Arto Luukkanen

Tiina sanoi tilulilu...

Olkooon tämä nyt viimeinen blogi PS puolueen vaiheilta pitkään aikaan.

Olin jo päättänyt, että jätän tämän aiheen sillä esimerkiksi Venäjällä tapahtui pari päivää sitten paljon merkittävämpiä asioita, jotka olen (anteeksi vaan) jättänyt analysoimatta. Mutta sallittakoon joskus tällainen extra-curricula toiminta. Ihminenhän minäkin olen.

Syy miksi kirjoitan on seuraava. Eilisessä a-studiossa uuva-kansanedustajat Elo ja Elovaara kertoivat nähneensä natsitervehdyksiä.

Katsotaan sitä valokuvaa vielä tarkemmin

Valokuva näyttää olevan huono todiste sillä se on otettu tilanteesta, jossa silloin vielä Kankaanniemi oli kokouksen puheenjohtajana pyytänyt ihmisiä nostamaan kätensä ylös siitä halutaanko sähköistä äänestystä.

Järjestelijät olivat jakaneet lauantai-aamuna kokouskansion, jossa oli vihreitä ja punaisia lappuja sitä varten, että ei tarvitsisi mennä pitkälliseen sähköiseen äänestykseen.

Tilanne oli kiusallinen sunnuntaiaamuna.

Kansa oli jättänyt kansionsa reppuihinsa tahi matkalaukkuihin muistoksi.

Olipa joka hävittänyt sen lauantai-illan huumassa. Lappuja ei ollut.

Kankaanniemi joutui ikävään tilanteeseen kun haluttua "koeäänestystä" ei tullut. Ihmiset taas olivat ärsyyntyneitä (iltaisesta yhteisestä hauskuudesta, jossa Tiinakin vakuutti yhteishenkeä ja yksimielisyyttä) sillä ei näitä lappuja oltu aikaisemmissa puoluekokouksissa käytetty tällaiseen.

Valokuvavalhe? Kuka otti valokuvan ja johti harhaan?

Kankaanniemi joutui sitten salista kuuluvan murinan takia kysymään että onko salissa yli 10 edustajaa jotka haluavat sähköistä äänestystä ja pyysi nostamaan käsiään.

Puheenjohtaja kehotti ja demokratia toimi.

Ihmiset nousivat ja nostivat kätensä. Kuten huomaatten kuvassa - siellä on yhdellä kunnollisella ihmisellä se vihreä lappu. Jonka hän kohottaa ylös.

Tässä vatuloinnissa meni 1,5 tuntia, sillä Toimi menetti konseptinsa.

Ihmiset taas ärsyyntyivät lisää Toimin puuttuvaan kykyyn hoitaa leiviskäänsä.

That's all folks! Ei natseja. Ei tervehdyksiä. Ei Horst Wesseliä. Ei toveritervehdystä.

Eli kun kaikki todennäköiset vaihtoehdot on käyty lävitse on todettava, että Tiina esitti valheen.

Kyseessä on Tiinan tilulilu - jonka toivon hänen kunniallisena ihmisenä kumoavan.

Rakas Tiina kulta pieni! Ethän Tiina halua aloittaa uutta merkittävää poliittista uraa ikävällä valheella. Siitä jää aina kiinni ja se seuraa sinua kuin sinitarra pulpetissa ikuisesti.

Miksi sanon näin: koska uskon, että et ole loppujen lopuksi walhe-Tiina tai palturi Tiina vaan ihan aito ihminen, joka on nyt vain mennyt harhapolulle.

Itseasiassa luulen, että joku Ylen valokuvaaja antoi tämän käyttöön - tietäen, että kyseessä ei ollut mikään natsitervehdys.

Kummaksun tämän toimittaja/valokuvaajan moraalia. Sitä sanotaan tietoiseksi harhaanjohtamiseksi.

Jos toimittaisiin journalistin ohjeiden mukaan tai olisimme esimerkiksi lännessä niin valokuvaaja saisi sapiskaa. OIkein kunnolla. Niin paljon, että hänen ei tarvitisi olla enää töissä.

Uuvatta-kesäviihdettä

Jääköön siis tämän vatvominen.

En aio ottaa tähän muussiin enää mitään kantaa. PS puolueelle jäi kenttäväki ja äänestäjät. Seraljin hässäkkä on ohitse.

Tiinalle ja Simon-paralle totean, että jokaisella on oikeus juttuihinsa. Mutta yhdellä ehdolla: niiden pitää olla edes vähäsen totta. 

Tämä valokuva-juttu jää historiaan esimerkkinä Ylen fabulaatiosta.

En ole ennustaja mutta näen edessäni seuraavaa.

Saamme epäilemättä kesätoimittajien suosiollisella avustuksella kesän aikana ahmia mätäkuun juttuja siitä miten Jyväskylän kokouksessa tapahtui "invasion of bodysnatchers", kuinka "Ufot kaappasivat Soinin", miten Hitler oli tanssinut yökerho "Teerenpelissä", kuinka Simon paran elämä mullistui Cumuluksessa kun hän tajusi että kannatusta ei tullut, miten nahkatukkaiset persut olivat vaatineet yökerhon pitäjää soittamaan latinalaista musiikkkia (viimeiset natsit pakenivat Etelä-Amerikkaan - selvä yhteys).

**

Ja lopulta tämä myrsky vesilasissa - tämä Vermo-Timpan aikaansaama kulttimyrsky jäähtyy, vaimenee, hiljenee...samalla kun ihmisten kesälomat alkavat.

Silloin ihmisiä kiinnostavat dekkarit, se miten perunanvarret varttuvat, se miten grillimakkarat kypsyvät, ja miten tämä ihana maa elää keskikesäänsä.

Silloin ei ole persuja, ei uuvattoja, ei edes Ylen epäkompetentteja toimittajia - on vain immeisiä jotka naattivat kesästä.

Parasta Juhannuksen odotusta kaikille! Uuvatoille kanssa - koettakkee suaha nukutuksi)))

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. Toimi Kankaanniemi ei ole ilmeisesti tässä uuvattaporukassa mukana. Pahoittelen väärää tietoa. Anteeksi Toimi!

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Niko Sillanpää

Jopa demarien pää-äänenkannattaja osaa kertoa, mistä kuvassa on kysymys:

https://demokraatti.fi/natsitervehdyksista-ei-kuva...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo valokuva oli tosiaan naurettavinta, mitä olen vähän aikaan nähnyt. Elovaara ja Elo eivät eilen A-studiossa edes väittäneet, että kuvan tilanne liittyisi jotenkin Halla-ahoon tai että Halla-aho olisi sen edes nähnyt.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo lienee kyllä totta mitä kirjoitat. Siksi en ole juurikaan tuolla natsitervehdysasialla missään kommentissani "elämöinyt". Jotkut ovat lisäksi nostaneet vasemman kätensä oikean sijasta, mikä olisi hyvin kerettiläistä natsien keskuudessa.

https://yle.fi/uutiset/3-9668174

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tietokilpailukysymys: mitä on uuvatta pohjanmaan murteella)))???

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Piti luntata (tosin se oli "uuvatti"):

"uuvatti

(murteellinen, Satakunta, Pohjanmaa) typerys

Kun amatööri astelee narikkaan, se saattaa sählätä pelkästään viisi minuuttia jonkun helvetin kännykän kanssa ja seuraavat viisi minuuttia kuluvat siihen, että uuvatti saa kaulahuivin irti kaulastaan"

https://fi.wiktionary.org/wiki/uuvatti

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

hyvä Juha. Sinä hiffasit sen sanan))) minä jo oottelin että kuka osaa murteita...

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Tiina Elovaaralla on ollut hankala poliittinen identiteettiongelma jo pidemmän aikaa. Hän ei ole tuntenut oloaan kotoisaksi persuissa, mutta toisaalta isänsä tausta persuissa on pitänyt häntä kiinni puolueessa. Olisi luullut että Tiina olisi tässä tilanteessa valinnut loikkauksen johonkin lähempänä omaa ajatteluaan olevaan puolueeseen kuin että lähti vanhojen äijäloikkareiden matkaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Haastattelit Arto omaksi ihmeeksesi Alfa-tv:n Dosentissa presidenttiehdokas Petri Hirvimäkeä. Hän ei olekaan ihan tavallinen Petri, joten kirjotin hänen US- blogissa 4.3:
 
"Rongan sonni for President
 
Jokunen kesä sitten HS:n Marko Junkkari hekumoi Timo Soinin keksimästä Rongan sonnista sattumalta VM: n hakiessa Suomen edustajaa Maailmanpankin johtokuntaan. Odoteltiin yllätyshakijaa jota ministeri Urpilainen haastattelisi ministeriön pimennettyjen ikkunoiden takana."
 
Seuraavana päivänä 5.3. Timo Soini ilmoitti blogissaan ettei pyri perussuomalaisten puheenjohtajaksi.
 
Alkoi perussuomalaisten hillitön junttaus tavalla joka oli minulle tuttua Hirvimäen komentelusta: ala kokoomaan esikuntaa, suoranaista  terroria nettiä pitkin.
 
Maanantaiaamuna 12.6. lähetin sähköpostia

“Ilmoitan omasta ja Rongan sonnin puolesta ettei kumpikaan pyri presidentiksi”  
vast. ott: Antti Rinne, Marko Junkkari, Jutta Urpilainen, Timo Soini
 
Tiistaina 13.6. Kasarmintorilla majaileva Pään esikunta pyöräytti Juha Sipilää Turun taivaalla.
 
Petri Hirvimäki ei siis ole kuka hyvänsä kylähullu, vaan Sveitsissä asuvan kuvanveistäjä Veikko Hirvimäen poika. Ketkä hänen kuiskuttelijoina toimivat, sitä en tiedä. Ainakin vuosikymmenen ajan olen lähetellyt presidenttiehdokasmies - emailia, ilman palautetta mm. Risto E J Penttilälle, everstin pojalle.
 
Olin joskus viitannut somessa sotien jälkeisen läntisen itsekritiikin löytäneen Sveitsin hallintomallin tuhkasta nostettavan Euroopan malliksi: mitä kevyemmät ideologiset hallintorakenteet kansalaisilla on yläpuolellaan, sitä tyytyväisempiä he ovat elämäänsä. Sitten pyöräytettiin Sveitsin mallin maininnut James Hirvisaari eduskunnan parvella ja nostettiin tukasta pystyyn “sveitsiläinen” Anne Berner.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Muistat varmaan tapaamisemme persujen vaalikojulla Sellon nurkalla? En ihmettelisi jos sinut olikin valjastettu tuohon Pään esikunnan projektiin korventamaan taviksia? Mutta jotakin opimme kunhan luotamme omien aistiemme välittämiin havaintoihin.

Martti Hanski

No, Elovaara kuitenkin lähetti sen todisteena kertomalleen toimittaja Tommi Parkkoselle (Iltalehti).

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Tässähän alkaa jo ihan uuvahtaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Hyvä analyysi. Oliko Elovvaara tosissaan natsitervehdyspuheissaan vai tiesikö hän ihmisten vain viittaavan. Olisi hienoa jos Elovaara selventäisi kantaansa asiaan. Miten asia on Tiina Elovaara?

Niko Sillanpää

Asia näyttäisi olevan tuon Elovaaran valitseman toimittajan mielestä noin:

https://twitter.com/tommiparkkonen/status/87473267...

No, turha tähän on kai takertua, Elovaara ym. tulkitsevat todellisuutta täysin mielivaltaisesti, kuten tulkitsevat.

Joku toimittaja voisi tietty jäljittää kuvissa näkyvät henkilöt ja kysyä heiltä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jääköön siis tämän vatvominen."

Pitänee taas provosoitua, niinkun tapana on silloin kun käskytetään ja yritetään vaientaa. :)

Eihän, kaima hyvä, se ettei kuvassa ollut kyse natsitervehdyksestä, todista mitään siitä etteivätkö Halla-ahon voiton juhlijat olisi käyttäneet natsitervehdystä, tai olleet muuten natsimielisiä.

Kokemustahan on siitä että näiden nuivien edustajat ja heidän kaverinsa herkästi käyttävät tällaista symbolista tervehdystä, eduskunnassakin niitä tervehdyksiä on aikoinaan nähty.

Itse en tiedä mitään, mutta puheiden mukaan salista olisi kuulunut ainakin natsimielistä mölinää ja ivallisia naurunremahduksia, silloin kun silloinen johto ja nykyiset loikkarit olivat kärsineet tappioita. Tunnelma ainakin oli ollut hyvin epämiellyttävä ja natsimielinen.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

"Puheiden mukaan ... Tunnelma ainakin oli ollut hyvin epämiellyttävä ja natsimielinen."

Äärimmäisen typerä ja yksinomaan pahansuopuuteen tähtäävä väittämä henkilöltä, joka ei edes ollut paikalla.

Kertaapa, Arto, palstan säännöt:

"Älä levitä huhuja tai valheita"

Häpeäisit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Älä levitä huhuja tai valheita"

Näin on ne sanoneet jotka on paikalla olleet.
Jos ne valehtelee niin sitten valehtelee,
enkä minä ole muuta väittänyt kuin että sellaista on puhuttu.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kuulin näistä natsitervehdyksistä eilen iltapäivällä Vaasassa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ainoat natsimieliset mölinät kuuluivat illalla eräästä karaokebaarista. Laulaja - ei puolueenjäsen - jotka ei osannut laulaa vireessä tai oikeassa äänessä. Se oli kamalaa. Mutta oliko se mölinä oikeasti "natsimielistä" on vaikea mennä kommentoimaan; jätän sen laulunopettajille. Tätä huonoa laulua "Aikuinen nainen" seurasi sitten kyllä joku häpeämätön "ivallisella naurulla". Mutta epäselväksi jäi taas oliko "ivallinen nauru" natsimielinen. Kerro siis hyvä kaima: mikä on natsimielinen mölinä? Miten se eroaa tavallisesta "mölinästä"? Ja "natsimielinen ivanauru". ? Minä kun en ole tässä asiantuntija, kuten sitä olet. Onko esimerkiksi Pate Mustajärvi "natsimielinen"? kun se ei osaa laulaa vaan mölisee?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kerro siis hyvä kaima: mikä on natsimielinen mölinä? Miten se eroaa tavallisesta "mölinästä"? Ja "natsimielinen ivanauru". ? Minä kun en ole tässä asiantuntija, kuten sitä olet."

Tuo on aivan turhaa imartelua, en minä mikään natsimielisen mölinän tai ivanaurun asiantuntija ole. Ei minun mielipiteisiini siis tässä asiassa kannata panna painoa, vaikka onhan minulla toki omat ajatukseni asiasta.

Haluan nyt kuitenkin korostaa että en puhu asiantuntijana, vaan sanon vain oman mielipiteeni.

Muistan ainakin sen että olen nähnyt TV:ssä Hitlerin mölisevän puhujapöntössä ja esittävän näitä tuttuja natsitervehdyksiään. Eiköhän se ole natsimielistä mölinää. Myös Mussoliini piti varmaan samalaista mölinää, vaikka en nyt muista millaista se on. Kyllä sen Hitlermäisen mölinän mielestäni erottaa muusta mölinästä.

"Onko esimerkiksi Pate Mustajärvi "natsimielinen"? kun se ei osaa laulaa vaan mölisee?"

En minä ainakaan usko että Pate Mustajärvi mikään natsi olisi, ei se mölinäkään silloin voi natsimielistä olla.

Mitä karaolelaulantaan tulee, niin sen arvostelu kuuluu eri kategoriaan. Toki siitäkin minulla on mielipiteitä, mutta ne on niin asiantuntemattomia ettei niitä kehtaa näin arvovaltaisessa seurassa ääneen ilmoittaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #32
Käyttäjän JyrkiSaari kuva
Jyrki Saari

Timo Soinin vakaumuksellinen tila (status quo) on katolilaisuus. Se on paavin globaalia valtaa. Entä sen kanssa ristiriitaiset nimivalinnat: Perussuomalaiset ja Uusi Vaihtoehto? Sattuneesta syystäkö nimet on valittu harhauttamaan niin härskisti, etteivät äänestäjät uskoisi omia silmiäänkään? Tuskinpa vain, tulee mieleen voimapolitiikka, joka ei kunnioita moraaliperiaatteita. Tarkoitus pyhittäköön keinot (exitus acta probat).

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Nyt on kaikki käytettävissä olevat keinot käytössä, jotta loikkarit voivat olla isänmaan asialla se on mukavaa, kun setelinipun saa Suomen lippuun käärittynä. :-D

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

. "Osa heistä otti murheeseen virvokkeita Mustassa Kynnyksessä, joka sijaitsee vanhassa puisessa asemarakennuksessa Jyväskylän keskustassa.

Samalla ruutupaperille alkoi piirtyä suunnitelma uudesta puolueesta."

Tämä "natsikuvalla" kompromettointi-idea tuntui varmaan myös sillä hetkellä hyvältä, kun se kännissä keksittiin.

https://www.ilkka.fi/uutiset/kotimaa/analyysi-lopu...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hyvä, että tuon linkin pukkasit. Luettuasi sen olet varmaankin kanssani samaa mieltä siitä, että kyseessä ei ole ollut seteliselkärankaisten ulos ostaminen etuisuuksien kautta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Katsopa tämä:

"Suomen hallituksessa asiasta käytiin vakavia keskusteluita.

– Kaikki älykkäät ihmiset analysoivat, että niin voi käydä, perussuomalainen hallituslähde kiteyttää toukokuun lopulla ja kesäkuun alkupäivinä käytyjen keskustelujen hengen."

Tuohon pitäisi muuten korjata seteliselkärankainen hallituslähde. Mutta jos keskustelut Suomen hallituksessa olivat jo toukokuun puolella "vakavia," uskotko siihen, ettei esimerkiksi pääministeri Sipilä ryhtynyt mihinkään toimenpiteisiin? Keskustan ja kokoomuksen verkostoilla on muitakin keinoja käytössään kun nämä valtion jakamat pikku taskurahat.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/analyysi-lopu...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässäkin blogissa jaksetaan vääntää jostain valokuvasta, niin kyllä on asioiden ymmärtäminen totaalisesti hukassa.

Tuskinpa porukat tuon valokuvan tai minkään muunkaan kuvan takia lähtivät.

Niinkuin Emeritusprofessori aamulla sanoi, kaikessa näkyy Halla-Ahon kypsymättömyys ja taitamattomuus. Sillä jos pelkkä voitto n tavoittaan ja oman lähipiirin nosto mahdollisimman ylsö, niin silloin on unohdettu se tärkein asia, eli puolue.

Puolue pitäisi olla etusijalla, ei oma napa ja omien henkilöiden nosto. Häviäjät ovat häviäjiä, mutta jos haluaa yhtenäisyyttää, niin silloin pitää ottaa huomioon se häviäjäpuolikin.

Tilulii vaan, mutta aika iso äänistä lähti näiden halveksittujen ''pettureiden'' mukana.

https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/uusivaihtoeht...

Siinä on kova kaivaminen lähiöiden rasisteista, että nuo äänet saadaan korvattua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Siinä on kova kaivaminen lähiöiden rasisteista, että nuo äänet saadaan korvattua."

Siinä on sellainenkin pulma että jos käyttää sellaista kieltä mikä houkuttelee rasisteja äänestämään, se puolestaan ei miellytä hallituskumppaneita.

Halla-aho on käyttänyt sitä kieltä ja osaa sen, mutta siinä pitää olla varovainen jos aikoo että pääsee hallitukseen ...... tai puoluetoverit pääsee.

Se taas ettei pouoluetoveritkaan pääse hallitukseen aiheuttaa sellaisia irtiottoja joita tässä nyt nähtiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ritala nostaa persuleiden tärkeysjärjestyksen kärkivaihtoehdoiksi puolueen ja oman navan ja arvottaa niistä henkilökohtaisesti etusijalle puolueen. Niinpäniin. Ihmiset, kantasuomalaiset punaniskatkaan, eivät näytä mahtuvan listalle.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Hyvä, Arto! Sitten kun palaat, uskon ja toivon, että alat käsitellä ja pohtia varsinaisia politiikan substanssikysymyksiä asiallisella otteella siitä omasta oikeistonationalistisesta näkökulmastasi, joka nyt vain kirkastuu ja täsmentyy tämän puolueenne hajaannuksen myötä.

Tähän astihan olet pääosin, siis minun mielestäni, vain ikäänkuin sivusta katsojana "meuhannut" - kuten kelpo populisti ainakin. Arvostellut melko "rääviin" sävyyn - siinä olet kyllä tosi taitava! - muita puolueita ja heidän edustajiaan, myös hallituskumppaneita. Ja tietysti vihervasemmistoa, jolla muuten gallupeissa noin 40 %:n kannatus. Ja trumppilaisittain media, Yle ja lehdistö, on läpimätä, ja tietysti erityisesti persuja sorsiva.

Sinä et ole ns. eliitin ulkopuolinen, vaan kuulut itse nimenomaan siihen populistien parjaamaan eliittiin, kun toimit aktiivisesti puolueessasi ja kaupunginvaltuutettuna. Ja ammattisikin puolesta - yliopiston leivissä tohtorismiehenä - kuulut eliittiin. Turha teeskennellä sivusta tarkkailevaa kansanmiestä!

Siitä asemasta käsin nyt uusi vaihde ja moodi päälle, pliis! Tilulii-tyylille stoppi! Asiallista asiaa tilalle!

Tämä on jo nähty!

Käyttäjän JukkaPietilinen kuva
Jukka Pietiläinen

" nykyinen uuva-kansanedustaja Kankaaniemi" Onko sulla jotain uutta tietoa Kankaanniemestä? Muualta en löytänyt tietoa että hän olisi siirtynyt Uuvaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ps. Toimi Kankaanniemi ei ole ilmeisesti tässä uuvattaporukassa mukana. Pahoittelen väärää tietoa. Anteeksi Toimi!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Luin jostain, että Kankaanniemi on vain eronnut ryhmänjohtajan pestistä (jäänyt entiseen ryhmään), johon on nimetty Leena Meri.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"tämä Vermo-Timpan aikaansaama kulttimyrsky "

"Rakas Tiina kulta pieni!"

"Simon-paralle totean"

jne

Ja joku Persuihin vielä jäänyt vielä ihmettelee että Soini ja kumppanit jättivät uppoavan laivan?

PS. Natsi voi olla ilman käsiojennustakin. Puoluekokous öyhöttäjineen näytti lähinnä hommafoorumin kommenttiosastolta livenä. Ei ole mikään ihme etteivät vähänkin tolkulliset Persut halua enää olla tekemisissä tämän MV:ksi muuttuneen porukan kanssa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Hyvä blogi!

Näin kerran Elovaaran telkkarissa ja ihmettelin itsekseni, miten tuollainen "höperehtijä" voi kuulua persuihin? Niin "Vasemmistoliittolaisia" hänen näkemyksensä olivat.

Koska hän on pyrkinyt perustelemaan "natsitervehdys-väittämiään" valokuvalla, olisi oikein ja kohtuullista pyytää julkisesti anteeksi. Mutta sitä hän tuskin tulee tekemään. Jäähän "ilmaan heitetty totuus" olemaan ja elämään. Vaikka väärä väite onkin.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Mitenkähän lienee...

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005253753.html

Joka tapauksessa Halla-aho on aivan itse tehnyt itsestään poliittista ongelmajätettä. Se, että hänen imagonsa ja ajatusmaailmansa ovat muille vastenmielisiä, aiheuttaa täysin ymmärrettävän hylkimisreaktion, joka on muille myös täysin riittävä ja oikeutettu syy kieltäytyä yhteistyöstä.

Ongelmana on Halla-ahon persoonan ja ajatusmaailman lisäksi myös se, etteivät muut hallituspuolueet voineet luottaa siihen, että tulevissa (hallitusohjelmaan kirjaamattomissa) asiakysymyksissä mm. EU:hun liittyen löydettäisiin yhteinen sävel. Oli sitten persujen sisäinen ongelma, kuinka ratkaista hallitusongelma - ja Soini ratkaisi sen nyt näin.

Nuivat voivat toki valittaa tuleensa petetyksi ja tietyssä mielessä se on ehkä tottakin, mutta samassa puolueessa heidän kanssaan ei tarvitse kenenkään olla, ja hallitukseen heitä ei tarvitse muiden huolia nyt eikä jatkossakaan. Heilailtkoot keskenään.

Käyttäjän ArtoLuukkainen-keskustelu kuva
Arto Luukkainen

Juha Riipinen "Joka tapauksessa Halla-aho on aivan itse tehnyt itsestään poliittista ongelmajätettä. Se, että hänen imagonsa ja ajatusmaailmansa ovat muille vastenmielisiä, aiheuttaa täysin ymmärrettävän hylkimisreaktion, joka on muille myös täysin riittävä ja oikeutettu syy kieltäytyä yhteistyöstä. "

Meinaatko Juha että jos et menesty jonkun ihmisen argumentteja vastaan faktapohjaisesti, se tekee tästä ihmisestä ongelmajätettä ja hänen ajatusmaailmastaan vastenmielisen? Eikö se ole paremminkin niin, että menestymättömyytesi kertoo siitä, että vasemmistolaiseen valehteluun perustuva maailmankuvasi on väärä? Mietipä Juha vähän ja yritä etsiä edes yksittäisiä esimerkkejä siitä, että joku vasemmistolainen on ollut valehtelematta. Halla-aho ei taas sitä koskaan tee.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Vasemmistolaiset vastatkoot puolestaan.

Tarkoitan sitä, että jos Halla-ahon näkemykset koetaan vastenmielisiksi, niin ei kenelläkään ole mitään velvollisuutta hänen kanssaan toimia. Itse hän itsensä on nurkkaan maalannut.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tiina Elovaarasta ja Simon Elosta on tehty rikosilmoituksia työmies Putkosen mukaan. Päivän vanhalta seteliselkärankaisten ryhmältä paloivat ensimmäistä kertaa sormet.

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/putkonen-na...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Länsi-Euroopan karun lähihistorian tuntien tuntuu lohdulliselta lukea luterilaisen papin omaatuntoa ainakin vähän kolkuttavan.

Eikä historian harrastamiseen enää tarvita silinteripäisiä tai liperikaulaisia, vaan sen pitäisi olla jokaisen lukutaitoisen sydäntä lähellä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Perussuomalaine vaalitapa, pienessä pöhnässä.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/ps-aktiivin-mukaa...

Ja joku vielä sanoo tätä demokratiaksi :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sellaisille, jotka eivät jaksa linkkiä avata pieni sitaatti siitä takaa:

"Hän sanoo, että Teuvo Hakkaraisen valinta toiseksi varapuheenjohtajaksi tehtiin huumorilla. Vaalin hävisi sote-asioissa profiloitunut Arja Juvonen.

–Porukka oli jo ottanut vähän mehua päivän mittaan. Lohtu on se, että toisella varapuheenjohtajalla ei ole kauheasti merkitystä."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Pöhnäpäissä ei hyviä ratkaisuja tehdä.

Onko se sitä perussuomalaisuutta? :)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

"Pöhnäpäissä ei hyviä ratkaisuja tehdä"

Kokemusta?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Lienee yleistä elämänkokemusta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #44

Kalevi, luultavasti. Ei tosin itsellä kokemusta sillä nollatoleranssi alkoholissa.

Tosin huonojakin päätöksiä on tullut tehtyä siitä huolimatta! :D

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Valitettavasti ei ole omakohtaista kokemusta. Pöhnäkokemukset kun on niin kaukana nuoruudessa ettei muista.

Tuo persujen pöhnävalinta ei kyllä minun mielestä ollut ihan nappiin osunut

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Uuva ottaa seuraavan kerran uusia jäseniä torstaina ryhmäkokouksessaan. Tietoni peräisin ihan vain lehtien sivuilta.

Jos ei Kankaaniemi niin muita nimiä saatetaan huomenna mainita tässä yhteydessä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

https://yle.fi/uutiset/3-9669320

Äärioikeisto hörhöilee persuissa. Pahalta näyttää. Tuskin edes Halla-ahokaan tätä osasi odottaa.

"Joko meidän puolella tai meitä vastaan" näyttää olevan persujen uusi slogani.

Petteri Hiienkoski

Valeuutisia Tärkeä ampua alas! Kiitos Arto! Voi tosin olla että, niitä on pian ilma niin sakena pelkästään Halla-ahon perussuomalaisten kohdalla, että kutit loppuvat!

Julkisistä esiintymistä saattoi päätellä että käsikirjoitus oli valmiina. Soini vedätti. Sipilä ja Orpo juonessa mukana. Teatterin poliittisista taustamotiiveista EU-integraation syventäminen on mielestäni ratkaisevin!

Ulkopoliitisiin motiiveihin ne eduskuntaryhmät Suomessa ovat ennenkin hajonneet: valtapolitiikka on siinä tietenkin tiiviisti mukana. Halla-ahon kyseenalaiset tuomiot ja "natsittelu" on suvakkipopulismia jolla Orpon on helpompi myydä yhteistyöhaluttomuuttaan äänestäjille kuin EU-integraatio.

Soini "joustava" pelinpoliitikko, joka näyttää viihtyvän kabineteissa, mutta Halla-aho linjakkaampi ja uskollisempi. Siinä on ratkaiseva ero, miksi toinen käy mutta toinen ei.

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mutta sitä kyllä ihmettelen miten Sampo Terhon arvomaailmalla voi hoitaa ministerin virkaa ja vieläpä Eurooppa-ministerin virkaa.

Tietysti "kokonaisuus" Sipilän ja Orpon arvioimana ratkaisee ja se riippuu heidän omasta arvomaailmastaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Koska arvomaailmoissa ei mitään näennäistä eroa ole, niin pitää varmasti ihmetellä sitä mikä erottaa oikeasti uuvan ja persut. Oikeasti kyse ei voi olla vain ministeriryhmän ja Timo Soinin henkilökohtaisesta nöyryyttämisestä. Pakko siinä on jotain muutakin takana olla.

Itse epäilen ettei Sampo Terho kuitenkaan ole oikeasti niin nuiva, eikä oikeasti niin eri tavoin kriittinen kuin mitä väittää. Uuvassa on myös muita hyvin kiriittisiä ja nuivan manifestin allekirjoittaneita ja nuivaksi profiloituneita. Miksi he siis hylkäsivät Halla-ahon?

Rakennan teoriani kolmen asian ympärille, Yksi asia on populismi. Toinen asia on hyväksyykö henkilö oikeasti maahanmuuttajia halventavan rasistisen kielenkäytön. Kolmas asia on sitten se että Suomen väestöstä on iso osa potenttiaalisia äänestäjiä jotka ovat joko tottuneet rasistiseen puhetapaan ja pitävät siitä, tai nauttivat siitä, tai vaikka eivät ole tottuneet siihen, nauttivat siitä silti. Heidän mielestään Halla-ahomaiset ja Hakkaraismaiset lausunnot ovat OK.

Miksi he, siis ei niin nuivat, sellaiset jotka eivät pidä rasistisista puheista, sitten ovat hyväksyneet nämä kyyt povellaan, eli ovat hyväksyneet nämä rasistisesti ajattelevat ihmiset keskuuteensa?

Syynä on populismi ja se tosiseikka että rasismi miellyttää niin monia äänestäjiä. Rasistit ovat tuoneet puolueelle paljon ääniä ja toisaalta rasistina esiintyminen on kannattanut, äänimäärä on kasvanut.

Se mitä Jyväskylän kapina paljasti, on ainakin se että kapinan tehneiden mielestä rasismi ei heidän mielestään kenties kuitenkaan ole niin hyväksyttävää kuin mitä he itse ovat antaneet ymmärtää.

Nähtäväksi jää missä määrin rasistisilla kommenteilla ja rasismipuheilla vaalivoittoihoin ratsastaminen jatkuu kummassakin puolueessa, Olen varma että sellaista jokatapauksessa tapahtuu, onhan kyse populismipuolueista ja kumpikin niistä on kiinnostunut myös äänistä ja vallasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #54

Kapinan tehneiden mielestä rasismin kannattamisen jatkaminen ei ollut taloudellisesti järkevää henkilökohtaisella tasolla. Erityisesti ministerit olisivat saaneet huomattavasti laihemman rahapussin joka kuukausi seuraavan kahden vuoden ajan.

Ei todellakaan rakettitiedettä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #57

"Ei todellakaan rakettitiedettä."

Todellakin.

Populistin tehtävä on saada asiat näyttämään yksinkertaisilta, vaikka ne todellisuudessa ovat monimutkaisia, jopa aivan liian monimutkaisia jotta niitä ylipäätänsä voitaisiin ymmärtää tai hallita.

Joskus voi kuitenkin olla niin että nämä henkilöt jotka oikeasti ovat tottuneet hoitamaan mahdottomia asioita, probleemoita joissa on enemmän tuntemattomia tekijöitä kuin mitä on edes mahdollista hallita ja mikä tahansa ratkaisu voi olla joko väärä tai oikea, ajattelevat liian monimutkaisesti. Ei nähdä puita metsältä.

Ratkaisu on joskus niin yksinkertainen ettei sitä näe, kun ajatukset on keskittyneet lillukanvarsien selvittelyyn.

Varsinkin ministerien ratkaisun pohjaksi voi helposti kuvitella henkilökohtaisen edun, jonka Halla-ahon valinta heiltä riisti. Toisaalta, mikä mahtoi olla niiden muiden loikkarien motiivi?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #58

Fight or flight !

Me ihmiset olemme erilaisia, osaan tarttuu joukkopsykoosi helpommin kuin toisiin ja silloin seurataan lauman johtajaa. Tässä tapauksessa pakoon sännänneet peruspalkkaiset loikkarit seurasivat Timo Soinia ajattelematta yhtään mitään muuta kuin jonkinlaista selviytymistä.

Näin muodostuivat uuvatit.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

"Minun suuttumukseni tulvii ylitsesi, minä tyhjennän kaiken vihani sinuun. Minä tuomitsen sinut vaelluksesi mukaan, käännän iljettävät tekosi sinua itseäsi vastaan."

Ison kirjan säkeitä kannattaa silloin tällöin kerrata. Olemmehan kaikki luku- ja kirjoitustaitoisia ilman "asiantuntijan" statustakin.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Populismi on se ehdottomasti helpoin tapa tehdä politiikkaa.

Siinä ei tarvitse perehtyä oikeasti asioihin. Monimutkaiset kysymykset ja ongelmat yksinkertaistetaan, jolloin niihin voidaan esittää yksinkertaiset, mustavalkeat ratkaisut. Asioiden hahmottamisen taso ja ajatusketjut, syy-seuraussuhteiden formulointi käy yksiyhteen kansanmiesten "huoltoasemaparlamenttien maailman parantajien" logiikan kanssa. Siksi juuri se populismi on niin helppoa poliitikolle ja äänestäjälle. Kummankaan ei tarvitse perehtyä oikeasti asioihin, jotka elävässä elämässä ja käytännön ratkaisuprosesseissa osoittautuvat sietämättömän, jopa pirullisen monimutkaisiksi.

Populismin arkkityyppi Trump on saanut tämän jo karvaasti kokea. Ja siksi ehkä Halla-ahokin loppujen lopuksi mieluummin jatkaa nettipoliitikkona.

En suuresti arvosta populistista politiikan teon otetta. Se on epä-älyllistä, suorastaan moraalitonta ja vastuutonta "hyödyllisten idioottien" höynäytystä ja huijausta!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"En suuresti arvosta populistista politiikan teon otetta. Se on epä-älyllistä, suorastaan moraalitonta ja vastuutonta "hyödyllisten idioottien" höynäytystä ja huijausta!"

Joo, mutta se tarjoaa lavean tien poliittisen vallan käyttöön niille jotka sellaista haluaa.

Koska lavean tien vaeltajia on niin paljon, se voi johtaa siihen etteivät kaitaa tietä valtaan pyrkivät pääse koskaan perille, eivät pääse, tai yksinkertaisesti uupuvat matkalle.

Siksi populismi houkuttelee myös ns. "hyviä miehiä" jotka kyllä tarkasti ovat selvillä siitä mistä populismissa on kyse ja ovat siitä huolimatta sen lavean tien valinneet. Luen blogistin tähän viimeksimainittuun joukkoon.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Populismi on se ehdottomasti helpoin tapa tehdä politiikkaa."

Mitä se populismi mielestäsi asiakysymyksissä sisältää?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mitä se populismi mielestäsi asiakysymyksissä sisältää?"

Hyvä kysymys.

Mielestäni populismi keskittyy politiikan teossa sellaisiin asioihin jotka herättävät kiinnostusta. Itseasiassa vain tällaisiin asioihin populistin kannattaa kiinnittää huomiota.

Nämä asiat voivat olla vaikeita, yleensä ovat, niitä ei osata ratkaista, niihin liittyy niin monia hankaluuksia etteivät politikot lydä niihin ratkaisua, eikä helppoja ratkaisuja ole.

"Näihin harvpoihin "populääreihon" asioihin populisti sitten kaivaa jonkun helpon ratkaisun ja perustelee niitä kuten kreationisti perustelee uskonnäkemystään. Perustelut saattat olla hyvin pätevän tuntuisia, mutta eivät kestä kriittistä tarkastelua.

Sellaisiin asioihin jotka ovat tärkeämpiä, tai ainakin yhtä tärkeitä, mutta joista äänestäjät eivät ole kiinnostuneita, eivät joko ymmärrä, tai eivät piittaa, populitin ei tarvitse kiinnittää huomiota. On parempi jos populisti ei puhu niistä asiosta, tai sivuuttaa ne mahdollisimman vähällä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #60

"Mielestäni populismi keskittyy politiikan teossa sellaisiin asioihin jotka herättävät kiinnostusta."

Eli esimerkiksi monia kiinnostava sukupuolineutraali avioliitto on populismia. Kumpi kannattaminen, vastustaminen vai molemmat?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

"Eli esimerkiksi monia kiinnostava sukupuolineutraali avioliitto on populismia. Kumpi kannattaminen, vastustaminen vai molemmat?"

Joo ja ei.

Ei se populismia ole jos tälle asialle annetaan vain sellainen painoarvo mikä sille kuuluu, muiden politiikan kysymysten yhteydessä.

Populismia on sellainen että joku keskittää kaiken politiikanteon tämän yhden asian ympärille ja pyrkii kokoamaan niiden äänet jotka kannattaa tai vastustaa juuri tätä kysymystä, eikä kiinnitetä huomiota siihen mitä politikko ajattelee muista asioista.

Tällainen politikko voi korjata hyvän potin ääniä sellaisilta kansalaisilta joille muut asiat ovat suhteellisen merkityksettömiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #63

"Populismia on sellainen että joku keskittää kaiken politiikanteon tämän yhden asian ympärille"

Mikäs sellainen ja mille puolueelle? Minun mielestäni tapeetilla on monta asiaa, EU, euro, haittamaahanmuutto, maakunnat, sote ym.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #64

Kyllä se muukalaisviha näyttää nyt olevan se kaikkein tärkein asia. Sillä politiikalla Halla-aho voitti. Ei vain tarvinnut puhua enää rasistisesti, kun rasismi on ihan korkeimmassa oikeudessa todistettu. Se varmaan vakuutti äänestäjät.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #65

"Kyllä se muukalaisviha näyttää nyt olevan se kaikkein tärkein asia"

Etkö ymmärrä, että muukalaisviha ja maahanmuuttokriittisyys ovat kaksi aivan eri asiaa.

Esimerkiksi minä en vihaa maahanmuuttajia. Mutta olen maahanmuuttokriittinen. Tarkoittaa, etten kannata nykyisen kaltaista hallitsematonta maahanmuuttoa. Sekä taloudellisten, että oikeudellisten asioiden vuoksi.

Enkä ymmärrä sitäkään, miksi tuomitsette rasisteiksi kaikki maahanmuuttokriittisetkin.

Esimerkiksi tämä oli Halla-ahon ja Sipilän ongelma, vaikkei Halla-aho pyytänyt kuin hallitusohjelman noudattamista. Siis ohjelmaan kirjattua ja hyväksyttyä asiaa, jonka toimeenpanoa Soini ei vaatinut.

Sipilällähän oli taustalla EU-indektaarion vahvistaminen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #66

"Sipilällähän oli taustalla EU-indektaarion vahvistaminen."

Siis intekraation.

OK. Sipilällä on mielessään intekraation vahvistaminen ja se voi olla Sipilälle kymmenen kertaa painavampi asia kuin rasismi, eli se millä konsteilla Halla-aho on äänensä ja kannatuksensa hankkinut.

Tässä tapauksessa nämä "arvoerot" vain antoivat hyvän tekosyyn kieltäytyä yhteistyöstä tahon kanssa joka voisi aiheuttaa hankaluuksia tässä integraatio- asiassa.

Jos asiat integraation osalta olisivat olleet päinvastoin, voi olla etteivät erot arvoissa, eli rasismi, olisikaan vaikuttanut Halla-ahon hallituskelppoisuuteen.

Insinööri on periaatteessa pragmaattinen ja voi olla että siitä on joskus hyötyä politiikassakin. :)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #67

Miksi käytät sanaa rasismi/ rasisti aina kun puhut Halla-ahosta? Äläkä vetoa aina siihen vanhaan tuomioon. Sillä perusteella Vapaavuoresta mm. voitaisiin käyttää esim. "väkivaltafanaatikko". Mutta ei käytetä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #60

Vihavainen määrittää populismia ihan hyvin: "Mielestäni populismi keskittyy politiikan teossa sellaisiin asioihin jotka herättävät kiinnostusta. Itseasiassa vain tällaisiin asioihin populistin kannattaa kiinnittää huomiota." Minusta tuo on vain hieman puutteellinen.

Oleellista on mielestäni myös se, että populistilla ei ole oikeasti aikomustakaan tehdä asioille yhtään mitään. He tarttuvat suurta yleisöä kiinnistaviin näyttäviin oireisiin, eivät analysoi mitkä ovat juurisyyt eivätkä muutenkaan tee asioille mitään vaan tarttuvat pikapikaa uusiin pintakuohuihin.

Lisäksi oleellinen piirre on heidän räväkkyyteen ja provosointeihin pyrkivä tapansa tuoda viestiään esille. N.s. yksiriviset ovat heidän syvällisintä analyysiään.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #70

Hyvin todettu, Jorma Myyryläinen!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #71

Samat sanat. Koskaanhan tällainen määritelmä ei voi ihan täydellinen olla, mutta tämä määritelmä sopii hyvin melkoiseen osaan Suomalaista viimeaikaista populismia.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Populismi oli Usarissa halpa tapa tehdä politiikkaa Reijo Tossavaisen levitellessä Stalinin aikaisia vihavideoita. Populismi nojaa lapsenuskoisten pelottelemiseen.

Mistä muualta kansanmies Reijo olisi saanut joskus menneessä ajassa, täysin erilaissa olosuhteissa syntynyttä aineistoa kuin yliopistollisilta historian roskatynnyreiden penkojilta?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

16.6.2011 olen postannut Facebookissa:

Huomenna maassa on halliitus vankka, ja ylihuomenna vankkapoika Timo Soini kuohauttaa puolueväkensä mieliä Tampereella ottaen tapahtuneesta taakan omille harteilleen. Syyttäkää yksin minua, Timo Soinia!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset