Arto Luukkanen

Median byaaäh-reaktio ja kansanvalta

"Jotakin ehkä tietäisin,: olinhan siellä minäkin."

Näillä vänrikin sanoilla voisin hieman kommentoida Jyväskylän puoluekokousta, joka näyttää avanneen suomalaisen median ja politiikan lastenkamarin ovet.

Sanon tämän siksi, että lehtiä ja Hesaria lukiessa näyttää siltä, että olin ihan toisessa kokouksessa.

Ketkä kummat Jyväskylässä oikein melskasivat ja uutisoivat? Olivatko ne juuri ne median edustajat, jotka tulivat Jyväskylään epäluuloisina ja täynnä vihaa kuin bwanat pimeimpään Afrikkaan? Ainoa minä tältä kaartilta puuttui oli korkkihattu ja mustat kantajat - niin paljon heillä oli henkistä painolastia mukana.

Pettymys kansanvaltaan ja tavisten mahdollisuuteen vaikuttaa sai aikaan hysteerisiä reaktioita. Nuoret kasvakorvatoimittaajt tinkasivat vastauksia kysymyksiin: "onko perussuomalainen puolue kokenut rasistisen kaappauksen"? Primitiivireaktio Halla-ahon voittoon oli kyseenlaistaa se osaavatko persut käyttää haarukkaa.

Ei voi muuta kuin puistella säälivästi päätä.

Näyttää siltä, että suomalaisen median punainen viiva on ylitetty. Että Summa on murtunut ja että presidentinlinnan päällä liehuisi punalippu. Petteri Orpo vapisee, Juha SIpilällä on sormi suussa ja suomalainen media itkee Jyväskylän baareissa menetetty nuoruuttaan.

Mutta ovatko asiat todella näin pahasti?

Jussi Halla-aholla ei kasva sarvet eikä hänellä ole henkistä räjähdysvyötä. Se mitä Jyväskylässä tapahtui oli odotettu ja ennaltatiedettyä: puolue muuttuu Soinin jälkeen. Se ei pysy samana. Se uudistuu kuten kaikki terveet puolueet, joissa vielä elämää on. Ainoastaan niissä leileissä joissa hiivaa ei ole, kaikki pysyy samana. Muuttumattomana, stagnatoituneena ja rappioituneena. 

Perussuomalainen puolue toimi demokraattisesti ja kaikki sen jäsenet saivat äänestää. Ketään ei sorsittu ja demokratian pelisääntöjä noudatettiin.

Etukäteen oli selvää, että HA ei vaadi mitään vallankumousta vaan yhtä asiaa: hallitusohjelman toteuttamista. Ei muuta - ei lisäneuvotteluja, ei Keeppulta tuttua iltalypsyä. 

Vielä kerran. Vaikuttaa siltä, että se mitä median huvipuput tekivät Jyväskylässä oli karkea loukkaus suomalaista kansanvaltaa vastaan.

Siksi väännän teille hyvät melkein-maisterit ja tiedostavat toimittajat seuraavaa: demokratiassa toimittajat eivät päätä vaan kansa päättää.

Se on niin yksinkertaista.

Kun ajatte tänään partaa hotellihuoneessa niin muotoilkaa tätä lausetta pelin edessä: demokratia rulaa!

Arto Luukkanen

Järvenpää

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

viisaat toimittajat jäivät tässä alakynteen - yhteinen hurma ja vihollinen yhdisti...

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Halla-ahossa on yksi merkillinen piirre, jota johtavissa poliitikoissa ei juuri tavata: hänestä saa sellaisen kuvan, että hän ei pysty valehtelemaan.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Vanha totuus on, että valhetta ei voi huomata muiden valheiden joukosta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Montako lasta tällä valehtelemaan kykenemättömällä miehellä olikaan?

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Yksityisasia. Olen varma, että Manu on samaa mieltä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Onneksi en lukenut viikonlopun aikana eri medioita ulisemassa mistä mitäkin PS:sta.

Tämmöinen vouhkaaminen tuo heti mieleen tämä kuva:

https://media.riemurasia.net/albumit/mmedia/7k/j5o...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Vahvan Johtajan" vaatimuksia mukailee myös "tutkija" Markku Jokisipilä. Juha Sipilällä ja Petteri Orpolla ei ole helppo päivä tänäänkään, kun kaikki Suomen selkärangattomat karrieristit yrittävät saada heitä alistumaan Halla-ahon saneluun.

https://yle.fi/uutiset/3-9662735

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jokisipilän ulostulo oli (kenties ainoa) maltillinen analyysi siitä, että Suomessa on tapana ollut kuitenkin viime kädessä pitää jäitä hatussa. Silloinkin, kun lapsenomainen ensireaktio saa hetkeksi vallan.

Muutoin suomalaisen median ulostulon voi summata näin otsikkoon: Vajaa tuhat humalahakuista suomalaista kaatoi tasavallan hallituksen

Kun asiaa ajattelee rationaalisemmin huomaa, että ajatushan on absurdi. Tätä hölmöä ajattelutapaa vastaan Jokisipilä vihjasi, että kyllä se aurinko nousee aamullakin. Näin kävi täälläkin. Ei tullut Gestapo kolkuttamaan aamuviideltä ovelle tekemään "tupatarkastusta".

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehdotus lööppiotsikoksi: "Roskaväki äänesti filosofian tohtorin puheenjohtajaksi."

Niko Sillanpää

#28: "Deplorables" eli miehinen työväestö, joka on aina ollut akateemisesti koulutetun fiinimmän väen halveksunnan ja inhon kohteena koko poliittisessa spektrissä.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Lapsellisen itkemisen sijaan jokainen voi esimerkiksi katsoa, mitä siellä hallitusohjelmassa sovittiin.

Kuten tavallista, touhu on lähinnä "HA on natsi ja persut rasisteja" -tason idiotismia. Suomi kun kuuleman mukaan on täynnä fiksuja ihmisiä, se voisi näkyäkin jossain.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kysyisin arvon blogistilta miksi median pitäisi nyt kansanvaltaa kunnioittaakseen nöyristellä Halla-ahoa, joka sai taakseen enemmistön niistä persujen puolueen jäsenistä jotka kokoontuivat Jyväskylän Paviljonkiin.

Ei media ole säästellyt Sipilää tai Orpoakaan, vaikka heillä on takanaan huomattavasti suuremman kansanosan kannatus.

Tällainen mediaulostulo on vähän samaa kuin Hitlerin saksassa nähtiin aikanaan Hitlerin demokraattisen vallankaappauksen jälkeen. Vastustajat pyrittiin heti hiljentämään.

Saapa nähdä saako Halla-aho median apumiestensä kanssa nyt jotenkin otteeseensa?

No, ei ainakaan vielä tällä kannatuksella, mutta varmaan sitten jos hänellä joskus on enemmistö takanaan. Sitten hiljennetään media.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Eri asia on hiljentää faktoista puhuva media kuin nämä meidän sankarimme, jotka unohtivat uutisen ja mielipideblogin eron. Tästä blogistimme kirjoitti. Hän ei missään oman luetun ymmärtämisen mukaan haukkunut kaikkea Jyväskylän uutisointia, ainoastaan niitä, missä väitettiin PerusSuomalaisten muuttuneen rasistipuolueeksi.

Mutta jos haluat pelata tätä peliä: et sitten väsyneempää epäargumenttia keksinyt kuin natsikortin?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Se, mitä Jyväskylässä tapahtui oli muukalaiskammoisuuden ja äärinationalismin julistaminen Perussuomalaisten opiksi. Kovin harva omilla aivoillaan ajatteleva voi sanoa tämän kehityksen olevan täysin jees, vaikka monikulttuurisuutta vastustaisikin.

Itse en katso hyvällä muslimien pyrkyä Suomeen, mutta en kuitenkaan ole silti populistinen yhden asian liike.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Halla-ahon valinnan myötä puolueessa tapahtui vallankaappaus. Se tulee esille juuri varapuheenjohtajanimitysten myötä. Puolustusministeri Jussi Niinistö on hoitanut ministeriyttään erinomaisesti. Tämän tason mies ei kelvannut 1. varapuheenjohtajaksi kielii puhtaasta vallankaappauksesta. Tämä on helppo organisoida etukäteen nykyaikana some-keskusteluissa.
Huhtasaaren valinta (Trumpin ihailija) on mielestäni onneton ratkaisu. Hän ajaa Suomen eroa EU:sta. Se on täysin puhdasta utopiaa tässä nykyisessä maailmanpoliittisessa ja talouspoliittisessa tilanteessa. Suomen ero EU:sta ja samalla eurosta tietäisi monissa perheissä henkilökohtaisia konkursseja mm. suurista asuntoveloista johtuen. Monella oma koti menisi ”vasaran alle”, koska korot lähtisivät silloin reippaaseen nousuun.

Vanha kansanviisaus sanoo ”kiittämättömyys on maailman palkka.” Se toteutui eilisessä kokouksessa. Ilman Timo Soinin 20 vuoden mittaiseksi osoittautunutta poliittista elämäntyötä tuskin yksikään näistä varapuheenjohtajista olisi päässyt siihen asemaan, jossa he ovat nyt kansanedustajina ja varapuheenjohtajina.

Roomalainen valtiomies Seneca on sanonut ”Kuta enemmän on valtaa, sitä vähemmän sitä saa käyttää väärin.” Sama valtiomies on myös todennut ”Aika paljastaa totuuden.” Olen sitä mieltä, että se mikä tapahtui puoluekokouksessa, ei ole välttämättä koko totuus puolueessa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Jos puolueen pyrkimyksenä on ero EU:sta ja rahaliitosta, puoluejohto voisi edes hieman perustella asian reaalista mahdollisuutta äänestäjilleen.

Useimmat asiantuntijat väittävät eron olevan mahdoton ja mahdottoman kallis.

Toisaalta Huhtasaarelta on tainnut jäädä huomaamatta ne perustavaa laatua olevat motiivit, minkä vuoksi maa haluaa aina epätoivolla profiloitua kauemmas Venäjästä ja lähemmäs länttä.

Eero Mattila

Muutos pelottaa, se on ymmärrettävää.. mutta Suomi tarvitsee muutosta.

- Vallankaappausta ei tehdä äänestämällä! Eikä äänestäminen ole epäkunnioittavaa koskaan ketään kohtaan - se on demokratiaa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Miksi vaalissa annettiin vain vajaa 1700 ääntä, vaikka kokoukseen odotettiin peräti 3000 osallistujaa?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Niin, ja kokouksen ulkopuolella oman tiskinsä ääressä dosentin Alfa-tv:ssä haastattelema presidenttiehdokas Petri Hirvimäki.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

En tiedä muista, mutta itse aina tykkään kommentoija Rönkön sisäpiirihajuisista kommenteista.

Tässä aiheessa kaiman anti on kuitenkin laihahkoa. Mikä lie syynä. Diananpuistosta tuli tavallinen puisto muiden joukossa? ;)

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Jyväskylässä ei 10.6.2017 tapahtunut mitään merkillistä. Semmoista, jota ei-kiihottunut, aikaansaseuraava kansalainen ei olisi osannut odottaa.

Esimerkiksi: Kun Trump valittiin presidentiksi, maailma kohahti - Amerikka jakaantui kahtia. Väärin, Trump on seuraus siitä, että Amerikka oli jo jakaantunut aikaisemmin kahtia. Jakaantuminen kehittyi Obaman 8 vuoden aikana, kun kansalaiset huomasivat, että tässähän on varsinainen "kaunopuhuja Kaikkonen", jolla puheet ovat hunajaa, mutta teot mitättömiä.

Perussuomalaisten kohdalla kansalainen huomasi, että puolueen johdon mielestä tavoite oli saavutettu kun puheenjohtaja sai kauan himoitsemansa hillotolpan. Tapahtui mitä hallituskumppanit halusivat. Perussuomalaiset ajautuivat hallituksessa ja eduskunnassa kokoomuksen ja keskustan apupuolueeksi varmistamaan niiden tavoitteiden läpimenoa saamatta itse juuri mitään. Paitsi ylimielistä halveksuntaa kuten Amerikan eliitiltä Trumpin äänestäjille.

Muuten, koko perussuomalaisten halla-aholaista liikettä ei olisi tässä laajuudessa, jos kokoomus olisi pitänyt arvokonservatiivisen linjansa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Muuten, koko perussuomalaisten halla-aholaista liikettä ei olisi tässä laajuudessa, jos kokoomus olisi pitänyt arvokonservatiivisen linjansa."

Mutta olisiko kokoomuksesta sillä vanhalla arvokonservatiivisella linjallaan, koti-uskonto-isänmaa, koskaan tullut isoa puoluetta, hallituspuoluetta ja pääministeripuoluetta?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Mutta olisiko kokoomuksesta sillä vanhalla arvokonservatiivisella linjallaan, koti-uskonto-isänmaa, koskaan tullut isoa puoluetta, hallituspuoluetta ja pääministeripuoluetta?"

Kukaan ei tiedä kun Katainen kurvasi puolueen löperömmälle liberaalilinjalle kuin vasemmistoliitto ja vihreät ovat. Stubb naulitsi kokoomuksen sitten vouhkaajien sarjaan.
Suomessa ollaan vanhojen puolueiden suhteen puolueuskollisia. Kokomuksessakin lienee vankka porukka, joka äänestää sitä edelleen mutta hammasta purren ja odotellen aikaa parempaa.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Tässähän toteutui se Halla-ahon suunnitelma, jonka hän teki jo yli kymmenen vuotta sitten. Halla-aho tajusi, ettei uuden puolueen perustaminen olisi se tie, jota kautta HÄN pääsisi mukaan vaikuttamaan.

Halla-ahon alkoi miettiä parempaa tietä. Nopeasti hän tajusi, että eduskuntapuolueista Perussuomalaiset olisi se puolue, joka on mahdollista vallata. Suunnitelma on nyt toteutunut. Halla-aho on saanut sen, mitä tavoitteli.

Perussuomalaisilla puolueena ei enää ole hänelle merkitystä. Hän tietää, ettei hänen omalla poliittiselle uralla ole sen suurempaa saavutettavaa, koska se vaatisi yli 50 prosentin kannatuksen vaaleissa.

Erittäin taitavasti laadittu suunnitelma on tullut tiensä päähän.

Ei se, että vajaa tuhat henkeä äänestää Halla-ahoa, tee hänestä mestaria uusille ihmisille. Mestari hän on omissa joukoissaan. Ne joukot ovat kuitenkin hyvin pienet.

Jo nyt Halla-ahon suu puhuu, että puolueessa kuunnellaan kentän ääntä. Se kentän ääni valitsi puolueen puheenjohtajiksi pelkkiä Halla-ahon perässäjuoksijoita. Puolueesta ei siis ole tulossa moniäänistä.

Dosenttikin saattaa vielä yllättyä omasta asemastaan puolueessa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Täällä pohdittiin Matti Putkosen roolia persuissa. Vastaus on tässä kuvassa:

https://demokraatti.fi/halla-aho-haluaa-soinin-ulo...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Puheenjohtaja Halla-ahon henkivartija ?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Perussuomalainen puolue toimi demokraattisesti ja kaikki sen jäsenet saivat äänestää. "

Dosentti päästelee puolitotuuksia. Äänestää saivat ne jäsenet, joilla oli varaa ja aikaa matkustaa kokoukseen. Työesteen, rahan puutteen tai muun syyn vuoksi poissa olleiden kannoista ei kukaan ollut kiinnostunut. Halla-ahoa äänesti noin kymmenesosa puolueen jäsenistä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Käsittääkseni muutkin puolueet äänestävät puheenjohtajastaan samalla lailla.
Miten itse olisit järjestänyt äänestyksen?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Osaan kertoa vain yhdestä tavasta: Jokainen äänioikeutettu saa postin tuomana äänestyslipun, äänikuoren ja palautuskuoren. Äänestyslippuun ehdokkaat mieleiseen järjestykseen, lippu äänikuoreen, äänikuori palautuskuoreen ja palautuskuori postiin. Kun äänestys toteutetaan siirtoäänivaalitavalla, riittää yksi lappu per äänestäjä.

Muilla puolueilla kokousten äänivaltaiset jäsenet edustavat eri jäsenyhdistyksiä, jolloin kokouksen valtaaminen on hyvin paljon vaivalloisempaa. Ps:n käytäntö on poikkeuksellinen. Ikuiseksi arvoitukseksi jää, mikä olisi ollut jäsenäänestyksen tulos, mutta ps ei halua kuunnella koko jäsenistöään. Veikkaukseni on, että Sampo Terho olisi pärjännyt jäsenäänestyksessä paremmin kuin nyt vyörytetyssä puoluekokouksessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Halla-aho toivoi että puolue jatkaisi yhtenäisenä, mutta varapuheenjohtajien valinta osoitti ettei yhtenäisyyttä tällä puheenjohtajistolla voi syntyä. Ainut "Soinilainen" koko porukassa on pirtsakka puoluesihteeri, joka sai pitää paikkansa, muu vanha kaarti sai suoraan sanottuna kokousväeltä potkut.

Puolue tulee repeytymään, mutta missä mittakaavassa se tapahtuu jää nähtäväksi.

Valitussa puheenjohtajistossa on sentään kolme joissa on ainesta politikoksi, nimittän puheenjohtajan lisäksi Poutsalo ja Eerola. Nuo kaksi muuta varapuheenjohtajaa on lähinnä pelle- tasoa.

Miksi esimnerkiksi blogisti ei ole puheenjohtajistossa, tai eduskuntaryhmän nykyinen johtaja, miksei yksikään ministeri ole siellä?

Valitsivat kai väärän hevosen, eli Sampo Terhon

Miksi valittiin puheenjohtajistoon yksi luku- ja kirjoitustaidoton ja yksi fanaatikko hihhuliuskovainen? Käsittämätöntä meininkiä. Eikö muita ollut tarjolla?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Viimeinen roiskaisu päin pläsiä oli Teuvo Hakkaraisen valinta varapuheenjohtajistoon. Harva Halla-ahonkaan kannattajista voi ajatella, että alkoholiongelmien kanssa painiskellut Hakkarainen olisi se paras ja ryhdikkäin mies puolueen johtoon.

Hakkaraisen valintaa on vaikea nähdä muuna kuin voitonvarmana uhoamisena tai silkkana kettuiluna. Haluttiin näyttää, että johtoon voidaan äänestää kuka tahansa."

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005249600.html

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Hakkaraisen valintaa on vaikea nähdä muuna kuin voitonvarmana uhoamisena tai silkkana kettuiluna. Haluttiin näyttää, että johtoon voidaan äänestää kuka tahansa."

Näin varmaan. Lisäksi Hakkaraisen valinta puheenjohtajistoon, samoin kuin Huhtasaaren valinta, on selvä merkki siitä linjasta mitä nykyiset persupuolueen jäsenet haluavat ajaa. Se on selvempi merkki kuin Halla-ahon valinta.

Ei tämä nykypuolue ole enää sama kuin Soinin puolue ja ministerit ovat ilmeisesti puolueessa nyt tyhjän päällä. Tosin heillä on kyllä eduskuntaryhmän luottamus takanaan, ainakin nimellisesti, mutta ilmeisesti pulueväen luottamus puuttuu kokonaan.

Ministeriryhmä tekisi viisaasti jos se tekisi nyt itse johtopäätökset, toteaisi että heiltä puuttuu puolueväen luottamus ja eroaisi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

demokratia on kaunis mutta ankara juttu...tasa-arvo

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Meille muille suomalaisille tuskin on mitään väliä, ketä teidän puheenjohtajanne ovat. Tuo eilinen demokratia tulee koskemaan esimerkiksi Arto Luukkasta enemmän kuin Perussuomalaisten ulkopuolisia suomalaisia tai toimittajia.

Mieti sitä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 26/AL:

demokratia eli enemmistödiktatuuri ...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vanhan testamentin alkutarinoista lähtien kerrotaan etenkin naisten kumartavat vieraskielisten puhetta.

Yliopistolla on koulutettu tämä latinankielisiä tekstiviestejä naisille lähettelevä kirkkoslaavia puhuva silinteripäinen moosestelija.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Istuvan hallituksen kokoomuslaisten ja kepulaisten miesministerien on puolestaan kerrottu kuuntelevan juuri nyt herkällä korvalla ruotsinkielistä seireenin laulua ja helluntailaista kielillä puhumista ( RKP/KD).

P.S. Ei kannattaisi pilkata, osuu pilkka niin kovin helposti sinne omaan nilkkaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Halla-ahon valinta oli hyvä asia poliittiselle kentälle. Tähän asti perussuomalaisten todellinen ideologia on peitetty fasaadilla eivätkä suuret massat ole pystyneet näkemään sen fasaadin toiselle puolelle.

Nyt tuo fasaadi kaadettiin kerralla ja puolueen luonne on kaikkien vapaasti nähtävissä. Sen kannatus tulee asettumaan sille luontaisesti kuuluvalle tasolla ja mahdollisuus suurimman eduskuntapuoleen sekä sitä kautta pääministerin pallin saavuttamisesta on menetetty ikuisesti. Soinin aikanahan tämä oli aika lähellä.

Toisaalta on niin, että yhteiskunnassa on myös paljon passiivista ja pohjimmiltaan politiikasta kinnostumatonta porukkaa, joka voidaan vetää mukaan liikkeeseen mielenkiintoisen muotiretoriikan avulla, mikä antaa kannatuspotentiaalin lisäystä sitä kautta. Mutta persujen kohdalla tuon potentiaalin suuruus ei ole likimainkaan siä luokkaa kuin se menetys, joka tuon totuuden paljastumiseen jälkeen toista kautta tulee tapahumaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Loppujen lopuksihan se on ihan se ja sama kuka missäkin puolueeaa on puheenjohtaja. Jos joku puheenjohtaja ja puolue ajaa sinulle läheisiä asioita, niin sitten varmaankin äänestät sitä puoluetta.

Jos taas jonkun linja on todella vastenmielinen, niin tuskinpa anna sitten ääntäsi sille puolueelle.

Eli melko yksinkertainen tilanne, enkä ymmärrä mitä ihmeen pahastumista tässä nyt on, jos kansa ei halua persuja äänestää, niin ei se sitten äänestä, ja silloin jotkut muut puolueet saavat enemmän ääniä.

Suomessa on riittävästi eri linjan ajajia, joten melko varmasti löytyy itselle se lähin puolue.

Kansa päättää ja näillä mennään. Sitten on vielä sekin, että ei mikään puolue voi yksinään hallita, kun kannatus tuskin on koskaan yli 50%, joten sekin pelko, että nyt Halla-Aholaiset valloittavat Suomen on lapsellinen. Ruotsissahan näkyy hyvin se, että ei sillä kannatuksen suurudella ole merkitystä, jos sinulla ei ole yhteistyökumppaneita.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

En minä muusta persuilusta piittaa, mutta mitä tapahtuu persujen nimikkoravihevoselle? Syödäänkö se ensimmäisillä Huhtasaaren järjestämillä rukousaamiaisilla?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Perussuomalaisten akilleen kantapää on tämä, että vain puoluekokoukseen osallistujilla on oikeus päättää uudesta puheenjohtajistosta. Tätä Halla-aho ym. käyttivät sumeilematta hyväkseen ja kaappasivat koko puolueen. Ajattelin jo etukäteen tätä voimassa olevaa vaaramomenttia, joka sitten myös toteutui. Muissa puolueissa menetellään toisin.

Koulutettu ja älykäs puoleen jäsenistö ei tule tätä nielemään. Varapuheenjohtajisto ei edusta koulutus ym. taustaltaan ja tavoiltaan millään tavoin vähänkin älykkään ihmisen ajatusmaailmaa ja elämää. Äänestys olisi pitänyt suorittaa lippuäänestyksellä, johon olisi kuulunut mahdollisuus myös ennakkoäänestykseen. Tähän eivät säännöt anna myöten. Ulko-ovi tulee käymään vilkkaasti jo lähiaikoina ja tulevaisuudessa. Kukapa nyt haluaisi ehdoin tahdoin joutua pellen asemaan.

On mielenkiintoista nähdä, miten puolueen korkeastikin koulutetut kansanedustajat tulevat suhtautumaan nykytilanteeseen. Monella saattaa olla edessä paluu siviiliammatteihin.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Suomen Sisun vyörytys tuotti tulosta. Kai sitä demokratiaksikin voi kutsua?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapalan itkupotkuraivarijuttu 10.6.17 perussuomalaisten puoluekokouksesta lienee tuon ammattialan alin limboriman alitus, ellei sitten Timo -poika kirjoittanut juttuaan estoja höllentävässä liikutuksen tilassa. Koluminstilta, pakinoitsijalta tai muulta kevyemmänluokan kynänpyörittäjältä juttu olisi Ok, mutta politiikan erikoistoimittajalta?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Haapalan katkeruutta tihkuvan aivopieraisun voi helposti tiivistää kahteen kolmen sanan virkkeeseen:
Sipilä hajota hallituksesi. Hitlerkin valittiin demokraattisesti.

Ei lukemisen arvoinen juttu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, ja tässä pitää taas ymmärtää, se että Halla-Aho ei edes halua hallitukseen, sitä ei tunnu ihmiset millään ymmärtävän.

Persut haluavat olla nyt liike, kuten ruotsidemokraatit, ei ole pakko, tai tarvetta olla hallituksessa, asiaa voi muutenkin pitää esillä.

Hallitus on viimeinen paikka mihin Halla-Aho haluaisi.

Marko Parkkola

Tämä aika todistaa demokratian rappeutuneen tilan. Äänestyksiä yritetään muokata ja äänestystuloksia ei kunnioiteta. Irvokkainta ovat nämä kommunismin perilliset, jotka puhuvat fasismin noususta. Mikäli he saisivat päättää, fasismi ei nousisi, vaan se olisi jo huipussaan. Fasismi ei nimittäin demokratiaa kumarra, kuten eivät kaikenmaailman villeniinistötkään.

Vainoharha on myös viety aivan uusiin lukemiin. Kaikista vainoharhaisimpia näyttävät olevankin kokoomuslaiset, jotka yhteen ääneen uikuttavat, ettei hallitussopimusta neuvotella uudestaan. Kukaan ei ole sellaista edes ehdottanut, joten kyse on puhtaasta projisoinnista.

Valehtelu, solvaaminen, demonisointi, ne ovat nykypäivän poliittisia pelivälineitä ja vihersinivasemmisto on oppinut hyvin niiden käytön.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Halla-aho jekutti hallitusta. Nyt ps valvoo että hallitus toteuttaa hallitusohjelmaa joka tarkoittaa entistä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Perussuomalaisten kannalta edessä on win-win tilanne koska talouden hyvät kasvulukemat väistämättä nostavat kannatusta ja seuraaviin ek-vaaleihin ps lähtee tavoittelemaan jopa piikkipaikkaa.

EU-politiikan kannalta perussuomalaisten jatkaminen hallituksessa antaa eväät kepun ja kokoomuksen pehmittämiseksi nuivemmalle linjalle suhteessa euroon ja EU:hun.

Jokainen voi miettiä mitä tuosta seuraisi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

SItten kun kerrot mitäs sillä piikkipaikalla tehdään, jos mikään muu puolue ei tee persujen kanssa yhteistyötä?

Oppositio kutsuu joka tapauksessa, vaikka tulos vaaleista olisikin hyvä. Näin on käynyt Ruotsissa ja tulee käymään myös Suomessa.

Siellä oppositiossa voi sitten pitää ääntä, kun vihreät helpottavat hallituksessa turvapaikanhakijoiden säännöksiä.

Silloin se totuus vaikutusvallasta paljastuu.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Sipilä pani jo heti alkuun ”jauhot suuhun” tälle uudelle johdolle.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706112200200...

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Äänestys meni varmaankin ihan niin kuin piti: 56% annetuista äänistä on vakuuttava näyttö.
En ymmärrä, miten median reaktiot tähän liittyvät ja pitääkö sitä ihmetellä. Ei vain tiedetty, että maahanmuuttokriittisten joukko onkin puolueen enemmistö. Kannatus on rakentunut somessa.

Asia, joka minua varsinaisesti askarruttaa, on puolueen suhtautuminen Venäjän nykyiseen hallintoon.
Teidän joukossanne ovat Sinun ja Halla-ahon lisäksi Timo Vihavainen ja kenties muitakin Venäjä-tutkijoita.
"Kun" Laura Huhtasaaresta tulee ulkoministeri, hän aikoo tehdä yhteistyötä Johan Bäckmanin kanssa.
Kahdenkeskiset suhteet Venäjän kanssa ovat ihan toivottavia, EU:n päätöksistä riippumatta. Talouspakotteista en ole ihan varma.
Jos Bäckman on teidän yhteytenne Venäjään, se on huolestuttavaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"... se on huolestuttavaa."

Tuo oli kuin tyypillinen brittiläinen "understatement".

(Erästä aristokraatti gentlemannia haastateltiin 70-luvulla TV:ssä sen jälkeen, kun hän oli selviytynyt konekaappauksesta oltuaan kaappaajien panttivankina. Hän kertoi heti koneesta tultuaan tyypillisen sivistyneellä rauhallisella äänenpainolla: "The highjackers threatened to kill me after putting a gun point at my forehead, which was worrying."

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

JB:n yhteydet liittyvät vasemmistoon (mikäli niitä enää on) - se on hänen kotinsa.

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Gagarin, vsjo v porjadke.
Uskon että heissä on fiksuja tyyppejä ja he harkitsejat mitä sanoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset