Arto Luukkanen

Inside-infoa: Tiivi-Taavi hallitusta pukkaa?

Tulin Jyväskylästä juuri kotiin. Siellä odotti aika pinkka viestejä, soittoja ja yhteydenottoja. Asioita tuntevat ihmiset halusivat kertoa ja purkaa sydäntään.

Kuten kauniisti sanotaan, pikkulinnut lauloivat seuraavaa:

Presidentti Macronin oman puoluekyhäelmän saaman alustavan parlamenttivaalivoiton myötä EU:n yhdistymisessä koittaa aivan uusi aika. On syntymässä kahden parihevosen johtama valjakko, joka vie Unionin kohti tiukempaa federalisaatiota ja yhdentymistä. Saksa johtaa ja Ranska seuraa kiltisti. Tässä ydinreaktiossa toimitaan päättäväisesti. Uusi Barad-dur on pystytetty.

Väärät skeptiset mielipiteet työnnetään nyt marginaaliin; nyt isketään armotta ja suljetaan vääräoppisten suut.  

Suomen Perussuomalaisten puoluekokouksen henkilövalinnat sattuivat siinä mielessä ”onnekkaasti” ja ”epäonnisesti. PS:n johto aiotaan syödä eurooppalaisen yhteistahdon ilmauksena.

Aamiaiseksi.

Kokoomuksen Isot Pojat asialla

Saksa ja Ranska tulevat vaatimaan euromyönteisiltä päättäjiä selviä toimia kaikkia euroskeptisiä johtajia vastaan. Se merkitsee sitä, että Kokoomuksen "isot pojat"ovat ottaneet Petteri Orpon tiukasti syliinsä ja antavat nyt lähiopetusta siitä mitä pitää tehdä.

EU:n Bonnien ja Clyden käsky on ehdoton – skeptikot on häädettävä hallituksesta. Apuna tässä manööverissä on tuomittu väkivaltarikollinen – Helsingin pormestari - jolla on kana kynimättä Kokoomuksen puheenjohtajan kanssa.

Perussuomalaisen vilpittömän hallitustoiveen kanssa käy siksi samalla tavalla kuin siilin siihen törmäävän rekan kanssa.

Sen tie katkeaa.

Ennen Teletappihallitusta: stalinistinen itsekritiikki

Tiekartta on seuraava: näyttää siltä, että tänä iltana pääministerin kansliassa kehrätään Halla-aholle jonkinlaista stalinistista ”itsekritiikki paperia”, joka hänen on huomenna allekirjoitettava. Tässä ”Halla-ahon antautumisdiktaatissa” HA joutuu katumaan omia tekemisiään, menneisyyttään, sanomisiaan sekä vakuuttamaan, että toimii hallituksessa ”humaanisti” ja ”ihmisoikeuksia kunnioittaen”. Tarkoituksena on niistää PS ja sen johto kerralla.

Mikäli allekirjoitusta ei heru, on tuloksena Teletapit!

Se on uusi neljän hallitus – Tiivi-Taavi hallitus, jossa mukana ovat Keskusta, Kokoomus, Ärkööpee ja Kristilliset. Isot puolueet ottavat itselleen kaksi ylimääräistä ministerinpaikkaa ja näille suloisille ja pikkusille vallanrakastajille: Laalaalle ja Paille annetaan armosta kaksi salkkua.

Tottelevaisille KD:lle ja RKP:lle heitetään kaksi luuta : ruotsinkielisten kielellisten etuoikeuksien jatkaminen ja alkoholilainsäädännön hautaaminen. Muuten heiltä vaaditaan ehdotonta tottelevaisuutta.

Uutta Tiivi-taavia vahvistetaan muutamalla ps loikkarilla, jotka ovat jo alkaneet oirehtia ”humanismin puolesta”. Petturin leipä on aluksi makeaa mutta lopuksi karvasta, joten näille pettureille luvataan hyviä virkoja ja rahakkaita ansioita vuoden 2019 jälkeen.

Kallun enot?

Pääministeri kanslia ei ole ainoa paikka, jossa valvotaan tänä yönä. Kaikenlaiset mediakonsultit ja ”Kallun enot” laativat nyt miehekkäästi ja naisellisesti kiroillen mediasuunnitelmia Perussuomalaisten lähdön ”vuoraamiseksi”.

Vaarana on nimittäin se, että arvaamaton kansa tulkitsee tämän Sipilän Tiivi-taavi hallituksen epäreiluksi ja epärehelliseksi kepuiluksi. Siksi tarvitaan sumuverhoa ja usvaa. Ihmisten luonnolliset reaktiot on pelattava pois.

Nyt pelataan härskisti. Jos luulitte, että jonkun puolueen demonisoinnin rajat on nähty, niin te ette tiedä mitään.

Nyt pelataan sivistyneen eurooppalaisesti: sikaa ja kovaa, eikä mustamaalaamisessa säästellä paukkuja.

Järkevä vaihtoehto on olemassa

Toivottavasti nämä saamani vihjeet ja lähteet ovat väärässä. Ehkä järki voittaa ja huomisen kokouksessa pystytään toimimaan rationaalisesti. Hallitusohjelmaa kunnioittaen.

Minä uskon niin ihmiseen ja rehellisyyteen. Demokratiaan ja sen kunnioittamiseen.

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Onko tiivi-taavit median juoksutettavissa? Se nähän..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Politiikka on politiikkaa ja politiikan tarkoituksena on kansainvälisyys ja hyvinvointi, eikä suinkaan kansallinen eristäytyminen ja pahoinvointi.

Sen takia on parempi eristää kansalliseen eristäytymiseen ja pahoinvointiin pyrkivät kuin antaa pahan tapahtua.

Jos kuvailemasi keinot Halla-aholaisuuden eristämiseksi valtakunnan päätöksenteosta on käynnissä, niin hyvä niin. Loikkarit ovat myös tervetulleita ja he sitten jatkanevat soinilaisten arvojen eteenpäin viemistä jatkossa eri puolueissa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kaima hyvä.
Loikkaa jo mpois persuista.
Olet hyvä mies ja pärjäisitkin paremmin muissa puolueissa kuin persuissa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

hyvä veli...kaiken sen mitä tiedän historiasta ja etenkin isämaamme historiasta voin vakuuttaa Sinulle, että tämä on ainoa vaihtoehto. Eräs toisen puolueen entinen puoluesihteeri totesi minulle että "olisit heittäen kansanedustaja meillä..." minä siihen, että sydäntään vastaan ei voi toimia. Halua toimia ihmisten puolella...aikuisten oikeasti)))

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #7

"minä siihen, että sydäntään vastaan ei voi toimia. Halua toimia ihmisten puolella...aikuisten oikeasti)))"

Aikuisen oikeasti.

Voisit toimia ihmisten puolella
paremmin ja tehokkaammin
jossain muussa puolueessa. :)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #11

Arto...en ole vakuuttunut siitä. Meillä on hyvä joukkue ja vilpittömiä ihmisiä, jotka uskovat siihen, että ihmisiä voidaan puolustaa. Vanhoissa puolueissa on hiiva käynyt eikä porinaa ole. Vaikuttaa siltä, että siellä on vain etuoikeuksia metsästäviä ihmisiä)))

Niko Sillanpää

Noinhan se tulee menemään. Paitsi että kd ja rkp voivat kiristää palveluksistaan enemmän kuin mitä pikkulinnut arvelevat, koska kepu ei voi riskeerata aluehallintouudistusta ennenaikaisissa vaaleissa.

En oikein ymmärrä, miten Euroopan integraatio voisi merkittävästi edetä, kun Saksa kuitenkin vastustaa velkayhteisvastuuta ja siihen liittyviä tulonsiirtoja. Integraation huipentumaksi on ilmeisesti tulossa ulkorajojen uudelleen avaaminen kehitysmaihin ja taakanjako sekä paavillisemmaksi ilmastopolitiikka kaikille.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Niko. Enempää ei anneta sillä nyt on antajan markkinat. Laalaalle ja Paille on varattu nurkka. Jossa ollaan hiljaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

On muitakin vaihtoehtoja kuin tuo jonka mainitsit.

Vennamolaiset kukistettiin aikanaan ottamalla heidät hallitukseen.
Soinilaiset on nyt kukistettu käytännössä samalla konstilla.

Jäljellä on vielä Halla-aholaiset ja Halla-ahon jälkeen tulee uusia populisteja.

Varmin keino kesyttää Halla-aho olisi istuttaa hänet tärkeään ministeripostiin.
Minä ehdottaisin valiovarainministeriötä. Orpon panisin ulkoministeriksi.

Tästä postista Halla-aho tuskin pystyisi kieltäytymään,
vaikka hän joutuisi muuttamaan arvonsakin kokoomuslaisiksi.

Luulen että tällaisiakin vaihtoehtoja nyt pohditaan kovasti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Luulen että tällaisiakin vaihtoehtoja nyt pohditaan kovasti."

Minä en luule lainkaan.

Käyttäjän JussiHietala1 kuva
Jussi Hietala

Näinhän siinä voi käydä... mutta:

Jos asiat etenevät kuten ennustat, niin eikös JHA:n kannattaisi yllättää koko porukka ja vetäistä nimmari alle siihen paperiin jossa sitoutuu asialliseen kielenkäyttöön ja lupaa että toimii hallituksessa ”humaanisti” ja ”ihmisoikeuksia kunnioittaen”. Tämähän olisi mitättömän pieni hinta sille että pääsee vaatimaan hallituskumppaneilta hallitusohjelman noudattamista kaikilta osin ja torjumaan federaatiokurimusta.

Niko Sillanpää

No katos kun "humaanisuus" ym. ovat koodinimiä sille, että federalismia kannatetaan ja hallitusohjelman maahanmuuttopoliittisia kirjauksia ei noudateta. Tai siis laajemmin ne ovat koodinimi sille, että tehdään sitä politiikkaa, jota kepu ja kok haluavat.

Käyttäjän JussiHietala1 kuva
Jussi Hietala

Jos oletetaan että Halla-ahon tähtäin oli hallituksessa, oli hänellä aivan harvinaisen surkea pelisilmä. Kun profiloituu toistakymmentä vuotta vittuillen joka suuntaan ja tehden itsestään ihan itse epähenkilön, tulee antaneeksi vastustajilleen turhan monta syöttöä lapaan ts. liian hyvät tekosyyt tulla heitetyksi niskaperseotteella sivuun heti kun tilaisuus tulee. Ei se homma noin toimi. Fiksummin toiminut henkilö - ihan samalla toimintaohjelmalla - olisi nyt hallituspuolueen johtaja. Tämä homma ratkesi ihan täysin JHA:n brändiin jonka hän on ihan itse rakentanut. Hänet oli liian helppo tyrkätä ulos yleisen hymistelyn kaikuessa.

Vertailukohtana eräs uusi PS-ministeri (jonka linjaukset ovat suunnilleen samat kuin JHA:n) ei herättänyt muutama viikko sitten paljon mitään vastustusta vaikka rupesi ensi töikseen vaatimaan kansanäänestystä EU-erosta. Asiakysymyksiin hallitusyhteistyö ei kaatunut.

Toinen vaihtoehto on sitten se että JHA keskittyy jatkossakin mieluummin facebook-sukkeluuksiin kuin vastuunkantamiseen. Jos tämä oli tavoitteena, siinä tapauksessa homma meni hänen kannaltaan ihan putkeen.

Tarinan opetus joka tapauksessa on "saat sitä mitä tilaat".

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

niin...se on mahdollista ja siksi sitä "antautumissopimusta" laaditaan huolella...toivottavasti eivät lue tätä blogia. Älkää vinkatko niille - katotaan mitä siitä tuli.

Tommi O. Pälve

Ei pitäisi enää yllättyä mistään.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Elämme aikaa jolloin filosofikuninkaan poistuminen näytelmästä vihdoin toteutuu myös Suomessa.

Kaikki tulee julki. Jokainen on filosofi. (Mitä nyt vähän kerätään kannatuskortteja Isä Aurinkoiselle Hakaniemen torilla).

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miksi Perussuomalaiset haluavat roikkua samassa hallituksessa pilkkaamassa Kokoomuksen kanssa? Onko siinä mitään järkeä, että Suomen eu-kriittisin ja myönteisin puolue ovat samassa hallituksessa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuinka vähän kontaktissa kansan aitoon ajatteluun nuivat ovat kertoo eumyönteisyyden kutsuminen federalismiksi.
EUmyönteisyys on vaistonvaraista suomalaisilla mutta suomalaisuus ei ole bannonilaiselle internationaalille kuin pläntti kartalla ja se plämtti kuuluu bannonilaisessa internationaalissa Venäjän piiriin. Surutta itseään suomalaisiksi kutsuva puolue puhuu bannonilaista uuskieltä joka ei edes millään tasolla tavoita suomalaista tavista. Suomalainen tavis on persujen taholta nyt myyty internationaalille.
Kyllä me vähitelle uuskielen opimme. Kyllä kansa opetetaan kutsumaan ruodussa pysymättömiä federalisteiksi. Odottakaa vaan. Sano minun sanoneen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Minä uskon niin ihmiseen ja rehellisyyteen."
Eikö kristillistä olekin uskoa ihmisen perisyntisyyteen? Ihmisen lähtökohtaiseen hyvyyteen uskominen ei varsinaisesti taida olla kristillistä vaan muuta hyväuskoisiuutta? Pappina osannet vastata.

Pian näemme, miten tässä asiat etenevät.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Katsokaapa aamuteeveitä. Kummallisia henkisiä kuperkeikkoja ja selityksiä. "Kallun enot" eivät ole vielä saaneet aikaan hyvää selitystä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tänne ulkokehälle näyttää siltä, että presidentin kekkostyylinen jyrähdys ratkaisi pelin. Presidentillä ei perustuslain mukaan sisäpoliittista valtaa ole, mutta kun puolueet jahkailivat, Sauli Niinistö kävi sitä itselleen vähän hakemassa.

Halla-aho sanoi voitonhuumassaan, että hän päättää ulkoministerin henkilöstä. Niinistö kontrasi, että presidenttihän se on. Halla-aho astui liian isoille varpaille.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005249934.html

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Voi mitä onnea. Kuunteli aamuradiotakin. Seija Rautio ja joku naistoimittaja kiihkeinä. Ääni nousi hysteeriseen "taivuttelu" puhuntaan, jossa jokaista tavua painotettiin ylänasaalilla. Ennen demonisoitu Soini oli nyt niin hyvä ja hänellä oli "ihana karrieeri". "Kallun enot" näyttävät keksineen myös sopivan iskusanan. Se on on "oikeat arvot". Tuli kuitenkin hyvä mieli ja huomasin hörähteleväni naurusta pari kerta.
Sitten: kyllä täytyy ihmetellä ja päivitellä toimittajien äärimmäistä epä-älyllisyyttä ja sitä käsitystä, että maata ei voi hallita ilman heidän hyväksyntäänsä. Siitä huolimatta: kiitos Seija ja consortiones nautinnollisista hetkistä tänä aamuna radion luona. Tunsin saaneeni vastiketta yle-verolle. Hupaisaa oli.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen
Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #25

Tiedän sen kyllä, ajattelin, että tarpeeksi lähelle osuvana on ollut riittävästi ilmaisun käyttöön.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #25
Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Suoraselkäistä puhetta, dosentti!

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Blogi on päivänselvää pässinlihaa jokaiselle politiikkaa aktiivisesti seuraavalle, mutta nykymaailmassa täytyy antaa tunnustus siitä, että rohkenee itsestäänselvyyden julkisesti tuoda esiin vaikka nyt sanallisessa muodossa, tekstinä. Käyttääkseni yhtä nykyilmaisua politiikkaa on sellaista mädättämistä, että, kaiken valheen keskellä jokin tosi teksti kuten tämä näyttää kummajaiselta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Mikko. Tänks...20 minuuttia ja tiedämme. Minkälaista stalinistista itsekritiikkiä HA joutuu noudattamaan...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hoitokokous (lestadiolaiset) menossa...nyt vaaditaan synnintunnustusta ja siitä pois kääntymistä. Juuri nyt.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Sarjassamme itsestäänselvyyksiä on ettei perussuomalaisissa montaa lestadiolais-mafiooson tai eu-Orpanan fania ole, mutta silti yhteistyö mystisesti onnistuu erilaisuuden ymmärtämisen, suvaitsevaisuuden hengessä siihen suutaan kun taas ...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei se mikään oikea ripitys ole jos syntisten annetaan samalla näprätä kännykkäänsä... : D

Marko Parkkola

Kuinkahan tämä tieto, jos se pitää paikkaansa, suhtautuu Petteri Orpon liberaalin demokratian puolustamiseen. Onko EU:n liittovaltio yhtä kuin liberaali demokratia ja kansalliset valtiot sen vastakohta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

luin tässä iltapäivälehdet. Kyllä minä olen kuulkaa sitä mieltä, että näiden toimittajien pitäisi vähentää alkoholinkäyttöä. Nämä jutut ovat aivan kuin humalaisen kynästä - kummallisia salaliittokyhäelmiä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ovatko lehtimiehet mielestäsi salaliitossa keskenään ja mikä mahtaa olla salaliiton salainen päämäärä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aikuinen lukenut mies käyttää vakiintunutta hommatrollausargumenttia. Toimittaja ovat humalassa tai toimittajat ovat unohtaneet ottaa lääkkeet.
Onhan se hommaforumin ajasta lähtien niin että joko sanot erimielisille korkki kiinni tai sitten sinulle sanotaan niin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Sini hyvä. Kun näillä salaliitto argumenteilla ei ole mitään pohjaa. Ei evidenssiä. Silloin se on joku poliittista parjausta - jota en voi uskoa sillä kunnioitan näitä niin paljon. Todennäköinen vaihtoehto on siksi alkoholi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Mikä on se salaliitto jota esitetään? Ei voi heittää ylimalkaista kännileimaa ja sillä kuitata kritiikkiä.
Tässä on kuule vuosikausia saanut oikoa kiltisti kerta kerran jälkeen että vihreät eivät haali maahanmuuttajia ja että maahanmuutosta ei ole kielletty keskustella jne jne.
Keskustelun tarkoitus on kai että väärinkäsityksiä oiotaan.
Korkki kiinni on pelkkää valtapeliä. Kuten itselleen tyhmyyttä salliva " kännissä ja läpällä".

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kyllä minä suosittelisin lehtimiehille: korkki kiinni)))

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eikös tuo nyt ole hyvän keskustelukulttuurin vastaista vastakkaisen mielipiteen mitätöintiä. Toista mieltä olevien mielipide ei pitäisikään paikkaansa sen takia että ovat humalassa.

Ottamatta kantaa siihen ovatko nämä lehtimiehet olleet todella humalassa, tuo ei ole mikään vasta-argumentti. Myös humalassa oleva voi olla oikeassa.

Pitäisi siis argumentoida hiukan paremmin ja täsmällisemmin.
Miksi he ovat väärässä?

Itse en ota kantaa niihin artikkeleihin joihin viittaat, koska en tiedä mihin viittaat, enkä ehkä ole niihin tutustunutkaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei kirjoittele Arto enää tästä eteenpäin hallituspuolueen nimissä:

"Sipilä ja Orpo: Ei edellytyksiä yhteistyölle perussuomalaisten kanssa"

https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Luukkanen tiesi jo eilen mitä tulee käymään. Niimpä olipa tuo aika todennäköistä, keskustalla ja kokoomuksella oli suuria vaikeuksia toteuttaa hallitusohjelmaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nyt ei enää tarvitse huolehtia persuille tärkeistä asioista.
Todennäköisesti maahanmuuttopolitiikkaa kuitenkin hoidetään järkevästi ja asiallisesti tästäkin eteenpäin. Persujen EU- erovaatimuksistahan ei olla tähänkään mennessä piitattu.

Jokin strategia kuitenkin pitäisi olla mikä jattuttaisi Halla-aholaisten lihomista oppositiossa.

Toivottavasti persujen parhaimmisto loikkaa persuista mahdollisimman nopeasti, tai perustaa oman puolueensa.

Pekka Haapaniemi

En vain jaksa ymmärtää, mitä positiivista tällä kaikella saa aikaan - vai onko tarkoitus heittää vain huulta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos olisin vapauden tuulten yltyessä dosentti tai joku muu silinterillä päänsä suojannut, en ilmoittaisi muuttavani Suomea yksikielisksi sekä antavani maakunnille samanlaisen itsehallinnon kuin Ahvenanmaalla on. Isänmaan petoksesta tulee kenkää kuin totta puhuisi. Totta Mooses.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Juha Sipilä ei voi hyväksyä Halla-ahon aikomusta johtaa puoluetta Brysselistä käsin.

Taisin kommentoida jossakin Usarin blogissa Halla-ahon aikovan johtaa puoluetta "kansankielisen tajunnanmuodostuksen ulkopuolelta" mikä ei tietenkään sovi modernissa ajassa jolloin "valta on kielessä, ts. diskursseissa", so. kulttuurin paikallisuudessa, eikä yksin Ålandissa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Mistä huomaa, että kolahtaa?

HS:n toimittaja kehottaa tänään kilttiyteen kieltä kohtaan.

TV:n toimittajat Matti Rönkä ja Jan Andersson tekevät samaa oman työnantajansa nimissä.

Parisen viikkoa sitten sain Facebookin "Savolaisuus on lahja maailmalle"-ryhmässä toistakymmentä tykkäystä, mittapuuni mukaan hyvin paljon, netistä suomentamalleni päivän mietelauseelle:

Ole kiltti; jokainen jonka tapaat, käy kovaa taisteluaan. -Ian Maclaren

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset