Arto Luukkanen

Terrorismin oppikoulussa Hampurissa?

        Terrorismin oppikoulussa Hampurissa?

Suomessa poliittinen väkivalta ei ole – onneksi - tähän saakka kukkinut. Toisaalta, kokemusta on aina sortovuosista, vapaussodasta, Bobrikovin ja oikeusministeri Heikki Ritavuoren murhista vuosina 1904 ja 1922 Lapuan liikkeeseen saakka.

Suomalaista terroria on ollut ilahduttavan vähän. Syytä tähän mietoon suomalaiseen terrorismiin on etsitty uskonnosta saakka; ihmisen murhaaminen ja vahingoittaminen on meille ison kynnyksen takana. Oli syy mikä tahansa niin suomalainen on loppujen lopuksi aina kunnioittanut poliittisen vastustajansa henkeä ja omaisuutta. Usko siihen, että asioita voidaan ajaa poliittisen järjestelmän kautta, on ollut viime aikoihin saakka luja.  

Poliittinen terrori sai uusia muotoja 1990-luvulla ns. ympäristöterrorismin nimissä, jolloin ns. kettutytöt päästivät turkistarhoista satoja kettuja luontoon. Vuonna 1987 perustettua Vihreää liittoa on ounasteltu tämän ympäristöterrorismin poliittiseksi siiveksi ja sen suhdetta väkivaltaan on epäilty läheiseksi. Selvää vastausta ei ole kuultu.

Vihreän liikkeen vastustajien mukaan kyseessä marginaaliryhmien puolue, joka kokoaa taakseen yleisen järjestäytyneen yhteiskunnan vastustamisen taakse seksuaalisia vähemmistöjä, aseistakieltäytyjiä, ympäristöterroristeja, ”gootteja”, katuhuligaaneja ja kaikkia yhteiskunnan ”elättejä”, jotka haluavat valtion maksavan heidän elämäntapansa aina vapaasta HKL:n kyydeistä maksuttomaan hautauspalveluun saakka.

Vihreä liike on päättäväisesti torjunut nämän epäilyt – joskus aivan uskottavastikin - mutta se ei ole puolueena koskaan ottanut todella päättäväisesti kantaa väkivallattomuuden puolesta. Esimerkiksi vihreiden virallisessa julistuksessa mainitaan, että konfliktit pitäisi torjua ennalta: ” Erilaisten konfliktien syntyminen pitäisi pystyä ehkäisemään jo ennalta.” (https://www.vihreat.fi/vihreat-puolustus-turvallisuus).

Vihreä puolue on tässä mielessä moniselitteinen liike.

Puolueen äänenkannattaja ”Vihreä Lanka” esimerkiksi tuomitsi vuoden 2008 Pariisin terrori-iskut mutta…ko. liike haluaa ymmärtää asioita syvemmin. Esimerkiksi päätoimittaja Sammeli Heikkinen tuomitsi Pariisin iskut mutta näki, että näiden iskujen tuomitseminen kasvattaisi ”vastakkainasettelua” (http://www.vihrealanka.fi/blogi-toim-huom/kuka-pelaa-terroristin-pussiin) ja että ”tällaisen mekanismin toiminnassa aivan olennaista on, että maahanmuuttovastaiset poliitikot ja vaikuttajat esittävät oman osansa.” Terrorismi pitää tämän ajattelun mukaan torjua pehmein keinoin ” (http://www.vihrealanka.fi/uutiset-ulkomaat/voiko-terrorismin-kukistaa-pehmein-keinoin).

Vihreä liike kuten ei myöskään Vasemmistoliitto, ole koskaan todella yrittänyt vieraannuttaa itsestään suoran toiminnan ihmisiä. Mitään jyrkkää rajausta väkivaltaan, vihreään terroriin, ympäristöväkivaltaan ja anarkiaan ei ole ikinä tehty. Ikinä. Tosimielessä. Vihreän liikkeen ja vasemmistoliiton suhde näihin ”äkkijyrkkiin veljiin ja sisariin” on ollut johdonmukaisen ambivalentti.

Pöydän alla ollaan käsi kädessä?

Vihreiden/Vasemmistoliiton kainostelu terrorismin ja suoran toiminnan on ollut hämmästyttävää ja pelottavaa.

Esimerkin tälle suhteelle tarjoaa Irlannin vapautusarmeijan (IRA) ja sen poliittisen siiven (Sinn Féin) suhde ennen vuotta 2005.  

Se oli symbioottista. Molemmat tarvitsivat toisiaan ja elivät toisistaan.

Virallisesti Sinn Féin tuomitsi terrorin, torjui jyrkästi väkivallan ja kertoi, että se on täysin erillinen liike.  Toisaalta, epävirallisesti ne veljeilivät toisensa kanssa, pitivät yhteyttä ja ajoivat samaa asiaa – toinen poliittisesti ja toinen terrorismin avulla. Sinn Feinin edustajat osallistuivat vaaleihin (eivät tosin istuneet Westminsterin parlamentissa) ja sen johtaja Gerard "Gerry" Adams ei tuominnut terrorismia ennen vuotta 2005.

Tämä ”kahdella tuolilla istuminen” oli edullista sillä se ei vieroittanut nuoria ja militantteja tasavaltalaisia ja mahdollisti myös liberaalien ja väkivaltaa pelkäävien äänien saamisen. Oli edullista olla julkisuudessa valtiomiesmäinen ja pitää pöydän alla kädestä kiinni terroristia.

Yhteistä asiaa vietiin eteenpäin yhdessä, tietäen, että toinen osapuoli kyllä ymmärsi sen, että poliittisen siiven piti tehdä julkisuudessa tekopyhiä olankohautuksia.

Hampurin opintoretki

Näyttää siltä, että meillä Suomessa meillä on edessämme samanlainen kehitys.

Taustan tälle muutokselle voi löytää vihreiden kuin vasemmistoliiton nuorisoaktivistien yhteisessä retkessä Hampuriin G20 maiden kokoukseen. Ääriryhmät kuten Antifa ja anarkistit olivat täpinöissään tästä matkasta: ” Anarkistiliitto Alusta järjestää yhteistyössä ARNA:n (Autonomous Revolutionary Nordic Alliance) kanssa pohjoismaisen bussikaravaanin kesällä 4. - 10.7. G20 -kokouksen vastaisiin protesteihin Hampuriin. Hampurissa on luvassa useita suuria mielenosoituksia ja tulisia aktioita huippukokousta vastaan. Paikalle kerääntyy osanottajia useista erilaisista liikkeistä ja maista tarkoituksenaan häiritä kansainvälisen eliitin kokoontumista. Tämä on kesälomamatka jota et halua missata! (http://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=17&t=398448) ”

Vihreiden ja vasemmistoliiton nuorisoaktivistit halusivat mukaan. He saivat näin yhteistä kokemusta siitä, mitä se kansalaisaktivismi parhaimmillaan saattaa olla.

Suomalainen media on ollut näiden nuorten hurjapäiden edessä aseeton ja on kohdellut näitä opintoretkeläisiä silkkihansikkain. Se, että tästä edes puhuttiin, on leimattu ”älämölööksi” ja irtopisteiden keräilyksi (https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/224908-suomalaisten-osallistuminen-hampurin-mielenosoituksiin-puhuttaa-surullista-etta).

Osallistujat ovat kieltäneet osallistuneensa mihinkään huliganismiin. He todistivat ainoastaan ”poliisin mielivaltaisia ja väkivaltaisia otteita mielenosoittajia kohtaan.”

Autojen polttamisesta ja kauppojen ryöstelystä he saivat tietää myöhemmin. Jostain. Kaukaa.

Ehkä ne 500 poliisia, jotka saivat vammoja mielenosoittajien hillitsemisessä, haavoittivat itse itseänsä?

Kyse oli ehkä rock-festivaalista, sillä kuten eräs paikallaollut vasemmistoaktiivi totesi: ” mahtava tunnelma…mieltä osoitettiin aika tavanomaiseen tapaan, sellaiseen, mihin Suomessakin on totuttu” (http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005285070.html).

Retken jälkeen oltiin väsyneitä mutta onnellisia. Mentiin mäkkäriin tai ehkä cafe lattelle? Ja sitten kotiin lepäämään, miettimään sitä miten hampurilaisia kokemuksia saataisiin Suomeen?

Ketään näistä opintoretkellä osallistunutta ei ole tuomittu näiden puolueiden taholta. Kellekään ei ehdoteta kurinpitotoimia. Heille ei ole vaadittu eroa tai edes mietiskelyä siitä oliko tämä vandalisointi ja anarkianopettelu tärkeää Suomelle. Päinvastoin, suomalaisen vasemmiston henkiset bändaritja akateemiset skribentit ovat piehtaroineet netissä näiden mielenosoitusten tärkeästä merkityksestä.

Päinvastoin: hampurilaiset ovat nyt päheitä ja kokemusta saaneita aktivisteja, jotka innoittavat myös suomalaisia yhteiskunnan vastustamisen jalolla tiellä.

Ja media on hiljaa. Tai sitten kuten viheriäinen lehti HS, leimaa ala-arvosesti niitä kansanedustajia, jotka kysyvät tätä. (http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005287160.html).

Vihreiden ja vassareiden pitää valita

Vihreiden ja vassareiden olisi nyt valittava se linja millä he aikovat kulkea.

EI voi olla vanhuksia hoivaava järkipuolue ja samaan aikaan sympata ja flirtata terrorismin ja anarkismin kanssa. Ei voi tehdä Sinn Feinejä…meillä on erilainen traditio. Väkivaltaa ja anarkismia pitää vastustaa aina.

Se on suomalainen linja. Se on laillisuuden linja.   

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Montakohan kertaa vielä Vihreiden ja Vasemmistoliiton pitää tuomita väkivaltaisuudet, jotta perussuomalaiset sen uskovat?

Mikään määrä tuskin riittää, kun perussuomalaiset ovat nähneet tilaisuuden syyttää samoista asioista, kuin heitä on syytetty.

Mielenosoittaminen on edelleen sallittua, väkivalta ei.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kunnon julkinen itsrippi, näiden opintoretkeläisten kanssa ja siitä sanktiot niin, että se sankarin viitta häviää näiltä. Niin kyllä se siitä)))) näin suomalainen demokratia pesee itseään puhtaaksi. Ei ole ylivoimaista. Pyydä Niko puoluejohtoa toimimaan niin ehkä saamme nähdä tämän ihmeen)))

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Luukkanen yrittää vääntää rautakankea mutkalle. On merkillistä, että kahdeksan vasemmistonuorta ja kaksi vihreää nuorta on Luukkasen mielestä tekemässä jotain väärää kun osallistuivat mielenosoitukseen.
Minkäänlaista itsekritiikkiä, katumusharjoituksia tai tuon tyyppistä toimintaa ei pidä vaatia suomalaisten nuorisojärjestöjen jäseniltä. Mitä väärää on mielenosoittamisessa täysin rauhanomaisin tavoin? Ei siellä suomalaiset mellakoineet.
Ymmärrän asian niin, että Luukkanen on pettynyt kun näin tapahtui. Verta ja palttoonkappaleitako Luukkanen toivoo. No, silloin pääsisi haluamaansa tavoitteeseen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #12

hyvä Reijo! Ei muuta kuin laillista järjestystä...laillisuutta))) kyllä nämä muut asiat ovat sinun fantasioitasi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Niin. Puhuttiin, että kyse oli marginaalista. Mutta olikohan näin???

Hannu Töyri

Anarkistit ovat toimineet monissa vasemmiston ja Vasemmistoliiton tilaisuuksissa ja tapahtumissa "turvakaartina" ja aseitettuna. Takkunetti on hyvä esimerkki asiasta, kuten myös Antifan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

tämän takia nämä eivät voi eivätkä halua vastata...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Aseistettuna? Löytyisikö edes jotain viitettä tai todistetta väittämistäsi?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Hannu Töyri kirjoittaa silkkaa roskaa. Mitään "turvakaarteja" Vasemmistoliitolla ei ole. Ei aseistettuna, eikä ilman aseita. Suomessa on lainsäädäntö joka edellyttää esim. vappumarssille järjestysmiehiä. Heillä on järjestysmiehen nauha käsivarressaan kuten sitä laillinen meno vaatii. Nykyään käytetään myös ns. huomioliivejä joissa lukee järjestysmies.

Marko Parkkola

Kiakkovierastapahtuman hevosenpieksejäisiä suunniteltiin Tampereen vasemmistonuorten tiloissa. Aiemmin "taktista väkivaltaa" on suunniteltu lähinnä sähköposteissa.

Ymmärrän vasemmistoliiton paineet asiassa. Puheenjohtajina on toiminut huligaaninuoria. Korkeissa asemissa on "taktista väkivaltaa" suunnitelleet. Ei ole helppoa lähteä tuomitsemaan väkivaltaisia mielenosoituksia, kun samalla menettäisi esikuntansa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

juuri näin! Siksi ei puhuta, ei kommentoida, ei kosketa tähän sillä...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Sitten kaivattaisiin jotain viitteitä väitteittesi paikkansapitävyydestä.. Ketkä puheenjohtajat ovat huligaaninuoria ja millä perusteella?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Parkkola on jäsenenä tunnetuissa rähinöitsijäporukoissa, kuten Finnish Defence League FDL ja Suomen Sisu. Nämähän ovat taattua uusnatsi kamaa. Näillä jäsenyyksillä sinä rehvastelet.
Kuka Vasemmistoliiton puheenjohtaja on tuomittu oikeudessa hulinoinnista?

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti Vastaus kommenttiin #38

Kumpikin järjestöistä saa aikaan ikävää fibaa minussa - mutta niin saa puolet Suomen yhdistyksistä kenessä vaan meistä. Kysymys on, onko FDL tai Sisu kumpikaan suorittanut väkivaltaa, suunnitellut sitä, rohkaissut tai ohjeistanut siihen, yms. Pikaisella googletuksella en näe tästä merkkejä.

Se, että kerhossa on pöhköjä mielipiteitä ei tee kerhosta rähinöitsijää. Ounastelen, että n. 90% maamme ammattiurheilua harjoittavista seuroista rähisee enemmän kun nämä kaksi.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #41

Molemmissa järjestöissä on persujen jäseniä runsain mitoin edustettuna. Olli Immonen on tuon äärimmäisyyksiin menevien kiistaton johtomies. Etkö tätä ole tiennyt?
Tässä muutama linkki

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000978529.html
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/106325-olli-immos...
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000002832567.html

Aika erikoinen väite, että urheiluseuroissa rähistään? Ainoa jossa toisia lyödään on nyrkkeilyseurat. No joo, mutta jääkiekkoilijoita en pidä kuitenkaan ammatillisessa mielessä pahoinpitelijöinä. Jääkiekossa tulee rumista tempuista jäähyä heti.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti Vastaus kommenttiin #59

Reijo, en ole persu enkä homofoobikkoja aio äänestääkään, mutta perussuomalaisuus ei ole rikos eikä syy-yhteys väkivaltaan ym. Olli Immonen ei ole rikollinen, vaikka onkin valinnut photoshoot-seurueensa surkeasti. Tähän on syyllistynyt aivan liian moni poliitikko, vasemmalta oikealle, konservatiivista liberaaliin, että haluaisin siitä tehdä numeroa. Immonen kärsi melkoisen maineen kolauksen ja siinä oli nähdäkseni rangaistusta yli kotitarpeen.

Edelleenkään siis mielestäni ei ole osoitettu että sisu tai fdl olisivat rähisijöitä. On mielestäni parempi, että tällaisetkin mielipiteet esitetään avoimesti ja suoraan, omalla nimellä, jotta mahdolliset virheargumentit voidaan myös asiallisesti debatoida suohon.

Ehkemme nyt mene urheiluseuroihin syvemmin mutta enpä ole vielä jääkiekkoseuraa nähnyt jonka toimintaa ei hoidettaisi aika ajoin, krhm, voimakeinoin. Ehkäpä Aamulehden lukijana saan tästä väärän maailmankuvan. Toisaalta, ammattiurheilu on todettu kerta toisensa jälkeen kansanterveydelle ja -taloudelle haitalliseksi, joten haluni suhtautua siihen positiivisesti on vajaata.

Marko Parkkola
Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Hampurin jokaiseen uutiskuvaan pitäisi upottaa jollain kuvankäsittelyohjelmalla pahvitötterömies. Eiköhän alkaisi keskustelua syntyä myös ns paremmissa piireissä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Alkuperäistä lähdeaineistoa historian tutkijalle. Englanninkielisessä G20 Hamburg 2017 -mielenosoituksen mainosjulisteessa lukee seuraavaa:

”G20 Hamburg 2017
a shocking summit
at the harbour city
WELCOME
TO HELL
6-8 July International Days of Action
don’t let capitalism get you down
06 July - anticapitalist demo
07 July - blockades & harbour action
08 July – mass demo
LIVE RESISTANCE – JOIN THE BLACK BLOG”

kuva
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1588197114...

Mielenosoituksen rekisteröinti-ilmoituksen oli tehnyt ikääntynyt vasemmistolainen asianajaja Andreas Beuth, joka sitten sunnuntaina sanoi julkisuudessa, että väkivaltaiset mielenosoitukset olisi kuitenkin pitänyt järjestää muualla kuin hänen konttorinsa sijaintipaikassa Schanzenviertelissa.

Lähde: Solidarität mit den Beamten der Davidwache , https://www.facebook.com/Davidswache/photos/rpp.44...

Kun lähtee tällaiseen tapahtumaan, pitäisi ymmärtää edistävänsä väkivaltaa. G20 Welcome to Hell -mielenosoituksen opastussivustolla lukee mm. seuraavaa:

”Wir wollen solche Kontrollen nicht hinnehmen und werden uns widersetzen! Seid also nicht nur während den Demos und Aktionen nicht allein unterwegs, sondern kommt auch in Gruppen dorthin. Umgeht die Maßnahmen! Je größer die Gruppen sind, desto schwieriger wird die Durchführung!” (G20 Welcome to Hell)

Viimeinen lause tarkoittaa sitä, että mitä suurempi ryhmä, sitä vaikeampaa poliisin on toteuttaa tarkastus- ja kontrollitoimia väkivallan ennaltaehkäisemisen ja vaarallisten esineiden poisottamisen tarkoituksessa. Jokainen osallistuja on edistänyt tätä.

Joko suomalaiset osanottajat ovat lukeneet nämä sivut etukäteen tai sitten he eivät ole niitä lukeneet. Kumpikaan ei ole eettisesti kestävä tilanne eikä vapauta vastuusta väkivallasta:

A) Emme ole lukeneet, emmehän me tuollaista löydä emmekä osaa saksaa.
- Kun lähtee toiseen maahan osallistuakseen suurmielenosoitukseen, olisi kohtuullista harjoittaa jonkinlaista itsenäistä tiedonhankintaa, varsinkin kun se nykyään on niin helppoa, ja hankkia joku kaverin kaveri joka osaa maan kieltä (tai opiskella sitä itse);

B) Olemme lukeneet, mutta menimme silti, koska emmehän me osallistu aktiivisesti väkivaltaan.
- Henkilöt eivät siis välitä siitä, mitä vahinkoa he aiheuttavat pienyrittäjille ja prekariaatille, koska ”mehän lähdemme täältä takaisin Suomeen turvattuun asemaamme kokemuksia ja sosiaalista pääomaa rikkaampana”.

Mielenosoittajat olivat ei-toivottuja vieraita Hampurissa. He majoittuivat joko Stadtparkissa taikka jossakin majatalossa. Hampurin osavaltio kielsi ensin mainitun, mutta perustuslakituomioistuin kumosi kiellon jollakin perusteella. Hotelleissa he olivat varmasti ei-toivottuja. Kesäkuussa lukuisat yrittäjät, työntekijät ja kanta-asiakkaat rock- ja vaihtoehtohenkisellä baariscenellä sanoivat kirjoittajalle, että kukaan ei toivo näitä mielenosoittajia Hampuriin. Tämä koski kaikkia ennakoitua 120 000:ta.

Vaikka mielenosoitukset olisivat sujuneet rauhanomaisesti – mikä tiedettiin alun perinkin mahdottomaksi – niistä olisi silti ollut haittaa yrittäjille sekä Hampurin vapaalle ja tasa-arvoiselle ravintolakulttuurille, mistä on linkitetty dokumentaatioaineistoa eräässä tämän blogin aiemmassa kommentissa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Mitä epäeettistä on mielenosoituksessa? Ainoastaan hulinointi ja rikollinen toiminta on epäeettistä. Ilari Kiema oikoo mutkia suoriksi. "Kun lähtee tällaiseen tapahtumaan, pitäisi ymmärtää edistävänsä väkivaltaa." Tarkoitatko, että mielenosoituksiin pitää vaatia jonkinlainen kielikoe. Olen osallistunut Hollannissa mielenosoitukseen mielenkiinnon vuoksi. Chilen sotilasjunttaa siellä vastustettiin. Teinkö väärin kun en osaa Hollannin kieltä?

Joka paikan humoristi Luukkasen mielestä mielenosoittaminen on terrorismin oppikoulua.
Tätäkö opiskellaan persujen vappujuhlissa?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Mielenosoittajat aiheuttivat läsnäolollaan poliisin räikeän määrällisen alivoima-aseman, minkä takia koko kaupunkia ei kyetty turvaamaan, mikä kaikkien mielenosoitukseen osallistuvien olisi pitänyt ymmärtää.

Suomalaiset mielenosoitusturistit eivät jääneet edes siivoamaan jälkiä, kuten videossa alla, he eivät välitä muusta kuin itsestään.

Solidarität mit den Beamten der Davidwache jakoi käyttäjän Sebastian von Kolasa julkaisun.
https://www.facebook.com/Davidswache/?fref=ts

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #27

"Mielenosoittajat aiheuttivat läsnäolollaan poliisin räikeän määrällisen alivoima-aseman, minkä takia koko kaupunkia ei kyetty turvaamaan, mikä kaikkien mielenosoitukseen osallistuvien olisi pitänyt ymmärtää.
Suomalaiset mielenosoitusturistit eivät jääneet edes siivoamaan jälkiä..."

Vai niin, että suomalaiset kymmenen mielenosoittajaa olivat vastuussa roskaamisesta. Siis sama kymmenikkö, joka aiheutti poliisille "räikeän määrällisen alivoima-aseman"...

Sinulla on suhteellisuustaju kadonnut kokonaan. Muuten kirjoituksesi ovat hyvin humoristisia, mutta nyt leikkasi kiinni!

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Mielenosoittamista on Kallinen monenlaista. Kannanottonsa asiasta kuin asiasta voi kadullakin esittää sivistyneesti, rauhanomaisesti, ei riehumalla ja kansalaisten omaisuutta tärvelemällä. Ja vain sellainen toiminta tarkoituksena.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Vaikka olemme poliittisesti aika lailla eri suunnalla, niin yleensä olen pitänyt kirjoituksiasi pohdittuina ja eri kulmalta asiaa katsovan ajatuksina.

Nyt kyllä menet niin tarkoitushakuisesti aivan kummallisiin rinnastuksiin ja johtopäätöksiin. Sinn Feinit ja muut, huhhuh.

Luot kuvaa, että retkeä olisivat järjestäneet ko puolueiden nuoret: "Taustan tälle muutokselle voi löytää vihreiden kuin vasemmistoliiton nuorisoaktivistien yhteisessä retkessä Hampuriin G20 maiden kokoukseen." Retken järjestivät anarkistiliitto ja ARNA, eivät nuo puolueiden aktivistit.

Tuot 90-luvun turkistarhaiskuja esille, viimeisestä turkistarhaiskusta on yli 10 vuotta - eipä ole terrorismia tehty edes eläinsuojelujärjestöjen tiimoilta.

Eikö konflikteja sitten kannattaisi ehkäistä ennalta? Johtopäätöksesi tuosta lausumasta on absurdi.

Vihreiden kannattajakunnasta kannattaisi tutustua tutkimukseen puolueiden kannattajakunnasta. Vihreissä on Suomessa mm eniten työssäkäyviä ja korkeimmin koulutettuja.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Niko hyvä. Tämä onkin mielenkiintoinen paradoksi: korkeastikoulututetut naiset eivät varmaan symppaa - sillai aikuisten oikeasti - anarkismia tai autonpolttelua.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Turhaan Niko taistelet tuulimyllyjä vastaan. Luukkanen on luunsa löytänyt ja kaluaa sen kyllä loppuun saakka.

En nyt ryhdy kaivamaan, mitä Touko Aalto tarkalleen sanoi, mutta sain sen käsityksen, että hän tuomitsi yksiselitteisesti kaiken väki- ja ilkivallan eikä lisäksi pitänyt edes kovin välkkynä ideana tuota osallistumistakaan, jos nyt siellä ihan oikeasti vihreiden nuorten jäseniä oli. Kyllä minusta Aallon kannanotosta tuli täysin selväksi, mikä on vihreiden kanta typeryyksiin.

Paljon jämäkämpi kannanotto kuin konsanaan esimerkiksi Halla-aholta omien kannattajiensa pönttöilyyn.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kesällä pää pehmenee joiltakin entisestäänkin.

"Vihreän liikkeen vastustajien mukaan kyseessä marginaaliryhmien puolue, joka kokoaa taakseen yleisen järjestäytyneen yhteiskunnan vastustamisen taakse seksuaalisia vähemmistöjä, aseistakieltäytyjiä, ympäristöterroristeja, ”gootteja”, katuhuligaaneja ja kaikkia yhteiskunnan ”elättejä”, jotka haluavat valtion maksavan heidän elämäntapansa aina vapaasta HKL:n kyydeistä maksuttomaan hautauspalveluun saakka."

Aika paljon näitä outoja ja epäilyttäviä olioita sitten Suomessa on. Viimeisin Ylen teettämä puoluekannatusgallup kertoo, että Vihreitä kannattaa 15,1%. Kannatus on vieläpä kasvussa.

Apropo, Perussuomalaisia kannattaa 9%. Ja sehän on muuten se tutkitusti rikollisin puolue.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Esa hyvä. Asiallisuutta näihin kommentteihin. Kyllä se sitten siitä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

harjoitin intellektuaalista hygieniaa ja otin pois muutaman asiattoman huomautuksen. Kun argumentit loppuvat niin älinä alkaa. Minä otan hiljalleen näitä pukareiden huutoja että tavallisetkin ihmiset uskaltavat tulla tänne.

Marko Parkkola

Kokeeksi kantelin ylläpidolle Kallisen natsittelusta. Ilmeisesti ylläpitoa ei kiinnosta, kun solvaaminen menee näin päin. Toisinpäin ja olisin taas määrittelemättömän mittaisessa bannissa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jospa sitten samalla perustelet lähteiden kera väittämäsi kommentissa 21, niin et syyllisty sääntöjen vastaiseen valheiden tai huhujen levittämiseen.

Eli edelleen kaivattaisiin jotain viitteitä väitteittesi paikkansapitävyydestä.. Ketkä puheenjohtajat ovat huligaaninuoria ja millä perusteella. Ketkä suunnittelivat tiloissa ja koska?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #67

Älä länkytä. Asiat ovat jo kaikkien tiedossa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #69

Yksinkertaista olisi sitten kertoa se. Mikä siinä on ongelma?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #69

Keitä ne kaikki ovat? Jos "ne" ovatkin sinun satujesi olentoja? Tee tästäkin ilmoitus ylläpidolle.
Voisitko jo mennä nukkumaan? Et rasittaisi itseäsi liikaa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Se nyt on vain vasemmiston kirjoittamaton oikeus tuhota aina joku kaupunki kun sillä tuulella ovat. Juttu ei ole uusi vaan sama sirkus kestänyt vuosikymmeniä. Poliisin tehtävä nyt vain on mahdoton* jos ja kun vastaa hyökkää tuhannen lauma naamioituneita globalismivastustajia missionaan tuhota kaikki minkä näkevät. Sula ihme että kuolonuhreilta vältytään niin Saksassa kuin Suomessa (takut tuikkasivat busseja tulee moisesta voisi seurata bussin tuhoa ikävämpiäkin asioita)

*länsimaassa jossain muualla ,

“If people did this in Egypt they would be shot,” said Ibrahim Ali, a 29-year-old Egyptian who came to Hamburg in 2011.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/ref...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Arhinmäki huutelee, että on asevientilupa on "häpeällistä". Entä tämä merkkivaateterrorismi Hampurissa. Puavo, puavo!

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Voinet täsmentää, että mistä maista on Arhinmäen "huutelussa" kyse?

Mitä on "merkkivaateterrorismi"? Kysymykseni taitaa olla asiaton, joten Luukkanen taitaa poistaa sen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

saksalaiset lehdet puhuvat tästä termistä: kuvien perusteella autonsytyttäjät ja vandaalit olivat hyvin merkkitietoisia: Nikeä ja Adidasta oli näillä sankareilla. Mutta kysehän on saksalaisesta keskustelusta joka ei ole ehtinyt tänne...kyllä sieltä vielä joku sen meille lanseeraa)))

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #25

Niket ja Adidakset pitää kieltää. Näinkö se menee? Minulla on vielä tallella Attilan kenkätehtaan kengät. Saako näitä käyttää? Muistanet historiasta, että saman niminen rosvopäällikkö löytyy.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Attila

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Anarkismi on hieno(!) aate, näin sitä tuodaan esiin eräässä toisessa blogissa.
Pyydetään oikein opiskelemaan, kyseisen aatteen profeetat nimeten ( kommentoijat Myyryläinen ja Kallinen).

Anarkismin tavoitteet ja toimintatavat tulivat räikeinä esiin Hampurissa.
Mainitulla aatteella ei ole mitään sijaa sivistyneessä, järjestäytyneessä yhteiskunnassa. Ja sellaisenhan riehujat pyrkivätkin hajottamaan. Tosin siinä porukassa oli paljon aatteellisista näkemyksistä viis´veisaavia, pelkkiä mekkaloitsijoita; äksöniä pitää olla tässä umpitylsässä maailmassa!

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

No jopas jotakin. Ensimmäisen kerran minua tituleerataan profeetaksi! Todennäköisesti myös Myyryläinen sai myös tämän kunniamaininnan yllättäen ja pyytämättä.
Rampanen on menettänyt hermonsa. Täytyy alkaa katselemaan ympärilleen kun liikkuu siellä Mänttä-Vilppulan kulmilla. Ehkä käynkin ostosmatkoilla Ruovedellä, Virroilla tai jopa Keuruulla asti. Kolkista on näille paikkakunnille lähes yhtä pitkä matka. Ota kuitenkin rauhallisesti, en minä tai Myyryläinen sinua anarkialla ole uhanneet. Rauhoitu nyt pliis!

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Onko Kallinen lukemisen ymmärtämisessäsi puutetta?

En tituleerannut Sinua, vaikka kommunismin propagoija oletkin, enkä Myyryläistä profeetaksi, vaan totesin, lähinnä Myyryläisen, esittäneen listan anarkismin "julistajista", joiden teoksia minun pitäisi lukea.

Katsele vaan ympärillesi täällä Mänttä-Vilppulassa käydessäsi, kaunista seutua on.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jaa... Kyllönen on puolustuskannalla: "He olivat vastustamassa laajaa kansainvälistä ahneutta ja pitämässä ilmastosopimuksen puolia. Hyvin tällaiset kansanläheiset asiat olivat pöydällä, ei suinkaan autojen polttaminen tai ihmisten kivittäminen, Kyllönen totesi Presidentin haastajat -tilaisuudessa. Jännä freudilainen virhe Kyllöseltä.
Minusta jonkun auton polttaminen tai kiven saaminen päähän on hyvin kansanläheinen asia. Esikunta on vaarassa ja kaikki on nyt tarpeen)))

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Hyvin tällaiset kansanläheiset asiat olivat pöydällä, ei suinkaan autojen polttaminen tai ihmisten kivittäminen, Kyllönen totesi"

Mikä tässä Kyllösen näkemyksessä oli niin väärin, että poistit minun kommenttini sinun kirjoitukseesi?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""...kuten viheriäinen lehti HS, leimaa ala-arvosesti ...""

Ajattelin että tuossa täytyy olla painovirhe: sen on varmaan tarkoitus olla viheliäinen...

Mutta mitä itse asiaan tulee, mitä merkillistä on siinä että tunnustukselliset ideologiat esittävät tunnustusten tasolla hyviä arvoja ja kuitenkin käyttäytyvät todellisuudessa täysin päinvastoin? Esimerkiksi kaikki uskonnot ovat julistusten tasolla "rauhanuskontoja", mutta kaikki uskonnot kuitenkin myös siunaavat "pyhäksi" katsomansa sodan aseet.

Tämä ambivalenssihan kuuluu itse tunnustuksellisuuden luonteeseen. Arvot sijaitsevat toisessa suunnassa kuin tarkoituksen siunaamat keinot. Eihän politiikanteko edes ylipäätään yritä pitää kiinni ohjelmissa ilmoitetuista arvoista, vaan päätyy käytännössä itse mitätöimään omat arvonsa. Eikös oman perussuomalaisne puolueenne juuri tapahtunut kahtiajakautuminen ollut juuri tätä?

Ja mitä noihin mielenosoituksiin tulee, ylipäätään on niin, että mitä ihanteellisemmat opit, sitä enemmän ne tarvitsevat todellisuusefektejä ollakseen edes omissa silmissään uskottavia. Nimenomaan nuorukaisten ajautuminen ideologian nimissä etsimään väkivaltaefektejä on ihan peruspsykologian triviaa. Ihan oman järjestelmämme mukaista toimintaa siis -- ehkä nuorukaisista sitten vanhempana tulee näitä parkkiintuneita puoluepukareita, joille kansalaismielipide ja demokratia on kauhistus, joka uhkaa viedä vallan puolueparlamentarismilta.

Kaikki aggressio tuo mukanan regression, ja väkivaltaistuessaan joukkokäyttäytyminen taantuu todellakin primitiivisten tribaalikonfliktien tasolle. Siinäkään ei itsessään ole mitään mikä ei olisi ihmiselle ominaista. Kokemus osoittaa että terveet nuorukaiset sotarintamilla pahoihin paikkoihin jouduttuaan raaistuvat ja elukoituvat varsin nopeasti niin että saattavat raiskata vihollisen naisia ja surmata lapsia. Mielensoituksissa taantuminen on välittömästi läsnä, ja heimoasteen joukkokäyttäytyminen ottaa vallan. Väkivalta on itsetarkoituksellista, viha kohdistuu demonisoituihin järjestyneen yhteiskunnan edustajiin kuten poliiseihin, poltetaan nimenomaan kulttiesineitä kuten autoja, jne. -- Ei mitään mitä emme jo ennalta tietäisi.

Raaka väkivalta on vain raakaa väkivaltaa, ja sellaisena ihan samanlaista olivatpa sen tekijöinä minkä kulttuurin, uskonnon tai ideologian voimaannuttamat hurmahenget tahansa. Mutta tästä huolimatta kysymystä poliittisesta väkivallasta ei mielestäni pitäisi käsitellä tekemättä eroa suurten maailmankulttuurien välillä. Kulttuurien kohtaamisessa ilmenevä kitka ja väkivalta ovat aivan eri kysymys kuin oman eurooppalaisen kulttuurimme sisällä ilmenevä poliittisten ideologioiden aatekaapuihin pukeutunut väkivalta. Psykososiaalisesti eriperusteisten kulttuurien kohtaamisessa ei ole edes toivoa siitä että minkäänlaista yhteistä pohjaa koskaan saavutettaisiin.

Eurooppalaisissa puitteissa, myös omassa maassamme, meidän tulisi olla huolissamme siitä että olemme todellakin sortumassa taas totalitarismiin. Emme näe omaa tilaamme selvästi, koska meitä hämää harhakuva totalistarismin pinnasta -- kuvittelemme että totalitarismi on jonkin oppisuunnan väkivalloin luoma yksiarvoisen yhdensuuntaisuuden järjestelmä. Tosiasiassa totalitarismi on nimenomaan kaksinapaisuuden, jatkuvan, aina kiristyvän vastakkainasettelun tuote. Totalitarismissa yhteiskunnan julkispinta on sementoitu, ja todelliset kansalaistunnot painettu pinnan alle. Totalitarismit lopulta romahtavat nimenomaan siihen ettei niihin aidosti luoteta eikä uskota. Edes todellisuusefekteistä rajuimmat, vallankumoukset ja sodat, eivät pysty pystyttämään kestäviä totalitaristisia järjestelmiä.

Meillä kysymys kehitysmaista tänne tunkeutuvista kansainvaelluksista tulee olemaan sellainen, jolle yhteiskunnan poliittinen päättäjäkerros ei pysty esittämään ratkaisua. Ja siinä tulee käymään niin, että ihanteellisia ideologioita hinnalla millä hyvänsä vaalittaessa kansalaistunnot syrjäytetään -- ja pian totalitarismi on de facto olemassa. Jo nyt yhteiskuntailmapiirimme on totalitarismille ominaisen ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuurin läpikyllästämä. Siitähän myös tämä keskustelunaihe ja käytetyt puheenvuorot havainnollisesti kertovat.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Tosiasiassa totalitarismi on nimenomaan kaksinapaisuuden, jatkuvan, aina kiristyvän vastakkainasettelun tuote. Totalitarismissa yhteiskunnan julkispinta on sementoitu, ja todelliset kansalaistunnot painettu pinnan alle."

Tämä on minusta erinomainen tiivistys asian ytimestä.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa: siellä poliisi ja viime kädessä puna-armeija lopetti mielenosoitukset alta aikayksikön. Siellä eivät myöskään politbyroossa Li Andersonin kaltaiset nuoret naiset aukoneet päätään.

Ehkä Arron pitäisi loikata Neuvostoliittoon?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Arro varmaan meneekin Neukostolitoon!

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

On tämä jo ihan uskomatonta. Perussuomalaiset itse ovat jatkuvasti purnanneet siitä miten heitä aina kiusataan liittämällä heidät ääriliikkeisiin. Kuitenkin nyt nämä samat isot aikuiset miehet valittavat jo toista viikkoa siitä miten vihreät ja vasemmisto tukevat anarkisteja. Ja ihan järjettömällä logiikalla. Kun katsoo esimerkiksi vihreiden kansanedustajia tai valtuutettuja, niin ihanko oikeesti sieltä huokuu aggressiivisuus ja anarkismi? Jos joku vihreän tai vasemmistoliiton jäsen sortuu minkäänlaisiin laittomuuksiin, niin tuskin kyseisellä henkilöllä on kovin pitkää tulevaisuutta puolueessa. Kaikenlainen välivalta, vandalismi ja laittomuus on tuomittavaa, enkä ole kenenkään sanoneen mitään muutakaan. Mielenosoittaminen on ihan oma juttunsa vaikka henkilökohtaisesti en sitäkään arvosta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Täällä on nyt kovasti syväpöyristymistä. Ottakaa rauhallisesti - syökää vaikka paxi. Keskustellaan argumenteilla.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Ei kai se nyt ihme ole? Itse olen aina halveksunut anarkismia ja vedän herneen nenään, jos minut siihen liitetään edes näin kaukaisella tavalla. Toisaalta myöskin näen tämän kirjoituksen vähän sellaisena tyhjänpäiväsenä provosointina, mutta kai sitä aina pitäisi antaa mahdollisuus siihenkin, että kyse olisi ihan jostain todellisesta ongelmasta. Miten vasemmiston ja vihreiden olisi Luukkasen mielestä tässä tilanteessa pitänyt tehdä? Ihan konkreettisesti kenen olisi pitänyt sanoa ja mitä, jotta sinulle ja muille perussuomalaisille ei olisi tullut tällaista käsitystä kun teille/heille on tullut. Minä ihan aidosti uskon, ettei missään puolueessa kyseistä mellakointia tueta. Ja jos jollekin on asian suhteen tullut toisenlainen käsitys, niin sitten viestinnässä ja ulosannissa lienee ollut jotain pielessä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Sinulla on erikoinen tapa poistaa joitain kirjoituksia. Minä kommentoin sinun kirjoitustasi Merja Kyllösestä. Kirjoituksesi oli totaalinen väärinkäsitys ja tahallinen. Kirjoitukseni oli aivan asiallisesti argumentoitu, mutta sen suurin virhe oli sen erimielisyys sinun Kyllöseen kohdistama v-tyyli. Eipä tämäkään kirjoitus kauan "plokissasi" ole.
Mutta miksi sitten yleensä kirjoitat kun et näköjään siedä eri mieltä kanssasi olevien kirjoituksia?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Reijo hyvä! Kuten sanottu: asiallisia kommentteja - ok. Mutta jos siellä on jotain muuta niin heitä pois))) no offense.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #61

Otetaan tähän nyt sitten vielä huumoria.

Osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=axvQiNldSFw
saa makeat naurut.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Eihän luokkatietoinen vihervasemmisto keskustele argumenteilla. Heillä on dogmit, joita he latelevat ja uskottelevat, että edustavat tieteellistä maailmankatsomusta. Rukoilen aina, että Herra Jumala, saata minut pois 1970 - 80 lukujen yliopistomaailmasta. Valitettavasti en voi, koska näen jatkuvasti näitä - jo vanhentuneita - marxilaisia papukaijoja suomalaisen yhteiskunnan erilaisissa tehtävissä. He ovat vaihtaneet kylttiä, mutta kun raaputetaan keski-ikäinen "sivistys" pois, pohjalla paistaa Paavo Lipposen sanoin "ikuisesti Neuvostoliitolle salauskovainen".

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Hauska uskontunnustus Turpeiselta " "ikuisesti Neuvostoliitolle salauskovainen".
Kyllä se siitä!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Selvästikin jotkut kommentoijat tuntevat ylpeyttä suomalaisten huligaanien rikollisesta kesäretkestä ulkomaille.

Toivottavasti huliganismin harjoittaminen toisen valtion vieraana ei vienyt kaikkia voimia loppukesän festarien läpikäymiseen kotimaassa. Niillä tosin pitää käyttäytyä siivosti, etteivät järjestysmiehet poista alueelta.

Todellisia Suomen suurlähettiläitä. Kuka heidät lähetti edustamaan maatamme ?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Yksikään nuori suomalainen ei ole syyllistynyt huliganismiin. Tämä on tietysti pettymys sinulle. Nälvinnältä putosi pohja pois ja ymmärrän kiukkusi! Olen tähän tyytyväinen (nauraa).

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Oliko Kallinen matkanjohtajana , kun noin tarkasti ilmoittaa tietävänsä, "ettei yksikään nuori suomalainen syyllistynyt huliganismiin" ?

P.S. Eivät meidän lapset vaan naapurin kakarat !

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Pekka Toivosen kommentointi saa entistä epätoivoisempia piirteitä. Perataan hänen masennuksessa kirjoittamisen toivottomia väitteitä.
1." Selvästikin jotkut kommentoijat tuntevat ylpeyttä suomalaisten huligaanien rikollisesta kesäretkestä ulkomaille."

Yhtäkään suomalaista nuorta ei tuolla "kesäretkellä" pidätetty Toivosen ja monien muiden senttarien odotuksista huolimatta. Miksi? Siksi kun ei ollut mitään aihetta. Saksa on vapaa maa ja siellä saa osoittaa mieltään. Ainoastaan hulinointi on kiellettyä. Nyt on käynyt niin somasti, että Toivonen hengenheimolaisineen kaipaa muualle maailmaan ja tässä yhteydessä myös Suomeen Putinin Venäjän meininkiä. Siellä mielenosoituksesta saa putkaa, linnaa ja vankeutta. Lisäksi tulee venäläisen mittapuun mukaan vielä roimat sakot.

2. "Toivottavasti huliganismin harjoittaminen toisen valtion vieraana ei vienyt kaikkia voimia loppukesän festarien läpikäymiseen kotimaassa. Niillä tosin pitää käyttäytyä siivosti, etteivät järjestysmiehet poista alueelta."

Pettymyksesi on kova. Kyllä se ottaa päähän kun osoitetaan mieltä sivistyneesti käyttäytymällä. Onko kyse siitä, että et tiedä mitä mainitsemani käyttäytyminen on? Onko tapa outo sinun tuttaviesi keskuudessa?

3. "Todellisia Suomen suurlähettiläitä. Kuka heidät lähetti edustamaan maatamme ?"

Hyvin nuo nuoret edustivat maatamme. Yhtään valitusta ei ole kuulunut. Suurimmat vaikerrukset tulivat tämän ketjun aloittajalta Luukkaselta ja hänen myötäjuoksijoiltaan. Ymmärrän toki teidän pettymyksenne, mutta en ole siitä pahoillani.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei kai Kallinen tosissaan väitä, että Saksassa rikosten selvittämisprosentti on tasan 100 % ?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Missä minä olen noin väittänyt?
Miksi sinua harmittaa kun suomalaisia nuoria ei ole edes
epäilty hulinnoinista?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ei pidä jäädä tuleen makaamaan. On lähdettävä liikkeelle.

Tarvitaan tarinoita mielenosoituksista.

Mikä on miekalla rikottu, on miekalla korjattava - niin on sanottu, mutta kirjoituksilla päästään tulokseen rauhanomaisesti.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

On syytä palata Luukkasen alkuperäisen kirjoituksen teemoihin. Aloitan tästä.
” Vuonna 1987 perustettua Vihreää liittoa on ounasteltu tämän ympäristöterrorismin poliittiseksi siiveksi ja sen suhdetta väkivaltaan on epäilty läheiseksi.”
Tämä väite on vain Luukkasen spekulaatiota joissa pyritään perusteettomasti leimaamaan laillisen puolueen toiminta ”ounastelemalla” terroristijärjestöksi”.

Luukkaselta voi kysyä, että keitä nämä muut ”ounastelijat” ovat?
Esimerkiksi vihreiden virallisessa julistuksessa mainitaan, että konfliktit pitäisi torjua ennalta: ” Erilaisten konfliktien syntyminen pitäisi pystyä ehkäisemään jo ennalta.” (https://www.vihreat.fi/vihreat-puolustus-turvallisuus). Onko nyt niin, että tuo Vihreän puolueen kannanotto on terrorismin tukemista?
Mitä vikaa tuossa näkemyksessä on?

”Vihreä liike kuten ei myöskään Vasemmistoliitto, ole koskaan todella yrittänyt vieraannuttaa itsestään suoran toiminnan ihmisiä. Mitään jyrkkää rajausta väkivaltaan, vihreään terroriin, ympäristöväkivaltaan ja anarkiaan ei ole ikinä tehty. Ikinä. Tosimielessä. Vihreän liikkeen ja vasemmistoliiton suhde näihin ”äkkijyrkkiin veljiin ja sisariin” on ollut johdonmukaisen ambivalentti.”
Väite on täysin väärä. Missä mainitsemasi poliittiset ryhmät ovat kannustaneet vaikkapa ympäristöväkivaltaan?

Luukkasen linja jatkuu. ” Vihreiden/Vasemmistoliiton kainostelu terrorismin ja suoran toiminnan on ollut hämmästyttävää ja pelottavaa.” Luukkasen lukutaidossa ja ymmärryksessä on ongelmia. Hän keksii ensin epätotuuden ja käy sitten sitä vastaan taistelua. Taistelu muistuttaa elävästi Don Quijotea. Luukkasen hevosen nimi on Perussuomalaiset ja aseenkantajana hänellä on persujen Sancho Panza, Olli Immonen jolla on aina luotettavana apurinaan, Jesse Torniainen oikein valokuvia myöten. Selvää jälkeä tulee.

” Osallistujat ovat kieltäneet osallistuneensa mihinkään huliganismiin.” Osallistuivat he? Eivät, mutta sekö sinua ja muita persujen myötäjuoksijoita harmittaa?

”Ketään näistä opintoretkellä osallistunutta ei ole tuomittu näiden puolueiden taholta. Kellekään ei ehdoteta kurinpitotoimia. Heille ei ole vaadittu eroa tai edes mietiskelyä siitä oliko tämä vandalisointi ja anarkianopettelu tärkeää Suomelle.”

Luukkanen vaatii tuomioita osallistumisesta. Ei osallistumisessa ole mitään laitonta. Nämä suomalaiset kymmenen nuorta eivät syyllistyneet mihinkään rikolliseen tekoon. Kukaan muu kuin luukkaslaiset eivät ole tätä väittäneet. Syynä on vain vilkas mielikuvitus ja pettymyksen kun unelma rikollisesta toiminnasta, josta voisi syyttää muita ei toteutunut. Ymmärrän harmituksen, olen siitä kuitenkin hyvilläni!

Minusta olisi nyt hyvä, että perussuomalaiset voisivat uusia omia ohjelmallisia ja viihteellisiä tapahtumia Helsingissä. Tynkkynen järjesti Tuomiokirkon portailla ruoskintatilaisuuuden. Ruoskittavana oli siis Tynkkynen. Miksi tätä ei jatketa. Siinä sitä olisi jos ei leipää mutta ainakin sirkushuvia. Onko persuissa oikein ruoskimisen opettajia palkattuna, vai mistä on kysymys?

Luukkasen antama linkki jonka sisältö on hänen mielestään ala-arvoinen kannattaa katsoa.(http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005287160.html). Siinä europarlamentaarikko Merja Kyllönen ja kansanedustaja Mikko Kärnä ovat asiallisesti ottaen samaa mieltä vastatessaan Hesarin toimittajien kysymyksiin ko. mielenosoituksesta. Luukkanen ei kerro mikä tuossa haastattelussa oli ala-arvoista. Vai onko niin, että haastattelijat ja haastatellut olivat ala-arvoisia?

Lopuksi. Luukkanen pyrkii leimaamaan lailliset puolueet ja nuorisojärjestöt terroristeiksi. Miksi et kommentoi persujen selvää yhteyttä uusnatsien toimintaan?

Persujen uuden puheenjohtajan eräs kommentti on paljoa puhuva. ”Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.”
Oletko samaa mieltä Mestarisi kanssa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset