Arto Luukkanen

Kansan ja naisten hätä

Eikö kansan ja naisten hätä kiinnosta?

Kaleva lehdessä ilmestyi tänään 2.9. artikkeli, jossa kerrottiin kansanradiosta. Ohjelma on suosittu. Sitä kuuntelee noin 400 000 ihmistä jatkuvasti.

Itse artikkeli oli mainio ja kertoi siitä miten vuonna 1979 Yle antoi äänen taviksille. Lehden mukaan, silloin ”radiossa pääsivät ääneen vain valtakunnan kerma, poliitikot, päättäjät ja asiantuntijat”.  

Kansaa on kuunneltu sen jälkeen niin surussa kuin ilossa. Mutta sitten ei oikein kuunneltu. Turun terrori-iskun jälkeen kansa soitti sinne hädissään ja kuten artikkeli kertoi ”sen huomasi Kansanradion automaattiin soitetuista puheluista”. Kansaradio ei kuitenkaan antanut näille ääntä sillä ”emme yllytä kansanryhmiä vastaan”. Tämä linja sopii nykyiseen poliittiseen ilmapiiriin. Asioista ei saa puhua.

En kuuntele sinua!

Tämä kollektiivinen ”en kuuntele sinua” ilmiö näkyy kaikessa mahdollisessa. Kansalaisilta kielletään normaalit tunteet. Pahuutta ja rikosta ei saa vihata. Pelätä ei saa. Kyse on vain yksittäistapauksesta. Jäitä hattuun.

Ajatus siitä, että hallitus on epäonnistunut sen kansalaisten turvallisuuden takaamisessa, on silkkaa vihapuhetta ja tämän väärän ajatuksen levittäjiä metsästetään nyt satojen nettipoliisien voimin.

Kummallisinta on se, että laillisuuden ja järjestyksen valvojien tarkoituksena on nujertaa väärinajattelevat. Heitä paikannetaan ja heidän ”verkostojaan” jäljitetään virkavallan toimin. Tavalliset ihmiset ovat nyt syynissä.

Tolkun ihmiset tutkinnassa?

Toivottavasti nämä poliisit pohtivat tätä: puhumattomuus ja hiljaisuus tuhoaa sananvapauden ja kansanvallan perusteet. Niitä, jotka kokevat olevansa isänmaallisia, rauhaarakastavia ja ”tolkun” ihmisiä ahdistetaan joka puolelta. Heistä tehdään osa tätä ongelmaa, sillä he ajattelevat väärin. Terrorismin selitetään syntyvän virkavallan vääristä teoista ja samaan aikaan kansanedustajat ja kirkon viskaalit näyttävät esimerkkiä ”suojelussa”. Ehkä kyse ei ollutkaan terrorista vaan siitä että me provosoimme väkivaltaa?

Vähitellen väkivallasta ja turvattomuudesta tulee jotenkin arkipäiväistä.

Sitä on pakko vain sietää.

On opittava elämää terrorismin maailmassa ja hyväksyttävä se, että sinun pelkkä olemassaolosi on hyvä syy sille, että pahaa tapahtuu.

Kuka tästä kärsii eniten? Naiset - mutta se ei liikuta päättäjiä

Kriisitilanteissa kärsivät aina eniten siviilit: ennen kaikkea naiset ja lapset.

Turun puukotuksien uhrina oli naisia.

Todettakoon, että tässä iskussa tiivistyi länsimaisen yhteiskunnan arvojen ja verenhimoisen fanatismin välinen törmäys.

Toinen ei usko väkivaltaan, toinen uskoo. Toinen on nainen, toinen on mies. Toisella on puukko ja toisella ei. Toisella suojanaan vain laki – toisella oma terroristinen aikomuksensa.  

Kummalla puolella me olemme? Mihin tämä meidän ns. ajatteleva väkemme oikein on menossa jos se ei osaa valita puoltaan? Eikö naisten hätä kiinnosta? Eikö demokratian ja kansanvallan puolustaminen kiinnosta? Ennen kaikkea – miksi ihmisiä ei kuunnella?

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. Juolahti vain mieleen seuraava: osallistuivatko Turun terrori-iskusta epäillyt vuodenvaihteen 2015-2016 ”juhlintaan” Kölnissä? Se on mahdollista, sille he asuivat Saksasta saatujen tietojen mukaan silloin 40 kilometrin päässä Kölnistä, joka on alueen kulttuurinen keskus. Olisi hyvä saada tietoa Saksan poliisilta tästä asiasta sillä valvontakamerat saivat näistä "juhlijoista" paljon kuvia.

Valitettavasti Kölnin tapahtumien uhrit olivat naisia – eivätkä sikäläiset viranomaiset ole saaneet satojen rikosilmoitusten vaatimia tutkimuksia valmiiksi. Miksihän näin on? Siksi että uhrit ovat olleet naisia? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Oudoksi on mennyt nykyinen kulttuurimme. Inhimillisiä tunteita ei saisi tuntea tai ainakaan niitä ei saa näyttää. Rasismi on sana, jolla tukitaan suomalaisten suut. Suomalaisista on tullut toistensa vihollisia. Suvaitsevaisuutta huudetaan, vaikka pitäisi puolustaa omia kansalaisiaan.

PS. Eikös se yksi kommentoija laittanut Saksan poliisille viestiä, onkohan saanut vastausta?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

niin..."hyvänkin on oltava luja" mutta ketä vastaan???

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ei ole vastattu.

”Solidarität mit den Beamten der Davidwache Wir sind offline

· 25. elokuuta kello 12:37

Ilari Kiema Das hat sehr wenig mit der Sache zu tun, aber hier in Finnland behauptet man, dass die deutsche Polizei z.B. in Hamburg hat absichtlich die marokkanischen Staatsbürger, die jetzt wegen Messerattacke, mutmaßlich ersten islamistische Terroranschlag in Finnland festgenommen sind, nach Finnland gesendet. Man kann auch fragen, wo und wie haben diese marokkanischen Staatsbürger die Silvesternacht 2015/16 verbracht. Tykkää Vastaa · 2
25. elokuuta kello 11:49”

https://www.facebook.com/Davidswache/?fref=ts

PS. Dos. Luukkasen ”juolahti mieleen” on kyseenalainen ilmaus, kun olen lukuisia kertoja kirjoittanut Puheenvuoron kommentteihin kyseisen näkökohdan ja arvelun.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Toivottavasti vastaavat, koska ei ole kunniaksi Saksan poliisille, jos ovat Turun terroristin ja kumppanit päästäneet lähtemään maasta, jos nämä ovat Saksassa syyllistyneet naisten ahdisteluun.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ilari...kaikki kunnia sinulle. Mutta "juolahti mieleen" sopii)))) kiitos Ilarin

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Vaikuttaa siltä, että neuroottiset, itsensä kanssa solmussa olevat äänekkäät ihmiset ovat vallanneet mielipideilmaston. Heidän mielestään lähes kaikki on vihapuhetta ja halveksuntaa, rasimia ja kiihottamista.

Luin tämänpäiväisestä aviisista (ESS) laajan jutun Antti Rinteen "synnytystalkoot" - heitosta. Siinäkin joidenkin mopot ovat alkaneet keulia pahemman kerran. DemiFemin (sosiaalidemokraattinen feministiverkosto) puheenjohtaja on tuskin malttanut hengittää vuodatuksensa aikana, niin tohkeissaan, ja pahoilla mielin hän on Antti Rinteen möläytyksestä ja Demokratti-lehden päätoimittajan Mikko Salmen kirjoituksesta. Kyseisessä järjestössä mielensäpahoittaminen on ollut niin kattavaa, että jopa SDP:stä eroamisia on harkittu.

En tietenkään pysty tunkeutumaan DemiFemin jäsenten aivokoppaan ja kokea heidän kanssaan tätä tuskaa, kun naisiin näin suunnataan vihakampanjaa ja jopa pakotetaan valtiovallan taholta synnytyskoneiksi.
Todennäköisesti leimaudun vihapuhuja-sovinistiksi kun sanon, että Antti Rinteen möläytyksestä tasapainonsa menettäneiden olisi hyvä kalibroida asenteitaan ja loukkaantumisapparaattiaan ja mittailla minkä kokoinen tämä anttirinne -gate ylipäätään on.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

vanhurskas viha on nykyään pop

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Pelkään pahoin, että jolki tuotu vanhurskas viha johtaa syytteeseen, sillä hurskastelu on korvannut hurskauden ja moralisointi moraalin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Alkuosasta olen samaa mieltä, mutta tuo Rinteen heitto suomalaisten synnytystalkoista on korni siinä mielessä, että suomalaisille tehdään lähes mahdottomaksi lisääntyminen. Suomalainen nuori mies on aivan hukassa, kun ei ole työtä, niin ei ole rahaa, ei uskalla mennä naimisiin, eikä saada lapsia.

Rinteen ja demareiden kannattaisi miettiä ensin, miten suomalaisten elinolosuhteita parannetaan, jotta nimenomaan suomalaisten työllisyys lisääntyisi. Sitten kun tämä asia on suomalaisten kohdalla kunnossa, niin sitten syntyvyys lisääntyy ihan itsestään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Muutama perussuomalainen on saanut syytteen ja muutama tuomionkin tolkuttomista kirjoituksistaan. Eivät he ole Suomen kansa, vaikka siihen kuuluvatkin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Olen viime päivien aikana lueskellut digitoituja sodan ajan sanomalehtiä Hesarin ”aikakoneesta.” Siinä kerrotaan mm. poliisin tekemästä ratsiasta koko kaupungissa kesällä 1944. Tiet ja satama suljettiin.
Sota-ajan Hesarit ovat terveellistä luettavaa myös näille nykyajan poliitikoille. Lehden etusivuilla päivästä toiseen julkaistut sankarivainajien kuolinilmoitukset kertovat sodan ankarista ajoista.

Eräässä kuolinilmoituksessa on rinnakkain kolmen kaatuneen veljeksen nimet. Se on ollut varmasti hirmuinen isku näiden poikien äidille.
Sodassa suomalainen mies puolusti Isänmaataan ja samalla sen asukkaita vanhukset, naiset ja lapset mukaan lukien.

Huolettoman liikkumisen aika kaduilla, ennen kaikkea pääkaupunkiseudun kaduilla, on nyt pysyvästi ohitse. Missä ovat nyt nämä ratsiat, joilla saatetaan mm. paperittomat ja kielteisen turvapaikan saaneet säilöön.

Käsitykseni mukaan Euroopan ihmisoikeussopimus ei aseta tähän mitään estettä. Sopimuksen 5. artiklan 1/ f kohdan mukaan ”henkilö pidätetään tai häneltä riistetään vapaus lain nojalla, jotta estettäisiin hänen laiton maahantulonsa, tai jos on ryhdytty toimiin hänen karkottamisekseen tai luovuttamisekseen.”

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Kuka tästä kärsii eniten? Naiset - mutta se ei liikuta päättäjiä"
Ajankohtaista.

Eikö tässä nyt olisi Iso porkkana Perussuomalaisille? Mikään puolue ei ohjelmassaan ole profiloitunut tähän ongelmaan.

P.S. ja lisäys. Joihinkin ajankohtaisiin ilmiöhin voi vetää yhtäläisyysmerkkejä ja esittää kysymyksiä. Halutaanko jokin ihmisryhmä karkottaa pois julkisesta tilasta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Julkisuus

Marko Parkkola

Tämä on juuri sitä mistä olen muutamaan otteeseen puhunut/kirjoittaanut. Suurta osaa kansasta ei kuunnella ja tiettyä osaa kansasta jopa sorretaan epämääräisten rikostuomioiden avulla. Historia todistaa mitä on tapahtunut, kun valtio on ryhtynyt tällaiseen toimintaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mitä persut teki hallituksessa 29.6-15-16.6-17 kun oma ministeri vastasi näistä:
"Huostaanotto räjähtänyt käsiin"?
"Naisten turvapaikat ei riitä ja ovat jatkuvasti täynnä.Kun kotiväkivalta on lisääntynyt joka yhteiskuntaluokassa"?
A-klinikalla ei riitä rahaa eikä henkilökuntaa hoitamaan asiakkaitaan"?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Halla-aho päätti ilman lähdekritiikkiä linkanta MV-lehden juttuun. Häntä kyllä kuunteli hänen kannattajakansansa ja heti sai kärsiä suomalainen toimittajanainen. Mitä tästä opimme? Päättäjät eivät kylläkään kuuntele kansaa mutta kansa kyllä päättäjiä.

Yleensäkin kansa tuntuu kuuntelevan oikein hyvin kauheiden puolitotuuksien ja jopa valheidenkin kertojia. Siitä seuraa sitten kansan väärän mittauksen perusteella antama virheellinen ohjaussignaali, jota onneksi päättäjät eivät kuuntele ilman alipäästösuodatusta.

Jos nyt oikein muistan, niin muutama vuosi sitten, kun Laasanenkin oli eniten esillä markkina-arvo ajatuksineen, niin monet miehet olivat enemmän huolissaan siitä, että suomalaisen miehen oikeus käyttää iloluontoisen naisen palveluja kyseenalaistetaan, kuin suinkaan siitä, että iloluonteiset naiset voivat olla hyväksikäytön uhreja.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Halla-aho päätti ilman lähdekritiikkiä linkanta MV-lehden juttuun. Häntä kyllä kuunteli hänen kannattajakansansa ja heti sai kärsiä suomalainen toimittajanainen. Mitä tästä opimme? Päättäjät eivät kylläkään kuuntele kansaa mutta kansa kyllä päättäjiä."

Oleelisinta minusta tässä on se, oliko Halla-aho varsinaisen asian suhteen oikeassa, vaikka hän käyttikin epäordotoksista lähdettä?

Tämän hetken tietoni mukaan Turun Sanomien toimittaja kirjoitti väriteltyä totuutta kertoessaan afgaanimiehen osuudesta poskeen haavoittuneen naisen ensiavussa.
Uutisen epäilijöitä ilmaantuessa, Turun Sanomien toimittaja toimi tavalla, joka on tyypillistä esim. poliitikoille. Hyökkäys Halla-ahoa vastaan sekä uhriutuminen ja uhkailu rikosilmoituksella jne. Ei puhettakaan siitä, oliko hänen kirjoituksessaan jotain vikaa.
Juho, jos sinulla on ehdotonta faktaa siitä, että Turun Sanomien toimittajan juttu sankarillisesta afgaanista on todempi kuin tilanteesta levinneet valokuvat ja erään Villen haastattelut, muutan kernaasti mielipiteeni ja lähetän toimittajalle anteeksipyynnön siitä että olen yleensä uskaltautunut epäillä hänen kirjoituksensa todenperäisyyttä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei, minullakaan ei ole käytössäni virallista tutkintapöytäkirjaa siitä, kuinka afgaanimies toimi. Liekö sitä edes tehty, koska oleellisempiakin asioita on ollut selvitettävänä. Joten en tiedä, miten väritetyn kuvan toimittaja antoi. Toisaalta ei ollut Halla-ahollakaan, enkä kyllä kuuna kullan valkeana menisi luottamaan MV-lehteen ilman, että tarkistaisin asian vielä kolmannesta ja neljännestä lähteestä. Jos Turun Sanomat on biasoitunut, MV on sitä tuhatkertaisesti.

Sen lisäksi Halla-aho pitäisi jo aiemman kokemuksen perusteella tietää, että hänen osoittaessaan syyllistä hänen imbesilleimmät kannattajansa lähtevät heti panemaan tuomiota täytäntöön.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #19

"Ei, minullakaan ei ole käytössäni virallista tutkintapöytäkirjaa siitä, kuinka afgaanimies toimi"

Ei minullakaan. Eikä minua erityisesti kiinnosta kuka teki ja mitä teki, kunha joku teki.
Minua suoraan sanoaen kyrsii se toimittajien refleksinomainen toiminta kun kysymyksessä on monikulttuurisuus, maahanmuutto, jihadismi, islamilainen terrorismi tms.
Joiltakin toimittajilta, tässä tapaukseessa Turun Sanomien toimittajalt, katosi ammatillinen kriittisyys ja ikään kuin reflektinomaisesti hän lähti puolustamaan sitä, mikä on oman arvomaailman mukaista.
Luulen, että TS toimittaja reagoi kun hän sai kuulla puukotuksesta: Tämä ei voi olla totta! Tämä ei saa olla totta! Jälkimmäisen reaktion ajamana hän on lähtenyt tekemään juttua, jonka tarkoituksena oli pehmentää sitä, että tekijä oli turvapaikanhakija.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Tuota noin missä kohtaa kyseinen toimittaja uhkasi tekevänsä rikosilmoituksen ja toiseksi kyllä nitä kuvia on olemassa, jossa kyseinen heppu on niiden kahden muun kanssa maassa makaavaa uhria auttamassa.
Tässä kohtaa sopiikin kysyä, että miksi niitä kuvia ottanut kuvaaja tai verkkoalusta julkaissut?

Tosin itse ihmettelen enemmän sitä että miten hänellä oli aikaa ottaa kuvia ympäristöstään kuin auttaa apua tarvitsevia. Tämä ei jostain syystä häiritse ketään, vaikka se toisaalta tuo toiminta todistaa sen että jotkut keskittyivät kuvaamiseen kun toiset ihmisten auttamiseen tai olivat valmiita auttamaan muita.

Mihin perustuu sinun tämän hetken tietosi, että olet varma että kyseinen kaveri ei auttanut apua tarvitsevia? Siihen yhteen kuvaan, mikä kertoo 1 sekunnin tapahtuman?
Ja Villen tarinaan?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Hyvä Arto, että jaksat pitää ääntä sorrettujen puolesta täällä Puheenvuorossa!

On tärkeää puhua faktoista, jotka näyttäytyvät todeksi. Kansa tarvitsee väyliä, joissa tulee kuulluksi.

Naiset, lapset, nuoret, vanhukset ja vammaiset ovat uhanalaisia.

Miksiköhän?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Voidaan tosiaan hyvällä syyllä miettiä, mikä menee yli omien kansalaistemme hyvinvoinnista. Mikä on niin tärkeä asia, että heikoimmista suomalaisista on tullut uhanalainen laji ja jos heitä puolustaa, niin suut on tukittava hinnalla millä hyvänsä.

Tunteita ei saa näyttää, vihalle ei saa antaa valtaa, pelolle ei saa antaa valtaa.. Onko meiltä tosiaan jo viety oikeus omaan ajatteluunkin?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tämä Luukkasen viiteryhmä, perussuomalaiset mielellään tulkitsevat sotaveteraanejamme, kuten Luukkanen nyt naisten ajatusmaailmaa. tämänpäiväisessä IL:a on kysely miten veteraanit suhtautuvat mm. EU:n ja pakolaisiin. Tulos on persujen kannalta murskaava, veteraaneista 85% kannattaa EU jäsenyyttä ja peräti 13% olisi valmis ottamaan paljon nykyistä enemmän pakolaisia ja 53% kyllä, jonkinverran enemmän. Ei lainkaan saa prosentiksi tasan yksi. Isänmaallisia ja humaneja ovat nämä sotiemme veteraan ja kovin, kovin kaukana on heidän nenäkemys maailman menosta mitä persuihin tulee.

Käyttäjän YrjKainulainen kuva
Yrjö Kainulainen

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709012200366278...

IS uutinen.
Kysymykseen, pitäisikö Suomen ottaa vastaan pakolaisia, 53 prosenttia vastasi, että nykyinen pakolaismäärä on sopiva. 13 prosentin mielestä Suomen pitäisi ottaa vastaan jonkin verran enemmän pakolaisia.

Kyselystä selvisi, että veteraanit vaikuttavat olevan erityisen EU-myönteistä väkeä: vain kahdeksan prosenttia haluaisi Suomen eroavan Euroopan Unionista. Ylivoimainen enemmistö eli 85 prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että Suomen tulisi pysyä EU:ssa. Seitsemän prosenttia ei osannut sanoa, mitä mieltä on asiasta.

Ei tuossa uutisessa missään kohti sanota, että 53 % jonkin verran lisää
ja 13% sanoi, että jonkin verran enempi. Paljon ja jonkin verran on jonkin verran eroa.
Toisekseen 153 veteraania ei voi edustaa koko Suomen veteraanien kantaa. Tuollaisella kyselyllä ei oikein ole edes suuntaa antavaa arvoa koko joukon mielipiteestä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kyselystä selvisi, että veteraanit vaikuttavat olevan erityisen EU-myönteistä väkeä"

Kuinkahan veteraanit vastaisivat Suomen itsenäisyyden luovuttamisesta EU-komissiolle?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset