Arto Luukkanen

Epäilen Pekka Haavistoa vihapuheesta

Epäilen, että tänään 14.7. 2017, noin klo 8.35 vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto lausui radiossa Yle 1 (Porista) raskauttavaa ja erääseen suomalaiseen ihmisryhmään liittyvää vihapuhetta.

Hänen mukaansa Sininen Tulevaisuuden käsitysten mukaan heillä olisi mahdollisesti vähemmän ”ihmisvihaa” kuin perussuomalaisilla.

Oli syvähuolestuttavaa, että niin haastattelun toimittaja kuin myös presidenttiehdokas Matti Vanhanen eivät reagoineet kyseiseen lauseeseen.

Muodollisesti Haaviston "lainaama" väittämä ja sivulause sisälsi ajatuksen, että PS puolue edustaa faktuaalisesti ihmisvihaa. Se, että kyseinen lause livautetaan noin vain korostaa lausuman raskauttavuutta. Se on sitä piilovaikuttamista ja poliittista demonisoimista pahimmillaan.

Epäilen, että kysymyksessä oli leimaavaa ja vihaa yllyttävää puhetta, joka Euroopan neuvoston ministerikomitean suositusten mukaan (R 97 20) on määritelty seuraavasti: ”vihapuhetta ovat kaikki ilmaisumuodot, jotka levittävät, lietsovat, edistävät tai oikeuttavat etnistä vihaa, ulkomaalaisvastaisuutta, antisemitismiä tai muuta vihaa, joka pohjautuu suvaitsemattomuuteen”.

Nyt kohteena oli Suomessa asuva ihmisryhmä ja laillinen poliittinen puolue, joka toimii eduskunnassa. On siksi epäiltävä, että Haaviston lausumassa oli määritelmän mukaista ”vihaa, joka perustuu suvaitsemattomuuteen”. Syyttäminen jotain ihmisryhmää ihmisvihasta on juuri tällaista vihapuhetta, joka perustuu suvaitsemattomuuteen.

Valtakunnansyyttäjäviraston johtama työryhmän lausuman raportin mukaisesti (21.12.2012) on todettava seuraavaa: …

epäilen, että Haaviston lausuma täyttää myös Rikoslaki 11 luku10 § tarkoittaman tai sen kvalifioidun tekomuodon (Rikoslaki 11 luku 10a §).

Epäilen, että lausumien kohdistuessa yhteen tai useampaan yksilöitävissä olevaan henkilöön kysymykseen voivat tulla kunnianloukkausrikos (Rikoslaki 24 luku 9 ja 10 §) tai laiton uhkaus (Rikoslaki 25 luku 8 §).

Vielä kerran, epäilen siis vihreiden Haavistoa viharikoksesta.

Viharikoksen määritelmä täyttyy jo silloin, jos tekijä olettaa uhrin tai uhrien ts. viitattavan poliittisen ryhmän kuuluvan johonkin yllämainituista viiteryhmistä.

Haaviston väittämä PS puolueesta, joka muka harjoittaisi ihmisvihaa, on raskauttava siksi, että kysymyksessä on Suomessa asuva ihmisryhmä, poliittinen ryhmä ja vähemmistö.  On epäiltävä, että Haaviston lausuma vaarantaa tähän ryhmään kuuluvien asemaa, ihmisarvoa, oikeuksia ja turvallisuutta tavalla, joka usein ylittää vastaavantyyppisen keskimääräisrikoksen edustaman haitan.

Epäiltävä rikos saattaa herättää uhrissaan vakavia pelkotiloja, koska tämän ryhmän jäsen ei ole joutunut rikoksen uhriksi sattumalta, vaan sellaisen yleensä näkyvän ominaisuutensa vuoksi, poliittisen sitoutumisensa vuoksi, joka altistaa hänet mahdollisesti jatkossakin vihapuheen ja syrjinnän kohteeksi.

Haaviston radiossa esittämä mahdollinen vihapuhe liittyy myös suomettuneeseen suomalaiseen poliittiseen traditioon ja sisältää myös aimo annoksen stalinistista poliittista jargonia.

Suomessa on poliittinen syrjintä on maan tapa

Rähmälläänolon vuosina kokoomus ja isänmaallisuus oli leimattu neuvostovastaisiksi ilmiöiksi. Ne eivät päässeet hallitukseen ”yleisistä syistä” eikä niillä, jotka oli leimattu ”neuvostovastaisiksi” tai ”oikeistolaisiksi” ollut poliittista tulevaisuutta.

Tapa eristää ja syrjiä ei ollut uusi; 1920-1930 luvuilla kohteena oli maan vasemmisto ja vielä 1980-luvulle saakka SMP oli ulkopoliittisesti ”epäilyttävä”.

Kekkosen ajan jälkeisessä poliittisessa normalisaatioprosessissa nämä leimakirveet unohdettiin – pääasiana oli se, että kaikki poliittiset puolueet edustavat laillisia ja hyväksyttyjä mielipiteitä, eikä ketään voinut eristää, syrjiä, leimata tai työntää marginaaliin poliittisen vakaumuksen takia.

Haaviston käyttämässä termistössä on myös stalinismista tuttuja termejä, joissa käytettiin sanoja ”kansan vihollinen” tai ”ihmiskunnan vihollinen”. Viimeinen sana liittyy myös lakitekniseen termiin ”hostis humani generis”, joka on erityisen raskauttava.

Miksi laillisuutta kannattaa vaalia – myös presidenttiehdokkaan?

Miksi Haavistoa kannattaa epäillä?

Yleisen lainkuuliaisuuden ja sen takia, että lausuja on erään suomalaisen poliittisen puolueen presidenttiehdokas. Pekan lainkuuliaisuudella on merkitystä ja siksi tätä asiaa kannattaa tutkia.

VIhreiden täytyy valita.

EI voi olla vanhuksia hoivaava järkipuolue ja samaan aikaan harjoittaa vihapuhetta. Väkivaltaa,  anarkismia ja vihapuhetta pitää vastustaa aina. Erityisesti presidenttiehdokkaalle laillisuuden vaatimus ja kaikkien poliittisten, demokraattiseen järjestelmäämme sitoutuneiden puolueiden asiallinen kohtelu ovat ja niiden pitäisi olla itsestäänselvyyksiä.   

Se on suomalainen linja.

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. Uskon, että Pekka Haavisto luettuaan tämän pahoittelee sanojaan ja kertoo, että ei enää tulevaisuudessa syyllisty viharikokseen. Ehkä kysymys oli lapsuksesta – ei vihaatihkuvasta poliittisesta lausunnosta?  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (179 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Haavisto: "...tullaan seuraamaan sitä miten ST poikkeaa...he sanovat että heillä on vähemmän ihmisvihaa...."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Haavisto siis sanoi että ....he (ST) sanovat että heillä on vähemmän ihmisvihaa...
Arto Luukanen. Sinä vaivaat Puheenvuoron lukijoita nonsensjutulla. Ehkä tarkoituksesi on paukuttaa tyhjää tynnyriä silloin kun persueliitin jäsen, Juho Eerola, on syyllistynyt oikeaan vihakäytöksen esikuvana olemiseen.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Luukanen nyt muutoinkin tuppaa puhumaan tyhjiä ja järjettömiä. Irrottelee lauseenpätkiä asianyhteydestään itselleen sopivalla tavalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #98

Jotenkin Luukkasen retoriikka on toistoa siitä retoriikasta mitä Toimi Kankaanniemi käytti, kun hän pyrki perussuomalaisiin. Varmasti Luukkasella on samat mielessä.

Meikäläisille nämä sanat ja tämä retoriikka on tyhjää kolinaa, mutta asiaansa uskoville islamfoobikoille tämä puhe kolahtaa ja se on kuin kipinän iskemistä kuivaan taulaan. Varmasti Luukkanen menestyy pyrkimyksissään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #101

Jossain vaiheessa ehkä PS ohjaa väkensä Niinistön tai Haaviston taakse. Arto ehkä kauskantoisesti lobbaa Niinistöä. Koittaa rakentaa vihollisuutta Haavistoon päin.

Käyttäjän maarnela kuva
Ari Maarnela

Olikos se oikeasti niin, että jos naapuripuolueessa on vihaeksperttejä, niin se oikeuttaisi myös muut siihen. Perustelujen mukaan, jos siis naapuri puukottaa naapurinsa, niin toinen naapuri saa (vain) lyödä naapuriaan ilman seuraamuksia, koskapa toinen naapuri on jo syyllistynyt suurempaan rikokseen?

htfria .

Arto. Vaikka perustuslaki yhdenvertaisuuslaki ja kansainväliset sopimukset antavat samanlaisen suojan syrjimistä ja eriarvoista kohtelua vastaan niin uskonnon kuin vakaumuksen perusteella niin kun kyse on vihapuheesta tai kiihotuksesta kansanrynmää vastaan säädetyillä laeilla ei ole merkitystä.

On täysin sallittua luonnehtia ihmisryhmää vakaumuksen perusteella seuraavasti: persut ovat analfabeetteja imbesillejä, jotka sikiävät sekkujensa kanssa.
Jos tuosta tekee ilmoituksen poliisille poliisi ei tutki ja jos poliisin toiminnasta tekee valituksen eduskunnan oikeusasiamiehelle tai yhdenvertaisuusvaltuutetulle he hyväksyvät poliisin menettelyn.

Mutta auta armias jos vaihda yhden sanan tuohon litaniaan:
muslimit(tai joku muu uskonnollinen ryhmä) ovat analfabeetteja imbesillejä, jotka sikiävät sekkujensa kanssa.
Siinä siunatun sekunnilla olet syyllistynyt vihapuheeseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan ja poliisiakin kiinnostaa kovasti.

Perustuslaki
Perusoikeudet
6 §
Yhdenvertaisuus

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Niin varmaan.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Eikö täällä enää pidäkään kirjoittaa omalla nimellä? Olen nähtävästi väärällä palstalla...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #144

Kyllä ilman nimeäkin pääsee läpi jos bloginpitäjä sen sallii. Minulla on tapana hylätä trollit, mutta kaiken maailman dosenteilla ei näemmä ole.

Jari Ikonen

erittäin pätevä kirjoitus ja aukottomasti perusteltu. Rikosilmoitus vain vireille niin tuleepahan tällaiseenkin "käänteiseen" vihapuheeseen viranomaisen (poliisin/syyttäjän) rajanveto.

Mukavaa olisi myös nähdä käytännössä mitä sellainen presidentin ilmoittama "Aktiivinen katuminen" prosessin aikana tai sen jälkeen oikein tarkoittaa.

Lisäksi oli mukavaa nähdä kiemurtelu millä tämä tulkitaan tutkimatta tai syyttämättä jättämispäätöksessä.

Vertailun vuoksi voisi jokainen järkevä miettiä mikä jeesustelu seuraisi jos Halla-Aho tämmöisiä puhelisi

Käyttäjän ArjaNikali kuva
Arja Nikali

Jos joku (Pekka Haavisto) kertoo kuulleensa jonkun (sininen tulevaisuus -puolueen jäsenen) sanoneen, että heillä on vähemmän vihapuhetta kuin jollain muulla (perussuomalaisilla), miten tällainen kuullun kertominen on vihapuhetta? Sitä pitäisi kyllä Arto Luukkasenkin kysyä itseltään ja mielellään selittää artikkelinsa lukijoillekin. - Tottakai seuraisi vaikka minkälaista jeesustelua, jos Halla-aho toteaisi, että sininen tulevaisuus -puolueella on vähemmän vihapuhetta kuin perusssuomalaisilla, joihin Halla-aho kuuluu.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kyseessä on kisa, jonka voittaa se, kuka keksii törkeimmän haukkumatermin perussuomalaisista. Ihmisviha on hieno suomen kielen sana lauseena, kielenpäässä, sanottaessa oikeaan sävyyn ja sopivalla kehonkielellä, konnotatiivisinä merkityksineen ja joka tullee täten leviämään yleiseen käyttöön tiettyjen henkilöiden taholta.

Käyttäjän ossikurkisuonio kuva
Ossi Kurki-Suonio

Sanatarkka sitaatti oli: "he sanovat, että heillä on vähemmän ihmisvihaa". Viitannee esimerkiksi uv-ryhmän vpj. Tiina Elovaaran blogiin, jossa sanotaan: "Emme hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta."

Haavisto ei täsmentänyt, mihin vertasi, mutta olet oikeassa, että todennäköisimmin juuri perussuomalaisiin. Siihen Sininen tulevaisuus on itseään koko ajan verrannut. Tuntuu, että puolueessa on kova tarve selittää, että he ovat perussuomalaisempia kuin perussuomalaiset.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Jos persuja ei mainita nimeltä, niin missä rikos?

Käyttäjän maarnela kuva
Ari Maarnela

Äitini - 94V - lähti käymään yksin Hakaniemen torilla. Kolme kansallispuvun omaisiin vaatteisiin pukeutunutta apinaa yritti ryöstää hänet. Saavuttuuaan kotiin, hänen ovikelloaan soitti kaksi tummiin suoriin housuihin ja valkeaan kauluspaitaan pukeutunutta apinaa. He yrttivät huijata häntä. Missä rikos? Ei missään, koska apinat eläiminä ovat syyntakeettomia.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos haluaa käyttää vastasuuntaan lempinimiä sopivia ovat kukkahattu, vihervassari ja suvakki. Moisten käyttö presidenttiehdokkaalta ei välttämättä olisi silti fiksua. Ihmisvihaajan vastinetta taas en edes yritä keksiä sen verran härski sana on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta mutta. Haavisto ei sanonut sinun puoluetynkääsi ihmisvihaajaksi. Arto Luukasen blogi on kouluesimerkki olkiukosta.
Olkiukkoilu on epäisänmaallista harhautusta. Kuinka te viitsitte. Hyi.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ihmisvihaa persuista löytyy yllin kyllin. PS oli hallituksessa päättämässä leikkauksista jotka kohdistuivat kaikkein köyhimpiin. Tuo jos mikä on ihmisvihaa.

Käyttäjän TeroLeikkil1 kuva
Tero Leikkilä

Ihmisvihaa on sekin, ettei leikata, vaikka elämme yli varojemme. Sillä menolla köyhät joutuvat lopulta kerjuulle ja katuojaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ovatko he sanoneet näin vai keksiikö Haavisto omia?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Vähäisemmästä ihmisvastaisuudesta, mittatikkua yksilöimättä, on Sininen Tulevaisuus eduskuntaryhmänsä yksittäisten jäsenten kannanotoissa puhunut, esim. Jussi Niinistö. Linkki löytyy alempaa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Eläinviha on pahempaa koska eläin ei yleensä osaa puolustautua.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Yli-ihminen suojelee ihmistä eikä hyväksy että Dianapuiston Dianaa sanotaan rumaksi.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Mutta Arto. Etkö sinä tiedä, että "vähemmistöllä" tarkoitetaan vain ulkomaalaisia miesjohtoisia ryhmittymiä kokonaisuutena. Vähemmistö ei esimerkiksi ole ulkomaalaisryhmän naiset, saatika persut. Joku raja.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö sinun pitäisi epäillä Tiina Elovaaraa, jos Haavisto kerran siteerasi häntä?

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Miten sinä Arto parantaisit yhteiskuntamme toimintaa ja meidän ihmisten elämää että eläisimme sovussa ja rauhassa paremmin toistemme kanssa?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

tehkää toisillenne siten kuten haluaisitte itsellenne tehtävän...ei ole minun keksimä ajatus vaan sen ihan oikean Mestarin)))

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Mestarista en tiedä, enkä tuosta halustakaan aina, me ihmiset kun usein halutaan erilaisia asioita vaikka on samat elämän perustarpeet.

Mutta kysymys oli tehty vakavasti, koska kyseessä on vakava asia;

Miten sinä Arto parantaisit yhteiskuntamme toimintaa ja meidän ihmisten elämää että eläisimme sovussa ja rauhassa paremmin toistemme kanssa?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--Väkivaltaa, anarkismia ja vihapuhetta pitää vastustaa aina.

Anarkismikin on laillinen poliittinen ideologia.

Käyttäjän TeroLeikkil1 kuva
Tero Leikkilä

Kai kansallissosialismikin on laillinen poliittinen ideologia? Vai eikö? Jos ei ole, se vasta outoa onkin, kun kuitenkin kommunismi ja anarkismi ovat. Vaikka esim kommunismi on tappanut 100 miljoonaa ihmistä. Silti mielestäni näitä kaikkia kolmea pitää vastustaa, kuten myös sosiaalidemokratiaa ja kokoomuslaisuutta.

Siis se, että joku ideologia on laillinen ja poliittinen, ei kai voi olla este sen vastustamiselle? Saahan perussuomalaisuuttakin vastustaa, vaikka sen vastustaminen on äärimmäisen tyhmää.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Onko perussuomalaisilla ideologia?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #42

"Onko perussuomalaisilla ideologia?"
................

On toki. Ras..... siis maahanmuuttokriittisyys.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Epäileekö Luukkanen Sinistä Tulevaisuutta myös vihapuheesta? Johdonmukaistahan tuo olisi, koska Haavisto yksinkertaisesti kertasi, verrokkeja yksilöimättä, esimerkiksi Jussi Niinistön avauksia.

http://jussiniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2389...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

ST nyt on täynnä henkilöitä jotka ovat erimieltä tuoreen periaateohjelmansa kanssa mikä on saavutus sinänsä. Eritt. "Kunnioitamme ihmisoikeuksia, emmekä hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta." on ristiriidassa poppoon kantojen kanssa varsinkin seksuaalivähemmistöjen suuntaan joten Haavisto teki itsestään hölmön sanoessaan porukasta yhtään mitään.

http://sampoterho.fi/?p=3881

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Suppeasta, pelkästään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkökulmasta ST ja PS kietoutuvat samaan piukkaan nutturaan Kd:n kera, kunnes mahdollisesti reaalipolitiikassa osoittavat eronsa. Siihen on mahdollisuus jo tulevana syksynä. Jokaisella näistä kolmesta eduskuntaryhmästä on telaketjukonservatiivinsa. Tämä on siis henkilökohtainen kanta. Haavisto ei edelleenkään yksilöinyt perussuomalaisia, totesi vain ST:n väitteet, joissa niissäkään perussuomalaisia ei ole nimetty vertailukohteeksi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #27

Tuossa ei ole vielä rahtustakaan reaalipolitiikkaa, ainoastaan ryvettyneen maineen paikkausyritystä seksuaalivähemmistöjen suhteen. On hyvä, että nuorpersujen ääni kuuluu tässä paremmin, mutta transfobian suhteen heilläkin on rutkasti korjattavaa.

Olen todennut linkkaamastasi Halla-ahon arviosta jo aiemmin ja totean taas: ans kattoo. Jos PS haluaa pitää "arvokonservatiiviset" kannattajansa, pitää Halla-ahonkin heille kumartaa, ellei sitten opettele niiaamaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #31

Itse en tunne ainuttakaan ns. arvokonservatiivia, mutta reaalipolitiikkaa ja demokratiaa kai olisi, että tästäkin aiheesta etsitään tarvittaessa jäsenistön kanta esiin. Sekin on varmaa, että vaikka esim. Huhtasaari on näkyvä hahmo, ei hän Soinin tavoin laita omia mielipiteitään muiden pakoksi, kuten ei Halla-ahokaan. Ero ST:hen on myös siinä, että jos he nyt laittavat moisia mahtipontisia ja liberaaleja lauseita opinkappaleikseen, tulisi niitä sitten kai noudattaakin.

Jos kenttä, jäsenistö olisi ultrakonservatiivista ensimmäinen ristiriita olisi Halla-aho itse, siviilipalvelusmies.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #27

Ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on avioliittolain uudistuksen Soiniakin voimakkaampi vastustaja. En usko suhtautumisen seksuaalisen tai sukupuolisen vähemmistön oikeuksiin kohentuvan yhtään Perussuomalaisissa Soinin poistuttua. Sen sijaan ST:n puolella on toivoa: Soini on ST:ssä rivijäsenenä ja varsinkin sen jälkeen, kun Soini luopuu aktiivipolitiikasta, ST voi tehdä käännöksen suvaitsevampaan suuntaan.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #60
Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #60

Halla-aho kyllä jo sanoi, että seksuaalivähemmistöjen asiat saavat jatkossa olla omantunnon kysymyksiä. Eli Huhtasaari saa olla eri mieltä vaikkapa Arja Juvosen ja Ville Tavion kanssa, jotka jo Soinia uhmaten äänestivät tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #65

Huhtasaari ei ole mikään yksinäinen tai erillinen ilmiö tynkäpersuissa. Siellä on vahva kristillinen ) merkityksessä poliittinen ja arvokonservatiivinen ) fraktio. Esim Niikko ja täällä kirjoittava Kalle Erkkilä kuuluu siihen. Molemmat pahaksuvat prideä yms.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #94

Niinkuin Halla-aho sanoi meillä on erilaisia ihmisiä puolueessa se mikä meitä yhdistää on maahanmuuttokriittisyys ja EU-kriittisyys.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #94

Totta kai Sini näin on. Ja ST:stä löytyy Soini, Pentti "hauveli"Oinonen, Saarakkala, kristillisistä loikannut Elo, Lea Mäkipää. Ja toista kantaa edustaa Tiina Elovaara.

Pointti on, että jokainen voi jatkossa olla omaa mieltään, niin kuin muissakin puolueissa. Keskustassa ja Kokoomuksessakin on konservatiiveja ja arvoliberaaleja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #97

Se on tietysti hyvä asia. Mutta vasemmalta tai vihreästä suunnasta löytyy puolueita joita ei käytetä homofoobisen maailmankuvan rummuttamiseen eikä myöskään evoluutioteorian hylkäämistä vaativia k...päitä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"epäilen, että Haaviston lausuma täyttää myös Rikoslaki 11 luku10 § tarkoittaman tai sen kvalifioidun tekomuodon (Rikoslaki 11 luku 10a §)."

Eikö olisi syytä kääntyä mitä pikimmiten viranomaisten puoleen, jotta moinen epäily ei kalva mieltäsi. Tai edes perussuomalaisten omien juristien, onhan heitä kansanedustajinakin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eikö Eläimet ensin -puolue ole ihmisvihamielisyyden kärkikaartia Suomessa?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Perussuomalaiset ei ole ihmisvihaajia. Olemme maahanmuuttokriitisiä.
Eikö Pekka Haavisto ole ihmisvihaaja joka syyttää näin perussuomalaisten ryhmää?
Missä on suvaitsevaisuus? Ihmisarvo on jakamaton. Meillä vaan ei ole varaa elättää kaikkia köyhiä. Maailmassa on miljardeja köyhiä.
Suomi velkaantuu ja meillä ei ole varaa elättää kaikkia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Noh jos te olette maahanmuuttokriittisiä miksi lähetätte niin paljon vihapostia esim sinisille ja sitä ennen yhdessä sinisten kanssa esim Marjaana Toiviaiselle tai Jessikka Arolle.
Taisi olla ulahdus ja kalahdus jonka aiheutti tämä Haaviston ei edes persutynkää maininnut luonnehdinta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sini, miksi syytät minua vihapostista? Jotain vihaisia kirjoituksia kirjoittelin, kun olin tilanteesta hämmentynyt, mutta kenellekään en ole sähköpostiin laittanut kakkaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Persupuolueen historia linkittyy hommalla opetettujen bannonilaisten vihapuhestrategioiden käyttöönottoon ja lanseeraamiseen. En syytä sinua henkilönä mutta olet valinnut puolueen joka jakautumisen jälkeen entistä vahvemmin linkittyy vihapuheeseen.
Puolueenne Eerola on viimeksi ollut tapetilla kehuskeltuaan sylkemistään romanikerjäläisille.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

En todellakaan. Tämäkin blogimerkintä menee bannonilaen oppikirjan mukaan ja on tyypillinen olkiukko.
Olkiukissa rakennetataan vastustajan suuhun tekaistu sanoma jota vastaan sitten käydään kynän miekalla.
Tällä viikolla on Juho Eerola jäänyt kiinni vihakäytösesimerkin jakamisesta vallan huipulta. Samaan aikaan Luukkanen tekaisee jutun missä se että Haavisto siteeraa STlausuntoa jossa kuvaavaavat itseään ei ihmisvihaajina. Tästä vääntyy olkiukko jossa muka Haavisto olisi syyllistynyt vihapuheeseen.
Mennään siis 100% falskilla retoriikalla koska halutaan murtaa länsi. Ilman henkistä rehellisyyttä vapauteen ja vastuuseen perustuva yhteiskunta luhistuu. Olen muistavinani sinustakin aikaisemmin että tykkäsit vähän kierosta ilmaisusta. Vaikka olet muuttanut tyyliäsi kiitettävästi sorrut vieläkin siihen että esim tässä myötäilet ja vahvistat olkiukkoa. Olkiukkoilu on luotu lännen kaatamiseksi ja ihmisten luontaisen sopuisuuden rikkomiseksi. Myös outo kysymyksesi josko minä yleistän rasistisesti on samaa sarjaa.
En yleistä. Olen tässä eritellyt koko ajan mistä puhun. Olen oikeasti huolissani että aikuiset miehet kuten Luukkanen lähtee olkiukkoilemaan ja pahaa tarkoittavaan näpertelyyn jossa on kevytmielinen ja kaikkea länsimaista tolkkua rienaava ote. Olkiukkoilu on totuuteen ja oikeamielisyyteen pyrkimisen vastakohta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #74

"Olen muistavinani sinustakin aikaisemmin että tykkäsit vähän kierosta ilmaisusta."
Sini, ei sinun muistissasi ole mitään vikaa, olettaisin. Sitä kutsutaan kuitenkin savolaisuudeksi eikä kieroudeksi.

Muutoin olen havaitsevinani, että sinulla on vahvoja ihmisiä ryhmitteleviä mielikuvia, etten sanoisi viholliskuvia. Siihen viittasin yleistykselläkin.
Esimerkiksi minä en ole moisia bannonilaisia oppikirjoja tavannut, mitä sinä tunnut lukevan ihan liikaakin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #81

Et siis ole ollut hommaforumilla. Siellä niitä eliittiklopit tyyppiä Turkkila ajoivat niitä sisään. Olkiukkoilu, uhruituminen, mukanationalismi jne. Koko projekti on elitistinen mutta tarkoitus on hyödyntää lähiöiden ja maaseudun syrjäytyneitä miehiä. Koko alt right on eliitin projekti jolla läntisiä hyvinvaltioita ajetaan sellaiseen tilaan missä autoritäärinen hallinto pystytään juurruttamaan niihin. Tarkoitus on rikkoa solidaarinen yhteiskunta jossa kansa kunniottaa sivistystä, hyvätapaisuutta ja vapautta. Mitä roisimpaa ja vulgäärimpää sen parempi ja sitä tehokkaammin hommaforumin luoma hirviö syö pois yhteiskunnasta liima-aineet ja luottamuksen.
Mielikuvieni voimakkuus tulee siitä että solidarisoin heikkojen kanssa vahvojen valtaa vastaan. Vihervasemmisto on heikkojen puolella. Alt right haluaa usuttaa heikot toistensa kimppuun ja on putinmaisten hahmojen puolella hyvää yhteiskuntaa ja turvaa ja hyviä tapoja vastaan.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Miten maahanmuuttokriittinen liittyy vihapostiin?
Kyllähän Sinisiä on kritisoitu ja loikkarit on loikkareita. Minun nähdäkseni kuitenkin tekivät palveluksen perusuomalaisille kun nyt takinkääntäjät ja vaalilupausten rikkojat on poistuneet puolueesta.

Millaista vihapostia ja kenen toimesta vähä pitää perustella ja sinulla on tiedossa että on perussuomalainen?

Marjaana Toiviainen ei nyt toimi oikein ja estää toiminnallaan poliisia, joten Marjaana kyllä on antanut erittäin arveluttavan kuvan räyhäämisellä ja toiminnallaan. Silti en vihapuhetta hyväksy häntäkään kohtaan, vaikka ei toimii vastoin kunnon kansalaisen tapoja.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #34

"Miten maahanmuuttokriittinen liittyy vihapostiin?"

Vain perussuomalainen pystyy kysymään tämmöistä naama peruslukemilla. Kilpinen voi aloittaa aiheeseen tutustumisen vaikkapa tästä Ylen tuoreesta jutusta:
https://yle.fi/uutiset/3-9721659

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Perussuomalaiset ei ole ihmisvihaajia. Olemme maahanmuuttokriitisiä."
..............

No mutta eihän Pekka Haavistokaan ole Persujen vihaaja, hän on vain Persukriittinen :)

Onpas huvittava blogikirjoitus.

Eikö nää persut keksi mitään oikeaa kritisoitavaa kun täytyy tehdä kärpäsestä härkänen?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Jos haluat lisää maahanmuuttajia. Pitää kertoa mistä rahat?

Vihaatko suomalaisia kun haluat kurjistaa suomalaisten oloja?

Ymmärrätkö että valtion budjetti nolla summa peliä jos maahanmuuttajille laitetaan rahaa se on muualta pois.
Haluatko vähentää vanhuksilta?
Haluatko vähentää lapsilta?
Haluatko vähentää työttömiltä?
Haluatko vähentää sairailta?
Haluatko vähentää köyhiltä?
Ymmärrätkö Suomi velkaantuu ja EU seuraa velkaantumista?
Ymmärrätkö jos otetaan liian paljon maahanmuuttajia seuraa Rinkeby/Rosengård -ilmiö?
Haluatko että kansanjuhlia koristaa kuorma-autot? Liiallinen maahanmuuttajien ottaminen on johtanut siihen.
Riippuu tietenkin millaista Suomea haluaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #52

Oletko koskaan lukenut, kuinka maahanmuutto lisää talouskasvua? Nytkin valtiomme talous kasvaa kohisten. Toukokuussa olimme Euroopan Unionin maahanmuuttokriittisimpiin valtioihin verrattuna huomattavasti kilpailukykyisempiä. Talouskasvumme ylittää kirkkaasti myös koko EU:n keskiarvon. Talouskasvu toteutuu myös niin, että kun annamme maahanmuuttajalle, tuosta rahasta suurin osa hyödyttää kotimaista työtä välittömästi, koulutuksesta syntyy lisäksi investointipääomaa, jota hyödynnämme vanhusten, lasten, työttömien, sairaiden ja köyhien auttamiseksi tulevaisuudessa. Nyt menetämme vain vähän, mutta investointina saavutamme huomattavasti enemmän.

Kun tuemme maahanmuuttajia, maahanmuuttajat käyttävät saamansa avustukset hyödykkeisiin kotimaassa. Raha ei ohjaudu Suomesta eikä suomalaisilta pois. Jokaisessa portaassa on suomalaisia toimijoita: tilojen vuokraajat, työntekijät, ruokapalveluyrittäjät ja työntekijät, sosiaalityöntekijät, kouluttajat jne. työllistyvät, työllistävät ja saavat avustusten ansiosta elantoansa.

Huomioni kiinnittyi enemmän viimeisiin lauseisiisi. On rasistista, syrjivää ja ihmisvihamielistä vihjata, että turvapaikanhakijat ajaisivat väkijoukkoon kuorma-autoilla. Suurinta osaa yli 30 000 maahamme saapuneesta turvapaikanhakijasta ei ole syytä epäillä mistään. Alle prosentti tuosta väestä on viranomaisten valvonnassa.

Voi, kun edes tällaisessa, vihervasemmistoa kritisoivassa ihmisvihakeskustelussa malttaisitte pitää ihmisvihanne piilossa! Luukkaisella olisi edes jotain pontta sanailuillaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #67

"Oletko koskaan lukenut, kuinka maahanmuutto lisää talouskasvua? Nytkin valtiomme talous kasvaa kohisten."

Lisää kyllä kuluttajina ja valtio ottaa velkaa että saa maksettua haittamaahanmuuton kustannukset. Mitä järkeä tässä sitten mielestäsi on?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #69

Jarmo, millaista on mielestäsi haittamaahanmuutto? Mitä haittaa talouskasvusta meille on?

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa Vastaus kommenttiin #69

Olen kuullut, suorastaan tiedän, että maahanmuuttajien työllistymisprosentilla 15, vie talouskasvua lujasti miinukselle, koska näiden ylläpitokustannukset rikosseuraamuskustannuksineen ylittävät roimasti heidän tuottamansa verotulon.
Vaikka laskisimme heidän kulutuksellaan aiheuttaman lisännbruttokansantuotteeseen ja sen vaikutuksen kansantalouteen, tilanne ei muutu.
Tutustukaa Pauli Vahteran laskelmiin, niissä on faktaa, ei mielipiteitä eikä harhoja!

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #67

Talouskasvua saa aikaan myös velkarahalla. Tätä kutsutaan elvytykseksi. Tapoja taas on monia. Itse näen että järkevämpää olisi ottaa miljardi jos toinenkin lainaa vaikka suomalaisen infran parantamiseen kuin haittamaahanmuuton ympärillä hääräävän bisneksen tukemiseen.

Haittamaahanmuutto on taloudelle negatiivista, hyötymaahanmuutto positiivista. Molemmat kasvattavat toki bkt:ta ensimmäinen velkarahalla (eritt. rakentaminen) jälkimmäinen pienentäisi haluttaessa valtion velkaa. Ensimmäistä voi kutsua myös vaikka humanitaariseksi maahanmuutoksi jälkimmäistä työperäiseksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #73

Tuossa aiemmin talouskasvun voimallisuutta ällisteltiin ja ihalitiin ja kytkettiin kasvu näihin maahanmuuttaneisiin. No, tämän logiikan mukaan kaikkien lamassa olevien maiden pitäisi ottaa muutama miljoona kulkijaa. Ei taida tuo hokkus - pokkus temppu toimia ei. Siis toimii kyllä siinä mielessä, että jokaisen kulkijan on elettävä ja jostain seinästä se raha revitään jne.

Julkisen sektorin ja rahan jakaminen vaan kun ei oikeasti kasvata taloutta. Velkaa kylläkin. Jostain olis saatava siitä rahaksi vaihdettavaa omaisuutta ensin.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Rikotun_ikkunan_on...

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #67

Nämä maahanmuuttajat jotka tulevat elämään sosiaaliturvalla eivät lisää muutakuin kuluja valtiolle. Tottakai paikallisesti K kauppa voi paremmin hetken aikaa kun maahanmuuttajat ostaa, mutta siinä ei järkeä, annetaan suomalaisille köyhille he ostavat samoin jos rahaa on jakaa. Nämä VOK:it on hyviä rahasampoja yrityksille, mutta taas valtio maksaa. Jos rahaa niin laitettaisiin se suomalaisiin vanhuksiin ja
sairaisiin. Kuinka paljon on somaleita ja irakilaisia työttömiä jotka tulleet jo aikaisemmin? Jotka on töissä kuinka moni tulkkeina ja maahantulobusineksessa?

Suomen talous ei kasva sen takia että täällä maahanmuuttajia vaan siitä huolimatta.

Jos maahan päästetään paljon maahanmuuttajia, tulee ongelma lähiöitä Rinkeby/ Rosengård. Näistä maahanmuuttovoittoisista lähiöistä olemme saaneet lukea miten poliisi ei uskalla yhden partion voimin ja paloautoja kivitetään. Tällaista en halua Suomeen.
ässä uutinen 11.03.2017 Malmon Rosengårdista.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170310220008397...

Mellakoita Tukholman Rinkebyssä 21.02.2017
https://yle.fi/uutiset/3-9470881
Yle 15.05.2016 Tukholman Husbyn
Video: Kohu naapurimaissa – kuvausryhmää uhkailtiin, ja se ajettiin ulos kahvilasta Tukholman lähiössä
https://yle.fi/uutiset/3-8882844
03.03.2016 Yle
Tukholman poliisin mukaan maahanmuuttajien pakkautumista samoille alueille pitäisi välttää
https://yle.fi/uutiset/3-8713173

Miksi kansanjuhlia koristaa nykyään kuorma-autot ja betoniporsaat? Mikä muuttunut? Maahan päästetty invaasio, mikä aiheuttanut turvallisuus vajeen. Vaikka kuinka tykkää ihmistä ja kaikkien elämä on arvokas, niin omaa maan kansalaisia on suojeltava. Vaikka pelolle ei saa antaa valtaa, niin jos emme päästä maahan näin paljon maahaamuuttajia, meillä ei tarvetta koristella kansanjuhliamme kuorma-autoilla.

Myös raiskaustilastot on osoittaneet voimakasta kasvua, keitä on ollut lisäämässä määrää. Mikä on suomalisten naisten ihmisarvo?
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/272679-il...
https://yle.fi/uutiset/3-9251395
http://www.tiede.fi/keskustelu/47687/ketju/ruotsin...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/448021-no...

Sallitaanko tällaista?

Minä haluan säilyttää Suomen lintukotona, jossa on turvallista liikkua ja kokoontua ilman kuorma-autoja. En halua Ruotsin tilannetta tänne.
Suomalaiset ei arvosta hulinointia.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #67

Runsas maahanmuutto voi lisätä talouskasvua, jos

- vastaanottava maa akuutisti tarvitsee työvoimaa - siis työvoimapula on pullonkaula
- työvoiman lisätarjonta laskee työn hintaa

Suomessa ei ole työvoimapulaa eikä työehtosopimukset mahdollista palkkojen laskua.

Italiakaan ei ole kirinyt huippukasvuun vaikka siirtolaisia tursuaa joka nurkasta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Perussuomalaiset ei ole ihmisvihaajia. Olemme maahanmuuttokriitisiä.
........................

Miten luonnehtisit Hitleriä?

Oliko hän mielestäsi juutalaiskriittinen?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Maailmassa on miljardeja köyhiä ihmisiä. Meillä vaan ei ole varaa elättää kaikkia.

Oletko kuullut että Suomi velkaantuu? EU tarkkailee velanottoa.

Tuossa yllä jo kerroin muista maahanmuuton ongelmista?

Maahanmuuttovoittoiset lähiöt Rinkeby/Rosengård ja niiden kaltaiset lähiöt ja ongelmat.
Kansanjuhlien koristaminen Kuorma-autoilla.
Raiskaustilastojen hurja kasvu.

Ollaan empaattisia ja ihmisläheisiä myös omaa kansaa kohtaan ja huolehditaan kansalaistemme turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.
Ihmisarvo on jakamaton, mutta Suomeen emme voi ottaa liikaa. Meillä ei vaan ole resursseja. Pidetään huolta myös suomalaisista. Muistetaan että meillä on työttömyyttä, vanhuksia ja sairaita, jotka myös ottaa mielellään rahaa jos sitä on jaettavaksi.

Keneltä haluat säästää? Kenen ihmisarvon katsot sellaiseksi että sen voi uhrata? Miten kansanjuhlien koristeleminen kuorma-autoilla lisää ihmisarvoa?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Natseja tuomittiin rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Vankilatuomion poliittisen uransa alkuvaiheissa "nauttinut" Hitler sai siitä kimmokkeen marttyyrinuralleen.

Nobelisti Bengt Holmström väitti tv:ssä totaalisen ajattelun olevan palaamassa. Hgin yliopiston professori Aunesluoman mukaan Halla-ahon suosio nuorison pääministerinimenä on verrattavissa yleisempään eurooppalaiseen kehitykseen.

Sekä fasisimi että kommunismi siksivät korkeasti koulutettujen päissä.

Tohtori Halla-aholla lienee vasta yksi tuomio.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Onko siis asian faktat niin, että ST:n joku tai jotkut ovat sanoneet tai kirjoittaneet, että heillä on vähemmän ihmisvihaa kuin Perussuomalaisilla, ja sitten Haavisto raportoi tämän?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Luukkasen tämän kesän aikana julkaisemat kirjoitukset ovat olleet kauniisti sanottuna hämmentäviä.

Ilmeisesti Luukkanen on haistanut, että Halla-Ahon johtajakyvyt eivät riitä PS:n johtamiseen, minkä vuoksi Luukkasen reipas profiilinnosto on ollut paikallaan? Mestariksi Mestarin paikalle...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kyseessä on mitä ilmeisimmin Erittäin tärkeitä asioita, koska kirjoituksia on Oikeassa mediassakin.

https://beta.oikeamedia.com/o1-28419

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Arto Luukkasen kirjoitukset ovat oivaltavia ja teräviä. Iso, partasuu äijä, joka suomalaisessa keskustelussa uskaltaa huutaa sadun pikkutytön tavoin: "Eihän keisarilla ole vaatteita".
"Monikulttuurisuus on hyvästä, ei mulla muuta", lausui yksi ajattelija. Vain harva uskalsi huutaa ääneen: "onkohan".

Mainiota Luukkasen kirjoituksissaan on se, että hän rikkoo median hellimää myyttiä taistelusta, jossa vastakkain ovat absoluuttinen hyvä ja absoluuttinen paha. Absoluuttista hyvää edustavat esim. Pekka Haavisto, Ruotsin feministinen hallitus ja Angela Merkel. Absoluuttista pahaa edustavat puolestaan Jussi Halla-aho ja perussuomalaiset, Halla-Aho ja persut, halla-aholaiset ja kaikki heitä puolustavat.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #38

"Mainiota Luukkasen kirjoituksissaan on se, että hän rikkoo median hellimää myyttiä taistelusta, jossa vastakkain ovat absoluuttinen hyvä ja absoluuttinen paha."
........................

Persut vs. "iso paha media" jatkuu.

Media on valehteleva pahis ellei se edusta Persujen arvoja, vai kuinka?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #44

"Media on valehteleva pahis ellei se edusta Persujen arvoja, vai kuinka?"

Eihän se niin ole, vai? Käsittääkseni median tulee olla "neljäs valtiomahti" irti puoluepolitikoinnista. Pelko siitä, että edes osa mediaa edustaisi perussuomalaisia arvoja, on vallan huvittava.
Seurasin aikoinani näitä opiskelevia toimittelijoita. Hauskaa on ollut seurata heitä myöhemmin valtamedioissa. Taannoin samoja ihmisiä, Tuntemattoman sotilaan sanoin, piti sitoa puuhun, etteivät olisi lähteneet tappelemaan - tosin tässä tapauksessa luokkasotaan.
Edelleenkin, omien selvitystensä mukaan tämän toimittajahautomon oppilaista 76 % kertoo äänestävänsä vasemmistoliittoa ja vihreitä, joten Juhan mukaan he ilmeisesti ovat niitä absoluuttisia hyviksiä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #51

Laittaisitko jonkun linkin tai viitteen, mistä tuo prosenttiluku 76 on peräisin. Kiitos.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #55

Minä vastaan kirjoittajan puolesta. Se on vedetty taikurin hatusta ja eniten siitä hämmästyi taikuri itse?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #44

"Persut vs. "iso paha media" jatkuu".
Kun kotkalainen PS arvosteli raiskauksen uhrin kivittämistä maan tavan mukaan, hänet tuomittiin vihapuheesta tms.
Kun RKP-läinen HBL:ssä sanoi suomenkielisten haluavan tappaa suomenruotsalaiset, ei edes meteliä nostettu.

Media ja oikeslaitos siis kohtelevat kaikkia tasapuolisesti ?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #38

Luukkasen kirjoitukset ovat viime aikoina olleet niin oivaltavia ja teräviä, että toivon kyllä hänessä tapahtuneen kehitystä sitten teologisessa tiedekunnassa vietettyjen vuosien. Jos hänen nykyinen metodinsa on syntynyt koulutuksen perusteella, viimeinenkin uskoni teologiseen tiedekuntaan rapisi saman tien.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tämähän on vielä sellainen sotarikos / rikos ihmisyyttä vastaan joten on syytä olla erityisen pöyristynyt. Ajattelinkin olla, heti kun ehdin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

laitetaan asiallisia ja ei-henkilöön meneviä kommentteja. Eixs je?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Otsikosta lähtien ovat menneet henkilöön.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Henkilöön menevää, Arto Luukkasta kehuvaa kommenttia #38 suosittelee Arto Luukkanen.

"Arto Luukkasen kirjoitukset ovat oivaltavia ja teräviä. Iso, partasuu äijä,.."

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

vaikka henkilöön niin kohtaliaasti. ))) Seija on siitä hyvä esimerkki))) kohtelias kuin mikä)))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kiitän päivän naurusta, miten satuinkin tavoistani poiketen katsomaan ketkä suosittelivat.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Poliittinen puolue eikä sen jäsenet ole po. laissa tarkoitettu ihmisryhmä. Että sikäli.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Nyt kyllä vähättelet dosentin oivalluksia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Taisi ollakin demagoginen oivallus.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Onko tämä blogi vihapuhetta Haaviston Pekkaa kohti,
vai onko kohteena koko vihreiden ryhmä,
mitä ihmisryhmää Pekka Haavisto siis etupäässä edustaa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaa Luukkasen vaan kirjoitella Venäjän asioista, sillä silloin näissä blogeissa on ihan oikeaa asiaakin.

Mutta kun alentuu tällaiseen seiskapäivää-kirjoitteluun, niin menee niistä oikeistakin asioista maku.

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Minusta Haavisto sanoi ihan oikein, vaikkakin varmaan vahingossa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Persut voisivat laittaa tällaisen oveensa, myös Yrjönkadulle, mutta ulko-oven sisäpuolelle:

Kyltti Paavin Vatikaanin-kodin ovessa: Valittaminen kielletty!

Punavalkoinen, kieltomerkillä varustettu italiaksi kirjoitettu kyltti sisältää tarkennuksen: "Säännön rikkojat on tuomittu tuntemaan itsensä uhreiksi, kärsimään huumorintajun vähenemisestä ja ongelmanratkaisukyvyn heikkenemisestä”.

https://yle.fi/uutiset/3-9723698

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minulle ei tuo ihmisvihamielisyys oikein tullut selväksi, mitä se siis on?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Persuksi käännettynä se on ihmiskriittisyys.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos ei vihaa persuja on ihmisvihaaja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Itseasiassa kritiikki ei ole lähelläkään vihaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Se on Jarmo sitä, kun joku nimeltä mainitsematon kertoo, että vaikkapa suomalaiset olisivat potentiaalisia rikollisia tai turvallisuusuhkia tai raiskaajia. Tuon "suomalaiset" sanan tilalle laitettu mikä tahansa ihmisryhmää (kansalaisuutta, seksuaalista suuntautumista tai uskontoa jne.) kuvaava termi ei muuta asiaa. Kyse on leimaamisesta ja siten myös ihmisvihamielisyydestä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Leimaaminen ja yleistäminen perusteettomasti on tietenkin typerää, mutta tilastojen julkituominen on asiallista. Tilastoissa on yleensä vertailukohtia joista voidaan päätellä mihin pitäisi yhteiskunnassa panostaa. Mitään vihamielisyyttä ei tilastojen julkituomisessa voi olla, nehän ovat arkipäivää jokaisessa yhteiskunnassa. Taidat olla vähän lapsellinen omassa naiiviudessasi.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #77

Yli 50 000 asukkaan kaupunkeja tarkasteltaessa väkivaltarikostilastoissa kotkalaiset ovat yliedustettuina. Tästä huolimatta kotkalaiset saavat liikkua vapaasti muualla Suomessa. Pitäisikö tilastojen kaikkivoipaisuuteen uskovan Makkosen mielestä tähän tulla muutos? Mitä Makkonen päättelee kotkalaisista tämän kiistattoman tilastotiedon valossa?

Tilasto on täällä:
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/kotka-h...

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #115

Onneksi eduskunnassa on vain yksi kotkalainen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #116

Tämä yksikin kotkalainen muodostaa silti vakavan vaaran eduskunnan toiminnalle väkivaltarikosuhkansa vuoksi, senhän todistavat tilastot. Sillä ei ole merkitystä, että hän ei ole käyttäytynyt eduskunnassa väkivaltaisesti, ei yksilö voi kumota tilastoja. Olen tästä erittäin huolissani. Aikooko ps tehdä asialle jotain? Eikös puolueen nykyinen puheenjohtajakin ole sitä mieltä, että ihmisten huolia pitää kuunnella?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Isot miehet, koittakaa nyt kerätä edes hitunen arvokkuutta. Alkaa tulla mieleen lapsi, joka huutelee ja juoksee heti perään äitinsä helmoihin kertomaan, kun muut kiusaa. Vihervassareiksikin täällä jatkuvasti haukutut kestävät paljon paremmin jatkuvan pilkan ja pötypuheet.

Aiemmassa blogissaanhan Luukkanen käytti kätevää alkua vihreiden vastustajista, niin ei ole oma sanominen kyseessä:

"Vihreän liikkeen vastustajien mukaan kyseessä marginaaliryhmien puolue, joka kokoaa taakseen yleisen järjestäytyneen yhteiskunnan vastustamisen taakse seksuaalisia vähemmistöjä, aseistakieltäytyjiä, ympäristöterroristeja, ”gootteja”, katuhuligaaneja ja kaikkia yhteiskunnan ”elättejä”, jotka haluavat valtion maksavan heidän elämäntapansa aina vapaasta HKL:n kyydeistä maksuttomaan hautauspalveluun saakka."

Koko kirjoitus leimasi vihreiden ja vasemmiston nuoria. Siihen perään tällainen kirjoitus on kyllä tekopyhyyden huippu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin juuri, mutta Luukkanenkin on ajan kuvan myötä pikkuhiljaa muuttanut kirjoitustyyliään ja varsinkin aiheita.

Se on se perussuomalaisuus nyt hieman erilaista, ja sen mukaan on tyylikin valittava :)

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

On nämä kirjotukset nyt niin lapsellisia, ettei näihin edes keksi mitään järkevää sanottavaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Entä Fortumin myyntiä edeltävä tarkoitushakuinen ministerin vaihto? Pekka Haavisto ministeriksi Heidi Hautalan jälkeen..- "Haavisto ei ollut toiminut virassaan edes kokonaista kalenterikuukautta, kun jo ilmoitettiin että Fortum myisi sähkönsiirtoliiketoimintonsa kaksi viikkoa aikaisemmin perustetulle Suomi Power Networks Oy:lle".

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240091-tama-...

Ja nyt Pekka Haavisto ehdokkaana vielä presidentinvaalissa, kuinka hän kehtaa? - kysyn vaan, kaiken omaa koulutusta liioittelevan valehtelun ja siitä syntyneen kohun jälkeen?

"useiden kansainvälisten instituutioiden vieraileva tutkija ja professori",

- ja todellisuudessa vain ylioppilas. Tämä on voinut antaa mahdollisuuden kiristykseen poliittisessa toiminnassa, ainakin aihe on ollut suojelua vaativa ja hyvin arka silloin. Äänestäjiä huijattiin, mutta ehkä se silloin oli kannattavaa.

http://beta.oikeamedia.com/o1-23939

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Et Arto siis jäänyt makaamaan Pekka Haaviston radiotulitukseen, vaan läksit liikkeelle! Mitä teet yhdelle pienimmistä, teet myös minulle, kuuluu läntisen ajattelun kultainen sääntö.

Pitänee lähteä liikkeelle pohtimaan myös miksi suomalaiset eivät kykene luomaan omaa hyvinvointivaltiota, vaan leipajonoissa kituuttaa perusväkeä tuhatmäärin.

Tosin Eiran perusväki- His Master's Voice - taputtaisi päätä varmemmin jos pohtisi tohtori Halla-ahon tukena miten mamut saadaan pidettyä pois omien lapsikultien koululuokilta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aivan nykyiseen PSsään jäi pelkät päällepäsmärit joilla ei ole minkäänlaista kontaktia ihmisten oikeisiin ongelmiin saatika maalaisjärkeen. Tällaista vääntöä tyhjästä sitten suoltavat.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Ihmisten huoli on turvattomuus ja turvallisuuden tunteen menetys.
Suomen velkaatuminen
Pelko että Rinkeby /Rosengårdin kaltaiset ongelmat tulevat tänne.
Pelko terrorismista ja että joudutaan koristelemaan kuorma-autoilla kansanjuhlat.
Pelko raiskauksista, mitkä räjähdysmäisesti lisääntyneet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #92

Noitakin on mutta ihmiset yleensä murehtii läheisiään ja heidän mahdollisia tukalia tilanteita, yksinäisyyttä, masennusta, työttömyyttä jne.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #96

Voiko pelkoja poistaa?
Pelko kuuluu jotenkin ihmisenä olemiseen.
Jos ei ole mitään mitä oikeasti pelätä, ihminen keksii möröt ihan itse.

Tässä Suomen maassa on nyt niin vähän pelättävää, punkkeja, myyräkuumetta, ylipainoa, syöpää, sydän- ja verisuoinisairauksia, ilmaston lämpenemistä, Putinin uhkaa, karhuja, susia ja hirvieläinten liikenteelle aiheuttamaa uhkaa lukuunottamatta, että ihmisen pitää keksiä itselleen jostain lisää murehdittavaa.

Jotkut ottavat näköjään nämä "ylimääräiset" keksityt pelot kovin vakavasti ja pelkäävät ihan tosissaan.

Jotkut, kuten Timo Soini, Toimi Kankaanniemi ja blogisti mukaanluettuna, eivät itse pelkää, mutta näkevät nämä pelot ja päättävät käyttää niitä hyväkseen.

Timo Soini ja Toimi Kankaanpää ovat jo käyttäneet hyväkseen näitä pelkoja ja korjanneet hyödyn, mutta blogisti vasta luo näiden pelkojen avulla pohjaa tulevalle poliittiselle uralleen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Arton pöyristyminen on ymmärrettävää. Eivät persut suomalaisia ihmisiä vihaa. Ainakaan jos ovat suomalaisia jo neljännessä polvessa. Ja valkoihoisia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Eivät persut suomalaisia ihmisiä vihaa."

Paitsi jos ne suomalaiset ihmiset on asioista päättäviä ministereitä, homoja, transuja, suvakkeja, mustia, ruskeita, muslimeita, mustalaisia, vihreitä tai suomenruotsalaisia.

Niitä kaikkia pitää vihata jos haluaa tulla hyväksytyksi persupiireissä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Noita kohtaan ollaan vaan suomalaiskriitisiä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Muuten hyvä listaus, mutta siitä puuttuu vasenkätiset ja punatukkaiset. Tätä odotellessa kuunnelkaamme kaiken uhallakin https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Hannu Töyri

Minkä ikäinen Antoni Flores oli kun hän aloitti seurustelun Pekka Haaviston kanssa? Kuka tietää? Ikäeroa heillä on kuitenkin jotain kaksikymmentä vuotta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Hannu Töyri on vain kateellinen Pekka Haavistolle. Kelpaisihan tuo Hannullekin!

Ranskan presidentin vaimo on aviomiestään kaksikymmentä vuotta vanhempi. Yltääkö kateus myös tuohon seikkaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #107

Entäs Sauli ja Jenni? Ai kauhia sitäkin paria kun ovat eri ikäisiä!

Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #111

Entä jos suhde olisi alkanut 2 - 3 vuotta aikaisemmin kuin esim. wikipadiassa kerrotaan A.F ollen tuolloin 20v.? Minkä ikäinen Antonio olisi olut silloin? Miltä se kuulostaa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #132
Hannu Töyri Vastaus kommenttiin #135

Tästä on käyty keskustelua netissä aikaisemminkin ja jotkut ovat siä mieltä, että suhde alkoi 2 - 3 vuotta aikaisemmin kuin virallisesti ilmoitettu 20v.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #147

Entä sitten? Kaveri olisi siis siinäkin tapauksessa ollut 17 tai 18-vuotias. Suojaikäraja Suomessa on 16.

Käyttäjän VesaWallenius kuva
Vesa Wallenius

Hyvä, että penalin terävä kynä Arto Luukkanen nosti oikeudenmukaisuutta esille kuinka ns. suvaitsevaiset eivät itse suvaitsekaan muita ja mustamaalaavat härskisti itse toisia mikä kolahtaa kyllä jossain vaiheessa heidän omaan nilkkaansa, sillä joka toiselle kuoppaa kaivaa siihen itse lankeaa ennen pitkää.
Puhtaus puheissakin olisi jo puoli ruokaa ja oikeudenmukaisuutta sekä hyvää tahtoa.
Pahat puheet ovat silkkaa pahuutta ja vääryyttä mikä vain hajottaa ja tahraa puhujaa itseään.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

kaikki tietävät His Master's Voice -tuotemerkin logon. Mestari Halla-aho voisi omia sen puolueensa tunnukseksi, elleivät sitten Soini ja Niinistö ole ehtineet ensin.

https://www.bing.com/search?q=his+master%27s+voice...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vihapuhe hyökkää demokratiaa vastaan. Se jäljittelee spontaania vihaa ja inhoa herättääkseen pelkoa. Eli eipä tuosta Haaviston Pekasta vihapuhujaa saa kuin tekemällä muutamankin älyllisen kuperkeikan kolumnistimme tapaan. Epäilin ensin koko juttua vitsiksi, mutta ehkä se onkin sitä vihapuhetta.

Käyttäjän eskokalervo kuva
Esko Vesa

Tohtorismies höperehtii, Haavistohan lainasi Sinisen tulevaisuuden lausuntoa: "he sanovat, että heillä on vähemmän ihmisvihaa", ei ottanut itse kantaa. Lukutaito, lukutaito!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

yhteenvetona, että Pekka Haavisto ei ole pahoitellut sanojaan tai PS:n leimaamista. Ounastelin, että kun hän on vähemmistöstä niin hän olisi sensitiivinen ehkä toisten ihmisten suhteeh. Ikävä juttu - Pekan sydän näyttää olevan kylmä tässä suhteessa. Minä en ole ikinä demonisoinut Pekkaa ja vaikka hän onkin erilainen, niin immeinenhän hänkin on. Sitä erilaisuuden sietämistä ja rinnakkainelämistä tässä taas kaivattaisiin. Joten suvaitsen Pekkaa vieläkin vaikka hän ei suvaitse meitä))) Sitten tästä keskustelusta: näyttää siltä, että on vielä paljon niitä, jotka kokevat PS:n ihmisvihaajien puolueeksi. Jotkut siksi, että PS on ollut hallituksessa, jotkut toiset toisista syistä...on niin paljon vihattavaa. Näyttää, että näille perusihmisten vihaaminen on kunnon kansalaisen attribuutti. Toivotan näille rakkaille kansalaisille rakkautta ja myötätuntoa ja ennen kaikkea sitä empatian taitoa. Kylmän sydämen sijalle lämmin sydän...

Käyttäjän ArtoBrummer kuva
Arto Brummer

Oliko tämä nyt jonkinlainen monimutkaisempi versio vanhasta klassikosta: "et ole suvaitsevainen, koska et suvaitse suvaitsemattomuutta"?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Perussuomalaiset suvaitsevat suvaitsemattomia kuten monta tämän ketjun kommentoijaa.

Persuvihan oikeutus taas noudattaa amerikan poliittisessa satiirissa esiintyviä kaavoja kuten

i don't know for a fact but i know it's true (Bill Mahler)

Truthiness = is the belief or assertion that a particular statement is true based on the intuition or perceptions of some individual or individuals, without regard to evidence, logic, intellectual examination, or facts. (Stephen Colbert)

joita voisi viljellä Suomessakin vihervasemmiston hörhöjä vastaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Luukkanen on kyllä draamakuningatarten eliittiä :D

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Luukkanen on kyllä draamakuningatarten eliittiä :D"

Luukkasen "persuilut" on lähinnä suunsoittoa ja viihdettä, vaikka persut taitaa ottaa ne kyllä vakavasti. Positiivista tässä on ainakin se että Luukkasen huumorintajussa ei ole mitään vikaa.

Luukkanen osaa ottaa huumorin peliin kun argumentit ei riitä, hän käyttää huumoria siirtämään ajatukset pois hänen argumenttiensa kannalta kiusallisista asioista, mutta hän tekee sen taitavasti ja fiksusti ja pokka pitää. :)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #139

nyt ei pijä...hahahahahahahaahahahahah

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #146

Kiva että naurattaa, mutta jatkan silti vielä tämän blogin analysointia, koska se kaikkein olellisin ja selkein blogin tarkoitus on vielä sanoiksi pukematta. Se onkin niin ilmiselvä asia että sen sanominen on jotenkin vaikeata.

Usein, muidenkin blogien kohdalla, on niin että kun se tärkein asia on niin ilmiselvä, se tahtoo unohtua ja huomio kiinnittyy toisarvoisiin asioihin. Niin kävi minullekin tämän blogin kohdalla.

Blogin tarkoitus ei niinkään ole mustamaalata miellyttävää vihreiden presidenttiehdokasta, kuin puolustaa vähemmän miellyttävää persujen uutta puheenjohtajaa ja hänen aika kauheita rasistisia kannanottojaan, niinsanottuja vihapuheita, joiden katuminen olisi ollut edellytys persujen jatkamiselle hallitusyhteistyössä kokoomuksen ja keskustan kanssa.

Blogin tarkoitus oli sanoa. "Katsokaaa nyt, vihreiden kultapojukin möhlii joskus puheissaan, niin tekevät kaikki joskus, miksi siis meidän puheenjohtajamme möhlinnät olisivat muita mölinöitä tuomittavampia?

Tässä nyt vain ei ole oikein vielä osoitettu että Haaviston Pekka olisi mitenkään möhlinut. Sen osoittaminen vaatsisi oikeuskäsittelyn aina korkeinta oikeutta myöten.

Siitä vain haastetta väsäämään.
Ei taida se oikeusprosessi lähteä silti liikkeelle.

Toki suomalaista oikeuslaitosta voidaan aina syyttää puolueellisuudestä, oikeuslaitostakin pitää voida arvostella, mutta missä oikeudessa nämä oikeuden arvostelut sitten voidaan todeta oikeiksi tai vääriksi?

:)

Huom! lopussä on sitten hymiö.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jos Persut eivät ihmisvihaa edusta, niin nähtävästi heillä ainakin mielikuvitusta mielensäpahoittamiseksi piisaa.

Ihmisvihan nimittäminen ihmisvihaksi on siis ihmisvihaa.

No, lehmäthän lentävät näin heinäkuussa...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Markilta & consortiones kysyisin. Minä uskon, että ihminen on rationaalinen olento. Siksi Mark: mitä rationaalista persuvihassa oikein on? Mitä emotionaalisia tarpeita se tyydyttää? Miksi pitää olla näitä vihankohteita vaikkapa omassa kansassa? Eikö tässä vihassa ole samanlainen satunnaisuus ja mielekkyys kuin esim. kaljupäisiä/vasenkätisiä ihmisiä vastaan kohdistetussa vihassa? Ja lopuksi: eikö se alituinen vihaaminen kalva sisukaluja ja sielua? Eikö sitä vastoin olisi parempi nähdä toisessa se hyvä. ))) tutki sydäntäsi Mark)))

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"eikö se alituinen vihaaminen kalva sisukaluja ja sielua?" Näin sinä Luukkanen kysyt? Mutta miksi sinä kysyt kun annat täysin väärää tietoa jossa: "Epäilen Pekka Haavistoa vihapuheesta". Siis sinä epäilet. Tyydyttääkö tuo sinun emotionaalisia tarpeitasi? Luukkanen opettaa yliopistolehtorina. On syytä kysyä opetatko kuten kirjoitat?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Persuvihan rationaalinen osa on rationaalista, emotionaalinen osa taas tunneperäistä.

Jostain syystä kovin monet persut ovat niitä kuuluisia mielensä tiesmistäpahoittajia. Eivät kaikki, mutta ainakin se mielen tiesmistäpahoittaminen näkyy ja kuuluu persusuunnasta huomattavasti raisummin kuin kansan muun 90% taholta.

Ja mielensäpahoittaminen lepäilee valtaosin emotionaalisella pohjalla.

Tutkiskeltuani sydäntäni olen tullut siihen tulokseen että persut eivät pahoita minun mieltäni pätkääkään, enkä minä teitä ihmisinä vihaa. Ihmettelen vaan sitä, miten te jaksatte.

Niko Sillanpää

Hah. Totuttuun tapaan "ihmisvihan" mittari on tietenkin vastikkeettomien tulonsiirtojen määrä kehitysmaalaisille.

Käyttäjän ArtoBrummer kuva
Arto Brummer
Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Stalinismi mainittu :-D :-D"

Hyvä! Onhan sitä piilotettukin tovi. Ajoittain saa nauraa Kalle Päätalon sanoin "selkäkeikkanauruja" kun jo ikääntynyt sivistyneistön edustaja vannoo julkisuudessa ettei hän ole koskaan ollut taistolainen, vaan yleisvasemmistolainen ruhanpuolustaja.
Kaikkien vannojien kannattaisi kaivella ullakkoltaan vanhat Tiedonantajat ja lukea, kuinka jokaisena vappuna lähetettiin puolin ja toisin "tulisia toveriterveisiä toveri sille ja sille".
Paavo Lipposen sanoja mukaellen: "Neuvostoliitolle salauskovaisia kaikki tyynni, vaikkei neukkulaa enää ole"

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Löytyisikö sinunkin nimesi sieltä?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Arton uskaltautuminen poliittiseen keskusteluun luo toivoa Suomenkin ilmapiirin voivan vähitellen muuttua.

Vanhojen tekstien ikuiseksi luultu auktoriteettiasema murtuu ihmisten luottaessa enemmän omien aistiensa välittämiin havaintoihin kuin joskus menneessä ajassa vastauksena silloisiin ongelmiin ihmiskäden ohjaaman kynän muodostamiin lauseisiin.

Moskovan Radiokin puhui perusväen puolesta, mutta mikä oli totuus: etujoukko valikoi itse itselleen uusia kavereita. Vaikka eivät asuneet Eirassa. Valituista valituimpia. Kielletty ajatus Suomessa.

Pekka Haavisto? Helsingin paremman väen Munkkivuoren oppikoulun rehtorin poika. Siihen kimppuun yliopistolta onkin turvallista hyökätä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kukaan muu ei ole puuttunut Haaviston puheisiin, koska heillä on järki päässä. Kaikilla ei näköjään valitettavasti ole."

Juu, siihen sitä oppineisuutta toki varmasti tarvitaan että tällä tavalla pystyy tekemään kärpäsestä härkäsen. Ei se kyllä kovin uskottava todistelu ole, mutta todistelun harvat paikat, joita on vaikka kuinka, on sitten tilkitty huumorilla.

Jani Molander

Dosentti unohtaa nyt, että perussuomalaisten johdossa on ihmisvihasta tuomittuja henkilöitä joiden tuomiot ovat lainvoimaisia.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Onkohan Pekka Haavisto ihmisvihamielisempi, kuin mitä Vihreät keskimääräisesti ovat?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jos on, ei vihreissä siis ole ihmisvihan häivääkään. Mutta senhän kaikki jo tiesivätkin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Onko Vasemmistoliitto ihmisvihamielisempi kuin Vkhreät? Entä RKP?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #169
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #170

Vihreät on ihmisvihamielinen puolue ja harjoittaa lisäksi positiivista syrjintää eläimiä ja luontoa kohtaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #171

Tuo on joko rattoisaa huumoria tai pöyristyttävää pötyä. Sikäli samoilla linjoilla kuin Luukkasen puheenvuorokin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #172
Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #170

"Jag vet inte"

Pitäisi kai kysyä Haavistolta. Hän on hyvä arvioimaan eri porukoiden ihmisvihamielisyysasteen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #174

Haavisto siteerasi sintulaisten kuvausta itsestään, jos ei ole mennyt perille.
Mutta ehkä tarkoituksesi onkin antaa esimerkki Suomen Kuvalehden kirjoittajan kuvailemasta trollauksesta, jossa on tarkoitus tietoisella viännöllä luhistuttaa usko sanalliseen keskusteluun. https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/mielipide...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

jaaha...huumorikin on pahasta jos on ps väkeä. ))) ei kai täällä ole väkeä läntisestä Suomesta? "se nauraakin vielä"...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaikki mitä ei-ps sanoo persulle on siis pahasta. Jos kehuu huumoria niin onkin sanonut että huumori on pahasta. Auta armias.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos kehuu huumoria niin onkin sanonut että huumori on pahasta."

Ei se huumorin kehuminen varmaan niin pahasta olisi ollut.
Sen oivaltaminen mihin sitä huumoria tarvittiin, taisi olla pahasta.
:)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sepä se. "Kaiken vihapuheen olennainen piirre on pilkallisuus, mutta pilkka ei kohdistu vain joihinkin ihmisiin vaan järkiperäiseen keskusteluun ylipäätään. Puhuja jäljittelee sekä poliittisen vuoropuhelun että tieteellisen debatin muotoja, mutta ei ryhdy väittelyyn vakavissaan", sanoi Sara Heinämaa kolumnissaan.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/mielipide...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Puhuja jäljittelee sekä poliittisen vuoropuhelun että tieteellisen debatin muotoja, mutta ei ryhdy väittelyyn."

Ilmeisesti ymmärsit oikein ajatukseni ja osasit myös tarkentaa sitä.
Olen oikein tyytyväinen, kiitos. :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #155

Taitava muusikko voisi saada Maammelaulun kuulostamaan parodialta hienon hienoilla rukkauksilla rytmityksiin ja sointuihin. Niinpä kappale muuttuisi käyttökelvottomaksi kansallislauluksi.
Taitava äärioikeistotrollaaja tekee samaa yhteiskunnalle mm juuri niinkuin Arto V. on osoittanut. Äärioikeisto haluaa halvaannuttaa yhteiskunnan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #155

Ole hyvä vaan. Tässä vielä toinen tarkennus toiselta kirjoittajalta:

"Ihmisoikeuskeskustelu on onnistuttu kääntämään sananvapaudesta vihapuheen vastustamiseen. Ihmisoikeudet muuttuivat vaivihkaa yksilön vapauden tavoittelusta yksilön loukkaantumiseen siitä, että jotkut vapauttaan käyttävät. Huoli islamin vaikutuksesta naisen asemaankin ohitettiin pseudofeminisminä. Kaikki kääntyi päälaelleen: niitä, jotka loukkaantuvat sananvapaudesta, puolustetaan, kun taas niiden, jotka loukkaavien sanojensa takia altistuvat tappouhkauksille, pahoinpitelylle tai jopa murhayrityksille, väitetään kerjänneen sitä. (...) Tällaisessa ilmapiirissä ei voi liiaksi korostaa, mitä suvaitsevaisuus on. Se on kyky sietää asioita, joista ei pidä; ei suinkaan kykyä pidättäytyä sanomasta asioita, joista muut eivät pidä. Keskittyminen syrjintään ja loukkaantumiseen käänsi tämän demokratian ja sananvapauden kannalta tärkeän periaatteen lähes vastakohdakseen."

http://ihmisluonto.blogspot.fi/2017/06/islam-sanan...

Käyttäjän MikaHekkanen kuva
Mika Hekkanen

Epäilen, ettei poliittinen puolue ole lain tarkoittama kansanryhmä.
En itse ole lainoppinut, joten joudun viittaamaan erään sellaisen tulkintaan laista:

http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2...

Ben From

Kyllä kun näitä kommenttipalstoja välillä lukee tällaisena omasta mielestä keskitien kulkijana, niin kyllä huomaa, että ääripäät tuntuvat lähinnä kirjoittelevan toisilleen ja eipä tunnu sellaista keskustelua syntyvän, jossa kumpikaan puoli toista edes yrittäisi kuunnella. Tuloksena loputon juupas eipäs jankutus, joka ei pidemmän päälle kiinnosta enemmistöä ihmisistä. Voin olla väärässäkin, mutta olettaisin, että ensi vaaleissa edelleen enemmistön äänistä keräävät sellaiset puolueet, jotka eivät profiloidu ns. ääripäiden liikkeiksi.

Nimittely puolin ja toisin ei kyllä varmasti edistä keskusteluyhteyden luomista hyvin eri tavoin ajattelevien välillä, väkivallalla uhkailu vielä vähemmän noilla radikaaleimmilla keskustelufoorumeilla. Aikuisten ihmisten keskustellessa voisi itsekukin koettaa käyttäytyä kuin aikuinen, eikä laskea sisäistä teinipoikaa tai -tyttöä valloilleen (koettaen olla joka käänteessä viisasteleva). Mutta jos siihen ei ole aitoa halua, siis aitoon keskusteluyhteyteen, niin sitten toki loputon jankutus ja piikittely jatkuu....

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Hmmm. Sataviisikymmentä kommenttipuheenvuoroa, joista yhdessäkään ei käy ilmi että joku olisi jotenkin muuttanut ajatteluaan. Kumma ellei nämä läpi luettuaan muutu ihmisvihaajaksi. Tai menetä toivoaan ihmisiin, mikä ehkä on sama asia. -- On sama vihaako vai loukkaako joku ihmisiä, kun näiden oma täydellinen itsetyytyväisyys on kuitenkin pahin loukkaus heidän omaa älyään kohtaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"On sama vihaako vai loukkaako joku ihmisiä, kun näiden oma täydellinen itsetyytyväisyys on kuitenkin pahin loukkaus heidän omaa älyään kohtaan."

Tästäkin voisi loukkaantua.
Onko se siis vihapuhetta?

Mistä muuten Oikkonen tietää ihmisten itsetyytyväisyyden määrän?
Sitä olisi varmasti aika vaikeata oikeudessa todistaa.

Eivätkö vihapuhujat muuten tunne vihapuheidensa jälkeen itsetyytyväisyyttä?
En voi sanoa että tietäisin asiaa, mutta voinhan aina arvailla.

Veikkaan että ovat hyvinkin itsetyytyväisiä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Laitan tähän kuitenkin edellisen puheenvuoroni vakuudeksi aiemmin saamani linkin, joka on Suomen kuvalehdestä.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/mielipide...

"Rasistiset, anarkistiset ja seksistiset toimijat nauttivat negatiivisista tunteista, ennen muuta ilmaisujen herättämästä kauhistuksesta. He ilmaisevat tunteitaan näennäisen hillittöminä mutta tosiasiassa niitä kontrolloiden."

Samassa artikkelissa sanotaan antisemitismistä ja vihanlietsonnasta tällä tavalla.

"ANTISEMITISTIT eivät tämän analyysin mukaan ole tietämättömiä puheenvuorojensa absurdiudesta. Päinvastoin naurettavien kärjistysten ja ylettömyyksien tarkoituksena on häpäistä vastustajan maltillinen vakavuus ja vaientaa vierestä seuraajat.

1940-luvun antisemitistien tavoin myös nykyiset vihanlietsojat leikittelevät julkisella keskustelulla."

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #162

Tuo on hyvä kolumni, ei haittaa vaikka tulee jo toistamiseen siteerattuna.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #164

Joo, sen verran jytyä siitä kolumnista löytyy että sitä voi varmaan vielä jatkossakin siteerata. :)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minusta on kummallista että täällä täällä puolustellaan niin paljon Haaviston typerää kommenttia. Minusta hän alitti itsensä, yleensä hänen lausuntonsa ovat melko tasapainoilevia. Jos hän haluaa toiselle kierrokselle ja tosissaan haastaa istuvan presidentin, hänen täytyy todistaa olevansa valmis koko kansan presidentiksi, ei pelkästään vihreiden.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Haavisto siteerasi toisen henkilön kommenttia. Ei pidä peiliä syyttää, jos naama on vino, sanoo vanha venäläinen sananlasku.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Epäilen Matti Vanhasta manuaalisesta ohjauksesta hänen valitessaan yhden ehdokkaan sdp:stä vaalitilaisuuteensa.

Epäilen myös Artoa manuaalisesta ohjauksesta käsityksissään ihmisvihasta ja vihapuheesta.

Tosin koulutus luo sumuverhon kaiken ylle. Sitä jotkut käyttävät manuaalisesti hyväkseen. Puhutaan hyödyllisestä idiotismista.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Eipä sitten Pekka vastaillut eikä pahoitellut puheitaan. Tämä on ilmeisesti sitä vihreää "damage-control" politiikkaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Eipä sitten Pekka vastaillut eikä pahoitellut puheitaan. Tämä on ilmeisesti sitä vihreää "damage-control" politiikkaa."

Eipä nuo Pekan puheet taida tulevien mahdollisten hallituskumppaneiden mieltä pahoittaa, niin etteivät ne sitten muodostu esteeksi, vihreiden mahdollisen tulevan hallitustaipaleen tielle.

Toisaalta, voisi Pekka ne puheensa ihan hyvin peruakin, ei se hänen suosioonsa, tai vihreiden suosioon, millään tavalla vaikuttaisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset