Arto Luukkanen

Atte läks ja hulinat bäks!

Atte Jääskeläisen lähtö herättää ristiriitaisia tunteita. Toisaalta, olinhan minäkin tarjoamassa Atelle ”concilium abeundia” – eroamisen neuvoa. Pidin häntä politisoituneena ”Pravda-johtajana”.

Syy oli selvä; hänen tiedotuslinjansa PS puoluetta kohtaan oli ”vapaa persunmetsästys sallittu”. Ylen linja PS puoluetta kohtaan ei ollut puolueetonta eikä suinkaan ilman agendaa. Tästä puolueesta tehtiin hänen johdollaan paarialuokkaa ihan harkitulla tavalla.

Syykin oli selvä. Atte noudatteli alamaismaista mediapolitiikkaa. Hän peesasi itsevaltiaasti pääministeriä ja hänen puoluettaan niin paljon kuin vain oli mahdollista. Ja antoi näin poliitikkojen sekaantua median toimintaan.  Hänen johdollaan oltiin nöyriä ja höveleitä valtaan päin mutta lakimiesmäisen sutvakkaasti.

Ja myönnettävä on: monissa asioissa Atte veti komeasti omaa suuntaansa. Vaikka ideaalinen tiedonvälitys ei aina toiminut, niin hän oli herra talossa. Hänen hänen johdollaan Ylestä tuli hillityn kepulainen ja salonkikelpoinen media, joka joskus horjahteli, onnahteli eikä aina kyennyt noudattamaan journalismin ohjeita mutta joka kuitenkin pystyi jonkinlaiseen rotiin omassa toiminnassaan.

Kuitenkin - pahimmat pukarit saatiin kuriin ja ilkeimmät luokkataistelijat pelkäsivät ”isiä”.

Atte – vanha kanto?

Toisaalta, Aten lähtö on vaikutuksiltaan yhtä dramaattinen kuin vuosi 408 Rooman Britanniassa. Silloin legioonat vetäytyivät suojelemaan valtakunnan ydinalueita. Vetäytymisen tuloksen saksit ja piktit ryntäsivät apajille hävittämään, raiskaamaan ja ryöstämään rauhaan tottunutta maakuntaa. Niin taitaa käydä nytkin.

Vaikka Atte oli puolueellinen ja salli Kepun vaikuttaa valtakunnan maksamaan mediaan, oli hän kuitenkin jonkinlainen este vihervasemmistolaiselle kuplalle.

Aten seuraajaksi tulee heikko ja ruotsinkielisen Svenska Ylen päätoimittaja Marit af Björkesten. Kyseessä on varmaan kelpo toimittaja mutta hän on tässä tilanteessa auttamatta heikko lenkki, joka ei voi lukea lakia ”Viva Zapataa” haluavalle joukkiolle.

Ilmainen ennustus!

Miten näin kävi?

Näyttää siltä, että Kepu – kuten aina ennenkin - hylkäsi ylkänsä. Ja kun pääministeripuolue petti, niin rohkea Ylen hallitus avasi tulvaportit vihervassari-kuplalle.

Tästä alkaa uusi kausi.

Olen miltei varma, että nyt alkaa Ultimate Reporadio. Ylestä vyöryy sellaista stallarituubaa että ette uskokkaan. Uusi ja heikko johtaja taipuu vasemmistohirmujen edessä. Ja sen jälkeen hallitusta tullaan lyömään armotta.

On luultavaa, että uuden äärettömän itsevarmuuden omaksuneet Vihriät nostavat avoimen kapinalipun hallitusta vastaan. Ylen sivuilla.

Hallitusta tullaan nyt lyömään kuin vierasta sikaa.Epäilen, että syksyllä jokaisessa a-studiossa kerrotaan vihreiden rohkeista teoista ja hallituksen alamittaisesta kurjuudesta.

”Touhuhallitus” on syksyllä huumoriohjelmien, ajankohtaisohjelmien ja aamuavauksien pilkan kohde. Läpimätä oppositio heittää mädillä tomaateilla hallitusta, joka ei voi oikein puolustautua.

Oppositiota liehtaroidaan ja nämä liehtareeraavat sydämensä kyllyydestä.

Aikooko HS hallita maata?

Se mikä tässä kaikessa kiinnostaa on HS:n rooli.

Eppäilen, että HS:n kohtalokas haastattelu oli tietoinen ”väijytys”, jossa Atte houkuteltiin astumaan rajan ylitse.

Mutta miten HS aikoo nyt realisoida voittonsa? Aikooko HS nyt sitten hoitaa Ylen asiat? Vai aikooko HS peräti perustaa uuden hallituksen? Aikooko se hallita maata?

Salliiko hallitus sen? Onko HS saanut kansan luottamuksen? Vai onko kansa menettänyt HS:n luottamuksen?

Arto Luukkanen

Järvenpää

punavihernutut ovat nyt Kivisen kimpussa....röyhkeää, röyhkeää!!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jukkahelttula kuva
Jukka Helttula

Jänniä nämä salaliittoteoriat.Niitä aina rakennetaan, kun jotain tämän kaltaista tapahtuu. Ja kuitenkin kyse on vain ihan normikuviosta. Atte Jääskeläinen oli ns. mielenkiintoinen haastateltava. Toimittaja sai haastattelun, johon omaan erinomaisuuteensa sokeasti luottava Jääskeläinen päästi varsinaisen sammakon ylimielisellä JSN-lausunnollaan. Se oli sattuma, jota toimittaja tuskin etukäteen oli odottanut,mutta joka sitten oli viimeinen naula Jääskeläisen arkkuun.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ville Niinistön valinta Atte Jääskeläisen seuraajaksi ei ole varmastikaan yllätys blogisti Luukkaselle.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Niinpä varmaan. ))) Asiat vaan tapahtuvat ja sitten ihmetellään.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Hienoa kun lähti.. Oli jo outoa kun huippu toimittajia lähti veks.. Nyt jos vähän alkaisi kansan usko palautumaan Yleen.. Riippuen tietysti siitä kuka hänen tilalleen tulee.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Näppäillessäni Roomassa kännykkää viime viikolla kahvilan pöydän ääressä selailin Timo Vihavaisen blogia.

Vielä muutama vuosi sitten hän sujautteli joka toiseen kappaleeseen muutaman sanan kauan sitten maailmasta kuollutta latinaa "sitoakseen lukijat turpeeseen", mutta on nyt paneutumassa suomalaisten ihmisten paikallisiin erityispiirteisiin.

Uuden tiedon Facebookista sattui silmään ryhmä "Savolaisuus on lahja maailmalle". Tosi hupasia veetikoita viäntämässä leokaperiä. Mukkaan vuan muistelemmaan mittee ruokoo sillon ennen syötiin! Tuntui siltä kuin koko itäsuom oes käännä syömässä meellä Rutakolla.

Pittääpä oekeen ruveta vuntsimmaan minkä täätisen tuatta murre näkkyy passoovan veespukkijuttuihin vuan ee Hesariin?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Olisiko tässä nyt se muinoin Haloselle povattu merkittävä presidenttiyden jälkeinen posti, voidaan kuvata jopa kansainväliseksi sellaiseksi, onhan Ylellä jonkin asteinen ulkomaantoimitus? Ei hellan ääreen vaan Hellan jalanjälkiin. Varsinainen vastaisku kaiken maailman valemedioille. Salen ilmoitus torpeedoi mahdollisen märän unelman asettua presidenttiehdokkaaksi kansanliikkeen ehdokkaana sosiaalidemokraattien häärätessä kulisseissa. Vähän samalla tyylillä kuin Haavisto viime vaaleissa. Nykyisessä tilanteessa Haloselle kävisi kuin Lipposelle edellisellä kerralla.

ps Oliko muuten JSN:a Reporadiosta lähtien? Voisiko jälkikäteen JSN ilmaista vaikkapa syvän halveksunnan moiselle paskalle tiedonvälitykselle, en sentään toivo mitään takautuvaa lainsäädäntöä sotasyyllislainsäädännön tapaan? Monethan osalliset ovat "six feet under".

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Sen takia SDP ei muuten varmaan ole vielä nimennyt ehdokastaan. Mikäli Sale ei olisi lähtenyt niin Haloska olisi tullut. Häviämään hän ei tule.

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola

Mutta onneksi meillä on Ilja Janitskin ja MV-lehti.
Ja muutama muu alusta missä viherkommunistien ulkopuolinen
tiedonvirta pääsee kulkemaan.
Julkinen tiedonvälityksen rahoittaminen pitäis vain kylmästi lopettaa. Silloin noista mädättäjistä päästään eroon.
Annetaan uutistoiminnan sisällön ja laadun ratkaista.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Inarin kansanedustaja Mikko Kärnä, joka on rajavartioston ex-upseeri, vaati Atte Jääskeläisen erottamista Yle:stä.

Yle:n entinen tähtireportteri Pekka Ervasti kalastelee nykyisin synnyinseudullaan Kuusamossa huolehtien samalla ettei hänen palstan kautta kasakka tule viemään mitään mikä on heikosti kiinni.

Kasarmintorin "Pään esikunnassa" myhäillään partaan: tätä maata Salen on helppo rakastaa.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Ei tarvitse olla huolissaan. Kyllä Atte Jääskeläisen tilalle joukkoon joku sopiva hyvä veli valitaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Halpamaista tuomita Marit af Björkesten heikoksi johtajaksi, perustelematta väitettään mitenkään. Minulla ei ole hänestä selkeää mielikuvaa, mutta "kaikkien aikojen tietovuodon" käsittelystä ehkä voi vetää jotain journalistisia johtopäätöksiä. Hänen johdollaan saatiin sentään aikaiseksi panamanpapereista lähes puolusteltavan tasoista raportointia, toisin kuin Jääskeläisen puljussa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Max Stenbäck, olet nyt loukkaantunut Atte Jääskeläisen ja Marit af Björkestenin puolesta, kenen Yle-pomon puolesta aiot vielä loukkaantua? :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Muistelenpa n.s. Reporadion aikaan jo yhteiskunnan asioita seuranneena, että silloin tavoitteena oli n.s. informatiivinen ohjelmistopolitiikka. S.o. ihmisille tarjotaan informaatiota useammista näkökulmista ja he muodostavat itse omat johtopäätöksensä. Se oli tietysti uutta ja outoa porvarilliseen hegemomian julstukseen tottuneille ja siitä hyötymään päässeille. Pääsihän silloin ääneen myös muut kuin ihan valtaa pitäneet.

Ymmärrän Luukkasen asenteen. Ensin hän oli Jääskeläistä vastaan kun koki oman persulisakkinsa tulleen kaltoin kohdelluksi mutta nyt hän kuvittelee heidän olevan osa establishmenttiä eli intra muro niinkuin muinaisilla latinalaisilla oli tapana sanoa. Uudet äänet olisivat vaaraksi heidän asemalleen. Asemia on siis puolustettava uusia ekstra muro -uhkia vastaan

P.s. Britannicum-vertauksessaan Luukkanen pitäytyy roomalaiseen historiatarinointiin ja "unohtaa" roomalaisten olleen valloittajia ja kaiken sen minkä he olivat tehneet erilaisille kelttiheimoille, m.l. piktit. (Saksit taas olivat "vain" uusi valloittaja joka tuli roomalaisten tilalle).

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Koska valta on kielessä, diskursseissa, on Sitran tai Pään esikunnassa raavittu päätä keksittäessä "vaikuttajakaasuttamolle" korvike

http://www.suomenmaa.fi/keskusta-nyt/keskusta-nost...

Vaikuttajakiihdyttämö tulee samasta sylttytehtaasta kuin Resurssiviisas Suomi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset