Arto Luukkanen

Hillomeri tiedossa? Soini lähtee Brysseliin ensi kesänä?

Helsingin poliittisissa piireissä kiertää sitkeä huhu siitä, että ulkoministeri Timo Soini eroaa hallituksesta ensi kesänä. 

Tämä useasta eri lähteestä peräisin oleva huhu on merkillisen yhdenmukainen. Eri lähteiden mukaan Soinia odottaa ensi kesänä - ei pelkästään hillotolppa - vaan hillo-allas. Ilmeisesti kyseessä olisi lähtö Brysseliin, johonkin "apulais-varakomissaarin"virkaan.

Näihin lounailla ja kahveilla leviäviin huhuihin kannattaa tietysti suhtautua varauksella. Tämä huhu on kuitenkin niin sitkeä ja varmantuntuinen, että se kannattaa nostaa esille. Näinhän kävi esimerkiksi Jyrki Kataisen kohdalla. Suomen Kuvalehti kertoi vuonna 2013 että hän aikoo siirtyä Brysseliin. Katainen tyrmäsi tämän tiedon (https://yle.fi/uutiset/3-6760218) mutta vuosi sen jälkeen Kataisen pako Brysselin hillomereen oli tosiasia.

Reilun pelin hengessä on syytä antaa tilaa TImo Soinin selitykselle. Mikäli huhu on ankka, hän tyrmää sen yhtä reippaasti kuin Jyrki Katainen aikoinaan.

Mikäli se pitää paikkaansa on hänen annettava medialle yhtä tyrmäävä ja raamatullinen vasta-isku kuin kesäkuussa omalle puolueelleen "Juudas meni ja hirttäytyi".

Jos tieto pitää paikkaansa merkitsee se tyrmäystä uudelle Sininen Tulevaisuus alias Uusi Vaihtoehto klikille. Soinin pako Brysseliin olisi sille lopun alku. Ilman Soinia se demoralisoituisi lopullisesti ja viimeisetkin soiniuskovat saisivat kylmää vettä niskaansa. 

Julkisuudessa se maalaisi kuvan petturista, joka petti omat petturinsa. Hylätyt uuvatit olisivat hukassa. 

Hallituksen kokoonpanossa se merkitsisi epäilemättä sitä, että ulkoministerin pesti siirrettäisiin Kepulle tai Kokoomukselle. Ulkoministerin virka on sen verran tärkeä ja hallituksessa on tarpeeksi kunnianhimoisia kandidaatteja tälle paikalle.

Loikkarit saisivat itselleen jonkin lohdotusministerin paikan.

Soinin pako olisi myös voitto hallitsevan eliitin taistelussa kansan poliittista uskoa vastaan. Monelle ihmiselle se merkitsisi lopullista todistetta siitä, että poliitikkoihin ei voi luottaa. Federalisteille entisen protestipuolueen ilmaantuminen Brysseliin - kuuliaiseksi EU rengiksi - olisi harvinaista herkkua.

Mutta vielä kerran: kuunnellaan mitä TImolla on sanottavaa. Ehkä odotettavissa on rikkaita kielikuvia ja vanhurskasta rintaa lyöntiä yhdistettynä syyllisyydentunteiden täyttämiin kirouksiin. 

Tai sitten - sekin on mahdollista mutta epätodennäköistä - rehellistä puhetta.

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. puhutaan jostain kehityspankista...ja isoista rahoista)))) "heikkous - poliitikko on nimesi"

pps. joku epäili yksityisviestissä, että minulla on joku vendetta Soinia vastaan. Ei ole. Kristittynä toivon, että olen väärässä ja TImo antaa sopivan vastauksen. Vastaan tässä erään romaanin sanoin (Simon varmaa osaa suomentaa sen))).

"And in any case I do not wish him to be slain in this evil mood. He was great once, of a noble kind that we should not dare to raise our hands against. He is fallen, and his cure is beyond us; but I would still spare him, in the hope that he may find it..."

ppps. Nyt rupeaa tietoa tulemaan - kyseessä on hyvin tuntevien - hallituspiirejä lähellä olevien eri lähteiden mukaan seuraava: TImon tuleva hillomeri on Euroopan jälleenrakennus ja kehityspankki. Paikka on nykyäään Johannes Koskisen. Ja lähteet ovat nyt todella luotettavat. Demokratialle on hyvä, että eliitti on valmis vuotamaan heti kun joku saa sen mielestä liikaa. Kuukausipalkka 24 000 euroa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (102 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

vielä: jos huhu pitää paikkaansa niin Soini ei aio mittauttaa kannatustaa vaaleissa. Soon finito.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Valta on lainassa, sanoo iso kirja. Eikä sitä kukaan vie mukanaan, siitä pitää lainanantaja huolen.

-Dianapuiston Diana

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eikös siellä Brysselin hillotolpalla ole jo valmiiksi joku Halla-Aho. Mitä tämä Halla-ahon sitkeä hillotolpalla majailu kertoo hänen puolueensa luotettavuudesta?

Tässä Halla-ahon tapauksessa ei tiettävästi ole edes kyse mistään huhusta, vaan hänen Brysselin hillotolpalla oleskelunsa on ihan faktapohjaista tietoa.

Niko Sillanpää

Poliittinen palkkiovirka taitaa nyt kuitenkin olla hieman eri asia kuin vaaleissa saatu mandaatti. En oleta, että sinä ja kaltaisesi ymmärtävät tällaisia eroja, koska se vaatisi edes välttävää kognitiivista kyvykkyyttä, mutta ihan vain muille lukijoille pointtina.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ou jee...sivistyssanoja - kognitiivinen kyvykkyys - Nikon kylällä on selvästi käynyt kirjastoauto. Hyvä hyvä!!

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #14

Pidän kyllä enemmän suomenkielisistä ilmaisuista kuten "ääliö" tai "typerys", mutta valitettavasti niillä suuri taipumus tulla moderoiduksi itsenäisyyden juhlavuodesta huolimatta.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Kansanedustajat ja europarlamentaarikot äänestäjät valitsevat vaaleilla. Eivät ne ole mitään hillotolppia, oli sitten kyseessä Katainen, Soini, Stubb tai Halla-aho.

Sitä paitsi toisin kuin etukäteen demonisoitiin Halla-aho ei karannut Brysseliin johtamaan puoluetta vaan majailee puoluetoimistolla paljon enemmän kuin edeltäjänsä Soini. (Slunga-Poutsalo sanoo ylen haastattelussa)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö kansa valinnut hänet europarlamenttiin Brysseliin, mutta nyt hän majaileekin persujen puoluetoimistossa. Mitäköhän hänen palkanmaksajansa pitää tällaisesta järjestelystä?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #10

Teki niin tai näin, aina väärin päin. :)

Ajattelin jo kirjoittaessani, että joku varmaan tarttuu tähän...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #10

EU-parlamentti on kesätauolla.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suomalaiset olivat ennen vanhaan viisasta kansaa ja siitä ovat osoituksena kansanviisaudet. Yksi niistä on ”on syötävä säkillinen suolaa, jotta oppii toisen tuntemaan.” Tämä viisaus osoittautuu monelle todeksi ”elämän pitkospuilla.”
Perussuomalaiseen liikkeeseen tulijat olisi pitänyt katsoa tarkemmalla seulalla ja siinä tuli tehtyä virhe. Tämä kostautui sitten Jyväskylässä.

Timo Soini kirjoittaa blogissaan: ”On hölmöä väittää, ettei Perussuomalaisten puoluekokouksessa tapahtunut vallankaappausta/keikausta. Neljä nuivaa puheenjohtajaa oli monille liikaa. Puoluevaltuuston valtausyritys Suomen Sisun toimesta oli se viimeinen niitti.” Olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä.

http://timosoini.fi/page/2/

Niko Sillanpää

Soinin pahaksi onneksi persujen kesän puoluekokous tallennettiin kokonaan videolle. Kyseistä videota katsomalla kenelle tahansa käy selväksi, että Soini, Torvinen ja Elovaara horisevat julkisuudessa puhdasta hevon*askaa. Terholle voinen antaa tässä nyt tunnustusta, että hän ei ole lähtenyt niin aivottomaan valehtelemiseen kuin nuo kolme mainittua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Varapuheenjohtajien valinnat kertovat tarpeeksi puluekokouksen hengestä johtopäätäksien vetämiseksi. Siihen ei videonauhoituksia tarvita.

Jälkiviisastelu on turhaa, mutta jos Hakkaraisen sijasta Niinistön Jussi olisi jatkanut puolueen puheenjohtajistossa ja olisi nyt myös puolueen uskottava ptesidenttiehdokas, niin olisiko mitään kahtia jakautumista tarvittu ja tapahtunut.

Niinistön Jussi puolueen puheenjohtajistossa olisi myös vakuuttanut muut puolueet persujen hallituskelpoisuudesta.

Mutta kun puoluekokouksen henki oli mitä oli, se oli sisukas, niin se johti nykyiseen tilanteeseen.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vanha kansanviisaus sanoo ”tehtyä ei saa enää tekemättömäksi.” Perussuomalaisen kansanliikkeen kohdalla se tarkoittaa sekä poliittista että parin vuoden kuluttua myös taloudellista suuren luokan vahinkoa. Tämä ei ole enää pois pyyhittävissä. Vahinko alkaa pikku hiljaa aukeamaan monille kommenteista huolimatta. Suuri vahinko.

Oppositiosta on vaikea nousta hallitusvastuuseen.

Jukka Jusula totesi taannoin Iltalehden ”Sensuroimattomassa Päivärinnassa”, että Timo Soini teki 20 vuoden aikana 40 vuoden työt. Tämä pitää varmasti paikkansa, kun sen sanoi henkilö, joka on ollut Soinin läheinen työtoveri kaikki nämä vuodet.

Jusula ihmetteli haastattelussa kokouksessa esiin tullutta ilmapiiriä ja ”lukittuja ovia.” Näkyivätkö ne videolla?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #58

Eikö joku nähnyt siellä jopa näkymättömiä natsitervehdyksiä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #85

Tuokin saivartelu on kontraproduktiivista halla-aholaisilta. Videolla esiintyvät valkoisiin svetareihin pukeutuneet herrat kuitenkin viestittävät olevansa ns pahiksia. Ja se että Turkkila juuri tuon kohun tiimoilla Päivärinnalle antamassaan haastattelussa stailasi itsensä saman alakulttuurin dandyversioon kertoo myös paljon.
Halla-aholaisuus kun se tuli ulos PSkohdusta on oma itsensä eikä sillä ole enää äidin ruumiin suojaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #87

"Halla-aholaisuus kun se tuli ulos PSkohdusta on oma itsensä eikä sillä ole enää äidin ruumiin suojaa."

Vertaus ei ole oikein sopiva.

Halla-aholaisuus on ollut koko ajan oma lajinsa perussuomalaisuutta. Se oli käen muna pikkulinnun pesässä. Nyt sitten on pikkulinnun omat pojat pullautettu pesästä jota käenpoikanen yksin hallitsee.

Ei tässä siis mistään kohdusta ole kyse, vaan pesästä, mutta siellä pesässä käkeä edelleen ruokitaan eväillä jotka oli varattu pikkulinnun poikasille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #89

Siinäpä olikin parempi vertaus.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #89

Demokratian suurin heikkous on joskus demokratia itse. Olen todennut sen jo aikaisemmin muutamaan kertaan kommenteissani. Siinä voi joskus jopa ”käki munia pikkulinnun pesään.” Luonnossa tätä tapahtuu ja lopputulos tuskin on monellekaan kovin tuntematon. Viittaan tässä Perussuomalaisten uuteen puheenjohtajistoon. Se pantiin kokonaan uusiksi.
Puoluekokouksen tulos ei ole välttämättä sama kuin mitä kentällä muutoin hyväksytään, mutta näillä mennään demokratiassa. Hyvä järjestäytyminen ennen kokousta ja matka kokoukseen, jossa jokainen sinne tullut puolueen jäsen voi äänestää, mahdollisti myös tämän laatuisen kehityksen syntymisen. Käki voi silloin munia pikkulinnun pesään. Siinä vähät välitetään, kuka tämän pesän on rakentanut. Ilman Timo Soinin pyyteetöntä 20 vuoden työtä moni ”vihreälle oksalle” kivunnut pyörittäisi edelleen ”tahkoa” omissa arkisissa askareissaan.

Suomen kansa oli ennen viisasta kansaa, josta ovat osoituksena kansanviisaudet. Yksi niistä ”kiittämättömyys on maailman palkka.”

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #87

"Videolla esiintyvät valkoisiin svetareihin pukeutuneet herrat kuitenkin viestittävät olevansa ns pahiksia."

No jos näin älyttömillä väitteillä yrittää jotain perustella, niin antaa olla. Ei taida olla kaikki inkkarit kanootissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #93

Lähiöissä oppii yhtä ja toista. Halla-aholaisuus on eliittiprojekti joka hyödyntää lähiöiden pahisjengejä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Puoluevaltuuston valtausyritys Suomen Sisun toimesta oli se viimeinen niitti.” Olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä."

Blogisti, vallankaappareiden edusmiehenä, on tietenkin eri mieltä.

Minä olen tästä vallankaappauksesta hyvilläni, koska se osoitti millaisia erimielisyyksiä nuivilla on keskenään.

Eivätkä ne erimielisyydet tähän lopu.

Nuivat on nuivia,
paitsi mamuille ja suvakeille,
myös toisille nuiville.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Minä olen myös iloinen jakaantumisesta! Savuverho oikeistonationalistien ympäriltä tussahti kertapuhalluksella taivaisiin Jyväskylässä. Halla-aholaiset ovat nyt läpinäkyvästi esissä "karvoineen kaikkineen". Jäsenistössä ja aktiiveissa lienee henkilöitä, jotka esim. virka-asemansa näkökulmasta liikkuvat nyt jollain tapaa vaarallisilla vesillä. Ts. työnantajan, siis palkanmaksajan, näkökulmasta H-H-H-porukkaan lukeutuminen ei välttämättä ole ansio. Se saattaa pikemminkin olla rasite - jo näillä näytöillä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #23

Jos Suomessa työnantaja Syrjii poliittisin perustein, hän istuu pian linnassa.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #27

Perussuomalaisten olemus, luonne ja missio jakaantumisen myötä kirkastui. Sehän sijoittuu laillisuusnäkökulomasta ilmiselvästi harmaalle alueelle jo nykyhistoriansa perusteella. Persujen puheenjohtajistossa ja jäsenissä henkilöitä, jotka tuomittu käräjillä. Eikä mistään tappelun nujakoinnista (vrt. Vapaavuori) tai talousrikoksista(kuten Juhantalo), vaan rikkomuksista oikeusvaltion peruspilareita vastaan. Lisäksi heillä on yhteyksiä Suomen Sisuun, jonka toiminta poliisin seurannassa ja uusnatsijärjestöön, jonka tavoitteena vallankumous ja pohjoismainen kansallissosialistinen valtio! Ihaillaan avoimesti Putinia ja Trumpia ja viitteitä yhteistyöstä Venäjän / Kremlin kanssakin on jo tässä vaiheessa olemassa.

Jos olisin tämän puolueen aktiivi toimija ja siviilissä julkisessa, veronmaksajien kustantamassa virassa, minulla alkaisi kyllä jo hälytyskellot soida! Kun moderaatimpi enemmistö ei ole enää jarruttelemassa ja hälventämässä, oletusarvo ei voi olla muuta kuin se, että puolue vain vahvistuu ja etenee ideologiassaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Johan tuon kertoi mediakin jo-15.
Soini oli kertonut että tulee yllätys -18 tienoilla joka loksauttaa suut auki.
Silloin veikkailtiin Britanian suurlähettilään paikkaa tai elinkeinoelämän leipiin.
Eiköhän PS sisäpiiri ole ollut tuosta tietoinen koko aika?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kehityspankki? isot rahat. Alkoi köyhän kansan asialla ja päätyi pankinjohtajaksi...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ketkähän Soinin äänesti jatkamaan PS PJ -03-16?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Missä EU siellä ongelma", on ollut Soinin pravurilause. Mihinkäs se onkaan nyt kadonnut, vaikka monissa jäsenmaissa kansalaiset ovat kriittisempiä kuin aiemmin EU:n toimintaa kohtaan? Niin, onko se hillotolppa vai nykyisin jopa hilloallas maukkaampi kuin ministerin virka kotisuomessa? ;)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

niin...tulevan pankinjohtajan on valittava sanansa paremmin. Että voi olla sisäsiisti.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Poliittinen sisäpiiripeli on aina toiminut. Niin nytkin.

Mikäli Timo Soini on ansioillaan vakuuttanut Brysselin johtajat, totta kai hänet halutaan vahvistamaan EU:n rakenteita. Entinen EU -vastainen henkilö, on enemmän kuin toivottu.

Arto varmaan tunnistat tämän logiikan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

juuri näin. Sauluksesta tulee Paulus.

Petri Paavolainen

Em. analogiaan sopii sekin, että Soinikin on tätä nykyä tunnettu matkoistaan -
joskaan toisaalta ei sitten kyllä todellakaan apostolinkyydillä liikkumisesta. Mahtaisiko Soinille maistua edes päivän piristykseksi kävely Katajanokalta ulkoministeriöstä Senaatintorille Valtioneuvoston linnaan? Mutta mitäpä siitä, musta auto vie - niin nyt Helsingissä kuin tuonnempana sitten Brysselissäkin.

Marko Parkkola

Valta houkuttelee korruptiolle alttiita.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"Hillomeressä kaikki kelluu."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämä viehtymys limaisiin nesteisiin liittyviin nimityksiin ja alapään sanastoon onkin suomalaisen äärioikeiston tunnusmerkki. Soini syöttää niitä persuille ja persut ottavat vieläkin heti käyttöön. Me muut alamme pikkuhiljaa jättämään nämä toisilleen puolirivouksia kiljuvat esiteinit eli myöhäis- ja varhaispersut omaan rauhaansa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Perussuomalaisten nousukkaita nyt kovasti harmittaa, kun jo voitetuiksi kuvitellut hillot vietiin ahneiden suiden edestä. Ei tämä sen kummempaa ole.

Parin vuoden päästä jaetaan seuraava erä, ehkä he silloin jo saavat.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Timo Soini voisi olla kova haastaja amerikkalaisessa realitysarjassa Selviytyjät (Survivor). Siinähän suurin pettäjä, valehtelija ja huijari voittaa miljoona dollaria. Kaikista ovelimmista huijareista tulee kansallissankareita kuten "Boston Rob", jonka kieroilua ja oman edun tavoittelua katsojat ovat halunneet seurata useiden tuotantokausien ajan.
Eikös sarja jatku edelleen? Ehdotetaan Timoa, vannoutunutta ravimiestä, kisaan mukaan. Siinähän hän on oiva Putte, jolta ei vauhti lopu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää on taas niin tätä :)

Ajatelkaapa ihan pikku hetikinen niin kuin aikuisten pitäisi osata ajatella.

Soini on ollut parikymmentä vuotta helvetillisten haukkujen kohteena, nostanut tuollaisen sekasikiöpuolueen toiseksi suurimmaksi puolueeksi, ja koko ajan on saanut sitä itteään niskaan.

Sitten kun olet Suomessa urasi huipulla, ja saavuttanut sen, minkä haluat, ja jos silloin jostain tulee rahakas työtarjous, niin mitä sitten pitäisi tehdä?

Veikkaanpa, että aika moni täällä kierisi onnesta, jos joku tarjoaisi Brysselistä huipputyöpaikkaa, esin 20-30 tuhannen kuukausipalkalla, vai olisiko täälläkin arvon kommentoijissa niin selkärankaisia ihmisiä, että sanoisi: '' ei minua raha kiinnosta, minä halua olla Suomessa ja ikuisesti kansan palvelijana (vaikka kaikki teenkin aina väärin)

Parkkolakin jälleen kerran on niin nokkela, että toteaa: ''valta houkuttelee korruptiolle alttiita''

Jälleen kerran sellainen aivopieru tämäkin, että jos jostain tarjotaan työpaikkaa se on korruptiota? No Suomen sisun ja Finnish defense leaguen piireissä työnteko on sitten varmaan korrputiota. :)

Periaatteessahan kaikkien Soinivihaajien pitäisi olla taas kerran iloisia, jos pääsee hänestä eroon, palkkaakin maksaa silloin joku muu kuin Suomi.

Sama koskee persuja, että jos Soinin myötä nämä eronneet kuihtuvat, niin ilonhan pitäisi olla ylimmillään silloin.

Dosentille voisi jälleen kerran todeta, että suutari pysyköön lestissään. Venäjän tuntemus ja blogit siitä aiheesta ovat kiinnostavia, mutta nämä populistiset juorublogit herättävät päivä päivältä enemmän myötähäpeää.

Mun mielestä Soini on ollut valopilkku Suomen ummehtuneessa politiikassa, vaikkei henkilöstä pitäisikään niin karismaa ainakin löytyy, ja näkeehän sen näistä juoruistakin, että mies kiinnostaa edelleen, vaikka poliittinen ura jo lähenee loppuaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tällaisten huhujen ja juorujen levittäjille on aina keskivertoa korkeampi moraali. Ihailtavia ihmisiä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Luukkanen pani liikkeelle huhun ja seuraavaksi tosipersut jo paheksuvat ja iltapäivälehti kirjoittaa ennen kuin mitään on tapahtunutkaan. "Joko se on totta tai sitten se ei ole."

Kovasti huhutaan että Luukkanen on Bäckmanin kanssa kimpassa. Totta tai ei, kyllä on Luukkasen asia selvittää asia.

Näppärää.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Soini jää historiaan suurimpana poliittisena petturina ja demokratian halventajana, joka halusi tuhota oman puolueensa, kun ei päässyt valtaan. Ei mitään selittämistä. Tämä on totuus.

Jos ei suostu pelaamaan demokratian sääntöjen mukaan ja hyväksy oman kannattajajoukkonsa äänestäyskäyttäytymistä, pitää siirtyä sivuun politiikasta. Soinin petturuuden tulee kruunaamaan oletettu siirtyminen EU:n leipiin, jota hän on sanonut vastustavansa. Kaikki periaatteet ja puheet on myytävissä rahasta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jälleen kerran sellainen aivopieru tämäkin, että jos jostain tarjotaan työpaikkaa se on korruptiota?

Ei Euroopan Kehityspankkiin tarjota työpaikkoja tai haeta päteviä johtajia. Kukin maa vuorollaan nimittää sinne johtokunnan jäsenen poliittisin perustein. Suomi on yksi pankista jaettavan rahan maksaja, eli Soini menee sinne antamaan ulos veronmaksajien varallisuutta.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Minä myös peesaan Ritalaa! Ritala laittaa kohdilleen, raamittaa oikein asiasta täällä esitetyn väärennetyn / vääristyneen kuvan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

En nyt viitsi väittää että Ritala on pelle mutta kun tyyppi on vuosikaudet haukkunut Soinia ja nyt puolustelee niin ei taida kaikki inkkarit olla kanootissa.

Marko Parkkola

"Fobia on tiettyihin tilanteisiin tai kohteisiin liittyvä todellisen uhkan olemassaoloon perustumaton pelko (kammo tai kauhu), jonka ahdistuneisuusoireita henkilö ei pysty hallitsemaan."

Just sayin'

Usarin ylläpidon erityissuojeluksessa. Saa solvata ihmisiä minkä kerkeää. Näin se liberaali yhteiskunta etenee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ihmiset, jotka eivät kestä arvoatelua, eivät ansaitse minkäänlaista arvostusta.

Just sayin'

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Makkonen ei taaskaan osaa lukea, ehkäpä se. Ielä joskus onnistuu.

Soini on hyvä poliitikko, perussuomalaiset on huono puolue.

Osmo Soininvaara on hyvä poliitikko, vihreät on huonohko puolue.

Jne, jne, esimerkkejä on paljon

Katsos Makkonen elämä on ihmeellistä, ja kaikki ei ole elämässä niin mustavalkoista.

Kyllä sinäkin vielä joskus opit :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

On tämä Soinin lynkkäys hauskaa, jopa riemuisaa seurattavaa. Samat henkilöt, jotka vuosikausia näki Soinissa jumalasta seuraavan "vapahtajan" kivittää häntä nyt näppäimistö kuumana. Jo vuosia sitten totesin persujen olevan Soinille pelkkä "bisnes" eikä ole ollut tarvetta mielipidettäni tarkistaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jos asiaan haluaa ottaa älyllisemmän kannan, niin voisi olla reilua todeta että Timo Soinissa on ehkä tapahtunut muutos. Tämä muutos on osaltaan luettavissa peruspomokirjassa, joka ennen 2015 vaaleja julkaistiin. Ja moni nykyinen uuvattikin ihmetteli sen kirjan pointtia.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tekipä Soini tulevaisuudessaan mitä tahansa niin koin suuren pettymyksen Luukkasen kirjoituksen tähden. Onhan Suomessa tosin ollut toinenkin dosentti jonka jutut ovat kuin rahattomalla lehmän ostajalla mutta Luukkasta olen pitänyt "miehenä" enkä juorujen levittäjänä. Onko persujen ahdistus todella näin kova että aiemmin rehellisiksi ja reiluiksi tunnetut jäsenet ovat valmiit myymään kaiken ansaitsemansa kunnioituksen muutaman tunnin "mainoskamppanjalla".

Persut voisivat nyt hieman rauhoittua ja katsoa miten asiat etenevät niin ei tulisi tehdyksi ihan ylittämättömiä esteitä yhteistyölle jos joskus kuitenkin tulee mieleen hoitaa valtakunnassa muitakin asioita kuin yleisen rakkikoiran virkaa, johon puolue on nyt uuden johdon alaisuudessa asettunut.

Raukkamaista toimintaa on levittää huhuja jotka jo alkutekstissä kuitenkin epäilee olevan tuulesta temmattuiksi.
En voi ymmärtää näin suurta koukkausta riman alapuolelta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hyvä Erkki. Kyllä tämä asia pitää selvittää. Joko se on totta tai sitten ei ole. Pallo on nyt Soinilla ja hänellä on oikeus todeta, että ei pidä paikkaansa. Lähteitä on niin paljon ja voin sanoa Erkki että ne tulevat ihan sieltä "Golgatalta" saakka. Jos huhu on väärä niin sehän on hyvä asia))) vai mitä Erkki?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

#40#
No, ei sitten muuta kuin jatkat koepallojen heittelyä ,ainahan niistä joku osuu.
Ei se kumminkaan sillä ole kuitattu että "jos juoru osoittautuu perättömäksi niin sehän on sitten hyvä."

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Olet selkeästi rehellinen ihminen, mutta pakko on todeta, että juorujen varassa tässä on mentävä.

Kun ajattelee sitä, että kun toimittaja kertoi, että 20 soinilaisen suunnitelma on menossa ja kuitenkin Timo Soini itse kertoi plokissaan, että hän ei ainakaan ole se juudas, joka pettää, niin vaikeaa on enää luottamusta häneen laittaa.

Mielestäni Luukkasen sisäpiirin juorut eivät voi olla tuulesta temmattuja, vaikka toivon, että totta totisesti niin olisi, koska kyllä tässä on niin joutunut hämennyksen valtaan, että eivätkö suomalaiset miehet olekaan sanojensa ja tekojensa takana.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Olet selkeästi rehellinen ihminen, mutta pakko on todeta, että juorujen varassa tässä on mentävä."
Siitä vaan jos se kiinnostaa mutta minä en sitä voi kunnioittaa.

Kuten sanoin, en ottanut kantaa siihen mitä Soini tekee tulevaisuudessaan vaan olin pettynyt Luukkasen tapaan levittää juoruja joita hän ei yritäkään väittää tosiksi. Jos noinkin näkyvä persu kuin Luukkanen ,korkeasti koulutettu ja sivistynyt mies ei keksi muuta tapaa kuin juorut niin olemme sillä samalla tiellä jota eräs toinen dosentti Suomessa on kivennyt jo monta vuotta.
Näiltä sivuilta se totuus ei löydy se on varma ja toivonkin että edes yritettäisiin varmistaa asiat ennen kuin niitä levitetään.
Asiaa ei paranna yhtään sekään jos tuo juoru joskus toteutuisi, ainahan juoruakkojen jutuista tietty osuus osuu oikeaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #42

En tiennyt, että Luukkanen on näkyvä persu, enkä sitä asiaa edes siltä kantilta katsonut.

Mielestäni hän toi esille saman, kuin se toimittaja, joka kertoi, että 20 persun loikkaussuunnitelma on valmis.

Luukkanen toi esille, että Soinilla on hilloallas valmiina, enkä enää edes epäile, etteikö tämäkin juoru pitäisi paikkaansa. Tuskin tottunut juudas käyttäisi tätä käyttämättä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #44

Olet todella lapsellinen jos ajattelet ettei vuosikymmenet politiikassa ollut mies, olipa mistä puolueesta tahansa, ole milloinkaan ajatellut mitä tekee sitten kun politiikka ei enää kiinnosta. Kyllä se on selvää että tuolla tasolla joka ukko katselee mitä paikkoja olisi saatavissa ja haluaako niihin ryhtyä. Ei niin puhdasotsaista henkilöä politiikassa olekaan joka ei tulevaisuuttansa ajattele, jopa Lipposen Päivi otti Paavon kantturan kuletoksiinsa kun ei muuta toimeentuloa keksinyt.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #47

Harvoin minua on lapselliseksi syytetty, oikeastaan ei koskaan, kaikki muut arvonimet on jo annettu;)

Minä todellakin uskon ja luotan siihen, että Suomesta löytyy vielä mies tai nainen, joka oikeasti ajaa tämän maan ja kansan etua. Minä ainakin ajan omalla tavallani ja jos se on lapsellista, niin olkoon. Se viaton pikkutyttö asuu vielä minussa ja aion tehdä kaikkeni, jotta suomalaisten etu säilyy. Poliittinen kierous on mennyttä aikaa, eikä sitä pidä kenenkään omasta kansastaan välittävän sallia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Raukkamaista toimintaa on levittää huhuja jotka jo alkutekstissä kuitenkin epäilee olevan tuulesta temmattuiksi."

Raukkamaista oli Soinilta unohtaa oman puolueen tavoitteet hallituksessa. Mitä hyötyä on puolueesta joka ei hallituksessa aja omaa linjaansa?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Eihän se puolue taida siellä hallituksessa enää ollakaan kun sille valittiin hallitukseen sopimaton johto.
Persujen linjaa ei oikein paljon enää kysellä missään, niin että mitä hyötyä on sellaisesta puolueesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eihän se puolue taida siellä hallituksessa enää ollakaan kun sille valittiin hallitukseen sopimaton johto."

Esittämäsi mielipiteet ovat täysin järjenvastaisia, oleellinen kysymys on miksi Soini ei hallituksessa ajanut puolueen tavoitteita. Puolueen hallitus valittiin täysin demokraattisesti ja oletan että suurin syy vaihtoon oli ettei Soini ajanut puolueen tavoitteita.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #51

"kysymys on miksi Soini ei hallituksessa ajanut puolueen tavoitteita"

Oleellista on se että hallituksessa olleet ministerimme ajoivat asioita omien ajatustensa ja toimintatapojensa mukaisesti. Siihenhän heillä oli täysi oikeus vai oliko sittenkin niin että Halla-ahon ajatukset olivat ainoita oikeita ja tavat ainoita sopivia. Nyt ei persuilla ole yhtään ministeriä ja ainoa mitä voidaan näköjään tässä tilanteessa asian hyväksi tehdä on haukkua Soinia. Minun mielestäni olisi paljon kehittävämpää ajatella mitä voimme tapahtuneesta oppia ja voimmeko vielä jotain tehdä että tilanne korjaantuisi.
Makkosen mielestä ajatukseni ovat täysin järjen vastaisia mutta onko Makkosen mielestä ainoa järjen mukainen asia sitten keksiä mitä erikoisempia tapoja moittia yhtä henkilöä. Se varmaan auttaakin persujen ahdistusta ja nostaa puolueen taas hallitukseen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jyrkin koko poliittinen ura perustuu "rikokseen" ja tavoitteena ollut aina ilmeisesti se nykyinen hillotolppa. Ehkä myös Soinin tavoite on ollut sama mutta kestänyt vain pikkasen kauemmin? Melko omituista että noille pettureille luottamuksensa antaneet nyt sitten tuomitaan. Eikö ole ihan luonnollista "kivittää" sitä petturia eikä niitä ketkä on luottaneet?

Käyttäjän MarcusWestermark kuva
Marcus Westermark

Kateus, tuo ehtymätön suomalainen luonnonvara.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Miten toi kateuskortti sopii tähän?

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Summasummaarum. Poliitikon tarkoitus on rakennella vaan niitä omia hillotolppiaan ja tuossa rakentelussa kaikki keinot ovat sallitut. Suomihan on maailman paras maa, poliitikolle, rakennella niitä omia hillotolppiaan, ja sen saavuttamiseksi voi heittää vaikka tuhansia ihmisiä tunkiolle jos taloudellinen eliitti niin vaatii, ja voi jäädä odottelemaan palkkiovirkoja pääomalle tekemistään palveluksista. Suomihan on maailman paras maa, poliitikolle, voi rauhassa rakennella hillotolppiaa, ilman että kukaan vetää sinua paskanpuhumisesta vastuuseen, ainakaan vielä toistaiseksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Soini lähtee Brysseliin ensi kesänä?

Arto, ei lähde.
Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki sijaitsee Lontoossa..

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Suomi on maailman paras maa

Poliitikolle

Voi puhua puuta heinää

Jotta pysyy hillotolppien äärellä

Heittää vaikka tietyn kansanosan roskikseen

Jotta pysyy hillotolppien äärellä

Suomi on maailman paras maa

Poliitikolle, sillä täällä sinua ei vedetä vastuuseen sanomisistasi

Voit puhua loputtomasti puuta heinää siellä hillotolppiesi äärellä

Vielä toistaiseksi

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Näihin lounailla ja kahveilla leviäviin huhuihin kannattaa tietysti suhtautua varauksella."

Halusit silti käyttää mahdollisuuden mustamaalaamiseen. Sinulla ei ole mitään tietoa pohjana. Mainitsemasi huhunkin taisit juuri itse laskea liikkeelle. Jos googlaat apulais-varakomissaari -sanalla löydät netistä kymmeniä tämän ilkeämielisen blogin pohjalta kirjoitettuja juttuja. Väität, ettei sinulla ole mitään Soinia vastaan.

Jossitellaan kuitenkin hetki. Jos Soinille koittaisikin mahdollisuus jättää politiikka ja hyödyntää osaamistaan uusissa tehtävissä, miten se olisi mitään suomalaisilta tai edes perussuomalaisilta pois? Kyllä mies on päivätyönsä politiikassa jo tehnyt.

Soinia arvostetaan poliittisessa eliitissä. Hän pelasti maan hallituskriisiltä. Oli suoranainen loukkaus Soinia kohtaan tarjota hänen tilalleen ulkoministeriksi Laura Huhtasaarta.

Timo Soinista on tullut vaiheikkaiden vaiheiden jälkeen valtiomies. Soini nauttii tällä hetkellä arvostusta ja kunnioitusta. Paitsi perussuomalaisissa. Siellä hän esiintyy ainoastaan kateuden kohteena.

Surullista, että tällaiseen on tultu. Osaisittepa edes hävetä!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Oli suoranainen loukkaus Soinia kohtaan tarjota hänen tilalleen ulkoministeriksi Laura Huhtasaarta.

Halla-ahoa ei koskaan päästetty hallitustunnusteluissa niin pitkälle, että olisi voinut edes tarjota jotakuta ulkoministeriksi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Hänelle kyllä melko selväsanaisesti kerrottiin etukäteen että hallitukseen ei persuilla ole asiaa jos Halla-aholaiset ovat vastuullisissa paikoissa puolueessa. Halla-aho ei vain ymmärtänyt mitä hänen olisi silloin pitänyt tehdä ja vallanhimo vei voiton. Nyt on sitten aloitettu kampanja Soinia vastaan kun ei muuta oikein ymmärretä tässä tilanteessa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #68

Halla-aho ei vain ymmärtänyt mitä hänen olisi silloin pitänyt tehdä ja vallanhimo vei voiton.

Mitä Halla-ahon olisi mielestäsi silloin pitänyt ymmärtää tehdä?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #70

Minun mielestäni Halla-ahon olisi pitänyt pyytää Soinia ja muita ministerejä jatkamaan hallituksessa ja toimimaan hallitusohjelman mukaan. Jos Halla-aho olisi halunnut oman naisensa ministeriryhmään mukaan, olisi hän voinut tarjota vähemmän ristiriitaista hahmoa, esimerkiksi Juvosta, jollekin muulle ministeripaikalle. Soinin korvaaminen Huhtasaarella oli kaikilla mittareilla mitattuna liian härski keikaus. Pohjanoteeraus.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #75

Tietysti näinkin mutta silloin oli jo ns. jaskat housuissa kun johtopaikkojen valinnat oli tehty, sitä eivät hallituskumppanit voineet hyväksyä. Realiteetit täytyy pystyä tunnustamaan ja toimia niiden suomissa rajoissa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #70

Jättäytyä pois puheenjohtajan vaalista tai selittää porukoilleen että varapuheenjohtajiksi pyrkivät olisivat ymmärtäneet tilanteen eikä täydellistä vallankaappausta olisi tapahtunut. Silloin Halla-aholaiset olisivat saaneet asioitaan etenemään hallituksessa ja muutoinkin koska olihan kaikille selvää ettei suuria eroja tavoitteissa ollut esim. Terhon ja Halla-ahon välillä, erot olivat vain menettelytavoissa.
Keväällä oli jo selvää että perussuomalaisilla olisi ollut mahdollisuus kiristää vaatimuksiaan hallitusohjelman noudattamisessa. Terho olisi ollut hyväksyttävissä hallitukseen ja hallituspuolueen puheenjohtajaksi.
No, nyt kävi kuten sille kuuluisalle ahneelle ja loppu oli sananparren mukainen.

Tuhottiin monen kymmenen vuoden työ ,enkä puhu pelkästään Soinin tekemästä työstä vaan myös siitä suuresta määrästä talkootyötä ympäri Suomen. Kaikki se luottamus jonka perussuomalaiset kansanedustajat ja ministerit ja kellokkaat olivat vuosien saatossa saaneet aikaiseksi menetettiin kerralla. Työ on aloitettava uudestaan mutta luulempa että näkyvissä olevassa tulevaisuudessa sellaista luottamusta ei ole saavutettavissa että hallituspaikka aukeaisi. Nyt sitten kirjoitellaan vielä tämän kaltaisia kirjoituksia kuten tämäkin aloitus on jolloin hävitetään loputkin kunniallisen puolueen tunnusmerkit.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #76

Terho olisi ollut hyväksyttävissä hallitukseen ja hallituspuolueen puheenjohtajaksi.

Ts. Perussuomalaisten pitäisi antaa muiden puolueiden valita puheenjohtajansa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #80

Voi tietysti olla tuotakin mieltä mutta kysyit mitä olisi pitänyt tehdä ja minä vastasin.
Politiikka jos mikä on laji jossa myös ympäristö tulisi ottaa huomioon jos aikoo menestyä mutta Halla-aho ei sitä halunnut vaan halusi tehdä puolueesta omanlaisensa ja sellainen siitä tuli mutta luottamuksen ja hyväksynnän saaminen ympäristöltä voi olla kovan työn takana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #81

"Halla-aho ei sitä halunnut vaan halusi tehdä puolueesta omanlaisensa"

Halla-aho sanoi että sovittu hallitustussopimus sopii hänelle. Mistä uusista arvoista höpiset?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #82

Taisi olla kysymys pitkään pohjustetusta vallankaappauksesta joka vietiin yltiöpäisesti läpi. Turkkila taisi olla varsinainen moottori.
Jarmo keskustelutyylisi kuten yllä on lahja Suomelle. Sille Suomelle jossa ei ole kansainvälistä duginilaista kapinaa. Siis suomalaiselle Suomelle jossa hommaforumilaisten duginilaisuus huomataan ja sitä vieroksutaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #84

Halla-aho voitti puheenjohtajuuden demokraattisessa äänestyksessä, kukaan ei ole muuta pystynyt todistamaan. On Suomessa presidenttejä ja hallituksia vaihdettu ilman vastaavaa kitinää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #86

Juu juu. Autoritääriset liikkeet hyödyntävät vaalisysteemejä pistääkseen liberaalin demokratian matalaksi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #86

"Halla-aho voitti puheenjohtajuuden demokraattisessa äänestyksessä"

Eihän kukaan ole muuta väittänytkään mutta kun tuo täytyy koko ajan ottaa esille niin epäilys alkaa itämään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #86

"Halla-aho voitti puheenjohtajuuden demokraattisessa äänestyksessä."

Se kertoo hyvin paljon perussuomalaisten puoluekokousväestä.
Sellaista Trumppilaista sakkia koko porukka.

Sen porukan käskytettäväksi ei olisi missään tapauksessa kannattanut jäädä, vaikka sitten poliittista tulevaisuutta ei sinisessä tulevaisuudessa olisikaan.

Pidän edelleen hattua korkealla Sinisen tulevaisuuden kapinaryhmälle ja toivon että heillä olisi jatkossa tulevaisuutta muissa puolueissa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #95

"Sellaista Trumppilaista sakkia koko porukka."

Tuo ei pidä alkuunsakaan paikkaansa, olitko näkemässä ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #102

"Tuo ei pidä alkuunsakaan paikkaansa, olitko näkemässä ?"

Sen näkee aivan hyvin puheenjohtajavaalin tuloksesta, jonka perusteella asia on ilmiselvä.

Miksi Jussi Niinistökään ei kelvannut puolueväelle, vaan piti nyt valita tällaiset varapuheenjohtajat?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #103

Miksi Jussi Niinistökään ei kelvannut puolueväelle, vaan...

Jussi Niinistö on uuvatti.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #103

No olisko sitten ollu kuitenkin vain enemmistö.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #82

Sinähän se nyt arvoista höpiset. Minun tekstistäni et sitä löydä.
Sehän on hyvä että hallitusohjelma kelpaa Halla-aholaisille mutta kun se ei riittänyt koska se ei ole kaikki. Kuten Sipilä sanoi , tarvitaan myös luottamusta henkilöiden välillä ja siihen tarpeeseen ei Halla-aho pystynyt vastaamaan vaan pj:ksi olisi tarvittu henkilö johon voivat luottaa muutkin kuin ne jotka nyt kirjoittavat kommentteja SU:n juttuihin nimimerkin takana.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Huhtasaari aloitti ulkoministerikampanjan jo muutamaa viikkoa ennen Perussuomalaisten puoluekokousta. Lue Huhtasaaren blogeja aikajärjestyksessä niin huomaat, että Huhtasaaren kirjoitukset sivusivat - ensimmäistä kertaa ikinä - ulkopolitiikkaa juuri ennen puoluekokousta. Kun ulkoministerikampanja valui harakoille, Huhtasaari aloitti presidenttiehdokaskampanjan: kaksi blogia Suomi100 -teemalla.

Ja olen ihan varma, Halla-aho ehdotti Mäntyniemessä Sipilälle Huhtasaarta Soinin paikalle. Se taisi olla se - ei korsi, vaan kokonainen hirsi - joka katkaisi kamelin selkärangan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #73

Juu, siitä olen samaa mieltä että Halla-aho saattoi ehdottaa noin mutta se oli jo selvää ennen vaaleja että jos Halla-aholaiset voittavat niin esim. kokoomus ei hyväksy persuja hallitukseen. Se mitä Sipilän, Halla-ahon ja Orpon näytelmässä sitten myöhemmin käsiteltiin oli vain esitys jolla kaikkien kasvoja pestiin.
Jos Huhtasaarta esitettiinkin niin se vain varmisti aiemmin tehdyn päätöksen. Huhtasaarella kyllä varmaan on pyrky jokaiseen näkyvään paikkaan niin että varmaan halusi myös ulkoministeriksi,

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #73

Ja olen ihan varma, Halla-aho ehdotti Mäntyniemessä Sipilälle Huhtasaarta Soinin paikalle

Jos olisit kirjoittanut, että Kesärannassa, niin varmuutesi olisi ollut hieman vakuuttavampaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ihana kun komppaat Soinia - joka vielä muikenee kuin vaari)))) jatka samaan malliin))

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Säälittävää tämä mustamaalaamisesi on edelleen. Olet tuolle "vaarille" niin paljosta velkaa. Tunnen syvää myötähäpeää.

Samaan malliin tunnut jatkavan, ihan kuin minäkin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Myötähäpeää tunnen minäkin , niinkuin kirjoitin. Jotenkin tuntuu siltä. että vaikeaa on päästää isästä irti.

Persuja, Luukkasta, Halla-Ahoa ym. rääpäleitä, ei kukaan tuntisi ilman Soinia.

Suosittelen edelleen lopettamaan nämä juorukirjoitukset ja keskittymään oikeisiin asioihin.

Jos haluaa olla poliitikikko, olisi ihan aiheellista keskittyä oikeasti Suomen kannalta merkittäviin asioihin, tällaisilla ulostuloilla asemoit itsesi samaan kastiin Matti Nykäsen ja Johanna Tukiaisen kanssa.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Hyvä, Kai Niemeläinen! Helppo yhtyä kirjoitukseesi!

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Täähän on farssi. Soinin Uusi vaihtoehto ei ole muuta kuin Sipilän politiikan takaaja ei mikään itsenäinen puolue. Sen tie on lopussa kun Soini lähtee. Vain Suomessa voi tapahtua tällaista demokratian halveksimista. Sipilä halveksii kansaa ja demokratiaa ja kansa antaa hänen tehdä niin. Tää on häikäilemättömin hallitus mikä Suomessa on kai koskaan ollut.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Tää on häikäilemättömin hallitus mikä Suomessa on kai koskaan ollut."

Asioita se kumminkin on saanut käännettyä oikeaan suuntaan kun vasemmistopuolueet eivät kerenneet ihan kaikkea velkaa ottamaan mitä tarjolla oli. Suomella on taas mahdollisuuksia parempaan jos saataisiin seuraavaksi hallitus joka olisi edes yhtä hyvä kuin tämä nykyinen eikä asioita taas sotkettaisi.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

18.2.2016 ennustin tämän tapahtumaketjun Soinin syöksykierteestä ja Brysseliin siirtymisestä tapahtuvaksi blogissani "Perussuomalaisten Juudas". Siinäkin mielessä tuo ennustus osui nappiin että siinä blogissa Timo Soini tunnettiin ensimmäisen kerran lisänimellä "Juudas", vaikka "Juudaksen" merkitys politiikassa tulikin yleisesti tunnetuksi vasta Timo Soinin käsiteltyä aihetta omassa blogissaan.

"Soini päätti huutaa hätäänsä niin, että se kuuluu Brysseliin saakka. Jospa siellä joku kuulisi, muistaisi hänet ja pelastaisi kadotukselta. Hän päätti luottaa siihen, että hän saa sen paikan ja sen palkan mikä hänelle ansioiden perusteella kuuluisi. Niinpä hän meni Brysselin temppelin ylipappien eteen ja myi Juudaksen tavoin uskonsa...

...Mutta ei Soini ketään pettänyt. Syytön mies. Muuthan pettivät itseään luottaessaan häneen. Sellainenhan hän oli aina ollut. Juudas kirstun vartijana huolissaan hukatusta hajuvoiteesta. Mutta Soinin lähtölaskenta on alkanut. Kansansuosiota hänellä ei enää ole. Sydämessään hän tietää mille puolelle kuuluu, joten hän menee ja hirttää itsensä Brysseliin. Ja niillä hopearahoilla ylipapit tulevat aikanaan ostamaan veripellon.

Kirves on jo puun juurella."

http://timokohvakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21214...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Valta on lainassa, eikä sitä kukaan vie mukanaan, siitä pitää lainanantaja huolen.
-Timo Soinin perilliset

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset