Arto Luukkanen

Lietsooko Aalto väkivaltaa "omaa harkintaa käyttäen"?

Katselen tässä juuri vihreiden alfa-urosta - puheenjohtaja Touko Aaltoa haastatelussa.

VIhreiden puheenjohtaja esittelee maireasti hymyillen ajatuksiaan siitä miten sähkön hinta hilataan ylös, km-korvaukset isketään alas.

Poliittisen jargonien seasta paljastuu täysin epärealistinen tulevaisuus, joka johtaa ulkomuseo-Suomeen, jossa ei ajeta autoa, sähkö maksaa tiljardin ja fillarointi on yhtä yleistä kuin aikoinaan Kiinassa. 

On hyvä, että Touko on näin avoin omasta kannastaan. Se demokratiaa: antaa kaikkien ajatusten kilpailla keskenään.

"Omaa harkintaa käyttäen"

Mutta. HALOO!. Katsokaapa haastattelusta se kohta, jossa toimittaja kysyy Toukon käsitystä maan turvallisuudesta. Kansalaistottelemattomuus on kuulema ok  - kunhan se tapahtuu "omaa harkintaa käyttäen".

Lietsooko Touko Aalto väkivaltaa? Kansalaistottelemattomuutta voi hänen mukaansa käyttää "omaa harkintaa käyttäen".

Miten joku ihminen voi ottaa viranomaisvallan itselleen? "Omaa harkintaa käyttäen? 

Kansanedustaja Aallon pitäisi nyt päättää mielessään se lietsooko hän väkivaltaa? Se on nimittäin oikeasti Suomen laissa kriminalisoitu.

Onko vihreiden unelmana todella luoda omavaltainen, anarkistinen ja raaka väkivalta-Suomi, jossa ihmiset käyttävät "omaa harkintaa" kun haluavat vastustaa virkavaltaa ja harjoittaa väkivaltaa?

Mutta tietysti kristittynä ajattelen, että Touko on vain kokematon ja vihreä.

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. miettikääpä mikä "syväpöyristys" vavahduttaisi tätä maata jos esim. HA sanoisi kansalaistottelemattomuus on ok - "omaa harkintaa käyttäen". Ajatelkaa jos tällainen narsistinen ajatus siitä, että lakia voi rikkoa mikäli vaan käytetään "omaa harkintaa", leviäisi. Tämä maa hajoaisi. Haastattelun lopullinen kirsikka kakun päällä oli kevyt "vihapuhe-heitto" ps:n huonoudesta "ihmisoikeuskysymyksissä". Se on vihapuhetta jos sitä ei perustele. Ja toimittaja ei tietenkään puuttunut mihinkään))) vaan hymyili kuten ihastunut anoppi kultaiselle vävyehdokkaalle.

pps. haastattelusta kuulsi läpi se, että laki on taviksille, persuille ja lottokansalle. Mutta että moraaliset ja ylivertaiset tekee mitä tahtoo - "oman harkinnan avulla".

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kansalaistottelemattomuus on laaja käsite. Jos ajat vaikka juppikootterilla reilua ylinopeutta niin mitä muuta se on kuin kansalaistottelemattomuutta josta rangaistaan silloin kun sattuu jäämään kiinni. Siinä voi vaarantaa itsensä lisäksi vielä muiden hengen. Ihan omaa harkintaa käyttäen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

"herra tuomari...käytin omaa harkintaa..."

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Aalto käyttää luistelutyyliä.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Mielestäni tulisi tutkia kuinka liikennevalot vaikuttavat poliittisiin mielipiteisiin. Punainen kieltää kulkemasta, vihreä taas on myönteinen saa kulkea. Suomalaiset ovat kilttiä kansaa, aina odottaa vihreää ukon kuvaa liikennevaloissa. Tällaisiakin kannattaa ehdottomasti pohtia :-). Kuinka tämä on vaikuttanut kommunismin hiipumiseen ja vihreiden voittokulkuun :-) :-)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Niin ja melkein jokaisessa kyläpahasessa on tien varrella opaste jossa lukee Keskusta. Siitäkin piilomainonnasta ovat veronmaksajat maksaneet vuosikymmenten mittaan isot rahat ;)

Punaisia päin kulkeminen on sentään yleistymässä, jos on uutisia uskominen...

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Aivan! Keskusta on joka kyläpahasessa ja niissä äänestetään...Keskustaa.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #20

Keskustassa on välissä virtsaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kiinassa kulttuurivallankumouksen aikana punainen valo tarkoitti tietenkin eteenpäin menoa. Jostakin syystä vastavallankumous voitti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Itse asiassa tuo liikenneasetusmuutos oli nuorten punakaartin ohjelmassa, mutta ei sitä koskaan varsinaisesti toteutettu Kiinassa. Ehkä jossain kulttuurivallankumouksen ydinalueilla Shanghaissa pahimpaan aikaan saatettiin jokunen liikennevalotolppa vaihtaa, mutta siitäkään ei ole parempaa tietoa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Jos minä kirjoitan maahantulo vastaisen, hyvin perustellun kirjoituksen. Käytän perusteluina Valtion tilastokeskuksen rekisteröimiä lukuja, ja silti minua syytetään vihapuheesta.

Niin syyllistyykö Valtio tällöin vihapuheaineisto, rekisterin ylläpitämisestä?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mihin perustat väitteesi, että sinua syytetään vihapuheesta kirjoituksessa, jota et ole edes kirjoittanut?

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Nyt kun on vähän kuunnellut tämän uudenaallon tunnuksettoman vihreän marssilaisen puheita, niin on aika huojentunut mieli: vihreiden kannatus kääntyy vuoren varmasti laskuun.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Siis, jos kansalaisilla on vähääkään tolkkua päissään.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Kyllä suomalaiset nykyään juoda osaa! ;)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kansalaisilla ei ole mitään tolkkua, varsinkaan päissään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kun europarlamentikon mielestä korkeimman oikeuden päätös on vain muutaman ihmisen mielipide, niin kai kansalaisillakin on oikeus käyttää lain tulkinnassaan omaa harkintaa?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kaikilla on oikeus käyttää lain tulkinnassa omaa harkintaa, mutta ei se tuomioon tai tuomitsematta jättämiseen vaikuta. Ainakaan sen ei pitäisi vaikuttaa.

Niko Sillanpää

Tottelemattomuutta olisi ollut jättää sakot maksamatta. Itseen kohdistuneen tuomion arvosteleminen, kun puolustuksessaan on lähtenyt syyttömyydestään, on varsin looginen positio oikeudenkäynnissä, jonka luonteena ei ole tapahtuiko jokin asia vai ei, vaan mikä on jonkin tapahtuman ideologinen tulkinta. Itse tuomiohan oli puhtaasti ideologinen, perusteluiltaan poliittinen ja kaikin puolin KKO:n arvovaltaa heikentävä ja kansaa jakava. On toki lainsäädäntömme heikkoutta, että on olemassa lakeja, joiden luonne on puhtaasti ideologista tulkintaa eikä tosiasioiden arviointia. Tällaiset lait olisi hyvä tunnistaa ja joko muuttaa tai poistaa itse asiassa kaikkialta länsimaista. Tämä olisi myös kansalaisvapauksien eli tässä tapauksessa sananvapauden kannalta perusteltua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"joka johtaa ulkomuseo-Suomeen, jossa ei ajeta autoa, sähkö maksaa tiljardin ja fillarointi on yhtä yleistä kuin aikoinaan Kiinassa."

Tuo väittämäsi on puoluepoliittista propagandaasi.

Touko Aalto, vastoin niin monia muita vihreitä, korosti haastattelussa, että suurkaupunkien ulkopuolella auto on usein välttämättömyys perheiden arjen sujumiselle ja antoi siitä monia esimerkkejäkin.

Sähkön osalta hän oli valmis vähentämään teollisuuden saamaa tukea ja käyttämään sen rahan johonkin muuhun. Osittain perusteli sitä myös sillä, ettei vanhanaikaista teollisuutta pidetä keinotekoisesti hengissä.

Fillaroinnin yleisyys, vaikkapa sitten saavuttaen saman tason kuin Kiinassa, ei sinänsä liene kovin haitallinen tai kavahdettava asia, jos sellaiseen ei ketään pakoteta.

Kirjoitat siis muunnettua totuutta, minkä halusin oikaista ottamatta itse kantaa lainkaan noihin Toukon aatoksiin.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Tässä olen Kuikan kanssa samaa mieltä.

Ihmettelin eritoten negatiivista konnotaatiota pyöräilyn suhteen. Kansanmiehen kun luulisi olevan myös kansanterveyden asialla.

Luukkanen luvalla sanoen sortui poimimaan rusinoita pullasta, hiukan maustellen niitä omien mieltymystensä - tarkoitusperiensä - mukaisiksi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

fillarointi on kivaa mutta syrjäseuduilla auto on ainoa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #39

Ei muuten pidä paikkaansa.

Olen kotoisin harvaan asutulta maaseutualueelta >500 km päästä Helsingistä, jossa ei ole tavatonta, että pyöräillään ~20 km matka töihin. Puhumattakaan lyhyemmistä matkoista. Pyöräteiden kunto ja pyöräilyreittien laatu vaikuttavat ratkaisevasti asiaan.

Diditalisaation myötä maaseutu- ja syrjäseutualueiden joukkoliikenneratkaisuissa tullaan myös näkemään huomattavia parannuksia 10-15 vuoden sisään.

Olette aivan liian lyhytnäköisesti hirttäytyneet vastustamaan monia sellaisia hyviä ja perusteltavissa olevia asioita, jotka leimallisesti mielikuvissa liitetään vihreisiin.

Hölmöä kuitenkin puoli-ivallinen suhtautuminen myös kansanterveyttä edistävää pyöräilyä kohtaan on.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Eniten viimeisessä eli pressiklubin esiintymisessä iski silmään se, että ihan samanlainen liero politiikko se on kuin muutkin (paitsi perussuomalaiset) eli vaikka mutkan kautta iskulauseisiin, omien intressiryhmien nuoleskeluun joista yksi tässä tulee esiin, on pakko kaarrella aiheen ympärillä, kansalaistottellemattomuuden ja mellakoinnin, kun asialla on RHC:n hurmahengettäret.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tota-Touko Aaltoa on ilmeisen viisaasti piiloteltu julkisuudelta vihreiden päättäjien toimesta.

Hermostunut naurahtelu ja tota-sanan hokeminen paljastivat miehestä jopa enemmän kuin kiertelyt ja kaartelut tärkeiden kysymysten edessä.

Mikäli haastatteluun lähteminen oli ollut kiinni omasta harkinnasta niin nyt se Tota-Toukolta petti pahemman kerran.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Nollia ei noteerata, sanoi Veikko Vennamo aikoinaan. Touko Aalto näyttää olevan tarpeeksi vaaralliseksi vaikuttajaksi noteerattu poliitikkona, kun aiheuttaa tällaisia kommentteja ja blogipurkauksia.

Vihreillä nyt sattuu tällä hetkellä olemaan selkeä toimintalinja joka tuo kannatusta, ja kun tämä tapahtuu samaan aikaan kun useammassa eduskuntapuolueessa käydään erilaisia kissanhännänvetoja henkilö- tai asiakysymyksissä se nostaa puolueen profiilia.

Omat ongelmat yritetään peittää mollaamalla niitä joilla menee hyvin. Vanha läpinäkyvä kikka.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hienoin hetki haastattelussa tota oli , kun Tota-Touko totesi , " ettei raha kasva puussa".

Tämän kun hän vielä tota saisi nuorille kannattajilleen todistetuksi niin puolueella olisi edessään tota monien vihreiden arvojen uudelleen hinnoittelu ja ale-loppuunmyynti.

Lausahdus lieneekin ollut tota tahaton lipsahdus kokemattoman puoluejohtajan suusta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Vedät sitten yhtäläisyysmerkin kansalaistottelemattomuuden ja väkivallan välille. Luovaa toimintaa. Muista asioista tuossa jo todettiinkin kuinka luovasti Aallon puheita tulkitset propagandan tueksi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kansalaistottelemattomuus on kaunisteltu termi....se ei olekkaan lainrikkomista))))) semantiikka ja sofismia ihan söpösti yhdessä

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Googlelta kysyttäessä tarkoitusta tai määrittelyä kansalaistottelemattomuudelle saa vastaukseksi

"Greenpeacen iskut venäläiselle öljynporauslautalle ja suomalaisille jäänmurtajille ovat nostaneet kansalaistottelemattomuuden käsitteen julkiseen keskusteluun. Keskustelua on leimannut suuri epäselvyys siitä, mitä kansalaistottelemattomuus tarkoittaa. On puhuttu rikollisuudesta ja jopa terrorismista.14.11.2013"

Wikissä on kirjoitusta Suomessa harjoitetusta ansalaistottelemattomuudesta.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansalaistottelematt...

Se mitä Touko Aalto sanalla tarkoitti on epäselvää. Poliitikot eivät yleensäkään perustele sanomisiaan, joten kansalaisille jätetään tulkinnan varaa. Toimittajan kuuluu esittä lisäkysymykset tällaisissa tapauksisa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #30

Varmaan tämä wikipedian määritelmä kansalaistottelemattomuudesta ei sopinut tarkoitukseen:

Kansalaistottelemattomuus on rauhanomaisen poliittisen protestin muoto, jossa kieltäydytään noudattamasta epäoikeudenmukaisena pidettyä lakia tai aktiivisesti rikotaan sitä.[1][2][3] Se on pyrkimystä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen julkisesti ja keskustelevaan sävyyn[4]

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kansalaistottelema...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kansalaistottelemattomuutta on sekin,kun poliisi tai muu viranhaltija osallistuu vapaaa-aikanaan hallituksen vastaiseen mielenosoitukseeen.Näinhän tapahtui aivan julkisesti pari vuotta sitten.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Sen verran minäkin tuota Aallon haastattelua ehdin katsomaan, että minusta hän yksiselitteisesti tuomitsi KAIKEN väkivallan. Taisi sanoa sen jopa pariinkin kertaan. Siis KAIKEN, mitenkään erottelematta tekijän sosioekonomista tai (inter)nationalistista taustaa. Jos niin selvän suomenkielen ymmärtämiseen ei tohtorintutkinto riitä, niin se ei ole muiden kuin dosentin oma häpeä.

Luukkanen on ilmeisesti tällä hetkellä yksi tämän blogialustan parhaita verbaalisen kieroilun ilmentymiä. Onhan se tietenkin hienoa, että on mukataitava sanankäyttäjä.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Mikä meissä on vialla, kun äänestämme kokemattomia?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Kun/jos vihreät on seuraavassa hallituksessa,niin kaikki energia kallistuu vähintää 20%,vaikka tarvetta ei olis,,loputkin metsät suojellaan ja metsäteollisuus ajetaan alas,-ihanteena ilmeisesti pilveä pössyttelevä lähiöiden ikuisten opiskelijoiden besserwissermaailma,jolla ei ainuttakaan kosketuspintaa reaalimaailmaan !

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Galluppien perusteella Touko Aaltoa halutaan kovasti pääministeriksi. Tämän toiveen toteutuessa saataisiin varmasti ennen pitkää yhteiskunta ”aaltoilemaan.” Toivottavasti se ei yltyisi "myrskyksi."

Miten olisi yhdistelmä ”Toukka” pääministerinä ja ”Teukka” sisäministerinä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Touko menestyi hyvin haastattelussa ja tämä persubloggaus on reaktio sille, että hän rajasi perussuomalaiset ainoana puolueena pois mahdollisten hallituskumppaneiden joukosta. Tämä blogi ja monet siihen kirjoitetut kommentit, ovat sellaista "happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista" -genreä.

Tämän voin todeta ilman, että olisin koskaan vihreitä vielä äänestänyt.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vähän noloa mutta myönnän, että kerran presidentinvaaleissa äänestin vihreää.

Touko Aallolle ja muille vihreille Gallup-menestys on noussut päähän. Strategia jossa esiinnytään suurimpana ja pääministeripuolueena tuo hakematta mieleen persujen jytkynaikaiset puheet. Ylimielistä ja todellisuudesta irtaantunutta, kuten populistipuolueille sopii.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pressanvaalit on henkilövaalit, joten turha siitä on nolostua.

Mutta mitä tuohon pääministeripuolueena esiintymiseen tulee, niin kyllä tässä haastattelussa haastattelija itse lietsoi tuollaisen hypoteettisen asetelman. Ei siitä voi haastateltavaa syyttää, että hän katsoi asialliseksi vastata sellaisiin kysymyksiin, tosin myös varauksia korostaen tyyliin "kyllä vaalit pitää ensin olla ja vasta sitten voimme katsoa".

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Janne S., ei syytä nolostua! Itse olin aikanaan Heidi Hautalan kannattajajoukoissa. Aika aikaansa kutakin.

Hyvät tyypit jäävät kuitenkin varjoon, myös Vihreissä!

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Suomalaisten alamaisuus ja nöyristely viranomaisia kohtaan on maailman huippuluokkaa – mikä on jo vaarallista, todetaan jopa poliisin omasta piiristä.

Mekaanisessa kuuliaisuudessa on se vika, että ns. maalais- tai talonpoikais- tai ylipäänsä minkä järjen käyttö tahansa unohtuu. Sellaista kansan sokeana ohjailua harjoitetaan pääasiassa diktatuureissa.

Niin suomalaista, niin perussuomalaista...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Miehellä tuntuu olevan mielenkiintoa kenkiin. Ainakin juhlakenkien puolesta Touko sopisi pääministerin tärkeisiin ja erittäin vastuunalaisiin tehtäviin. Perustuslaissa pääministerillä on enemmän valtaa kuin Tasavallan presidentillä.

http://www.is.fi/linnanjuhlat/art-2000001041646.html

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Jukka M., on hyvä tunnistaa fetissit! Joillekin kengät saattavat edustaa mielihyvän keskittymää. En näkisi ko. henkilöä valtakuntamme pääministerinä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Toukolla on ssinä suhteessa toivoton takamatka brittien pääministeriin nähden.

Marko Parkkola

En usko että Touko Aalto haluaisi omaa harkintaa tällaisessa asiassa. Kuten facebookista luin eräästä englanninkielisestä jutusta: toisella puolella on miljardi ammusta ja toinen puoli ei tiedä mitä vessaa käyttäisi.

On varmasti Toukollekin miljardi kertaa parempi, että noudattaa vain ihan Suomen lakeja.

Pekka Nykänen

Pressiklubissa haastateltiin Vihreiden puheenjohtaja Touko Aaltoa.
Tässä linkki YLE areenaan: https://areena.yle.fi/1-4125380
Minä en kuullut että Aalto olisi suosittelemassa väkivaltaa. Hän sanoi, että väkivallatonta kansalaistottelemattomuutta voi harrastaa, jos sen katsoin
hyvin perustelluksi.
Tässä nyt hiukan demonisoidaan Aaltoa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jokainen toimikoon harkintansa mukaan: jos tekee mieli varastaa tai hakata vaimonsa, on hyväksyttävä siitä koituvat seuraamukset.

Ihan sama pätee kansalaistottelemattomuuteen.

Mutta kuinka paljon maailmassa olisi tapahtunut muutoksia ja parannuksia ellei kansalaistottelemattomuutta olisi lainkaan harjoitettu? Vähiin olisivat jääneet.

Marko Parkkola

Kommunismia olisi ollut ainakin vähemmän, jos Ranskan vallankumouksen anarkistit olisivat jättäneet pippalot väliin. Toisaalta nationalismiakaan ei olisi välttämättä tunnettu nykymuodossaan. Onhan tuossa puolensa ja puolensa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Mies on Aaltonsa harjalla - hän voi jo mielestään valita, keitä hyväksyy hallitukseensa!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo oli kysymys, jota haastattelija häneltä useaan otteeseen tivasi. Kyse ei suinkaan ollut siitä, että "hän voi mielestään valita".

Ärsyttävää tällainen perusteeton mustamaalaus, vaikka todellakaan en vihreitä ole äänestänyt.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Itse kiinnitin huomiota siihen miten vihreät markkinoivat itseään "seuraavana pääministeripuolueena" Börjen Puheenvuoro-kommentteja seuratessani. Kun vähän pintaa rapsuttaa niin huomaa että Ville Niinistö tuon taisi "keksiä" ja vihreät sitä hokevat.

Et Juha ole tosissasi, ettet olisi tähän aikaisemmin törmännyt?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #42

Kyllähän persutkin uhoavat tavoitteenaan olevan suurimman puolueen aseman saavuttaminen.

Kaikki suuremmat puolueet taitavat määritellä tavoitteensa samoin. Se mitä Börje on kirjoittanut ei kyllä ole Toukon vastuulla. Tässä kyseisessä haastattelussa tuo pääministeripuoluejuttu tuli kyllä haastattelijan aloitteesta, johon Touko ei halunnut ensin edes takertua.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #42

Börjen kanssa samaa mieltä, että se on hyvä tavoite. Kumpikaan meistä ei kuitenkaan ole kummoinen auktoriteetti, johon vihreiden toimia peilata tai toiveiden tynnyreitä täytellä.

Aallon "katsotaan nyt vaalit ensin" riittää mulle.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Levinnyt jo keskusteluun. Pitäisi pohtia tätä syvemminkin. Eikö se terroristi Turussakin käyttänyt "omaa harkintaa"?? Sanoutuuko Touko irti väkivallasta - ilman mitään kieroiluja?
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/aalto_yle_turv...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Inhoan itsestäänselvyyksien alleviivausta ja selittelyä mutta jos nyt tämän kerran.

Politiikolta, taholta joka säätää lait meidän ratoksemme ja noudatettavammaksemme, täydellisen edesvastuuton lausunto josta pitäisi päätyä (kuvainnolliseen) jalkapuuhun.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö meillä ollut ministeri, jonka mukaan raamattu tulee ensin ja sitten laki?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #68

Juu, ja kyllähän arkkipiispakin julisti kirkon suojaavan karkotuspäätöksen saaneita,joten ei tuo kansalaistottelemattomuus niin syvien kansankerrosten harrastus ole kuin täällä annetaan ymmärtää.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Katsotaampa vielä tieteen termipankista mitä on kansalaistottelemattomuus:

"Definition Kansalaistottelematon on henkilö, joka rikkoo vakaumuksellisista syistä yksittäistä lakia tai määräystä samalla kun hän periaatteessa tunnustaa lainsäätäjän tai määräysten antajan yleisen auktoriteetin. Kansalaistottelemattomuudessa on siis kyse lailliseksi tunnustetulle esivallalle tehtävästä vastarinnasta.
Explanation Kansalaistottelemattomuus on julkinen protesti hallituksen virallista lakia tai sen harjoittamaa politiikkaa tai jotakin yksityistä organisaatiota vastaan. Se on lainvastaista toimintaa, vaikka laki, jota rikotaan, ei välttämättä ole sama laki, jota vastaan protestoidaan. Kansalaistottelemattomuus on rauhanomaista eli väkivallatonta eikä tavoittele anarkiaa. Toimija on periaatteessa valmis tunnustamaan lainsäätäjän yleisen auktoriteetin eli poliittisen velvoitteen olemassaolon. Toiminnan motiivina on vakaumus siitä, että rikottava laki on epämoraalinen. Toimija on valmis hyväksymään toimintansa oikeudelliset seuraamukset. Kansalaistottelemattomuus on tietoista ja harkittua."

http://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:kans...

Otetaan nyt tuosta sitten erityisesti esille kohta:
"Kansalaistottelemattomuus on rauhanomaista eli väkivallatonta eikä tavoittele anarkiaa."

Kirjoitin myös aiempaan kohtaan wikipedian määritelmästä: "Kansalaistottelemattomuus on rauhanomaisen poliittisen protestin muoto, jossa kieltäydytään noudattamasta epäoikeudenmukaisena pidettyä lakia tai aktiivisesti rikotaan sitä. Se on pyrkimystä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen julkisesti ja keskustelevaan sävyyn"

Olettaisi tieteentekijällä olevan hitusen paremmin hallussa käsitteet.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Hiustenhalkominen ei muuta asiaa miksikään. Aalto tässä nuoleskelee omaa äärisiipeään joka piilottelee paperittomia ja riehuu kaduilla jolloin effekti menee mukavasti laajemmallekin populalle viheriäitä vaikka tällä hetkellä jotkut kettutytöt ovatkin kai out, eivät muodissa, niin mistä tulevan tietää. Joka tapauksessa täysin edesvastuutonta puhetta.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #47

Mitä hiustenhalkomista se on, jos kansalaistottelemattomuudella tarkoitetaan väkivallatonta toimintaa ja itse blogissa väitetään Aallon lietsovan väkivaltaan? Se ei ole hiustenhalkomista vaan koko väitteen ytimessä ja keskeisin kysymys. Kansalaistottelemattomuus yhdistetään henkilöihin kuten Gandhi, joka on nimenomaan väkivallattoman protestoinnin ilmentymä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #50

Jos sivutetaan vaikka mellakka vs. mielenosoitus osuus niin teorian tasolla rivikansalaisen vinkkelistä olet oikeassa. Politiikon asema on eri. Politiikko ei voi sivuuttaa kustannuksia (eritt. poliisin resurssien sitominen), vaaratilanteita (palautuslennot siirrettiin pois HKI - VANTAALTA turvallisuuden[!] takia) ja ennen kaikkea siksi että itse on töissä paikassa jossa nämä lait säädetään. Mitäköhän oltaisiin mieltä jos vaikka Laura Huhtasaari sanoisi samaa ja ns. antaisi tukensa katupartioille, ties mille miekkarille, vigilantelle jne?

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

"Lock him up"! :) Perussuomalaiset tuskin haluaa vihreitä hallitukseen. Touko Aalto on aivan liian ylimielinen. Ei kannattaisi nuolaista ennenkuin tipahtaa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ylimielisyys?Eikö Huhtsaaren viljelemä alentuva katse ole juuri sitä itseään.Nainen on esiintymisvalmentajan tarpeessa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Li Anderssonnin mukaan on olemassa "hyvää väkivaltaa", jota hänen kannattajansa harrastavat.
Olen ollut huomaavinani että on olemassa myös "hyvää kansalaistottelemattomuutta". Kun joukko vihervasemmisto-antifa-aktivisteja istahtaa ilmoittamatta etukäteen yhdelle Helsingin kaduista ja alkaa piirtelemään katuun kuviaan sekä hakkaamaan bongorumpuja, Helsingin poliisi ohjaa muun liikenteen toisten katujen kautta siihen saakka kunnes aktivistien aivojen hyperaktiviteetti palautuu normaalille tasolle.
Olen joskus miettinyt, mikä toleranssi Helsingin poliiseilla olisi siirrellä liikennettä muualle, jos esim. Fleminginkadulle ilmaantuisi ennaltailmoittamatta sata maalaispoikaa polttelemaan mopoillaan mustaa ympyrää asfalttiin.

Marko Parkkola

Antifa on onneksi menossa jo pois muodista. Ovat Yhdysvalloissa tehneet sen, mihin heidät on usutettu ja nyt on aika uhrata heidät globalismin alttarilla. Liittovaltio on käynnistänyt terrorismitutkinnan heitä vastaan ja media on siirtymässä pois päin Antifasta.

Odotellaan vaan, niin ehkä jo 50 vuoden päästä Suomessakin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Turpeinen, levität vaihtoehtoista totuutta, joka ei ole totuus.

Tuota Anderssonin (ei sukua) lausahdusta ei ole kukaan koskaan kuullut muuten kuin MV:n levittämänä huhuna.

Huhujen levittäminen ilman mitään totuuspohjaa on vastenmielistä.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Andersson, olette oikeassa mitä Andersson sanoi. https://www.youtube.com/watch?v=cqnB4Q0hOWs.
Olen pahoillani sekaannuksestani. L. Anderssonin tarkoittamia "yhteiskunnan rakenteita" lienevät hevoset ja poliisit, jotka suojelevat valtion virallisia juhlallisuuksia tai mielenilmaisijat, jotka haluavat sanoa, ettei enää tämmöistä maahanmuuttopolitiikkaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #62

Sukunimikaima sanoo tuossa täysin selvästi tuomitsevansa kaiken väkivallan, mutta että vasemmistolainen väkivalta on ERILAISTA kuin oikeistolainen, ei suinkaan parempaa tai hyväksyttävämpää. Ja siinähän hän on oikeassa.

Se mitä tosiasiassa on sanottu, ei näytä vaivaavan MV-tason "uutisointia" – tässäkään asiassa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ei riitä blogissa kansalaistottelemattomuuden tahallinen ymmärtäminen väärin vaan lisäksi lähdetään taas tähän vihapuheen hämärtämiseen. Kirjoittaja toteaa:
"Haastattelun lopullinen kirsikka kakun päällä oli kevyt "vihapuhe-heitto" ps:n huonoudesta "ihmisoikeuskysymyksissä". Se on vihapuhetta jos sitä ei perustele."

Menkää nyt vaikka katsomaan mitä jatkuvasti viittaamanne esivallan edustaja Poliisi sanoo vihapuheesta: http://www.poliisi.fi/vihapuhe

En tiedä mistä tässä vihapuhe-termin jatkuvassa viljelyssä on kyse. Haluatteko tarkoituksellisesti hämärtää koko käsitteen vai mitä? Jos politiikassa ei saa sanoa, että toisen puolueen näkemykset ihmisoikeuskysymyksissä ovat sellaiset, ettei sovi samaan hallitukseen, niin mitä voi kohta kukaan sanoa?

Koittakaa nyt herran tähden miettiä mitä on viha ja sitten pohtia asiaa uudelleen. Se ettei halua olla jonkun puolueen kanssa samassa hallituksessa ei ole vihaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset