" on hämmentävän hyvin toteutunut Suomessa siten kuin Platon oli hahmotellut antiikin kolmijakoisessa ihannevaltiossa: 1) filosofit ajattelevat 2) sotilaat hoitavat turvapalvelut 3) rahvas tuottaa ruokaa."

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kuten Arto Luukkasen blogiin kirjoittaessaan, ei myöskään Timo Vihavaisen blogiin kommentoidessaan koskaan tiedä mitä Kaarle Kustaalle tapahtuu. Viime päivinä hän on patsastellut Lahden kisakatsomossa Siiri "Äitee" Rantasen seurassa.

Kommentoin Vihavaiselle Roomasta käsin 15.2. näin:

sattumalta majapaikkani sijaitsee tuon huvilan nurkan takana. Niinpä pistäydyin siellä, enkä malta olla laittamatta linkkiä kuvaan omassa blogissani jossa kuvataan naisia kumartamassa Kaarle Kustaata ensi kesänä Suomessa. Löytyy siis myös Villa Farnesinasta 1500-luvun ruhtinashuvilasta Roomassa.

http://ronkko.blogspot.fi/

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Timo Vihavaisen blogeja luen säännöllisesti. Mainio ajattelija!

Pekka Haapaniemi

Arto hyvä!

Eiköhän tässä ole parantamisen varaa puolin jos toisinkin!

Eräiden poliittisten toimijoiden tapana on syyttää muita siitä, mitä he itse tekevät, kaikki huono on muiden vika, ja että he itse ovat kaikaiken ilkeämielisen panettelun ja nimittelyn viattomia uhreja.

Nimimerkki

"kurnuttava sammakko"

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pekka Vennamolta pyydetään taas kommentteja. Edellisen kerran hän pompahti julkisuuteen eräänä elokuun aamuna 2015 heittäessään ensimmäisenä kiven kohti kansanedustaja Olli Immosta leimaten hänet Facebookissa brevikiläiseksi.

"Rooma, citta aperta, on avoin kaupunki, jonka vetovoima piilee sen asukkaissa. Ruotsissa ajatellaan melko lailla samalla tavalla. Jokainen erikseen ja kaikki yhdessä ovat individualisteja, icke nationalist. Sen sijaan Suomessa kaikki on ”kansallista” toisin sanoen ”natsionalist”; teatteri ja kirjallisuus, Runeberg ja Klinge, Kolbe ja Sofi, sekä kaksi kansallista kieltä."

-ote 2015 julkaisemastani kirjasta Rooma opettaa. Lähetin valmiin kirjan eräällekin valtakunnalliselle kustantajalle, jonka sormet alkoivat syyhytä päästä käsittelemään humoristisen savolaista tekstiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset