Arto Luukkanen

Rehellisyys ei ole vihapuhetta - kirje Juhalle

Avoin kirje herra pääministeri Juha Sipilälle

Herra pääministeri,

Jokainen kansalainen sielussaan iloitsi suuresti kun eduskunnan puolueiden johtajat tuomitsivat 6.9. 2017 terrorismin, väkivallan ja vihapuheen.  Kaikki ovat varmasti sitä mieltä, että tämä on hyvä ja kannatettava asia.

Myös se, että saitte puoluejohtajat allekirjoittamaan vetoomuksen rauhallisen, tosiasioihin perustuvan ja kunnioittavan keskustelun puolesta on hyvä. Syyttömiä ei saa syyllistää – sekin ilahduttaa jokaista viisasta kansalaista.

Demokratiaa ei voi ”hoitokokoustaa”

Arvoisa herra pääministeri. Demokratiassa arvostelu ja normaali kritiikki on kuitenkin sallittu. Se kuuluu siihen. Perustuslaki on vielä voimassa. Sitä ei voi missään ”hoitokokouksessa” vaientaa. Puheen vapaus on taattu perustuslaissa.

Herra pääministeri, se, että kansalaiset ovat huolissaan turvallisuudesta, on oikeutettua. Sen kertominen, että hallitus on epäonnistunut kansalaisten turvallisuuden huolehtimisessa, ei ole vihapuhetta. Kansalaisilla on oikeus puhua, tuntea tunteita ja vaatia muutoksia.

Ette te voi tukahduttaa demokratiaa tai pimittää sen ydintä.

Ymmärrän että tilanne on Teille vaikea. Ette ole toimineet politiikassa pitkään ja olette kokematon monessa suhteessa. Olette varmaan todenneet sen, että yhteiskunta ei ole liikeyritys.  Opetus on ollut tylyä: pääministeri-toimitusjohtajalla ei ole oikeutta toimia perustuslakia vastaan. Erimielisiä on siedettävä ja moniarvoisuutta on kunnioitettava.

Tiedän, että Teidän edustamassanne uskonnollisessa liikkeessä on erimielisiä hoidettu ns. hoitokokousten avulla. Näissä kokouksissa on käytetty hengellistä pakkovaltaa kun erimielisiä ihmisiä on vaiennettu ja tuhottu. Onneksi näitä ”hoitokokouksia” ei enää käytetä vaan lestadiolainen liike on päätynyt ”sielunhoitoon” enempi kuin rankaisemaan tai tyrannisoimaan niitä, joiden usko on hieman erilainen. Se on hyvä. Jumalan valtakuntaa ei voi rakentaa väkivallalla.

Hyvä veli Juha. Minulle tuli kuitenkin sellainen tunne, että te käytitte tätä metodia. Oliko tämä ”hoitokokous”? Yritittekö vaientaa Suomen?

Se ei vain toimi demokratiassa ja vapaassa tiedotusilmapiirissä.

Demokraattinen keskustelu ei ole vihapuhetta

Debattia ja dialogia ei voi hillitä ”hoitokokouksissa”. Länsimaisissa demokratioissa hallituksen tekemiä virheitä pitää ja saa arvostella. Arvostelu ei ole vihapuhetta enempää kuin vaikka sosiaalidemokraattiset vappulaulut tai ”vääryys vallan päällä ” virret.

Tunnen empatiaa Teitä kohtaan sillä Turun tapauksessa Te epäonnistuitte tiedotuksessa ja annoitte itsestänne kylmän ja välinpitämättömän kuvan. Olen pahoillani siitä. Teistä ei selvästi ole kriisijohtajaksi. Mutta: elämä on sellaista että siinä voi koko ajan oppia lisää. Oppiminen tapahtuu tosiasioiden tunnustamisella.

Ne ovat seuraavat:

On selvää, että Te teitte henkilökohtaisesti poliittisen virheen turvapaikkapolitiikassa. Se, että kuulutitte talonne kuuluvan näille tulijoille, oli pahimmanlaatuista populismia. Sitten kun tuli maksun paikka Te valitettavasti väistitte. Ette kantaneet vastuuta. Olette peesanneet Saksan kantaa tässä kysymyksessä ja olette samalla unohtaneet kansallisen edun. Suomen pääministeri ei saa olla Saksan renki. Te edustatte meitä – ette heitä.

Te olette ummistaneet silmänne kansalaisten hädältä ja huolelta tässä asiassa. Ehkä syy on siinä, että Teille ei ole annettu kertoa ikäviä asioita. Ne eivät ole häirinneet Teitä ”pikku jutuilla” sillä te olette aina suojeltu – kuten pitääkin.

Turun tapahtumat olivat kuitenkin sellainen salamanisku, joka valaisi tilanteen oikean laidan. Nyt olisi mahdollista vielä kääntää kurssia ja toimita tosiasioiden mukaisesti.

Hyvä Juha! Arkin ovi on vielä auki

Turun tapauksen ongelmat tullaan vielä selvittämään. Myös hallituksen toiminta tullaan tutkimaan mikroskoopilla: tehtiinkö virheitä, kulkiko tieto, peiteltiinkö tässä omia virheitä?  Samalla kun olen vakuuttunut siitä, että suomalainen oikeuslaitos ei tule politisoitumaan ja että viranomaiset toimivat asiallisesti niillä vähillä resursseilla joita Te olette vähentänyt – niin kyllä – uskon ja luotan suomalaisen oikeusvaltion toimivuuteen ja viranomaisten toimintaan.

Elämme kriisiä, jota pahentaa se, että hallitus ei todellisuudessa edusta äänestäjien tahtoa. Se on moraalisessa mielessä vähemmistöhallitus. Jos eläisimme läntisessä demokratiassa – josta nämä meidän kansanvaltaiset instituutiomme on lainattu – olisi eduskunnassa noussut jo vaatimus siitä, että tämän kapeaharteisen hallituksen pitäisi vaihtua. Erota. Tai että pidettäisiin uudet vaalit.

Hyvä Juha! Kukaan johtaja ei ole korvaamaton. Tekään ette ole. Joskus on hyvä mietiskellä sitä, onko tilanne sellainen, että on muuttunut ”korvaamattomaksi”.

Demokratia perusluonne on se, että johtajien on kuunneltava kansan ääntä. On oltava herkät korvat ja lämmin sydän. Jollei sitä tee, on menettänyt pelin.

Arvoisa herra pääministeri! Luotan Teidän harkintaanne ja maalaisjärkeenne tässä asiassa. Vielä kerran: kuten Alexander Stubb usein sanoi: tässä on Teille kolme pointtia. Aprikoikaa niitä.  

  1. Itselle epämieluista keskustelua ei kannata julistaa vihapuheeksi
  2. Demokratiaa ei voi paimentaa ”hoitokokouksilla”
  3. Tehkää johtopäätökset: maa on kriisissä ja hallitus on moraalisesti menettänyt oikeutuksensa

Kunnioittavasti ja kansanvaltaiseen suomalaiseen yhteiskuntaan luottaen

Arto Luukkanen

ps. Hyvä Juha. Haastattelin tässä televisio-ohjelmaan Jarmo Korhosta - entistä puoluesihteeriänne. Hänen mukaansa ensi kesänä vaihdetaan KEPU:n puheenjohtajaa ja sisäpiirin liberaalien parissa on käynnissä varsinainen "vallanperimyssota" - pitääkö paikkaansa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

47Suosittele

47 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Asiallinen kirjoitus, kiitos.

Kansaa ei voi vaihtaa, mutta johtajat voi.

Niko Sillanpää

Ainoa jäljellä oleva tosiasioihin perustuva keskustelun kohde tässä aihepiirissä on kansainvälisen suojelun reformi ja siinä kehitysmaalaisten oikeusaseman olennainen heikentäminen meihin nähden. Muu on sananhelinää.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Itseäni kummastuttaa pari asiaa. Luukkanen toistuvasti blogissaan kertoo kuinka kansa vaatii tai kansa on jotain mieltä. Millä mandaatilla voit näin väittää? Et ainakaan kannatusprosenteilla.

Toinen kummallinen asia on kuinka Jyväskylän karkoitustapauksessa PS-väki jaksaa keuhkoja oikeusvaltion periaatteiden noudattamisesta ja toisaalla Turun tapauksessa he ovat ennen Poliisia ja tuomiolaitosta tuominneet kaikki marokkolaiset ja luoneet kuvan terroristisolusta.

Rehellisyys ja oikeudenmukaisuus ei tule ensimmäisenä mieleen tätä touhua katsellessa.

Nyt kun kaikki paitsi tekijä on vapautettu, niin aika hiljaista on oikaisurintamalla? Vapautukset tehtiin muuten sen saman kunnioitettavan oikeusvaltion toimesta ja viranomaispäätöksellä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hyvä Niko! Kansan kannatukset mitataan vaaleissa. Virallisesti. Sitten: olet väärässä käsityksissäsi siitä että olemme tuominneet marokkolaiset. Emme ole. Olet todella väärässä. En ymmärrä miksi väität tällaistä - siitä tulee mieleen vihapuhe. Kansanryhmiä ei saa tuomita. Lupsakkata päivää sinulle Niko hyvä.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kyllä kaikille oli selvää että kyse oli terrori-iskusta. Myös ulkomaiden mediakin on samalla kannalla. Hallitus vain yritti Ylen kanssa olla käyttämättä termiä. Lopulta jouduttiin myöntämään. Kerropa tekijä huutaa Allahu akbar ja yrittää tapaa mahdollisimman monta. Minä sinä pidät tätä tekoa?

Tulessa valehdellaan ikä kansallisuus ja nimi, kun papereita ei vaadita. Onko mitään järkeä päästää maahan niillä tiedoilla mitä tulija haluaa kertoa?

Pitäsikö olla tiukempi?

Jyväskylän karkotus:
Kaikki jotka on saaneet kielteisen oleskeluluvan, pitää poistaa maasta. Menee pohja koko oleskelulupa järjestelmältä, jos voit olla maassa oli lupaa tai ei.
Se että on tehty vauva, ei muuta sitä tosiasiaa, ettei tarvetta oleskeluluvalle ja annettu kielteinen oleskelulupapäätös.
Laittomasti maassa olevan suojelijalle rangaistus.

Poliisin pitää poistaa maasta kielteisen oleskeluluvan saaneet. Ihan normaalia toimintaa. Tässä meni turhaan monen poliisin resursseja, kun vastustettiin poliisia. Olisi pitänyt niskoittelusta ottaa kiinni. Suomessa kunnioitetaan poliisia. Ei mennä Ruotsin tielle jossa maahanmuutto enemmistöisiä alueita, missä poliisi on vaikeuksissa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tässähän on kyse informaatiosodasta, maltilliset vs. saunan taakse viejät. Siinä näyttää pahasti tämä saunan taakse vienti olevan voitolla.

Suomen turvallisuustilanne on edelleen normaali, hallituksen ansiosta tai todennäköisesti ansiotta. Meitä maltillisia on onneksi edelleen kansan selvä enemmistö. Sen sijaan saunan taakse viejät (satakit) ovat onnistuneet lietsomaan turvattomuuden tunnetta heissä, jotka kuuntelevat kaiken maailman öyhöttäjiä omien aivojen käytön sijaan. Näitä saunan taakse viejiä sittenn Luukkaiset ja muut verbaalisen korkkiruuvin taakse piiloutujat käyttävät hyväkseen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

1. Itselle epämieluista keskustelua ei kannata julistaa vihapuheeksi
2. Demokratiaa ei voi paimentaa ”hoitokokouksilla”
3. Tehkää johtopäätökset: maa on kriisissä ja hallitus on moraalisesti menettänyt oikeutuksensa
......................

Blogin kirjoittaja on unohtanut perustella väitteensä.

Menee mappi Ö:n.

Timo Ala-Harja

Kääntäisit nyt kuvasi oikeinpäin muuten tulee pää kipeäksi sitä katsellessa.
1.Suvakeilla on tapana julistaa kaikki epämiellyttävätkin tosiasiat "vihapuheeksi"
(Tavjan luoma käsite)
2.Niin.Kansalaisten mielipiteitä ei saa vaientaa vaikka ne eivät edustaisikaan suvakkien agendaa.
3.Nykyhallitus on pahasti tumpeloinut näiden maahantunkeutujien kanssa.Selvitellään ja taas selvitellään ja mitään ei tehdä näiden paluuhaluttomien kanssa vaan toljotellaan tumput suorina.Voiko enää olla tyhjäpäiväisempää lässytystä kuin sipilän ja Orpon ilmoitus.

Käyttäjän Masa kuva
Masa Nieminen

Harjoittelee vasta kuvankäsittelyä sekä haluaa tehdä itsensä päteväksi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

1. Itselle epämieluista keskustelua ei kannata julistaa vihapuheeksi
2. Demokratiaa ei voi paimentaa ”hoitokokouksilla”
3. Tehkää johtopäätökset: maa on kriisissä ja hallitus on moraalisesti menettänyt oikeutuksensa
.....................

1. Minkä epämieluisan puheen Sipilä on julistanut vihapuheeksi?

2. Koska ja missä Sipilä on paimentanut hoitokokouksilla demokratiaa?

3. Missä kriisissä maa muka on?????

Persujen mielipiteitä ilman mitään todistusta ja perusteluja.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Olen perustellut mutta sinä olet unohtanut perustella omat väitteesi. Minä kunnioitan kaikkia mielipiteitä - mutta jos väittää jotain niin sitten pitää perustella.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Lue kommentti 50.Et sinä ole perustellut väitteitäsi millään tavalla.

Jari Mattila

Ihmettelen suuresti hallituksen vatulointia. Turun tapahtumien jälkeen hallitus on esittämässä muutoksia ulkomaalaislakiin ja kansalaisuuslakiin. Kysymys kuuluu, miksi? Pakolaissopimus artikla 33 1 kohta kieltää palauttamisen, mutta onko kukaan eduskunnassa tai hallituksessa lukenut kohtaa 2?
"2) Ensimmäisessä kohdassa olevan määräykseen ei kuitenkaan voi vedota pakolainen, johon nähden on perusteltua aihetta olettaa, että hän on vaaraksi oleskelumaansa turvallisuudelle tai joka on lainvoiman saaneella tuomiolla tuomittu erityisen törkeästä rikoksesta ja on yhteiskunnalle vaarallinen sanotussa maassa."
Eli käytännössä pakolainen voidaan palauttaa jopa maahan, jossa hänen henkeään tai vapauttaan uhataan.
Toinen asia. Jos turvapaikanhakija syyllistyy YK:n periaatteiden ja päämäärien vastaiseen tekoon, niin hän ei voi vedota Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus 14. artiklaan, oikeudesta turvapaikkaan.
Hallituksen jäsenet kovaan ääneen toitottavat, että kansainvälisiä sopimuksia on noudatettava. Miksi he eivät näin sitten tee?

Marko Parkkola

Puukko kurkkuun sattuu vain kerran, vihapuhe koko elämän.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ei ero ole niin kovin iso, jos sanoo sen toisin. Kumpikin sattuu vain elämän loppuun asti.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Hoitokokoukset liitetään leimallisesti vanhoillislestadiolaiseen herätysliikeeseen, jota pääministeri Sipilä EI edusta.

Mutta mitäpä tuosta. Yleistyksethän kuuluvat tunnetusti rajakkien agendaan.

(kyllä, yleistin tuossa itsekin)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Voihan Sipilä lainata aidan takaa hoitokokousideaa - ja niin hän näyttää tehneen. Eivät ihmiset pysy välttämättä omissa ideologisissa karsinoissaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt on Arto kirje kohdillaan.
Kommentoin jo tuonne US:n uutispuolelle, että Sipilän kivapuhe toi tappajia Suomeen. Eikö sekin pitäisi tuomita?

Juhani Vehmaskangas

Itsestäänselvyydellä blogisi aloitit: "Jokainen kansalainen sielussaan iloitsi suuresti kun eduskunnan puolueiden johtajat tuomitsivat 6.9. 2017 terrorismin, väkivallan ja vihapuheen. Kaikki ovat varmasti sitä mieltä, että tämä on hyvä ja kannatettava asia."

Tuo kuvastaa hyvin nykyistä politiikkaa ja uutisointia. Kun päättäjät kertovat tuomitsevansa vaikka ulkomailla tehdyn terroristi-iskun niin onko se muka uutinen? Uutinen olisi pikemminkin se kun joku sanoisi, että hän ei iskua tuomitse.

Itsestäänselvyydestä piti puoluejohtajien nyt antaa oikein julkilausuma.

Marko Parkkola

Syy Sipilän eiliselle salakokoukselle lienee tässä.

https://yle.fi/uutiset/3-9818447

Keskusta sukeltaa, PS nousee. Huhtasaari meni nyt pahassa paikkaa mokaamaan ja nöyristelemään pääministerin edessä.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Jos ollaan toimittu todella huonosti ja ilman mitään kontrollia maahan päästetty kaikki, jotka on tulleet, ei vaadittu mitään todisteita.

Miten typerästi toimittu ja pitää tehdä korjauksia että tilanne paranee?

Meidän ei olisi tarvinnut päästää tänne ketään, jotka tulee Ruotsista turvallisesta maasta. Hallitus teki virheen päästi maahan ja vielä ilman minkäänlaisia dokumentteja.

Nyt viimeistään pitää sanoa suoraan tehtiin virhe ja me korjataan virhe, eikä syyllistää suomalaisia jotka haluavat säilyttää rauhallisuuden ja lintukotomme.

Taloudellinen ongelma
Suomi velkaantuu ja ei voi olla että piikki on auki maahantulijoille , saamaan aikaan kuin kantasuomalaisista säästetään ja KIKY:llä kuritetaan
Suomi velkaantuu. Miksei tämän momentin kohdalla ole ongelma?

Turvallisuus on menetetty jos kansanjuhlia pitää koristaa kuorma-autoilla!
Pitää palauttaa kansalaisten turvallisuus.

Ihmettelen että tärkein tehtävä oli vihapuhe terrori-iskun selvittelyssä ja edelleenkin hallituksen suurin huoli on vihapuhe?

Eikö pidä lisätä luottamusta hoitaa ongelma.

Rajatarkastukset takaisin ja vain matkustusasiakirjoilla Suomeen. Ruotsi turvallinen valtion ja kaikki oleskelulupaa hakevat käännytetään rajalta.

Kielteisen oleskeluluvan saaneet kiinni ja pikainen palautus

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine

Totta kai vihapuheen eliminointi on tärkein toimenpide. Iskussa kuolleita ei saada henkiin. Vai mikä on pahempi ongelma ja miten se pitäisi ratkaista.

Ei, syyttömiä ei pidä rangaista. Siitä ei tingitä.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Olisikohan vastaavien iskujen mahdollisuuden vähentäminen tärkeää?

Rajatarkastukset takaisin ja Ilman matkustusasiakirjoja liikkuvat voitaisiin pysäyttää rajalle.

Tänne tullaan dokumentit kadottaen ja nyt todistettu: että osa on valehdellut iän, identiteetin ja kansalaisuuden. Ollaan saatettu matkalla tehdä rikoksia ja esiinnytty eri nimillä, haettu oleskelulupaa muista maista saatu kielteinen päätös jopa maahantulokielto. Tapahtuu Turun terroriteko ja viikossa alkaa selviämään, että valehdeltu ikä, identiteetti ja kansalaisuuskin.
Alaikäisenä esiinnytty peruskoulussa. Kuinka paljon partalapsia on peruskouluissa?

Ruotsi turvallinen maan ja EU tuomioistuimen mukaan ensimmäinen valtio on vastuussa. Tänne ei siis mitään asiaa.

Turvallisuus tilanteen parantaminen, ettei kuorma-autoilla tarvitse koristella kansanjuhlia!

Kielteisen oleskeluluvan saaneet säilöön ja pikainen poistaminen maasta.
Laittomasti maassa olevan suojelijalle rangaistus.

Holtiton maahantulo aiheuttaa rauhattomuutta, rikoksia ja terroritekoja.

Liiallisen maahanmuuton seurauksia on joka puolella Eurooppaa, Ruotsissa on maahanmuuttaja enemmistöisiä lähiöitä minne poliisi ei uskalla yhden partion voimin esim Rinkeby / Rosengård.
Meno Rinkebyssä tai missä muussa paikassa missä enemmistö on maahanmuuttajia on vaarallista.

Minä kannan huolta lintukodostamme.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #25

"Minä kannan huolta lintukodostamme."
...................

Kukapa ei kantaisi. Mutta minun ja persujen ero on siinä että minä kannan huolta ihmisistä kansallisuudesta riippumatta.

Sitä kutsutaan inhimillisyydeksi jota persuilla ei näytä olevan.

Niko Sillanpää

#23: Olisikohan se meidän etumme ja turvallisuutemme, joka kulkee aina ensimmäisenä, ja mikään heidän intresseihin liittyvä on tärkeydessä toisarvoinen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #26

Kyselkää ihmeessä itseltänne. En osaa sanoa, mitkä teidän etunne ovat. Turvallisuudessa varmaan meillä, teillä ja heillä on paljon yhteistä. Sehän ei ole kummemmin huonontunut, vaikka teidän turvallisuuden t u n t e e n n e ehkä on.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #30

Pariisi x2, Nizza, Brysseli, Manchester jne. terrori-iskut, Köln jne., ei mene enää läpi idioottirelativismisi.

Ja kyse oli _minkä tahansa_ heidän intressinsä lähtökohtaisesta toissijaisuudesta kaikessa politiikassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #46

Kyse ei ole relativismista vaan kylmistä numeroista. Turvattomuus ei ole kasvanut.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #46

Ja teidän intressinne ovat minulle toissijaisia, ehkä jotkut heidän intresseistään voivat olla kolmansina.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #26

"Olisikohan se meidän etumme ja turvallisuutemme, joka kulkee aina ensimmäisenä"
..........................

Minulle kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Tässähän se erimielisyyden ydin on eikä siitä varmaankaan päästä eroon ennen kuin kaikki ihmiset luopuvat rasismista.

Käyttäjän JyrkiSaari kuva
Jyrki Saari

Pakolaisia pitää hoitaa heidän oman kulttuurivyöhykkeensä alueilla. Näin ei tule kaaosta, kulttuurishokkia ja jälkipolvelle identiteettikriisi. Eurooppa on jo muutenkin tiheämmin asuttua kuin islamin kulttuurialue.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vanha kansanviisaus sanoo ”Rehellisyys maan perii.” Rehellisyyden nimissä on sanottava, että huolettoman liikkumisen aika suurempien kaupunkien kaduilla ja varsinkin pääkaupunkiseudulla on nyt pysyvästi ohi. Turun julmat iskut osoittivat sen viimeistään todeksi. Paluuta entiseen ei enää ole. Tämä ei ole vihapuhetta.

Suomen vanhin asiakirja, kuningas Birgerin suojelukirje Karjalan naisille, täytti viime vuonna 700 vuotta. Olisiko päättäjillä siihen liittyen itsetutkiskelun paikka?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Naisrauha#/media/Fil...

Itsetutkiskeluun liittyen kannattaisi tutustua myös vuoden 1734 lakiin ja siinä Pahategon Caareen. Siitä selviää, että suomalainen oli ennen vanhaan paremmassa turvassa jopa vieraan vallan alaisuudessa kuuluessamme Ruotsin valtakunnan Itämeren provinssiin. Lain ankaruus suojeli jo itsessään ehkäisevänä tekijänä tavallista ihmistä.

http://agricola.utu.fi/julkaisut/julkaisusarja/kkt...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Aivan huuhaata. Helsingin, Tampereen ja, kyllä, Turun kaduilla on nyt paljon turvallisempaa kuin 40 vuotta sitten.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jep, on reilu 40 vuotta siitä, kun otin niskalenkin Hakaniemessä jätkästä, joka takoi toisen päätä katuun. Sen jälkeen ei ole moista asioihin puuttumista osunut kohdalle.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Pahoin pelkään, että Sipilä meni ymmälleen jo otsikon ensimmäisen sanan kohdalla.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Moni muukin kuin blogisti ihmettelee, että Sipilä kohdistaa "hoitonsa" pelkästään suomalaisiin, eikä lainkaan maassa oleskeleviin jihadisteihin (joita tiettävästi todella on rauhallisten maahantulijoiden joukkoon soluttautuneina). Kohtuuden mukaan myös heihin pitäisi vedota - että he kunnioittaisivat sen maan lakeja ja järjestystä, joka on ottanut heidät avosylin vastaan. Pelkkä tuomitseminen on jälkikäteistä toimintaa.

Hallituksella on valta tehdä todellisia päätöksiä kansalaisten turvallisuuden parantamiseksi. Niistä olisi pitänyt keskustella ja tehdä konkreettisia pääätöksiä. Mutta vain vedotaan - kuulostaa täysin lepsulta.

Muuten, blogistin käyttämä tyyli on mielestäni turhan nöyrä - suorastaan nöyristelevä. En usko, että se saa Sipilän lukemaan jutun. Ei uskossaan vahva halua kuulla toista mielipidettä - vaan ainoastaan hyväksymistä ajatuksilleen. Kaikki muu menee roskikseen.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Moni muukin kuin blogisti ihmettelee, että Sipilä kohdistaa "hoitonsa" pelkästään suomalaisiin, eikä lainkaan maassa oleskeleviin jihadisteihin..."

Tulee mieleen "ekumeenisia" ajatuksia. Aiemmin kansalaisten käsitys oikeamielisyydestä, on ollut lakimuutosten materiaalia.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Näin on. Suomalainen on oikeamielinen ja kunnioittaa tasapuolisuutta. Hän odottaa, että vallanpitäjät ovat kansalaisten puolella. Mutta Sipilä näyttäytyy monillle lähinnä EU:n vallesmannina ja ulkomaalaisasiamiehenä, joka on meille lähetetty panemaan kansaa kuriin.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Sipilä on kuunnellut liikaa Paula Nergiä..

"sisäinen turvallisuus"

"Kansliapäälikön mukaan propagandan levitys on pelottavan tehokasta.."

"sisäisen turvallisuuden kannalta suurin uhka ovat syrjäytyneet suomalaiset"

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Tuomitsemme jyrkästi terrorismin kaikissa muodoissaan sekä kaikenlaisen väkivallan ja vihapuheen."

Terrorismi ja vihapuhe rinnastetaan toisiinsa, jopa samassa lauseessa. Saatiinkohan julkilausumassa nyt ihan varmasti tuomittua kaikki mahdollinen, vaikka tällä kertaa ei "irtisanouduttu" mistään?

Minä tuomitsen jyrkästi tyhmyyden kaikissa sen muodoissa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tyhmyydelle olemme Nummisuutarin Maxin kanssa vihaisia kuin rakkikoirat.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Et sitten näe ongelmalliseksi rinnastaa terrorismia ja vihapuhetta?

Nuo halvat henkilööni kohdistuvat heittosi eivät ole sinulle erityiseksi kunniaksi. Ymmärrän kyllä edelleenkin osoittamasi kateuden.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #33

Some folks just can't take a compliment. En ymmärrä, miksei vihapuhetta saisi tuomita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #34

Kirjoitinj terrorismin ja vihapuheen RINNASTAMISESTA. Mielestäni ne eivät ole yhtä vaarallisia vaikka millä tahansa mittarilla mitattaisiin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #34

kaikkihan sen tuomitsee mutta mikä se on? Onko kaikki mikä vastustaa sinun/minun ajatuksiani vihapuhetta?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #42

Ei tietenkään. "Vihapuhe" on jo käsitteenä älytön, orwellilainen. Sen määrittelyn, jos "lopullista" sellaista edes on, pitää jo lähtökohtaisesti olla subjektiivinen ad absurdum.

Kaikilta voidaan vaatia ja edellyttää hyvien tapojen noudattamista. Jos raja ylittyy, kirjoittaja/puhuja nolaa lähinnä itsensä. Ei tähän tarvita parinsadan poliisin "tutkintatyötä", jos, kuten olen kuullut, edes kunnianloukkauksesta tehtyjä rikosilmoituksia ei tutkita.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #42

Kerro Arto mikä sinun mielestäsi on sellaista vihapuhetta mikä pitäsi tuomita?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #54

Oletko lukenut Orwellia? )))) siellä on hyvä termi ns. "ankkapuheelle". Otahan selvää mitä se tarkoittaa)))) parasta iltaa ja lupsakkaita lukuhetkiä)))

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #56

Blogisi otsikko oli "Rehellisyys ei ole vihapuhetta - kirje Juhalle".

No etpä sitten itsekään osaa määritellä mikä on vihapuhetta mutta solvaat siitä kumminkin pääministeriä.

"Ankkapuhetta" kaiketi kirjoittelet :)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #58

minä en solvaa ketään)))) mutta ei sitte tullu määritelmää)))

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #59

"mutta ei sitte tullu määritelmää"
...............

Juu, et tiedä miten vihapuhe määritellään mutta kirjoitit kumminkin aiheesta jutun.

Uskottavaa journalismia :)

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #60

Juha,

vihapuhe on kielenkäyttöä, jota leimaa viha. Yleiskielessä ja julkisessa keskustelussa käytetty termi ”vihapuhe” on muodostunut käsitteenä tulkinnanvaraiseksi.

Euroopan neuvoston ministerikomitean ehdotuksen mukaan vihapuhe on sellaista ilmaisua, jolla levitetään, yllytetään, edistetään tai oikeutetaan rotuvihaa, muukalaisvihaa, antisemitismiä tai muunlaista vihaa, joka perustuu suvaitsemattomuuteen.

Suvaitsematon = ahdasmielinen, -henkinen, jyrkkä, tuomitseva - suvaitsematon suhtautuminen, ilmapiiri, kriitikko, arvostelu.

Suvaitsemattomuus tässä esim. marginaalista kansanryhmää - maahanmuuttajia, jne. -
vastaan, ovatpa keitä tahansa. Potentiaalinen rikollisuus tai sen suvaitseminen taas on rikollisuutta jo itsessään, siis aivan luonnollisesti tuomittavaa.

Vihapuhetta ei ole erikseen määritelty Suomen rikoslainsäädännössä. Rangaistava vihapuhe on määritelty siten, että sillä kiihotetaan kansanryhmää vastaan, syyllistytään kunnianloukkaukseen ja laittomaan uhkaukseen.

Miten luonnehtisit Artoa tai Lauraa vihan kiihkoilijoiksi syyllistymättä heidän suoralta kädeltä tuomitsemiseen??

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #65

"Miten luonnehtisit Artoa tai Lauraa vihan kiihkoilijoiksi syyllistymättä heidän suoralta kädeltä tuomitsemiseen?"
........................

Molemmat ovat kirjoittaneet täällä Blogin jossa puolustavat oikeuttaan vihapuheeseen.

Minulla ei ole tähän mitään lisättävää?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #66

Juha,

vihapuheesi kohdistuu siis ko. määritelmänkin mukaan valitettavasti ennemmin Artoon tai Lauraan, heidän viiltävän terävään puheeseensa/kirjoituksiinsa kuin heidän pelkän tieteellisen asiallisuutensa oikeutukseen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #67

Sinun suomenkielesi on muuten harvinaisen kompleksista. On vaikea saada selvää mitä yrität sanoa.

Mutta toistan edelleen sen, että he ITSE vaativat itselleen vihapuhe oikeutta. Sen voi jokainen heidän blogistaan lukea.

Se minkälaista vihapuhe oikeutta he vaativat ei lukijoille selviä kun he eivät sitä meille kerro. Ei edes erikseen kysyttäessä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #68

Juha,

miksi et ymmärrä Arton etkä Lauran suoraa puhetta ja kirjoitusta, vaan yrität vääntää ne vain mieleiseksesi kieroon? - et siis tee lainkaan oikeutta heille.

Ei myöskään mitään vihapuhetta, tärkeää asiaa vain:

Niikko: Ei ohituskaistaa jihadisteille - suomalaiset etusijalle :

http://beta.oikeamedia.com/o1-36857

Heidän vaatimuksensa vihapuheisiin on vain omien mietteittesi (?) tuotetta...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #69

"Niikko: Ei ohituskaistaa jihadisteille"
...................

Niikko on itse kristillinen jihadisti kuten sinäkin joten melkoisia kaksinaismoralisteja olette.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #70

Juha,

opettele ensin edes ao. peruskäsitteet ja merkitykset ja tule sitten vasta inisemään saati vihaisena tuomitsemaan tänne kaikkia itsenäisesti ajattelevia henkilöitä - jos varsinkaan et enää silloin!...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #66

Juha. Käsitykseksesi on väärä ja parjaava. Yritä nyt hyvä ihme löytää jotain perustetta näille heitoillesi. Ne ovat luonteeltaan vihapuhetta ja annankin sinulle nyt keltaisen kortin. Muista että viha ei vie mihinkään)) ainoastaan rakkaus.

Paul Puerto Vastaus kommenttiin #71

Ei Tuon Juhan kanssa kannata jatkaa dialogia, koska hän on vannoutunut halaamaan Afrikan ja Lähi-Idän liki 1,5 miljardista väestöä, joka lisääntyy lisäksi liki 40 miljoonalla vuodessa. On siinä oltava pitkät käsivarret ja leveät hartiat. Tämäkö on siis sitä vihapuhetta, vaikka vain faktoista kerron?

Marko Parkkola

On myös hulluutta tuomita kaikenlainen väkivalta. Poliisi ja puolustusvoimat eivät voisi suorittaa tehtäviään ilman yhteiskunnallisesti hyväksyttyä väkivaltaa. Minä en ainakaan tuomitse tarpeellista väkivaltaa.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Minusta se ei ole edes väkivaltaa, jos poliisi turvaa kansalaisten ja omaa turvallisuuttaan, vaikka käyttää pamppua tai pippurisumutetta.

Väkivallan tuomitsen, se ei ole koskaan oikeutettua, mutta väkivaltana en pidä poliisin turvaamistoimenpiteitä!

Samaten jos poliisia heitellään kivillä, niin on oikeutettu käyttää etälamautinta tai vastaavaa, että saadaan vastarinta nujerrettua.

Samaten poliisin ampuessa terroristia nivuseen, pidin sitä oikeutettuna toimenpiteenä en väkivaltana.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #38

Täyttä asiaa. Ei poliisin käyttämät voimatoimet pääsääntöisesti ole väkivaltaa. Vain mikäli oikeus katsoo voimatoimien olleen ylimitoitettuja, voidaan puhua väkivallasta.

Käyttäjän TimoKorpelainen kuva
Timo Korpelainen

Kuinkahan hyvin juhlapaikanhakijat ymmärtävät suomenkielisiä vihapuheita? Vai onko niin että suvaitsevaisto tulkkaa niitä heille?
Tasa-arvon vuoksi toivonkin että meille pottunokille myös tulkataan juhliksien vihapuheet.
Toivoisin myös jonkilaisia todisteita siitä että juhlis on riehaantunut ja äitynyt tappamaan ja raiskaamaan luettuaan suomenkielisiä vihapuheita.
Olisiko kellään heittää tilastoa kuinka monta juhlista suomalaiset ovat tappaneet tai raiskanneet?

Petteri Hiienkoski

Tärkeä huomio!

Karmea tosiasia on se, että hallitus PYRKII vaientamaan DEMOKRARTIAAN kuuluvan kansalaiskeskustelun "vihapuheen" nimikkeen alla. Valtamedia on jo taipunut tähän sananvapaudesta luopumiseen - itsesensuurin vähemmän kunniakkaita perinteitä kunnioittaen: YLE kulkee tiukasti narun jatkona, ilman että enää mitään narua tarvitaankaan.

"Eurooppa sodassa" (http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Bannaajakuningas rupeaa jo huutamaan, mutta ei hätää Petteri: meitä on monta, joiden blogeihin saat kirjoittaa, vaikka itse yritätkin meidät vaientaa.

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Kapitalismin diktatuurissa ihmisarvoinen elämä on varattu niille jotka pystyvät tuottamaan pääomalle lisäarvoa, muista tehdään orjia, ja jos heistä ei siihenkään enää ole, heidät heitetään kaatopaikalle. Jos taas nuo kaatopaikalle matkalla olevat alkavat protestoimaan heidän kimppuunsa usutetaan mellakkapoliisi, sillä sitä vartenhan meillä poliisi on, turvaamassa maassa olevan pääoman osingot, osinkotaloudessa kun eletään. Sitä varten taas täytyy poliisin valtuuksia koko ajan laajentaa. Poliisin ja valtaapitävän poliittistaloudellisen eliitin skenaarioissa tyytymättömät oman maan kansalaiset ovat suurin uhan aihe heidän vallassaololleen, ja tuhon uhkaan on varauduttu poliisin mellakkavalmiutta lisäämällä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ei olisi Turun iskua pysäytetty vaikka Halla-ahon johtamat perussuomalaiset olisivat päässeet hallitukseen.

Juha Sipilän hallituksen syyllistäminen terrori-iskusta on populismia pahimmillaan.

Onneksi tolkun ihmiset tajuavat missä mennään.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

On tainnut tämä Turun epäilty terroristi tulla Suomeen jo paljon ennemmin, mitä Halla-Ahosta tuli puheenjohtaja. Poliisi oli saanut jo tammikuussa ilmoituksen hänen radikalisoitumisestaan.

Mikäli juhlasalin paraatiovet eivät olisi sepposen selällään, niin ei kuokkavieraat paljon juhlisi.

Olisi Sipilä kuunnellut mistä on varoitettu ja laittanut edes portsarin ovelle, joka tarkistaisi paperit, onko lupa tulla. Niin ei ehkä Turun tapausta olisi tapahtunut.

Tämänkin oikeat tolkun ihmiset tietävät.

Käyttäjän HannuTaipale kuva
Hannu Taipale

Mm. Ylen uutisoimaan Huhtasaaren eduskuntapuheenvuoroon liittyen:
Sipilä ja Risikko eivätkä muutkaan puheesta hälyä nostaneet eivät taida tai eivät halua tajuta, mitä ja ketä viime vuosien rasismi- ja vihapuhe-propagandan ’valistama’ peruskansalaisen ajattelee, kun hän kuulee, että tuomitsemme rasismin ja vihapuheen? Muslimi-imaameja, -mullaheja ja -terroristeja? Vai pohjattoman Halla-aho- ja persu-vihansa ovelaan sanataituruuteen ja ihmisoikeus- ja suvaitsevaisuusretoriikkaan kääriviä, persuja sydämestään vihaavia punavihreitä? Ei suinkaan, vaan ketä? - Jos persut eivät enää suostu ’laatumedian ja suvaitsevaisten' vihapuheen ja -kampanjoinnin kohteeksi, sen ei pitäisi järkyttää kansanedustajia - jotka tosin kuuntelivatkin tyynesti Huhtasaaren puhetta, toisin kuin tekojärkyttynyt Ylen toimittaja TV1:n klo 18 uutisissa tunteensa peliin laittaen propagoi. Vain itku puuttui.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tekojärkyttynyt taisi olla lähinnä Huhtasaari, joka vastusti näkyvästi itse hyväksymäänsä muotoilua.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jari-Pekka,

ja mitähän muotoilua? Täällä lisää:

Euroopan aikapommi ja puoluejohtajat:

http://vinkuukka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242457-e...

Käyttäjän tfhyvarinen kuva
Toivo F. Hyvärinen

Jari-Pekka Vuorela ei ilmeisesti ole lukenut puoluejohtajien julkilausumaa, kun antaa väärän todistuksen Laura Huhtasaaresta:

"Puoluejohtajien yhteinen lausuma kokonaisuudessaan:

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien ja Sinisen Tulevaisuuden yhteinen lausuma 6.9.2017

Olemme käyneet rakentavan keskustelun ja päivittäneet tilannekuvan sisäisestä turvallisuudesta ja kansalaisten huolista.

Esitämme vetoomuksen rauhallisen, tosiasioihin perustuvan ja kunnioittavan keskustelun puolesta. Syyttömiä ei saa syyllistää.

Luotamme suomalaisen oikeusvaltion toimivuuteen ja viranomaisten toimintaan. Olemme sitoutuneet sen jatkuvaan parantamiseen.

Tuomitsemme jyrkästi terrorismin kaikissa muodoissaan sekä kaikenlaisen väkivallan ja vihapuheen.

Sitoudumme omien puolueiden edustajina huolehtimaan Suomen turvallisuuden ja yhtenäisyyden rakentamisesta ja keskustelemaan siitä säännöllisesti yhdessä.

Juha Sipilä, pääministeri, Keskustan puheenjohtaja

Petteri Orpo, Kokoomuksen puheenjohtaja

Sampo Terho, Sininen Tulevaisuus yhdistyksen -puheenjohtaja

Antti Rinne, SDP:n puheenjohtaja

Laura Huhtasaari, Perussuomalaisten varapuheenjohtaja

Touko Aalto, Vihreiden puheenjohtaja

Li Andersson, Vasemmistoliiton puheenjohtaja

Anna-Maja Henriksson, RKP:n puheenjohtaja

Sari Essayah, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja"

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-9819353

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Itse et tainnut kuunnella ehdokkaasi puhetta.

Käyttäjän tfhyvarinen kuva
Toivo F. Hyvärinen

Laura Huhtasaari kysyi eduskunnassa, etteikö vihapuhe koskekaan muita kuin suomalaisia.

Tähän pääministeri vastasi, että vihapuhe koskee kaikkia - siis sekä suomalaisia että maahantulijoita.

Onko Jari-Pekka Vuorela niitä tahallisesti väärinymmärtäjiä?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

inthäminen ei ole viisauttha! soon jänkhäämistä

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Euroopan on palattava kristillisille juurilleen ja pysäytettävä islamisoituminen:

http://beta.oikeamedia.com/o1-37218

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Alan Salehzadeh: Lepsut länsimaat lihottavat radikaaleja islamisteja – historiasta ei ole opittu mitään :

https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2017/0...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Indonesian muslimijohtaja: ”Lopettakaa eurooppalainen itsepetos, väkivalta liittyy Islamiin" :

http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/09/08/indo...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

’Helsingin Muslimit’ kehoittaa ottamaan vallan Suomessa :

http://www.nykysuomi.com/index.php/2016/10/23/hels...

Michael Koller: Tavoitteena islamin ylivalta :

http://www.nykysuomi.com/index.php/2016/09/12/mich...

”Helsingin Muslimit” piilottivat vallankaappaus-doktriininsa:

http://www.nykysuomi.com/index.php/2016/10/25/hels...

Ketkä siis ovatkaan lapsellisia, naiiveja, rasisteja, vihapuhujia, jne. ? : pm Juha Sipilä & co, valitettavasti.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kolumni: Kulttuurisen suvaitsevaisuuden nimissä meidän ei pidä tehdä itsestämme idiootteja - raaka väkivalta on osa nyky-islamia :

https://www.pohjalainen.fi/mielipide/kolumnit/kolu...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Tutkija: Jihadismi vahvistuu Suomessa :

http://www.ksml.fi/kotimaa/Tutkija-Jihadismi-vahvi...

Lukusuosituksia jihadismista kiinnostuneille :

https://www.ulkopolitist.fi/2017/09/08/lukusuositu...

Kommentti: Ei mitään tekemistä islamin kanssa? :

https://www.ulkopolitist.fi/2017/03/01/kommentti-e...

Lähi-idän tutkimuksen professori: Isisin ahdinko voi lisätä terroriuhkaa Euroopassa :

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/lahi-idan-tutkimu...

Isisin sanoma leviää nyt suomeksi – jihadistiblogi kannustaa vuodattamaan vääräuskoisten verta :

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005080269.html

Naisetkin aktiivisia jihadisteja :

https://www.keskipohjanmaa.fi/135656/naisetkin-akt...

Expressen: Vaarallisimmat Isis-jihadistit ovat vielä palaamatta :

https://mvlehti.net/2017/06/24/expressen-vaarallis...

Puheenaihe: Jihadismista avointa puhetta :

http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kolum...

Vice Newsin artikkeli Suomesta: ”Miten maailman turvallisimmasta maasta tulee eniten Isis-taistelijoita?” :

https://uutisarkisto.com/ulkomaan-uutiset/vice-new...

Pyhän sodan kutsu :

”Ulkopuoliset eivät saa nuoria vakuuttumaan Isiksen vaaroista. He pitävät sitä propagandana. Mutta kun joku siellä ollut kertoo Isiksen ihmisoikeusloukkauksista ja hirmuvallasta, viestillä on vaikutusta.”

https://www.maailmankuvalehti.fi/2016/5/pitkat/pyh...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Päivi Nerg: Syrjäytyneet suomalaiset ovat suurin turvallisuusuhka – Islamistien propaganda on ”pelottavan tehokasta”:

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005352259.html

Ja turvapaikkaa saamattomia, useaa tuhatta terroristipotentiaalia matua vain hyysäämällä paijaamalla ja puoltamalla vain lisätään syrjäytyneitämme - jo yleensäkin matujen heidän kustannuksellaan, heidät noin vain ohittaen todella vihaisia syrjäytyneitä - ja heidän asiansa huolestuneina esille nostajia kutsutaankin sitten "vihapuheisiksi syrjijöiksi"!! - noidankehä on valmis...

Käyttäjän tfhyvarinen kuva
Toivo F. Hyvärinen

Kari Suomalainen näki jo 2.12.1990 tilanteen aivan oikein:

http://i43.tinypic.com/dxxpnb.gif

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset