Arto Luukkanen

Se syksy kun Suomi muuttui...

Roomalainen historioitsija Dio Cassius kirjoitti kuinka etruskien haruspeksit (lampaan maksoja tutkiva ennustajapappi) olivat ilmoittaneet, että etruskien olemassaolon 900 vuoden aika olisi pian ohitse.

Ikävät ennusmerkit saivat Cassiuksen mukaan vahvistuksen siitä, että vuonna 19 jKr. ylimaallisen trumpetin ääni kajahti ja soi kaikkien ihmisten korvissa. Se sopi etruskien käsitykseen siitä, että jumalat olivat antaneet ihmisille ja kansoille oman aikansa (saeculum). Roomalaisen historioitsijan mukaan se vahvisti sen, että etruskien aika oli loppu ja he jäisivät historiaan vain paikannimissä ja menneisyyden jäänteissä.

Historian loppuessa jää vain kaiho. Tunnelma on haikea kuin Karjalaisen biisissä: ” On kaikki niin kuin ennenkin”.

Siinähän laulaja laulaa: ” lasissa viini vähenee, vaikka pyydän älä mee, no vielä toiset ostetaan, sulle malja nostetaan, on kaikki niin kuin ennenkin”.

Ajatus kansakuntien lopusta on mielenkiintoinen vaikka tietysti legendaa. Toisaalta, tarkka havainnoitsija voi tosiaan huomata, kuinka jokin tapahtuma voi dramaattisesti muuttaa kaiken. Kuin esimerkiksi vuoden 1914 Sarajevon murha syöksi Euroopan sotaan ja murskasi entisen maailman. Vuoden 2001 kaksoistornien iskut muuttivat lähihistorian kulkua.

Syksy 2017

Vuoden 2017 syksy näyttää olevan maassamme tällainen murrosaika. Ei pelkästään sen takia, että Turussa syyllistyttiin terrorismiin mutta myös siksi, että syksystä 2017 lähtien maamme suhde EU:hun tulee syventymään.

Tästä syksystä lähtien maamme suvereniteetin sirpaleet kerätään nöyräksi uhrilahjaksi ja luovutetaan Saksan ja Ranskan johtamalle kovenevalle federaatiolle.

Saksan vaalit ja sitten se alkaa…

Kaikki alkaa Saksasta ja sen liittopäivävaaleista, jotka pidetään 24. syyskuuta. Voittajaksi tullenee Angela Merkel, jonka voiton jälkeen Saksan ja Ranskan johtajat esittelevät uudet suunnitelmansa EU:n tulevaisuudeksi.

Kysymys lienee EU:n euroalueen ”superbudjetin” luomisesta. Sen jälkeen itsenäisten valtioiden budjetit ovat vain ”paikallistoiveita”. Suunnitelmassa lienee muitakin itsenäisiä kansakuntia järkyttäviä ajatuksia. Tarkoituksena on kuitenkin edetä vauhdilla ja siten, että euroskeptikkojen suut suljetaan ja epäilevät kansat talutetaan uuteen ja entistä ehompaan karsinaan.

Sulatusuuniin.

Sieltä ei sitten enää äänestellä itseään pois. Kuten EU:n suurjohtaja  Juncker totesi puheessaan (Strasbourg 14. syyskuuta 2016) ” Eikö nyt ole aika ryhdistäytyä? Eikö nyt ole aika kääriä hihat ja kaksin- tai kolminkertaistaa ponnistukset? Eikö nyt ole aika, jona Eurooppaa on johdettava päättäväisemmin kuin koskaan, sen sijaan, että poliitikot jättävät laivan?”.

Saksan ja Ranskan yhteinen federation syventämissuunnitelma vie kuitenkin toiseen suuntaan. Ei ihme, että Juncker on nyt toivoa täynnä: ” Nostakaamme purjeet ja nauttikaamme myötätuulesta”.

Suomessa itsesensuurin ja vaikenemisen aika

Mitä Suomi tekee? Mitä aidon lämpimästi ihmisiin suhtautuva kriisijohtaja Sipilä kykenee tekemään?

Vastaus on yksinkertainen: ei mitään.

Mutta tottelemaan hän kykenee: nykyinen hallitus tottelee ja peesaa kaikessa Saksaa.

Uudet federaatiosuunnitelmat tullaan panemaan toimeen mahdollisimman jykevästi ja vastaansanomattomasti, todennäköisesti paavillisemmin kuin paavi itse.

Vapaata keskustelua tai irtipyristelemistä ei sallita. Pahinta on kuitenkin se, että maamme vapaan sana on todellisessa kriisissä. Maan eduskunta ei voi eikä kykene keskustelemaan kansallisesta turvallisuudesta – vaikka kansalaiset hartaasti toivovat sitä.

Hallituksen ja sen vanavedessä purjehtivan muoviankan l. median kyvyttömyys ymmärtää kansalaisten toiveita on järkyttävä. Todettakoon, että Turun kaupunginvaltuustossa ei edes pidetty hiljaista hetkeä terroriteossa kuolleiden ihmisten muistoksi.

Keskustelua ei sallittu ja suut on pistetty suppuun. Eduskunnassa kyselytunnilla ääneen pääsivät vain myöntyrit.

Kansanedustaja Tavio oli tässä laumassa virkistävä poikkeus.

Ja samaan aikaan Euroopassa räjähtelevät pommit. Kansalaisten turvallisuus on tuuliajolla.

Tie sulatusuuneihin?

Monet Itä-Euroopan maat heimokansamme Unkarin johdolla ovat jo monta vuotta käyneet taistelua EU:n palauttamiseksi takaisin ”isänmaitten Euroopaksi”.

Saksan ja Ranskan suuri suunnitelma näyttää, että se ei kamppaillut turhaan: eurovyöhykettä kaupitellaan ja pyritään uuteen kansojen sulatusuuniin.

Berliinissä ja Brysselissä tajutaan, että näitä Neuvostoliiton yliherruuden kokeneita valtioita ei saa millään luopumaan suvereniteetistaan. Eikä hyvinvoivaa Skandinaviaakaan.

Kutsu keskieurooppalaiseen sulatusuuniin on vain heikoille. ”Orjaksi omansa, kellä mieltä ei vapahan miehen”. Olemmeko me sitä? Myöntyykö Sipilä? Alistuuko Orpo? Painammeko päämme alas? Haluammeko todella sitä? Isänmaan 100-vuotisjuhlana?

Vai löydämmekö me oman paikkamme? Vapaitten ihmisten joukossa?

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Itsesensuurin aika? Ylen radiohjelmissa ei vieläkään kyetä nimeämään turun tapahtumia terrori-iskuksi. He viljelevät puukotusta, puukkoiskua jne....

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Saksaa kannattaa peesata. Suomen itsenäisyys on paljon velkaa Saksalle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen itsenäisyys on enää muisto.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Näin se menee.. Saksa lopultakin valtaa euroopan.

Aikaa siihen kuluu senverran ettei sitä itse näe..

Toinen jalka on jo haudassa, toinen saippuanpäällä. Liukas on lähtö edessä.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Heh. Etruskit eivät sentään hävinneet, vaan sulautuivat roomalaisiin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Odotellaan jatkossa siis suurta itsestään pompsahtelevien ihmeiden sarjaa...

- valuviat euron osalta korjaantuvat
- ihmisarvo huomioidaan ja orjatyövoiman käyttö maatiloilla loppuu
- halpatyövoimalle laitetaan selkeä stoppi
- byrokratia vähenee ja julkisen sektorin kuormitus kevenee
- rajavalvonnan avulla saadaan ylimääräiset sosiaalipummit kuriin
- pankkien tukeminen muiden rahoilla lopetetaan
- EU tehostaa omaa toimintaansa, poistamalla järjettömän sisäisen kuukausimatkailun

Taitaa vaan olla turhaa höpsöttelyä moiset toiveet. Töitä noiden em. asioiden eteen ei EU ssa tee kukaan. Sen näkee hyvin tuloksista.

No, sitähän nyt saadaan, mitä on tilattukin. Vai ?

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Tärkeä ja oikea-aikainen huomio, Arto! Uutta on nyt euron ratkaisevaksi kohoava merkitys jonkinlaisen itsenäisyyden -tai ainakin sen edellytyksien päättäväistä omaa hallitusta varten- kaatumisessa tai säilymisessä. Ja jännä kysymys on, mitä ihmettä Suomi tekee euron äärimmäisenä koillisena etäpesäkkeenä. Ainakin yhteys koko muuhun Skandinaviaan siinä kaatuu; jos ja kun tosisentralisaatio alkaa toimia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomea on viety liittovaltioon hiljaa hivuttamalla askel askeleelta jotta mitään hälyä ei nousisi. Kukaan ei edes huomannut kyeenalaistaa EU:n valtaa päättää Suomen metsienhoidossa puhumattakaan suuremmista asioista joissa päätäntänvaltamme on viety ajat sitten. Suomen perustuslaki on vielä periaatteessa pätevä ja sen muuttamiseen tarvitaan yksimielisyyttä jota ei ainakaan vielä ole.

Marko Parkkola

Liittovaltiosta on monia määriteltmiä ja löyhimmän määritelmän mukaan olemme jo osavaltio. Saammehan jo lait Brysselistä ja EU:lla on oma ulkopolitiikkansa. Yhteisessä puolustuksessa (Nato) toisaalta emme ole, joten voisi sanoa, että Suomella on vain huonoja kortteja kädessä tässä leikissä.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Oletteko huomanneet muuten, että Suomen mediassa puhutaan aina "pakolaisista", kun muiden maiden media nykyisin puhuu aina, ymmärrettävästi, siirtolaisista. Tässä yksi esimerkki:

http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/201709122200387569_...

https://www.theguardian.com/global-development/201...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Huomattu on, eikä tuo ole läheskään ainoa kohta, jossa eufemistisilla sanavalinnoilla pyritään mielipiteiden muokkaukseen, etten sanoisi suoranaiseen harhaanjohtamiseen. Median nykyisin viljelemästä orwellilaisesta uuskielestä saisi antoisan opinnäytetyön, ehkä jopa väitöskirjan. On tietysti mahdollista, että se kannattaisi tehdä nykyisen ilmapiirin vallitessa tehdä jossakin muussa maassa kuin Suomessa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Niinpä näyttää käytettävän oikeampia termejä. Toisessa eli theguardian linkissä kuvien selitteessä sanotaan laittomar siirtolaiset ja toisen kuvan laittomat maahanmuuttajat. Molemmat käytetyt termit kuitenkin aivan jotain muuta kuin mitä pakolaiset-sanalla tarkoitetaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Oletteko huomanneet, olipa keskustelun aihe melkeinpä mikä tahansa, perussuomalainen aloittaa puheen maahanmuutosta. Tässähän oli kuitenkin A Luukkaisella mielenkiintoinen aloitus eu tulevaisuudesta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

On huomattu jopa sekin, että oli puhe mitä tahansa, Korkman aloittaa puheen perussuomalaisista.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #16

Tällaisen väitteen esittelijätä voinee kaiketi melkein toivoa esimerkkiä?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #18

Manui Koirkmannilla oli hausikai huomioi...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kirjoitin eräälle palstalle Italiasta viimeksi palattuani parisen viikkoa sitten, että siellä koen itseni valaaksi, joka oli noussut pinnalle hengittämään, mutta täällä Suomessa tunnen olevani avannolle pyrkivä hylje, jota jääkarhu vaanii. Poliitikkokin antaa sikalanhoitajan neuvoja väkimäärän lisäämiseksi.

Kirjailija Marko Leino on menossa Espanjaan Fuengirolan ruotsalaiseen yhteisöön vuodeksi kirjoittamaan omaa kokemusta, koska Suomi ahdistaa! Mutta niinhän kalustetuissa huoneissa kasvaneita on aina ahdistanut siitä saakka kun Henrik ja Lalli tapasivat Köyliönjärven jäällä?

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Gyl'Eu varmaan kohta mossahtaa. Jospa Katalonian itsenäistymispyrkimys saisi espanjalaiset takajaloilleen, ja EU erehtyisi esittelemään poliisivaltioluonnettaan siellä. Ja joku muu maa pitäisi vielä saada irti. Tällä meidänkin unionillamme pitäisi olla tyypillinen unionien kohtalo (eli hajoaminen).

Jonkinlainen laaja-alainen kansalaistottelemattomuus voisi tulla kyseeseen, kunhan auttaisimme ensin hallituspuolueita lisäämään arkielämässä koettavan absurdiuden tasoa. Kansalaisten mitta ylittyisi luultavasti sellaisten perusasioiden kuin asuminen ja terveys, takia. Olisi saatava aikaan samanlainen kiinteistöjen ulosmittaus ulkomaiseen omistukseen kuin Kreikassa. Hoitoalan yritykset pitäisi yllytttää villiin kuppausvimmaan. Eiköhän siitä lopulta syntyisi sellainen poru, joka saisi hallitukset lopettamaan kesken kauden.

Voi olla, että joudutaan vielä odottamaan jonnekin vuoteen 2030. Riippuu miten hitaasti kansa ottaa tulta. Tämä on kuin kalakeitto, kiehuu hitaasti mutta varmasti.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sen kunniaksi että Tarja Halonen on kutsuttu YK:n pääsihteerin rauhanneuvottelijakaartiin:

Paksu lompsa kiihottaa

Halla-aho lihottaa lompsaansa Brysselissä pätevöityäkseen Väyrysen ja Tuomiojan seuraajaksi ulkoministerinä. Lieneekö hänelle jo katseltu torppaa Tuusulanjärven kulttuurimaisemasta? Isoäiti on sopivasti Pohjanmaan ruotsinkielisiä.
Tuomiojaa on väitetty eduskunnan paksulompsaisimmaksi jäseneksi. Timo Soini, tuo Dianapuiston Diana, hihkui rahan ratkaisseen vaaleissa opposition huutaessa hätäänsä niin että kuului taivaaseen asti.

PS. Tarja Haloselle perusuomalaiset ovat tavallinen syrjähyppy!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Etruskeista puheen ollen, lukaisin sattumoisin äsken Waltarin kirjan "Turms kuolematon", joka käsitelee etruskien iltaa, Rooman nousua ja kreikkalaisen sekä persialaisen kulttuurin konflikteja, Karthagoa ja Sisiliaa unohtamatta.

Taikauskot ja salaiset agendat kun työntää mielestään, voi nähdä kohtalaisen brutaalin valtapolitiikan korahtavan EU:n euroideologiryhmässä, joka on menettänyt kyvyn kommunikoida Eurooppa-aatteen viisaan ja klassis-realistisen siiven kanssa. Sen, joka vielä ymmärsi, että Eurooppa voi yhdentyä myös rauhassa vapaaehtoisuuden pohjalta rikkomatta valtioiden suvereineettia ja kansakuntien omien kulttuuriperintöjen omaperäisyyttä, ilman kiristyviä hirttoköysia ja jäseniä katkovia ketunrautoja, joista ei irti pääse.

Pakkokeinoidea on onnistunut houkuttelemaan keskitetyn EU-eliitin kuin Mefistofeles Faustuksen himon ikuisen vallan ja nuoruuden kiihkoon. Se aikoo vetää väkisin kaikki mukaan - halusivatpa tai eivät. Keinona on toistuvasti käytetty tietämättömyyttä eli sammutettujen lyhtyjen metodia ja itsepetosta.

EU on päättänyt "kehittyä" ottamalla käyttöön "Prokrusteen vuoteen".
https://fi.wikipedia.org/wiki/Prokrustes

"Mikäli vieras osoittautui liian lyhyeksi sänkyyn, Prokrustes sitoi alasimet tämän jalkoihin, kunnes uhri oli venynyt täyttämään koko vuoteen. Liian pitkiltä vierailtaan hän amputoi ylimenevän osuuden. Prokrustes toi vieraalle aina sellaisen vuoteen, ettei se ollut tälle sopivankokoinen.
Prokrusteen piinasi matkalaisia siihen saakka, kunnes hän kohtasi Troizenista Ateenaan matkalla olleen Theseuksen, joka imitoiden Heraklesta rankaisi Prokrustesta sovittamalla hänet itsensä sänkyynsä."

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Silloin kun syksyn lehden putoaminen Amazonilla sai aikaan klikkauksia toisella puolella palloa,

kävi Vladimir Savonlinnassa, ja Victoria oopperassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset