Arto Luukkanen

Sipilän joukko - kansallisen turvattomuuden hallitus?

Tänään Jyväskylässä suomalaisen poliisi oli nolossa tilanteessa.

Vierailu vastaanottokeskukseen päätyi siihen, että poliisiin fyysistä koskemattomuutta ei kunnioitettu.

Tässä vaiheessa poliisi on vielä vaitonainen mutta tilanne johti siihen, että poliisin piti perääntyä!! Oman turvallisuutensa vuoksi. Oli käytettävä pippurisumutetta. Paikalle piti hakea isompi joukko poliiseja, ennen kuin tilanne saatiin hallintaan.

Tilanne on pelottavan uusi mutta näyttää siltä, että Suomi seuraa Ruotsin huonoa esimerkkiä. Siellä on jo useita alueita, jonne poliisi ei ole tervetullut. Ruotsin poliisi pelkää henkensä edestä!

Läntisen naapurin esimerkki on tyly. Siellä valtio ei kykene toimimaan suvereenisti omalla alueellaan eikä pysty pitämään yllä järjestystä. Se on menettänyt otteensa.  

Turku ja Jyväskylä osoittivat, että me olemme juuri tällaisen tilanteen kynnyksellä. Vielä olisi mahdollista tehdä jotain. Asiat eivät ole vielä niin huonosti kuin naapureissa.

Se vaatii vain kansalaisten päättäväistä toimintaa – lain puitteissa – päättäjien herättämiseksi.

Puuttuva kriisijohtajuus

Se, että poliisi on joutunut tähän ikävään ja kiusalliseen tilanteeseen ei johdu suinkaan poliiseista. He kantavat vastuun ja toimivat neuvokkaasti vaikeassa tilanteessa.  He noudattavat ohjeita. Toimintaympäristö, jossa he ovat, ei kuitenkaan ole normaali. Kohteliaisuus ja hyvät tavat tulkitaan tässä ympäristössä heikkoudeksi.  

On ennenkuulumatonta ja järkyttävää, että viranomaisen toimintaa yritetään estää ja heitä uhataan väkivallalla. Ihmeellisintä tässä on se, että meillä näyttää olevan ihmisiä, jotka komppaavat tätä ja pitävät tätä toimintaa kansalaisvapautenaan – vapautena auttaa ihmisiä.

Kummallisinta tässä kaikessa on se, että ev-lut. kirkko on unohtanut lain ja evankeliumin – nyt on jotain jännempää tehtävää!

Pahinta on kuitenkin se, että hallituksen epävarmuus, lallustelu ja heikkous johtaa kaaokseen - siihen, että yleisen lain ja järjestyksen vastaisia toimia ei tutkita.

Kaiken kaikkiaan: meillä on nyt kansallisen turvattomuuden hallitus. Tilanne on kuin Lapuan liikkeen aikana: yleinen laittomuus ja väkivallanteot yllyttävät väkivaltaan ja jotkut tahot ovat päätelleet sen saman mitä nämä aikoinaan 1930-luvulla: ”me teemme mitä tahdomme”.   

Vielä kerran: suomalaisen yhteiskunnan perusteet horjuvat siksi, että meillä on ehkä historiamme epävarmin hallitus, joka ei kykene takaamaan kansalaisten perusoikeutta: turvallisuutta.

Se kilpailee nyt rinta rinnan vuoden 1918 punakapinan aloittaneen Suomen kansanvaltuuskunnan kanssa tästä ykkössijasta. Risikko saisi siinä kunnian olla nykyajan Eero Haapalainen tai Adolf Taimi. Sipilä taas saisi kunnian istua Kullervo Mannerin istuimella ja Orpo voisi leikkiä tiedemiestä: olla Edward Gylling.

Kun edellinen hallitus oli maamme historian epäonnistunein ja riitaisin (Katainen-Stubb) niin tämä kuihtunut ja oman olemassaolonsa oikeutuksen menettänyt harventunut ja väsynyt joukko saisi kunnian olla kansallisen turvattomuuden hallitus.  

Epävarmat ja horjuvat syrjään!

Turun terrori-iskut saivat poliitikot hetkeksi sekaisin. Oli kiusalista saada kansalaisilta palautetta, jonka mukaan he eivät olleet hoitaneet tehtäviään. Onneksi tästä hetkellisestä pahasta mielestä kuitenkin selvittiin. Uhrien hädän ja kansalaisten palautteen takia poliisi sai hitusen rahaa. Ikään kuin voidetta haavaan.

Tilanne on kuitenkin kriisiytynyt yhä enemmän ja nyt tarvittaisiin päättäviä toimia poliisin auktoriteetin pelastamiseksi ja kansalaisten turvallisuuden varmistamiseksi. Emme halua olla Ruotsi.  

On selvää, että meidän johtajamme eivät ole kriisijohtajia. He eivät ole tilanteen tasalla eikä heistä ole nyt johtamaan tätä Suomi laivaa.

Olen kuitenkin varma, että niin Kokoomuksessa ja Keskustassa on poliitikkoja ja johtajia, jotka ovat valmiita astumaan esille kun paine kansalaisilta kasvaa tarpeeksi. Siellä on kokeneita ja viisaita miehiä ja naisia; poliiseja, ja järjestyksen ammattilaisia, jotka ovat jo alkaneet kysellä miten tämä kaikki on mahdollista. Kaikki eivät ole uskonveli-rahaveli-verkostoissa niin kiinni, etteivät näkisi todellisuutta sellaisena kuin se on.   

Kuten eräs näistä sanoi tokaisi minulle: ”eikö laiteta maan asiat kuntoon?”

Ja ainahan on mahdollisuus kysyä neuvoa kansalta. Mitä tehdä kun me emme osaa? Pitäisikö lähteä? Kansa kyllä tietää. Aina.

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. On surullisena todettava, että kirkon verotusoikeus ei ole tässä tilanteessa enää perusteltu. Valtiota vastaan toimiminen ei oikeuta hamuamaan kansalaisten kukkaroita.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Suomi sai oman nogozonensa! Ilon ja riemun päivä "tietyille piireille".

Tosin poliisi meni paikalle ja rauhoitti tilanteen. Siis tähän Ruotsin esimerkkiä seuraten olevaan paikkaan johon poliisi ei enää uskalla mennä.

Käyttäjän LeenaRosendahlOsHanhijrvi kuva

Tästä "ilosta" saamme nauttia runsaasti, jos ei tehdä poliittisia lakimuutoksia maahanmuuttoon. Näidenkin lakien puitteissa voisimme tosin jo kiristää huomattavasti linjaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Janne, ei se tarkoita sitä, että kun tätä on osattu odottaa, että siitä iloittaisiin ja riemuittaisiin. Nyt on vaan parasta, että viimeinkin päättäjät ottavat pään pois sieltä minne aurinko ei paista.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Luukkasella on kumma logiikka. Kun poliisi hoitaa hommansa, siitä pitää kirjoittaa valitusvirsi.

Ketään ei ammuttu eikä edes pamputettu sairaalakuntoon. Jos tilanne vaatii lisävoimia, silloin hankitaan lisävoimia eikä suinkaan ryhdytä ampumaan mielenosoittajia kohti. Ilmeisesti nämä persut ovat tyytyväisiä vasta, kun poliisikin alkaa tekemään ruumiita...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Joensuu, oletko sinä tyytymätö siihen, että Oulunpoliisit tekivät Tuiran kirvesmiehestä ruumiin ?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #34

Mitä minun tyytyväisyydelläni on väliä? En ole niin paljoa ollut ampuma-aseiden kanssa tekemisissä, että tietäisin, olisinko itse kyennyt parempaan kuin poliisi. Epäilen, joten luulenpa, että Tuirassa oli paikalla minua parempi ammattimies ja vielä oman henkensä uhalla.

Joten keskimäärin ottaen poliisin toiminnasta nilittäminen on perseestä, oli asialla sitten rasisti, fasisti tai basisti. Tai sitten anti-.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä ja tarpeellinen video poliisilta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

2 ihmistä pidätetty tämän massiivisen mellakan seurauksena. Maamme on menetetty. Pelko valtaa syrjäisimmänkin torpan, missään ei ole enää turvaa. Suomalaiset pakenevat korpiin, kuin Isonvihan aikana ja ulkomaalaiset rellestelevät kaupungeissa. Vaatinkin, Suomi takaisin!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ajattelin kommentoida tätä jotenkin ironisesti mutta Luukkasesta on paha panna paremmaksi. Suomessa ei ole koskaan kukaan vastustanut viranomaista, paitsi punakapinan ja Lapuan liikkeen aikana.

Ruotsin kalifaatti on jo täällä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Luukkanen tuottaa totisesti lennokasta tekstiä. Oppineena miehenä hän saa hienosti nykypäivän vertahyytävät tapahtumat sijoitettua historialliseen kontekstiinsa. Ironiaata ei sanaakaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomessa ei ole koskaan kukaan vastustanut viranomaista"

Eikö Jyväskylässä juuri vastustettu viranomaisia?

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

En nyt henkilökohtaisesti muista aikaa ja tapahtumia, jolloin punaiset ja Lapuanliike harjoitti viranomaisten vastustamista.. Taitaa olla muutama vuosi?

Joskus kansakoulun aikoihin siitä oli puhetta historiantunnilla, mutta ei tässä yhteydessä mainittu mitään maahan muuttajista, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden maasta poistamisesta.

Niin.. Nehän kaikki osapuolet oli Suomalaisia..

Käyttäjän JennyLatvala kuva
Jenny Else-Maj Latvala

Ei ole järin mieltä ylentävää juhlia 100 vuotiasta Suomea, kun kansamme on jakaantuneempi kuin kertaakaan aiemmin sitten vuoden 1918 tapahtumien - ja niistä tapahtumista ei aikanaan hyvää seurannut kuten historiasta tiedämme.
Tätäkö tänne siltikin välttämättä halutaan?

Virkavalta ajetaan nurkkaan ja siltä viedään käytettävissä olevat työkalut.
Mitä jää jäljelle?Ei mitään.....paitsi olemattoman kehnolla palkalla sinnittelevä rivikonstu ja puhki-istutut pussihousut.
Tukea ei tule päättäjiltä tai ministeriöltä: Poliisin miehistö (suoritusporras)
on jäänyt yleiseksi sylkykupiksi ja kaikki tämä pitää vain hyväksyä.
Suomen pitää tässä(kin) asiassa seurata Ruotsia eli meillekin halutaan "nogo-alueet", joissa joku muu kuin poliisi määrää tahdin.
Kaiken kaikkiaan tämä on surullinen päivä Suomen poliisille.

Tämä ei ole enää se Suomi, johon minä synnyin.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Hemvärnet joudutaan ennemmin tai myöhemmin lähettämään Ruotsin no-gone ghettoihin. Ruotsin laki ja järjestys ei ole enää voimassa niissä. Vaan sharia, rikollisuus ja omankädenoikeus.
Poliisi on menettänyt kaiken arvovaltansa Ruotsissa.
Arto Luukkanen on aivan oikeassa. Muslimit näkevät toimimattomuuden ja neuvottelunhalun pelon merkkinöä, joka kannustaa yhä suurempaan hyökkäykseen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Uskon, että poliisi haluaisi puuttua näihin tehokkaammin, mutta kun poliittiset johtajamme ovat aivan avuttomia tämän ongelman edessä. Jos tähän ei oikeasti kunnolla puututa, niin tilanne tulee pahenemaan.

Sitä ei kai kukaan halua, vaan sitä, että laki ja järjestys pysyy tässä maassa.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula Vastaus kommenttiin #9

Ruotsiin tulee islamilainen kalifaatti 5v.sisällä. Tilannne on niin paha ettei sitä voitane täydellisen poliittisen korrektiuden Ruotsissä enää estää. :'(

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #10

En voi edes suositella kommenttiasi poliittisen korrektiuden takia täällä.;)

Toivotaan, että Suomen poliittiset päättäjät heräisivät ja miettisivät, minkä Pandoran lippaan ovat menneet avaamaan, ja mitäköhän nyt oikein pitäisikään tehdä, ettei samat ongelmat kuin Ruotsissa, ole pian meillä.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula
Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Luukkanen taitaa nyt unohtaa, että juuri kansa on tässä tilanteessa kapinoinut afgaanipakolaisten pakkopalautuksia vastaan. Pakkopalautuksia, joita persujen laatimaa hallitusohjelmaa noudattava hallitus pakottaa Migrin ja poliisin toteuttamaan. Kyllä kansa tietää.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Onko vihervasemmisto koko kansa? Börjen kannattaa nyt varmasti mennä valittamaan hallituspuolueen edustajan blogiin näistä pakkopalautuksista. http://mikkokarna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242341-...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

En purematta hyväksy Suomessa syntyneen vauvan ja vanhempiensa pakkopalautusta Afganistaniin, jossa väitetysti heitä odottaa teloitus. Tekeekö tämä minusta vihervassarin?

Ritvaa ei vauvan kohtalo sitten kiinnosta, tärkeämpää on heitellä leimakirveitä ja harhailla jostain kalifaateista Ruotsissa ja kohta Suomessa?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #20

Eipäs nyt aleta itse niitä leimakirveitä heittelemään ja puhelemaan mitä sattuu päähäni.

Kun viranomaiset ovat päätöksen tehneet, niin heillä on varmasti käytettävissään minua ja sinua paremmat tiedot näiden ihmisten tapauksesta.

Tässä käytetään tunteisiin menevää retoriikkaa, kuten sinäkin juuri teet, jotta voitaisiin laillisia päätöksiä ylenkatsoa.

Varmasti sinunkin kannattaisi mennä Kärnän blogiin keskustelemaan hallituspuolueen edustajan kanssa asiasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #20

" Afganistaniin, jossa väitetysti heitä odottaa teloitus."

Liioittelun makua, mutta luo toki tehokkaan ja dramaattisen vaikutelman.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #23

"Teloituksen" todennäköisyys näyttää olevan pienempi kuin liikenneonnettomuudessa kuolemisen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #25

Sillanpään nokkeluus alkaa menettää vähän teräänsä kun sen lukee x-kymmennettä kertaa.

"Kuoleehan niitä lapsia liikenteessäkin" on aika huono vitsi ensimmäiselläkin kertaa kun kyse on pienestä vauvasta.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #26

Tuohan on perusargumentti "ei saa antaa pelolle valtaa"-relativisoijille, jotka ymmärtääkseni osoittivat tuolla Jyväskylässä mieltään. Eli ei ole minun keksintöäni tai "nokkeluutta".

8kk "ruskea" vauva tuo tähän lisää tasan yhtä paljon kuin vaikka keski-ikäinen valkoinen mies. Eli ei yhtään mitään.

Afganistanissa on yli kymmenen miljoonaa alaikäistä, yksi lisää ei merkitse yhtään mitään.

Lapsellista, arvotonta ja pateettista moraalimössön sössötystä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #27

Tuo on argumentti jota näytät hokevan hokemasta päästyäsikin, eivät muut.

"yksi lisää ei merkitse yhtään mitään"

Huomattu on että ei merkitse. Onneksi on myös meitä joita tuon vauvan kohtalo koskettaa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #28

Jos elämä kehitysmaassa on kohtalo, joka kovasti koskettaa, ehdotan, että pakkaat laukkusi ja menet sinne kehitysmaihin pistämään kädet saveen tehdäksesi paremman elämän kehitysmaiden miljardeille alaikäisille. Asiaa ei tarvitse kollektivisoida eikä sekoittaa asiaan tätä yhteiskuntaa.

Ylipäätään emootioargumentit ovat tasoltaan säälittäviä,

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #30

En ajatellut pakata.
Rajallisten voimavarojen vallitessa kannattaa keskittyä niihin ihmisiin, jotka jo ovat Suomessa ja mahdollisesti täällä syntyneisiin, kuten po. tapauksessa. Näihin me voimme vaikuttaa, emme maailman kaikkiin huono-osaisiin.

Sinun ajattelutapasi johtaa siihen että ei Suomessa kannata tehdä mitään, kun toisaalla on kuitenkin jollain vielä huonommin.Argumenttisi liikennekuolemista tai jotain asiaan liittymätöntä valkoisista keski-ikäisistä miehistä panevat miettimään että onko Suomi24:ssä käyttökatkos vai miksi juuri tänne näitä suollat.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #31

"Rajallisten voimavarojen vallitessa kannattaa keskittyä niihin ihmisiin, jotka jo ovat Suomessa ja mahdollisesti täällä syntyneisiin, kuten po. tapauksessa"

Kuulutko siihen koulukuntaan, joiden mielestä pakkopalautuksia ei saisi olla (siis käytännössä kaikkia saisivat jäädä)? Kyllä se resurssien rajallisuus tulisi vastaan tässäkin, kun sana lähtisi kiertämään, että Euroopassa on yksi maa, joka ei karkoita ketään.

Ja jos et kuulu, niin millä sitten rajaisit oikeuden turvapaikkaan,kun nykyinen systeemi ei kelpaa?

Siitä olen samaa mieltä, että liikennekuolemat sekoitetaan nykyään vähän joka asiaan.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #31

#31: Suomessa on jus sanguis eikä jus soli, on aivan yhdentekevää, syntyykö ulkomaalainen täällä vai ei.

Argumentin tarkoitus oli demonstroida, että 1) et pystyisi tuolla ajattelulla todellisuudessa vetämään rajaa mihinkään kohtaan eli sanomaan kellekään "ei" ja että 2) hoidat tuolla tavalla vain moraalista mukavuuttasi ilman todellista tai edes millään tavalla tehokasta vaikutusta itse ilmiöön. Sinänsä Suomen ei tosiaan kannata sitoa itseään kehitysmaiden ja kehitysmaalaisten elämiin millään tavalla eikä kyseistä asiaa ole muullakaan tasolla syytä kollektivisoida velvollisuudeksi.

Pidän relativisointia liikennekuolemilla typeränä argumenttina, mutta sarkasmi liittyy siihen, että se toimii moralistimössöttäjän mielessä vain länsimaissa länsimaisille, mutta ei kehitysmaissa kehitysmaisille. Typerät uhriushierarkiat taas liittyvät aina näihin moraalimössötyksiin (kuten sinulla "ajatelkaa nyt edes lapsia11!!").

En tiedä, mitä Suomi24:ssä tapahtuu, mutta ainakin tänne on ilmaantunut aikuisia miehiä sössöttämään lapsellista mutku-moralismia. Ryhdistäytykää.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #30

"Ylipäätään emootioargumentit ovat tasoltaan säälittäviä,"
.........................

Semmoinen kyky kuin empatia taitaa muukalaiskammoisilla ollakin kadoksissa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #30

Kyky emotionaaliseen ajatteluun on merkki ihmisen älykkyydestä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #52

Omat koirani heiluttavat iloisesti häntäänsä kun tulen kotiin. Emotionaalisesti ajattelevina eläiminä ne tietävät saavansa kohta ruokaa ja pääsevänsä ulos lenkille.

Pidän koiriani älykkäinä eläiminä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #23

Väitetysti eli englanniksi "alleged" näyttää olevan muotisana, jolla voi korvata totuuden silloin, kun se ei itseä tai omaa agendaa miellytä?

Olisimmepa keksineet muinoin argumentoida: "Juuri Tukholmassa synnyttänyt suomalaisäiti väitetysti ajettiin kesken sodan melskeen Ruotsista seitsemän lapsensa kanssa takaisin Suomen kurjuuteen sodassa haavoittuneen isän vuoteen viereen..."

Se olisi väitetysti totta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Sarkasmivaroitus unohtui, eikä se näköjään avautunut. Tuo persujen viljelemä Vennamon slogan ei kerro mitään siitä kuinka pieni se kansa kulloinkin on. Nyt sinne kokoontui joukko kansalaisia, jotka inhoavat syvästi epäinhimilliseksi muuttunutta pakolaispolitiikkaa. Kyseinen mielenilmaus ei tainnut olla "vihervasemmiston" vaan kansalaisaktivismin ilmentymä, jolla ensisijaisesti vastustettiin persuhenkistä politiikkaa. Ymmärrän Arton pahan mielen, koska hänelle afgaanipakolaiset ovat roskaa, joka pitää lakaista pois maasta. Sen hän on ulkoistanut suomalaiselle väkivaltakoneistolle, jonka työrauhan menettäminen nyt ahdistaa. Poliisiakin todennäköisesti ahdistaa se mitä heidät on pantu tekemään persukoiden puolesta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #36

Börje. Laitat nyt minun suuhuni asioita jotka ovat selvästi sinun omiasi. Annan nyt sinulle keltaisen kortin - tässä blogissa ei suosita rasismia - ei avointa ja salattua.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #37

Ymmärrän, ettei kukaan halua todellista luonnettaan blogissa avata. Enköhän mina puolestani lopeta blogiesi lukemisen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #36

Uskomatonta roskaa Börje jaksaa suoltaa persuvihansa siivittämänä. Ensinnäkin puhuit kansasta, niin kuin vihervasemmisto olisi koko kansa.

Pakolaispolitiikka on tosiaankin syvästi epäinhimillistä, koska ensin luvataan miljonääripääministerin asunto asuttavaksi ja houkutellaan ihmiset maahan, mutta sitten lupaukset eivät toteudukaan. Et kuitenkaan mennyt valittamaan tästä Kärnän blogiin, vaikka se olisi ollut oikea paikka.

Sitten tiedät, että Luukkaselle afgaanipakolaiset ovat roskaa, joka pitää lakaista pois maasta. Bingo. Luukkanen arvosteli maamme puuttuvaa kriisijohtajuutta, enkä mitään kansanryhmän vastaista hänen kirjoituksessaan huomannut.

Entä sitten arviosi Suomen poliisista? Väkivaltakoneisto. Siis meinaatko, että meillä laillinen esivalta on väkivaltakoneisto? Ja mistä tiedät mikä poliisia eniten ahdistaa? Voi olla, että poliisia eniten ahdistaa kaltaisesi täysin todellisuudesta irtautuneet ihmiset, jotka eivät anna poliisin rauhassa tehdä työtään.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

VOK:n asiakkaathan Jyväskylässä mellakoivat. Vai ovatko vihreätkin kapinoineet......sanallisesti?

Pekka Mustonen

"Toimintaympäristö, jossa he ovat, ei kuitenkaan ole normaali. Kohteliaisuus ja hyvät tavat tulkitaan tässä ympäristössä heikkoudeksi."

Tässä on koko jutun ydin... asuessani Lähi - Idässä eli Israelissa, Syyriassa ja Libanonissa paikalliset eivät kunnioittaneet virkavaltaa ja viranomaisia, jolleivat he pelänneet heitä.
Sotilaat kunnioittivat upseeria, jota he pelkäsivät enemmän kuin vihollista. Poliisin piti olla rehellinen, mutta tarvittaessa kova ja perään antamaton.

Meillä länsimaisssa tämä ei toimi ja suomeksi sanottuna viranomaiset eivät ansaitse "kunnioitusta" ja se näkyi nyt Jyväskylässä. Siellä poliisin käytös tulkittiin heikkoudeksi ja voidaan sanoa, että poliisin "kintuille kustiin".

Tämä sama ilmiö on nähtävissä koko Euroopassa ja peli on ehkä menetetty suurimassa osassa Eurooppaa. Entiset Itä - Euroopan maat ovat poikkeus ja mm. Viro on hyvä esimerkki, jossa Poliisi ja viranomaiset toimivat aivan toisin.

Meilläkään se ei ole vielä myöhäistä, mutta aikaa ei ole paljon se vaatii niitä johtajia, "jotka laittavat maan asiat kuntoon".

Käyttäjän EspeTorikka kuva
Espe Torikka

Kummallisinta tässä kaikessa on se, että ev-lut. kirkko on unohtanut lain ja evankeliumin – nyt on jotain jännempää tehtävää! <-- oikeessa olet kirkko on unohtanut lain ku ei samaa sukupuolta olevaa ev-lut. pappi sais vihkiä vaikka suomen laissa se on hyväksytty.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Ylen uutisissa puhuttiin vain mielenosoittajista. Ylen uutisissa näytetystä kuvasta sai sen vaikutelman, että kyseessä oli lähinnä suomalaisia. Vasta IL:n tarkempi videon tarkastelu paljasti, että mukana oli jokunen suomalainen ja enemmistö turvapaikanhakijoita. Jostain syystä tätä seikkaa ei uutisessa nähty aiheelliseksi tuoda esiin. Tosiasioiden piilottelu lisää kansalaisten epäluottamusta Yleä ja viranomaisia kohtaan.

Käyttäjän JyrkiKosonen kuva
Jyrki Kosonen

Historian saatossa ajankohtaan sijoitettuna virka- tai hallitusvallan vastustamisia on ollut mainittujen 1918 ja lapualaisten lisäksi ainakin Nivalan konikapina, Kemi ja 1956 yleislakon lieveilmiöt. Mikään tämän kaltainen ei kuitenkaan ole toivottavaa.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

MIGRI tehnyt päätöksen ja tarvetta oleskeluluvalle ei ole.
MIGRI on todennut turvalliseksi ja 31 miljoonaa asuu siellä.
Meillä vaan ei ole varaa olla koko maailman sossu. Jos liikaa otetaan, Rinkebyn tapaiset ongelmat on täällä. Pidetään huolta hyvinvointivaltiostamme!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Asiaa selvitellään ja varataan lisämääräraha x milj.

Sitten kun tapahtuu taas uudestaan, niin asiaa selvitellään lisää ja varataan hieman lisää määrärahaa.

Suojelupoliisi seuraa tilannetta.

:-D

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jotain rajaa kerjäämiselläkin. Pakolaistulvan alusta lähtien vihervasemmisto on puolustanut kaikkea maahantunkeutumista ja suurin osa tulleista onkin ollut nuoria terveitä työtykyisiä miehiä. Olisitte aluperin puolustanut todellisten hädänalaisten auttamista niin tuolla nillityksellä perheen ja lapsen karkotuksesta voisi olla katettakin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Nimenomaan. Mietin alusta lähtien, missä naiset ja lapset? Nuoret työkykyiset sotilasiässä olevat miehet tulevat bussilasteittain asuttamaan maatamme ja jätetään naiset ja lapset hätää kärsimään.

Ei silloin vihervasemmisto ollut huolissaan näiden naisten ja lasten hädästä, mutta nyt sitten ollaan kauhistelemassa tätä palautusta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Helppo se on puolustaa kun päämediat ovat puolella. Paikallisläpyskässä ei ollut Ala-Härmästä mitään, Irakin kanssa jatkuva turvallisuusjoukkojen koulutus mainitaan muttei sitä kiristääkö Irakin turviksillaan vai ei moiseen ja Jyväskylästä STT tarjoaa oikein helmen Salon Seudun Sanomien sivulla:

"Poliisin mukaan kaasua käytettiin, koska poliisin kimppuun käytiin. YLE:n julkaisemassa videossa mitään hyökkäystä ei näy."

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Veljeäni, joka asuu Ruotsissa ja on asunut siellä jo yli 30-vuotta, ensin Göteborgissa, viime vuodet Malmössa, Kun olen joskus näyttänyt näitä kommenttejä joissa Ruotsista pyritään luomaan kuva, koko maan olevan islamistien hallussa, hän nauraen totesi "Ruotsi on luksusmaa, jossa ruotsalaiset elävät luksuselämää" Veljeni täyttää juuri tänään 67-vuotta ja viettää sitä olemalla töissa suomalaisessa paperitehtaassa, Ruotsissa rasismille ei ole sijaa, ei edes ikärasismille.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onnea vain Göteborg'iin ja Malmö'hön.
Ruotsissahan ei "väitetysti" ole rasismia, vaikka vuosikymmenten varrella yhteiskuntarauha on jo, paikoin pahastikin, rikkoutunut (linkki: Sention kysely) ja Ruotsin "Kansallisen turvattomuuden hallitus" 36%:n kannatustaustallaan pelkää seuraavia vaaleja.
Poliisijohtokin vetoaa yleisöön: "Hjälp oss!" - Auttakaa meitä!

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fpette...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Syntymäpäiväonnittelut ja kunnioitukseni veljellesi. Ilmeisesti hän on sitten myös saanut pysyä terveenä, koska on edelleen töissä.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Enovainaa, joka asui 37 vuotta Ruotsissa oli tasan eri mieltä.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Aikamoista pelleilyä koko touhu..
Vattu mitä dramatisointia, ei ymmärrä, ei...

Tämä voittaa sen taannoisen puuro "koiranruoka" videon mennen tullen.

https://www.youtube.com/watch?v=_Mmv0EmQ3fE

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

1 § (24.7.1998/563) Virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Joka

käyttää tai uhkaa käyttää väkivaltaa pakottaakseen virkamiehen tekemään tai jättämään tekemättä julkisen vallan käyttöä sisältävän virkatoimen,
muuten käyttää tai uhkaa käyttää väkivaltaa sellaisen virkatoimen johdosta sitä suorittavaa virkamiestä vastaan tai
käyttää väkivaltaa virkamiestä tai häneen 15 luvun 10 §:n 2 momentissa tarkoitetussa suhteessa olevaa henkilöä vastaan kostaakseen sellaisen virkatoimen,
on tuomittava virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

Virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta tuomitaan myös se, joka menettelee 1 momentissa mainitulla tavalla sitä kohtaan, joka virkamiehen pyynnöstä tai suostumuksella avustaa virkamiestä julkisen vallan käyttöä sisältävässä virkatoimessa. (12.7.2002/604)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, joopa joo, noinhan laissa lukee, mutta taitaa mennä käsittelyssä (lue ei käsitellä) samaan sarjaan kuin mihin on mennyt ulkomaalaislain kohdalla eli ei toteuteta turvapaikan hakijoiden maahantuloon.
Muuten onhan näitä poliisiin kohdistuvia vastustamistoimia ollut aiemminkin, eikä ole "koira" perään haukkunut. Lienee "koirien" äänihuulet leikattu kuten yhden uutisen mukaan naapurin aidolta koiralta, joka häiritsi naapureita haukunnallaan.

Mika Makkonen

Tuleepa maailmalta ristiriitaista tietoa.. tämä karkotettava perhe on shiioja joten he pelkäävät palata sunni-enemmistöiseen itä-afganistaniin talebanin keskelle. Kuitenkin juuri tänään joku turvallisuusasiantuntija kertoili että Afganistanissa perinteisesti shiiat ja sunnit ovat tulleet keskenään varsin hyvin toimeen. Lisäksi taleban on ilmoittanut ettei se tee iskuja shiioja vastaan.

Lainaus

"Isis on siirtynyt voimakkaammin Afganistanin ja Pakistanin raja-alueille ja tehnyt useita iskuja shiioja vastaan.
–  Afganistanissa ja Pakistanissa ei ole perinteisesti ollut yhtä vahvaa vastakkainasettelua muslimiväestön kesken kuin Lähi-idässä. Varsinkaan Afganistanissa eri islamin suuntauksien välillä ei ole ollut ongelmaa, Ruohomäki sanoo.
–  Esimerkiksi Taleban on irtisanoutunut Isisin iskuista shiiaväestöä kohtaan.
"

Lähde Kainuunsanomat verkossa 2.9.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

MTV3:n mukaan:

"Nerg toivoo, että kansalaiset luottaisivat suomalaiseen oikeusjärjestelmään.

– Kansalaisilla ei ole oikeutta ottaa poliisia sijaiskärsijäksi, kun se suorittaa hallinnon sille määräämän tehtävän. Kansalaisten tulee vaikuttaa poliittisiin päättäjiin, ei estää poliisin työtä, Nerg toteaa Keskisuomalaiselle."

Tässä MTV3:n jutussa puhutaan vain kansalaisista. Onko viranomaisten mukaan niin, että poliisia vastusti vain kansalaiset, mutta ei yhtään turvapaikanhakijaa? Vai pitääkö tulkita niin, että turvapaikanhakijat saavat vastustaa poliisia?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Afganistan tuntuu nyt olevan ”tapetilla”, joten tässä on perustietoa Afganistanista kylläkin englanniksi. Siinä tuntuu olevan tieto kaikkein kattavinta. Linkissä kannattaa katsoa vähän maan väkilukua ja verrata sitä Suomeen. Suomen väkiluku oli 31.7.2017 yhteensä 5 508 714 ihmistä. Tämän kokoisella kansantaloudella on mahdotonta olla koko maailman sosiaalitoimisto.

https://en.wikipedia.org/wiki/Afghanistan

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset