Arto Luukkanen

Suomi rikollisten "loppusijoituspaikkana" - Turkugate jatkuu...

Suomi rikollisten loppusijoituspaikkana? Turkugate jatkuu…

Turun terroristien toiminta Saksassa paljastuu – Suomen media vaikenee?

Turun terrorihyökkäyksen taustat alkavat paljastua.

Samalla kun itse tapaus osoitti ”keisarin uudet vaatteet” sadun lailla sen, että meidän poliittinen johtomme ei pärjää todellisessa kriisitilanteessa, se myös toi esille sen miten pakolaiskriisi on kehkeytynyt Euroopassa.  

Paljastuneita tosiasioita käsitellään nyt Saksan mediassa. Ei meillä.

Sen ammattitaitoinen media on kääntänyt kaikki kivet tosiasioiden löytämiseksi. Tarina on karu. Saksalaiset laatulehdet kertovat terrorijengistä, joka toimi aktiivin rikollisesti ja pääsi mystisellä tavalla pääsemään Suomeen. Ehkä tarkoituksella?

Suomen media ei ole vielä käsitellyt tätä saksalaista ulottuvuutta. Jokainen voi kuitenkin halutessaan lukea tekstit ja katsoa minkälaisesta järkyttävästä laiminlyönnistä ja Schengenin sopimuksen hengen vastaisesta toiminnasta oli kyseessä.

Stern tietää! Suomalaiset eivät

Saksalaisen median selvitykset tästä marokkolaisesta terrorijengistä aukaisevat silmät. Viittaan tässä kahden laatulehden internetsivuihin ( http://www.spiegel.de/politik/ausland/turku-in-finnland-18-jaehriger-ges... sekä: http://www.stern.de/politik/ausland/turku-messerstecher-war-in-deutschla...) jotka pohjautuvat Saksan suurimpaan tietotoimisto DPAn raportteihin. Ne kertovat avoimesti terrorijengimme menneisyydestä Saksassa.

Lehtien mukaan saksalaisten kokemus tästä jengistä oli ainoastaan notoorinen ja viittasi aivan kunnon rikolliseen toimintaan. Paitsi itse puukottaja, on myös ainakin kaksi muuta äsken Suomessa vangittua hänen kaveriaan oleskelleet siellä ja ’kunnostautuneet’ rötöksillä ja rikoksilla.

Hämmästyttävintä tässä on se, että Saksan viranomaiset ovat kyllä saksalaisessa perinpohjaisuudella rekisteröineet näiden sankarien toiminnan - ryhtymättä toimenpiteisiin. Miksi?

Jengin toiminta näyttää olevan näiden lehtien mukaan systemaattista ja vakavaa. Näyttää siltä, että puukottaja on käyttänyt viranomaisten harhauttamiseksi Saksassa useampia vääriä nimiä. Hampurissa häneltä on otettu sormenjäljet ja nostettu ”epäily laittomasta oleskelusta Saksassa”. Neussissa häntä on syytetty pahoinpitelystä.

Hänen yksi syytekumppaninsa on oleskellut Hampurissa ja Göttingenissä ja hänestä on tehty merkinnät ryöstöstä (Raub) ja laittomasta oleskelusta Saksassa. Toinen syytekumppaniin on kiinnitetty huomiota Hampurissa varkauden (Diebstahl) vuoksi ja myöhemmin Osnabrückissä hänestä on jopa –jestas mihin suorituksiin Saksassa pystytään kun tahtoa on- kirjoitettu pidätysmääräys.

Avoimia kysymyksiä?

Lehtien tiedot ovat merkittäviä mutta ne herättävät vielä enemmän uusia kysymyksiä:

-miten ja millä pohjalla he ovat päässeet Saksaan, joka ei ole lähelläkään Marokkoa? Ovatko he lentäneet sinne villihanhien selässä vai onko joku taho mahdollisesti lähettänyt heidät sinne?

Sitten: kun heidät on havaittu ja tuotu poliisiin, niin kuinka on mahdollista että heitä ei pidätetä, syytetä rikoksistaan ja sitten karkoteta?

Ainoa jonkinlainen syy voisi olla, että olisivat silloin anoneet turvapaikkaa, mutta edes tätä ei ole tehty.

Hämmästyttävintä tässä kaikessa on se, että saksalaiset viranomaiset ovat vapauttaneet nämä – ja päästäneet matkalle Suomeen. Se ovatko he ilmoittaneet päämääräkseen Suomen, on epäselvää.

Vai oliko tämän päämäärän ilmoittaminen pääsylippu vapauteen? Onko Suomi vähän kuten radioaktiivisen jätteen loppusijoituspaikka – tällä kertaa rikollisille?

Näitä lehtiä lukiessa hämmästelee sitä miten ihmeessä nämä Saksassa rikolliseksi määritellyt henkilöt on vapautettu ja miten he ovat Saksasta päässeet matkustamaan eteenpäin Suomeen ohi kaiken valvonnan?

Olivatko saksalaiset viranomaiset tästä tietoisia? Kysehän oli silloin Suomen vastaisesta toiminnasta. Ja jos näin oli niin tiesivätkö Saksan ylimmät päättäjät tästä? Oliko kyseessä ”sijoitamme rikollisia pikkuiseen Suomeen” projektista?

Turkugate jatkuu…Saksassa

Kuten tämä saksalaisten lehtien selvittämä tausta kertoo, kysymys on isommasta asiasta, jossa Suomi on ollut vain ns. loppusijoituspaikka.

Kysymys kuuluu: onko tämä ”loppusijoitus” ollut saksalaisten viranomaisten tarkoitus? Paljonko n. 30 000 tulijasta vuonna 2015 olivat tämän loppusijoitusprojektin jäseniä?

Ehdotan, että arvoisa ulkoministeri Soini – ennen kuin vetäytyy ensi kesänä viettämään 24 000 euron/kk riemuvuosia Lontooseen – kysyy asiaa saksalaiselta virkaveljeltään? Oliko tämä Saksan tietoista politiikkaa vai oliko kyseessä alempien virkamiesten temppu? En usko, että tämä reipas ja suora kysymys häiritsee maitten välejä.  

Ehkäpä se kunnon nootti tässä asiassa tekisi terää.

Vaikka Juha juttelee Merkelin kanssa puhelimessa tämän tästä, niin tätä asiaa ei small-talkilla selvitetä.

Asia pitää selvittää. Aikuisten oikeesti.

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

46Suosittele

46 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

asia pitäisi tosiaan selvittää ja....kertoa Ylelle

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

saksankielentaitoisia toimittajia odotellessa...veikkaan että iltapäivällä löytyy

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Missä luuraa "kohupappi" Marjaana Toiviainen ?

Hän tietää miten toimitaan kun halutaan estää laittomien "turvapaikan" hakioiden palautukset...

Onkohan hänellä nyt ns. "kusetettu olo" ?

No voi harmi...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Luukkanen, avoin kysymys on myös miksi persut menivät hallitukseen, joka hyväksyi hallituksen lepsun maahanmuutto-ohjelman jota persut mainostivat näkyvästi Halla-ahon laatimaksi. Halla-ahon tullessaan valituksi persujen puh.johtajaksi, hän ilmoitti tukevansa Sipilän hallituksen hallitusohjelmaa, siis myös maahanmuuttoon liittyvää. Miten olisi edes pienen-pieni rehellisyys, kun blogiasi kirjoittelet, Arto Luukkanen.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Luukkanen, avoin kysymys on myös miksi persut menivät hallitukseen, joka hyväksyi hallituksen lepsun maahanmuutto-ohjelman jota persut mainostivat näkyvästi Halla-ahon laatimaksi."

Että pitikin tämäkin päivä nähdä kun Granlund julistautui "maahanmuutto kriittiseksi" ja haluaisi tiukempaa maahanmuutto-ohjelmaa...
Siis mä en kestä OMG ! LOL ! ja mitä näitä nyt on...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

OMG LOL hahahahahahah....cassa mundo!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Jos Granlund muistaa, niin Halla-ahohan nimenomaan vaati, että hallitukseen kirjattua maahanmuuttopolitiikkaa noudatetaan. Tällöin nousi esille este nimeltään ARVOPOHJA.

Sanotaan, että kansalaisilla poliittinen muisti on lyhyt, mutta minulta ainakaan tämä ei varmasti unohdu. Vuoden 2017 parhaan kesäteatteripalkinnon ojennan farssille nimeltään ARVOPOHJA. Ohjannut EU ja pääosissa Timo Soini, Juha Sipilä, Petteri Orpo ja Sauli Niinistö.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Halla-Ahon arvopohja näkyi hyvin ja toimivasti erään nettisivun julkaisuna ja tuon sivun asian toistamisena.

Käyttäjän TapioUkkola kuva
Tapio Ukkola

Juuri näin! Arvopohja voisi olla tämän hallituksen nimi, josta historia sen tunnistaa. Sattuikin vielä 100 -vuotis juhlavuoteen: kuinka esi-isämme raivasivat maamme tyhjästä... ja kuinka Arvopohja tuhosi sen parissa vuodessa.
Elämme kertakäyttökulttuurin kukoistavinta aikaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #29

#29
Suomessa on arvot pohjassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

Sata vuotta sitten maamme rakennettiin valheelliselle tai kuvitteelliselle arvopohjalle.

En kritisoi sitä että näin tehtiin, sillä siinä maailmassa jossa silloin oltiin, oli parasta saada valtio pystyyn, eikä sillä silloin ollut niin väliä miten se perusta rakennettiin, tärkeintä oli että oli perusta, vaikka mielikuvituspohjalla ja talo saatiin pystyyn ja pysymään pystyssä.

Valheellinen arvopohja ei kuitenkaan ole pitkän päälle kovin kantava ja sitä perustusta olisi syytä vahvistaa enemmän konkreettiseksi ja realismiin pohjautuvaksi.

Realismia ja konkretiaa on että emme ole kansana niin yhtenäinen, niin erikoinen, emmekä kulttuurimme puolesta niin kovin omavarainen kuin mitä on annettu ymmärtää ja miten asioiden kuvitellaan olevan. Meidän kulttuurimme, perimämme, aatteemme, tapamme, asenteemme, uskontomme ja kaikki muu on erittäin vahvasti osa yhteistä ja yleistä eurooppalaisuutta.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Ei tässä voi muuta sanoa kun että Schengenin sopimus ja Timo Soini ovat yhtä suuri vitsi.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Saksalaiset viranomaiset kuten ruotsalaisetkin ovat olleet tietoisia ja siten vastuussa. Petteri Orpo eli Punakuono ei vain ymmärrä miten häntä viilataan linssiin.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Suomen hallitus peläten näyttävänsä eurooppalaisten kaverien silmissä rasisteilta ei yrittänytkään pysäyttää Ruotsin kautta tulleita tai sitten ihan sovitusti halusivat "kantaa vastuuta". Mihinkään muuhun johtopäätökseen ei voi näytön perusteella tulla. Rajojahan on laitettu kontrolliin Ruotsissa ja Saksassa myöhemmin, joten laillista estettä ei heillekään ole ollut. Ei Orpoa/Sipilää viilattu linssiin vaan hän ei vain uskaltanut tai halunnut toimia toisin. Soini olisi luultavasti suostunut molempiin toimintatapoihin eli maahantulon rajoittamiseen sekä valittuun maahantulon organisointiin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kun EU vaatii, on ISISin sotureillekin Suomessa maksettava "päivärahaa", sosiaaliturvaa.
Herää vain kysymys, voisimmeko erota EUsta ja liittyä brittien kansanyhteisöön. Koska yksin emme uskalla elellä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Suurkiitokset Arto tästä kirjoituksesta!

Kirjoittat mm. "Näitä lehtiä lukiessa hämmästelee sitä miten ihmeessä nämä Saksassa rikolliseksi määritellyt henkilöt on vapautettu ja miten he ovat Saksasta päässeet matkustamaan eteenpäin Suomeen ohi kaiken valvonnan?"

Siinähän tuo olennainen tähän geissiin käy ilmi. Eipä siis ole ihme, ettei maan hallitukselta löydy selvää kantaa tapaukseen liittyen esitettyihin kysymyksiin. Ei ole polisiikaan suostunut kertomaan Saksan pään tapahtumista, vaikka varmasti ovat tietoisia niistä. Julkitulemisella ei pitäisi olla estettä edes tutkinnan suorittamiseen. Ehkäpä salailulla halutaan vain "pestä" hallituksen ja virnomaisten" toimien lepsuus. Miksi ihmeessä sisäministerinä toiminut Orpo antoi maahamme tulla tuhat määrin väkeä, joita ei rekisteröity mitenkään. Ei tänä päivänäkään tiedetä miten noille tulijoille kävi. Tornioon kyllä Orpo perusti järjestelykeskuksen, jossa piti oleman yhteydet eri rekistereihin (noin ymmärsin, oliko virheelkistä?) koko eu:n tietokantoihin. Miksi otetut sormenjäljet eivät jo tuossa vaiheessa paljastaneet näitäkin heppuja? Otettiinhan Torniossakin sormenjäljet vai otettiinko sittenkään?

Paljon on hallituksella ja sisäministereinä toimineilla selitettävää. Myös ulkoministeri Soinilla. Kerrottava olisi avoimesti mahdollisesti Merkelin ja Ruotsin kanssa tehdyistä sopimuksista tänne tulleiden turvapaikan hakijoiden määristä. Alkaa nimittäin vaikuttaa siltä, että tämä maahan tulleiden määrä on ollut ennalta sovittua maamme rajojen ollessa avoimena. Avoimena pohjoisessa vielä tänäkin päivänä.

Hallituksen on erottava välittömästi! Lepsuilun on ja vääristelevien selittelyjen loputtava.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#13 Aivan totta !

Ja kuka muuten tietää, paljonko Haaparannan kautta tuli eilen väkeä, ja keitä nämä kulkijat ovat ?
No, eipä kukaan muu kuin se kulkija itse. Viranomaisia tuo ei kiinnosta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Haaparannan kautta tulijoita lienevät jokseenkin kaikki? Koskapa laiva- ja lentoyhtiöt edellyttävät asianmukaisia matkustusasiakirjoja.

Migrin sivulta tämän vuoden puolella (ja 2016 5kk) jätetyt turvapaikka-anomukset ovat;

Vuosi Kuukausi Kansainvälinen suojelu Määrä
2016 8 Turvapaikkahakemukset 480
2016 9 Turvapaikkahakemukset 521
2016 10 Turvapaikkahakemukset 339
2016 11 Turvapaikkahakemukset 319
2016 12 Turvapaikkahakemukset 312

2017 1 Turvapaikkahakemukset 266
2017 2 Turvapaikkahakemukset 385
2017 3 Turvapaikkahakemukset 484
2017 4 Turvapaikkahakemukset 453
2017 5 Turvapaikkahakemukset 483
2017 6 Turvapaikkahakemukset 467
2017 7 Turvapaikkahakemukset 525

Tasaiseen tahtiin näyttää "saksa" päästävän tänne matkaamaan ja Ruotsin kautta tietenkin.

http://tilastot.migri.fi/#applications/23330?start...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Tasaiseen tahtiin näyttää "saksa" päästävän tänne matkaamaan ja Ruotsin kautta tietenkin."

Eikös siellä Saksassa ja Ruotsissa pitänyt olla ne rajakontrollit?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #34

https://yle.fi/uutiset/3-9591763

Ei kai Saksa ole kiinnostunut kuka maasta poistuu. Eikä näytä Suomi olevan kiinnostunut keitä maahan päästetään. Jotain rotia ajatteluun.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #35

Niin, noissa luvuissa ovat siis ne, jotka haluavat jostain syystä Suomen sosiaaliturvan piiriin. Noista luvuista puuttuvat esim. ne, jotka ovat saaneet Ruotsista hylsyn ja lampsivat Suomeen. Näiden kulkijoiden motiivit ei vranomaisia kiinnosta hevon p..n vertaa, koska hurskauden parrasvalot sammuvat, jos totuus paljastuu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #40

Jouko, eiköhän hylsyn Ruotsista saaneet ole jättäneet tänne uuden anomuksen? Näin ilmeisesti myös eilen vapautettu marokkolainen on tainnut käyttäytyä. Ainakin mikäli uskomme uutisointia. ”Myös poliisin vapauttama 24-vuotias mies haki oleskelulupaa Ruotsista vuonna 2013.”
lähteenä hs.fi

Mitenkä muutoin on selitettävissä jatkuva tasaisen tahdin määrä turbapaikanhakijoina?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #44

Toki. Osa on näin tehnyt. Kuten kirjoitat.

Mutta: Löfwen määräsi 2016 tiukentamaan yksin kuljeskelevien lasten ikätarkastuksia. Ruotsissa onkin nyt irtolaisasemaan joutuneita ja joutuvia pakolaislapsia. ( 80 % lapsistatuksella tulleista hakijoista on ollut yllättäen yli 18 v. )

Näiden kuljeskelijoiden määrä nyt lienee n. 20.000, joiden turvapaikkaa siis ei ole vahvistettu, tai jotka eivät halua jäädä maahan peruspakolaisen statuksella, tai muista syistä. Lisäksi Ruotsin alamaailman pikkurikolliset kuulemma mielellään hipsivät toiseen maahan jemmaan keppostelun jälkeen. Palaavat sitten taas takaisin kotikaupunkiin, kun savu on rikospaikalla laskennut.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/lofvens-...?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

"Ei kai Saksa ole kiinnostunut kuka maasta poistuu. Eikä näytä Suomi olevan kiinnostunut keitä maahan päästetään. Jotain rotia ajatteluun."

Eiköhän se ole yhtä helppoa lähteä Suomesta Saksaan kuin Saksasta Suomeen, niin ettei tästä nyt pelkästään Saksaa voi syyttää. Jos jossakin on syy, niin se on systeemissä ja yhteistyön puutteessa.

Parasta olisi jos laitetaan näille rikollisille heti panta ja siru, niin että niiden liikkeet tiedetään ja ne voidaan tunnistaa, vaikka ne liikkuisivat millä tahansa nimellä ja passilla, tai passittomina turvapaikanhakijoina.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #34

Näyttää siltä, että Ruotsiin pääsee jos ilmoittaa määränpään olevan Suomi.

Niko Sillanpää

Perusongelma on, että kehitysmaalaisilla on ylipäätään meihin nähden oikeuksia, jotka 1) tekevät viranomaisten toiminnan vaikeaksi näissä tilanteissa ja 2) generoivat tulonsiirtoja meiltä heille.

Tällaiset oikeudet pitää yksinkertaisesti kartoittaa ja ottaa pois.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Toimittelijoille tiedoksi pelkästään facebookista löytyy muutakin kuin kissan kuvia, Paleface ja Halla-aho, ja jos itse ei osaa Saksaa on siihen keinonsa. Meillä paremmissa piireissä vilkaistaan esim. Pertti Rönkön jaot Saksanmaalta.

https://www.facebook.com/pertti.ronkko

Itse aiheeseen ei voi muuta sanoa, että kaikkein pahimmat visiot eu:sta, Saksasta ja Suomesta olivat sitten totta, vaikka jotain Frontex:in statistiikkoja onkin ollut jo ennen, turvapaikanhakija politiikassa ainoa mikä toimii on bisnes, kaikki muu on yhtä suurta valhetta ilman että kukaan valehtelee ts. vieläkään tätä edes tunnustaa saati vastuun valheesta ottaisi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Rikolliset pitäisi muutenkin merkitä, siruttaa ja pannoittaa ja laittaa satelliittiseurantaan, aina ennen vapaaksi laskemista.

Sitten joku tietokonerobotti seuramaan näiden päivittäistä liikkumista. Sieltä tietokoneelta voi sitten katsoa, kun joku rikos tapahtuu, että mikä rikollinen siellä rikospaikalla silloin oli kuin rikos tapahtui. Sitten vain tarkistamaan rikollisen uusi sijainti ja pii-paa auto sitten hakemaan.

Tämä homma pitäisi tietenkin hoitaa EU:n laajuisesti. Erityisen tärkeätä olisi merkitä huumekauppiaat ja salakuljettajat, nyt kun afganistanin Talebaanit on kuulemma kasvattamassa ja jalostamassa kannabista ja ryhtyneet huumebisnekseen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Meinaatko, että kaikki turvapaikanhakijat tulisi siruttaa ja pannoittaa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Meinaatko, että kaikki turvapaikanhakijat tulisi siruttaa ja pannoittaa?"

En meinaa turvapaikanhakijoita ollenkaan, vaan meinaan rikollisia ja kaikkia näitä tällaisia radikalisoituneita hulluja ja uhoavia vihapuhujia, jotka ukaavat tehdä tai joiden voidaan kuvitella tekevän jotain hullua.

Tarkoitan nyt lähinnä sellaisia vihapuhujia jotka toivovat vihreiden naisten tulevan raiskatuiksi, tai jotka ilmaisevat vapaasti mielihalujaan käydä agressiivisesti homojen kimppuun jne.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #20

Mielestäni turvapaikanhakijan pannoittaminen on parempi vaihtoehto kuin internointileirien perustaminen heitä varten.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

En kannata turvapaikanhakijoiden pannoittamista, vaan rikollisten ja radikalisoituneiden tyyppien siruttamista ja pannoittamista, kuuluivatpa ne mihin tahansa porukkaan.

Internointileirit turvapaikanhakijoille eivät ole hyvä ratkaisu, ei ainakaan jo Suomessa oleskelevien osalta. Välimeren eteläpuolella niitä voitaisiin ajatella vaihtoehtona risapaateissa Välimerellä ajelehtimiselle.

Siruttaminen olisi tärkeää sen takia että henkilö voitaisiin tunnistaa luotettavasti vaikka henkilöllisyyspaperit olisi vaihdettu.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvää tekstiä. Kiitos blogistille.

Omia virheitä ei hallinnossa istuvat tomppelit voi tai halua myöntää. Koska puoluen kannatus ja oma hillotolppa. Vanha kikkahan on, että puhutaan tohkeissaan jostain muusta ja laitetaan sumua varsinaiseen fokukseen. Tähän sumutukseen tietenkin media antaa oman osansa. Nyt hallituksen on aika toimia. Käsien päällä istuminen kun ei enää vaan toimi ja perustelut mm ssa rajojen avoimuudelle haisevat jokaisen nokkaan tyhjiltä puheilta, tai nukkavierun dementikon joutavilta hörinöiltä kultatuolista.

Luen parast'aikaa Tania Kambourin kirjaa, 'Naispoliisin arki monikulttuurisessa Saksassa ' Kokemusperäinen kirja kertoo viiltävän kuivasti mitä Saksassa tapahtuu nyt ja kuinka syvällä rikollisuuden ja myös rikkaan monikulttuurisen rotkossa Saksa on. Esimerkiksi ao. kirjan tietoa kannattaisi varmaan Sipilän, Orpon ja Risikon hyödyntää ja nopeasti.

Kirjan hankkiminen ja luetun oivaltaminen tulee muuten paljon halvemmaksi, kuin tyhjien puheiden ja idioottimaisen kutsun aiheuttamat seuraukset ja kustannukset.

Kirjastosta tuon kirjan voi lainata, ainakin toistaiseksi, ihan ilmaiseksi. Vinkvink.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Näistä siis on havaintoja sekä Saksasta että Ruotista joissa tekivät sekä rikoksia että tehtailivat turvapaikkahakemuksia erilaisin paperein. Jälleen kerrran vakio salakuljetuspakettiin kuuluu passien ja muiden dokumenttien väärennökset halutessaan. Tämän jälkeen sama jatkui Suomessa, teot ja varoituksen sanat kirjattiin ylös ja se siitä.

https://yle.fi/uutiset/3-9792084

"Turun veitsimies halusi liittyä Isisiin ja kutsui suomalaisia vääräuskoisiksi – Vastaanottokeskuksen lähteet: "Varoitimme viranomaisia, mutta meitä ei uskottu"

Mikään tiedustelulaki ei riitä, ei ole resursseja eikä ole keinoja. Koska olen laiska kopioin tuosta alta päättelyä josta kaikki ovat samaa mieltä paitsi ne joilla meni yli hilseen jo sanan 'päättely' kohdalla.

http://kreiviolaf.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241719-...

"Myös rajavalvontaa olen miettinyt. Tätä olen pohtinut sitä kautta, että itselläni ainoa pätevä henkilötodistus on passi, joten pidän sitä aina mukana, jos vaikka pitää tulitikkuja ostaa kaupasta. En koe mitenkään hankalaksi, että kun matkustan valtiosta toiseen, vilautan passia. En siis näe rajavalvonnan puuttumisesta hirveänä hyötyä...Olemme Suomessakin saaneet lukea uutisista, kuinka joku vankilatuomiota istuva murhaaja on saanut käydä lomalla ja kadonnut, minkä jälkeen olemme parin viikon kuluttua lukeneet lehdestä, että hänet on pidätetty Ruotsista tai Virosta. Aina olen ihmetellyt, että rikolliset pystyvät vaihtamaan maata aivan vaivattomasti, ja sitten muistanut, että ainiin! Meillä on neroja päättämässä näistä asioista.Itse en keksi muuta ihmisryhmää kuin rikolliset, jotka hyötyvät tästä vapaaliikkuvuussopimuksesta. "

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

"ei ole eurooppalaista järjestelmää..."???? ilmeisesti puhelin ja netti ova tuntemattomia Supossa ja saksalaisilla viranomaisilla? Kirjekin on keksitty.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

ei ole eurooppalaista järjestelmää..."????

Eurooppalainen järjestelmä ???????

Minä kannatan sitä.

Mutta mikä on persujen kanta??????????

Meneekö Suomen itsenäisyys jos siirrytään eurooppalaiseen järjestelmään ??????

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

jos se tarkoittaa sitä, että suomalainen siviilitiedustelu muuttuu Saksan "siirtomaapoliisiksi" tai että se alkaa lähettämään poliittisiin liikkeisiin provokatöörejä niin....olen vähän skeptinen. Ymmärsithän kaima hyvä, että Seppo peitteli hölmöyksiä molemmin puolin, kyllä tieto kulkee jos halutaan. Se, että Supo ei alkanut toimia jos VOK:in johtaja kertoo henkilön x halukkuudesta liittyä ISIS järjestöön on kummallista. Mitä ne siellä oikein tekevät?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

"Se, että Supo ei alkanut toimia jos VOK:in johtaja kertoo henkilön x halukkuudesta liittyä ISIS järjestöön on kummallista. Mitä ne siellä oikein tekevät?"

Kyse on nuoresta henkilöstä, eikä supolla varmaan ole aikaa tutkia kaikkia nuorison höperehtimisiä. Tämän voin ymmärtää.

Sitä en ymmärrä miksei julkisuudessa ole käsitelty sitä onko ISIS ottanut vastuuta Turun veriteosta.

Muistaakseni ISIS otti heti vastuun jossain siperiassa tapahtuneesta vastaavasta puukotuksesta.

Kysymys kuuluu siis. Miksi Turun veriteko ei kelpaa ISIS:ille?

---------------

Huom. Venäjälläkin tapahtuu terroritekoja, vaikka se ei kuulu EU:hun.

OK, tämä ei todista sitä etteikö Venäjänkin terroriteot olisi EU:n syytä.

Mutta se todistaa sen että terroritekoja voi tapahtua myös sellaisissa maissa jotka eivät kuulu EU:hun, paitsi Venäjällä, myös Amerikassa, Afrikassa ja lukuisissa Lähi-Idän maissa on tapahtunut terroritekoja, vaikka ne eivät kuulu EU:hun.

Eero Mattila

Kyllähän tämä karmealta näyttää... tässä maassa on ilmeisesti samanlainen ulosmittaus käynnissä kuin romahtaneessa Neuvostoliitossa. Ei mitään väliä, jokainen keskittyy omaan pikku napaansa. Haetaan pikavoittoja, eikä asioita ajatella kokonaisuuksina eikä vaikutuksia mietitä kansakuntana.

Maahanmuuttorahastuksen (tärkeintä oli mitä ilmeisimmin vain päästä rahastamaan tulijoilla) hintaa ei taida kukaan enää pystyä arvaamaan... sama kaava Talvivaara, koulutus, sote-palvelut... yksityistetään niin palvelu paranee. Virkamieskunta on ilmeisen välinpitämätöntä. Ongelmiin ja laiminlyönteihin ei puututa, jälkikäteen selitellään. Surkealta näyttää Sopilän tie, ilman moraalia ei yhteiskunnalla ole tulevaisuutta.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Huipputärkeä avaus, Arto! Tämä kammottava kansainvälinen soppa on selvitettävä avoimesti ja juuriaan myöten kaikissa maissa, missä terroristit ovat majailleet ennen tänne tuloaan. Sillä jo nyt on selvää, että pintapuolinenkin vilkaisu heihin paljasti, että heillä ei ole ollut eikä ole mitään asiaa Eurooppaan. Silti kaikkien EU-sopimusten ja monien kansallisten lakien vastaistesti heidän on annettu mellastaa ja matkustella rauhassa, vaikka heidät ja heidän rikoksensa on havaittu ja rekisteröity.
Supomme selittää, ettei se jaksanut kiinnittää huomiota pakolaiskeskuksesta tuleviin monien henkilöitten vahvistamiin ilmoituksiin päätekijän aggressiivisesta islamismista, kun tällaisia ilmoituksia on niin tuhottoman paljon... Eikö tämä käännettynä tarkoita, että tällaisia käveleviä aikapommeja löytyy joukoittain pakolaiskeskuksistamme? Siksi Turun hirmuteon perusteellinen ja avoin selvittely on myös uusien tapauksien välttämiseksi äärimmäisen tärkeää. Suomi ei saa pelätä tässä häiritä EU:n "isoja poikia" muistuttamalla niitä niiden vastuusta muille EU-valtiolle ajamansa "avoimien ovien" politiikan kautta.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/r%C3%B6t%...

Meillä on Eurooppalaisia järjestelmiä jotka koskevat tavan kansalaisia jos missäkin asiassa, niitä kutsutaan direktiiveiksi. Niitä valvotaan haukansilmin. Ne menevät kaiken ohitse..

Onhan se tärkeämpää kuinka suora on kurkku tai banaani tai jokin muu yhtätyhjänkanssa oleva direktiivi, kuin olisi rikos-seuraamus direktiivi kaikkien EU jäsenvaltioiden välillä.

Anne Pylkkönen

Erikoinen piirre tässä Turun terroristi-iskussa on, ettei ISIS ole ainakaan tietääkseni maininnut siitä julkisesti tai julistautunut sen takana olevaksi tahoksi. Iskuhan oli onnistunut - tuli kuolonuhreja, saatiin jonkin verran globaalia näkyvyyttä ja lopputulemana yhteisön turvallisuuden tunnetta oli järkytetty.

Miksi ISISillekin vaikuttaisi sopivan se, että tästä Turun iskusta ollaan hissukseen? Vai eikö siellä "pääkonttorissa" muka tiedetä asiasta? Yleensähän terrorijärjestöt kilvan kiirehtivät röyhistelemään väkivaltaisilla tapahtumilla lisätäkseen (harha)käsitystä mahdistaan.

Anne Pylkkönen

.. ja erikoistutkija Alan Salehzadehin haastattelu Iltalehden verkkosivuilla panee todella ihmettelemään päättäjiemme välinpitämättömyyttä sosiaaliturvaturistiterroristien suhteen. Mahdollisen vaarallisen aineksen sijoittelu muun väestön sekaan sinne tänne ei kerro mitään muuta kuin poliitikkojen leväperäisyydestä: iskuja ei voi mitenkään estää ja päättäjistä on ihan sama minne iskevät tai keitä valikoivat uhreikseen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kuka päättäjä ottaa näitä naapuriinsa ? Kuulemma Kempeleeltä sai VOK nopsat lähdöt.

Ja btw. Eipä Stadissa näy Kaivarissa, Eirassa, Tölikässä tai Kuliksessa pahemmin kuljeskelijoita. Sama ilmiö piinaa myös Tukholmaa ja Tukholman lääniä.

Anne Pylkkönen

Ymmärrän jos pakolaiskriisin paisumisen alkuaikoina pääministeri Sipilän ulkomaillakin uutiskynnyksen ylittänyt ilmoitus tarjota omaa tarpeetonta taloaan pakolaisille ei ole enää voimassa, tai jos se ei koskenut varsinaisesti juuri näitä maahantulijoita.

Julkisuudessa luodaan nyt sellaista kuvaa että laittomasti maassaoleskelevien valvonta on vähintään yhtä vaikeaa kuin jos yrittäisi pitää kirppulaumaa kannettomassa vakassa. Voi viranomais-parkoja! - niin paljon töitä ja niin vähän resursseja. Viranomaisten uhriutumispuhe kuulostaa kornilta - oikeasti uhreja ovat satunnaisesti väkivallan, raiskausten, uhkailun ja vainoamisen kohteeksi joutuvat tavalliset kansalaiset. Suomi on ollut varsin innokas laitostaja mitä tulee omien kansalaisten kohteluun. Esimerkiksi monet vammaiset, vanhukset, mielenterveyspotilaat ja lastensuojelun sijoittamat lapset elävät erittäin rajoitettua ja valvottua elämää vaikka eivät eläessään minkäänlaista rikosta koskaan tehneet. Miksi laittomilla maahanmuuttajilla pitäisi olla e.m. ihmisryhmiä vahvemmat yksilönvapaudet?

Juha Hämäläinen

Sternin sivulla on kysely jossa reilun 12.000 ihmisen mielipidettä Euroopan terrorinehkäisyyn on kysytty. Reilu 75% on sitä mieltä, että Eurooppa on epäonnistunut pahasti ja vain 15% sitä mieltä, että "tähän pitää tottua"......

Yritän löytää jotain muutakin aiheeseen...... Olette jonossa ja teitä palvellaan mahdollisimman pian....pimpeli pompeli

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ongelma on tietysti koko Euroopan laajuinen. Katsoin eilen sisäministeriön etusivua, ja siellä sanottiin että: "Tavoitteena on, että Suomi on maailman turvallisin maa." Keinot ei vain oikein tunnu tukevan tavoitteita. Mitähän pitäisi tehdä? Kokoomus on nyt kyllä tiukoilla.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mitäs jos hommiin ?

Tältäkin palstalta saa hyviä neuvoja, mihin kannattaa ne rajalliset ( nyyh ) voimat kohdentaa.
Tuloksia kun syntyy vaan tekemällä, ei höpöttämällä tyhjänpäiväisiä latteuksia.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ei jaksa kirjoittaa tähähän edes Nerg! mutta jaksoin sitten kuitenkin ...

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708230151005_u0...

Poliisi on tehnyt aamupäivällä Turussa kaksi uutta kiinniottoa Turun perjantaisiin puukotuksiin liittyen.

Miesten kansallisuudesta ei ole poliisin mukaan varmuutta, koska he ovat antaneet siitä ristiriitaista tietoa. Suomen viranomaisille miehet ovat ilmoittaneet olevansa algerialaisia, Ruotsin viranomaisille puolestaan marokkolaisia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Saksa näköjään pystyy karkoittamaan maasta "radikaaleja" ihmisiä vaikka ne olisi syntynyt saksassa mutta joilla on myös toisen maan passi. Miksi tämä maa ei pysty karkoittamaan laittomasti maassa olevia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset